Mosfunksionimi erektil tek të rinjtë i shkaktuar nga pornografia [Disfunção erétil em jovens causada pornografia]

YourBrainOnPorn

Gazeta Braziliane e Rishikimit të Shëndetit (BJHR)

LETRA E PLOTË NË ANGLISHT

Janar 2023, DOI: 10.34119/bjhrv6n1-184

Aluízio Fernando Costa Silva, Álefi Dornelas Soldeiro Estorque, Fernando Vieira Evangelista

Abstrakt [përkthyer nga portugalishtja]

kjo rishikuar heton la shoqatë ndërmjet la përdorim of pornografi la rritje ngrihem in la Normat of ngrerë mosfunksionim, in a kontekst ku tradicional [ED] Faktorë kanë nuk pësuar mjaft ndryshim shpjegoj një major i tillë rritje në normat e ED. nga la analizë Refleksione bazuar në rishikimin tonë it is i mundur atje is a Mbyll lidhje of shkak efekt ndërmjet pornografi ngrerë mosfunksionim in burra nën moshën 40 vjet. La ngrihem in la incidencë of la çrregullim ka, as një of la Arsyet për saj përkeqësim, la shtim of i madh rrjetet e industrisë pornografikeeshte, cili kërkoj takoj la specifik kërkesat of përdoruesit. Klinik Raportet pikë la kapërcim of dhënie pas përmes rebooting, në të cilën la subjekt abstenon nga pornografi për a dhënë periudhë of kohë. Megjithatë, më shumë Studimet janë nevojshme zhvilloj në fuqi diagnostikues Metodat farmakologjik trajtimet.

[Abstrakt origjinal portugez

Este trabalho, através de revisão bibliográfica, investiguar asociação entre o uso de pornografia eo crescente aumento nas taxas de disfunção erétil, em um konteksto onde fatores tradicionais não sofreram a grandeçõa parasificares. ações relacionadas ao sistema de recompensa se apresentam como fator chave na elucidação do aumento da taxa de disfunções sexuais, por meio da diminuição da sensibilidade do individuale frente aos prazeres reais dhe da formação de mecanismos que levam ao vício e. Një pjesë e analizës dhe reflekseve sobre një bibliografie dhe mund të merret parasysh që ekziston një lidhje me arsyen dhe pasojat e pornografisë hyrëse dhe disfunção erétil em homens com idade inferior deri në 40 vjet. Një elevação da incidência do distúrbio tem, como uma das razões de seu agravamento, një përhapje e faqeve të mëdha në pornografikë industriake, que busca atender si kërkesat e veçanta të përdorimit të përdorimit. Relatórios clínicos tem apontado a superação do vicio por meio da reinicialização, onde o sujeito se abstém da pornografia por um dado período de tempo. Entretanto, mais estudos se fazem necessários na elaboração de eficazes metodos diagnósticos e de tratamentos farmacológicos.]