Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar rreth shikimit të pornografisë?" (Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause)

Marty Klein

Prezantimi

Kjo kritikë ka dy pjesë: Pjesa 1 tregon se si Nicole Prause, Marty Klein dhe Taylor Kohut keqinterpretojnë plotësisht "dëshmitë" e tyre të vetmuara për të mbështetur gënjeshtrën thelbësore të artikullit - se "shikimi i pornografisë detyruese" u përjashtua nga diagnoza e re e ICD-11 "Çrregullimi i sjelljes seksuale detyruese". Pjesa 2 ekspozon lëshimet befasuese, pretendime të rreme, keqinterpretime të hulumtimit dhe të dhëna të zgjedhura nga qershitë, që hedhin poshtë artikullin Prause / Klein / Kohut. (Shënim: Shumica e të dhënave të artikullit të zgjedhur nga qershia dhe paraqitjet e gabuara janë ricikluar nga kjo Falënderim i vitit 2016 "Letër redaktorit" që YBOP shpërbëu plotësisht 2 vjet më parë: Kritika e: Letër për redaktorin "Prause et al. (2015) falsifikimi i fundit i parashikimeve të varësisë ", 2016.)

Kush janë autorët e kësaj artikull?

Para se të shqyrtojmë detajet më poshtë, do të ishte mirë të merrnim në konsideratë gojët e shenjës së shërbimit të propagandës Propozoj. Autorët e tij nuk janë vëzhgues të paanshëm. Agjenda e tyre pro-pornografike është e qartë.

Nicole Prause është një ish akademik me një historinë e gjatë për ngacmimin dhe shpifjen e autorëve, kërkuesve, terapistëve, gazetarëve, burrave në shërim, redaktorëve të gazetave, organizatave të shumta dhe të tjerëve që guxojnë të raportojnë prova të dëmeve nga përdorimi i pornografisë në internet. Ajo duket të jetë mjaft komode me industrinë e pornografisë, siç mund të shihet nga kjo imazhi i saj (në të djathtën e djathtë) në qilimin e kuq të Ceremonisë së Çmimeve të Organizatës së Kritikëve të X-të (XRCO). (Sipas Wikipedia XRCO Awards janë dhënë nga amerikanët Organizimi i Kritikëve të Vlerësuar me X çdo vit për njerëzit që punojnë në argëtimin e të rriturve dhe është e vetmja çmim për industrinë e të rriturve të ekspozuar ekskluzivisht për anëtarët e industrisë.[1]).

Duket gjithashtu se Prause mund të ketë fituar interpretues porno si subjektpërmes një grupi tjetër interesi të industrisë porno, Koalicioni i Falas. Subjektet e FSC thuhet se ishin përdorur në të studim me qira-armëi dëmtuar rëndë “Meditim Orgasmik” shumë komercial skemë (e cila tani është duke u hetuar nga FBI). Falënderimet kanë bërë gjithashtu pretendime të pambështetura për rezultatet e studimeve të saj dhe e saj metodologjitë e studimit. Për më shumë dokumentacion, shih: A është Nicole Prause ndikuar nga industria e pornografisë?.

Marty Klein dikur mburrejte faqen e tij personale në sallën e famës së AVN-ut, në njohjen e avokimit të tij pro-porn që shërbenin në interesat e industrisë së pornografisë (që prej largimit).

Taylor Kohut është një studiues kanadez i cili publikon një hulumtim të njëanshëm, të përpiktë, si: "A është Pornografia vërtet për 'Marrjen e urrejtjes ndaj grave'?"E cila do të kishte lexues të besueshëm besojnë se përdoruesit pornë kanë më shumë qëndrime barazie ndaj grave (ata nuk e bëjnë) dhe "Efektet e perceptuara të pornografisë në marrëdhënien e çiftit, "E cila përpiqet të kundërvihet mbi studimet e 75 duke treguar që përdorimi i pornografisë ka efekte negative në marrëdhëniet. (Ja një Prezantimi i Vimeo që kritikon studime shumë të diskutueshme Kohut dhe Prause.) Kohut's website të ri dhe familja e tij përpjekje për mbledhjen e fondeve sugjeroni që ai thjesht mund të ketë një axhendë. Paragjykimi i Kohut u zbulua qartë në një shkrim të shkurtër për Komitetin e Përhershëm të Shëndetit në lidhje me Motion M-47 (Kanada). Në të shkurtër, si në artikullin e Slate, Kohut dhe bashkëautorët e tij ishin fajtorë për zgjedhjen e qershisë disa studime të largëta ndërsa keqinterpretuan gjendjen aktuale të hulumtimit mbi efektet e pornografisë.


PJESA 1: Pretendimi për debunking ICD-11 përjashtoi "shikimin e pornografisë" nga diagnoza "Çrregullimi i sjelljes seksuale detyruese"

Mohuesit e varësisë pornografike janë të shqetësuar për versionin më të fundit të manualit mjekësor diagnostikues të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve (ICD-11), përmban një diagnozë të re i përshtatshëm për të diagnostikuar atë që zakonisht quhet 'varësi nga pornografia' ose 'varësia nga seksi'. Quhet "Çrregullimi i Sjelljes Seksuale Kompulsive"(CSBD). Sidoqoftë, në një çuditshëm "Ne humbëm, por fituam" fushatë propagandistike, mohuesit kanë tërhequr të gjitha ndalimet për të hedhur këtë diagnozë të re si një refuzim të dy "varësisë së seksit" dhe "varësisë nga pornografia".

Të pakënaqur me rrëfimin e rremë që pretendon një "refuzim të varësisë", mohuesit veteranë të varësisë nga pornografia Nicole Prause, Marty Klein dhe Taylor Kohut kanë çuar propagandën e tyre në nivele të reja në këtë 30 korrik 2018 Propozoj Artikulli: “Pse jemi akoma kaq të shqetësuar për të parë porno?”Pa ofruar ndonjë provë përtej mendimeve të thjeshta, triumvirati i Prause / Klein / Kohut pohon se OBSH zyrtarisht ka përjashtuar shikimin e pornografisë nga diagnoza" Çrregullimi i sjelljes seksuale detyruese ":

Pa mbështetje dhe zero logjike, Prause / Klein / Kohut do të na besonte sjellja më e zakonshme seksuale e dhunshme - përdorimi i pornografisë së detyruar - është hequr nga botimi i ri manual i diagnostikimit i OBSH-së (ICD-11). Shkathtësia e fushatës së autorëve është e dukshme për shumë arsye, disa nga më të dukshmet prej të cilave janë:

 • Është e qartë se vetë gjuha e diagnozës së CSBD vlen për ata që luftojnë me përdorimin pornografik të dhunshëm. (Shikoni më poshtë.)
 • CSBD nuk përshkruan (ose përjashton) Ndonjë aktivitet seksual të veçantë.
 • Tregojnë studime të shumëfishta se të paktën 80% e njerëzve me sjellje seksuale të pandreqshme (hiperseksualiteti) raportojnë përdorimin e pornografisë së pandërprerë të internetit.
 • Shumica e fundit 50 studime të bazuara në neurozë (në të cilën OBSH u mbështet në vendimin e saj për të përfshirë CSBD) janë bërë më shikuesit e pornografisë në internet - kështu që është e çuditshme të sugjerohet se OBSH ka për qëllim të përjashtojë shikimin e pornografisë, por harroi ta specifikojë atë.

Para se të arrijmë në një vlerësim të hollësishëm të vërejtjeve të mohuesve, le të jemi të qartë: Nuk ka as shpallje, as aludim të paqartë në ndonjë literaturë të OBSH-së që mund të interpretohet si përjashtim të përdoruesve të pornografisë. Në mënyrë të ngjashme, asnjë zëdhënës i OBSH-së nuk ka lënë të kuptohet se një diagnozë CSBD përjashton përdorimin e pornografisë. Këtu është Diagnozë CSBD në tërësinë e saj marrë direkt nga manuali ICD-11:

Disorderrregullimi i sjelljes seksuale kompulsive karakterizohet nga një model i vazhdueshëm i dështimit për të kontrolluar impulse seksuale intensive, të përsëritura ose nxitje që sjellin sjellje seksuale të përsëritura. Simptomat mund të përfshijnë aktivitete seksuale të përsëritura duke u bërë një fokus kryesor i jetës së personit deri në pikën e neglizhimit të shëndetit dhe kujdesit personal ose interesave, aktiviteteve dhe përgjegjësive të tjera; përpjekje të shumta të pasuksesshme për të ulur ndjeshëm sjelljet seksuale të përsëritura; dhe vazhdoi sjelljen seksuale të përsëritur pavarësisht pasojave të pafavorshme ose që sjell pak ose aspak kënaqësi prej saj.

Modeli i mos kontrollit të impulseve apo nxitjeve intensive, seksuale dhe sjelljes seksuale të përsëritur që shfaqet, manifestohet gjatë një periudhe kohore të zgjatur (p.sh. 6 muaj ose më shumë), dhe shkakton shqetësime të dukshme ose dëmtim të ndjeshëm në personal, familjar, shoqëror, edukativ, etj. profesionale, ose fusha të tjera të rëndësishme të funksionimit. Pakënaqësia që lidhet plotësisht me gjykimet morale dhe mosmiratimin për impulset seksuale, nxitjet ose sjelljet nuk është e mjaftueshme për të përmbushur këtë kërkesë.

A shihni ndonjë gjë për përjashtimin e pornografisë? Po në lidhje me përjashtimin e prostitutave në mënyrë të detyruar? A u përjashtua ndonjë sjellje e veçantë seksuale? Natyrisht jo. Artikulli Prause / Klein / Kohut nuk citon asnjë komunikim zyrtar të OBSH-së, dhe nuk citon asnjë zëdhënës të OBSH-së ose anëtar të grupit punues. Artikulli është pak më shumë sesa propaganda e mbushur me një pjesë të vogël të studimeve të zgjedhura nga qershia, të cilat ose janë paraqitur gabimisht apo jo se çfarë duket. (Më poshtë.)

Nëse keni ndonjë dyshim në lidhje me natyrën e vërtetë të fushatës së shtypit Prause / Klein / Kohut, lexoni me kujdes ky artikull përgjegjës për çrregullimin e sjelljes seksuale të sëmurë (CSBD). Ndryshe nga e tyre Propozoj artikull, ky artikull i 27 korrikut 2018 në “VETË”Shkon drejt e në burim. Ai citon zëdhënësin zyrtar të OBSH-së Christian Lindmeier. Lindmeier është një nga katër zyrtarët e OBSH-së, të listuar në këtë faqe: Kontaktet e komunikimeve në selinë e OBSH - dhe i vetmi zëdhënës i OBSH-së që ka komentuar zyrtarisht për CSBD! VETË artikull gjithashtu intervistoi Shane Kraus, i cili ishte në qendër të grupit punues të çrregullimit të sjelljes seksuale të dhunshme të ICD-11 (CSBD). Pjesa me citime Lindmeir bën të qartë se OBSH nuk e refuzoi "varësinë e seksit":

Sa i përket CSBD, pika më e madhe e grindjes është nëse ky çrregullim duhet të kategorizohet ose jo si një varësi. "Ekziston një debat shkencor në vazhdim për atë nëse çrregullimi i sjelljes seksuale të dhunshme përbën shfaqjen e një varësie të sjelljes", thotë zëdhënësi i OBSH Christian Lindmeier për VETËN. "OBSH nuk e përdor termin varësinë e seksit, sepse ne nuk jemi duke marrë një qëndrim nëse është fiziologjikisht një varësi apo jo".

Prause / Klein / Kohut paraqesin një pjesë të vetme të të ashtuquajturës "dëshmi"

Në paragrafin vijues Prause / Klein / Kohut mashtron lexuesin për "varësi" në manualet diagnostike dhe gënjen për një dhe të vetmin "provë" të tyre për përdorimin e pornografisë që përjashtohet nga diagnoza CSBD ICD-11:

Ne jemi mësuar me tronditjen kur gazetarët mësojnë se "varësia nga pornografia" në të vërtetë nuk njihet nga ndonjë manual diagnostikues kombëtar ose ndërkombëtar. Me publikimin e Klasifikimit Ndërkombëtar të Sëmundjeve më të fundit (version 11) në qershor, Organizata Botërore e Shëndetësisë edhe njëherë vendosi të mos e njohë shikimin e filmit seksual si një çrregullim. "Shikimi i pornografisë" është konsideruar për përfshirje në kategorinë "përdorim problematik në Internet", por OBSH vendosi kundër përfshirjes së tij për shkak të mungesës së dëshmive në dispozicion për këtë çrregullim. ("Bazuar në të dhënat aktuale të kufizuara, prandaj do të ishte e parakohshme të përfshihej në ICD-11", shkroi organizata.) Standardi i përbashkët amerikan, Manuali Diagnostik dhe Statistikor, bëri të njëjtin vendim në versionin e tyre të fundit ; nuk ka listë për varësinë e pornografisë në DSM-5.

Së pari, as ICD-11 dhe as APA-ja DSM-5 nuk e përdorin kurrë fjalën "varësi" për të përshkruar një varësi - pavarësisht nëse do të jetë varësia e lojërave të fatit, varësia nga heroina, varësia e cigareve, ose ta emërosh atë. Të dy manualet diagnostikuese përdorin fjalën "çrregullim" në vend të "varësisë" (p.sh. "çrregullim i lojërave të fatit", "çrregullim i përdorimit të nikotinës", etj). Kështu, "seksi dhënie pasDhe pornografi varësisë " kurrë nuk mund të ishte refuzuar, sepse ata kurrë nuk ishin nën konsideratë formale në manualet kryesore të diagnostikimit. Thënë thjesht, kurrë nuk do të ketë një diagnozë të "porosisë pornografike", ashtu si kurrë nuk do të ketë një diagnozë të "varësisë nga metoda". Megjithatë, individët me shenja dhe simptoma të përputhshme me ose një "varësisë pornografike" ose një "varësisë methamphetamine" mund të diagnostikohet duke përdorur ICD-11 dispozitat.

Së dyti, lidhja e autorëve shkon në një punim të vitit 2014 nga Jon Grant, Çrregullimet e kontrollit të impulsit dhe "varësitë e sjelljes" në ICD-11 (2014). Para se të zbuloj keqpërdorimin e gjatë të Nicole Prause të letrës së vjetëruar Jon Grant, këtu janë faktet e padiskutueshme:

(1) Letra Jon Grant është mbi 4 vjeç. Në fakt, 39 e studimeve neurologjike 45 mbi subjektet CSB të listuara në këtë faqe u botuan që prej letra 2014 Jon Grant.

(2) Janë vetëm dy centë të Grant, dhe jo një letër zyrtare pozicionimi nga Organizata Botërore e Shëndetësisë ose grupi i punës CSBD.

(3) Më e rëndësishmja, askund në letër nuk thotë se përdorimi i pornografisë duhet të përjashtohet nga CSBD. Në fakt, Grant thotë të kundërtën: përdorimi i pornografisë në internet is një formë e CSB! Fjala "pornografi" është përdorur vetëm një herë në letër dhe këtu është ajo që Grant ka për të thënë në lidhje me të:

Një polemikë e tretë kyçe në këtë fushë është nëse përdorimi problematik i internetit është një çrregullim i pavarur. Grupi i Punës vuri në dukje se ky është një kusht heterogjen dhe se përdorimi i internetit në fakt mund të përbëjë një sistem të shpërndarjes për forma të ndryshme të mosfunksionimit të kontrollit të impulsit (p.sh., duke luajtur lojë patologjike ose shikimi i pornografisë). rëndësishmja, përshkrimet e kumarit patologjik dhe të çrregullim i sjelljes seksuale të sëmurë duhet të theksohet se sjellje të tilla janë duke u parë gjithnjë duke përdorur forumet e internetit, ose përveç cilësive më tradicionale, ose ekskluzivisht 22, 23.

Aty e keni atë, Prause / Klein / Kohut në mënyrë të qartë ka paraqitur keq vetëm pak "prova" që ata mund të grumbullonin (fakt-kontrolloni Propozoj?).

Megjithatë, keqpërfaqësimi i letrës 2014 të Grantit, nga Prause, po ndodh për të paktën një vit. Prause krijoi imazhin e mëposhtëm, i cili është kaluar përreth Llogaritë e mediave sociale të propaganduesve pro-pornografisë. Shtë një pamje e doktoruar e paragrafit Jon Grant që unë shkëputa më lart. Duke llogaritur në hapësira të shkurtra vëmendjeje të nxitura nga Twitter, propagandistët presin që ju të lexoni vetëm atë që është në kutitë e kuqe, duke shpresuar se do të anashkaloni atë që paragrafi në të vërtetë thotë:

I vogël

Nëse keni rënë për iluzionin e kuq-kuti, ju lexoni keq leximin e mësipërm si:

... pornografia e shikuar ... e diskutueshme nëse ka prova të mjaftueshme shkencore në këtë kohë për të justifikuar përfshirjen e saj si çrregullim. Bazuar në të dhënat aktuale të limituara, prandaj do të duket e parakohshme që të përfshihet në ICD-11.

Tani lexoni i tërë paragrafi, dhe do të shihni se Jon Grant po flet "Çrregullimi i lojërave në internet", nuk pornografia. Grant besonte se ishte e diskutueshme nëse kishte prova të mjaftueshme shkencore në atë kohë për të justifikuar përfshirjen e Çrregullimit të Lojërave në Internet si një çrregullim. (Rastësisht, 4 vjet më vonë Çrregullim lojrash is në ICD-11 dhe mbështetja shkencore për të është e gjerë.)

Një polemikë e tretë kyçe në këtë fushë është nëse përdorimi problematik i internetit është një çrregullim i pavarur. Grupi i Punës vuri në dukje se ky është një kusht heterogjen dhe se përdorimi i internetit mund të përbëjë në fakt një sistem të shpërndarjes për forma të ndryshme të mosfunksionimit të kontrollit të impulsit (p.sh., lojëra patologjike ose shikime pornografike). Është me rëndësi, përshkrimet e lojërave patologjike dhe të çrregullimeve të sjelljes seksuale të sëmurë duhet të theksojnë se sjelljet e tilla janë duke u përdorur gjithnjë e më shumë duke përdorur forumet e internetit, ose përveç cilësive më tradicionale, ose ekskluzivisht 22,23.

DSM-5 ka përfshirë Çrregullim i lojërave të internetit në seksionin "Kushtet për studime të mëtejshme". Megjithëse potencialisht një sjellje e rëndësishme për të kuptuar, dhe një me siguri me një profil të lartë në disa vende 12, është e diskutueshme nëse ka prova të mjaftueshme shkencore në këtë kohë për të justifikuar përfshirjen e saj si një çrregullim. Bazuar në të dhënat aktuale të limituara, prandaj do të duket e parakohshme që të përfshihet në ICD-11.

Pa lexuar është vetëm sheshet e kuqe, fragmenti i mësipërm zbulon se Jon Grant beson se shikimi i pornografisë në internet mund të jetë një çrregullim i kontrollit të impulsit që do të binte nën diagnozën e ombrellës së "Çrregullimit të Sjelljes Seksuale Kompulsive" (CSBD). Kjo është krejt e kundërta e iluzionit të "sheshit të kuq" të postuar në Twitter nga propagandistët.

Çfarë është Jon Grant duke thënë 4 vite më vonë? Grant ishte një bashkëautor në këtë letër 2018 duke njoftuar (dhe duke rënë dakord me) përfshirjen e CSBD në ICD-11 të ardhshëm: Çrregullimi i sjelljes seksuale të pështirë në ICD-11. Në një artikull të dytë të vitit 2018, “Sjellja e pështirë seksuale: Një qasje joprodhuese, "Grant thotë se Sjellja Seksuale e Detyrueshme quhet gjithashtu" varësi e seksit "ose" hiperseksualitet "(të cilat kanë funksionuar gjithmonë në literaturën e vlerësuar nga kolegët si terma sinonimë për çdo sjellje seksuale të detyruar, duke përfshirë përdorimin e pornografisë detyruese):

Sjellja e pështirë seksuale (CSB), gjithashtu i referuar si varësia seksuale ose hiperseksualiteti, karakterizohet nga preokupime të përsëritura dhe intensive me fantazite, nxitjet dhe sjelljet seksuale që janë në vështirësi për individin dhe / ose rezultojnë në dëmtime psikologjike.

Nuk është çudi propagandistët si Prause janë të dëshpëruar duke iu rikthyer 4 vite për të paraqitur gabimisht një letër Jon Grant. Gazeta e fundit e Grantit për vitin 2018 thotë që në fjalinë e parë që CSB quhet gjithashtu varësi nga seksi ose hiperseksualitet!

Për një llogari të saktë të ICD-11, shih këtë artikull të fundit nga Shoqata për Avancimin e Shëndetit Seksual (SASH): "Sjellja Seksuale Kompulsive" është klasifikuar nga Organizata Botërore e Shëndetësisë si Çrregullim i Shëndetit Mendor. Fillon me:

Përkundër disa thashethemeve mashtruese për të kundërtën, është e pavërtetë që OBSH-ja ka refuzuar "varësinë nga pornografia" ose "varësinë nga seksi". Sjellja seksuale e detyruar është quajtur me një larmi emrash gjatë viteve: "hiperseksualiteti", "varësia ndaj pornografisë", "varësia ndaj seksit", "sjellja seksuale jashtë kontrollit" etj. Në katalogun e saj të fundit të sëmundjeve, OBSH bën një hap drejt legjitimimit të çrregullimit duke pranuar "Çrregullimin e Sjelljes Seksuale Kompulsive" (CSBD) si një sëmundje mendore. Sipas ekspertit të OBSH-së Geoffrey Reed, diagnoza e re CSBD "i bën njerëzit të dinë se kanë" një gjendje të mirëfilltë "dhe mund të kërkojnë trajtim".


PJESA 2: Ekspozimi i pretendimeve të rreme, keqinterpretime, studime të zgjedhura nga qershia dhe lëshime të egra

Pjesa tjetër e artikullit Prause / Klein / Kohut është e përkushtuar për të bindur lexuesin se varësia e pornografisë është një mit dhe se përdorimi i pornografisë në internet nuk shkakton probleme. Përveç kësaj, ato nënkuptojnë se vetëm "seksi negativ" do të guxonte të sugjeronte se përdorimi i pornografisë mund të prodhonte efekte negative. Në këtë seksion ne japim ekstrakte relevante të Prause / Klein / Kohut, të ndjekur nga analiza e kërkesës dhe referencave të dhëna për të mbështetur kërkesën. Aty ku është e përshtatshme, ne ofrojmë studime që kundërshtojnë pohimet e tyre.

Një shembull i lëshimeve të shumta të artikullit:

Para se të trajtojmë secilin nga pohimet kryesore të artikullit, është e rëndësishme të zbulojmë atë që Prause / Klein / Kohut zgjodhi të hiqte nga veprimi i tyre madhështor. Listat e studimeve përmbajnë fragmente përkatëse dhe lidhje me punimet origjinale.

 1. Porn / varësia e seksit? Kjo faqe liston 55 studime të bazuara në neurozë (MRI, fMRI, EEG, neuropsikologjike, hormonale). Ata ofrojnë mbështetje të fuqishme për modelin e varësisë, pasi gjetjet e tyre pasqyrojnë gjetjet neurologjike të raportuara në studimet e varësisë në substancë.
 2. Mendimet e ekspertëve të vërtetë mbi pornografinë / varësinë e seksit? Kjo listë përmban 32 rishikime dhe komente të kohëve të fundit të literaturës nga disa neuroscientistë të lartë në botë. Të gjithë mbështesin modelin e varësisë.
 3. Shenjat e varësisë dhe përshkallëzimit të materialit më ekstrem? Gjatë studimeve të 60 që raportojnë gjetjet në përputhje me përshkallëzimin e përdorimit të pornografisë (tolerancës), zakonshmërisë ndaj pornografisë dhe madje edhe simptomave të tërheqjes (të gjitha shenjat dhe simptomat që lidhen me varësinë).
 4. Porno dhe probleme seksuale? Kjo listë përmban mbi studimet 40 që lidhin përdorimin e pornografisë / varësisë pornografike me problemet seksuale dhe nxitjen e ulët ndaj stimujve seksualë. demonstratat e para të 7 në listë tregojnë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale.
 5. Efektet e pornografisë në marrëdhëniet? Mbi studimet e 80 e lidhin pornografinë me pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Sa i njohim të gjithë studimet që përfshijnë meshkujt kanë raportuar më shumë përdorim pornografik lidhur me të varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie.
 6. Përdorimi i pornografisë që ndikon në shëndetin emocional dhe mendor? Mbi 85 studime lidhin përdorimin e pornografisë me shëndetin më të dobët mendor-emocional dhe rezultate më të dobëta njohëse.
 7. Përdorimi i pornografisë që ndikon në bindjet, qëndrimet dhe sjelljet? Kontrolloni studimet individuale - mbi studimet e 40 e lidhin pornografinë me "qëndrime jo-barazuese" ndaj grave dhe pikëpamjeve seksiste - ose përmbledhje nga kjo meta-analiza 2016: Media dhe Seksualizimi: Gjendja e Hulumtimit Empirik, 1995-2015. fragment:

Qëllimi i këtij rishikimi ishte sintetizimi i hetimeve empirike që testojnë efektet e seksualizimit të medias. Fokusi u fokusua në hulumtimin e botuar në revistat e rishikuara në gjuhë angleze ndërmjet 1995 dhe 2015. Një përmbledhje e publikimeve të 109 që përmbanin studime 135 u shqyrtuan. Gjetjet dhanë dëshmi të qëndrueshme që ekspozimi i laboratorit dhe ekspozimi i rregullt dhe i përditshëm në këtë përmbajtje lidhen drejtpërdrejt me një varg pasojash, duke përfshirë nivele më të larta të pakënaqësisë së trupit, vetë-objektivizim më të madh, mbështetje më të madhe të besimeve seksiste dhe besimeve seksuale kundërshtare dhe tolerancë më e madhe e dhunës seksuale ndaj grave. Për më tepër, ekspozimi eksperimental në këtë përmbajtje çon që gratë dhe burrat të kenë një pikëpamje të zvogëluar të kompetencës së grave, moralit dhe njerëzimit.

"Por nuk e ka përdorur pornografinë përqindjen e përdhunimit të reduktuar?" Jo, normat e përdhunimit janë rritur në vitet e fundit: "Shkalla e përdhunimit është në rritje, kështu që injoroni propagandën pro-pornografike. ”Për shumë më tepër, shiko Debutimi i realyourbrainonporn (pornografresearch.com) "Seksioni i shkelësit të seksit": The aktual gjendja e hulumtimit mbi përdorimin e pornografisë dhe agresionit seksual, shtrëngimit dhe dhunës.

 1. Po në lidhje me agresionin seksual dhe përdorimin e pornografisë? Një tjetër meta-analiza: Një metodë ‐ Analizë e konsumit të pornografisë dhe akteve aktuale të agresionit seksual në studimet e përgjithshme të popullatës (2015). fragment:

Analizat e 22 nga vendet e ndryshme të 7 janë analizuar. Konsumi u shoqërua me agresion seksual në Shtetet e Bashkuara dhe ndërkombëtarisht, në mesin e meshkujve dhe femrave, dhe në studimet kryq seksionale dhe gjatësore. Shoqatat ishin më të forta se agresioni seksual fizik, edhe pse të dyja ishin të rëndësishme. Modeli i përgjithshëm i rezultateve sugjeroi që përmbajtja e dhunshme mund të jetë një faktor përkeqësues.

"Por nuk e ka përdorur pornografinë përqindjen e përdhunimit të reduktuar?" Jo, normat e përdhunimit janë rritur në vitet e fundit: "Shkalla e përdhunimit është në rritje, kështu që injoroni propagandën pro-pornografike. " Shihni këtë faqe për mbi 100 studime që lidhin përdorimin e pornografisë me agresionin seksual, detyrimin dhe dhunën dhe një kritikë e gjerë e pohimit të përsëritur shpesh se një disponueshmëri e shtuar e pornos ka rezultuar në ulje të niveleve të përdhunimeve.

 1. Po në lidhje me përdorimin e pornografisë dhe adoleshentët? Shikoni këtë listë të mbi studimet adoleshente 280, ose këto rishikime të literaturës: shqyrtojë # 1, review2, shqyrtojë # 3, shqyrtojë # 4, shqyrtojë # 5, shqyrtojë # 6, shqyrtojë # 7, shqyrtojë # 8, shqyrtojë # 9, shqyrtojë # 10, shqyrtojë # 11, shqyrtojë # 12, shqyrtojë # 13, shqyrtojë # 14, shqyrtojë # 15. Nga përfundimi i këtij shqyrtimi të 2012 të hulumtimit - Ndikimi i pornografisë në internet në adoleshentët: Një përmbledhje e hulumtimit:

Rritja e aksesit në internet nga adoleshentët ka krijuar mundësi të pashembullta për edukimin, mësimin dhe rritjen seksuale. Anasjelltas, rreziku i dëmit që është i dukshëm në literaturë ka bërë që studiuesit të hetojnë ekspozimin e adoleshentëve në pornografinë në internet në një përpjekje për të sqaruar këto marrëdhënie. Kolektivisht, këto studime sugjerojnë që të rinjtë që konsumojnë pornografi mund të zhvillojnë vlera dhe besime joreale seksuale. Midis gjetjeve, nivelet më të larta të qëndrimeve lejohet seksuale, preokupimi seksual dhe eksperimentimet e hershme seksuale kanë qenë të ndërlidhura me konsumimin më të shpeshtë të pornografisë. Sidoqoftë, gjetje të vazhdueshme janë shfaqur që lidhin përdorimin e adoleshentëve të pornografisë që përshkruan dhunën me shkallë të rritur të sjelljes agresive seksuale.

Literatura tregon disa korrelacion midis përdorimit të adoleshentëve të pornografisë dhe vetë-konceptit. Vajzat raportojnë se ndihen fizikisht inferiorë ndaj grave që shohin në material pornografik, ndërsa djemtë kanë frikë se mund të mos jenë aq të virgjër ose të aftë të performojnë si burrat në këto media. Adoleshentët gjithashtu raportojnë se përdorimi i tyre i pornografisë u zvogëlua ndërsa rritet vetëbesimi i tyre dhe zhvillimi shoqëror. Për më tepër, studimi sugjeron që adoleshentët që përdorin pornografi, veçanërisht ato që gjenden në internet, kanë shkallë më të ulët të integrimit shoqëror, rritje të problemeve të sjelljes, nivele më të larta të sjelljes delikuente, incidencë më të lartë të simptomave depresive dhe ulje të lidhjes emocionale me kujdestarët.

Prause, Ley dhe Klein kanë keqinterpretuar gjendjen aktuale të hulumtimit për disa vitet e fundit. Tani, ata kanë bashkuar me lehtësi të gjitha studimet periferike, të zgjedhura nga qershitë, të cilat citojnë rregullisht në këtë artikull. Ne e ekspozojmë të vërtetën më poshtë. Fragmentet përkatëse të Prause / Klein / Kohut të renditura këtu janë në të njëjtën sekuencë si në artikull.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #1: Perserit pas meje: "As DSM-5 dhe as ICD-11 nuk njohin ndonjë varësi, vetëm çrregullime"

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: "Ne jemi mësuar gjithashtu me tronditjen kur gazetarët mësojnë se" varësia nga pornografia "në të vërtetë nuk njihet nga asnjë manual diagnostik kombëtar ose ndërkombëtar."

Provo mirë të mashtrosh lexuesit, por, përsëri, as ICD-11 dhe as APA's DSM-5 nuk e përdorin kurrë fjalën "varësi" për të përshkruar një varësi - qofshin ato varësi kumari, varësie heroine, cigare apo ju i vendosni emrin. Të dy manualët diagnostikues përdorin fjalën "çrregullim" në vend të "varësisë" (dmth. "Çrregullim i bixhozit" "çrregullim i përdorimit të nikotinës", etj.). Kështu, “seksi dhënie pasDhe pornografi varësisë " kurrë nuk mund të ishte refuzuar, sepse ata kurrë nuk ishin nën konsideratë formale në manualet kryesore diagnostike. E thënë thjesht, nuk do të ketë kurrë një diagnozë të "varësisë nga pornografia", ashtu si nuk do të ketë kurrë një diagnozë të "varësisë nga meth". Megjithatë, individët me shenja dhe simptoma të përputhshme ose me një "varësi nga pornografia" ose një "varësi nga metamfetamina" mund të diagnostikohen duke përdorur dispozitat e ICD-11.

Duke njohur varësinë e sjelljes dhe duke krijuar diagnozën ombrellë për të sjelljet seksuale të sëmurë, Organizata Botërore e Shëndetësisë është duke u harmonizuar me Shoqëria Amerikane e Mjekësisë varësisë (ASAM). Në gusht, ekspertët e lartë të varësisë së 2011 America në ASAM lëshuan përkufizimi gjithëpërfshirës i varësisë. Nga Deklarata e shtypit ASAM:

Përkufizimi i ri rezultoi nga një proces intensiv, katër vjeçar me më shumë se 80 ekspertë që punojnë në mënyrë aktive mbi të, duke përfshirë autoritetet kryesore të varësisë, klinikët e mjekësisë së varësisë dhe studiuesit kryesorë të neuroshkencës nga i gjithë vendi. … Dy dekada përparimesh në neuroshkencat e bindën ASAM se varësia duhej të ripërcaktohej nga ajo që po ndodh në tru.

An Zëdhënësi i ASAM shpjegoi:

Përkufizimi i ri nuk lë dyshim që të gjitha varësitë - qoftë alkooli, heroina apo seksi - janë në thelb të njëjtat. Dr. Raju Haleja, ish presidenti i Shoqatës Kanadeze për Mjekësinë e Varësisë dhe kryetari i komitetit ASAM që hartoi përkufizimin e ri, tha për The Fix, “Ne po shohim varësinë si një sëmundje, në krahasim me ata që i shohin ata si të veçantë sëmundjet Varësia është varësi. Nuk ka rëndësi se çfarë e çaktivizon trurin tuaj në atë drejtim, pasi të ketë ndryshuar drejtim, ju jeni të prekshëm nga të gjitha varësitë ”. … Seksi ose bixhozi ose varësia nga ushqimi [janë] të gjitha aq të vlefshme nga ana mjekësore sa varësia ndaj alkoolit ose heroinës ose metafit kristal.

Për të gjitha qëllimet praktike, përkufizimi i vitit 2011 i jep fund debatit nëse varësitë nga seksi dhe pornografia janë “varëshme të vërteta" ASAM shprehimisht deklaroi se varësia e sjelljes seksuale ekziston dhe duhet të shkaktohen nga të njëjtat ndryshime themelore të trurit që gjenden në varësinë e substancave. Nga FAQs ASAM:

PYETJE: Ky përkufizim i ri i varësisë i referohet varësisë që përfshin lojërat e fatit, ushqimin dhe sjelljet seksuale. A beson vërtet ASAM se ushqimi dhe seksi janë të varur?

P ANRGJIGJE: Përkufizimi i ri i ASAM bën një largim nga barazimi i varësisë me varësinë e drejtë nga substanca, duke përshkruar se si varësia lidhet gjithashtu me sjelljet që janë shpërblyese. Definition Ky përkufizim thotë se varësia ka të bëjë me funksionimin dhe qarkun e trurit dhe se si struktura dhe funksioni i trurit të personave me varësi ndryshon nga struktura dhe funksioni i trurit të personave që nuk kanë varësi. ... Ushqimi dhe sjelljet seksuale dhe sjelljet e lojërave të fatit mund të lidhen me "ndjekjen patologjike të shpërblimeve" të përshkruara në këtë përkufizim të ri të varësisë.

Sa për DSM, Shoqata Psikiatrike Amerikane (APA) deri më tani ka zvarritur këmbët e saj në përfshirjen e sjelljeve seksuale të sëmurë në manualin e saj diagnostikues. Kur e përditësoi atë në 2013 (DSM-5), nuk mori zyrtarisht "pornografinë në internet", duke zgjedhur në vend që të debatonte "çrregullime hiperseksuale". Ky term i fundit i ombrellës për sjellje problematike seksuale rekomandohej për përfshirje nga grupi i punës i Seksualitetit të DSM-5 pas viteve të shqyrtimit. Megjithatë, në një seancë të njëmbëdhjetë "yllore" (sipas një anëtari të grupit të punës), zyrtarë të tjerë DSM-5 anuluan në mënyrë të njëanshme hiperseksualitetin, duke cituar arsyet që janë përshkruar si të palogjikshme.

Në arritjen e këtij pozicioni, DSM-5 shpërfillte dëshmi formale, raporte të gjera të shenjave, simptomave dhe sjelljeve në përputhje me detyrimin dhe varësinë nga pacientët dhe mjekët e tyre, si dhe rekomandimin formal të mijëra ekspertëve mjekësorë dhe hulumtues në Shoqërinë Amerikane të Varësisë mjekësi.

Rastësisht, DSM ka fituar kritikët e shquar të cilët kundërshtojnë qasjen e saj të injorimit të fiziologjisë themelore dhe teorisë mjekësore për të diagnostikuar diagnozën e saj vetëm në simptoma. Kjo e fundit lejon vendime të çrregullta, politike që sfidojnë realitetin. Për shembull, DSM një herë e klasifikonte gabimisht homoseksualitetin si një çrregullim mendor.

Pak para publikimit të DSM-5 në 2013, Thomas Insel, atëherë drejtori i Institutit Kombëtar të Shëndetit Mendor, paralajmëroi se ishte koha që fusha e shëndetit mendor të ndalonte duke u mbështetur në DSM. “Shtë "dobësia është mungesa e saj e vlefshmërisë, "Shpjegoi ai, dhe"nuk mund të kemi sukses nëse përdorim kategoritë DSM si “standardi i artë." Ai shtoi, "Kjo është arsyeja pse NIMH do të riorientojë hulumtimet e saj larg kategorisë DSMs. " Me fjalë të tjera, NIMH do të ndalonte financimin e kërkimit bazuar në etiketat e DSM (dhe mungesën e tyre).

Do të jetë interesante të shihet se çfarë ndodh me përditësimin e ardhshëm të DSM. (Shënim: DSM-5 ka krijuar një kategori të varësisë ndaj sjelljes)

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #2: Lotët krokodil

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Shkencëtarët dhe klinicistët që paraqesin dëshmi që sfidon këto tregime të fokusuara në dëm - dhe ne e konsiderojmë veten në atë grup - përballen me një kundërshtim serioz social dhe politik në hulumtimin e tyre. Mund të jetë e vështirë për këtë informacion për ta bërë atë edhe për publikun.

Këta autorë hedhin fijet që avokatët pornografikë "përballen me kundërshtime serioze shoqërore dhe politike në hulumtimin e tyre" dhe se mund të jetë "e vështirë për këtë informacion për ta bërë atë publik". Jo kështu. Në fakt, zëdhënësit pro-porn janë shumë mbi-përfaqësuar në shtyp, dhe ata kanë bërë shumë, shpesh prapa skenave, për të shtypur dëshmi kundërshtuese të dëmeve të pornografisë në literaturën popullore dhe akademike. (Shembuj)

Parashikueshmërisht, këta autorë nuk ofrojnë dëshmi për vështirësitë e supozuara sociale dhe politike. Disa statistika do të shërbejnë për të zbuluar situatën e vërtetë.

A Kërkimi në Google për "Nicole Prause" + pornografi kthen 16,600 rezultate gjatë relativisht disa viteve. Ekspozimi i mediave qendrore të Prause përfshin citime të pikëpamjeve të saj të varësisë pro-porn / anti-porn në disa prej mediave më të njohura, përfshirë këtu Slate, Bisha Daily, Atlantiku, Rolling Stone, CNN, NPR, Vice, Sunday Times, dhe shitore të panumërta më të vogla. Është e qartë se Prause merr atë për të cilën paguan nga firma e saj e shkëlqyer e marrëdhënieve me publikun. Shiko https://web.archive.org/web/20221006103520/http://media2x3.com/category/nikky-prause/

Duhet të theksohet se kolegu i ngushtë i Prause David Ley merr trajtim të ngjashëm, bujar për shtyp. A Google kërko për "David Ley" + pornografi kthen rezultatet e 18,000 - kryesisht për shkak se ai shkroi një libër me titull Miti i varësisë së seksit (pa pasur ndonjëherë studimin e varësisë në thellësi). A Kërko në Google për "Marty Klein" + pornografi kthen rezultatet e 41,500 gjatë shumë viteve.

Jo vetëm që dyqanet e zakonshme shfaqin pikëpamjet e këtyre autorëve të 3-së, por ato zakonisht i miratojnë tregimet e këtyre zëdhënësve me vlerë nominale - pa kërkuar pikëpamje të kundërta të akademikëve të mëdhenj të emrit që kanë botuar studime të shumëfishta neurologjike mbi përdoruesit pornografikë në internet që demonstrojnë prova të dëmtimit të pornografisë efektet. Këto përfshijnë Marc Potenza, Matthias Brand, Valerie Voon, Christian Laier, Simone Kühn, Jurgen Gallinat, Rudolf Stark, Tim Klucken, Ji-Woo Seok, Jin-Hun Sohn, Mateusz Gola dhe të tjerë.

Ja një krahasim model. A Kërko në Google për "Matthias Brand" + pornografi kthen vetëm 2,200 rezultate. Mospërputhja midis mbulimit të Markës së dalluar akademike dhe jo-akademikëve Prause, Ley dhe Klein është mjaft zbuluese. Marka ka autore gjatë studimet 340, Është kreu i Departamentit të Psikologjisë: Njohuri, në Universitetin e Duisburg-Essen, dhe ka botuar më shumë studime të bazuara në neuroshkenca mbi pornografinë e varur nga çdo studiues tjetër në botë. (Shihni listën e tij të studimeve të pornografisë së tij pornografike këtu: 20 studimet neurologjike dhe shqyrtimet 4 të literaturës.)

Është e qartë, janë hulumtuesit seriozë akademikë të cilët janë të diskriminuar në shtyp. Rrjedhimisht, lexuesit këshillohen që t'i marrin këto tregime të autorëve pornografikë për vështirësitë me të cilat ata përballen në publikimin e pikëpamjeve të tyre pro-pornografike me një shkallë të shëndetshme skepticizmi. Gazetarët duhet të bëjnë më shumë përgjegjësi, më pak i anshëm kujdesin e duhur në këtë fushë të copëtuar dhe të thyer.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #3: Një blog post nga Pleiboj shkrimtari i stafit është gjithçka që keni?

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Ata janë gjithashtu të informuar se ekziston një epidemi e mosfunksionimit erektil që shfaqet në të rinjtë dhe se pornografia është shkaku (megjithëse dëshmitë aktuale tregojnë se nuk ka).

Prause / Klein / Kohut përpiqet me bindje që të zhbëhet rritja e dokumentuar e mosfunksionimit rinor të ngrerë me këtë Prill, postimi i blogut në 2018 nga Justin Lehmiller, një kontribues i rregullt i paguar për të Playboy Magazine. Nuk duhet të habitë askënd që Lehmiller është një aleat i ngushtë i Prause, pasi e ka paraqitur atë në më së paku dhjetë nga postimet e tij në blog. Këto dhe shumë bloge të tjera të Lehmiller përjetësojnë të njëjtat rrëfime të rreme: përdorimi i pornografisë nuk shkakton probleme dhe varësia nga pornografia / mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia nuk ekzistojnë. Para se të trajtojmë kufirin e Lehmiller në lidhje me mosfunksionimin seksual të shkaktuar nga pornografia, le të shqyrtojmë provat.

Normat historike ED: Mosfunksionimi i ngrerë fillimisht u vlerësua në 1940 kur Raporti i Kinsey përfundoi se prevalenca e ED ishte më pak se 1% në meshkuj më të vegjël se 30 vjet, më pak se 3% në ato 30-45. Ndërsa studimet ED për të rinjtë janë relativisht të rrallë, kjo 2002 meta-analiza e studimeve të nivelit 6 me cilësi të lartë raportoi se 5 e 6 raportoi norma ED për burrat nën 40 të përafërsisht 2%. 6th studimi raportoi shifrat e 7-9%, por pyetja e përdorur nuk mund të krahasohej me studimet e tjera të 5 dhe nuk vlerësoi kronik mosfunksionim ngrerë: "A keni probleme në ruajtjen apo arritjen e një ngritjeje çdo kohë në vitin e fundit? "(Megjithatë ky studim i pahijshëm është ai që përdor Lehmiller në mënyrë të papërgjegjshme për krahasim.)

Në fund të 2006 falas, faqet pornografike të pornografisë u futën në internet dhe fituan një popullaritet të menjëhershëm. kjo ndryshuar natyrën e konsumit pornografi në mënyrë radikale. Për herë të parë në histori, shikuesit mund të përshkallëzohen me lehtësi gjatë një sesioni masturbimi pa ndonjë pritje.

Nëntë studime që nga 2010: Dhjetë studime të botuara që nga 2010 zbulojnë një rritje të jashtëzakonshme në disfunksionet erektile. Kjo është dokumentuar në këtë artikull dhe në këtë letër të rishikuar nga kolegët që përfshinin mjekët 7 US Navy - A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016). Në studimet e 10, normat e mosfunksionimit të ngrerë për meshkujt nën 40 shkonin nga 14% në 37%, ndërsa normat për epsh të ulët varionin nga 16% në 37%. Përveç shfaqjes së pornografisë pornografike (2006), asnjë ndryshore që lidhet me ED rinor ka ndryshuar ndjeshëm në vitet e fundit 10-20 (normat e pirjes së duhanit janë poshtë, përdorimi i drogës është i qëndrueshëm, përqindja e obezitetit tek meshkujt 20-40 vetëm 4% që 1999 - shih këtë studim).

Hedhja e fundit në problemet seksuale përkon me publikimin e pothuajse studime 40 që lidhin përdorimin e pornos dhe "varësinë nga pornografia" me problemet seksuale dhe ngjalljen më të ulët me stimulimet seksuale. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se tregojnë studimet e para të 7 në listë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale (për disa arsye të çuditshme Propozoj artikulli nuk përmendi ndonjë nga këto studime 30). Përveç studimeve të listuara, kjo faqe përmban artikuj dhe video nga ekspertë të 140 (profesorë të urologjisë, urologë, psikiatër, psikologë, seksologë, MD) të cilët e pranojnë dhe kanë trajtuar me sukses ED-induced pornografi dhe humbjen e dëshirës seksuale të shkaktuar nga pornografia.

Lehmiller e thyen dorën: Lehmiller përzgjodhi me kujdes dy studime mospërputhëse, me të dhëna të ndara me vite 18, në një përpjekje për të bindur lexuesin se normat ED kanë qenë gjithmonë rreth 8% për meshkujt nën 40:

1) "Mënyra gjërat janë studiuar" nga 1992 është ai që ka pyetur: "A keni probleme në ruajtjen apo arritjen e një ngritjeje any kohë në vitin e fundit? "Shkallët e po në këtë pyetje ishin midis 7-9%.

2) "Studim modern" me të dhëna 2010-12 që e pyeti nëse njerëzit kishin vështirësi për të marrë ose për të mbajtur një mbledhje një periudhë prej tre apo më shumë muajsh gjatë vitit të kaluar" Ky studim raportoi vlerësimet vijuese të problemeve të funksionimit seksual në meshkujt 16-21 vjeç:

 • Interes i munguar në seks: 10.5%
 • Vështirësia që arrin kulmin: 8.3%
 • Vështirësia në arritjen ose mbajtjen e një ngritjeje: 7.8%

Lehmiller "përmblodhi" këto zbulime për personat me shikim të dobët ndërsa u përpoq t'i mashtronte ato:

“Megjithëse këto të dhëna u mblodhën në vende të ndryshme perëndimore dhe formulimi i pyetjeve ndryshoi, është e habitshme sa të ngjashme janë shifrat duke marrë parasysh që të dhënat u mblodhën me 20 vjet larg. Kjo sugjeron që mbase nivelet e ED nuk janë në rritje tek të rinjtë. ”

Na vjen keq Justin, por pyetjet nuk janë “të formuluara ndryshe”; ato janë pyetje krejtësisht të ndryshme. Studimi i vitit 1992 pyeti nëse gjatë rrjedhës së vitit të kaluar në çdo moment keni pasur probleme me marrjen e saj. Kjo përfshin kur keni qenë i dehur, i sëmurë, keni dridhur tre herë rresht, keni përjetuar ankth të performancës, çfarëdo qoftë. Jam i befasuar që është vetëm 7-9%. Në të kundërt, studimi i vitit 2010 pyeti nëse keni pasur një problem i vazhdueshëm e mosfunksionimit erektil për një periudhë tre mujore ose më shumë: kjo ishte për 16-21 vjeç, jo burra 39 dhe nën!

Siç vëzhgoi një anëtar i forumit të rimëkëmbjes, "analiza e shkencës" e Justin Lehmiller është clickbait i nivelit Buzzfeed, jo gazetari shkencore.

Por mund të pyesni: Pse janë normat ED në lidhje me 8% në studimin 2010-2012, megjithatë 14-37% në studimet e tjera të 9 publikuar që nga 2010?

 1. Së pari, 8% nuk ​​është ulët, pasi kjo do të përkthehej në një rritje 600% -800% për burrat nën 40.
 2. Së dyti, nuk ishte burra nën 40 - ishte 16 në 21 vjeç, prandaj praktikisht asnje e tyre duhet të kenë ED kronike. Në 1940s, Raporti i Kinsey përfundoi se prevalenca e ED ishte më pak se 1% në meshkuj më të vegjël se 30 vjet.
 3. Së treti, ndryshe nga 9 studimet e tjera që përdorën sondazhe anonime, ky studim përdori intervista ballë për ballë në shtëpi. (Quiteshtë mjaft e mundshme që adoleshentët të jenë më pak se plotësisht të ardhshëm në rrethana të tilla.)
 4. Studimi mblodhi të dhënat e tij ndërmjet gushtit, 2010 dhe shtatorit, 2012. Studimet që raportonin një rritje të ndjeshme nën nën-25 ED u shfaqën së pari në 2011. Studimet më të fundit mbi 25 dhe nën turmën tregojnë norma më të larta (shih këtë Studimi 2014 për adoleshentët kanadezë).
 5. Shumë nga studimet e tjera përdorën IIEF-5 ose IIEF-6, të cilat vlerësojnë problemet seksuale në një shkallë, në krahasim me thjeshtë po or jo (në 3 muajt e fundit) të punësuar në gazetën e zgjedhur të Lehmiller.

Dy studime që përdorin pyetësorin e saktë të njëjtë: 2001 vs 2011: Para se të dilni nga kjo temë, do të ishte mirë të shikoni disa nga hulumtimet më të pakundërshtueshme që tregojnë një rritje radikale në normat ED gjatë një dekade duke përdorur mostra shumë të mëdha (që rrisin besueshmërinë). Të gjithë burrat u vlerësuan duke përdorur të njëjtën pyetje (po / jo) për ED, si pjesë e Studimit Global të Qëndrueshmërisë Seksuale dhe Sjelljes (GSSAB), i administruar 13,618 burra seksualisht aktivë në vendet e 29. Kjo ndodhi në 2001-2002.

Një dekadë më vonë, në 2011, u administrua e njëjta pyetje "vështirësi seksuale" (po / jo) nga GSSAB 2,737 burra seksualisht aktivë në Kroaci, Norvegji dhe Portugali. Grupi i parë, në 2001-2002, ishin vjeçare 40-80. Grupi i dytë, në 2011, ishin 40 dhe nën.

Bazuar në gjetjet e studimeve të mëparshme, do të parashikohet që burrat e moshuar do të kishin rezultate shumë më të larta se sa burrat më të rinj, rezultatet e të cilëve duhet të ishin të papërfillshme. Jo ashtu. Në vetëm një dekadë, gjërat kishin ndryshuar rrënjësisht. Normat 2001-2002 ED për burrat 40-80 ishin rreth 13% në Evropë. Nga 2011, normat ED në evropianët, moshat 18-40, shkonin nga 14-28%!

Çfarë ndryshoi në mjedisin seksual të burrave gjatë kësaj kohe? Epo, ndryshimet kryesore ishin depërtimi në internet dhe qasja në videot pornografike (e ndjekur nga qasja në pornografinë streaming në 2006, dhe më pas telefonat inteligjentë për ta parë atë). Në studimin e vitit 2011 mbi kroatët, norvegjezët dhe portugezët, portugezët kishin normat më të ulëta të ED dhe norvegjezët kishin më të lartat. Në vitin 2013, normat e depërtimit në internet në Portugali ishin vetëm 67%, krahasuar me 95% në Norvegji.

Më në fund, është e rëndësishme të theksohet ai autor Nicole Prause ka marrëdhënie të ngushta me industrinë e pornos dhe është i fiksuar pas debitimit të PIED-it, pasi ka bërë një a Luftën 3-vjeçare kundër këtij dokumenti akademik, ndërsa ngacmon dhe shpif njëkohësisht të rinj që janë rikuperuar nga mosfunksionimet seksuale të nxitura nga pornografia. Shihni dokumentacionin: Gabe Deem #1, Gabe Deem #2, Alexander Rhodes #1, Alexander Rhodes #2, Alexander Rhodes #3, Kisha e Noes, Alexander Rhodes #4, Alexander Rhodes #5, Alexander Rhodes #6Alexander Rhodes #7, Alexander Rhodes #8, Alexander Rhodes #9, Alexander Rhodes # 10, Alex Rhodes # 11, Gabe Deem & Alex Rhodes së bashku # 12, Alexander Rhodes # 13, Alexander Rhodes #14, Gabe Deem # 4, Alexander Rhodes #15.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #4: Po sikur një meme në fakt të mbështetet plotësisht nga literatura e rishikuar nga kolegët?

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Njerëzve u thuhet se pornografia është toksike për martesat dhe se shikimi i saj do të shkatërrojë oreksin tuaj seksual.

Nëse njerëzit i thuhen këto, ndoshta sepse çdo studim i vetëm që përfshin meshkujt ka raportuar se përdorimi më i pornografisë është i lidhur varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie. Ne te gjithe, mbi 75 studime e lidhin përdorimin e pornos me më pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Nga përfundimi i kësaj metaanalize të studimeve të ndryshme të tjera Konsumi dhe Satisfaction Pornografi: Një Meta-Analiza (2017):

Megjithatë, konsumi i pornografisë u shoqërua me rezultate më të ulëta të kënaqshmërisë ndërpersonale në sondazhet ndërsektoriale, sondazhet gjatësore dhe eksperimentet. Shoqatat midis konsumit të pornografisë dhe rezultateve të reduktuara të kënaqshmërisë ndërpersonale nuk ishin të moderuara nga viti i tyre i lirimit ose nga statusi i tyre i publikimit.

Sa për shkatërrimin e oreksit seksual, Studimet e 37 përdorin pornografinë ose varësinë e pornografisë për problemet seksuale dhe nxitjen e ulët ndaj stimujve seksualë. Si shembuj, ne japim 5 të studimeve 37 më poshtë:

1) Modeli i Kontrollit të Dyfishtë - Roli i Frenimit dhe Nxitjes Seksuale në Ngjalljen dhe Sjelljen Seksuale (2007) - Ky ishte studimi i parë mbi problemet seksuale të nxitura nga pornografia (nga Instituti Kinsey). Në një eksperiment duke përdorur pornografi standarde video që kishte "punuar" në të kaluarën, 50% e të rinjve tani nuk mund të eksitohen ose të arrijnë ereksione me pornografi (mosha mesatare ishte 29). Studiuesit e tronditur zbuluan se mosfunksionimi i ngrerë i meshkujve ishte,

lidhur me nivelet e larta të ekspozimit dhe përvojës me materiale eksplicite seksualisht.

Njerëzit që përjetonin mosfunksionim ngrerë kishin kaluar një kohë të konsiderueshme në bare dhe banjot ku pornografia ishte "i gjithëpranishëm"Dhe"vazhdimisht duke luajtur.”Studiuesit deklaruan:

Bisedat me subjektet përforcuan idenë tonë se në disa prej tyre një ekspozim i lartë ndaj erotikës dukej se kishte rezultuar në një përgjegjshmëri më të ulët ndaj erotikës "vanilje seksi" dhe një nevojë të shtuar për risi dhe variacion, në disa raste të kombinuara me një nevojë për shumë specifike llojet e stimujve për t'u ngjallur.

2) Struktura e trurit dhe lidhja funksionale e lidhur me konsumimin e pornografisë: Brain on Porn (2014) - Një studim i skanimit të trurit Max Planck i cili gjeti 3 ndryshime të rëndësishme të trurit në lidhje me varësinë që lidhen me sasinë e pornografisë së konsumuar. Ai gjithashtu zbuloi se sa më shumë pornografi konsumonte aktivitetin më pak të shpërblimit në përgjigje të ekspozimit të shkurtër (.530 sekondë) ndaj pornografisë vanilje. Autori kryesor Tha Simone Kühn duke komentuar në njoftimin për shtyp Max Planck:

“Supozojmë se subjektet me një konsum të lartë porno kanë nevojë për stimulim në rritje për të marrë të njëjtën sasi shpërblimi. Kjo mund të nënkuptojë që konsumimi i rregullt i pornografisë pak a shumë vesh sistemin tuaj të shpërblimit. Kjo do të përshtatej në mënyrë të përsosur në hipotezën se sistemet e tyre të shpërblimit kanë nevojë për stimulim në rritje. "

3) Adoleshentët dhe pornografi: një epokë e re e seksualitetit (2015) - Ky studim italian analizoi efektet e pornografisë në internet tek të moshuarit e shkollës së mesme, bashkëautor nga profesori i urologjisë Carlo Foresta, president i Shoqërisë Italiane të Pathophysiology Riprodhuese. Gjetja më interesante është se 16% e atyre që konsumojnë pornografi më shumë se një herë në javë raportojnë dëshirë seksuale të parregullt, në krahasim me 0% në jo-konsumatorë - që është pikërisht ajo që ju do të prisni për burrat e moshës 18.

4) Karakteristikat e Pacientëve sipas Llojit të Kërkesës Hypereksualitare: Një Shqyrtim Kuadsor i 115 Rastet Mensale (2015) - Një studim mbi burrat (mosha mesatare 41.5) me çrregullime të hiperseksualitetit, të tilla si parafilitë, masturbimi kronik ose tradhti bashkëshortore. 27 nga burrat u klasifikuan si "masturbues shmangës", që do të thotë se ata masturboheshin në pornografi për një ose më shumë orë në ditë, ose më shumë se 7 orë në javë. Gjetjet: 71% e burrave që masturboheshin kronikisht në pornografi raportuan probleme të funksionimit seksual, me 33% që raportuan derdhje të vonuar (shpesh një pararendëse e ED-së e shkaktuar nga pornografia).

5) "Unë mendoj se ka qenë një ndikim negativ në shumë mënyra, por në të njëjtën kohë nuk mund ta ndalem duke e përdorur atë": Përdorimi i pornografisë problematike të vetë-identifikuar në mesin e një mostre të të rinjve australianë (2017) - Sondazh online i australianëve, të moshës 15-29 vjeç. Atyre që kishin parë ndonjëherë pornografi (n = 856) iu bë një pyetje e hapur: 'Si ka ndikuar pornografia në jetën tuaj?'

“Midis pjesëmarrësve që iu përgjigjën pyetjes së hapur (n = 718), përdorimi problematik u vetë-identifikua nga 88 të anketuar. Pjesëmarrësit meshkuj që raportuan përdorimin problematik të pornografisë theksuan efektet në tre fusha: në funksionin seksual, zgjimin dhe marrëdhëniet. "

Tema e këtij seksioni, përsëritur në të gjithë artikullin, është Prause / Klein / Kohut duke bërë deklarata të guximshme por jo të mbështetura përballë dëshmive empirike dërrmuese për të kundërtën.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #5: Një tjetër mësim se si të manipulohen të dhënat dhe të varrosni gjetjet

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Çuditërisht, studimi i parë i përfaqësimit kombëtar në nivel kombëtar mbi shikimin e filmit seksual ishte vetëm vetëm botuar në 2017 në Australi. Ky studim zbuloi se 84 përqind e meshkujve dhe 54 përqind e grave kishin parë ndonjëherë materiale seksuale. Në përgjithësi, 3.69 përqind e meshkujve (144 e 3,923) dhe 0.65 përqind e grave (28 e 4,218) në studim besonin se ata ishin "të varur" nga pornografia dhe vetëm gjysma e këtij grupi raportuan se përdorimi i pornografisë kishte ndonjë ndikim negativ në jeton.

Me studiuesin pro-porn Alan McKee si autor të studimit të quajtur këtu nuk është për t'u habitur që titulli kryesor u varros në tavolinat e studimit, ndërsa një abstrakt i formuluar me zgjuarsi e lë lexuesin me përshtypjen se vetëm një përqindje e vogël e përdoruesve të pornografisë besojnë në pornografi po jep efekte të këqija. McKee ka një histori të gjatë të mbrojtjes së pornografisë. Ai ishte autori “Raporti i Porno" që një analizë ABC ka thënë ishte "në një mision ideologjik për të ofruar një apologji për industrinë e seksit".

Në fakt, ABC zbuloi se: "Projekti mbi të cilat është bazuar libri është financuar nga Këshilli i Kërkimeve Australian nga viti 2002 deri në 2004, dhe u krye në bashkëpunim me, dhe me mbështetjen e, pikën e industrisë australiane të industrisë së seksit, Shoqata Eros, së bashku me biznese pornografike si Galeria Entertainment dhe Axis Entertainment. "(Theksim i furnizuar)

Pra, çfarë zbulimi kyç u varros në studimin australian? 17% e meshkuj dhe femra vjeçare 16-30 raportoi se përdorimi i pornografisë kishte një efekt të keq mbi ta. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se të dhënat janë 6 vjeçare (2012), dhe pyetjet bazohen thjesht në vetë-perceptimin. Mbani në mend se të varurit rrallë e shohin veten si të varur. Në fakt, shumica e përdoruesve të pornografisë në internet nuk kanë gjasa të lidhin simptomat me përdorimin e pornografisë nëse nuk lënë për një periudhë të zgjatur. Këtu keni një pamje të ekranit të Tabelës 5 (rezultatet):

Sa ndryshe do të ishin titujt e këtij studimi nëse autorët kishin theksuar gjetjen e tyre kyçe gati 1 në 5 të rinj besonin se përdorimi i pornografisë kishte një “efekt të keq tek ata”? Pse ata u përpoqën të minimizonin këtë gjetje duke e injoruar atë dhe duke u përqëndruar në rezultate ndër-sektoriale - në vend të grupit mijëvjeçar më të rrezikuar për problemet e internetit?

Këtu janë disa arsye shtesë për të marrë titujt me një kokërr kripë:

 1. Ky ishte një studim përfaqësues kryq seksional që përfshin grupmoshat 16-69, meshkuj dhe femra. Është vërtetuar mirë se të rinjtë janë shfrytëzuesit kryesorë të pornografisë në internet. Pra, 25% e meshkujve dhe 60% e grave nuk e kishin parë pornografinë të paktën një herë në muajt e fundit të 12. Kështu, statistikat e mbledhura minimizojnë problemin duke mbuluar përdoruesit në rrezik.
 2. Pyetja e vetme, e cila u bëri pjesëmarrësve nëse ata kishin përdorur pornografi në 12 muajt e fundit, nuk përcakton në mënyrë domethënëse përdorimin e pornografisë. Për shembull, një person i cili u përplas me një pop-up faqe pornografike është grupuar me dikë që masturbon 3 herë në ditë në porno hardcore.
 3. Sidoqoftë, kur anketa pyeti për ata që "e kishin parë ndonjëherë pornografinë" të cilat kishin parë pornografi në vitin e kaluar, përqindja më e madhe ishte fatkeqësi grup. 93.4% e tyre kishin shikuar në vitin e kaluar, me 20-29 vjeçar vetëm pas tyre në 88.6.
 4. Të dhënat u mblodhën midis tetorit 2012 dhe nëntorit 2013. Gjërat kanë ndryshuar shumë në 4 vitet e fundit falë depërtimit të smartphone - veçanërisht te përdoruesit e rinj.
 5. Pyetjet u pyetën në kompjuter telefon intervista. Natureshtë natyrë njerëzore që të jetë më e ardhshme në intervista plotësisht anonime, veçanërisht kur intervistat kanë të bëjnë me tema të ndjeshme si përdorimi i pornografisë dhe problemet e lidhura me pornografinë.
 6. Pyetjet bazohen thjesht në vetëvlerësimin. Mbani në mend se të varurve rrallë e shohin veten të varur. Në të vërtetë, shumica e përdoruesve të pornografisë në internet nuk kanë gjasa të lidhin simptomat e tyre me përdorimin e pornografisë nëse nuk largohen së pari për një periudhë të zgjatur.
 7. Studimi nuk ka përdorur pyetësorë të standardizuar (dhënë në mënyrë anonime), të cilat do të kishin vlerësuar më saktë si varësinë ndaj pornografisë ashtu edhe efektet e pornografisë tek përdoruesit.

Cilat janë të dhënat nga studimet e fundit ku të gjithë pjesëmarrësit qëllimisht shikuar pornografi në internet të paktën një herë në të fundit, të themi, 3-6 muaj, apo edhe vitin e kaluar?

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #6: Studimi zbulon se vetë-mashtrimi është i përhapur në Kanada

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Është interesante, madje edhe tek pakica e përdoruesve që besojnë se janë "të varur" nga pornografia, falja mund të jetë spontane: Një studim duke ndjekur njerëzit gjatë kohës gjetën se 100 përqind e grave dhe 95 përqind e meshkujve të shqetësuar për sjelljet e tyre të shpeshta seksuale (përsëri, nuk u vlerësuan klinikisht) nuk mendonin se ata ishin të varur nga seksi brenda pesë vjetësh pavarësisht ndërhyrjes së dokumentuar.

Spin e parë: Në kundërshtim me fragmentin, studimi kanadez nuk pyesni pjesëmarrësit nëse "ata besuan se ishin të varur". Në vend të kësaj, një herë në vit (2006 deri 2011) pjesëmarrësit u pyetën "nëse përfshirja e tyre e tepërt në sjellje u kishte shkaktuar probleme të konsiderueshme atyre në 12 muajt e fundit". Të gjashtë sjelljet ishin: ushtrime, pazar, biseda në internet, lojëra me video, ngrënie ose sjellje seksuale. Fragmenti Slate i referohet përqindjes së pjesëmarrësve që menduan se kishin një problem të rëndësishëm në 5 lekë.

Spin e dytë: Në kundërshtim me fragmentin, të gjitha sjelljet problematike seksuale u grumbulluan së bashku në një kategori - siç ka bërë ICD-11 me CSBD. Nuk kishte "falje nga varësia e pornografisë" pasi asnjë pjesëmarrës nuk u pyet nëse besonin se ishin të varur nga pornografia.

Spin e tretë: Në kundërshtim me rrotullimin, sjelljet problematike seksuale ishin problemi më i qëndrueshëm i tepruar, i cili është i mrekullueshëm pasi është vërtetuar mirë se për shumë epsh ka tendencë të bjerë me moshën. Fragmenti nga studimi:

Të dhënat tona sugjeruan se në shumicën dërrmuese të rasteve sjelljet e raportuara të problemeve ishin të përkohshme (Tabela 3). Brenda nën-shembullit të të anketuarve që raportojnë një sjellje të problemit të dhënë, shumica e pjesëmarrësve raportuan sjelljen e tepërt të dhënë vetëm një herë gjatë periudhës së studimit 5-vjeçar. Edhe sjellja më e qëndrueshme e problemeve (sjellja e tepërt seksuale) është raportuar pesë herë vetëm nga 5.4% e atyre meshkujve që kanë raportuar që kanë vështirësi me sjelljen e problemit.

Studimi gjithashtu tregon se shumë më tepër njerëz kanë një problem, sesa të kuptojnë se kanë një problem: Në një shembull të qartë të vetë-lajthitjes, vetëm 38 nga 4,121 pjesëmarrës menduan se kishin një problem me të ngrënë (duke u përgjigjur 'po' në 4 nga 5 vjet). Me fjale te tjera, më pak se 1% e kanadezëve besojnë se zakonet e tyre të ngrënies po i shkaktojnë probleme ose janë të çrregullta. Si mund të jetë kjo kur 30% e kanadezëve të rritur janë të trashë, ndërsa një tjetër 43% janë mbipeshë? Le të mos harrojmë 27% të mbetur të kanadezëve të cilët nuk janë mbipeshë, por mund të kenë të bëjnë me një çrregullim të ngrënies, si anorexia nervosa ose bulimia.

Si mundet më shumë se 99% e kanadezëve të besojnë se zakonet e tyre të ngrënies nuk janë aspak shqetësuese, kur shumica e tyre duket se kanë një problem? Dhe çfarë na tregon vërtet gjetja në lidhje me këtë lloj studimi? Ndoshta nuk është se individët rrallë kanë sjellje problematike, ose që sjelljet problematike zhduken. Ndoshta, është duke e ekspozuar atë që pranohet zakonisht: ne njerëzit me të vërtetë janë të mirë për të gënjyer vetveten.

Një studim i 2018 mbi lojtarë të internetit zbulon nivele të larta të kësaj të njëjta vetë-mashtrim të njohur. 44% e lojtarëve që plotësuan kriteret për varësinë mendonin se nuk kishin probleme:  Mosmarrëveshje mes raportit të vetëdijes dhe diagnozës klinike të çrregullimit të lojrave në internet në adoleshentët.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #7: "Asnjë studim i vetëm i vlerësuar nga kolegët nuk e mbështet pretendimin tonë, kështu që unë do të citoj një artikull jo-të vlerësuar në Hollandisht"

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Por sigurisht që filmat seksi janë të këqij për marrëdhëniet? Në një mostër holandeze përfaqësuese kombëtare, shikimi i filmit seksual ishte pa lidhje me vështirësitë seksuale në marrëdhënie.

Në disa vende Prause / Klein / Kohut përdor taktika të ndryshme për të bindur lexuesin se përdorimi i pornografisë nuk ka efekte të marrëdhënieve intime. Ata duhet të përdorin strategjinë e provuar dhe të vërtetë politike të "sulmojnë forcën e kundërshtarëve tuaj", por nuk do të funksionojë. Ne vazhdimisht do të citojmë gjendjen aktuale të literaturës së vlerësuar nga kolegët dhe do të ekspozojmë mashtrimin e tyre. Në këtë fragment duke sugjeruar që pornografia nuk është "e keqe për marrëdhëniet", ata citojnë vetëm një artikull të vetëm, në Hollandisht, i cili nuk vlerësohet nga kolegët.

Nëse ata kishin një studim të rishikuar nga opinioni për të mbështetur pohimin se përdorimi i pornografisë nuk ka efekte të marrëdhënieve, ata me siguri do ta kishin përmendur atë. Siç u tha më parë, mbi Studimet e 75 e lidhin pornografinë me pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Sa i njohim të gjitha studimet që përfshijnë meshkujt (që është shumica e studimeve) kanë raportuar më shumë përdorim pornografik të lidhur me të varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie. Ndërsa një pjesë e vogël e studimeve të publikuara lidhen me përdorimin më të madh të pornografisë në femra për kënaqësi neutrale (ose më të mirë), shumica dërrmuese nuk e kanë. Shih këtë listë të Studimet 35 që përfshijnë subjektet femra që raportojnë efektet negative mbi zgjimin, kënaqësinë seksuale dhe marrëdhëniet.

Kur vlerësoni hulumtimin, është e rëndësishme të dini se femrat e bashkuara që rregullisht përdorni pornografinë në internet (dhe kështu mund të raportojnë për efektet e saj) përbëjnë një përqindje relativisht të vogël të të gjithë përdoruesve pornografikë. Të dhënat e mëdha kombëtare, përfaqësuese janë të pakta, por Anketa e Përgjithshme Sociale raportoi atë vetëm 2.6% e të gjitha grave të SHBA kishin vizituar një "faqe pornografike" në muajin e kaluar. Pyetja u pyet vetëm në 2002 dhe 2004 (shih Pornografia dhe martesa, 2014). Sigurisht, përdorimi i pornografisë nga gratë e reja mund të jetë rritur që nga 2004. Sidoqoftë, studimet që raportojnë se përdorimi më i pornografisë është i ndërlidhur me një kënaqësi më të madhe në femra janë duke iu referuar një përqindje relativisht të vogël të grave (ndoshta vetëm 1-2% e popullsisë femërore). Për shembull, më poshtë është një grafik nga njëra prej disa studimeve që raportojnë se përdorimi më i pornografisë lidhet me kënaqësinë më të madhe në femra.

Është e rëndësishme të theksohet se "Plot" i referohet meshkujve dhe femrave të kombinuara. Meqenëse linjat "Të Plota" dhe "Burra" janë pothuajse identike, kjo na tregon se pothuajse të gjithë përdoruesit e shpeshtë të pornografisë në skajin më të largët ishin meshkuj. Me fjalë të tjera, gratë që përdorin 2-3 herë në muaj ose më shumë ndoshta përbëjnë vetëm 1-2% të të gjitha femrave. Kjo do të përputhej me studimin përfaqësues kombëtar të vitit 2004 të përmendur më lart, ku vetëm 2.4% e grave kishin vizituar një faqe pornografike në muajin e fundit.

i vogël

Kjo ngre disa pyetje pa përgjigje: Cilat karakteristika kanë 1% -2% të përdoruesve pornografikë femra që kanë çuar në përdorim më të madh, por kënaqësi më të madhe? A janë ata në BDSM apo në ndonjë kinks tjetër? A janë ata në marrëdhënie polyamorous? A posedojnë këto gra posaçërisht libida të larta ose kanë një varësi ndaj pornografisë? Cilado qoftë arsyeja për nivelet e larta të përdorimit të pornografisë në një pjesë të vogël të grave, a na tregon vërtet kjo gjë për efektet e pornografisë së rregullt në 98-99% të grave të rritura?

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #8: Studimet 3 të cituara nuk mbështesin pretendimet e bëra

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Konkluzione të ngjashme mund të nxirren edhe nga hulumtimi i kujdesshëm laboratorik, i cili ka gjetur se njerëzit të cilët janë të shqetësuar për frekuencën e shikimit të filmit të tyre seksual mos luftoni me të rregullimi i nxitjes së tyre seksuale as me funksionimin e tyre në erektil.

Lidhjet e mësipërme lidhen me tri studime që nuk i mbështesin kërkesat (2 e studimeve 3 janë nga Prause). Të njëjtat dokumente 3 dhe të njëjtat pretendime 2 riciklohen nga letra 2016 e Prause-it (e cila u debumped tërësisht këtu: Kritika e: Letër për redaktorin "Prause et al. (2015) falsifikimi i fundit i parashikimeve të varësisë ").

Dy Studimet e Parë: Dimrat, Christoff, & Gorzalka, 2009 Moholy, Prause, Proudfit, Rahman, & Fong, 2015

Ne do të fillojmë me 2 studimet e para që janë cituar për të mbështetur pohimin se, "njerëz të cilët janë të shqetësuar për frekuencën e shikimit të filmit të tyre seksual në të vërtetë mos luftoni me të rregullimin e nxitjeve të tyre seksuale. ”

2 studimet nuk vlerësuan nëse përdoruesit e pornografisë detyruese kishin probleme në kontrollimin e përdorimit të tyre të pornografisë - siç nënkupton në mënyrë të gabuar fragmentin. Në vend të kësaj, të dy studimet kishin subjekte që shikonin pak pornografi, duke i udhëzuar ata që të përpiqeshin të ulnin zgjimin e tyre seksual. Studimet krahasuan rezultatet e subjekteve në një varësisë së seksit provë me aftësinë e subjekteve për të kontrolluar zgjimin e tyre seksual ndërsa shikojnë një klip të shkurtër të pornografisë vanilje. Rezultatet për të dy studimet ishin në të gjithë vendin, pa asnjë korrelacion të qartë të prerë midis testit të varësisë nga seksi dhe aftësisë për të penguar zgjimin e dikujt.

Pohimi i Prause / Klein / Kohut është që subjektet që kanë rezultatin më të lartë në testin e varësisë nga seksi duhet të kenë rezultatin më të ulët në kontrollimin e zgjimit të tyre. Meqenëse nuk kishte një korrelacion të qartë të prerë në 2 studimet, atëherë "varësia nga pornografia nuk duhet të ekzistojë". Ja pse kjo është e pakuptimtë:

1) Siç thuhet, studimet nuk e vlerësonin "aftësinë e kontrollit të përdorimit të pornografisë nga ana e subjektit pavarësisht pasojave negative", vetëm nxitje të përkohshme në një mjedis laboratorësh me një grup të huajsh me rroba të bardha që lurkonin rreth.

2) Studimet nuk vlerësuan se cilët pjesëmarrës ishin apo nuk ishin "të varur nga pornografia" - pasi studiuesit përdorën vetëm pyetësorë "të varësisë nga seksi". Për shembull, studimi i Prause u mbështet CBSOB, e cila ka zero pyetje në lidhje me përdorimin e pornografisë në internet. Ai pyet vetëm për "aktivitetet seksuale", ose nëse subjektet janë të shqetësuar për aktivitetet e tyre (p.sh. "Unë jam i shqetësuar se jam shtatzënë", "I dhashë dikujt HIV", "Kam përjetuar probleme financiare"). Kështu, çdo korrelacion midis rezultateve në CBSOB dhe aftësisë për të rregulluar zgjimin janë të parëndësishme për përdorimin e pornografisë në internet.

3) Me e rendesishmja: Edhe pse asnjë studim nuk identifikoi se cilët pjesëmarrës ishin të varur nga pornografia, Prause / Klein / Kohut duket se pretendojnë se "të varurit nga pornografia" duhet të jenë më pak në gjendje të kontrollojnë zgjimin e tyre seksual ndërsa shikojnë pornografi. Megjithatë, pse ata do të mendonin se të varurit nga pornografia duhet të kishin "eksitim më të lartë" kur Prause et al., 2015 raportoi se përdoruesit më të shpeshtë të pornografisë kishin më pak aktivizimi i trurit në vanilin pornografik sesa kontrollet? (Rruga, një tjetër studim i EEG në mënyrë të ngjashme gjeti se përdorimi më i madh i pornografisë në gratë ndërlidhen me të më pak aktivizimi i trurit për pornografi.) Gjetjet e Prause et al. 2015 lidhen me Kühn & Gallinat (2014), i cili zbuloi se përdorimi më i pornografisë lidhet me të më pak aktivizimi i trurit në përgjigje të fotografive të pornografisë vanilje, dhe me Banca et al. 2015, i cili gjeti shprehje më të shpejtë të imazheve seksuale në të varur nga pornografi.

Nuk është e pazakontë që përdoruesit e shpeshtë të pornografisë të zhvillojnë tolerancë, e cila është nevoja për stimulim më të madh në mënyrë që të arrihet i njëjti nivel i zgjimit. Porno me vanilje mund të bëhet e mërzitshme. Një fenomen i ngjashëm ndodh në abuzuesit e substancave të cilët kërkojnë "goditje" më të mëdha për të arritur të njëjtën lartësi. Me përdoruesit e pornografisë, stimulimi më i madh shpesh arrihet duke përshkallëzuar në zhanre të reja ose ekstreme të pornografisë. A zbuloi studimi i fundit se përshkallëzimi i tillë është shumë i zakonshëm në përdoruesit e sotëm të pornografisë në internet. 49% e meshkujve të anketuar kishin shikuar pornografinë se "nuk ishte më parë interesante për ta apo se ato konsideroheshin të neveritshme" Në fakt, studime të shumta kanë raportuar gjetje zakon i zakonshëm ose përshkallëzim në përdoruesit e shpeshtë të pornografisë - një efekt plotësisht në përputhje me modelin e varësisë.

Pika kyçe: E gjithë pretendimi i autorëve qëndron në parashikimin e pambështetur se "të varurit nga pornografia" Duhet përvojë nxitje më të madhe seksuale për imazhet statike të pornografisë vanilje, dhe kështu më pak aftësi për të kontrolluar ngazëllimin e tyre. Sidoqoftë, parashikimi që përdoruesit pornografikë të pandreqshëm do të përjetonin zgjimin më të madh të pornografisë vanilje dhe dëshira më e madhe seksuale, është përsëritur vazhdimisht nga disa linja hulumtimi:

 1. Mbi studimet 25 hedhin poshtë pretendimin se të varurit nga seksi dhe pornografia "kanë dëshirë të lartë seksuale".
 2. Mbi studimet 35 përdorimi i pornografisë përdoret për të rritur ndjesinë seksuale ose mosfunksionimet seksuale me partnerët seksualë.
 3. Mbi lidhje me studimet 75 përdorimi pornografik me kënaqësi më të ulët seksuale dhe marrëdhënie.

Relevante: Në një shembull tjetër të paragjykimit të drejtuar nga axhenda, Prause pretendoi se rezultatet e saj të 2015 të aktivizimit të trurit më të ulët në përgjigje të pornografisë me vanilje kishin plotësisht "varur pornografi debunked". 10 letra të shqyrtuara nga bashkëmoshatarët nuk pajtohen me Prause. Të gjithë e thonë këtë Prause et al., 2015 gjetën desensitizim / habituation në përdoruesit e shpeshtë të pornografisë (që është në përputhje me modelin e varësisë): Kritikat e rishikuara nga kolegët e Prause et al., 2015

Studimi i tretë (Falje dhe Pfaus 2015):

Një letër e vetme, e bashkëautorizuar nga Nicole Prause, u citua për të mbështetur pretendimin se përdorimi i pornografisë nuk ka asnjë efekt në funksionimin seksual ("… ..as me funksionimin e tyre në erektil.") Para se të adresojmë këtë letër të kritikuar rëndë (Falje dhe Pfaus), le të rishikojmë provat në mbështetje të mosfunksionimeve seksuale të shkaktuara nga pornografia.

Siç është detajuar në Shembull #3 më lart, nëntë studime të publikuara që nga 2010 zbulojnë një rritje të jashtëzakonshme në mosfunksionim ngrerë. Kjo është dokumentuar në këtë artikull dhe në këtë letër të shqyrtuar nga kolegët që përfshinin mjekët e marinës së 7 US Navy: A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016). Përpara normave 2001 të mosfunksionimit erektil për burrat nën 40 fluturoi rreth 2-3%. Që nga normat 2010 ED variojnë nga 14% në 37%, ndërsa normat për epsh të ulëta shkonin nga 16% në 37%. Përveç ardhjes së pornografisë pornografike, asnjë ndryshim që lidhet me ED rinor ka ndryshuar dukshëm në vitet e fundit 10-20.

Hedhja e fundit në problemet seksuale përkon me publikimin e Studimet e 28 që lidhin përdorimin e pornografisë dhe "pornografinë" ndaj problemeve seksuale dhe nxitje më të ulët ndaj stimujve seksualë. Importantshtë e rëndësishme të theksohet se studimet e para 5 në listë tregojnë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale. Për disa arsye të çuditshme Propozoj artikulli nuk përmend ndonjë nga këto studime 26.

Përveç studimeve të listuara, kjo faqe përmban artikuj dhe video nga ekspertë të 130 (profesorë të urologjisë, urologë, psikiatër, psikologë, seksologë, MD) që pranojnë dhe trajtojnë me sukses ED-inducionin pornografik dhe humbjen e dëshirës seksuale të shkaktuar nga pornografia. Përveç kësaj, dhjetëra mijëra të rinj kanë raportuar të shërojnë mosfunksionim kronik seksual duke hequr një ndryshore të vetme: pornografi. (Shihni këto faqe për disa mijëra histori të tilla shërimi: Rinis llogaritë 1, Rinis llogaritë 2, Rikthimi i llogarive 3, Tregime të shkurtra të rimëkëmbjes PIED.)

Falje dhe Pfaus nuk i mbështeti pretendimet e saj: Unë jap kritikë formale nga Richard Isenberg, MD dhe një kritikë shumë të gjerë porotë, pasuar nga komentet dhe fragmentet e mia nga kritikat e Dr. Isenberg:

Falje dhe Pfaus 2015 nuk ishte një studim për meshkujt me ED. Nuk ishte aspak një studim. Në vend të kësaj, Prause pohoi se kishte mbledhur të dhëna nga katër studimet e saj të mëparshme, asnjëra prej të cilave nuk adresonte mosfunksionim ngrerë. Është shqetësuese fakti që ky dokument nga Nicole Prause dhe Jim Pfaus ka kaluar vlerësimin e kolegëve, pasi të dhënat në dokumentin e tyre nuk përputheshin me të dhënat në katër studimet themelore mbi të cilat thuhej se ishte bazuar. Mospërputhjet nuk janë boshllëqe të vogla, por vrima të hapura që nuk mund të mbyllen. Përveç kësaj, gazeta bëri disa pretendime që ishin të rreme ose nuk mbështeteshin nga të dhënat e tyre.

Ne fillojmë me pretendime false të bëra nga të dy Nicole Prause dhe Jim Pfaus. Shumë artikuj të gazetarëve në lidhje me këtë studim pohuan se përdorimi i pornografisë çoi në më mirë erections, por kjo nuk është ajo që letra gjetur. Në intervistat e regjistruara, të dyja Nicole Prause dhe Jim Pfaus në mënyrë të gabuar pohonin se kishin matur ereksionet në laborator dhe se burrat që përdorin pornografi kishin ereza më të mira. Në Intervistë me Jim Pfaus TV Pfaus thotë:

Ne pamë korrelacionin e aftësisë së tyre për të marrë një mbledhje në laborator.

Kemi gjetur një lidhje korresponduese me sasinë e pornografisë që shihen në shtëpi, dhe latentitetet të cilat për shembull marrin ereksionin janë më të shpejta.

In kjo intervistë në radio Nicole Prause pohoi se ereksionet mateshin në laborator. Kuotat e saktë nga emisioni:

Sa më shumë njerëz të shikojnë erotika në shtëpi, ata kanë reagime më të forta në laborator, nuk reduktohen.

Megjithatë, ky dokument nuk vlerësoi cilësinë e mbledhjes në laborator ose "shpejtësinë e ereksioneve". Vetëm letra pretenduar për të kërkuar nga djemtë që të vlerësojnë "zgjimin" e tyre pas një shikimi të shkurtër të pornografisë (dhe nuk është e qartë nga letrat themelore që ky vetë-raport i thjeshtë është kërkuar edhe nga të gjitha subjektet). Në çdo rast, një pjesë e vetë gazetës pranoi se:

Asnjë nga të dhënat fiziologjike të reagimit gjenital nuk u përfshinë për të mbështetur përvojën e vetë-raportuar të burrave "

Me fjalë të tjera, nuk janë testuar apo matur ereksionet aktuale në laborator, që do të thotë që asnjë të dhënë ose konkluzion të tillë nuk është rishikuar në mënyrë të pavarur!

Në një kërkesë të dytë të pambështetur, autori kryesor Nicole Prause tweeted disa herë në lidhje me studimin, duke e lënë botën të kuptonte se lëndët e 280 ishin të përfshira dhe se ata nuk kishin "probleme në shtëpi". Megjithatë, katër studimet themelore përmbanin vetëm lëndë mashkullore 234, kështu që "280" është larg.

Një pretendim i tretë i pambështetur: Letra e Dr. Isenberg për Redaktorin (lidhur me lart), e cila ngriti shqetësime të shumta substanciale duke theksuar të metat në Falje dhe Pfaus , pyes veten se si mund të ishte e mundur Falje dhe Pfaus të ketë krahasuar nivelet e eksitimit të subjekteve të ndryshme kur janë tre tjetër llojet e stimujve seksualë janë përdorur në studimet themelore të 4. Dy studime përdorën një film 3-minutësh, një studim përdorte një film 20-dytë, dhe një studim përdorte imazhe ende. Eshtë vendosur mirë filmat janë shumë më ngjallës se fotografitë, kështu që asnjë ekip legjitim i hulumtimit nuk do t'i gruponte këto subjekte së bashku për të bërë pretendime për përgjigjet e tyre. Çfarë është tronditëse është se në autorët e tyre letër Prause dhe Pfaus pohojnë në mënyrë të pakthyeshme se të gjitha studimet 4 përdorën filma seksuale:

"VSS paraqitur në studime ishin të gjitha filmat."

Kjo deklaratë është e rreme, siç shpjegohet qartë në studimet themelore të Prause-it. Kjo është arsyeja e parë pse Prause dhe Pfaus nuk mund të pohojnë se letra e tyre ka vlerësuar "zgjimin". Ju duhet të përdorni të njëjtin stimul për secilën lëndë për të krahasuar të gjitha lëndët.

Një pohim i katërt i pambështetur: Dr. Isenberg gjithashtu pyeti se si Falje dhe Pfaus 2015 mund të krahasojë nivelet e zgjimit të subjekteve të ndryshme kur vetëm 1 e studimeve themelore të 4 përdorur a 1 në shkallë 9. Njëra përdorte një shkallë 0 në 7, një përdorte një shkallë 1 në 7 dhe një studim nuk raportonte vlerësime seksuale seksuale. Edhe njëherë Prause dhe Pfaus në mënyrë të pashpjegueshme pretendojnë se:

"Burrave iu kërkua të tregonin nivelin e tyre të" zgjimit seksual "duke filluar nga 1" aspak "në 9" jashtëzakonisht ".

Kjo deklaratë, gjithashtu, është e rreme, siç tregojnë dokumentet themelore. Kjo është arsyeja e dytë pse Prause dhe Pfaus nuk mund të pohojnë se letra e tyre vlerësoi vlerësimet "eksitim" në meshkuj. Një studim duhet të përdorë shkallën e njëjtë të vlerësimit për secilën lëndë për të krahasuar rezultatet e lëndëve. Në përmbledhje, të gjitha titujt dhe pretendimet e gjeneruara nga Prause për përdorimin e pornografisë përmirësojnë ereksionet ose zgjimin, apo ndonjë gjë tjetër të pambështetur nga kërkimet e saj.

Autorët Prause dhe Pfaus pohuan gjithashtu se ata nuk gjetën lidhje midis rezultateve të funksionimit të ngrerë dhe sasisë së pornografisë të shikuar në muajin e kaluar. Si Dr. Isenberg vuri në dukje:

Edhe më shqetësues është mungesa totale e gjetjeve statistikore për matjen e rezultatit të funksionit erektil. Asnjë rezultat statistikor nuk është dhënë. Në vend të kësaj autorët i kërkojnë lexuesit të besojnë thjesht deklaratën e tyre të pabazuar se nuk ka lidhje midis orëve të pornografisë të shikuar dhe funksionit ngrerë. Duke pasur parasysh pohimin kontradiktor të autorëve se funksioni ngrerë me një partner mund të përmirësohet duke shikuar pornografinë, mungesa e analizës statistikore është më e egër.

Siç është e zakonshme kur publikohet një letër kritike për një studim, autorëve të studimit iu dha një mundësi për t'u përgjigjur. Përgjigja pretenduese e lutjes me titull "Red Herring: Hook, Line, dhe Stinker"Jo vetëm që shmang pikat e Isenberg (dhe Gabe Deem), ai përmban disa i ri keqinterpretime dhe disa deklarata transparente false. Në fakt, përgjigjja e Lutit është pak më shumë se tymi, pasqyra, fyerje të pabaza dhe gënjeshtra. Kjo kritikë e gjerë nga Gabe Deem ekspozon përgjigjen Prause dhe Pfaus për atë që është: Një kritikë e Prause & Pfaus përgjigje për letrën e Richard Isenberg.

Përmbledhje: Pretendimet kryesore të 2 të bëra nga Klein / Kohut / Prause mbeten të pambështetura:

 1. Falje dhe Pfaus nuk arriti të ofrojë të dhëna për pretendimin e saj kryesor se përdorimi i pornografisë nuk ishte i lidhur me rezultatet në një pyetësor të ereksionit (IIEF).
 2. Prause & Pfaus nuk arriti të shpjegojë se si autorët e saj mund të vlerësonin në mënyrë të besueshme "zgjimin" kur 4 studimet themelore përdorën stimuj të ndryshëm (imazhe aktive vs filma) dhe nuk përdorin asnjë shkallë ose shkallë shumë të ndryshme të numrave (1-7, 1-9, 0 -7, pa shkallë).

Nëse Prause dhe Pfaus kishin përgjigje për shqetësimet e mësipërme, ata do t'i kishin vënë ato në përgjigjen e tyre ndaj Dr. Isenberg. Ata nuk e bënë.

Së fundi, Jim Pfaus është në redaksinë e Gazeta e Mjekësisë Seksualedhe shpenzon përpjekje të konsiderueshme sulmuar koncepti i disfunksioneve seksuale të shkaktuara nga pornografia. Bashkë-autor Nicole Prause është i obsesionuar me hedhjen poshtë të PIED, duke bërë një a Luftën 3-vjeçare kundër këtij dokumenti akademik, ndërsa njëkohësisht ngacmon dhe çliron burra të rinj që janë shëruar nga mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia. Shihni dokumentacionin: Gabe Deem #1, Gabe Deem #2, Alexander Rhodes #1, Alexander Rhodes #2, Alexander Rhodes #3, Kisha e Noes, Alexander Rhodes #4, Alexander Rhodes #5, Alexander Rhodes #6Alexander Rhodes #7, Alexander Rhodes #8, Alexander Rhodes #9, Alexander Rhodes # 10Gabe Deem & Alex Rhodes së bashku, Alexander Rhodes # 11, Alexander Rhodes #12, Alexander Rhodes #13, Alexander Rhodes #14.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #9: Kur ballafaqohet me qindra studime që lidhin përdorimin e pornografisë me rezultatet negative vetëm thërrasin "lidhja nuk është shkakim"

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Megjithatë, një problem thelbësor me këtë fushë të hulumtimit është se shumica dërrmuese e studimeve janë kryq seksionale, domethënë ata thjesht pyesin për jetën tuaj siç është tani. Kjo do të thotë se ata nuk mund të tregojnë shkakshmëri. Mos harroni se parimi i vjetër "korrelacioni nuk është shkakti" nga klasa e shkencës? Nëse martesa juaj nuk po shkon mirë ose ju nuk jeni më intime vite më parë, shanset janë të mira që dikush në atë marrëdhënie të masturbon të kënaqë dëshirën seksuale të paplotësuar.

Përkthim: "Ju po merrni shumë, shumë të përgjumur ... qepallat tuaja po rëndohen ... pa marrë parasysh se çfarë zbulojnë 58 studime mbi marrëdhëniet e përdorimit të pornografisë, është me të vërtetë masturbim. Tani jeni në gjumë.… Nuk mund të jetë pornografi orn .porno është e mirë për ju. duhet të jetë masturbim. Shkoni më thellë në gjumë, më thellë në gjumë ”.

Siç tregohet nën ekstraktin # 14, strategjia e modifikuar nga Prause dhe David Ley është për t'u fajësuar masturbim për problemet e shumta në lidhje me përdorimin e pornografisë. Këtu dhe në #14 më poshtë, Prause / Klein / Kohut merr këtë pikë të trilluar të folur dhe përpiqet të fajësojë masturbimin për rezultatet nga mbi studimet 60 që lidhin përdorimin e pornografisë me pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Pasi Prause dhe Ley ndërtuan "taktika nuk është kurrë problemi" për të shpjeguar ED kronik në njerëz të rinj ndryshe të shëndetshëm, aleati i tyre i ngushtë, Jim Pfaus, vazhdimisht pohoi se ED-i i shkaktuar nga pornografia është një mit, dhe Periudha refraktare pas derdhjes janë real shkaku i këtyre ED të rinjve. Kur u pyetën për faktin se ajo merr 6-24 muaj pa asnjë pornografi për të rimarrë ereksionet, Pfaus hesht. Kjo është disa "Periudha e fortë", eh? (Shikoni këtë artikull që ekspozon fushatën "faji i tyre gjithçka përveç pornografisë": Sexologët e mohojnë ED-në e pornografisë duke pretenduar se masturbimi është problemi (2016).)

Më në "korrelacion nuk ka të barabartë shkak" mantra se çdo 7th notuesi mund të recitojë. Kur përballeni me qindra studime që lidhin përdorimin e pornografisë me rezultatet negative, një taktikë e zakonshme nga PhD-të pro-pornografisë është të pretendoni se "asnjë shkak nuk është demonstruar". Realiteti është se kur bëhet fjalë për studime psikologjike dhe mjekësore, shumë pak hulumtime zbulojnë shkakut drejtpërdrejt. Për shembull, të gjitha studimet mbi marrëdhëniet midis kancerit të mushkërive dhe pirjes së duhanit në njerëz janë korrelative. Megjithatë, shkaku dhe efekti tani janë të qarta për të gjithë, por lobi i duhanit.

Për arsye etike, studiuesit janë zakonisht të përjashtuar nga ndërtimi eksperimental harton kërkime që do të zbulonin përfundimisht nëse pornografia Shkaqet dëmtime të caktuara. Prandaj, ata përdorin correlational modele. Me kalimin e kohës, kur një grup i konsiderueshëm studimesh korrelative është grumbulluar në çdo fushë kërkimi të caktuar, vjen një pikë ku mund të thuhet se dokumenti mund të tregojë një pikë teorike, përkundër mungesës së idealit, por shpesh joetik për të kryer, studime eksperimentale.

Vendosni një mënyrë tjetër, asnjë studim i vetëm i korrelacionit nuk mund të ofrojë kurrë një "armë duhani" në një fushë studimi, por prova konvergjente e studimeve të shumta korrelative mund të krijojë shkak dhe efekt. Kur vjen puna te përdorimi pornografik, pothuajse çdo studim i botuar është korrelativ.

Për të "provuar" se përdorimi i pornografisë po shkakton mosfunksionim erektil, probleme në marrëdhënie, probleme emocionale ose ndryshime të trurit në lidhje me varësinë, do të duhet të keni dy grupe të mëdha binjakësh identikë të ndarë në lindje. Sigurohuni që një grup të mos shikojë kurrë pornografi. Sigurohuni që çdo individ në grupin tjetër të shikojë saktësisht të njëjtin lloj pornografie, për të njëjtat orë të saktë, në të njëjtën moshë të saktë. Dhe vazhdoni eksperimentin për rreth 30 vjet, e ndjekur nga vlerësimi i ndryshimeve.

Nga ana tjetër, hulumtimi që tenton të tregojë shkakun mund të bëhet duke përdorur metodat 3 në vijim:

 1. Eliminoni variablin efektet e të cilit dëshironi të matni. Në mënyrë të veçantë, përdoruesit porn duhet të ndalojnë dhe të vlerësojnë çdo ndryshim javë, muaj (vite?) Më vonë. Kjo është pikërisht ajo që ndodh kur mijëra të rinj ndalojnë pornografinë si një mënyrë për të lehtësuar mosfunksionim kronik jo-organik të ngrerë dhe simptoma të tjera (të shkaktuara nga përdorimi pornografik).
 2. Kryen studime gjatësore, që nënkupton të ndjekin subjektet gjatë një periudhe kohore për të parë se si ndryshimet në përdorimin e pornografisë (ose nivelet e përdorimit të pornografisë) lidhen me rezultate të ndryshme. Për shembull, lidhen nivelet e përdorimit të pornografisë me shkallët e divorcit gjatë viteve (duke kërkuar pyetje të tjera për të kontrolluar për variabla të tjerë të mundshëm).
 3. Ekspozoni pjesëmarrësit e gatshëm të pornografisë dhe matni rezultatet e ndryshme. Për shembull, vlerësoni aftësinë e subjekteve për të vonuar kënaqësinë si para ashtu edhe pas ekspozimit ndaj pornografisë në një mjedis laboratori.

Më poshtë kemi listuar studimet që kanë përdorur këto metoda 3: përdorimi pornografik i eliminimit, studimet gjatësore, ekspozimi ndaj pornografisë në laborator. Të gjitha rezultatet fuqimisht sugjerojnë se përdorimi i pornografisë çon në rezultate negative.

Seksioni #1: Studime ku pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë:

La studimet e para 7 në këtë seksion shfaqet përdorimi i pornografisë duke shkaktuar probleme seksuale pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale. Kështu, debati rreth nëse dysfunksionet seksuale të shkaktuara nga pornografia ka ekzistuar tashmë për disa kohë.

1) A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016): Një përmbledhje e gjerë e literaturës lidhur me problemet seksuale të shkaktuara nga pornografia. Bashkë-autor nga mjekët 7 të marinës amerikane (urologët, psikiatër dhe MD me doktoraturë në neuroshkencë), shqyrtimi ofron të dhënat më të fundit që zbulojnë një rritje të jashtëzakonshme në problemet seksuale rinore. Ai gjithashtu shqyrton studimet neurologjike në lidhje me varësinë e pornografisë dhe kondicionimin seksual nëpërmjet pornografisë në internet. Autorët japin raportet klinike të 3 të burrave që kanë zhvilluar disfunksione seksuale të pornografisë. Dy nga tre burrat shërojnë disfunksionet e tyre seksuale duke eliminuar përdorimin e pornografisë. Njeriu i tretë përjetoi pak përmirësime pasi ai nuk ishte në gjendje të abstenonte nga përdorimi i pornografisë.

2) Zakonet e masturbimit dhe disfunksionet seksuale (2016): Autorizuar nga një psikiatër francez dhe president i Federata Evropiane e Seksologjisë. Punimi sillet rreth përvojës së tij klinike me 35 burra që zhvilluan mosfunksionim erektil dhe / ose anorgasmi, dhe qasjet e tij terapeutike për t'i ndihmuar ata. Autori shprehet se shumica e pacientëve të tij përdornin pornografi, me një të katërtën e tyre ishin të varur nga pornografia. Abstrakti tregon pornografinë në internet si shkaktarin kryesor të problemeve të pacientëve. 19 nga 35 burrat panë përmirësime të ndjeshme në funksionimin seksual. Burrat e tjerë ose u larguan nga mjekimi ose ishin ende duke u përpjekur të shëroheshin.

3) Praktika masturbuese e pazakontë si një faktor etiologjik në diagnozën dhe trajtimin e mosfunksionimit seksual tek të rinjtë (2014): Një nga studimet e rastit 4 në këtë raport raporton për një burrë me probleme seksuale të shkaktuara nga pornografia (epshi i ulët, fetish, anorgasmia). Ndërhyrja seksuale bëri thirrje për një abdikim të javës 6 nga pornografia dhe masturbimi. Pas muajit 8 njeriu njoftoi rritjen e dëshirës seksuale, seksit të suksesshëm dhe orgazmës, dhe duke shijuar "praktika të mira seksuale. Ky është rishikimi i parë i rishikimit të një rikthimi nga disfunksionet seksuale të pornografisë.

4) Sa e vështirë është trajtimi i ejakulimit të vonuar brenda një modeli afatshkurtër psiko-seksual? Një krahasim i studimit të rasteve (2017): Ky është një raport mbi dy "raste të përbëra" që ilustrojnë etiologjinë dhe trajtimet për derdhjen e vonuar (anorgasmia). "Pacienti B" përfaqësonte shumë burra të rinj të trajtuar nga terapisti. Pacienti B "përdorimi i pornografisë ishte përshkallëzuar në material më të fortë", "siç ndodh shpesh." Gazeta thotë se derdhja e vonuar e lidhur me pornografinë nuk është e pazakontë dhe në rritje. Autori bën thirrje për më shumë hulumtime mbi efektet e pornografisë në funksionimin seksual. Derdhja e vonuar e pacientit B u shërua pas 10 javësh pa pornografi.

5) Gjendja psikike e gjendjes psikike: Një studim i rastit (2014): Detajet zbulojnë një rast të anejakulimit të shkaktuar nga pornografia. Përvoja e vetme seksuale e burrit para martesës ishte masturbimi i shpeshtë i pornografisë (aty ku ai ishte) ishte në gjendje të derdh). Ai gjithashtu raportoi marrëdhëniet seksuale si më pak zgjuese sesa masturbimi për pornografi. Pjesa kryesore e informacionit është se "ri-trajnimi" dhe psikoterapia nuk arritën të shërojnë anejakulimin e tij. Kur ato ndërhyrje dështuan, terapistët sugjeruan një ndalim të plotë të masturbimit në pornografi. Përfundimisht ky ndalim rezultoi në marrëdhënie të suksesshme seksuale dhe derdhje me një partner për herë të parë në jetën e tij.

6) Pornografia që shkakton mosfunksionim të ngrerë në mesin e të rinjve (2019) - Ky material shqyrton fenomenin e mosfunksionimi ngrerë i pornografisë (PIED), me studime të rasteve të 12. Disa burra shëruan ED-në e pornografisë duke eliminuar përdorimin e pornografisë.

7) Fshehur në turp: Përvojat e burrave Heteroseksualë të Përdorimit të Pornografisë Problematike të Vetë-Përceptuar (2019) - Intervistat e 15 përdoruesve meshkuj të pornografisë. Disa nga burrat raportuan varësi nga pornografia, përshkallëzim i përdorimit dhe probleme seksuale të shkaktuara nga pornografia. Një nga përdoruesit e pornografisë detyruese përmirësoi ndjeshëm funksionin e tij ngrerë gjatë takimeve seksuale duke kufizuar rëndë përdorimin e tij të pornografisë.

8) Si ndikon abstenimi i preferencave (2016) [rezultatet paraprake]. Rezultatet e Valës së Dytë - Gjetjet kryesore:

- Abstenimi nga pornografia dhe masturbimi rrit aftësinë për të vonuar shpërblimet

- Pjesëmarrja në një periudhë abstenimi i bën njerëzit më të gatshëm të ndërmarrin rreziqe

- Abstinenca i bën njerëzit më altruist

- Abstinenca i bën njerëzit më ekstrovertë, më të ndërgjegjshëm dhe më pak neurotikë

9) Një dashuri që nuk zgjat: Konsumi i pornografisë dhe dobësimi i angazhimit ndaj partnerit romantik të dikujt (2012): Subjektet u përpoqën të përmbahen nga përdorimi pornografik (vetëm javë 3). Duke krahasuar këtë grup me pjesëmarrësit e kontrollit, ata që vazhduan të përdorin pornografi, raportuan nivele më të ulëta të angazhimit sesa kontrollet. Çfarë mund të ketë ndodhur nëse ata kishin tentuar të abstenonin për muajin 3 në vend të javëve 3?

10) Shpërblimet e mëvonshme tregtare për kënaqësinë e tanishme: Konsumi i pornografisë dhe zvarritja e vonesës (2015): Sa më shumë pornografi që pjesëmarrësit konsumonin, aq më pak do të mund të vononin kënaqësinë. Ky studim unik gjithashtu kishte përdoruesit pornografi për të reduktuar përdorimin e pornografisë për javët e 3. Studimi gjeti se përdorimi i vazhdueshëm i pornografisë ishte causally lidhur me paaftësinë më të madhe për të vonuar kënaqësinë (vini re se aftësia për të vonuar kënaqësinë është një funksion i korteksit paraballor të trurit).

Seksioni #2: Studimet gjatësore:

Të gjitha, por dy nga studimet gjatësore shqyrtuan efektet e përdorimit të pornografisë në marrëdhëniet intime

1) Ekspozimi i djemve të hershëm të adoleshentëve në pornografinë në internet: Marrëdhëniet me kohën e pubertetit, kërkimin e ndjesisë dhe performancën akademike (2014): Një rritje në përdorimin e pornografisë u pasua nga një rënie në performancën akademike 6 muaj më vonë.

2) Ekspozimi i adoleshentëve në materialin seksualisht eksplicit të internetit dhe kënaqësinë seksuale: Një studim gjatësor (2009). fragment: Midis Majit 2006 dhe Majit 2007, kemi kryer një sondazh me tre valë në mesin e adoleshentëve 1,052 hollandezë të moshës 13-20. Modeli i ekuacionit strukturor tregoi se ekspozimi ndaj SEIM vazhdimisht ka reduktuar kënaqësinë seksuale të adoleshentëve. Kënaqësia më e ulët seksuale (në Wave 2) gjithashtu rriti përdorimin e SEIM (në Wave 3).

3) A po e sheh pornografinë zvogëlimin e cilësisë martesore me kalimin e kohës? Dëshmitë nga të dhënat gjatësore (2016). fragment: Ky studim është i pari që merret me të dhëna gjatësore përfaqësuese në shkallë kombëtare (Portrete të Studimit Amerikan të Jetës 2006-2012) për të provuar nëse përdorimi më i shpeshtë i pornografisë ndikon më vonë në cilësinë martesore dhe nëse ky efekt moderohet nga gjinia. Në përgjithësi, personat e martuar që shikonin më shpesh pornografinë në 2006 raportuan nivele dukshëm më të ulëta të cilësisë martesore në 2012, pa kontroll të cilësisë më të hershme martesore dhe korrelacionet përkatëse. Efekti i pornografisë nuk ishte thjesht një përfaqësues për pakënaqësinë me jetën seksuale ose vendimmarrjen martesore në 2006. Për sa i përket ndikimit thelbësor, frekuenca e përdorimit të pornografisë në 2006 ishte parashikuesi i dytë më i fortë i cilësisë martesore në 2012.

4) Deri Porn A Na Pjesa? Efektet gjatësore të përdorimit të pornografisë në divorc, (2016). Studimi përdori të dhënat përfaqësuese kombëtare të panelit të Anketës së Përgjithshme Sociale të mbledhura nga mijëra të rritur amerikanë. Ekstrakt: Përdorimi fillestar i pornografisë midis valëve të sondazhit gati dyfishoi gjasat e dikujt për tu divorcuar në periudhën tjetër të sondazhit, nga 6 përqind në 11 përqind dhe gati trefishuar atë për gratë, nga 6 përqind në 16 përqind. Rezultatet tona sugjerojnë që shikimi i pornografisë, në kushte të caktuara shoqërore, mund të ketë efekte negative në stabilitetin martesor.

5) Pornografia e Internetit dhe cilësia e marrëdhënieve: Një studim gjatësor i brendshëm dhe midis efekteve partnere të përshtatjes, kënaqësisë seksuale dhe materialit seksualisht eksplicit të internetit në mesin e të rinjve (2015). fragment: Të dhënat nga një mostër e konsiderueshme e porsamartuar treguan se përdorimi i SEIM-it ka më shumë pasoja negative se sa pozitive për burrat dhe gratë. E rëndësishmja, rregullimi i burrave zvogëloi përdorimin e SEIM-it me kalimin e kohës dhe përdorimi i SEIM-it uli rregullimin. Për më tepër, më shumë kënaqësi seksuale në burra parashikoi një rënie në përdorimin e SEIM-it nga gratë e tyre një vit më vonë, ndërsa përdorimi i grave nga SEIM nuk ndryshoi kënaqësinë seksuale të burrave.

6) Përdorimi i pornografisë dhe ndarja martesore: Dëshmi nga të dhënat e panelit me dy valë (2017). fragment: analizat treguan se amerikanët e martuar që shihnin pornografinë në të gjitha në 2006 ishin më shumë se dy herë më shumë si ata që nuk e shihnin pornografinë të përjetonin një ndarje nga 2012, edhe pas kontrollit për lumturinë martesore të 2006 dhe kënaqësinë seksuale si dhe lidhjet përkatëse sociodemografike. Marrëdhënia mes frekuencës së përdorimit të pornografisë dhe ndarjes martesore, megjithatë, ishte teknikisht e kthjellët.

7) Përdoruesit e pornografisë kanë më shumë gjasa të përjetojnë një thyerje romantike? Dëshmitë nga të dhënat gjatësore (2017). fragment: analizat treguan se amerikanët që shihnin pornografi në të gjitha në 2006 ishin gati dy herë më shumë si ata që kurrë nuk e shihnin pornografinë të raportonin të përjetonin një thyerje romantike nga 2012, edhe pas kontrollit për faktorë relevantë si statusi i marrëdhënies 2006 dhe korrelacione të tjera sociodemografike. Analizat treguan gjithashtu një marrëdhënie lineare mes asaj se sa shpesh amerikanët shihnin pornografinë në 2006 dhe shanset e tyre për të përjetuar një thyerje nga 2012.

8) Marrëdhëniet midis ekspozimit ndaj pornografisë në internet, mirëqenies psikologjike dhe lejes seksuale midis Hong Kongut Adoleshentët kinezë: një studim gjatësor i tre valëve (2018): Ky studim gjatësor zbuloi se përdorimi i pornografisë ishte i lidhur me depresionin, kënaqësinë më të ulët të jetës dhe qëndrimet tolerante seksuale.

Seksioni #3: Ekspozimi eksperimental në pornografi:

1) Efekti i Erotikës në perceptimin estetik të burrave të rinj të partnerëve seksualë të femrave (1984). fragment: Pas ekspozimit ndaj femrave të bukura, vlera estetike e bashkëshortëve ra ndjeshëm nën vlerësimet e bëra pas ekspozimit ndaj femrave jo tërheqëse; kjo vlerë mori një pozicion të ndërmjetëm pas ekspozimit në kontroll. Sidoqoftë, ndryshimet në tërheqjen estetike të bashkëshortëve nuk korrespondonin me ndryshimet në kënaqësinë me bashkëshortët.

2) Efektet e konsumimit të zgjatur të pornografisë në vlerat familjare (1988). fragment: Ekspozimi nxiti, ndër të tjera, pranimin më të madh të seksit para dhe jashtëmartor dhe tolerancën më të madhe të aksesit seksual jo-ekskluziv ndaj partnerëve intim. Ekspozimi e uli vlerësimin e martesës, duke e bërë këtë institucion të duket më pak i rëndësishëm dhe më pak i zbatueshëm në të ardhmen. Ekspozimi gjithashtu reduktoi dëshirën për të pasur fëmijë dhe nxiti pranimin e dominimit mashkullor dhe të shërbesës femërore. Me disa përjashtime, këto efekte ishin të njëtrajtshme për të anketuarit meshkuj dhe femra, si dhe për studentët dhe ata që nuk ishin studiues.

3) Ndikimi i pornografisë në kënaqësinë seksuale (1988). fragment: Studentët meshkuj dhe femra dhe studentët jo-studentë ishin të ekspozuar ndaj kasetave video që shfaqin pornografi të zakonshme, jo të dhunshme ose përmbajtje të padëmshme. Ekspozimi ishte në seanca orë në gjashtë javë rresht. Në javën e shtatë, subjektet morën pjesë në një studim gjoja pa lidhje me institucionet shoqërore dhe kënaqësitë personale. [Përdorimi i porno] ndikoi fuqishëm në vetëvlerësimin e përvojës seksuale. Pas konsumimit të pornografisë, subjektet raportuan më pak kënaqësi me partnerët e tyre intim - veçanërisht me afeksionin, pamjen fizike, kuriozitetin seksual dhe performancën seksuale të këtyre partnerëve. Për më tepër, subjektet i dhanë rëndësi të shtuar seksit pa përfshirje emocionale. Këto efekte ishin uniforme në të gjithë gjininë dhe popullatat.

4) Ndikimi i erotikës popullore në gjykimet e të huajve dhe shokëve (1989). Fragmenti: In Eksperimenti 2, subjektet meshkuj dhe femra u ekspozuan ndaj erotikës së kundërt të seksit. Në studimin e dytë, ka pasur një ndërveprim të seksit të subjektit me gjendje stimulimi mbi vlerësimet e tërheqjes seksuale. Efektet e zvogëlimit të ekspozimit të qendrës u gjetën vetëm për subjektet meshkuj të ekspozuar ndaj akteve femërore. Meshkujt që gjetën qendrën Playboy tip më të këndshme vlerësohen si më pak të dashuruar me gratë e tyre.

5) Përpunimi i fotografive pornografike ndërhyn me performancën e kujtesës së punës (2013): Shkencëtarët gjermanë e kanë zbuluar këtë Internet erotika mund të zvogëlojë kujtesën e punës. Në këtë eksperiment të imazheve të pornografisë, individët e shëndoshë të 28-it kryen detyrat e kujtesës së punës duke përdorur 4 grupe të ndryshme fotografish, njëra prej të cilave ishte pornografike. Pjesëmarrësit gjithashtu vlerësuan fotografitë pornografike në lidhje me ngazëllimin seksual dhe masturbimi kërkon para dhe pas prezantimit të fotografive pornografike. Rezultatet treguan se kujtesa e punës ishte më e keqja gjatë shikimit të pornografisë dhe kjo nxitje më e madhe e shtoi rënien.

6) Përpunimi seksual i imazhit ndërhyn me vendimmarrjen nën paqartësi (2013): Studimi zbuloi se shikimi i imazheve pornografike ndërhynte në vendimmarrjen gjatë një testi njohës të standardizuar. Kjo sugjeron që pornografia mund të ndikojë në funksionimin ekzekutiv, i cili është një grup aftësish mendore që ju ndihmojnë të bëni gjërat. Këto aftësi kontrollohen nga një zonë e trurit e quajtur korteksi paraballor.

7) Mbërthyer me pornografi? Përdorimi i tepruar ose neglizhimi i cybersex cues në një situatë multitasking është i lidhur me simptomat e varësisë cybersex (2015): Subjektet me një tendencë më të lartë ndaj varësisë së pornografisë kryhen më pak nga detyrat e funksionimit ekzekutiv (që janë nën kujdesin e korteksit paraballor).

8) Funksionimi ekzekutiv i meshkujve të pështirë dhe jo seksualisht para dhe pas shikimit të një videoje erotike (2017): Ekspozimi ndaj pornografisë ndikoi në funksionimin ekzekutiv te burrat me "sjellje seksuale të detyrueshme", por jo kontrolle të shëndetshme. Funksionimi më i dobët ekzekutiv kur ekspozohet ndaj shenjave të lidhura me varësinë është një shenjë dalluese e çrregullimeve të substancave (duke treguar të dyja) ndryshuar qarqet paraballore sensibilizimi).

9) Ekspozimi ndaj stimuleve seksuale shkakton ulje më të madhe në rritjen e përfshirjes në delikvencën kibernetike mes meshkujve (Cheng & Chiou, 2017): Në dy studime ekspozimi ndaj stimujve seksualë vizualë rezultoi në: 1) ulje më të madhe të vonuar (paaftësi për të vonuar kënaqësinë), 2) prirje më e madhe për t'u përfshirë në delikuencë kibernetike, 3) prirje më e madhe për të blerë mallra të falsifikuara dhe për të hakuar llogarinë e dikujt në Facebook. Të marra së bashku kjo tregon që përdorimi i pornografisë rrit impulsivitetin dhe mund të zvogëlojë funksione të caktuara ekzekutive (vetëkontrolli, gjykimi, parashikimi i pasojave, kontrolli i impulsit).

Nga rruga, mbi 80 studime të varësisë nga interneti kanë përdorur metodologji "gjatësore" dhe "heqin variablin". Të gjithë fuqimisht sugjerojnë se përdorimi i internetit mund shkak problemet mendore / emocionale, ndryshimet e trurit të varësisë dhe efektet e tjera negative në disa përdorues.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #10: Prause / Klein / Kohut cherry-pick 5% e subjekteve nga 1 e studimeve 58 që lidhin përdorimin e pornografisë me marrëdhëniet më të varfra

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Studimet gjatësore që ndjekin njerëzit gjatë kohës së paku tregojnë nëse shikimi i filmit seksual ka ndodhur para një efekti të propozuar, gjë që është e domosdoshme për të sugjeruar se filmat seksualë shkaktuan efektin. Për shembull, një studim gjatësor tregoi se, mesatarisht, shikimi i filmit seksual rriti rrezikun e humbjes së marrëdhënies më vonë. Deri Porn A Na Pjesa? Një ekzaminim gjatësor i përdorimit të pornografisë dhe divorcit. Megjithatë, një tjetër studim zbuloi se amerikanët e martuar me frekuencat më të larta të përdorimit të filmit seksual në fakt ishin në rrezikun më të ulët për humbjen e marrëdhënieve të tyre (një efekt jolinear).

Taktika këtu është të mashtrojë lexuesin duke menduar se hulumtimi që heton efektet e pornografisë në marrëdhëniet është në konflikt. Ata e bëjnë këtë duke pranuar ekzistencën e një studimi që lidh pornografinë me problemet e marrëdhënieve (nga studimet 75 lidhja e përdorimit të pornografisë me marrëdhëniet më të varfra), e ndjekur nga vjelja e qershive është vetëm studimi që raporton një rezultat të jashtëm - për një përqindje të vogël të subjekteve të tij (5% të subjekteve).

Studimi me një gjetje të jashtme për më pak se 5% të subjekteve është "Përdorimi i pornografisë dhe ndarja martesore: Dëshmi nga të dhënat e panelit me dy valë (2017)" - Fragment nga abstrakti:

Duke u bazuar në të dhënat nga valët 2006 dhe 2012 të portreteve përfaqësuese kombëtare të Studimit të Jetesës Amerikane, ky artikull shqyrtoi nëse amerikanët e martuar që shihnin pornografinë në 2006, ose në të gjitha ose në frekuenca më të mëdha, kishin më shumë gjasa të ndanin një ndarje martesore nga 2012. Tregoi analiza të regresionit logjistik binar that i martuar Amerikanët që shihnin pornografi në të gjitha në 2006 ishin më shumë se dy herë më shumë si ata që nuk e shihnin pornografinë të përjetonin një ndarje nga 2012, edhe pas kontrollit për lumturinë martesore të 2006 dhe kënaqësinë seksuale si dhe lidhjet përkatëse sociodemografike. Marrëdhënia mes frekuencës së përdorimit të pornografisë dhe ndarjes martesore, megjithatë, ishte teknikisht e kthjellët. Shanset për ndarjen martesore nga 2012 u rritën me përdorimin e pornografisë 2006 në një pikë dhe më pas ranë në frekuencat më të larta të përdorimit të pornografisë.

Rezultatet aktuale. Të grupuar së bashku, përdoruesit e pornografisë (qoftë burrat apo gratë) kishin më shumë se dy herë më shumë gjasa të përjetonin një ndarje martesore 6 vite më vonë. Në mënyrë të veçantë, për 95% të subjekteve, përdorimi i pornografisë në 2006 ishte i lidhur me një probabilitet të rritur të ndarjes martesore në 2012. Megjithatë, kur frekuenca e përdorimit të pornografisë ka arritur disa herë në javë ose më shumë (vetëm 5% e subjekteve) gjasat e ndarjes ishin pothuajse të njëjta si për ata që nuk përdorin pornografi.

Siç është vënë në dukje nën ekstraktin # 7 korrelacionet në fundin e kurbës së ziles mund të mos parashikojnë rezultate për shumicën dërrmuese të përdoruesve pornografikë. Në këtë qese të përzier të 2-5% të përdoruesve të shpeshtë mund të gjejmë një përqindje shumë më të lartë të çifteve që identifikojnë si swingers ose polyamorous. Ata mund të kenë martesa të hapura. Ndoshta çifti ka një mirëkuptim se partneri mund të përdorë sa më shumë pornografi sipas dëshirës, ​​por divorci kurrë nuk është një opsion. Cilado qoftë arsyeja për nivelet e larta të përdorimit pornografik në një ose të dy partnerët, është e qartë nga ky studim dhe të gjithë të tjerat, që outlierët nuk përputhen me shumicën dërrmuese të çifteve.

Nga rruga, të gjitha tjetër Studime gjatësore konfirmojnë se përdorimi i pornografisë është i lidhur me rezultatet e marrëdhënieve të varfëra.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #11: Oops. Prause / Klein / Kohut padyshim citojnë një studim që mbështet modelin e varësisë

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Duke pasur një përgjigje të fortë të trurit për filma seksi në laborator gjithashtu parashikon një makinë më të fortë për të bërë marrëdhënie seksuale me një partner muaj më vonë.

Mënyra se si studimi lidhet me mbështetjen e kësaj pike bisede është hamendje e kujtdo. Ndoshta ata mendojnë se lexuesi do ta lexojë keq pasi "shikimi i pornografisë çon në dëshirë më të madhe për seks me një person të vërtetë që qëndron për disa muaj". Por kjo nuk është ajo që raportoi studimi.

Ky ishte një studim rreth mekanizmave që qëndrojnë pas sjelljeve të detyrueshme (sjelljet e tepërta dhe sjelljet seksuale të ngërthyera). Studimi zbuloi se reaktiviteti më i madh ndaj pornografisë lidhej me dëshirat më të mëdha për seks masturbohen gjashtë muaj më vonë. Studimi nuk vlerësoi "dëshirën për të qenë me një partner". Vlerësoi vetëm dëshirat për të masturbuar dhe për të bërë seks, i cili nuk ishte i kufizuar në një partner të vetëm. Studimi gjeti rezultate të ngjashme për ushqimin: subjektet me reagim më të madh ndaj imazheve të ushqimit tërheqës fituan më shumë peshë gjatë gjashtë muajve të ardhshëm. Nga abstrakti i studimit:

Këto gjetje sugjerojnë se rritja e përgjegjshmërisë së shpërblimit në tru për ushqim dhe cues seksualë është e lidhur me kënaqësinë në aktivitetin seksual dhe aktivitetin seksual, dhe sigurojnë dëshmi për një mekanizëm të përbashkët nervor që shoqërohet me sjellje interesante.

Ky studim mbështet modelin e varësisë, si subjekte me reaksion më të madh të reagimit (aktiviteti i qendrës së shpërblimit) në përgjigje të dëshirës më të madhe të pornografisë për të vepruar gjashtë muaj më vonë. Duket se këta individë janë bërë sensibilizuar në pornografi, e cila manifestohet si reaktivitet dhe sugjerim për përdorim. Hulumtuesit e varësisë shikojnë sensibilizimi si ndryshimi thelbësor i trurit që çon në konsum kompulsiv dhe në fund të fundit varësisë. (Shiko "Teoria e sensibilizimit nxitës të varësisë")

Rrugët e ndjeshme mund të mendohet si Pavlovian kushtëzuar në turbos. Kur aktivizohet nga mendimet ose shkaktarët, rrugët e ndjeshme shpërthejnë qarkun e shpërblimit, duke gjuajtur dëshirat e vështirë për t'u injoruar. Disa studime të kohëve të fundit mbi përdoruesit e pornografisë kanë vlerësuar sensibilizimin, dhe të gjithë kanë raportuar të njëjtën përgjigje të trurit siç shihet tek alkoolistët dhe narkomanë. Që nga 2018 disa studime të 25 kanë raportuar gjetjet në përputhje me sensibilizimin (reaktivizmin ose dëshirat) në përdoruesit e pornografisë dhe të pornografëve pornografikë: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.

Importantshtë e rëndësishme të theksohet se sensibilizimi nuk është një shenjë e dëshirës seksuale ose dëshirës për tu afruar me një partner. Në vend të kësaj, kjo është dëshmi e hiper-ndjeshmërisë ndaj kujtimeve ose shenjave që lidhen me sjelljen. Për shembull, shenja - të tilla si ndezja e kompjuterit, shikimi i një pop-up, ose të qenit vetëm - mund të shkaktojnë të forta, të vështira për të injoruar dëshirat për të parë pornografi. Studimet zbulojnë se përdoruesit e pornografisë së detyruar mund të kenë reagim më të madh ose dëshira për pornografi, dhe megjithatë të përjetojnë dëshirë të ulët seksuale dhe mosfunksionim ngrerë me partnerë të vërtetë. Për shembull, në Studimi i trurit të Universitetit të Cambridge-it studion mbi të varur nga pornografi subjektet kishin aktivizimin më të madh të trurit në pornografi, por shumë prej tyre raportonin probleme arousal / erectile me partnerët. Nga studimi 2014 Cambridge:

Subjektet [sjellje seksuale detyruese] raportuan se si rezultat i përdorimit të tepruar të materialeve të qarta seksuale… .. ata përjetuan epsh të zvogëluar ose funksion të ngrerë posaçërisht në marrëdhëniet fizike me gratë (megjithëse nuk ishin në lidhje me materialin e qartë seksual).

Pastaj ne kemi Nicole Prause 2013 EEG studim të cilin ajo e shpalli në media si provë kundër ekzistencës së varësisë pornografike / seksuale: Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (Steele et al., 2013). Jo ashtu. Steele et al. 2013 në të vërtetë i jep mbështetje ekzistencës së varësisë pornografike dhe përdorimit të pornografisë me dëshirën seksuale që rregullon poshtë. Si keshtu? Studimi raportoi për lexime më të larta të EEG (në lidhje me fotografitë neutrale) kur subjektet u ekspozuan shkurtimisht në fotografitë pornografike. Studimet vazhdimisht tregojnë se një P300 i ngritur ndodh kur personat e varur janë të ekspozuar ndaj cues (të tilla si imazhet) në lidhje me varësinë e tyre (si në ky studim mbi të varur nga kokaina).

Pretendimi i përsëritur shpesh i Prause se subjektet e saj «truri nuk u përgjigj si të varur të tjerë”Është pa mbështetje, dhe askund nuk mund të gjendet në studimin aktual. Foundshtë gjetur vetëm në intervistat e saj. Duke komentuar nën Psikologji Sot intervistë e Prause, profesor emergjent i psikologjisë së lartë, John A. Johnson, e quajti "Prause" për keqinterpretimin e gjetjeve të saj:

"Mendja ime ende shkel sytë në pretendimin e Prause se truri i subjekteve të saj nuk u përgjigjej imazheve seksuale si truri i të varurve nga droga i përgjigjeshin drogës së tyre, duke qenë se ajo raporton lexime më të larta P300 për imazhet seksuale. Ashtu si të varurit që tregojnë thumba P300 kur paraqiten me ilaçin e tyre të zgjedhur. Si mund të nxjerrë ajo një përfundim që është e kundërta e rezultateve aktuale? ”

Në përputhje me sa Studimet e trurit të studimit të Cambridge University, Steele et al. 2013 gjithashtu raportoi reaktivitet më të madh ndaj pornografisë që lidhet me dëshirën më të vogël për seksin e partnerizuar. Për ta vënë atë në një mënyrë tjetër, individët me aktivizim më të madh të trurit për pornografi do të preferonin të masturbojnë pornografinë sesa të bëjnë seks me një person real. Shockingly, zëdhënësi i studimit Prause pohoi se përdoruesit porn vetëm kishin "epsh të lartë", por rezultatet e studimit thonë e kundërta e saktë (dëshira e subjekteve për seks të partnerizuar ra në lidhje me përdorimin e tyre pornografik). Tetë gazeta të shqyrtuara nga bashkëmoshatarët shpjegojnë të vërtetën: Kritikat e rishikuara nga kolegët e Steele et al., 2013. Gjithashtu shih një kritikë të gjerë të YBOP.

Në përmbledhje, një përdorues i shpeshtë pornografik mund të përjetojë zgjim subjektiv (dëshirë), por gjithashtu përjetojnë probleme të ngritjes me një partner. Nxitja në përgjigje të pornografisë nuk është dëshmi e "reagimit seksual" ose funksionit të shëndetshëm ngrerë me një partner.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #12: Edhe David Ley mendon se citimi juaj është i dyshimtë

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Studimet eksperimentale mund të tregojnë nëse shikojnë pornografi me të vërtetë Shkaqet efektet e marrëdhënieve negative duke përfshirë kontrollet. eksperiment i parë i madh, i paracaktuar gjeti që shikimi i fotove seksuale nuk e zvogëlonte dashurinë apo dëshirën për partnerin e tanishëm romantik.

Së pari, është absurde të thuhet se "Studimet eksperimentale mund të tregojnë nëse shikojnë pornografi me të vërtetë Shkaqet efekte negative të marrëdhënieve. "Eksperimentet ku djemtë e moshës kolegj shohin disa Pleiboj centerfolds (si në studim të lidhura me autorët) mund të të tregojë asgjë për efektet e bashkëshortit tuaj që masturbojnë në videot e videove hardcore çdo ditë për vite në fund. Studimet e vetme të marrëdhënieve që mund të "tregoni nëse shikoni pornografi me të vërtetë Shkaqet efekte negative të marrëdhënieve " janë studime gjatësore që kontrollojnë për variablat ose studimet ku subjektet abstenojnë nga pornografia. Deri më tani janë publikuar shtatë studime të marrëdhënieve gjatësore që zbulojnë pasojat e jetës reale të përdorimit pornografik në vazhdim. të gjithë raportoi se përdorimi i pornografisë lidhet me marrëdhëniet më të varfëra / rezultatet seksuale:

 1. Ekspozimi i adoleshentëve në materialin seksualisht eksplicit të internetit dhe kënaqësinë seksuale: Një studim gjatësor (2009).
 2. Një dashuri që nuk zgjat: Konsumi i pornografisë dhe dobësimi i angazhimit ndaj partnerit romantik të dikujt (2012).
 3. Pornografia e Internetit dhe cilësia e marrëdhënieve: Një studim gjatësor i brendshëm dhe midis efekteve partnere të përshtatjes, kënaqësisë seksuale dhe materialit seksualisht eksplicit të internetit në mesin e të rinjve (2015).
 4. Deri Porn A Na Pjesa? Efektet gjatësore të përdorimit të pornografisë në divorc, (2016).
 5. A po e sheh pornografinë zvogëlimin e cilësisë martesore me kalimin e kohës? Dëshmitë nga të dhënat gjatësore (2016).
 6. Përdoruesit e pornografisë kanë më shumë gjasa të përjetojnë një thyerje romantike? Dëshmitë nga të dhënat gjatësore (2017).
 7. Përdorimi i pornografisë dhe ndarja martesore: Dëshmi nga të dhënat e panelit me dy valë (2017).

Më në studimin 2017 Prause / Klein / Kohut lidhur me, dhe rezultatet e saj lehtësisht të hedhur poshtë: A ekspozimi ndaj erotikës zvogëlon tërheqjen dhe dashurinë për partnerët romantikë në meshkuj? Replikimet e pavarura të Kenrick, Gutierres, dhe Goldberg (1989).

Studimi 2017 u përpoq të përsëriste a Studimi 1989 që i ekspozonte burrat dhe gratë në marrëdhëniet e kryera ndaj imazheve erotike të seksit të kundërt. Studimi i vitit 1989 zbuloi se burrat që ishin të ekspozuar ndaj nudos Pleiboj centerfolds vlerësoi partnerët e tyre si më pak tërheqës dhe raportoi më pak dashuri për partnerin e tyre. Meqë 2017 nuk arriti të replikonte gjetjet e 1989, na thuhet se studimi 1989 e mori atë të gabuar dhe se përdorimi i pornografisë nuk mund të zvogëlojë dashurinë apo dëshirën. Whoa! Jo kaq shpejt.

Replikimi "dështoi" sepse mjedisi ynë kulturor është bërë "pornifikuar". Studiuesit e vitit 2017 nuk rekrutuan studentë të kolegjit 1989 të cilët u rritën duke parë MTV pas shkollës. Në vend të kësaj, subjektet e tyre u rritën duke surfuar PornHub për banda bandash dhe videoklipe orgji.

Në 1989 sa studentë të kolegjit kishin parë një video me vlerësim X? Jo shumë. Sa studentë të kolegjit 1989 kaloi çdo sesion masturbimi, që nga puberteti, masturbimin për klipe të shumëfishta në një sesion? Asnje. Arsyeja për rezultatet e 2017 është e qartë: ekspozimi i shkurtër ndaj një imazhi akoma të një Pleiboj qendra është një mërzitje e madhe në krahasim me atë që burrat e kolegjit në 2017 kanë shikuar për vite. madje autorët pranoi dallimet e gjeneratave me paralajmërimin e tyre të parë:

1) Së pari, është e rëndësishme të theksohet se studimi origjinal është botuar në 1989. Në atë kohë, ekspozimi ndaj përmbajtjes seksuale mund të mos ketë qenë i disponueshëm, ndërsa sot, ekspozimi ndaj imazheve lakuriq është relativisht më i përhapur dhe kështu duke u ekspozuar ndaj një qendre të lakuar mund të mos jetë e mjaftueshme për të nxjerrë efektin e kontrastit të raportuar fillimisht. Prandaj, rezultatet për studimet aktuale të riprodhimit mund të ndryshojnë nga studimi origjinal për shkak të dallimeve në ekspozim, akses, dhe madje edhe pranimin e erotikës atëherë kundrejt tani.

Në një rast të rrallë të prozës së paanshme edhe David Ley ndjehet i detyruar për të treguar qartë:

Mund të jetë që kultura, burrat dhe seksualiteti kanë ndryshuar thelbësisht që nga viti 1989. Pak burra të rritur këto ditë nuk kanë parë pornografi ose gra nudo - lakuriqësia dhe seksualiteti grafik janë të zakonshme në mediat e njohura, nga Game of Thrones për të reklamuar parfume, dhe në shumë shtete, gratë lejohen të qëndrojnë topless. Kështu që është e mundur që burrat në studimin më të fundit kanë mësuar të integrojnë lakuriqësinë dhe seksualitetin që shohin në pornografi dhe media të përditshme në një mënyrë që nuk ndikon në tërheqjen ose dashurinë e tyre për partnerët e tyre. Ndoshta burrat në studimin e vitit 1989 kishin qenë më pak të ekspozuar ndaj seksualitetit, lakuriqësisë dhe pornografisë.

Mbani në mend se ky eksperiment nuk nënkupton përdorimin e pornografisë në internet nuk ka prekur tërheqjen e burrave për dashamirët e tyre. Kjo vetëm do të thotë se duke parë "centerfolds" nuk ka asnjë ndikim të menjëhershëm këto ditë. Shumë burra raportojnë radikalë rritet në tërheqjen e partnerëve pas braktisjes së pornografisë në internet. Dhe, sigurisht, ekzistojnë edhe dëshmitë gjatësore të përmendura më lart, që tregojnë efektet e dëmshme të shikimit pornografik në marrëdhëniet.

Edhe një herë, Prause / Klein / Kohut sigurojnë një rezultat të dyshimtë në një përpjekje të dobët për të kundërshtuar mbizotërimin e studimeve që tregojnë përdorimin e pornografisë të lidhura me divorcin, ndarjet dhe kënaqësinë më të dobët seksuale dhe marrëdhënie.

Së fundi, është e rëndësishme të theksohet se autorët e letrës të lidhur me të janë kolegë të Taylor Kohut në Universitetin e Western Ontario. Ky grup hulumtuesish, i kryesuar nga William Fisher, ka botuar studime të diskutueshme, të cilat vazhdimisht prodhojnë rezultate që në sipërfaqe duket se kundërshtojnë literaturën e madhe që lidh përdorimin e pornografisë me rezultatet negative të panumërt. Për më tepër, të dy Kohut dhe Fisher luajtur role të mëdha në humbjen e Motion 47 në Kanada.

Këtu janë dy studime të kohëve të fundit nga Kohut, Fisher dhe kolegët e Western Ontario që grumbulluan tituj të përhapur dhe mashtrues:

1) Efektet e perceptuara të pornografisë në marrëdhëniet në çift: Gjetjet fillestare të hulumtimit me fund të hapur, të informuar nga pjesëmarrësit, "Bottom-Up" Research (2017), Taylor Kohut, William A. Fisher, Lorne Campbell

Në studimin e tyre të vitit 2017, Kohut, Fisher dhe Campbell duket se e kanë shtrembëruar mostrën për të prodhuar rezultatet që po kërkonin. Ndërsa shumica e studimeve tregojnë se një pakicë e vogël e partnerëve femra të përdoruesve të pornografisë përdorin pornografi, në këtë studim 95% e grave përdorën pornografi më vete (85% e grave kishin përdorur pornografi që nga fillimi i marrëdhënies). Këto norma janë më të larta se tek burrat e moshës kolegj dhe shumë më të larta se në çdo studim tjetër pornografik! Me fjalë të tjera, studiuesit duket se kanë anuar shembullin e tyre për të dhënë rezultatet që po kërkonin. Realiteti: Të dhënat ndër-sektoriale nga sondazhi më i madh i SHBA (Anketa e Përgjithshme Sociale) raportuan se vetëm 2.6% e grave kishin vizituar një "faqe interneti pornografike" në muajin e fundit.

Për më tepër, studimi i Kohut bëri vetëm pyetje "të hapura" ku subjektet mund të përplaseshin rreth pornografisë. Studiuesit lexuan përplasjet dhe vendosën, pas faktit, cilat përgjigje ishin "të rëndësishme" (i përshtaten rrëfimit të tyre të dëshiruar?). Me fjalë të tjera, studimi nuk ka ndërlidhur përdorimin e pornografisë me ndonjë vlerësim objektiv, të ndryshueshëm shkencor të kënaqësisë seksuale ose marrëdhënies (siç bëri mbi 75 studime që tregojnë përdorimin e pornografisë në lidhje me efektet negative në marrëdhëniet). Gjithçka e raportuar në punim u përfshi (ose përjashtua) në diskrecionin e pakontestueshëm të autorëve.

2) Kritika e "A është Pornografia vërtet për" Bërjen e urrejtjes ndaj grave "? Përdoruesit e pornografisë mbajnë më shumë qëndrime barazore gjinore sesa jo-përdoruesit në një model përfaqësues amerikan ”(2016),

Bashkë-autorët e Taylor Kohut përshtatën barazia si: Mbështetje për abortin (1), (2) Identifikimi feminist, (3) Gratë që mbajnë pozicione të pushtetit, (4) Besimi se jeta familjare vuan kur gruaja ka një punë me orar të plotë dhe kaq të çuditshme (5) qëndrime negative ndaj familjes tradicionale. Popullatat sekulare, të cilat kanë tendencë të jenë më liberale, kanë shumë normat më të larta të përdorimit pornografik sesa popullatat fetare. Duke zgjedhur këto kritere dhe duke injoruar variabla të tjerë të pafund, autori kryesor Kohut dhe bashkëautoret e tij e dinin se do të përfundonin me përdorues pornografikë duke shënuar më shumë në përzgjedhjen e zgjedhur me kujdes të këtij studimi të asaj që përbën "barazia."Pastaj autorët zgjodhën një titull që e bëri të gjitha. Në të vërtetë, këto zbulime janë kundërshtuar nga pothuajse çdo studim tjetër i botuar. (Shiko kjo listë e studimeve mbi 25 që lidh përdorimin e pornografisë me qëndrimet seksiste, objektivizimin dhe më pak barazia.)

Shënim: Kjo paraqitje e 2018 e ekspozon të vërtetën pas studimeve të dyshimta dhe mashtruese të 5, duke përfshirë dy studimet e diskutuara: Hulumtimi i pornografisë: Fakt apo fiction?

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #13: Watching pornografi ju bën me brirë dhe pijshëm përmirëson disponimin tuaj, kështu që nuk mund të ketë downside për as

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Në hulumtime të tjera laboratorike, çifte që shihnin filma seksi, qoftë në të njëjtën dhomë apo në një tjetër, shprehu më shumë dëshirë të ketë marrëdhënie seksuale me atë partner të tanishëm.

Një tjetër letër Nicole Prause. Duke parë pornografi, duke u bërë me brirë, dhe pastaj duke dashur të zbres, nuk është një gjetje e jashtëzakonshme. Ky "zbulim laboratorik" nuk na tregon asgjë për efektet afatgjata të përdorimit pornografik në marrëdhëniet (përsëri, mbi 75 studime - dhe çdo studim mbi burrat - lidhin përdorimin e pornografisë me më pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie). Ky eksperiment është i ngjashëm me vlerësimin e efekteve të alkoolit duke pyetur klientët e bareve nëse ndihen mirë pas disa birrave të tyre të para. A na tregon ky vlerësim i njëhershëm ndonjë gjë në lidhje me gjendjen shpirtërore të tyre mëngjesin tjetër ose efektet afatgjata të përdorimit kronik të alkoolit?

Jo çuditërisht, Dr. Prause ka lënë jashtë gjetjes së studimit të saj:

Shikimi i filmave erotik gjithashtu nxiti raporte më të mëdha të ndikimit negativ, fajit dhe ankthit

Ndikim negativ do të thotë emocione negative. Prause ka drejtuar për të qershi-picking rezultatet e saj.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #14: Për të mbrojtur pornografinë, le të fajësojmë masturbimin për të gjitha efektet negative të lidhura me pornografinë

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Ndërsa një studim raportoi atë reduktimi i konsumit të pornografisë ka rritur përkushtimin ndaj një partneri, asnjë studim nuk ka treguar ende se kjo ishte për shkak të vetë filmave seksuale dhe jo një variabli tjetër konfuz, të tilla si dallimet në masturbim që rezultojnë nga rregullimi i zakoneve të shikimit. Sipas pikëpamjes sonë, ende nuk ka të dhëna bindëse për të konfirmuar se ekspozimi seksual përmes filmave seksual gjithmonë zvogëlon dëshirën për partnerin e seksit të rregullt; Sigurisht, në disa kushte, filmat e seksit duket se nxisin zjarrin në shtëpi.

Në fakt, mbizotërimi i madh i provave tregon bindshëm se si rritet konsumimi i pornografisë, marrëdhënia dhe kënaqësia seksuale bien. Ky nuk është rast i disa studimeve "them yes" dhe disa studime "thonë jo", si çdo studim mbi meshkujt dhe pornografi (studimet 70) lidh një përdorim më të madh të pornografisë për të ulur kënaqësinë seksuale ose marrëdhënie. Në fakt, a Studimi i fundit vuri në dukje se për meshkujt, përdorimi i pornografisë ishte më i shpeshtë se një herë në muaj lidhur me kënaqësinë seksuale të reduktuar. (Për gratë, ndërprerja ishte edhe më e ulët. Përdorimi që ishte më i shpeshtë se "disa herë në vit" shoqërohej me kënaqësi seksuale të reduktuar.)

Gjithashtu, studim i përkushtimit pornografik cituar më lart në të vërtetë bëri tregojnë se shikimi i pornografisë ishte shkaku më i mundshëm i angazhimit të reduktuar në ata që shihnin më shumë pornografi. Është një nga studimet e pakta t'i kërkojë njerëzve që të përpiqen të eliminojnë përdorimin e pornografisë (për javët e 3) për të krahasuar efektet me një grup kontrolli. Rastësisht disa nga studiuesit e njëjtë botoi një studim tjetër duke krahasuar skontimin e vonuar në ata që përkohësisht u përpoqën të lënë pornografi gjithashtu. Ata gjetën se sa më shumë pjesëmarrës të pornografisë mendonin se ata ishin më pak të aftë për të shtyrë kënaqësinë.

Është ironike që seksologët si Klein, Prause dhe Kohut janë kaq të vendosur në mbrojtjen e përdorimit pornografik, saqë ata janë të gatshëm të nënkuptojnë se masturbim shkakton probleme të marrëdhënieve! (Prause dhe kolegu Ley gjithashtu kanë kërkuar që masturbimi shkakton ED kronik në të rinjtë - pa një grimë të provave mjekësore ose të tjera)

Megjithatë, në të njëjtën kohë, Prause ka insistuar publikisht se masturbimi është një përfitim i pakualifikuar. Pra, cila është ajo? Këtu këta autorë tregojnë gishtin në masturbim si shkak të problemeve të marrëdhënieve, por ato nuk ofrojnë dëshmi formale që mbështesin gënjeshtrën e tyre. Duket pretendimi i tyre se "është masturbimi" është vetëm një harengë e kuqe e përshtatshme sa herë që aktual të dhënat shkencore tregojnë se përdorimi më i pornografisë korrespondon me probleme.

Rastësisht, në 2017 shkencëtarët në fakt testuar teorinë "masturbim-kuqe harengë", dhe nuk gjeti mbështetje për të. Shiko "Mund të jetë Pornografi Addictive? Një studim fMRI i burrave që kërkojnë trajtim për përdorimin e pornografisë problematike"Ndjeshmëria ndaj cuesve të varësisë lidhej me përdorimin e pornografisë frekuenca e masturbimit. Kjo ka kuptim, si shikuar pornografia është neurologikisht e ngjashme me masturbimin:

Merrni shembullin e pornografisë. Duke menduar për mënyrat për të pasur qasje në të, ose duke kërkuar në mënyrë aktive për të dhe ndoshta duke përjetuar dëshirën gjatë procesit, konsiderohet si dëshirë seksuale. Shikimi i materialeve të përzgjedhura pornografike, madje pa masturbim, mund të konsiderohet "të ketë marrëdhënie seksuale" kur ka zgjim gjenital.

Njerëzimi ka nevojë urgjente për hulumtuesit të cilët do të përdorin shkencën e shëndoshë (dhe neuroscience) për të hetuar seksualitetin njerëzor dhe efektet e mjedisit unik seksual të sotëm. Jo propagandistë që shërbejnë për tufat e kuqe.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #15: Fëmijët keq, vetëm një studim ka ndërlidhur "vetëidentifikimin si pornografi" me orët e përdorimit, fetarizmin dhe mosnjohjen morale të përdorimit pornografik

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Duke folur në zemër të çështjes, një nga problemet më të mëdha për disa përdorues pornografi është turp. Turp për shikimin e filmave seksualë është grumbulluar në publik nga industria e trajtimit të varësisë seksuale (për fitim), nga media (për clickbait), dhe nga grupet fetare (për të rregulluar seksualitetin). Për fat të keq, nëse besoni se shikimi i pornografisë është i përshtatshëm apo jo, stigmatizimi i shikimit të filmit seksual mund të jetë duke kontribuar në këtë problem. Në fakt, një rritjen e numrit të studimeve tregojnë se shumë njerëz që identifikohen si "pornografi varur" nuk shohin filma seksi më shumë se njerëzit e tjerë. Ata thjesht ndihen më turp për sjelljet e tyre, e cila është e lidhur me rritjen e një shoqërie fetare ose seksualisht kufizuese.

Përgjigja ndaj ekstraktit #15 është kombinuar përgjigja për të fragmentuar #19 më poshtë, pasi që të dy merren me një pyetësor të vetëm pornografik (CPUI-9) dhe mitologjinë që e rrethon atë dhe studimet që e përdorin atë.

Shënim: Kërkesa kryesore në fragmentin e mësipërm është i rremë siç ekziston vetëm një studim që drejtpërdrejt lidhte vetë-identifikimin si një pornografi pornografike me orët e përdorimit, fetarizmin dhe mosnjohjen morale të përdorimit pornografik. Gjetjet e tij bien në kundërshtim me rrëfimin e ndërtuar me kujdes rreth "varësisë së perceptuar" (se "varësia ndaj pornografisë është thjesht turp fetar / mosmiratim moral") - e cila bazohet në studime që përdorin instrumentin me të meta të quajtur CPUI-9. Në studimin e vetëm të korrelacionit të drejtpërdrejtë, ishte korrelacioni më i fortë me vetë-perceptimin si një i varur orë të përdorimit pornografik. Religjioni ishte i parëndësishëm, dhe ndërkohë që kishte parashikueshmëri disa korelacione midis vetë-perceptimit si një droguar dhe mosmarrëveshje morale në lidhje me përdorimin e pornografisë, ajo ishte afërsisht gjysmë korrelacionin e orëve të përdorimit.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #16: Detyrimi nuk është sinonim i diagnozës "Çrregullimi i Sjelljes Seksuale Kompulsive" në ICD-11

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Është shumë e rëndësishme të theksohet se compulsivity nuk është një term ombrellë që përfshin varësinë. Varësia, kompulsiviteti dhe impulsiviteti janë të gjitha modele të ndryshme me modele të ndryshme të përgjigjes që kërkojnë trajtime të ndryshme. Për shembull, modelet e varësisë parashikoj simptoma të tërheqjes, por modelet e detyrueshmërisë nuk parashikojnë tërheqjen. Modelet e impulsivitetit parashikoj një neveri të fortë për të vonuar vendimet ose për të vonuar kënaqësinë e pritshme, ndërsa modelet e detyrueshmërisë parashikojnë këmbëngulje të ngurtë dhe metodike.

Edhe një herë Prause / Klein / Kohut përpiqet të fitojë një dorëshkrim zgjuar. Ata duan që ju të besoni se "compulsivity" është sinonim me Çrregullimi Sjelljes Sjelljes Kompulsive diagnoza, dhe se për këtë arsye ICD-11 synon të parandalojë dhënësit e kujdesit shëndetësor nga përdorimi i saj për të diagnostikuar ata me pornografi dhe varësisë së seksit. Megjithatë, këto terma nuk janë sinonim, që do të thotë se ne mund të shpërfillim fragmentin #17 dhe përpjekjet e tij të ngatërruara për të ngatërruar lexuesin.

Megjithatë, ne duam ta zbërthejmë këtë fragment më tej, sepse mohuesit e varësisë si Prause / Klein / Kohut dhe kolegët e tyre duket se e kanë vetë paksa detyrimin. Ata insistojnë në etiketimin e përdorimit problematik të pornografisë si një "detyrim" - duke nënkuptuar kështu që ajo kurrë nuk mund të jetë një "varësi".

RE: "compulsivity nuk është një term ombrellë që përfshin varësinë ". Varet prej kujt kërkoni, por një pyetje e tillë është e parëndësishme për ICD-11 Çrregullimi Sjelljes Sjelljes Kompulsive diagnoza. Përdorimi i "kompulsivëve" në diagnozën e re të ICD-11 nuk ka për qëllim të nënkuptojë nënshkrimin neurologjik të CSBD: "vazhdoi sjelljen seksuale të përsëritura pavarësisht pasojave të pafavorshme."Në vend të kësaj" Kompulsiv ", siç përdoret në ICD-11, është një term përshkrues që është në përdorim për vite me rradhë, dhe shpesh përdoret si zëvendësim me" varësinë ". (Për shembull, një kërkim i studiuesit në Google për detyrimi + varësia kthen citimet e 130,000.)

Fragmenti #17 pret për injorancën e përgjithshme të një fakti të vërtetuar mirë: ICD DSM sistemet janë përshkrues, kryesisht sistemet e klasifikimit atheorik. Ata mbështeten në praninë ose mungesën e shenjave dhe simptomave specifike për të vendosur diagnoza. Me fjalë të tjera, ICD dhe DSM qëndrojnë larg mbështetjes së ndonjë teorie të veçantë biologjike që qëndron në një çrregullim mendor, qoftë për depresion, skizofreninë, alkoolizmin ose CSBD.

Kështu, çfarëdo ju ose dhënësi juaj shëndetësor dëshiron ta quajë atë - "hiperseksualiteti", "varësia e pornografisë", "varësia e seksit", "sjellja seksuale jashtë kontrollit", "varësia kibernetike" - nëse sjelljet bien në "Çrregullimin e Sjelljes Seksuale Kompulsive" përshkrimin, gjendja mund të diagnostikohet duke përdorur diagnozën ICD-11 CSBD.

Rastësisht, siç shpjegohet botimi për shtyp i Shoqatës për Avancimin e Shëndetit Seksual, Çrregullimi Sjelljes Sjelljes Kompulsive është nën "çrregullime të kontrollit të impulsit" për momentin, por kjo mund të ndryshojë ashtu siç ndodhi për çrregullimet e lojërave të fatit.

Për momentin, kategoria mëmë e diagnozës së re të CSBD është çrregullimet e kontrollit të impulsit, që përfshin diagnoza të tilla si Piromania [6C70], Kleptomania [6C71] dhe Çrregullimi i ekspozimit të përhershëm [6C73]. Megjithatë, mbeten dyshime për kategorinë ideale. Si doktor i shkencave neuro-shkencore Yale Marc Potenza dhe doktor i matematikës Mateusz Gola, studiues në Akademinë polake të Shkencave dhe Universitetin e Kalifornisë San Diego nxjerrin në pah, "Propozimi i tanishëm i klasifikimit të çrregullimeve të CSB si një çrregullim i kontrollit të impulsit është i diskutueshëm, propozuar ...Ka të dhëna që sugjerojnë se CSB-ja ka shumë karakteristika me varësi". 7

Mund të jetë me vlerë të përmendet se ICD-11 përfshin diagnozat e Çrregullimit të Lojërave të Fatit nën të dy Çrregullimet për shkak të sjelljeve të varësisë dhe nën Çrregullimet e Kontrollit të Impulsit. Kështu, kategorizimi i çrregullimeve nuk duhet gjithmonë të jetë reciprokisht ekskluzive.5 Klasifikimi gjithashtu mund të ndryshojë me kohën. Çrregullimi i Bixhozit fillimisht u klasifikua si një çrregullim impulsi si në DSM-IV ashtu edhe në ICD-10, por bazuar në përparimet në të kuptuarit empirik, Çrregullimi i Lojërave të Fatit është riklasifikuar si një "Çrregullim i Lidhur me Substancat dhe Varësia" (DSM-5) dhe një "Çrregullim për shkak të sjelljes së varësisë" (ICD-11). Possibleshtë e mundur që kjo e re Diagnoza CSBD mund të ndjekë një kurs të ngjashëm zhvillimi si çrregullim i lojërave të fatit ka.

Ndërsa CSBD duket si një varësisë dhe quacks si një varësisë, ajo fillon në "Çrregullimet e Kontrollit të Impulsit" për arsye politike. Politika mënjanë, neuroscientistët që publikojnë studime të trurit mbi subjektet e CSB besojnë fuqimisht se shtëpia e saj e ligjshme është me varëshme të tjera. Nga Bisturi koment, A është sjellja e tepërt seksuale një çrregullim i varësisë? (2017):

i vogëlÇrregullimi i sjelljes seksuale të pështirë duket se i përshtatet mirë çrregullimeve të varësisë që nuk janë substanciale të propozuara për ICD-11, në përputhje me afatin më të ngushtë të varësisë seksuale të propozuar aktualisht për çrregullime të sjelljes seksuale të sëmurë në faqen e internetit të draftit ICD-11. Ne besojmë se klasifikimi i çrregullimit të sjelljes seksuale të sëmurë si një çrregullim i varësisë është në përputhje me të dhënat e kohëve të fundit dhe mund të përfitojnë klinikat, studiuesit dhe individët që vuajnë dhe personalisht preken nga kjo çrregullim.

Nga rruga, edhe nëse "Çrregullimi i Sjelljes Seksuale Kompulsive" përfundimisht zhvendoset në seksionin "Çrregullimi për shkak të sjelljes së varësisë", ai përsëri do të quhet "Çrregullim i Sjelljes Seksuale Kompulsive". Përsëri, "detyrimi" nuk është sinonim i diagnozës së CSBD.

RE: Varësia, kompulsiviteti dhe impulsiviteti janë të gjitha modele të ndryshme me modele të ndryshme të përgjigjes që kërkojnë trajtime të ndryshme.

Së pari, lidhja shkon në një letër të hutuar që propozon një model teorik "varësia ndaj seksit" që sapo ndodh të pasqyrohet normal modelet seksuale të ndjenjave me brirë, duke bërë veprën, dhe jo duke u ndjerë më brirë. Modeli:

Në mënyrë të veçantë, cikli i sekuestrimit sugjeron që cikli i sjelljes seksuale përfshin katër faza të veçanta dhe sekuenciale të përshkruara si kërkesa seksuale, sjellje seksuale, ngopje seksuale dhe ngopje pas seksit.

Kjo eshte. Kjo më frymëzon të shpall modelin tim teorik të marrjes së ushqimit, me katër faza vijuese: ndjenja e urisë, dëshira për të ngrënë, ngrënia, ndjenja e ngopjes dhe ndalja. Revista kërkoi komente për këtë "cikël të sjelljes seksuale" të propozuar. Unë e rekomandoj këtë: Modelet ndarëse e fshehin bazat shkencore të varësisë seksuale si një çrregullim.

Së dyti, studimet e varësisë raportojnë në mënyrë të përsëritur se varësia përmban elemente të të dy impulsiviteti dhe kompulsiviteti. (Kërko një Scholar Google varësia + impulsivity + compulsivity kthen citime 22,000.) Këtu janë përkufizime të thjeshta të impulsivity compulsivity:

 • impulsivity: Veprimi shpejt dhe pa menduar apo planifikim adekuat në përgjigje të stimujve të brendshëm ose të jashtëm. Një predispozicion për të pranuar shpërblime më të vogla të menjëhershme për kënaqësi më të madhe të vonuar dhe një paaftësi për të ndaluar një sjellje drejt kënaqësisë sapo të vihet në lëvizje.
 • Compulsivity: I referohet sjelljeve të përsëritura që kryhen sipas rregullave të caktuara ose në mënyrë stereotipike. Këto sjellje vazhdojnë edhe përballë pasojave negative.

Parashikueshme, hulumtuesit e varësisë shpesh karakterizojnë varësinë si zhvillim nga impulsiv sjellje që kërkon kënaqësi për të sjelljet e përsëritura kompulsive për të shmangur siklet (të tilla si dhimbja e tërheqjes). Kështu, varësia përfshin pak nga të dyja, së bashku me elementë të tjerë. Pra, dallimet midis "modeleve" të impulzivitetit dhe compulsivity si ato lidhen me CSBD janë asgjë, por prerë dhe të thata.

Së treti, shqetësimi për kërkesat e ndryshme të trajtimit për secilin model është një harengë e kuqe pasi që ICD-11 nuk miraton ndonjë trajtim të veçantë për CSBD ose ndonjë çrregullim tjetër mendor ose fizik. Kjo varet nga mjeku i kujdesit shëndetësor. Në punimin e tij të vitit 2018, “Sjellja e pështirë seksuale: Një qasje joprodhuese, Anëtari i grupit të punës CSBD Jon Grant (i njëjti ekspert të cilin Prause / Klein / Kohut e paraqiti keq më parë) mbuloi diagnostikimin e gabuar, diagnozën diferenciale, bashkë-sëmundjet dhe opsionet e ndryshme të trajtimeve në lidhje me diagnozën e re të CSBD. Rastësisht, Grant thotë se Sjellja Seksuale Kompulsive quhet ndryshe "varësi nga seksi" në atë letër!

"Nuk është një varësi, është një detyrim." Kjo na sjell në diskutimin 'detyrim' kundrejt 'varësisë'. Dhënie pas detyrim janë të dyja termat që kanë hyrë në gjuhën tonë të përditshme. Ashtu si shumë fjalë që janë në përdorim të përbashkët, ato mund të keqpërdoren dhe keqkuptohen.

Duke argumentuar kundër konceptit të varësive të sjelljes, veçanërisht varësisë nga pornografia, skeptikët shpesh pretendojnë se varësia nga pornografia është një 'detyrim' dhe jo një 'varësi' e vërtetë. Disa madje insistojnë që varësia është "si" Çrregullimi Obsesiv-Kompulsiv (OCD). Kur shtyhet më tej se si një 'detyrim për të përdorur X' ndryshon neurologjikisht nga një 'varësi ndaj X', një rikthim i zakonshëm nga këta skeptikë të painformuar është se "varësitë e sjelljes janë thjesht një formë e OCD". Jo e vërtetë.

Linjat e shumta të hulumtimit tregojnë se varësitë ndryshojnë nga OCD në shumë mënyra thelbësore, duke përfshirë dallimet neurologjike. Kjo është arsyeja pse DSM-5 dhe ICD-11 kanë kategori të veçanta diagnostikuese për të çrregullime obsesive-kompulsive dhe për çrregullime Addictive. Studimet lënë pak dyshime se CSBD është nuk një lloj OCD. Në fakt, përqindja e individëve CSB me OCD që ndodhin bashkë është çuditërisht e vogël. nga Konceptimi dhe vlerësimi i çrregullimit hiperseksual: Një përmbledhje sistematike e literaturës (2016)

Çrregullimet e spektrit obsesiv-kompulsiv janë konsideruar për të konceptuar kompulsivitetin seksual (40) sepse disa studime kanë gjetur individë me sjellje hiperseksuale janë në spektrin e çrregullimeve obsesiv-kompulsive (OCD). OCD për sjellje hiperseksuale nuk është në përputhje me kuptimet diagnostike të OCD të DSM-5 (1), të cilat përjashtojnë nga diagnoza ato sjellje nga të cilat individët nxjerrin kënaqësi. Edhe pse mendimet obsesive të tipit OCD shpesh kanë përmbajtje seksuale, detyrimet shoqëruese të kryera në përgjigje të obsesioneve nuk kryhen për kënaqësi. Individët me OCD tregojnë ndjenjat e ankthit dhe neveri, në vend të dëshirës seksuale ose zgjimit kur përballen me situata që shkaktojnë obsesione dhe detyrime, me të cilat bëhet vetëm për të shuar shqetësimet që ngrihen mendimet e ngulitura. (41)

Nga ky qershor, studimi 2018: Rishikimi i rolit të impulzivitetit dhe kompulsivitetit në sjelljet problematike seksuale:

Pak studime kanë ekzaminuar shoqatat midis kompulsivitetit dhe hiperseksualitetit. Në mesin e meshkujve me çrregullim jo-parafilik hiperseksual [CSBD], prevalenca e jetës së çrregullimit obsesiv-kompulsiv-një çrregullim psikiatrik karakterizuar nga kompulsiviteti-varion nga 0% në 14%

Obsessiveness - që mund të shoqërohet me sjellje të detyrueshme - në trajtimin e njerëzve që kërkojnë hiperseksualitet është gjetur të jetë ngritur në krahasim me një grup krahasimi, por madhësia e efektit të këtij ndryshimi ishte e dobët. Kur shoqata në mes të nivelit të sjelljes së ngulët-e detyruar-vlerësuar nga një subscale e Intervistës Klinike Strukturore për DSM-IV (SCID-II) dhe niveli i hiperseksualitetit u ekzaminua midis meshkujve që kërkojnë trajtim me çrregullim hiperseksual, u gjet një shoqatë pozitive dhe e dobët. Në bazë të rezultateve të lartpërmendura, kompulsiviteti duket se kontribuon në një mënyrë relativisht të vogël ndaj hiperseksualitetit [CSBD].

Në një studim, ekzaminimi i përgjithshëm i detyrueshmërisë në lidhje me përdorimin pornografik problematik në mesin e meshkujve, duke treguar shoqata pozitive por të dobëta. Kur u hetua në një model më kompleks, marrëdhënia midis kompulsivitetit të përgjithshëm dhe përdorimit të pornografisë problematike u ndërmjetësua nga varësia seksuale dhe varësia në internet, si dhe një varësi në përgjithësi. Të marra së bashku, shoqërimet midis kompulsivitetit dhe hiperseksualitetit dhe compulsivity dhe përdorimit problematike duket relativisht i dobët.

Ekziston një debat aktual lidhur me mënyrën se si duhet të merren në konsideratë sjelljet problematike seksuale (të tilla si hiperseksualiteti dhe përdorimi pornografik problematik), me modele konkurruese që propozojnë klasifikime si çrregullime të impulsit, çrregullime të spektrit obsesiv-kompulsiv ose varësi të sjelljes. Marrëdhëniet midis tipareve transduktuale të impulsivitetit dhe compulsivity dhe sjelljeve problematike seksuale duhet të informojë konsiderata të tilla, edhe pse impulsiviteti dhe impulsiviteti janë përfshirë në varësi.

Konstatimi se impulsiviteti lidhet mesatarisht me hiperseksualitetin, siguron mbështetje për klasifikimin e çrregullimeve të sjelljes seksuale të sëmurë (siç është propozuar për ICD-11, Organizata Botërore e Shëndetësisë si një çrregullim i kontrollit të impulsit ose si një varësi të sjelljes. Duke marrë parasysh çrregullimet e tjera që aktualisht janë propozuar si çrregullime të kontrollit të impulsit (p.sh. çrregullime eksplozive me ndërprerje, piromani dhe kleptomania) dhe elementet qendrore të çrregullimit të sjelljes seksuale të sëmurë dhe çrregullimet e propozuara për shkak të sjelljeve Addictive (p.sh., kumar dhe çrregullime lojrave), klasifikimin e çrregullimit të sjelljes seksuale të sëmurë në kategori e fundit duket se mbështetet më mirë. (Theksi i dhënë)

Së fundmi, të gjitha studimet fiziologjike dhe neuropsikologjike të publikuara në përdoruesit e pornografisë dhe të pornografëve pornografikë (shpesh të shënuara si CSB) raportojnë gjetjet në përputhje me modelin e varësisë (siç bëjnë studime që raportojnë përshkallëzimin ose tolerancën).

Në 2016 George F. Koob Nora D. Volkow  botoi shqyrtimin e tyre historik në New England Journal of Medicine: Përparimet Neurobiologjike nga Modeli i Sëmundjeve të Trurit të Varësisë. Koob është drejtor i Institutit Kombëtar për abuzimin me alkoolin dhe alkoolizmin (NIAAA), dhe Volkow është drejtor i Institutit Kombëtar për abuzimin e drogës (NIDA). Gazeta përshkruan ndryshimet kryesore të trurit të përfshira si me drogën ashtu edhe me varësinë e sjelljes, duke deklaruar në paragrafin e tij të parë se varësia seksuale e sjelljes ekziston:

Ne përfundojmë se neuroscience vazhdon të mbështesë modelin e sëmundjes së trurit të varësisë. Hulumtimi neurologjik në këtë fushë jo vetëm që ofron mundësi të reja për parandalimin dhe trajtimin e varësive të substancave dhe varësive të lidhura me sjelljen (p.sh. për ushqimin, seks, dhe lojrat e fatit) ....

Gazeta Volkow & Koob përshkroi katër ndryshime themelore të trurit në lidhje me varësinë, të cilat janë: 1) Sensibilizimi, 2) desensitization, 3) Qarqet pariferale jofunksionale (hypofrontaliteti), 4) Sistemi i mosfunksionimit të stresit. Të gjitha 4 e këtyre ndryshimeve të trurit janë identifikuar në mesin e shumë studimeve fiziologjike dhe neuropsikologjike të listuara më sipër këtë faqe:

 • Studimet që raportojnë sensibilizimin (reaktivitet-dëshirë dhe dëshira) te përdoruesit e pornografisë / të varurit nga seksi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25.
 • Studimet që raportojnë desensitizim ose shprehje (që rezultojnë me tolerancë) tek përdoruesit porn / të varur nga seksi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.
 • Studimet që raportojnë funksionimin më të dobët ekzekutiv (hipofrontalitetin) ose aktivitetin parësor të ndryshuar në përdoruesit pornografikë / të varur nga seksi: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17.
 • Studimet që tregojnë një sistem të stresit jofunksional në përdoruesit e pornografisë / të varur nga seksi: 1, 2, 3, 4, 5.

Mbizotërimi i provave që rrethojnë CSBD i përshtatet modelit të varësisë.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #17: Përdoruesit e pornos përjetojnë si tërheqjen dhe tolerancën

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Për shembull, modelet e varësisë parashikoj simptoma të tërheqjes, por modelet e kompulsivitetit nuk parashikojnë tërheqje. Modelet e impulsivitetit parashikoj një neveri të fortë për të vonuar vendimet ose për të vonuar kënaqësinë e pritshme, ndërsa modelet e detyrueshmërisë parashikojnë këmbëngulje të ngurtë dhe metodike.

RE: simptoma të tërheqjes. Fakti është, simptomat e tërheqjes nuk janë të nevojshme për të diagnostikuar një varësi. Së pari, ju do të gjeni gjuhën "as toleranca as tërheqja nuk është e nevojshme ose e mjaftueshme për një diagnozë ..." si në DSM-IV-TR ashtu edhe në DSM-5. Së dyti, duke pretenduar se varësitë "reale" shkaktojnë simptoma të rënda tërheqjeje të rrezikshme për jetën, gabimisht lidhen varësia fiziologjike me ndryshimet e trurit të varësisë. Një fragment nga ky shqyrtim i literaturës 2015 ofron një shpjegim më teknik (Neuroscience e Pornografisë në Internet Varësisë: Një Rishikimi dhe Update):

Një pikë kyçe e kësaj faze është se tërheqja nuk ka të bëjë me efektet fiziologjike nga një substancë specifike. Përkundrazi, ky model mat tërheqjen nëpërmjet një ndikimi negativ që rezulton nga procesi i mësipërm. Emocionet aripa të tilla si ankthi, depresioni, disforia dhe nervoziteti janë tregues të tërheqjes në këtë model të varësisë [43,45]. Studiuesit kundërshtuan idenë e sjelljeve të varura shpesh nuk e përfillin ose e keqkuptojnë këtë dallim kritik, duke e konfuzuar tërheqjen me detoksifikim [46,47].

As Prause, Klein, apo Kohut nuk ka publikuar kurrë një studim të varësisë, dhe kjo tregon. Duke pretenduar se simptomat e tërheqjes dhe tolerancës duhet të jenë të pranishëm në diagnozën e varësisë, ata bëjnë gabim fillestar të konfuzionit varësia fizike me dhënie pas. Këto terma nuk janë sinonim.

Për shembull, miliona individë marrin nivele kronike të larta të ilaçeve të tilla si opioide për dhimbje kronike, ose prednizon për kushte autoimune. Truri dhe indet e tyre janë bërë të varura prej tyre, dhe ndërprerja e menjëhershme e përdorimit mund të shkaktojë simptoma të rënda tërheqjeje. Megjithatë ata nuk janë domosdoshmërisht të varur. Varësia përfshin ndryshime të shumta të identifikuara mirë të trurit që çojnë në atë që ne e njohim si "fenotipi i varësisë". Nëse dallimi është i paqartë, unë e rekomandoj këtë shpjegim i thjeshtë nga NIDA:

Varësia - ose përdorimi i detyrueshëm i drogës pavarësisht nga pasojat e dëmshme - karakterizohet nga një paaftësi për të ndaluar përdorimin e një droge; dështimi për të përmbushur detyrimet e punës, shoqërore ose familjare; dhe, nganjëherë (në varësi të ilaçit), tolerancën dhe tërheqjen. Këto të fundit pasqyrojnë varësinë fizike në të cilën trupi përshtatet me ilaçin, duke kërkuar më shumë prej tij për të arritur një efekt të caktuar (tolerancën) dhe duke nxjerrë simptoma fizike ose mendore specifike të ilaçeve nëse përdorimi i drogës ndërpritet papritur (tërheqja). Varësia fizike mund të ndodhë me përdorimin kronik të shumë ilaçeve - përfshirë shumë ilaçe me recetë, edhe nëse merren sipas udhëzimeve. Kështu, varësia fizike në vetvete nuk përbën varësi, por shpesh shoqëron varësinë.

Kjo tha, hulumtim pornografie në internet vetë-raporte të shumta tregojnë se disa përdorues pornografi përjetojnë tërheqje dhe / ose tolerancë - që shpesh janë karakteristikë e varësisë fizike. Në fakt, ish-përdoruesit e pornografisë raportojnë rregullisht çuditërisht të ashpër simptoma të tërheqjes, të cilat kujtojnë tërheqjet e drogës: pagjumësia, ankthi, nervozizmi, lëkundjet e disponimit, dhimbje koke, shqetësim, përqendrim i varfër, lodhje, depresion, paralizë sociale dhe humbje e papritur e dëshirës seksuale që djema e quajnë 'flatline' (me sa duket unike për tërheqjen e pornografisë). Një shenjë tjetër e varësisë fizike e raportuar nga përdoruesit e pornografisë është që të kërkojnë pornografinë për të marrë një mbledhje ose për të pasur një orgazmë.

Ndryshimi i etiketës (CSBD) ose "modelit" (p.sh. impulsiviteti) i aplikuar për këta përdorues nuk i ndryshon simptomat shumë reale që ata raportojnë. (Shiko Çfarë duket tërheqja nga varësia e pornografisë? dhe këtë PDF me raportet e “simptoma të tërheqjes".

Mbështetje empirike? Everydo studim që aksidentoi, raportoi simptomat e tërheqjes: 10 studime që raportojnë simptoma të tërheqjes në përdoruesit e pornos. Për shembull, merrni parasysh këtë grafik nga një studim i vitit 2017 që raporton zhvillimin dhe testimin e një pyetësori problematik për përdorimin e pornografisë. Vini re se prova të konsiderueshme të "tolerancës" dhe "tërheqjes" u gjetën në përdoruesit në rrezik dhe përdoruesit me risk të ulët.

i vogël

Një letër 2018 që raportoi Zhvillimi dhe vlefshmëria e shkallës së varësisë së Bergen-Yale-it me një mostër kombëtare të madhe gjithashtu vlerësoi tërheqjen dhe tolerancën. Komponentët më të përhapur të "varësisë nga seksi" të parë në subjekte ishin shkëlqimi / dëshira dhe toleranca, por edhe përbërësit e tjerë, duke përfshirë tërheqjen, gjithashtu u shfaqën. Studime shtesë që raportojnë prova të tërheqjes ose tolerancës janë mbledhur këtu.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #18: Një artikull "Business Insider" është gjithçka që ju keni për të mbështetur pohimin tuaj kryesor?

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: "Varësia e seksit" ishte në mënyrë specifike përjashtuar nga ICD-11 për prova të pamjaftueshme. Ky vendim është në përputhje me mendimet e gjashtë profesionistë organizatat me klinike dhe ekspertizës kërkimore, i cili gjithashtu gjeti prova të pamjaftueshme për të mbështetur idenë se seksi apo pornografia është problematike.

Lidhur me pohimin se, "Varësia e seksit" ishte në mënyrë specifike përjashtuar nga ICD-11 për prova të pamjaftueshme, në të vërtetë, jo, nuk ishte. Siç është shpjeguar diku tjetër, as ICD-11 dhe as DSM-5 i APA-së nuk e përdorin kurrë fjalën "varësi" për të përshkruar një varësi - qoftë kjo varësi e lojërave të fatit, apo varësi nga heroina. Në të dy manualët diagnostikues në vend të kësaj emërtohen diagnozat e tilla si "çrregullime". (Detajet në lidhje me përjashtimin e veçantë të minutës së fundit të "Çrregullimit Hiperseksual" nga DSM-5 gjenden më sipër nën Ekstraktin # 1) Kështu që, "varësia ndaj seksit" nuk u konsiderua kurrë zyrtarisht për t'u përfshirë në asnjë manual (dhe për pasojë asnjëherë "nuk u refuzua") ose)

Sa për lidhjen e parë, ajo shkon në një të shkurtër Insider biznesit artikull, jo në një deklaratë zyrtare të OBSH-së. Kjo është e drejtë. Mediat popullore janë të gjitha Propozoj artikulli ofron për të mbështetur mendimin e dëshiruar të autorëve. Pavarësisht, Prause / Klein / Kohut duhet ta kishte lexuar artikullin përpara se të mbështetej në të, pasi i vetmi shkencëtar i cituar shprehet se ekzistojnë varësi nga sjellja seksuale:

Endokrinolog Robert Lustig tha Insider biznesit më herët këtë vit që shumë aktivitete që mund të sjellin ndjenja kënaqësie, si blerja, ngrënia, loja lojëra video, përdorimi i pornografisë dhe madje edhe përdorimi i mediave sociale të gjitha kanë potencial varësie kur çohen në ekstreme. "Kjo i bën të njëjtën gjë sistemit tuaj nervor qendror si të gjitha ato barna," tha ai. “Thjesht nuk bën pjesën e sistemit nervor periferik. Kjo nuk e bën atë të mos jetë varësi. Stillshtë akoma varësi, thjesht është varësi pa efekte periferike ”.

Pse nuk e bëri Propozoj artikull në një revistë shkencore, të tilla si kjo 2017 Bisturi koment, bashkë-autor nga anëtari i grupit punues CSBD Shane Kraus, Ph.D? Epo, sepse Bisturi komenti thotë dëshmi empirike mbështet CSBD duke u klasifikuar si një çrregullim Addictive:

Ne besojmë se klasifikimi i çrregullimit të sjelljes seksuale të sëmurë si një çrregullim i varësisë është në përputhje me të dhënat e kohëve të fundit dhe mund të përfitojnë klinikat, studiuesit dhe individët që vuajnë dhe personalisht preken nga kjo çrregullim.

ICD-11-të Çrregullimi Sjelljes Sjelljes Kompulsive diagnoza është nën "çrregullimet e kontrollit të impulsit" për momentin, por që mund të ndryshojë në të ardhmen, ashtu siç ndodhi edhe për çrregullimet e lojërave të fatit. Në ky artikull përgjegjës duke cituar përfaqësuesit e OBSH, Kraus lë të hapur mundësinë që CSBD përfundimisht të vendoset në seksionin "Çrregullimet për shkak të sjelljes varësie" të manualit diagnostik të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Dhe si Kraus thotë: "Kjo sigurisht nuk është zgjidhja përfundimtare, por është një vend i mirë fillimi për më shumë kërkime dhe trajtime për njerëzit".

çfarëdo ju ose dhënësi juaj i kujdesit shëndetësor dëshiron ta quajë atë - "hiperseksualitet", "varësi nga pornografia", "varësi nga seksi", "sjellje seksuale jashtë kontrollit", "varësi ndaj kiberksës" - nëse sjelljet bien në "Çrregullimin e sjelljes seksuale të detyruar" përshkrimi, gjendja mund të diagnostikohet duke përdorur ICD-11 kodin CSBD.

Re: "gjashtë organizata profesionale." Në të vërtetë, Propozoj artikulli ofroi lidhjet 3 me "organizatat profesionale" dhe një lidhje me një postim të blogut 2012 David Ley rreth DSM-5 duke përjashtuar çrregullimin hiperseksual (e cila diskutohej nën ekstrakt #1) Le të shohim nga afër këtë mbështetje mbresëlënëse.

Link #1: Link shkon në shpalljen famëkeqe 2016 AASECT. AASECT nuk është një organizatë shkencore dhe nuk ka cituar asgjë për të mbështetur pohimet në deklaratën e saj për shtyp - duke dhënë mendimin e saj të pakuptimtë.

Më e rëndësishmja shpallja e AASECT u përpoq nga Michael Aaron dhe disa anëtarë të tjerë të AASECT duke përdorur "taktika guerile" joetike, siç e pranoi Aaroni në këtë Psikologji Sot blog post: Analiza: Si u krijua Deklarata e Varësisë së AASECT-it në Seks. Një fragment nga kjo analizë Dekodimi i AASECT-it "Pozicioni në varësinë ndaj seksit", përmbledh postin e blogut të Aaronit:

Gjetja e tolerancës së AASECT ndaj "modelit të varësisë nga seksi" të jetë "thellësisht hipokrite", në 2014 Dr. Aaron vendosi të zhdukë mbështetjen për konceptin e "varësisë nga seksi" nga radhët e AASECT. Për të përmbushur qëllimin e tij, Dr. Aaron pretendon se qëllimisht ka mbjellë polemikë midis anëtarëve të AASECT në mënyrë që të zbulojë ata me pikëpamje që nuk pajtohen me të tijat dhe më pas të ketë heshtur në mënyrë të qartë ato pikëpamje ndërsa drejton organizatën drejt refuzimit të "varësisë nga seksi" modeli ”. Dr. Aaron justifikoi përdorimin e këtyre "renegatit, guerilës [siç] duke arsyetuar se ai ishte kundër një "industri fitimprurëse" të përkrahësve të "modelit të varësisë së seksit", stimujt financiarë të të cilave do ta parandalonin atë që t'i sillte në logjikë dhe arsye. Në vend të kësaj, për të bërë një "ndryshim të shpejtë" në "mesazheve" të AASECT-it, ai kërkoi të siguronte që zërat e varësisë pro-seks nuk ishin materialisht të përfshira në diskutimin e ndryshimit të kursit të AASECT.

Mburremi i Dr Aaronit duket paksa i pahijshëm. Njerëzit rrallë krenohen, më pak publikohen, shtypin debatin akademik dhe shkencor. Dhe duket e çuditshme që Dr. Aaron ka shpenzuar kohën dhe paratë për t'u bërë certifikuar nga një organizatë që ai e konsideroi "thellësisht hipokrite" vetëm një vit pas bashkimit me të (nëse jo më parë). Nëse ka ndonjë gjë, është dr Aaron i cili duket hipokritik kur kritikon terapistët pro-seksualë për të pasur një investim financiar në "modelin e varësisë seksuale", kur, padyshim, ai ka një investim të ngjashëm në promovimin e pikëpamjes së tij kundërshtare

Disa komente dhe kritika ekspozojnë shpalljen e AASECT për atë që është me të vërtetë: politika seksuale:

Link #2: Lidhja shkon në një deklaratë nga Shoqata për Trajtimin e Abuzuesve Seksualë (ATSA). Askund deklarata e pozicionit nuk sugjeron se varësia ndaj seksit nuk ekziston. Në vend të kësaj ATSA na kujton që aktiviteti seksual jo-konsensual është abuzim seksual (p.sh. Harvey Weinstein) dhe "ka të ngjarë ... jo rezultat i varësisë seksuale". Absolutisht e vërtetë.

Link #3: Lidhja shkon në një nëntor, deklaratë të pozicionit të 2017 nga tre organizata jo-fitimprurëse. 'Provat' që ata citonin u çmontuan menjëherë në vijë të rreshta në kritikën vijuese: Zhytja e dokumentit të "grupit" në kundërshtim me pornografinë dhe varësinë e seksit (nëntor, 2017).

Rastësisht, duket se të dy AASECT dhe 3 organizatat kink prodhuan shpalljet e tyre në një përpjekje të dëshpëruar për të ndaluar që diagnoza e re "CSBD" të hynte në ICD-11. Me sa duket, ekspertët në Organizatën Botërore të Shëndetësisë nuk u morën me këtë tigër letre të krijuar bashkërisht, si diagnoza e re shfaqet në versionin e implementimit e ICD-11.

Link #4: Link shkon për të Seks varësisë: refuzuar përsëri nga APA. Çrregullimi hiperseksual nuk do të përfshihet në DSM5. Ky post David Ley është i rëndësishëm, sepse ai ilustron taktikën rrethore të përdorur gjatë gjithë kohës Propozoj artikull nga aleatët e ngushtë të Ley. Kur DSM-5 hodhi poshtë diagnozën ombrellë të "çrregullimit hiperseksual" Lei dhe shokët e tij e pikturuan si refuzim të "Seks varësisë" Megjithatë, kur ICD-11 përfshiu diagnozën e ombrellës së "Çrregullimit të sjelljes seksuale të detyruar", ata e pikturuan atë si me përjashtim të "Seks varësisë. "Pse shqetësohemi për mospërputhjet e brendshme, apo jo? Thjesht thuaj që zeza është e bardhë, dhe përsëris në tweets, në listat dhe Facebook dhe artikujt si kjo nga Klein / Kohut / Prause.

Tjetra, mbështesni rrotullimin tuaj duke përdorur një firmë të shtrenjtë PR. Mund t'ju vendosë ju dhe propagandën tuaj në dhjetëra media të ndryshme kryesore, duke ju shpallur si ekspertë botërorë. Nuk ka rëndësi nëse nuk je akademik, nuk ke qenë i lidhur me një universitet për vite me rradhë, apo nëse e ke marrë doktoraturën nga një institucion seksologjik i paakredituar.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EKSPERTAT # 15 & # 19: The vetëm studimi për të lidhur "vetëidentifikimin si pornografi" me orët e përdorimit, fetarizmin dhe mosmiratimin moral gjeti se përdorimi i pornografisë ishte deri më tani parashikuesi më i mirë për të besuar se je i varur nga pornografia

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Duke folur në zemër të çështjes, një nga problemet më të mëdha për disa përdorues pornografi është turp. Turp për shikimin e filmave seksualë është grumbulluar në publik nga industria e trajtimit të varësisë seksuale (për fitim), nga media (për clickbait), dhe nga grupet fetare (për të rregulluar seksualitetin). Për fat të keq, nëse besoni se shikimi i pornografisë është i përshtatshëm apo jo, stigmatizimi i shikimit të filmit seksual mund të jetë duke kontribuar në këtë problem. Në fakt, një rritjen e numrit të studimeve tregojnë se shumë njerëz që identifikohen si "pornografi varur" nuk shohin filma seksi më shumë se njerëzit e tjerë. Ata thjesht ndihen më turp për sjelljet e tyre, e cila është e lidhur me rritjen e një shoqërie fetare ose seksualisht kufizuese.

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Vendimi për të përfshirë kompulsivitetin seksual në ICD-11 na bën të habitemi sepse kriteret e sakta diagnostike që u zgjodhën nuk janë testuar kurrë. Në mënyrë të veçantë, ICD-11 pohon se kushdo i shqetësuar për sjelljet e tyre të shpeshta seksuale për shkak të "gjykimeve morale dhe mosmiratimi për impulset, nxitjet ose sjelljet seksuale" duhet të përjashtohet nga diagnoza. Megjithatë, gjykimet morale dhe mosmiratimi janë parashikuesit më të fuqishëm të dikujt që beson se ata janë të varur nga pornografia në vendin e parë.

Më poshtë është një përgjigje e kombinuar për fragmentet 15 dhe 19 pasi që të dy merren me një pyetësor të vetëm pornografik (CPUI-9) dhe studimet që e përdorin atë.

Shënim: Pretendimi kryesor i paraqitur në të dy ekstraktet është i rremë siç ekziston vetëm një studim që drejtpërdrejt lidhte vetë-identifikimin si një pornografi pornografike me orët e përdorimit, fetarizmin dhe mosnjohjen morale të përdorimit pornografik. Gjetjet e tij bien në kundërshtim me rrëfimin e ndërtuar me kujdes rreth "varësisë së perceptuar" (që "varësia ndaj pornografisë është thjesht turp fetar / mosmiratim moral") - e cila bazohet në studime që përdorin
instrument me të meta të quajtur CPUI-9. Në studimin e vetëm të korrelacionit të drejtpërdrejtë, lidhja më e fortë me vetë-perceptimin si një person i varur ishte me të orë të përdorimit pornografik. Religjioni ishte i parëndësishëm, dhe ndërkohë që kishte parashikueshmëri disa korelacione midis vetë-perceptimit si një droguar dhe mosmarrëveshje morale në lidhje me përdorimin e pornografisë, ajo ishte afërsisht gjysmë korrelacionin e orëve të përdorimit.

Këtu paraqesim një përmbledhje relativisht të shkurtër të pyetësorit të Joshua Grubbs (CPUI-9), mitin e "varësisë së pornografisë së perceptuar", dhe atë që të dhënat relevante në të vërtetë zbulojnë. Meqë kjo përfshin një web të ndërlikuar dhe të ndërlikuar me shumë shtresa, këto tre artikuj dhe një prezantim janë prodhuar për të shpjeguar plotësisht studimet CPUI-9:

Për të kuptuar se si e vetmja hulumtim i drejtpërdrejtë i korelacionit minon të gjitha studimet e CPUI-9, më shumë sfond është e dobishme. Fraza "varësia e pornografisë së perceptuar" nuk tregon asgjë më shumë se një numër: rezultati i përgjithshëm në pyetësorin e mëposhtëm të përdorimit të pornografisë së 9-it, me tri pyetjet e saj të jashtme. Njohja kryesore është se CPUI-9 përfshin 3 "pyetje të fajit dhe turpit / shqetësimit emocional" zakonisht nuk gjenden në instrumentet e varësisë. Këto pengojnë rezultatet e saj, duke shkaktuar përdoruesit e pornografisë fetare që të shënojnë përdoruesit më të lartë dhe jofetarë për të shënuar më pak se sa subjektet të bëjnë me instrumentet standarde të vlerësimit të varësisë. Nuk e rendit grurin nga byku për sa i përket perceptuar vs i vërtetë varësisë. Gjithashtu nuk vlerësohet nga CPUI-9 aktual varësisë pornografi me saktësi.

Seksioni perceptuar Compulsivity

 1. Unë besoj se jam i varur nga pornografia në Internet.
 2. Ndihem i paaftë për të ndaluar përdorimin e pornografisë në internet.
 3. Edhe kur nuk dua të shoh pornografi në internet, ndihem tërheqës për të

Seksioni i Përpjekjeve të Qasjes

 1. Ndonjëherë, përpiqem të caktoj orarin tim në mënyrë që unë të jem në gjendje të jem vetëm për të parë pornografinë.
 2. Unë kam refuzuar të shkoj me miqtë ose të marrë pjesë në disa funksione sociale për të pasur mundësinë për të parë pornografinë.
 3. Unë kam hequr prioritetet e rëndësishme për të parë pornografinë.

Seksioni Emocional Sforcimi

 1. Ndihem i turpëruar pas shikimit të pornografisë në internet.
 2. Ndihem i dëshpëruar pas shikimit të pornografisë në internet.
 3. [Dhe] Ndihem i sëmurë pasi shoh pornografinë në internet.

Subjektet kurrë nuk e "etiketojnë veten si pornografikë" në çdo studim të Grubbs: Ata thjesht i përgjigjen pyetjeve të 9 më sipër dhe fitojnë një rezultat total.

Termi "varësi e perceptuar e pornografisë" është mashtruese në ekstrem, sepse është thjesht një rezultat i pakuptimtë në një instrument që prodhon rezultate të zhdrejta. Por njerëzit kanë i supozuar ata kuptuan se çfarë do të thoshte "varësia e perceptuar". Ata supozuan se do të thoshte që krijuesi i CPUI-9, Grubbs, kishte gjetur një mënyrë për të dalluar "varësinë" aktuale nga "besimi në varësi". Ai nuk e kishte bërë. Ai sapo i kishte dhënë një etiketë mashtruese "inventarit të përdorimit të pornografisë", CPUI-9. Grubbs nuk ka bërë asnjë përpjekje për të korrigjuar keqkuptimet në lidhje me punën e tij që u përhap në media, të shtyrë nga seksologët e varësisë kundër pornografisë dhe shokët e tyre mediatikë.

Gazetarët e mashtruar gabimisht përmblodhën rezultatet e CPUI-9 si:

 • Besimi në varësinë e pornografisë është burimi i problemeve tuaja, por pornografia nuk përdor vetë.
 • Përdoruesit e pornografisë fetare nuk janë me të vërtetë të varur nga pornografia (edhe nëse ata shënojnë lartë në Grubbs CPUI-9) - ata vetëm kanë turp.

Çelësi: pyetjet e ankthit emocional (7-9) bëjnë që përdoruesit fetarë të pornografisë të shënojnë shumë më të lartë dhe përdoruesit laikë të pornografisë të shënojnë shumë më pak, si dhe të krijojnë një korrelacion të fortë midis "mosmiratimit moral" dhe vlerësimit të përgjithshëm CPUI-9 ("varësia e perceptuar") . Për ta vënë atë në një mënyrë tjetër, nëse përdorni vetëm rezultatet nga pyetjet CPUI-9 1-6 (të cilat vlerësojnë shenjat dhe simptomat e një aktual varësia), korrelacionet ndryshojnë në mënyrë dramatike - dhe të gjitha artikujt e dyshimtë që pretendojnë se janë të turpshme janë variacioni "real" i pornografisë kurrë nuk do të ishte shkruar.

Për të parë disa korrelacione zbuluese, le të përdorim të dhëna nga letra 2015 Grubbs ("Shkelje si varësi: Religjioziteti dhe mosmiratimi moral si parashikues të varësisë së perceptuar ndaj pornografisë"). Ai përfshin studime të ndara 3 dhe titulli i tij provokues sugjeron që mosnjohja fetare dhe morale "shkaktojnë" një besim në varësinë nga pornografia.

Këshilla për të kuptuar numrat në tabelë: zero do të thotë asnjë korrelacion midis dy variablave; 1.00 do të thotë një korrelacion i plotë midis dy variablave. Sa më i madh numri aq më i fortë është lidhja ndërmjet variablave 2.

Në këtë korrelacion të parë, ne shohim se si mosnjohja morale korrelon fuqishëm me pyetjet e fajësisë dhe turpit të 3-së (Emocional Distress), por dobët me dy seksionet e tjera që vlerësojnë varësinë aktuale (pyetjet 1-6). Pyetjet e shqetësimit emocional shkaktojnë mosmiratimin moral të jenë parashikuesit më të fuqishëm të totalit të CPUI-9 ("varësia e perceptuar").

Por nëse i përdorim vetëm pyetjet aktuale të varësisë së pornografisë (1-6), korrelacioni është shumë i dobët me Moral Disapproval (në shkencë-flasin, Moral Disapproval është një parashikues i dobët i varësisë pornografike).

Gjysma e dytë e tregimit është se si e njëjta shqetësim 3 Emocional lidhen mjaft dobët me nivelet e përdorimit pornografik, ndërkohë që pyetjet aktuale të varësisë pornografike (1-6) korrelojnë fuqishëm me nivelet e përdorimit pornografik.

Kështu bëhet fjalë për ankesat e 3 Emocional Distress. Ata çojnë në korrelacion të reduktuar midis "orëve të përdorimit pornografik" dhe totalit të CPUI-9 ("varësia e perceptuar"). Tjetra, shuma totale e të gjitha seksioneve të 3 të testit CPUI-9 është ri-etiketuar në mënyrë mashtruese si "varësia e perceptuar" nga Grubbs. Pastaj, në duart e aktivistëve të vendosur kundër pornografisë, "varësia e perceptuar" transformohet në "vetë identifikimin si një pornografi pornografike". Aktivistët kanë hedhur poshtë lidhjen e fortë me mosnjohjen morale, të cilën CPUI-9 gjithmonë prodhon, dhe presto! ata tani pretendojnë se, "një besim në pornografinë nuk është asgjë më shumë se turp!"

Është një shtëpi e kartave të ndërtuara në çështjen 3 për fajin dhe turp që nuk gjendet në ndonjë vlerësim tjetër të varësisë, në kombinim me termin mashtrues që krijuesi i pyetësorit përdor për të etiketuar pyetjet e tij të 9 (si një masë e "varësisë pornografike të perceptuar").

Shtëpia e kartave të CPUI-9 erdhi në rënie me një studim të 2017 që goxha shumë e zhvlerëson CPUI-9 si një instrument për të vlerësuar ose "varësinë e pornografisë së perceptuar" ose varësinë aktuale të pornografisë: A përdorin inventarin e pornografisë në internet Cyber-9 reflektojnë kompulsivitetin aktual në përdorimin e pornografisë në internet? Eksplorimi i Rolit të Përpjekjes së Mbajtjes. Ai gjithashtu gjeti se 1 / 3 nga pyetjet e CPUI-9 duhet të hiqet për të kthyer rezultate të vlefshme në lidhje me "mosmiratimin moral", "religjionin" dhe "orët e përdorimit pornografik". Ju shikoni të gjitha ekstraktet kyçe këtu, Por Fernandez et al., 2018 përmbledh gjërat:

Së dyti, gjetjet tona hedhin dyshime mbi përshtatshmërinë e përfshirjes së subscale Emocional Distress si pjesë e CPUI-9. Si gjetën vazhdimisht në shumë studime (p.sh. Grubbs et al., 2015a, c), gjetjet tona gjithashtu treguan se frekuenca e përdorimit të IP-së nuk kishte lidhje me rezultatet e Emotional Distress. Më e rëndësishmja, compulsivity aktuale si konceptuar në këtë studim (përpjekjet e dështuara abstinencë përpjekje x abstinence) nuk kishte marrëdhënie me rezultatet emocionale ankth.

Vlerësimet emocionale të fatkeqësive u parashikuan në mënyrë të konsiderueshme nga mosmiratimi moral, në përputhje me studimet e mëparshme, të cilat gjithashtu gjetën një mbivendosje substanciale ndërmjet dy (Grubbs et al., 2015a; Wilt et al., 2016) .... Si i tillë, përfshirja e subscale Emocional Distress si pjesë e CPUI-9 mund të anashkalojë rezultatet në një mënyrë të tillë që të fryjë totalin e perceptuar të varësisë të përdoruesve të IP që moralisht nuk miratojnë pornografinë dhe shfryjnë totalin e perceptuar të varësisë të IP përdoruesit që kanë rezultate të larta të perceptuara të Compulsivity, por mosnjohja e ulët morale e pornografisë.

Kjo mund të jetë për shkak se subscale Emocional Distress është bazuar në një shkallë origjinale "Faji" i cili është zhvilluar për përdorim veçanërisht me popullatat fetare (Grubbs et al., 2010) dhe përdorimi i saj me popullatat jo fetare mbetet e pasigurtë në dritën e gjetjeve të mëvonshme lidhur me këtë shkallë.

Këtu është la gjetja kryesore: Pyetja 3 "Emocional Distress" nuk kanë vend në CPUI-9, apo ndonjë pyetësori për varësinë e pornografisë. Këto pyetje fajësie dhe turpi bëjnë nuk vlerësojnë shqetësimet rreth përdorimit të pornografisë me varësi ose "perceptimin e varësisë". Këto pyetje 3 thjesht mbushin artificialisht rezultatet e përgjithshme të CPUI-9 për individët fetarë, ndërsa deflatim totalin e CPUI-9 për personat pornografikë jobesimtarë pornografikë.

Në përmbledhje, përfundimet dhe pretendimet e nxjerra nga CPUI-9 janë thjesht të pavlefshme. Joshua Grubbs krijoi një pyetësor që nuk mund dhe nuk u vlerësua kurrë, ndarja e "perceptuar" nga varësia aktuale: CPUI-9. me zero arsyetim shkencor he ri-emërtuar CPUI-9 e tij si një pyetësor i "varësisë së perceptuar të pornografisë".

Për shkak se CPUI-9 përfshinte pyetjet 3 pa lidhje që vlerësonin fajin dhe turpin, rezultatet e CPUI-9 të përdoruesve të pornografisë fetare priren të jenë të shtrembëruar lart. Ekzistenca e rezultateve më të larta CPUI-9 për përdoruesit e pornografisë fetare më pas u ushqye në media si një pohim se "njerëzit fetarë gabimisht besojnë se janë të varur nga pornografia. "Kjo u pasua nga disa studime duke korreluar mosmiratimin moral me rezultatet CPUI-9. Meqenëse njerëzit fetarë si një grup shënojnë më shumë në mosmiratimin moral dhe (kështu) totalin e CPUI-9, u theksua (pa mbështetje reale) se disapproval moral me bazë fetare është i vërtetë shkaku i varësisë pornografike. Kjo është një hap i madh dhe i pajustifikuar si çështje shkencore.

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + +

EXCERPT #20: Një studim i akuzuar për përdorimin e yjeve të pornografisë si subjekte të tij dhe i financuar nga një kompani e diskutueshme fitimprurëse duke u përpjekur të legjitimojë teknikën e saj shumë të shtrenjtë seksuale ... po, që do të shkatërrojë varësinë nga pornografia

SHKARKONI EKZEKUTIMIN: Më e rëndësishmja, ne nuk kemi studime laboratorike për sjelljet aktuale seksuale në ata që raportojnë këtë vështirësi. Studimi i parë i sjelljeve seksuale të partnerizuara në laborator, i cili teston modelin e detyrueshmërisë, aktualisht është nën shqyrtimin e kolegëve në një revistë shkencore. Organizata Botërore e Shëndetësisë duhet të presë për të parë nëse ndonjë prej shkencave mbështet diagnozën e tyre romane përpara se të rrezikojë patologimin e miliona njerëzve të shëndetshëm.

"Ne nuk kemi studime laboratorike?" Jo ashtu. Ka shumë studime laboratorike të botuara mbi efektet e menjëhershme të pornografisë në shikues (të listuara në Ekstrakt #9). Më e rëndësishmja, ka 50 "studime laboratorike" vlerësimin e funksioneve të trurit dhe strukturave në përdoruesit e pornografisë dhe atyre me CSB.

Ne gjithashtu kemi qindra studime mbi të rriturit duke e lidhur përdorimin e pornos në jetë reale me rezultate të ndryshme negative si: kënaqësi më e ulët e marrëdhënies, kënaqësi më e ulët seksuale, divorc, ndarje martesore, prishje marrëdhëniesh, nivele më të ulëta të angazhimit, komunikim më negativ, më pak seks, mosfunksionim ngrerë, anorgazinë, dëshirë të ulët, ejakulim të vonuar , përqendrimi më i dobët, memorja më e dobët e punës, vetmia, depresioni, ankthi, ndjeshmëria ndërnjerëzore, depresioni, të menduarit paranojak, psikotizmi, varësia, narcisizmi, ulja e lumturisë, vështirësitë në intimitet, më pak besim në marrëdhënie, zhvlerësimi i komunikimit seksual dhe ankthi i lidhjes romantike.

Ngjashëm, Studimet gjithashtu lidhin përdorimin e pornografisë në jetën reale me qëndrimin negativ të trupit, pakënaqësi më të madhe me muskujt, dhjamin dhe gjatësinë e trupit, stresin më të madh, shqetësimet më seksuale, më pak kënaqësi të sjelljeve intime, mërzitjen seksuale të shtuar, komunikimin më pak pozitiv për të dy partnerët, pamjen e zvogëluar të grave kompetenca / morali / njerëzimi, humbja e dhembshurisë ndaj grave si viktima të përdhunimit, besimi më i madh se gratë janë objekte seksuale, qëndrime më pak progresive të rolit gjinor, seksizëm më armiqësor, kundërshtim ndaj veprimeve pohuese, pashpirtësi ndaj dhunës seksuale, mendimi i grave si subjekte që ekzistojnë për kënaqësinë seksuale të burrave, respektimi më i lartë i besimit se pushteti mbi gratë është i dëshirueshëm, reagimi më i ulët ndaj erotikës “seksi vanilje”, një nevojë e shtuar për risi dhe larmi. dhe shumë më tepër.

Ne kemi mbi studimet 270 në adoleshentët duke raportuar se përdorimi i pornografisë është i lidhur me faktorë të tillë si akademikët më të varfër, qëndrimet më seksiste, më agresionin, shëndetësinë më të dobët, marrëdhëniet më të varfëra, kënaqësinë më të ulët të jetës, shikimin e njerëzve si objekte, rritjen e rrezikut seksual, përdorimin më pak të kondomit, dhunës më të madhe seksuale, ankthit të pashpjeguar , shtrëngim më të madh seksual, pak kënaqësi seksuale, dëshirë më të ulët, qëndrime më të mëdha tolerante, keqpërshtatje sociale, vetëvlerësim më i ulët, status më i ulët shëndetësor, sjellje seksualisht agresive, varësi, konflikt më i madh i rolit gjinor, pirja, luftimi, simptomat ADHD, defiçit njohës, pranimi më i madh i seksit para dhe jashtëmartor, vlerësimi më i ulët i martesës, promovimi i pranimit të dominimit mashkullor dhe servitutit femëror, më pak barazisë gjinore, më shumë gjasa për të besuar mitet e përdhunimit dhe mitin e prostitucionit .... dhe një tërësi shumë më tepër.

Do studimi i ardhshëm i studimit "Prause" do të mohojë qindra studime të kryera gjatë dekadave të fundit? Shumë të ngjarë që ne tashmë e dimë shumë për hulumtimin e saj të ardhshëm mbi "sjelljet seksuale të partnerizuara". Të dyja Prause dhe ndërmarrja fitimprurëse tregtare që financuan këtë hulumtim kanë qenë duke kënduar rreth saj për vite me rradhë.

Çfarë do të bëjnë partnerët në laborator? A do të shikojnë pornografinë pornografike? Jo. A do të studiojë një grup i varur me kujdes nga pornografët dhe një grup kontrolli për krahasim? Jo. Këto janë pyetje të rëndësishme, për arsye se Prause-i studimi më i famshëm EEG vuajti nga disa metoda metodologjike fatale: 1) ishin subjekte heterogjene (meshkuj, femra, jo heteroseksualë); 2) ishin nuk shfaqet për çrregullime mendore apo varëshme; 3) studimi kishte nuk ka grup kontrolli për krahasim; 4) janë pyetësorët jo e vlefshme për përdorim pornografik ose pornografi. 5) Shumë nga të ashtuquajturit të varur nga pornografia në të vërtetë nuk ishin me të vërtetë të varur nga pornografia. Pavarësisht kësaj Prause keqinterpretoi gjetjet e studimit të saj, pasi profesori i psikologjisë John A. Johnson ekspozon në dy komente të veçanta nën një intervistë të Nicole Prause mbi Psikologjinë Sot (komentoni #1, komentoni #2 {https://www.psychologytoday.com/us/comment/542939#comment-542939}).

Në fakt, të gjitha indikacionet ekzistuese tregojnë se subjektet e saj partnere nuk do të bëjnë asgjë të rëndësishme për këtë artikull nga Prause / Kohut / Klein. Ja çfarë dimë për këtë vepër ende të pabotuar: Prause u porosit nga kompania California që faqja e saj në internet rendit si burimin kryesor të saj të të ardhurave, Meditimi Orgazmik (i quajtur ndryshe 'OM' dhe 'OneTaste'), për të studiuar përfitimet e goditjeve klitorale . Nga faqja e internetit e Prause's Liberos:

Efektet neurologjike dhe përfitimet shëndetësore të meditimit orgazmik ”Hetuesi Kryesor, Kostot Direkte: $350,000, Kohëzgjatja: 2 vjet, Fondacioni OneTaste, bashkë-hetues: Greg Siegle, Ph.D..

OneTaste ngarkon tarifa të larta për të marrë pjesë në punëtoritë ku pjesëmarrësit mësojnë "meditim orgazmik" (si të godisni klitorizat e grave). Kjo ndërmarrje kohët e fundit ka marrë një reklamim joshës, zbulues (dhe tani po shfaqet) hetuar nga FBI). Këtu janë artikujt e lajmeve:

Kompania OM / OneTaste planifikon të përdorë studimet e ardhshme të Prause për "shkallëzimin" e marketingut të tyre deri në lartësi të reja. Sipas artikullit të Bloomberg Ana e errët e kompanisë për meditim orgazmik,

CEO i ri është bast se studimi OneTaste ka financuar për përfitimet shëndetësore të OM, i cili ka marrë leximin e aktivitetit të trurit nga çifte 130 të strokers dhe strokees, do të tërheqë turma të freskëta. Udhëhequr nga hulumtuesit nga Universiteti i Pitsburgut, studim pritet të japë të parën e letrave të shumta më vonë këtë vit. "Shkenca që po del për të mbështetur atë se çka është dhe cilat përfitime do të jenë të mëdha në aspektin e shkallëzimit", thotë Van Vleck

Pavarësisht nga fakti që biznesi i kërkimit OM të Prause po adreson goditjet partnere të klitorit, ajo tashmë po lë të kuptohet (si këtu) ose po pretendon hapur (tjetërkund) që e zhvlerëson diagnozën e re të ICD-11 "Çrregullimi i sjelljes seksuale detyruese" (CSBD). (Për sa i përket rezultateve të saj diametralisht të kundërta në studimet e saj në 2013 dhe 2015 të dy disi debunked varësisë seksit.) Me pak fjalë, çfarëdo hulumtimi që ky shkencëtar është angazhuar për të kryer, mund të bastos që ajo do të pretendojë se debunkon pornografinë dhe varësinë e seksit, si dhe CSBD-në e re që do të përdoret për të diagnostikuar të dyja!

Rastësisht, ku e bëri Prause marrë subjektet për hetimin e saj clitoral-stroking? Sipas tweets nga një interpretues i rritur, Prause marrë interpretues pornografikë si lëndë të studimit OM, nëpërmjet krahut më të fuqishëm të lobimit të industrisë së pornografisë, Koalicioni i Falas. Shih këtë shkëmbim Twitter midis Prause dhe interpretuesit të rritur, Ruby Big Rubousky, Kush eshte nënkryetar i aktorit të aktorëve të interpretuesve të të rriturve (Faleminderit e ka fshirë këtë fillesë)

Falënderimi i përgjigjet cicërimës së Ruby që thotë se dikush mund të bëhet i varur nga pornografia

Biseda vazhdon:

Prause ka qenë e shpejtë për të akuzuar të tjerët për paragjykime pa dhënë ndonjë dëshmi të vështirë, por hulumtimi i OM është një shembull i fuqishëm i një konflikti të egër interesash: duke marrë qindra mijëra dollarë për të gjetur përfitime nga një praktikë e dyshimtë dhe e komercializuar ... dhe ndoshta marrja e lëndëve nëpërmjet krahëve më të fuqishëm të lobimit të industrisë së pornografisë. Gjithë kohë që i shërbejnë mirë industrisë së pornografisë duke pretenduar gjithashtu se ky hulumtim zhvlerëson diagnozën e re të CSBD që do të përdoret për ata që vuajnë nga sjelljet seksuale të dhunshme (më shumë se 80% e të cilëve raportojnë probleme me përdorimin e pornografisë në internet).

Në një konflikt tjetër interesi të lidhur me OM, CEO i Prause dhe OneTaste Nicole Daedone akuzoi deri në 1,900 dollarë për person për një seminar 3-ditor të quajtur "Rrjedha & Orgazma". Ashtu si Prause, Nicole Daedone ka një histori të gjatë të sjelljes së dyshimtë. Një fragment nga artikulli Ana e errët e kompanisë për meditim orgazmik pikturuar një pamje të mundimshme:

Në profilin e saj 2009, Kohët citoi ish anëtarët duke thënë se Daedone, ish CEO i OneTaste, zotëronte "fuqi kulti ndaj pasuesve të saj" dhe "ndonjëherë sugjeronte fuqimisht se kush duhet të shoqërohej me kë romantikisht"

Punëtoria për yuppies mund të klasifikohet si një konflikt interesi i dyfishtë për Dr. Prause: Ajo së pari paguhet disa qindra mijëra për të "provuar" përfitimet e panumërta të Meditimit Orgazmik, pastaj ajo paguhet përsëri për paraqitjen e OM-së së saj që lëkund tokën gjetjet në një tërheqje të shtrenjtë të moshës së re me CEO të OneTaste që tashmë e kishte paguar atë për të legjitimuar OM. Rrethi i jetës.

Një koncert i shkëlqyeshëm për Prause. Sidoqoftë, kjo vë në pikëpyetje ligjshmërinë e çdo gjetjeje të raportuar që del nga studimet e OM të Prause. Duhet të pyesim: Si munden studimet OM të Prause nuk të jetë i njëanshëm? Kjo situatë nuk ndryshon nga Eli Lilly që paguan një studiues për të "studiuar" përfitimet e Prozac, duke paguar më pas para të njëjtit studiues për të prezantuar në lidhje me Prozac në konferenca mjekësore.

Një mendim për "Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar rreth shikimit të pornografisë?" (Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause)"

Komentet janë të mbyllura.