Rreth kësaj faqeje

në lidhje me këtë sit

Kjo faqe është laike (themeluar nga një ateist, Gary Wilson), megjithëse pikëpamjet e të gjithëve janë të mirëseardhura. Ajo është kryesisht e bazuar në shkencë, dhe askush këtu nuk po përpiqet të ndalojë pornografinë. Kjo nuk është një faqe tregtare: ne nuk pranojmë reklama ose donacione, dhe të ardhurat nga librin YBOP shkoni në një organizatë bamirësie të regjistruar në Mbretërinë e Bashkuar që promovon arsimimin dhe kërkimin mbi efektet e pornografisë. Gary Wilson nuk pranon asnjë tarifë për të folur (Rreth nesh).

Ne krijuam faqen, sepse ne nuk u pëlqejmë njerëzit që vuajnë pa nevojë thjesht sepse nuk kanë informacion kritik për përmirësimin e rrethanave të tyre. Ju lutemi mos pyetni administratorët e YBOP-it pyetje specifike për gjendjen tuaj. YBOP nuk diagnostikon ose nuk ofron këshilla mjekësore ose seksuale.

Kjo faqe fokusohet në efektet e pornografisë në tru-mashkull apo femër. Sidoqoftë, pasi që kjo ka qenë kryesisht një sfidë mashkullore (dhe vetë-raportet janë me shumicë dërrmuese nga burrat), vendi ka një prirje të caktuar mashkullore. Megjithatë, varësia është varësia dhe më shumë femra kanë filluar të raportojnë problemet pornografike në internet. Nëse jeni femër, mund të dëshironi të shihni Artikujt me interes të veçantë për gratë.

Ne nuk besojmë se ka vetëm një qasje ndaj rimëkëmbjes. Ne e bëjmë, megjithatë, ndajnë sugjerime të ndryshme se si të tjerët kanë përmbysur efektet e padëshiruara të përdorimit të rëndë pornografik.

Kjo faqe do t'ju ndihmojë të kuptoni saktësisht se si pornografia ekstreme e sotme në internet mund të ndryshojë trurin. Të armatosur me atë njohuri, do të kuptoni se disa qark primitiv në trurin tuaj thjesht po përpiqen të bëjnë punën e tyre kur ju shtyjnë drejt pornografisë. Dhe do të shihni se duhet ta tejkaloni atë në mënyrë që të rivendosni ekuilibrin tuaj.

Kjo faqe u rrit nga 20 vjet analiza kërkimore mbi efektet e seksit në tru, dhe më shumë se një dekadë e dëgjimit të të varurve nga pornografia që po shëroheshin. Ekziston një vakum informacioni shumë i rëndësishëm në lidhje me efektet e pornografisë në tru. Është i humbur në hendekun që ekziston midis njerëzve që e shohin përdorimin e pornografisë si imorale dhe atyre që e shohin pornografinë në internet si të pandryshuar nga ajo e babait. Pleiboj revista.

Sipas mendimit tonë, përdorimi i pornografisë nuk është një çështje morale (edhe pse shfrytëzimi i aktorëve dhe trafikimi seksual janë). Megjithatë, për trurin e njeriut, pornografia në internet është po aq e ndryshme nga revistat erotike sa "Fortnite" nga damët. Aftësia e këtij unike stimul supernormal për të ndryshuar trurin ka implikime të mëdha për përdoruesit (sidomos gjatë adoleshencës).

Mbështetje për vizitorët

Mund të filloni kudo në sit, por është e rëndësishme të kuptoni gjendjen tuaj të vështirë. Për të marrë bazat, shikoni Brain juaj në Porn PowerPoint prezantim, ose lexoni Artikulli "fillo këtu". Tjetra mund të dëshironi të vazhdoni te "Artikuj" ose "Video" nga lista më poshtë.

 • Mbështetja: Lidhje me faqet e tjera të dobishme. YBOP nuk ka forume.
 • Reçizo bazat artikull: Lexoni bazat para se të filloni. Shfletoni mijëra rindërtimin e llogarive (tregimet e rimëkëmbjes). Shënim: Politika e YBOP është të mos censurojë përmbajtjen e tregimeve të rindezjes ose të vetë-raportimeve të tjera, kështu që disa nga gjuhët mund të ofendojnë disa nga vizitorët tanë.
 • Mjetet për Ndryshimi artikull: Mjetet që mund t'i përdorni për t'ju ndihmuar në shërimin tuaj, duke filluar me rindezjen dhe rihapjen e trurit tuaj. Përmban shumë libra dhe këshilla personale.
 • Pyetjet e Përdorimit dhe Rinisjes së Porno-s: Këtu ne (dhe përdoruesit e pornografisë) u përgjigjen pyetjeve më të shpeshta. Përmban shumë llogari personale.
 • Video: Shikoni prezantimet tona dhe videot e tjera në varësinë dhe pornografinë.
 • Artikuj: Artikuj lidhur me porno në gjashtë kategori, që mbulojnë një gamë të larmishme të subjekteve të rëndësishme për ju. Shkruar për publikun e gjerë, me histori të lehtë për të kuptuar shkencën dhe përdoruesit e pornografisë.
 • Hulumtimi: Përmban artikuj, fragmente dhe hulumtime që kanë të bëjnë me pornografinë dhe rimëkëmbjen e pornografisë, si dhe një seksion Humor. Gjithashtu shihni paraqitjet audio-vizuale shfaqen.
 • Shiko Studime të diskutueshme dhe mashtruese për dokumente shumë të publikuara dhe artikuj porotë që nuk janë ato që pretendojnë të jenë.

Është mirë të shohësh kaq shumë vizitorë që kthehen pasi integrojnë informacionin këtu. Pasi të kuptojnë opsionet e tyre, ata drejtojnë për rezultatet që dëshirojnë. Siç themi ne, "Balanca, jo perfeksioni, është qëllimi".

Askujt këtu nuk i intereson se çfarë bëni me organet tuaja gjenitale. Ne kujdesemi që ju të jeni të informuar saktë për trurin tuaj. Mirë se vini.

Çfarë është duke pretenduar YBOP?

 1. Varësia nga pornografia në internet ekziston, megjithëse në përgjithësi njihet si "sjellje seksuale kompulsive" ose "përdorim problematik i pornografisë" këto ditë.
 2. Të gjitha varësitë sjellin një konstelacion të ndryshimeve të përbashkëta themelore të trurit, të cilat janë dokumentuar si në substancat dhe varësitë kimike, dhe të cilat reflektohen në një grup specifik të shenjave, simptomave dhe sjelljeve.
 3. Ekzistojnë disfunksione seksuale të shkaktuara nga pornografia.
 4. Pornografia në internet është duke nxitur shijen seksuale në disa përdorues.
 5. Porosia e internetit po përkeqëson ose nxit disa simptoma të tjera (humbja e tërheqjes ndaj partnerëve të vërtetë, ankthi social, depresioni, mjegulla e trurit, mungesa e motivimit, mpirje emocionale, simptoma të tërheqjes, përshkallëzimi në materiale më ekstreme etj.) Në disa përdorues.
 6. Shumë prej atyre që heqin dorë nga pornografia në internet shpesh vërejnë përmirësime graduale në artikujt 3-5. Varianti i vetëm që ata duket se kanë të përbashkët është përdorimi i tyre i fundit i pornografisë në Internet.
 7. Zgjimi intensive ka fuqinë të kushtëzojë seksualitetin, veçanërisht seksualitetin adoleshent, si çështje të neuroshkencës.

A ka ndonjë bazë shkencore për këto pretendime?

Kërkimi përkatës - së pari kemi lista të studimeve që ofrojnë mbështetje për pretendimet e bëra nga YBOP. (Shiko Studime të diskutueshme dhe mashtruese për letrat me publikim të lartë që nuk janë ato që pretendojnë të jenë.):

 1. Porn / varësia e seksit? Kjo faqe liston 55 studime të bazuara në neurozë (MRI, fMRI, EEG, neuropsikiologjike, hormonale). Të gjitha ofrojnë mbështetje të fortë për modelin e varësisë pasi gjetjet e tyre pasqyrojnë gjetjet neurologjike të raportuara në studimet e varësisë nga substancat.
 2. Mendimet e ekspertëve të vërtetë mbi pornografinë / varësinë e seksit? Kjo listë përmban 31 rishikime dhe komentime të kohëve të fundit të bazuara në neuroshkencë nga disa neuroscientistë të lartë në botë. Të gjithë mbështesin modelin e varësisë.
 3. Shenjat e varësisë dhe përshkallëzimit të materialit më ekstrem? Gjatë studimeve të 60 që raportojnë gjetjet në përputhje me përshkallëzimin e përdorimit të pornografisë (tolerancës), zakonshmërisë ndaj pornografisë dhe madje edhe simptomave të tërheqjes (të gjitha shenjat dhe simptomat që lidhen me varësinë). Faqe shtesë me 14 studime që raportojnë simptoma të tërheqjes në përdoruesit e pornos.
 4. Një diagnozë zyrtare? Manuali mjekësor më i përdorur gjerësisht në botë, Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve (ICD-11), përmban një diagnozë të re i përshtatshëm për varësinë e pornografisë: "Çrregullimi i Sjelljes Seksuale Kompulsive".
 5. Duke debatuar për pikëpamjen e pambështetur që "dëshira e lartë seksuale" shpjegon pornografinë ose varësinë e seksit: Mbi 25 studime falsifikojnë pretendimin se të varurit nga seksi dhe pornografia “thjesht kanë dëshirë të lartë seksuale”
 6. Porno dhe probleme seksuale? Kjo listë përmban mbi studimet 45 që lidhin përdorimin e pornografisë / varësisë pornografike me problemet seksuale dhe nxitjen e ulët ndaj stimujve seksualë. demonstratat e para të 7 në listë tregojnë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale.
 7. Efektet e pornografisë në marrëdhëniet? Mbi 80 studime e lidhin përdorimin e pornografisë me më pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Sa i njohim të gjithë studimet që përfshijnë meshkujt kanë raportuar më shumë përdorim pornografik lidhur me të varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie. Ndërsa disa studime raportojnë pak efekt të përdorimit të grave porno në kënaqësinë seksuale dhe marrëdhëniet e grave, shumë do raportoni efekte negative: Studimet e pornografisë që përfshijnë subjektet femra: Efekte negative mbi zgjimin, kënaqësinë seksuale dhe marrëdhëniet
 8. Përdorimi i pornografisë që ndikon në shëndetin emocional dhe mendor? Mbi 95 studime lidhin përdorimin e pornografisë me shëndetin më të dobët mendor-emocional dhe rezultate më të dobëta njohëse.
 9. Përdorimi i pornografisë që ndikon në bindjet, qëndrimet dhe sjelljet? Kontrolloni studimet individuale - mbi studimet e 40 e lidhin pornografinë me "qëndrime jo-barazuese" ndaj grave dhe pikëpamjeve seksiste - ose përmbledhja nga kjo meta-analizë e vitit 2016 e 135 studimeve përkatëse: Media dhe Seksualizimi: Gjendja e Hulumtimit Empirik, 1995-2015. fragment:

Qëllimi i këtij rishikimi ishte sintetizimi i hetimeve empirike që testojnë efektet e seksualizimit të medias. Fokusi u fokusua në hulumtimin e botuar në revistat e rishikuara në gjuhë angleze ndërmjet 1995 dhe 2015. Një përmbledhje e publikimeve të 109 që përmbanin studime 135 u shqyrtuan. Gjetjet dhanë dëshmi të qëndrueshme që ekspozimi i laboratorit dhe ekspozimi i rregullt dhe i përditshëm në këtë përmbajtje lidhen drejtpërdrejt me një varg pasojash, duke përfshirë nivele më të larta të pakënaqësisë së trupit, vetë-objektivizim më të madh, mbështetje më të madhe të besimeve seksiste dhe besimeve seksuale kundërshtare dhe tolerancë më e madhe e dhunës seksuale ndaj grave. Për më tepër, ekspozimi eksperimental në këtë përmbajtje çon që gratë dhe burrat të kenë një pikëpamje të zvogëluar të kompetencës së grave, moralit dhe njerëzimit.

 1. Po në lidhje me agresionin seksual dhe përdorimin e pornografisë? Një tjetër meta-analiza: Një Meta-Analiza e Konsumit të Pornografisë dhe Akteve Aktuale të Agresionit Seksual në Studimet e Përgjithshme të Popullsisë (2015). fragment:

Analizat e 22 nga vendet e ndryshme të 7 janë analizuar. Konsumi u shoqërua me agresion seksual në Shtetet e Bashkuara dhe ndërkombëtarisht, në mesin e meshkujve dhe femrave, dhe në studimet kryq seksionale dhe gjatësore. Shoqatat ishin më të forta se agresioni seksual fizik, edhe pse të dyja ishin të rëndësishme. Modeli i përgjithshëm i rezultateve sugjeroi që përmbajtja e dhunshme mund të jetë një faktor përkeqësues.

"Por nuk e ka përdorur pornografinë përqindjen e përdhunimit të reduktuar?" Jo, normat e përdhunimit janë rritur në vitet e fundit: "Shkalla e përdhunimit është në rritje, kështu që injoroni propagandën pro-pornografike." Shiko kjo faqe për mbi 100 studime që lidhin përdorimin e pornografisë me agresionin seksual, detyrimin dhe dhunën, dhe një kritikë e gjerë e pohimit të përsëritur shpesh se një disponibilitet i rritur i pornos ka rezultuar në ulje të niveleve të përdhunimeve.

 1. Po në lidhje me përdorimin e pornografisë dhe adoleshentët? Shikoni këtë listë të rreth 300+ studime për adoleshencë, ose këto rishikime të literaturës: shqyrtojë # 1, review2, shqyrtojë # 3, shqyrtojë # 4, shqyrtojë # 5, shqyrtojë # 6, shqyrtojë # 7, shqyrtojë # 8, shqyrtojë # 9, shqyrtojë # 10, shqyrtojë # 11, shqyrtojë # 12, shqyrtojë # 13, shqyrtojë # 14, shqyrtojë # 15, rishikimi # 16, rishikimi # 17. Nga përfundimi i këtij shqyrtimi të 2012 të hulumtimit - Ndikimi i pornografisë në internet në adoleshentët: Një përmbledhje e hulumtimit:

Rritja e aksesit në internet nga adoleshentët ka krijuar mundësi të pashembullta për edukimin, mësimin dhe rritjen seksuale. Anasjelltas, rreziku i dëmit që është i dukshëm në literaturë ka bërë që studiuesit të hetojnë ekspozimin e adoleshentëve në pornografinë në internet në një përpjekje për të sqaruar këto marrëdhënie. Kolektivisht, këto studime sugjerojnë se të rinjtë që konsumojnë pornografi mund të zhvillojnë vlera dhe besime joreale seksuale. Midis gjetjeve, nivelet më të larta të qëndrimeve seksuale lejuese, preokupimi seksual dhe eksperimentimet e hershme seksuale kanë qenë të ndërlidhura me konsumimin më të shpeshtë të pornografisë. Sidoqoftë, gjetje të qëndrueshme kanë dalë që lidhin përdorimin adoleshent të pornografisë që përshkruan dhunën me shkallë të rritur të sjelljes seksualisht agresive.

Literatura tregon disa korrelacion midis përdorimit të adoleshentëve të pornografisë dhe vetë-konceptit. Vajzat raportojnë se ndihen fizikisht inferiorë ndaj grave që shohin në material pornografik, ndërsa djemtë kanë frikë se mund të mos jenë aq të virgjër ose të aftë të performojnë si burrat në këto media. Adoleshentët gjithashtu raportojnë se përdorimi i tyre i pornografisë u zvogëlua ndërsa rritet vetëbesimi i tyre dhe zhvillimi shoqëror. Për më tepër, studimi sugjeron që adoleshentët që përdorin pornografi, veçanërisht ato që gjenden në internet, kanë shkallë më të ulët të integrimit shoqëror, rritje të problemeve të sjelljes, nivele më të larta të sjelljes delikuente, incidencë më të lartë të simptomave depresive dhe ulje të lidhjes emocionale me kujdestarët.

 1. A nuk janë të gjitha studimet korrelative? Jo: Mbi 90 studime që demonstrojnë përdorimin e internetit dhe përdorimin e pornografisë duke shkaktuar rezultatet negative dhe simptomat, dhe ndryshimet e trurit. Shihni gjithashtu artikullin e botuar të Dr. Paul Wright mbi këtë temë: Paul Wright, PhD thërret taktikat e dyshimta të studiuesve të pornos (2021).

Për një debunking të pothuajse çdo pikë naysayer folur dhe studim qershi-picked shihni këtë kritikë të gjerë: Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar për shikimin e pornografisë? ", Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause (2018). Si të njohësh artikujt e njëanshëm: Ata citojnë Prause et al., 2015 (duke pretenduar në mënyrë të rreme se heq varësinë ndaj pornografisë), ndërkohë që ka hequr mbi dhjetëra studime neurologjike që mbështesin varësinë ndaj pornografisë.

Porno dhe shërim nga problemet seksuale

E megjithatë YBOP u krijua sepse provat anekdotike dhe klinike treguan për një fenomen të ri. Faqet e mëposhtme përmbajnë rreth 6,000 llogari të personave të parë të burrave që heqin dorë nga pornografia dhe shërojnë probleme seksuale (ED, anorgazia, dëshira e ulët, shijet seksuale të morfuara, etj.)

Përveç kësaj, në studimet e mësipërme, kjo faqe përmban artikuj dhe video nga ekspertë të 150 (profesorë të urologjisë, urologë, psikiatër, psikologë, seksologë, MD) të cilët pranojnë dhe kanë trajtuar me sukses ED-inducionin pornografik dhe humbjen e dëshirës seksuale të shkaktuar nga pornografia. Në fakt, ED-i i shkaktuar nga pornografia u paraqit në Konferencën e Shoqatës Urologjike Amerikane, Maj 6-10, 2016: Pjesa 1, Pjesa 2, Pjesa 3, Pjesa 4.

Po në lidhje me varësinë e pornografisë?

Por 'varësia nga pornografia' nuk është në APA DSM-5, apo jo? Kur APA e përditësoi manualin e fundit në 2013 (DSM-5), ai nuk mori në konsideratë formalisht "pornografinë në internet", duke zgjedhur në vend që të debatonte "çrregullime hiperseksuale". Termi i fundit i ombrellës për sjelljen problematike seksuale rekomandohej për përfshirje nga DSM-5 së Grupi i Punës për Seksualitetin pas viteve të shqyrtimit. Megjithatë, në një seancë të njëmbëdhjetë "yllore" (sipas një anëtari të Grupit të Punës së Seksualitetit), të tjera DSM-5 zyrtarët e refuzuan në mënyrë të njëanshme hiperseksualitetin, duke cituar arsyet që janë përshkruar si të palogjikshme.

Vetëm para DSM-5 së botim në 2013, Thomas Insel, atëherë Drejtor i Institutit Kombëtar të Shëndetit Mendor, paralajmëroi se ishte koha që fusha e shëndetit mendor të ndalonte duke u mbështetur në DSM. “Shtë "dobësia është mungesa e saj e vlefshmërisë, "Shpjegoi ai, dhe"nuk mund të kemi sukses nëse përdorim kategoritë DSM si “standardi i artë." Ai shtoi, "Kjo është arsyeja pse NIMH do të riorientojë hulumtimet e saj larg kategorisë DSMs. " Me fjalë të tjera, NIMH planifikoi të ndalojë financimin e kërkimit bazuar në etiketat e DSM (dhe mungesën e tyre).

Shoqëria Amerikane e Mjekësisë varësisë

Organizatat e mëdha mjekësore janë duke ecur përpara APA-së. Shoqëria Amerikane e Mjekësisë varësisë (ASAM) goditi atë që duhet të ishte gozhda e fundit në arkivolin e debatit për varësinë nga pornografia në gusht 2011, disa muaj përpara se të përgatisja fjalimin tim në TEDx "Eksperimenti i Madh Porno". Ekspertët kryesorë të varësisë në ASAM publikuan ato përcaktimi me kujdes i përkufizimit të varësisë. Përkufizimi i ri bën disa nga pikat kryesore Kam bërë në fjalimin tim. Para së gjithash, varësitë e sjelljes ndikojnë në tru në të njëjtat mënyra themelore si ato të drogës. Me fjale te tjera, varësia është në thelb një sëmundje (kusht), jo shumë. ASAM deklaroi në mënyrë eksplicite se varësia e sjelljes seksuale ekziston dhe domosdoshmërisht duhet të shkaktohen nga të njëjtat ndryshime themelore të trurit që gjenden në varësinë e substancave.

Organizata Botërore e Shëndetësisë

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka vendosur tani kujdesin e tepruar të APA-së. Edicioni i fundit i manualit të tij diagnostikues, ICD, u miratua zyrtarisht në pranverën e vitit 2019  ICD-11 i ri përfshin një diagnozë për "çrregullimin e sjelljes seksuale të pështirë", si dhe një për "Çrregullime për shkak të sjelljeve problematike.” Çrregullimi i sjelljes seksuale kompulsive, ose CSBD, është termi ombrellë për "varësinë ndaj pornografisë" dhe "varësinë ndaj seksit". OBSH krijoi këtë diagnozë të re sepse provat klinike dhe empirike po shtohen. Hulumtimet kanë treguar se më shumë se 80% e atyre që kërkojnë trajtim për CSBD duan ndihmë me përdorimin e tyre problematik të pornografisë.

Shqyrtime dhe komente

Ka tani Mbi 33 komente dhe komente të literaturës, duke përfshirë këtë letër 2015 nga dy mjekë: Sëmundja seksuale si një sëmundje: Dëshmi për vlerësim, diagnozë dhe përgjigje ndaj kritikëve (2015), i cili siguron një tabelë nga që merr kritika specifike dhe ofron citime që u kundërvihen atyre. Për një rishikim të plotë të literaturës së neuroshkencës në lidhje me nëntipet e varësisë nga interneti, me fokus të veçantë në varësinë nga pornografia në internet, shih - Neuroscience e varësisë nga pornografia në internet: Një përmbledhje dhe përditësim (2015). Rishikimi gjithashtu kritikon dy studime të rëndësishme të EEG-së, të cilat pretendojnë të kenë "çmontuar varësinë ndaj pornografisë (shih këtë faqe për kritika dhe analiza të studimeve shumë të diskutueshme dhe mashtruese). Ky përmbledhje e shkurtër, Neurobiologjia e Sjelljes Seksuale Kompulsive: Shkencat në Zhvillim (2016), deklaroi:

"Duke pasur parasysh disa ngjashmëri midis CSB dhe varësive nga droga, ndërhyrjet efektive për varësitë mund të premtojnë për CSB, duke siguruar kështu pasqyrë në udhëzimet e ardhshme kërkimore për të hetuar këtë mundësi drejtpërdrejt."

Një përmbledhje e 2016 e sjelljeve seksuale të detyrueshme (CSB) nga neuroshkencëtarët në universitetet e Yale dhe Cambridge - A duhet të konsiderohet sjellja seksuale e sëmurë një varësi? - arriti në përfundimin se:

"Karakteristikat e mbivendosjes ekzistojnë midis CSB dhe çrregullimeve të përdorimit të substancave. Sistemet e zakonshme të neurotransmetuesve mund të kontribuojnë në CSB dhe çrregullimet e përdorimit të substancave, dhe studimet e fundit të imazheve neurologjike nxjerrin në pah ngjashmëritë në lidhje me dëshirën dhe vëmendjen paragjykimet."

Dhe një përmbledhje e vitit 2016 nga neuroshkencëtarët nga instituti Max Planck - Bazat Neurobiologjike të Hiperseksualitetit - përfundoi;

“Të marra së bashku, provat duket të nënkuptojnë se ndryshimet në lobin ballor, amigdala, hipokampusi, hipotalamusi, septumi dhe rajonet e trurit që përpunojnë shpërblimin luajnë një rol të rëndësishëm në shfaqjen e hiperseksualitetit. Studimet gjenetike dhe qasjet e trajtimit neurofarmakologjik tregojnë një përfshirje të sistemit dopaminergjik. "

Bashkëautor nga mjekët e marinës amerikane, A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016) është një përmbledhje e gjerë e literaturës mbi problemet seksuale të shkaktuara nga pornografia. Rishikimi ofron të dhëna që zbulojnë një rritje të jashtëzakonshme të problemeve seksuale rinore që nga ardhja e pornografisë në internet. Punimi shqyrton gjithashtu studimet neurologjike që lidhen me varësinë ndaj pornografisë dhe kushtëzimit seksual. Mjekët ofrojnë 3 raporte klinike të burrave që zhvilluan mosfunksionime seksuale të shkaktuara nga pornografia.

Një kapitull nga dy neuroscientistët kryesorë: Qasjet neurologjike në varësinë e pornografisë në internet (2017) - Fragment:

“Në dy dekadat e fundit, disa studime me qasje neuroshkencore, veçanërisht imazhe rezonancë magnetike funksionale (fMRI), u kryen për të eksploruar korrelacionet nervore të shikimit të pornografisë në kushte eksperimentale dhe korrelacionet nervore të përdorimit të tepruar të pornografisë. Duke pasur parasysh rezultatet e mëparshme, konsumi i tepërt i pornografisë mund të lidhet me mekanizmat tashmë të njohur neurobiologjikë që qëndrojnë në themel të varësive të lidhura me substancat. ”

Një koment nga neuroscientists në Yale dhe Kembrixh: A është sjellja e tepërt seksuale një çrregullim i varësisë? (2017) - Pjesë:

"Hulumtimi në neurobiologjinë e çrregullimit të sjelljes seksuale detyruese ka gjeneruar gjetje në lidhje me paragjykimet e vëmendjes, atributet e shquarisë së nxitjes dhe reaktivitetin e sugjerimit të trurit që sugjerojnë ngjashmëri thelbësore me varësitë. Ne besojmë se klasifikimi i çrregullimit të sjelljes seksuale detyruese si një çrregullim varësie është në përputhje me të dhënat e fundit dhe mund të përfitojnë klinicistët, studiuesit dhe individët që vuajnë dhe preken personalisht nga ky çrregullim. "

Studime neurologjike mbi përdoruesit e pornos dhe të varurit nga seksi

Përveç Mbi 33 komente dhe komente, të gjitha të botuara studime neurologjike përveç një mbështesin pretendimet e paraqitura nga YBOP. Këtu është një listë e pjesshme:

 1. Hetimi paraprak i karakteristikave impulsive dhe neuroanomatike të sjelljes seksuale të sëmurë (2009) Kryesisht të varur nga seksi. Studimi raporton sjellje më impulsive në një detyrë Go-NoGo tek të varurit nga seksi (hiperseksualë) në krahasim me pjesëmarrësit e kontrollit. Skanimet e trurit zbuluan se të varurit nga seksi kishin materie më të madhe të çoroditur parorontale më të madhe të çorganizuar. Ky konstatim është në përputhje me hipofrontalin, një shenjë dalluese e varësisë.
 2. Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (2013) [reaktivitet më i madh i ndërlidhur me më pak dëshirë seksuale: sensibilizim dhe habitat] - Ky studim i EEG-së u mbrojt në media si prova kundër ekzistencës së pornografisë / varësisë së seksit. Jo ashtu. Steele et al. 2013 në të vërtetë i jep mbështetje ekzistencës së varësisë pornografike dhe përdorimit të pornos dëshirën seksuale të rregulluar. Tetë gazeta të shqyrtuara nga bashkëmoshatarët shpjegojnë të vërtetën: Kritikat e rishikuara nga kolegët e Steele et al., 2013.
 3. Struktura e trurit dhe lidhja funksionale e lidhur me konsumimin e pornografisë: Brain on Porn (2014) Një studim gjerman që zbuloi 3 ndryshime të rëndësishme të trurit të lidhura me varësinë që lidhen me sasinë e pornos të konsumuar. Ajo gjithashtu zbuloi se sa më shumë pornografi konsumonte më pak aktivitet në qarkun e shpërblimeve, duke treguar desensitizimin dhe rrit nevojën për stimulim më të madh (tolerancën).
 4. Korrelacione nervore të reagimit seksual të syve në individë me dhe pa sjellje seksuale të pandreqshme (2014) E para në një seri studimesh. Ajo gjeti të njëjtin aktivitet të trurit siç shihet tek të varurit nga droga dhe alkoolistët. Ai gjithashtu zbuloi se të varurit nga pornografia përshtaten me modelin e pranuar të varësisë për të dëshiruar "atë" më shumë, por nuk duke e pëlqyer më shumë "atë". Një zbulim tjetër kryesor (nuk raportohet në media), ishte se mbi 50% e subjekteve (mosha mesatare: 25) kishin vështirësi në arritjen e ereksionit / zgjimit me partnerë të vërtetë, megjithatë mund të arrinin ereksione me pornografi.
 5. Paragjykimi i Zmadhuar i Vëmendshëm ndaj Sjelljeve Seksualisht të Shprehura në Individë me dhe pa sjellje të pështirë seksuale (2014) Gjetjet përputhen me ato që shihen në varësinë e drogës.
 6. Risia, kondicionimi dhe vëmendja e vëmendjes ndaj shpërblimeve seksuale (2015) Krahasuar me kontrollet e varur nga pornografia preferonin risinë seksuale dhe shenjat e kushtëzuara të lidhura me pornografinë. Sidoqoftë, truri i të varurve nga pornografia habituan më shpejt ndaj imazheve seksuale. Meqenëse preferenca për risi nuk ishte para-ekzistuese, varësia nga pornografia drejton kërkimin e risive në një përpjekje për të kapërcyer zakonet dhe desensibilizimin.
 7. Substratet nervore të dëshirës seksuale në individë me sjellje hiperseksuale problematike (2015) Ky studim korent fMRI përsërit studime të tjera të trurit tek përdoruesit e pornos. Ashtu si studimet e Universitetit të Kembrixhit, ajo gjeti modele të shkaktuara nga aktivizimi i trurit në varësi të seksit, të cilat pasqyruan modelet e të varurve nga droga. Në përputhje me disa studime gjermane, ajo gjeti ndryshime në korteksin parafrikal të cilat përputhen me ndryshimet e vëzhguara tek të varur nga droga.
 8. Modulimi i Potencialeve të Vona të Pozitive nga Imazhet Seksuale në Përdoruesit e Problemeve dhe Kontrollet në kundërshtim me "Varësinë nga Porno" (2015) Një tjetër studim i SPAN Lab SPAN në krahasim me temat e vitit 2013 nga Steele et al., 2013 në një grup kontrolli aktual. Rezultatet: në krahasim me kontrollet e personave pornografikë kanë më pak përgjigje ndaj fotografive të pornografisë vanilje. Autori kryesor, Nicole Prause, pretendon se këto rezultate e dëmtojnë pornografinë por ende këto gjetje përputhen me të Kühn & Gallinat (2014), i cili zbuloi se më shumë përdorime pornografike lidhen me më pak aktivizim të trurit në përgjigje të fotove të pornos me vanilje. Dhjetë letra të vlerësuara nga bashkëmoshatarët pajtohen që ky studim në të vërtetë gjeti desensitizim / habitatim në përdoruesit e shpeshtë të pornos (në përputhje me varësinë): Kritikat e rishikuara nga kolegët e Prause et al., 2015
 9. Rregullimi i aksit HPA në meshkuj me çrregullime hiperseksuale (2015) Një studim me 67 persona të varur nga seksi mashkull dhe 39 kontrolle të moshës. Aksi Hipothalamus-Pituitary-Adrenal (HPA) është lojtari kryesor në përgjigjen tonë ndaj stresit. Addictions ndryshojnë qarqet e stresit të trurit duke çuar në një bosht jofunksional HPA. Ky studim mbi të varurit nga seksi (hiperseksualët) gjeti përgjigje të stresit të ndryshuar që pasqyrojnë gjetjet me varësi të substancave (njoftimi për shtyp).
 10. Roli i neuroinflamimit në patofiziologji të çrregullimit hiperseksual (2016) Ky studim raportoi nivele më të larta të faktorit të nekrozës në qarkullim në qarkullim në varësi të seksit, kur u krahasua me kontrollet e shëndetshme. Nivele të ngritura të TNF (një shenjë e inflamacionit) janë gjetur edhe në abuzuesit e substancave dhe kafshët e varura nga droga (alkooli, heroina, meth).
 11. Sjellja e pështirë seksuale: Vëllimi prefrontal dhe limbic dhe ndërveprimet (2016) Në krahasim me kontrollet e shëndetshme, subjektet CSB (të varur nga pornografia) kishin rritur vëllimin e amigdalës së majtë dhe zvogëluar lidhjen funksionale midis amigdalës dhe korteksit prefrontal dorsolateral DLPFC.
 12. Aktiviteti i striatumit të avullit gjatë shikimit të fotografive të preferuara pornografike lidhet me simptomat e varësisë së pornografisë në internet (2016) Gjetja # 1: Aktiviteti i qendrës së shpërblimit (striatum ventral) ishte më i lartë për fotografitë pornografike të preferuara. Gjetja # 2: Reaktiviteti Ventral striatum lidhet me rezultatin e varësisë nga seksi në internet. Të dy gjetjet tregojnë sensibilizim dhe përputhen me modeli i varësisë. Autorët deklarojnë se “Baza nervore e varësisë së pornografisë në internet është e krahasueshme me varëshme të tjera."
 13. Kushtëzimi i ndryshuar dhe lidhja nervore në subjektet me sjelljen e pështirë seksuale (2016) Një studim gjerman i fMRI që përsëriste dy gjetje kryesore nga Voon et al., 2014 Kuhn & Gallinat 2014. Gjetjet kryesore: Korrelacionet nervore të kondicionimit apetitiv dhe lidhjes nervore u ndryshuan në grupin CSB. Sipas studiuesve, ndryshimi i parë - aktivizimi i rritur i amigdalës - mund të pasqyrojë kushtëzimin e lehtësuar ("instalime elektrike" më të mëdha ndaj shenjave më parë neutrale që parashikojnë imazhe pornografike). Ndryshimi i dytë - lidhja e zvogëluar midis striatumit ventral dhe korteksit paraballor - mund të jetë një shenjë për aftësinë e dëmtuar për të kontrolluar impulset. Tha studiuesit, "Këto [ndryshime] janë në përputhje me studimet e tjera që hetojnë korrelatet nervore të çrregullimeve të varësisë dhe defiçiteve të kontrollit të impulsit" Gjetjet e aktivizimit më të madh amygdalar ndaj shenjave (sensibilizimi) dhe zvogëlimin e lidhjes ndërmjet qendrës së shpërblimit dhe korteksit paraballor (hypofrontality) janë dy nga ndryshimet kryesore të trurit që shihen në varësinë nga substancat. Përveç kësaj, 3 nga 20 përdoruesit e pornografisë së detyruar vuanin nga "çrregullimi i ngritjes orgazmike".
 14. Compulsivity nëpër abuzimin patologjik të shpërblime të drogës dhe jo-drogës (2016) Një studim i Universitetit të Kembrixhit duke krahasuar aspektet e detyrueshmërisë në alkolikët, ushqim të këndshëm, të varur nga lojërat video dhe të varurit nga pornografia (CSB). Pjesë: Subjektet e CSB-së ishin më të shpejtë për të mësuar nga shpërblimet në fazën e blerjes në krahasim me vullnetarët e shëndetshëm dhe kishin më shumë gjasa të këmbëngulnin ose të qëndronin pas humbjes ose fitimit në kushtin e shpërblimit. Këto gjetje konvergojnë me të gjeturat tona të mëparshme të preferencës së rritur për stimujt e kushtëzuar ose nga rezultatet seksuale ose monetare, duke sugjeruar në përgjithësi ndjeshmërinë e shtuar ndaj shpërblimeve (Banca et al., 2016).
 15. Metilimi i gjeneve të lidhura me aksin HPA në meshkuj me çrregullim hiperseksual (2017) Kjo zbuloi se të varurit nga seksi kanë sisteme stresi jofunksionale - një ndryshim kryesor neuro-endokrin i shkaktuar nga varësia. Studimi aktual zbuloi ndryshime epigjenetike në gjenet kryesore për reagimin e stresit njerëzor dhe të lidhura ngushtë me varësinë
 16. Mund të jetë Pornografi Addictive? Një studim fMRI i burrave që kërkojnë trajtim për përdorimin e pornografisë problematike (2017) Pjesë: Subjektet problematike të përdorimit të pornografisë (PPU) kur krahasohen me subjektet e kontrollit treguan aktivizimin në rritje të striatumit të barkut veçanërisht për cues që parashikojnë foto erotike, por jo për cues që parashikojnë fitime monetare. Gjetjet tona sugjerojnë se, ngjashëm me atë që vërehet në substancat dhe varësitë e lojërave të fatit, mekanizmat nervore dhe të sjelljes që shoqërojnë përpunimin paraprak të cuesve që parashikojnë në mënyrë specifike shpërblimet erotike lidhen me rëndësinë e karakteristikave klinike të PPU.
 17. Masat e ndërgjegjshme dhe jo të ndërgjegjshme të emocioneve: A ndryshojnë ato me frekuencën e përdorimit të pornografisë? (2017) Studimi vlerësoi përgjigjet e përdoruesve të pornografisë (leximet e EEG & Përgjigja e tmerrshme) ndaj imazheve të ndryshme që shkaktojnë emocione - përfshirë erotikën. Studimi gjeti disa ndryshime neurologjike midis përdoruesve të pornografisë me frekuencë të ulët dhe përdoruesve të pornografisë me frekuencë të lartë. Një fragment: Gjetjet sugjerojnë se rritja e përdorimit të pornografisë duket të ketë ndikim në përgjigjet jo-ndërgjegjësuese të trurit ndaj stimujve që nxisin emocionet, të cilat nuk janë treguar nga vetë-raportimi i qartë.
 18. Zbulimi i varësisë nga pornografia bazuar në qasjen kompjuterike të neurofiziologjisë (2018) fragment: Rezultatet eksperimentale tregojnë se pjesëmarrësit e varur kishin aktivitet të ulët të valëve alfa në rajonin frontal të trurit në krahasim me pjesëmarrësit jo të varur. Grupi theta tregon gjithashtu se ka pabarazi midis të varurve dhe jo të varurve. Sidoqoftë, dallimi nuk është aq i qartë sa grupi alfa.
 19. Deficiti i lëndës gri dhe ndryshimi i lidhjes së pushimit-shtetit në gyrus superiore të përkohshme midis individëve me sjellje problematike hiperseksuale (2018) studimi i fMRI. Përmbledhje:…studimi tregoi deficite të substancës gri dhe ndërveprim funksional të ndryshuar në gyrusin e përkohshëm midis individëve me PHB (të varur nga seksi). Më e rëndësishmja, struktura e zvogëluar dhe lidhja funksionale ishin të lidhura negativisht me ashpërsinë e PHB. Këto gjetje ofrojnë njohuri të reja në mekanizmat nervore themelore të PHB.
 20. Aktiviteti Paralelar Prefrontal dhe Pariferal i Ndryshuar gjatë një Aktiviteti Stroop në Individët me Sjellje Hyperseksuale Problematike (2018) fMRI dhe studimi neuropsikologjik që krahason kontrollet me të varurit nga pornografia / seksi. Gjetjet pasqyrojnë studime mbi narkomanët: të varurit nga seksi / pornografia shfaqën kontroll më të dobët ekzekutiv dhe ulën aktivizimin e PFC gjatë një testi stroop që lidhet me ashpërsinë e rezultateve të varësisë. E gjithë kjo tregon funksionimin më të dobët të korteksit paraballor, i cili është një shenjë dalluese e varësisë dhe shfaqet si paaftësi për të kontrolluar përdorimin ose shtypur dëshirat.
 21. Parregullimi i lidhur me hipermetilimin e mikroRNA-4456 në çrregullimin hiperseksual me ndikim të rëndësishëm në sinjalizimin e oksitocinës: Një analizë e metilimit të ADN-së e gjeneve të miRNA (2019) Studimi mbi subjektet me hiperseksualitet (varësia nga pornografia / seksi) raporton ndryshime epigjenetike që pasqyrojnë ato që ndodhin në alkoolikë. Ndryshimet epigjenetike ndodhën në gjenet e lidhura me sistemin oksitocin (i cili është i rëndësishëm në dashuri, lidhje, varësi, stres, funksionim seksual, etj.).
 22. Dallimet e vëllimit të lëndës gri në kontrollin e impulsit dhe çrregullimet e varësisë (Draps etj., 2020) Pjesë: Individët e prekur çrregullimi i sjelljes seksuale detyruese (CSBD), çrregullimi i bixhozit (GD) dhe çrregullimi i përdorimit të alkoolit (AUD) krahasuar me kontrollet treguan GMV më të vogla në polin e majtë ballor, posaçërisht në korteksin orbitofrontal ver Ashpërsia më e lartë e simptomave CSBD lidhej me uljen GMV në gyrusin e djathtë të cingulatit të përparmë findings Gjetjet tona sugjerojnë ngjashmëri midis çrregullimeve specifike të kontrollit të impulsit dhe varësive.
 23. Nivele të larta të plazmave të oksitocinës në burra me çrregullim hiperseksual (2020) Pjesë: Rezultatet sugjerojnë sistemin oksitonergjik hiperaktiv në pacientët meshkuj me çrregullim hiperseksual i cili mund të jetë një mekanizëm kompensues për të dobësuar sistemin e stresit hiperaktiv. Një terapi e suksesshme në grup CBT mund të ketë efekt në sistemin oksitonergjik hiperaktiv.
 24. Testosterone normal, por nivele më të larta të plazmës hormonale luteinizuese te burrat me çrregullim hiperseksual (2020) Pjesë: Mekanizmat e propozuar mund të përfshijnë ndërveprimin HPA dhe HPG, rrjetin nervor të shpërblimit ose frenimin e kontrollit të impulsit rregullues të rajoneve të korteksit prefrontal.32 Si përfundim, raportojmë për herë të parë nivele të rritura të plazmës LH te burrat hiperseksualë në krahasim me vullnetarët e shëndetshëm. Këto gjetje paraprake kontribuojnë në rritjen e literaturës për përfshirjen e sistemeve neuroendokrine dhe disregulimin në HD.
 25. Kontrolli frenues dhe përdorimi problematik i pornografisë në internet - Roli i rëndësishëm balancues i insulinës (2020) Pjesë: Efektet e tolerancës dhe aspektet motivuese mund të shpjegojnë performancën më të mirë të kontrollit frenues tek individët me ashpërsi më të lartë të simptomave e cila u shoqërua me aktivitetin diferencial të sistemit interoceptiv dhe reflektues. Kontrolli i zvogëluar mbi përdorimin e IP, me sa duket rezulton nga bashkëveprimi midis sistemeve impulsive, reflektuese dhe interoceptive.
 26. Shenjat seksuale ndryshojnë performancën e kujtesës në punë dhe përpunimin e trurit te burrat me sjellje seksuale të detyrueshme (2020) Pjesë: Këto gjetje janë në përputhje me teorinë nxitëse të varësisë të varësisë, veçanërisht lidhjen më të lartë funksionale me rrjetin e salience me insulën si qendër kyçe dhe aktivitetin më të lartë gjuhësor gjatë përpunimit të fotove pornografike në varësi të konsumit të fundit të pornografisë.
 27. Vlera e shpërblimit subjektiv të stimujve seksuale vizuale është e kodifikuar në striatumin njerëzor dhe korteksin orbitofronal (2020) - Pjesë: Ne jo vetëm që gjetëm një shoqatë të aktivitetit NAcc dhe aktivitet të kujdesshëm me vlerësime seksuale të zgjimit gjatë shikimit të VSS, por forca e kësaj shoqate ishte më e madhe kur subjekti raportoi më shumë përdorim problematik të pornografisë (PPU). Rezultati mbështet hipotezën, që përgjigjet mbi vlerën nxitëse në NAcc dhe caudate dallojnë më fort midis stimujve të preferuar, aq më shumë një subjekt përjeton PPU. 
 28. Neuroshkencat e Komunikimit Shëndetësor: Një analizë e fNIRS e Korteksit Parafrontal dhe Konsumi i Pornove tek Gratë e Reja për Zhvillimin e Programeve Shëndetësore të Parandalimit (2020) - Pjesë: Rezultatet tregojnë se shikimi i klipit pornografik (krahas klipit të kontrollit) shkakton një aktivizim të zonës 45 të Brodmann të hemisferës së djathtë. Një efekt shfaqet gjithashtu midis nivelit të konsumit të vetë-raportuar dhe aktivizimit të BA 45 të djathtë: sa më i lartë të jetë niveli i konsumit të vetë-raportuar, aq më i madh është aktivizimi. Nga ana tjetër, ata pjesëmarrës që nuk kanë konsumuar kurrë material pornografik nuk tregojnë aktivitetin e duhur BA 45 krahasuar me klipin e kontrollit (duke treguar një ndryshim cilësor midis jo-konsumatorëve dhe konsumatorëve. Këto rezultate janë në përputhje me kërkimet e tjera të bëra në këtë fushë të varësive.
 29. Potencialet e lidhura me ngjarjet në një detyrë të çuditshme me dy zgjedhje të kontrollit të dëmtuar të frenimit të sjelljes midis meshkujve me tendenca drejt varësisë nga kiberneza (2020) - Pjesë: Teorikisht, rezultatet tona tregojnë se varësia ndaj kiberxeksit i ngjan çrregullimit të përdorimit të substancave dhe çrregullimit të kontrollit të impulsit për sa i përket impulsivitetit në nivelet elektrofiziologjike dhe të sjelljes. Gjetjet tona mund të ushqejnë polemikat e vazhdueshme në lidhje me mundësinë e varësisë nga kiberneza si një lloj i ri i çrregullimit psikiatrik.
 30. Çrregullimi i sjelljeve seksuale mikrostrukturore dhe detyruese seksuale të çështjes së bardhë - Studimi i Imazheve me Tensor Difuzioni (2020) - Pjesë: Ky është një nga studimet e para të DTI që vlerëson ndryshimet midis pacientëve me Çrregullimin e Sjelljeve Seksuale Kompulsive dhe kontrolleve të shëndetshme. Analiza jonë ka zbuluar reduktime të FA në gjashtë rajone të trurit në subjektet CSBD, krahasuar me kontrollet. Të dhënat tona të DTI tregojnë se korrelacionet nervore të CSBD mbivendosen me rajone të raportuara më parë në literaturë si të lidhura si me varësinë dhe OCD.
Studimet e mëposhtme neuropsikologjike shtojnë mbështetjen për studimet e mësipërme "të trurit":
Letrat 2010 - 2014
Letrat 2014 - 2015
Letrat 2016 - 2017
2018 për të paraqitur letrat
Të marra së bashku këto raporte të studimeve neurologjike:
 1. Ndryshimet e mëdha të trurit të lidhura me varësinë nga 3: sensibilizimi, desensitizationdhe hypofrontality.
 2. Më shumë përdorim pornografik lidhen me më pak lëndë gri në qarkun e shpërblimit (striatum dorsal).
 3. Përdorimi më i pornografisë lidhet me aktivizimin e qarkut më pak shpërblim kur shikoni shkurtimisht imazhet seksuale.
 4. Dhe më shumë përdorim pornografik lidhen me lidhjet nervore të çrregulluara midis qark shpërblimit dhe korteksit prefrontal.
 5. Të varurit kishin aktivitet më të madh paraballor ndaj cues seksual, por më pak aktivitet të trurit ndaj stimujve normalë (përputhet me varësinë e drogës).
 6. Përdorimi i pornografisë / ekspozimit ndaj pornografisë që lidhet me zbritjen e vonuar më të madhe (paaftësia për të vonuar kënaqësinë). Kjo është një shenjë e funksionimit më të varfër ekzekutiv.
 7. 60% e subjekteve të varur nga pornografia detyruese në një studim përjetuan ED ose libido të ulët me partnerë, por jo me pornografi: të gjithë deklaruan se përdorimi i pornografisë në internet shkaktoi libidon e tyre ED / të ulët.
 8. Paragjykim i rritur i vëmendshëm të krahasueshme me përdoruesit e drogës. Tregon sensibilizimin (një produkt i DeltaFosb).
 9. Dëshirë dhe dëshirë më e madhe për pornografi, por jo pëlqim më i madh. Kjo përputhet me modelin e pranuar të varësisë - sensibilizimi nxitës.
 10. Të varur nga pornoja kanë preferencë më të madhe për risi seksuale, por truri i tyre është habitur më shpejt për imazhet seksuale. Jo para-ekzistuese.
 11. Më të vegjlit përdoruesit e pornografisë kanë më shumë reaktivitet të nxitur nga sugjerimet në qendrën e shpërblimit.
 12. EEG (P300) më të larta kur përdoruesit e pornografisë ishin të ekspozuar ndaj cues pornografike (që ndodhin në varësi të tjera).
 13. Më pak dëshirë për seks me një person që korrespondon me reaksion më të madh ndaj imazheve pornografike.
 14. Më shumë përdorime pornografike lidhen me amplitudën më të ulët LPP kur shikojnë shkurtimisht fotot seksuale: tregon habitati ose desensitizimi.
 15. Aksi HPA jofunksional dhe qarqet e stresit të trurit të ndryshuar, që ndodhin në varësinë e drogës (dhe vëllimi më i madh amygdala, i cili shoqërohet me stresin kronik social).
 16. Ndryshimet epigjenetike në gjenet qendrore ndaj reagimit të stresit njerëzor dhe të lidhura ngushtë me varësinë.
 17. Nivelet më të larta të Faktorit të Necrosis tumor (TNF) - i cili gjithashtu ndodh në abuzimin e drogës dhe varësisë.
 18. Një defiçit në lëndën gri të korteksit, gri; lidhja më e dobët ndërmjet korporatave të përkohshme dhe disa rajoneve të tjera.
 19. Impulsivitet më i madh shtetëror.
 20. Ulur korteksin prefrontal dhe lëndën e parë gyrus cingulare anterinale në krahasim me kontrollet e shëndetshme.

Sa të përhapura janë problemet pornografike?

Ndërsa ne nuk ofrojmë ndonjë vlerësim të përqindjeve të djemve me simptoma të lidhura me pornografinë në internet, ne paralajmërojmë se pornografia në internet duket se po tërheq një përqindje më të madhe përdoruesish sesa pornografia e së kaluarës. Që në fillim, ne e bazuam këtë pretendim në qindra të fundit Varësia e Internetit / studimet e lojrave online (disa prej të cilave përfshijnë pornografinë në internet). Disa tregojnë përqindjet e të varurve si të lartë një në katër midis meshkujve të rinj.

Shkalla e lartë e varësisë në internet tek meshkujt e rinj do të ishte në përputhje me atë që përdoruesit e rinj pornografikë raportojnë për shokët e tyre, dmth. Se përdorimi i pornografisë në Internet dhe problemet e lidhura me të janë shumë të zakonshme. Rritja e faqet pornografike të tubave është me sa duket një ndryshore kryesore në prevalencën / ashpërsinë e simptomave. Ne dyshojmë se normat e varësisë së pornografisë në internet mund të jenë një herë rivale varësia e ushqimit normat sepse të dy junk food dhe internet porn janë variacionet supernormale e dy shpërblimeve kryesore natyrore që truri i njeriut evoluar për të ndjekur. Më shumë se dy të tretat e amerikanëve të rritur janë mbipeshë dhe pothuajse gjysma e atyre që janë të trashë (shumica e tyre janë të varur nga ushqimet me yndyrë të lartë, me sheqer të lartë, me shtesë të kripur).

Është shumë joshkencore të injorosh studimet e varësisë nga interneti dhe të pohosh (siç bëjnë skeptikët ndaj varësisë nga pornografia) se vetëm studimet (më pak të përhapura) që izolojnë përdorimin e pornografisë në internet mund të vërtetojnë ekzistencën e saj. Së pari, edhe pse pornografia e internetit prek programin tonë të lindur seksual në mënyrë hiperstimuluese (për shkak të saj risi konstante), Varësia nga pornografia në internet është, mbi të gjitha, një varësi në internet - ashtu si varësia ndaj lojrave në internet dhe varësia e përgjithshme në internet. Pa internet me shpejtësi të lartë, nuk do të ekzistonin varësi nga interneti.

Vështirë për t'u hulumtuar

Së pari, grupet e kontrollit të përdoruesve jo-porno mes meshkujve të rinj do të ishin shumë të vështira për t'u mbledhur. Së dyti, bordet e etikës nuk do të lejonin që gjysma e subjekteve të ekspozoheshin ndaj viteve të përdorimit të pornografisë së fortë për të studiuar efektet. Së treti, bordet e etikës nuk do të lejonin hulumtime ku përdoruesve të pornografisë u kërkohet të eleminojnë masturbimin në pornografi për muaj për të krijuar ish-përdoruesit për krahasim.

Meqenëse hulumtimi tregon se varësia nga interneti dhe varësia nga lojërat online ekzistojnë dhe ekzistojnë nuk i padëmshëm, barra e provës është tani në skeptikët pornografikë për të zbuluar arsyet shkencore pse përdorimi i pornografisë në internet do të ishte në mënyrë unike të padëmshme. (Mbani në mend këtë Hulumtuesit holandezë kanë treguar tashmë se të gjitha pasionet kibernetike, erotika kibernetike është më bindëse, domethënë, potencialisht e varur.)

A ka prova shkencore për pretendimin se pornografi në internet mund të rikupton shijet seksuale?

Si kushtëzimi seksual ashtu edhe varësia janë të lidhura. Kjo do të thotë, varësia rrëmben mekanizmin e kondicionimit seksual në tru. Shiko Aktet e Shpërblimeve Natyrore dhe të Drogës mbi Mekanizmat e Përbashkët të Plastikimit Neural me ΔFosB si Ndërmjetës kryesor (2013)

Shumë njerëz raportojnë për performancën seksuale të pornografisë dhe probleme të tjera që nuk e shohin veten si të varur. (Kush këtu duke bërë NoFap nuk është / nuk ishte një "i varur?") Përvoja e tyre që ata kanë disi rewired seksualitetin e tyre edhe pa rënë në varësi, mbështetet nga hulumtimi rats virgjine. Duke përdorur shtete të larta të zgjimit, shkencëtarët kanë kushtëzuar me sukses minjtë e rinj që preferojnë partnerët e njëjtë të gjinisë dhe partnerët të cilët erë si mishi i kalbur (normalisht i aforizues). Hulumtuesit kanë treguar gjithashtu se kondicionimi i hershëm seksual është më i qëndrueshëm se kushti seksual i shkaktuar në të rriturit pasi që modelet e sjelljes normale seksuale janë krijuar.

shkallëzim

Përdoruesit e detyrueshëm të pornografisë shpesh përshkruajnë përshkallëzimin në përdorimin e tyre pornografik. Duhet forma e një kohe më të madhe shikimi ose kërkimi i zhanreve të reja të pornos. Zhanre të reja që shkaktojnë tronditje, befasi, shkelje të pritjeve apo edhe ankth mund të funksionojnë për të rritur ngjalljen seksuale. Në përdoruesit e pornove, përgjigjja e të cilëve ndaj stimujve po rritet në mënyrë të paqartë për shkak të përdorimit të tepërt, ky fenomen është jashtëzakonisht i zakonshëm. Norman Doidge MD shkroi për këtë në librin e tij Truri që ndryshon vetveten:

Epidemia aktuale e pornografisë jep një demonstrim grafik se shijet seksuale mund të fitohen. Pornografia, e ofruar nga lidhje me internet me shpejtësi të lartë, plotëson të gjitha parakushtet për ndryshimin neuroplastik. Kur pornografët mburren se po shtyjnë zarfin duke futur tema të reja më të vështira, ajo që ata nuk thonë është se duhet, sepse klientët e tyre po krijojnë një tolerancë ndaj përmbajtjes

Ka hulumtime për ta mbështetur këtë. Studiuesit e Kinsey, Bancroft dhe Janssen ("Modeli i kontrollit të dyfishtë: Roli i frenimit dhe ngacmimit seksual në zgjimin dhe sjelljen seksuale") ishin të parët që raportuan se ekspozimi i lartë ndaj transmetimit të pornografisë, "dukej se kishte rezultuar në një reagim më të ulët ndaj erotikës "seksi vanilje" dhe një nevojë në rritje për risi dhe ndryshim, në disa raste e kombinuar me nevojën për lloje shumë specifike të stimujve në mënyrë që të eksitohen."

Interesat e reja seksuale

Një studim i 2016 raportoi atë gjysmë e përdoruesve të pornografisë raportuan për shkallëzimin e materialit që më parë ishte jointeresant ose kundërshtues ("Aktivitetet seksuale online: Një studim eksplorues i modeleve të përdorimit problematik dhe jo-problematik në një mostër të burrave"). Një studim i 2017 zbuloi se një në meshkujt e identifikuar nga heteroseksualë 5 raportojnë se shikojnë pornografitë që përmbajnë sjellje të njëjtë të gjinisë mashkullore dhe më shumë se gjysma e meshkujve të homoseksualëve raportojnë se shikojnë sjelljen heteroseksuale në pornografi ("Përdorimi i mediave seksualisht eksplicite nga identiteti seksual: një analizë krahasuese e meshkujve homoseksualë, biseksualë dhe heteroseksualë në Shtetet e Bashkuara"). Pse ndodh eskalimi? Neuroshkencëtarët e Kembrixhit kanë gjetur dëshmi se përdoruesit problematik të pornografisë përdoren më shpejt në imazhe dhe se truri i tyre shfaq aktivizimin më të madh tek imazhet e reja ("Risi, kushtëzim dhe paragjykim i vëmendshëm ndaj shpërblimeve seksuale").

Si përmbledhje, studime të ndryshme tani kanë pyetur drejtpërdrejt përdoruesit e pornografisë në mënyrë specifike për përshkallëzimin në zhanre të reja ose tolerancën, duke konfirmuar të dyja (1, 2, 3, 4) Punësimi i metodave të ndryshme indirekte, 50+ studime shtesë kanë raportuar gjetje në përputhje me zakonet në "pornografi të rregullt" ose përshkallëzimin në zhanre më ekstreme dhe të pazakonta.

Mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia ofrojnë treguesin më bindës të kushtëzimit seksual. Studimet që vlerësojnë seksualitetin e meshkujve të rinj që nga viti 2010 raportojnë nivele historike të mosfunksionimeve seksuale. Ata gjithashtu tregojnë ritme befasuese të një fatkeqësie tjetër: epsh të ulët. Dokumentuar në këtë artikull dhe në këtë letër të rishikuar nga kolegët që përfshinin mjekët 7 US Navy - A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016)

Shkalla e mosfunksionimit ngrerë

Shkalla e disfunksionit erektil në studimet e fundit varion nga 14% në 35%. Normat për libido të ulët (hipo-seksualitet) variojnë nga 16% në 37%. Disa studime përfshijnë adoleshentë dhe burra 25 vjeç e poshtë, ndërsa studime të tjera përfshijnë burra 40 vjeç e poshtë.

Para ardhjes së pornografisë streaming falas (2006), studimet ndër-sektoriale dhe meta-analiza raportuan vazhdimisht norma të mosfunksionimit erektil prej 2-5% tek burrat nën 40. Kjo është gati një rritje 1000% në normat e rinisë ED në 10- fundit 15 vjet Cila variabël ka ndryshuar në 15 vitet e fundit që mund të llogarisë këtë rritje astronomike?

Atje jane mbi studimet e 40 lidhin përdorimin e pornografisë / varësisë së seksit ndaj problemeve seksuale dhe zgjimit më të ulët për stimujt seksualë. Studimet e para të 7 në listë tregojnë shkakun, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale.

Përveç studimeve të mësipërme, kjo faqe përmban artikuj dhe video nga ekspertë të 150 (profesorë të urologjisë, urologë, psikiatër, psikologë, seksologë, MD) të cilët e pranojnë dhe kanë trajtuar me sukses ED-induced pornografi dhe humbjen e dëshirës seksuale të shkaktuar nga pornografia.

Po në lidhje me studimet neurologjike që debunkojnë varësisë nga pornografia?

Asnjë studim i përgjegjshëm nuk pretendon se "çmonton" varësinë ndaj pornografisë. (Lexo pse ky dokument nuk falsifikuar asgjë). Kjo faqe liston të gjitha studimet që vlerësojnë strukturën e trurit dhe funksionimin e përdoruesve të pornografisë së internetit. Që nga ky modifikim i kësaj faqeje, çdo studim përveç njërit ofron mbështetje për modelin e varësisë ndaj pornografisë. Megjithatë, sa herë që një artikull që pretendon të heqë dorë nga varësia ndaj pornografisë citon një studim, unë pres që ju të gjeni një nga dy studimet e Nicole Prause për EEG, ose një "rishikim" të papërgjegjshëm nga Prause, Ley dhe Finn. Këtu ato janë për referencë të lehtë:

 1. Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (Steele et al., 2013)
 2. Modulimi i potencialeve të vonshme pozitive nga imazhet seksuale në përdoruesit e problemeve dhe kontrollet që nuk përputhen me "varësinë nga porno" (Prause et al., 2015)
 3. Perandori nuk ka rroba: Një përmbledhje e modelit 'Varësia ndaj pornografisë', nga David Ley, Nicole Prause & Peter Finn (Ley et al., 2014)

Kinsey Instituti i qytetit Nicole Prause është autori kryesor dhe zëdhënësi i studimeve 1 dhe 2, dhe është autori i dytë në letër # 3. Le të fillojmë me studimin EEG të Prause 2015 (Prause et al., 2015). Nicole Prause pretendoi me guxim në uebfaqen e saj të laboratorit SPAN se ky studim i vetmuar "prish varësinë nga pornografia". Jo ashtu.

Rezultatet tregojnë tolerancën

Krahasuar me kontrollet, përdoruesit më të shpeshtë të pornografisë kishin të ulët aktivizimi i trurit për ekspozimin e një sekonde në fotografitë e pornografisë vanilje. Për shkak se kjo letër raportoi më pak aktivizimi i trurit në pornografi vanilje (foto) lidhur me përdorimin më të madh të pornografisë, mbështet hipotezën se përdorimi pornografik kronik rregullon zgjimin seksual. Thënë thjesht, përdoruesit pornografike kronike u mërzitën nga imazhet statike të pornografisë ho-hum. Rezultatet e tij paralele Kuhn & Gallinat., 2014 dhe janë në përputhje me tolerancën, një shenjë e varësisë. Toleranca përcaktohet si reagimi i zvogëluar i një personi ndaj një ilaçi ose stimulit që është rezultat i përdorimit të përsëritur. Dhjetë raporte të vlerësuara nga kolegët pajtohen me vlerësimin e YBOP-it Prause et al., 2015: Kritikat e rishikuara nga kolegët e Prause et al., 2015

Autori i kritikës së dytë, neuroscientisti Mateusz Gola, përmblodhi atë bukur:

“Fatkeqësisht titulli i guximshëm i Prause et al. (2015) artikulli tashmë ka pasur një ndikim në masmediat, duke popullarizuar kështu një përfundim të pajustifikuar shkencërisht. "

Për të adresuar mitologjinë e pajustifikuar përreth Prause et al. 2015, dhe shumë artikuj që injoruan çdo studim, përveç Prause, YBOP shkroi këtë: Si të njihni artikuj të njëanshëm: Ata citojnë Prause et al. 2015 (duke pretenduar në mënyrë të gabuar se debunkon varësinë e pornografisë), duke lënë mënjanë studimet neurologjike të 40 që mbështesin varësinë nga pornografia (prill, 2016)

Ne pamë tashmë atë studim #2 (Prause et al., 2015) i jep mbështetje modelit të varësisë nga pornografia. Por si studion EEG i Prause 2013 (Steele et al., 2013), mbrojtur në media si dëshmi kundër ekzistenca e varësisë pornografike, në fakt mbështesin modelin e varësisë pornografike?

Më pak dëshirë për seks me një partner

Ky studim është është vetëm gjetur të rëndësishme ishte se individët me reaktivitet më i madh ndaj pornografisë HAD më pak dëshirë për seks me një partner. Ata nuk kishin një dëshirë më të ulët për të masturbuar në porno. E thënë ndryshe, individët me më shumë aktivizim të trurit dhe dëshira për pornografi do të më shumë masturboheshin ndaj pornografisë sesa të bëjnë seks me një person të vërtetë. Kjo është tipike për të varurit, jo për subjektet e shëndetshme.

Zëdhënësi i studimit Nicole Prause pohoi se përdoruesit e shpeshtë të pornografisë kishin thjesht epsh të lartë. Megjithatë, rezultatet e studimit thonë diçka krejt ndryshe. Siç shpjegoi Valerie Voon (dhe 10 neuroshkencëtarë të tjerë), gjetjet e Prause të vitit 2013 për një reagim më të madh ndaj pornografisë shoqëruar me dëshirë më të ulët për seks me partnerë të vërtetë të lidhur me Studimi i skanimit të trurit të 2014 mbi të varurit nga pornografia. E thënë thjesht, gjetjet aktuale të studimit EEG 2013 në asnjë mënyrë nuk përputhen me titujt e pambështetur "debunking". Tetë punime të vlerësuara nga kolegët zbulojnë të vërtetën në lidhje me këtë studim të mëparshëm nga ekipi i Prause: Kritikat e rishikuara nga kolegët e Steele et al., 2013 (Shih gjithashtu kjo kritikë e gjerë e YBOP).

Reagimi ndaj shenjave

Si një shënim anësor, ky i njëjti studim i 2013 raportoi më shumë lexime të EEG (P300) kur subjektet ishin të ekspozuar ndaj fotografive pornografike. Studimet vazhdimisht tregojnë se një P300 i ngritur ndodh kur personat e varur janë të ekspozuar ndaj cues (të tilla si imazhet) në lidhje me varësinë e tyre. Ky gjetje mbështet modelin e varësisë pornografike, siç shpjegohet në revistat e lartpërmendura dhe profesori i psikologjisë emeritus Vuri në dukje John A. Johnson në një koment nën një 2013 Psikologji Sot Ndërhyni në intervistë:

"Mendja ime ende shkel sytë në pretendimin e Prause se truri i subjekteve të saj nuk u përgjigjej imazheve seksuale si truri i të varurve nga droga i përgjigjeshin drogës së tyre, duke qenë se ajo raporton lexime më të larta P300 për imazhet seksuale. Ashtu si të varurit që tregojnë thumba P300 kur paraqiten me ilaçin e tyre të zgjedhur. Si mund të nxjerrë ajo një përfundim që është e kundërta e rezultateve aktuale? ”

Komente të ekspertëve

Dr. Johnson, i cili nuk ka mendim për varësinë e seksit, komentoi për herë të dytë nën intervistën Prause:

Mustanski pyet: "Cili ishte qëllimi i studimit?" Dhe Prause përgjigjet, "Studimi ynë ka testuar nëse njerëzit që raportojnë probleme të tilla [problemet me rregullimin e shikimit të tyre të erotikës në internet] duken si të varur nga reagimet e tyre të trurit ndaj imazheve seksuale".

Por studimi nuk krahasoi regjistrimet e trurit nga personat që kishin probleme në rregullimin e shikimit të tyre të erotikës në internet me regjistrimet e trurit nga të varurit nga droga dhe regjistrimet e trurit nga një grup kontrolli jo i varur, e cila do të kishte qenë mënyra e qartë për të parë nëse përgjigjet e trurit nga të shqetësuarit grupi duket më shumë si përgjigjet e trurit të të varurve ose jo të varurve… ..

Përveç shumë pretendimeve të pambështetura në shtyp, është shqetësuese që studimi i EGG i Prause 2013 e kaloi rishikimin e kolegëve, pasi vuante nga të meta serioze metodologjike:

 1. ishin subjektet heterogjene (meshkuj, femra, jo heteroseksualë);
 2. ishin subjektet nuk shfaqet për çrregullime mendore apo varëshme;
 3. studimi kishte nuk ka grup kontrolli për krahasim;
 4. pyetësorët ishin jo e vlefshme për varësinë e pornografisë.
Rrotull i pajustifikuar

Dokumenti i tretë i renditur më sipër nuk është aspak studim. Në vend të kësaj, ai paraqet si një "rishikim të paanshëm të literaturës" mbi varësinë nga pornografia dhe efektet e pornografisë. Asgjë nuk mund të ishte më larg së vërtetës. Autori kryesor, David Ley, është autori i Miti i varësisë së seksit. Nicole Prause është autorja e dytë. Ley & Prause jo vetëm që u bashkuan për të shkruar letër # 3, ata gjithashtu u bashkuan për të shkruar një Psikologji Sot blog post në lidhje me letër #1. Postimi i blogut u shfaq për muajin 5 para Gazeta e Prause u botua zyrtarisht (kështu që askush nuk mund ta hedhë poshtë atë). Ju mund të keni parë postimin e blogut të Ley me titullin oh-aq-tërheqës: "Truri juaj në Porno - NUK është Addictive. ” Ley, i cili është kompensuar nga x-Hamster's Stripchat nëpërmjet pjesëmarrjes së tij në Aleancën e Shëndetit Seksual (të populluar nga seksologë pro pornografisë), mohon me zell varësinë ndaj seksit dhe pornografisë. Ai ka shkruar rreth 20 postime në blog duke sulmuar forumet e rikuperimit të pornografisë dhe duke hedhur poshtë varësinë ndaj pornografisë dhe ED të shkaktuara nga pornografia. Ai nuk është një shkencëtar i varësisë, por një psikolog klinik, dhe si Prause nuk është i lidhur me ndonjë universitet apo institut kërkimor. Lexoni më shumë rreth Ley dhe Prause dhe bashkëpunimet e tyre këtu.

Shkencë me cilësi të dobët

Më poshtë është një analizë shumë e gjatë e letrës # 3, e cila shkon rresht për rresht, duke treguar të gjithë shenjtorët Ley & Prause të përfshirë në "rishikimin" e tyre: Perandori nuk ka rroba: Një Fairytale i thyer që paraqet si një rishikim. Ai çmonton plotësisht "rishikimin" e emërtuar gabimisht dhe dokumenton dhjetëra keqinterpretime të hulumtimit që autorët cituan. Aspekti më tronditës i rishikimit të Ley është se ai hoqi TË GJITHA studimet e shumta që raportuan efekte negative. Këtu përfshiheshin ato që lidheshin me përdorimin e pornografisë ose që gjetën varësi ndaj pornografisë!

Po, e lexuat mirë. Ndërsa pretendonte të shkruante një rishikim "objektiv", Ley & Prause racionalizuan heqjen e qindra studimeve me arsyetimin se këto ishin studime korrelative. Gjeje çfarë? Pothuajse të gjitha studimet mbi pornografinë e publikuar para “rishikimit” ishin korrelative, madje edhe ato që ata bëri citoj, ose keqpërdor. Provimi i shkakësisë është i vështirë me pornografi. Studiuesit nuk mund t'i krahasojnë përdoruesit me "virgjëreshat pornografike" ose duke i mbajtur subjektet jashtë pornografisë për periudha të gjata, në mënyrë që të krahasojnë efektet. Mijëra djem po lënë pornografinë vullnetarisht në forume të ndryshme. Sidoqoftë, këto rezultate të lëvruara sugjerojnë se heqja e pornos në internet është ndryshorja kryesore në simptomat dhe rikuperimet e tyre.

Rruga përtej paragjykimeve të natyrshme

Nicole Prause

Është e paprecedentë që një studiues (Prause) të pretendojë se studimi i tyre anormal ka hedhur poshtë një hipotezë të mbështetur nga studime të shumta neurologjike dekada të hulumtimit përkatës. Për më tepër, cili studiues legjitim do të postonte vazhdimisht në Twitter se ajo ka hequr dorë nga varësia ndaj pornografisë dhe ED të shkaktuar nga pornografia? Nicole Prause është i obsesionuar me hedhjen poshtë të PIED, duke bërë një a luftë shumëvjeçare kundër këtij punimi akademik, ndërsa njëkohësisht ngacmon dhe çliron burra të rinj që janë shëruar nga mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia. Shihni dokumentacionin: Gabe Deem #1, Gabe Deem #2, Alexander Rhodes #1, Alexander Rhodes #2, Alexander Rhodes #3, Kisha e Noes, Alexander Rhodes #4, Alexander Rhodes #5, Alexander Rhodes #6Alexander Rhodes #7, Alexander Rhodes #8, Alexander Rhodes #9, Alexander Rhodes # 10, Alex Rhodes # 11, Gabe Deem & Alex Rhodes së bashku # 12, Alexander Rhodes # 13, Alexander Rhodes #14, Gabe Deem # 4, Alexander Rhodes #15.

Cfare po ndodh ketu? Me pranimin e saj, Prause refuzon konceptin e varësisë ndaj pornografisë. Për shembull, një citat nga a Artikulli Martin Daubney rreth seksit / pornografisë addictions:

Dr. Nicole Prause, hulumtuese kryesore në Laboratorin Psikofiziologjik Seksual dhe Laboratorin Neuroscience (Span) në Los Angeles, e quan veten një "debunker profesionist" i varësisë seksuale.

Për më tepër, ish-Nicole Prause Slogani i Twitter sugjeron se mund të mungojë paanshmëria e kërkuar për kërkimin shkencor:

“Studimi pse njerëzit zgjedhin të përfshihen në sjellje seksuale pa u thirrur në marrëzi të varësisë ”Falënderimi është një ish akademik me një historinë e gjatë për ngacmimin dhe shpifjen e autorëve, kërkuesve, terapistëve, gazetarëve, burrave në shërim, redaktorëve të gazetave, organizatave të shumta dhe të tjerëve që guxojnë të raportojnë prova të dëmeve nga përdorimi i pornografisë në internet. Ajo duket të jetë mjaft komode me industrinë e pornografisë, siç mund të vijë nga kjo imazhi i saj (në të djathtën e djathtë) në qilimin e kuq të Ceremonisë së Çmimeve të Organizatës së Kritikëve të X-të (XRCO). (Sipas Wikipedia XRCO Awards janë dhënë nga amerikanët Organizimi i Kritikëve të Vlerësuar me X çdo vit për njerëzit që punojnë në argëtimin e të rriturve dhe është e vetmja çmim për industrinë e të rriturve të ekspozuar ekskluzivisht për anëtarët e industrisë.[1]).

Duket gjithashtu se Prause mund të ketë mori interpretues pornografi si subjekte përmes një grupi tjetër interesash të industrisë së pornografisë, Koalicioni i Falas. Subjektet e marra nga FSC thuhet se ishin përdorur në të studim me qira-armëi dëmtuar rëndë “Meditim Orgasmik” shumë komercial skema (hetuar nga FBI dhe tërësisht të diskredituar nga Seriali i BBC "Kulti i Orgazmës"). Falënderimet kanë bërë gjithashtu pretendime të pambështetura për rezultatet e studimeve të saj dhe e saj metodologjitë e studimeve. Për më shumë dokumentacion, shih: A është Nicole Prause ndikuar nga industria e pornografisë?

Shumë artikuj vazhduan ta përshkruanin Prause si një studiuese të UCLA shumë kohë pasi Universiteti e la të lirë. Ajo nuk ka qenë e punësuar në asnjë universitet që nga fillimi i vitit 2015. Së fundi, është e rëndësishme të dini se Prause iniciative ofroi (për një tarifë) dëshminë e saj "eksperte" kundër varësisë ndaj seksit dhe varësisë ndaj pornografisë. Duket sikur Prause i shiti shërbimet e saj për të përfituar nga përfundimet e pambështetura të varësisë ndaj pornografisë të dy studimeve të saj EEG (1, 2), megjithëse analizat e analizuara nga 18 tregojnë se të dy studimet mbështesin modelin e varësisë!

David Ley

Konfliktet e interesit (COI) nuk janë asgjë e re për David Ley. Së pari, David Ley është duke u paguar përmes Aleancës së Shëndetit Seksual për të hequr qafe varësinë ndaj pornografisë dhe seksit. Në fund kjo Psikologji Sot blog post Ley reklamon shërbimet e tij:

"Zbulimi: David Ley ka dhënë dëshminë në çështjet ligjore që përfshijnë pretendime për varësi seksi."

Në 2019, faqja e internetit e David Ley ofroi të tijën shërbime të "kompensimit" të kompensuar mirë:

David J. Ley, Ph.D., është një psikolog klinik dhe mbikëqyrës i certifikuar nga AASECT i terapisë seksuale, me seli në Albuquerque, NM. Ai ka siguruar dëshmi eksperte dhe dëshmi mjeko-ligjore në një numër rastesh rreth Shteteve të Bashkuara. Dr Ley vlerësohet si një ekspert në debutimin e pretendimeve të varësisë seksuale. Ai është çertifikuar si dëshmitar ekspert për këtë temë. Ai ka dëshmuar në gjykatat shtetërore dhe federale.

Kontaktoni me të për të marrë orarin e tij të tarifave dhe caktoni një takim për të diskutuar interesin tuaj.

Së dyti, Ley bën para duke shitur dy libra që mohojnë seksin dhe varësinë nga pornografia. Ata janë "Miti i varësisë së seksit, ”(2012) dhe“Porno Etike për Dicks,”(2016) Pornhub (i cili është në pronësi të gjigantit pornografik MindGeek) është një nga pesë miratimet e pasme të listuara për Libri 2016 i Ley në lidhje me pornografinë:

"Zëri i David Ley sjell nuancën e nevojshme në disa nga bisedat më të rëndësishme që ndodhin në lidhje me pornografinë sot."-Pornhub

Së treti, David Ley fiton para përmes Seminare të CEU, ku ai promovon ideologjinë e varësisë-varësit, të parashtruar në dy librat e tij (i cili në mënyrë të pamatur (?) injoron dhjetëra studime dhe domethënien e të ri Diagnostifikimi i sjelljes seksuale kompulsive në manualin diagnostik të Organizatës Botërore të Shëndetësisë). Ley kompensohet për bisedat e tij të shumta që paraqesin pikëpamjet e tij të njëanshme mbi përdorimin e pornografisë. Në këtë prezantim 2019, Ley u shfaq për të mbështetur dhe promovuar përdorimin e pornografisë tek adoleshentët: Zhvillimi i seksualitetit pozitiv dhe përdorimit të përgjegjshëm të pornografisë tek adoleshentët.

Së katërti, David Ley është indirekt kompensuar nga gjiganti i industrisë pornografike xHamster nëpërmjet Aleancës së Shëndetit Seksual për të promovuar faqet e tyre të internetit (dmth StripChat) dhe për të bindur përdoruesit që varësia nga pornografia dhe varësia seksuale janë mite! Vini re se si Ley do t'i tregojë klientëve xHamster çfarë thonë vërtet "studimet mjekësore për pornografinë, kamerën dhe seksualitetin". E gjithë kjo derisa ai është i lodhët shpifje individë dhe organizata që flasin për efektet e mundshme negative të pornos në internet. Për më shumë shikoni: David Ley tani po kompensohet nga gjigandi i industrisë porno xHamster për të promovuar faqet e internetit të tij dhe për të bindur përdoruesit që varësia nga pornografia dhe varësia seksuale janë mite!

Vjedhja në tentativë e markës tregtare YBOP

(Prill, 2019): Në hakmarrje për duke kritikuar gazetat e tyre, një grusht autorësh (përfshirë Prause dhe Ley) formuan një grup për të vjedhur markën tregtare të YBOP në një përpjekje për të heshtur kritikët e tyre. Shikoni këtë faqe për detaje: Keqpërdorimi i markës tregtare me agresion të kryer nga Deniers nga varësia e pornografisë (www.realyourbrainonporn.com). Shikoni këtë faqe për ekzaminim të plotë të "faqes kërkimore" të këtyre grupeve me listën e saj të zgjedhur nga qershia të studimeve të jashtme, paragjykimet, lëshimet e tepërta dhe mashtrimet: Porn Science Deniers Alliance (AKA: "RealYourBrainOnPorn.com" dhe "PornographyResearch.com").

Shpifje, markë tregtare dhe kostume SLAPP

(Vera, 2019): Në Maj 8, 2019 Donald Hilton, MD paraqiti një shpifje në vetvete procedim kundër Nicole Prause & Liberos LLC. Më 24 korrik 2019 Donald Hilton ndryshoi ankesën e tij për shpifje për të nxjerrë në pah (1) një ankesë të bordit dashakeq të Teksasit të Ekzaminuesve Mjekësorë, (2) akuza të rreme se Dr. Hilton kishte falsifikuar letrat kredenciale dhe (3) dëshmi betimi nga 9 viktima të tjera të Prause të ngacmimeve dhe shpifjeve të ngjashme (John Adler, MD, Gary Wilson, Alexander Rhodes, Staci Sprout, LICSW, Linda Hatch, PhD, Bradley Green, PhD, Stefanie Carnes, PhD, Geoff Goodman, PhD, Laila Haddad.) Kur çështja u zgjidh në vitin 2021, ne mund të hamendësojmë vetëm se kompania e sigurimit të përgjegjësisë së Prause ka paguar një shumë të majme.

(tetor 2019): Në Tetor 23, 2019 Alexander Rhodes (themeluesi i reddit / nofap NoFap.com) ngriti një padi për shpifje kundër Nicole R Faluse Liberos LLC. Shiko bankë gjyqi këtu. Shihni këtë faqe për tre dokumente gjyqësore parësore të paraqitura nga Rodos: Themeluesi i NoFap-it Alexander Rhodes padinë për shpifje kundër Nicole Prause / Liberos. Kur çështja u zgjidh në vitin 2021, ne mund të hamendësojmë vetëm se kompania e sigurimit të përgjegjësisë së Prause pagoi përsëri një shumë të majme.

(Vera, 2020) vendimet e gjykatës zbuluan plotësisht Nicole Prause si autore, jo si viktimë. Në mars të vitit 2020, Prause kërkoi një urdhër ndalimi të përkohshëm të pabazë (TRO) kundër meje duke përdorur "prova" të fabrikuara dhe gënjeshtrat e saj të zakonshme (duke më akuzuar në mënyrë të rreme për ndjekje). Në kërkesën e Prause për masën e ndalimit, ajo deklaroi veten e rreme, duke thënë se unë kisha një urdhër ndalimi ekzistues kundër meje (asnjëherë nuk kam qenë objekt i një urdhri të tillë). Ajo e mbështeti kërkesën e saj false me një pretendim se unë e kisha postuar adresën e saj në YBOP dhe Twitter (shkatërrimi nuk është asgjë e re me Prause), dhe se ajo besonte se unë mora pjesë në një konferencë për varësinë në Gjermani për t'u përballur me të (edhe pse ajo nuk ishte regjistruar ose nuk ishte ftuar në konferencë… dhe nuk mori pjesë në të). Kam ngritur një padi kundër Prause-s kundër SLAPP për keqpërdorim të sistemit ligjor (TRO) për të më heshtur dhe ngacmuar. Më 6 gusht, Gjykata e Lartë e Qarkut të Los Anxhelosit vendosi se përpjekja e Prause për të marrë një urdhër ndalimi kundër meje përbënin një "proces gjyqësor joserioz dhe të paligjshëm kundër pjesëmarrjes së publikut" (zakonisht i quajtur "padia SLAPP"). Prause gënjeu në të gjithë TRO-në e saj mashtruese, duke siguruar zero prova të verifikueshme për të mbështetur pretendimet e saj të çuditshme se unë e kam ndjekur ose ngacmuar. Në thelb, Gjykata konstatoi se Prause abuzoi me procesin e urdhrit kufizues për të më ngacmuar në heshtje dhe nënvlerësuar të drejtat e mia për lirinë e fjalës. Sipas ligjit, vendimi SLAPP e detyroi Prause të paguante tarifat e mia të avokatit, por ajo bëri falimentimin për t'iu shmangur këtij detyrimi.

(Shtator, 2020) Më 9 shtator 2020, Aaron Minc, JD ngriti dosjen një padi për shpifje kundër Melissa Farmer dhe Nicole Prause për rikthimin e cicërimave shpifëse të autorëve të Nicole Prause. Fermeri u vendos me shpejtësi. [Përditësim: Prause shpresonte se gjyqtari i saj i falimentimit në Kaliforni do ta mbronte atë kundër padisë së Minc, por ai e la të vazhdonte në Ohio. Gjyqet janë planifikuar për vitin 2022, gjyqtari i Ohajos ka refuzuar mocionin e Prause për shkarkim në fund të 2021.]

(janar, 2021): Unë, Gary Wilson, tani zotëroj URL-në RealYBOP (me sa duket u menaxhua uebsajti i quajtur Prause që mbulon markat tregtare). Shikoni njoftimin për shtyp - KUJDES: YBOP fiton www.RealYourBrainOnPorn.com në zgjidhjen e shkeljes së markës tregtare.

(janar, 2021): Prause ngriti një procedim të dytë joserioz juridik kundër meje në dhjetor, 2020 për shpifje të pretenduar. Në një seancë dëgjimore më 22 janar 2021 an Gjykata e Oregonit vendosi në favorin tim dhe akuzoi Prause me kosto dhe një dënim shtesë. Kjo përpjekje e dështuar ishte një nga a dhjetëra procese gjyqësore Prause kishte kërcënuar dhe/ose paraqitur publikisht në muajt e kaluar. Për një përmbledhje të shpejtë shihni - Fitore ligjore ndaj ngacmuesit/shpifësit serial Nicole Prause.

Mbulimi i saktë i mediave

Nëntor 2019: Këtu keni disa mbulim të saktë mediatik mbi Nicole Prause: "Alex Rhodes i grupit për mbështetje të varësisë nga Porn 'NoFap" padit seksologun e obsesionuar pro-Porno për shpifje " nga Megan Fox e PJ Media "Luftërat e pornografisë bëhen personale në nëntor No Nut", nga Diana Davison nga Mijëvjeçari i Postës. Davison gjithashtu prodhoi këtë video 6-minutëshe në lidhje me sjelljet e egër të Prause dhe mungesën e provave për pretendimet e saj: "A është Porn Addictive?".

Gusht, 2020: Kryqëzori anti-porn detajon fitoren ligjore kundër 'porn prof' i cili u përpoq të përdorë gjykatën për ta mbyllur atë "(LifeSiteNews)

Demontimi i Pikave Fletëse të Nejsajerëve

Nëse doni një përgënjeshtrim të shpejtë të pretendimeve pseudoshkencore të najsajerëve se ata kanë "çmontuar varësinë nga pornografia", shikoni videon e Gabe Deem: PORN MITET - E vërteta prapa varësisë dhe mosfunksionime seksuale.

Artikujt vijues citojnë studime të shumta dhe japin shembuj ilustrues. Ata shtjellojnë argumente logjike për të çmontuar shumë pika të zakonshme të varësisë kundër-pornove që flasin:

 1. Gary Wilson ekspozon të vërtetën pas 5 studimeve që propagandistët citojnë për të mbështetur pohimet e tyre se varësia nga pornografia nuk ekziston dhe se përdorimi i pornografisë është kryesisht i dobishëm: Gary Wilson - Porn Research: Fact or Fiction (2018)
 2. Debunking Aleanca Porno Deniers Aleanca e ashtuquajtura faqe kërkimore (AKA: "RealYourBrainOnPorn.com" dhe "PornographyResearch.com")
 3. Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar për shikimin e pornografisë? ", Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause (2018)
 4. Si të njihni artikuj të njëanshëm: Ata citojnë Prause et al. 2015 (duke pretenduar në mënyrë të rrejshme se debunkon varësinë nga pornografi), duke lënë prapa 3 dhjetëra studime neurologjike që mbështetin varësinë nga pornografia.
 5. Kritika e: Letër për redaktorin "Prause et al. (2015) falsifikimi i fundit i parashikimet e varësisë"(2016)
 6. Korrigjimi i keqkuptimeve në lidhje me neurosciencën dhe sjelljet problematike seksuale (2017) nga Don Hilton, MD
 7. Debunking Justin Lehmiller's "A është mosfunksionimi ngrerë në të vërtetë në rritjen e meshkujve të rinj?"(2018)
 8. Debunking Kris Taylor's "Disa të vërteta të vështira rreth pornografisë dhe mosfunksionimit erektil"(2017)
 9. Op-ed: Kush saktësisht shtrembërojnë shkencën mbi pornografinë? (2016)
 10. Debunking "Duhet të shqetësoheni për mosfunksionim ngrerë të pornografisë? " - nga Claire Downs i The Daily Dot. (2018)
 11. Çbllokuar artikullin "Shëndeti i Burrave" nga Gavin Evans: "A mund të shikosh shumë pornografi të jepni mosfunksionim të ngrerë?"(2018)
 12. Si pornografi është messing me burrërinë tuaj, nga Philip Zimbardo, Gary Wilson & Nikita Coulombe (Mars, 2016)
 13. Më shumë për pornografi: ruaj burrërinë tënde-një përgjigje ndaj Marty Klein, nga Philip Zimbardo & Gary Wilson (Prill, 2016)
 14. Zhytja e përgjigjes së David Ley ndaj Philip Zimbardos: "Ne duhet të mbështetemi në shkencën e mirë në debatin pornografik"(Mars, 2016)
 15. Përgjigja e YBOP ndaj "Besoni një shkencëtar: varësia e seksit është një mit"(Janar, 2016)
 16. Përgjigja e YBOP ndaj kërkesave në një koment të David Ley (Janar, 2016)
 17. Sexologët e mohojnë ED-në e pornografisë duke pretenduar se masturbimi është problemi (2016)

Kjo pjesë mbledh studime për të cilat YBOP dhe të tjerët kanë rezerva - Studime të diskutueshme dhe mashtruese. Në disa, metodologjia ngre shqetësime ndërsa në disa të tjera, përfundimet shfaqen të mbështetura në mënyrë jo të duhur. Në të tjerët, titulli ose terminologjia e përdorur është mashtruese duke marrë parasysh rezultatet aktuale të studimit. Disa keqpërfaqësojnë përfundimisht gjetjet aktuale.

Një mendim për "Rreth kësaj faqeje"

 1. Pingback: Nëse jeni në twitter, sigurohuni që të ndiqni @YourBrainOnPorn (Gary Wilson). Ai ka qenë një nga Kumbarët e kësaj lëvizjeje me uebfaqen e tij Ted Talk 2012 dhe faqen e mahnitshme. Ai ndan disa tweets / burime / kërkime të shkëlqyera dhe duhet të ketë më shumë dashuri për të

Komentet janë të mbyllura.