Shoqëria Amerikane për Mjekësinë e Varësisë: Definicioni i Ri i Varësisë (gusht, 2011)

ASAM logo e përkufizimit të varësisëNjë ngjarje e madhe ka ndodhur në fushën e shkencës së varësisë dhe trajtimit. Ekspertët kryesorë të varësisë të Amerikës në Shoqatën Amerikane të Mjekësisë së Varësisë (ASAM) sapo kanë lëshuar përkufizimin e tyre të ri të varësisë. Përkufizimi i ri, dhe pyetjet dhe përgjigjet e shoqëruara, i bëjnë jehonë pikave kryesore të paraqitura këtu në www.yourbrainonporn.com. Më e rëndësishmja, varësitë e sjelljes ndikojnë në tru ashtu si ndikojnë drogat - në të gjitha aspektet kryesore. Ky përkufizim i ri, për të gjitha qëllimet praktike, i jep fund debatit nëse varësitë nga seksi dhe pornografia janë "varësi të vërteta".

kjo artikull fragment përmbledh pikëpamjen e ASAM mbi varësitë e sjelljes:

Përkufizimi i ri nuk lë dyshim që të gjitha varësitë - qoftë alkooli, heroina apo seksi - janë në thelb të njëjtat. Dr. Raju Haleja, ish presidenti i Shoqatës Kanadeze për Mjekësinë e Varësisë dhe kryetari i komitetit ASAM që hartoi përkufizimin e ri, tha për The Fix, “Ne po shohim varësinë si një sëmundje, në krahasim me ata që i shohin ata si të veçantë sëmundjet Varësia është varësi. Nuk ka rëndësi se çfarë e çaktivizon trurin tuaj në atë drejtim, pasi të ketë ndryshuar drejtim, ju jeni të prekshëm nga të gjitha varësitë ”. Kjo [ASAM] ka vulosur një diagnozë të seksit ose bixhozit ose varësisë nga ushqimi pasi çdo grimcë aq e vlefshme nga ana mjekësore sa varësia ndaj alkoolit ose heroinës ose metafit kristal mund të shkaktojë më shumë polemika sesa pohimet e tij më të holla, por po aq të gjera.

Ky seksion përmban tre dokumente ASAM (Lidhje me faqen e internetit ASAM),

  1. Shoqëria Amerikane për Mjekësinë e Varësisë: Përkufizimi i Varësisë - Version i gjatë
  2. Përkufizimi i ASAM i Varësisë - Pyetjet e bëra më shpesh.
  3. Deklarata për shtyp ASAM.

dhe dy artikuj në shtyp

Dy artikuj që shkruam:

Më poshtë është përmbledhja ime e shkurtër e pikave kryesore që lidhen me varësinë e pornografisë:

  1. Varësia është një "sëmundje" nëse ajo është shkaktuar nga kimikatet ose sjelljet.
  2. Sjelljet dhe substancat potenciale Addictive kanë aftësinë të shkaktojnë të njëjtat ndryshime thelbësore në të njëjtin qark qarkal nervor: sensibilizim, qarkullim i paracaktuar i ndryshuar, sistemi i ndryshuar i stresit dhe desensitizimi.
  3. "Përdorimi i vazhdueshëm përkundër pasojave të rënda negative" tregon manifestimin e ndryshimeve të mësipërme të trurit. Varësia nuk është zgjedhje. Sjelljet e varësisë janë një manifestim i patologjisë, jo një shkak.
  4. Zhduk dallimin e vjetër "varësia ndaj detyrimit", e cila shpesh përdoret për të mohuar ekzistencën e varësive të sjelljes, përfshirë varësinë nga pornografia.
  5. Varësia është një sëmundje parësore - me fjalë të tjera, nuk është shkaktuar domosdoshmërisht nga çështje të shëndetit mendor të tilla si gjendja shpirtërore ose çrregullimet e personalitetit, duke lënë të qetë nocionin popullor se sjelljet e varësisë janë një formë e "vetë-mjekimit" për të thënë, për të lehtësuar dhimbjen të depresionit ose ankthit.

Përkufizimi i ri ASAM nuk përmend varësinë e pornografisë në internet, ose e dallon atë nga varësia e seksit (që përmend disa herë). Natyrisht, një deklaratë e politikës nuk mund të adresojë gjithçka, por është e qartë se varësia e pornografisë në internet prek një grup shumë më të gjerë sesa varësia e seksit. Seksi është një shpërblim natyral që ka qenë përgjithmonë, ndërsa pornografia në internet, si ushqim junk, është një version supernormal i një shpërblimi natyror (shih Por atëherë dhe tani: Mirë se vini në Brain Training Sëmundjet intoksikuese: 300 Vaginas = Një shumë dopamine).

Le të shqyrtojmë tre FAQ nga ASAM në lidhje me varësinë nga seksi dhe pornografia. Kjo pyetje e parë e bën të qartë se të gjitha varësitë ndajnë përshtatje të caktuar të trurit, të cilat shfaqen si sjellje specifike dhe simptoma psikologjike.

PYETJE: Çka është e ndryshme në lidhje me këtë përkufizim të ri?

PËRGJIGJE:

Fokusi në të kaluarën ka qenë në përgjithësi në substancat që lidhen me varësinë, si alkooli, heroina, marihuana apo kokaina. Ky përkufizim i ri e bën të qartë se varësia nuk ka të bëjë me drogën, është në lidhje me trurin. Nuk janë substancat që një person përdor që i bën ata të varur; nuk është as sasia apo frekuenca e përdorimit. Varësia ka të bëjë me atë që ndodh në trurin e një personi kur ata janë të ekspozuar ndaj substancave të dobishme ose sjelljeve të dobishme, dhe është më shumë rreth rrjetave të shpërblimit në trurin dhe strukturat e lidhura me trurin se sa për kimikatet e jashtme ose sjelljen që "e kthejnë" atë shpërblim qark.

Një citat i shkëlqyeshëm - "Varësia ka të bëjë me atë që ndodh në trurin e një personi". Sa herë e kemi thënë këtë? Përkufizimi thekson se nuk është forma ose sasia e një stimuli, por përkundrazi rezultatet e stimulit. Thënë thjeshtë, sjelljet dhe simptomat e përbashkëta të të gjithë të varurve tregojnë për ndryshimet e përbashkëta të trurit. (Take ky quiz për të parë nëse procesi i varësisë është duke u mbajtur në trurin tuaj.)

Përdorimi i pornografisë në internet nuk është një çështje morale, më shumë sesa grushta e kokainës apo pirjes së duhanit. Të gjitha janë çështjet shëndetësore që ndikojnë në strukturën dhe funksionimin e trurit. Ndryshimet e trurit të përbashkët për barnat dhe shpërblimet natyrore janë përshkruar në këto nene: Fundi i debatit të pornografisë? Lajm i keq për Përdoruesit Porno: Internet Addiction Atrophies Brains.

Këto dy pyetje të ardhshme adresojnë seksin dhe varësinë nga ushqimi.

PYETJE: Ky përkufizim i ri i varësisë i referohet varësisë që përfshin lojërat e fatit, ushqimin dhe sjelljet seksuale. A beson vërtet ASAM se ushqimi dhe seksi janë të varur?

PËRGJIGJE:

Varësia ndaj lojërave të fatit është përshkruar mirë në literaturën shkencore për disa dekada. Në fakt, edicioni i fundit i DSM-së (DSM-V) do të rendisë çrregullimin e lojërave të fatit në të njëjtën seksion me çrregullimet e përdorimit të substancave.

Përcaktimi i ri ASAM bën një largim nga barazimi i varësisë me varësinë vetëm të substancës, duke përshkruar se si varësia është e lidhur edhe me sjelljet që janë të dobishme. Kjo hera e parë që ASAM ka marrë një qëndrim zyrtar se varësia nuk është vetëm "varësia e substancës".

Ky përkufizim thotë se varësia ka të bëjë me funksionimin dhe qarkullimin e trurit dhe se si struktura dhe funksioni i trurit të personave me varësi ndryshojnë nga struktura dhe funksioni i trurit të personave që nuk kanë varësi. Ajo flet për rrjetin e shpërblimit në tru dhe qarkun e lidhur, por theksi nuk është në shpërblimet e jashtme që veprojnë në sistemin e shpërblimit. Ushqimi dhe sjelljet seksuale dhe sjelljet e lojërave të fatit mund të shoqërohen me "ndjekjen patologjike të shpërblimeve" të përshkruara në këtë përkufizim të ri të varësisë.

PYETJE: Kush ka varësi ushqimore ose varësi seksi?

PËRGJIGJE:

Ne të gjithë kemi rrjetin e shpërblimit të trurit që e bën ushqimin dhe seksin të dobishme. Në fakt, ky është një mekanizëm i mbijetesës. Në një tru të shëndetshëm, këto shpërblime kanë mekanizma reagimi për ngopje ose 'mjaft'. Në dikë me varësi, qarku bëhet jofunksional, kështu që mesazhi për individin bëhet 'më shumë', gjë që çon në ndjekjen patologjike të shpërblimeve dhe / ose lehtësimit nëpërmjet përdorimit të substancave dhe sjelljeve.

ASAM nuk mund të ishte më i qartë. Varësia e seksit ekziston, dhe shkaktohet nga të njëjtat ndryshime themelore në strukturën dhe fiziologjinë e trurit si varësia nga droga. Kjo e bën kuptim të përsosur, sepse droga me droga nuk bën asgjë, por rrit ose ul funksionet normale biologjike. Ata rrëmbejnë qarqet nervore për shpërblime natyrore, prandaj duhet të jetë e qartë se versionet ekstreme të shpërblimeve natyrore mund të rrëmbejnë ato qarqe.

ASAM zgjodhi të publikojë këtë përkufizim të ri, sepse dëshmitë në rritje nga neuroscience varësisë çojnë në vetëm një përfundim. Faqet e mëposhtme paraqesin një mostër të hulumtimit mbi varësitë natyrore: Varësia në internet dhe lojëra video, Ushqimi varësisë, Varësia e bixhozit.

Përkufizimi i ri i ASAM ka konfirmuar atë që neuroshkencëtarët dhe shumica e ekspertëve të varësisë tashmë e dinin: Shpërblimet natyrore mund të shkaktojnë varësi. Ajo që mungon është një diskutim për mushroomingin e përdorimit pornografik të internetit dhe varësisë. Përdorimi i pornografisë në internet ka shumë më shumë gjasa të çojë në varësi sesa sjellja e Tiger Wood.

Libri i ri i David Linden "Busulla e kënaqësisë" shpjegon se varësia nga varësia është nuk të lidhura drejtpërsëdrejti me madhësinë e ndikimit të dopaminës. Cigaret, për shembull, fikojnë pothuajse 80% të atyre që i provojnë, ndërsa heroina grumbullon vetëm një pakicë mjaft të vogël të përdoruesve. Kjo është për shkak se varësia është të mësuarit, dhe duhanpirësit vazhdimisht trajnojnë trurin e tyre me pak "shpërblime" dopamine. Përdoruesit e heroinës marrin "mësime" më intensive neurokimike, por shumë më pak prej tyre. Pra, heroina lidh më pak njerëz. Varësit e vërtetë të seksit (me partnerë aktualë), si përdoruesit e heroinës, zakonisht nuk mund të marrin "rregullime" të pakufizuara. Ata gjithashtu mund të kenë rituale më stimuluese, jo ndryshe nga heroina, apo të varur nga të tjerët.

Përdorimi pornografik në internet është më i ngjashëm me pirjen e duhanit në atë që çdo imazh romani ofron një shpërthim të vogël dopamine. Ndërsa përdoruesit pornografikë përgjithësisht shohin shumë imazhe / video klipe, shpesh çdo ditë, ata po trajnojnë trurin e tyre shumë shpesh, ashtu si bëjnë duhanpirësit. Siç shpjegohet në Porno, risi, dhe efekti Coolidge, Risi e pakufizuar i lejon ata të anashkalojnë ngopjen normale. Për më tepër, cilësitë e pjesshme të pornografisë në internet ndikojnë dopamin në mënyra që varësia e seksit thjesht nuk mund të përputhet, shih Por atëherë dhe tani: Mirë se vini në Brain Training.

Me fjalë të tjera, nuk është shpërthimi neurokimik i orgazmës që lidh varësit e pornografisë në internet, megjithëse shpërblimet endogjene të orgazmës përforcojnë më tej përdorimin e pornografisë. Prandaj, varësia nga pornografia në internet nuk është thjesht një "varësi e seksit". Ai rrëmben qarkun që lidhet me përparësinë kryesore të gjeneve tona: riprodhimin - dhe, në veçanti, programin për shpërblim ekstra neurokimik në përgjigje të shokëve të rinj. Bothshtë më shumë si një varësi në internet video lojë dhe më shumë si një varësi ndaj ushqimit.

Shkurtimisht, është e mundshme që varësia e masturbimit do të ishte mjaft e rrallë pa qasje në pornografinë në Internet. Derisa varësia e masturbimit (pa pornografi) mund të jetë një varësi seksuale dhe rrallë, varësia e pornografisë në internet është një tjetër kafshë joshëse dhe shumë më nervore.

Rastësisht, sipas studimit të fundit, varësia nga interneti midis adoleshentëve në Hungari dhe Kinën pa pornografi në internet janë përkatësisht në 18% dhe 14%. (Shih "Konfirmimi i 'Modelit tre faktorësh të përdorimit problematik të internetit në adoleshentë dhe shembuj të të rriturve jashtë linje" dhe "Anomalitë e mikrostrukturës tek adoleshentët me çrregullim të varësisë nga interneti".) Duke gjykuar nga nivelet e mbipeshes, varësia ndaj ushqimit qëndron në 30 +% në Shtetet . A mundet që normat e varësisë nga pornografia në internet të jenë më të larta se sa besojmë për shkak të supozimit tonë që ata “duhet” të shkojnë paralelisht me varësinë e seksit?