NCOSE nderon Gary Wilson me Çmimin e Themeluesve të 2021 # CESESummit

Qendra Kombëtare për Shfrytëzimin Seksual nderon Gary Wilson me Çmimin #CESESummit Founders 2021.

Ndoshta ju dikur ose tani po luftoni me një varësi nga pornografia. Ndoshta ju keni humbur një marrëdhënie me dikë që e donit shumë sepse dëshira e tyre për pornografi ishte më e fortë se dëshira e tyre për ju. Ose mund të jeni një prind ose kujdestar i shqetësuar për ekspozimin e fëmijës suaj ndaj pornografisë në internet. Nëse është kështu, duhet të dini se Z. Gary Wilson - një njeri me mendje brilante, me shumë etikë, këmbëngulës dhe trim që luftonte në emrin tuaj - ka vdekur.

Midis arritjeve të tij të shumta, Gary ishte autori i librit më të shitur Truri juaj në Porno: Pornografia në Internet dhe Shkenca e Varësisë së Re, prezantuese e fjalimit jashtëzakonisht të famshëm TEDx "Eksperimenti i Madh i Pornove" (14+ milion shikime) dhe krijuesi i faqes në internet YourBrainOnPorn.com, një qendër pastrimi për kërkimet e fundit, media dhe vetë-raportimet mbi efektet e pornografisë dhe dëmet e mundshme.

Megjithë ndikimin e tij të pamatshëm në lëvizje, Gary do të mbahet mend për mirësinë, empatinë dhe guximin e tij. Mbi të gjitha, Gary ishte një njeri i mirë. Të gjithë ne në NCOSE ishim me zemër të thyer për të mësuar se më 20 maj, Gary vdiq pas viteve të sëmundjes kronike.

Shtë e vështirë për ne të përshkruajmë pafundësinë e humbjes që do të thotë kalimi i Gary për familjen e tij, shumë miq dhe aleatë dhe për lëvizjen për t'u përballur me dëmet e shëndetit publik të pornografisë që ai pioniere. Fjalimi, faqja në internet dhe libri i TEDx i Gary siguruan përgjigjet që kaq shumë burra dhe gra në gjendje të mposhtnin përdorimin e tyre detyrues të pornografisë kishin kërkuar prej kohësh. Me një dhembshuri të zhytur thellë në njohuritë e tij enciklopedike të hulumtimit shoqëror dhe neuroshkencës mbi efektet e pornografisë, Gary fjalë për fjalë shpëtoi një numër të panumërt të individëve nga kontrolli i dëshpërimit dhe dëshpërimit të pornografisë. Ai ishte i motivuar nga mirësia dhe nuk kërkoi asgjë në këmbim.

Ndërsa fjalimi i tij në TEDx e bëri atë një sensacion në internet, Gary preferoi të qëndronte jashtë vëmendjes dhe të ndihmonte njerëzit e tjerë të shkëlqyen. Ai dhe gruaja e tij Marnia Robinson formuan një dyshe dinamike, duke punuar pa u lodhur prapa skenave për të ndihmuar ata që kërkojnë liri nga varësia nga pornografia, si dhe avokatë në të gjithë botën që kërkojnë kërkimin më të fundit. Një nga arritjet e tyre monumentale ishte katalogimi dhe sintetizimi i hulumtimit mbi efektet e pornografisë në internet në faqen e tyre të internetit YourBrainOnPorn.com.

Analiza e fortë e bazuar në kërkime e Gary ishte makthi më i keq i industrisë së pornografisë. Kjo rezultoi në një breshëri të pamëshirshme dhe vyshkëse të sulmeve personale, të cilave Gary me guxim i rezistoi. Ai ishte i guximshëm në bindjen e tij, duke mos u larguar kurrë nga faktet.

Siç vuri në dukje Gary dikur,

“Taktikat me qëllim të keq të censurës së industrisë së pornografisë dhe aleatëve të saj të seksologjisë frenojnë debatin shkencor dhe publik. Ashtu si dikur Big Tobacco, ata e shpërqendrojnë publikun nga rreziqet e dokumentuara mirë të dëmtimit të pornografisë si për përdoruesit ashtu edhe për ata që shfrytëzon. ”

Pavarësisht nga taksat e mëdha personale për punën e tij, një mik i ngushtë shpjegoi se Gary vazhdoi «të fliste të vërtetën në një det gënjeshtrash».

Ndërsa vajtojmë për humbjen e një njeriu të përshkruar nga miqtë dhe të dashurit e tyre si një "hero" dhe "mbrojtës", ka dy mënyra se si ju mund ta çoni përpara trashëgiminë e Gary.

Shpërndani Bisedën TEDx të Gary, "Eksperimenti i Madh i Pornove" në mediat sociale.
Merrni disa çaste për të shprehur mirënjohjen tuaj për sakrificën dhe trimërinë e Gary në faqen e memorialit GaryWilson.jeta.
Ne ua shtojmë zërin mijëra të tjerëve duke thënë: "Faleminderit, Gary Wilson."