Ekspertët që njohin mosfunksionimet seksuale të nxitura nga pornografia - së bashku me studimet përkatëse

Ekspert

UPDATE: Nëse ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor dëshiron kredi të arsimit të vazhdueshëm që adresojnë mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia, ata mund të dëshirojnë të shikojnë ky kurs (nuk është e lidhur me këtë faqe në internet). Në MB, merrni parasysh ky kurs.

~~~

Kjo faqe përmban dy lista: (1) studime që lidhin përdorimin e pornografisë ose varësinë nga pornografia / seksi ndaj problemeve seksuale dhe zgjimit më të ulët, (2) artikuj, transmetime, shfaqje në radio dhe podkaste që përfshijnë ekspertë seksualë që konfirmojnë ekzistencën e mosfunksionimeve seksuale të shkaktuara nga pornografia.

LISTA NJNE: përmban mbi studime 40 që lidhin përdorimin e pornografisë / varësinë nga pornografia me problemet seksuale dhe ngjalljen më të ulët me stimulimet seksuale. studimet e para 7 në listë tregojnë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale.

 1. studimi: A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016)
 2. studimi: Zakonet e masturbimit dhe disfunksionet seksuale (2016)
 3. studimi: Gjendja psikike e gjendjes psikike: Një studim i rastit (2014)
 4. studimi: Praktika masturbuese e pazakontë si një faktor etiologjik në diagnozën dhe trajtimin e mosfunksionimit seksual tek të rinjtë (2014)
 5. studimi: Sa e vështirë është trajtimi i ejakulimit të vonuar brenda një modeli afatshkurtër psiko-seksual? Një krahasim i studimit të rasteve (2017)
 6. studimi: Pornografia që shkakton mosfunksionim të ngrerë në mesin e të rinjve (2019)
 7. studimi: Fshehur në turp: Përvojat e burrave Heteroseksualë të Përdorimit të Pornografisë Problematike të Vetë-Përceptuar (2019)
 8. studimi: Mosfunksionimi seksual psikogjen mashkullor: roli i masturbimit (2003)
 9. studimi: Modeli i Kontrollit të Dyfishtë - Roli i Frenimit dhe Nxitjes Seksuale në Ngjalljen dhe Sjelljen Seksuale (2007) (studiuesit e Institutit Kinsey)
 10. studimi: Takimet klinike me pornografinë në internet (2008)
 11. studimi: Përdorimi i pornografisë në një mostër të rastësishme të çifteve heteroseksuale norvegjeze (2009)
 12. studimi: Eksplorimi i Marrëdhënieve ndërmjet Ndërprerjes Erotike Gjatë Periudhës së Lazës dhe Përdorimit të Materialeve Seksualisht të Eksplicituara, Sjelljes Seksuale Online dhe Sëmundjeve Seksuale në të Rinj (2009)
 13. studimi: Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (2013)
 14. studim: Korrelacione nervore të reagimit seksual të syve në individë me dhe pa sjellje seksuale të pandreqshme (2014)
 15. studimi: Struktura e trurit dhe lidhja funksionale e lidhur me konsumimin e pornografisë: Brain on Porn (2014)
 16. studimi: Përdorimi i masturbimit dhe pornografisë në mesin e meshkujve heteroseksualë të shoqëruar me uljen e dëshirës seksuale: Sa Rolet e Masturbimit? (2014)
 17. studimi: Karakteristikat e Pacientëve sipas Llojit të Kërkesës Hypereksualitare: Një Shqyrtim Kuadsor i 115 Rastet Mensale (2015)
 18. studimi: Adoleshentët dhe pornografi: një epokë e re e seksualitetit (2015)
 19. studimi: Modulimi i potencialeve pozitive të vonuara nga imazhet seksuale në përdoruesit e problemeve dhe kontrollet në kundërshtim me 'varësinë nga pornografia' (2015)
 20. studimi: Një Vlerësim Online i Variablave të Tiparit të Personalitetit, Psikologjik dhe Seksualitetit të Lidhur me Raportin e Sjelljes Hiperseksuale (2015)
 21. studimi: Mosfunksionimi i ngrerë, mërzitja dhe hiperseksualiteti midis meshkujve të bashkuar nga dy vende evropiane (2015)
 22. studimi: Jeta seksuale e meshkujve dhe ekspozimi i përsëritur ndaj pornografisë. Një çështje e re? (2015)
 23. studimi: Kushtëzimi i ndryshuar dhe lidhja nervore në subjektet me sjelljen e pështirë seksuale (2016)
 24. studimi: Efektet e përdorimit të materialit seksual eksplicit në dinamikat e marrëdhënieve romantike (2016)
 25. studimi: Aktivitetet seksuale online: Një studim eksplorues i modeleve të përdorimit problematik dhe jo-problematik në një mostër të burrave (2016)
 26. studimi: "Unë mendoj se ka qenë një ndikim negativ në shumë mënyra, por në të njëjtën kohë nuk mund ta ndalem duke e përdorur atë": Përdorimi i pornografisë problematike të vetë-identifikuar në mesin e një mostre të të rinjve australianë (2017)
 27. studimi: Shkaqet organike dhe psikogenike të mosfunksionimit seksual tek të rinjtë (2017)
 28. studimi: Rrugët shoqëruese ndërmjet konsumit të pornografisë dhe kënaqësisë seksuale të reduktuar (2017)
 29. studimi: Deklaratë për shtyp në lidhje me një studim të Spitalit Universitar të Brno (Republika Çeke): "Pornografia si një vrasëse e marrëdhënieve" (2018)
 30. studimi: Dysfunksionet seksuale në epokën e internetit (2018)
 31. Dallimet Gjinore në Marrëdhëniet e Funksionimit Seksual Me Lidhje seksuale të Implikueshme dhe Eksplicite dhe Dëshirimi i Seksit: Një Studim i Shembullit të Komunitetit (2018)
 32. studimi: Dështimi seksual në Atin e Ri: Çështjet e Intimitetit Seksual (2018)
 33. studimi: A është përdorimi i pornografisë në lidhje me funksionin e ngrirjes? Rezultatet nga Analizat e Kurbës së Rritjes Ndërsektoriale dhe Latente (2019)
 34. studimi: Pornografia që shkakton mosfunksionim të ngrerë në mesin e të rinjve (2019)
 35. studimi: Anketa e Funksionit dhe Pornografisë Seksuale (2019)
 36. studimi: Prevalenca, Modelet dhe Efektet e Vetë-Perceptuara të Konsumit të Pornografisë në Studentët e Universitetit Polak: Një Studim Ndërsektorial (2019)
 37. studimi: Shëndeti seksual dhe riprodhues dhe të drejtat në Suedi 2017 (2019)
 38. studimi: Pornografia në Internet: varësia apo mosfunksionimi seksual? (2019)
 39. studimi: Abstenimi apo pranimi? Një seri rastesh të përvojave të burrave me një ndërhyrje që adresojnë përdorimin e vetë-perceptimit të pornografisë problemore (2019)
 40. studimi: A mundet që koha e derdhjes të ndikohet nga pornografia? (2020)
 41. studimi: Eksplorimi i përvojës së jetuar të përdoruesve problematikë të pornografisë në internet: Një studim cilësor (2020)
 42. studim: EAU 2020: Më shumë Funksioni Porno, Më E keqe Erektil (2020)
 43. studimi: Përvoja e "Rebooting" -it të Pornografisë: Një Analizë Cilësore e Revistave të Abstinencës në një Forum Online të Abstinencës së Pornografisë (2021)
 44. Studimet e ardhshme: PDF i një ligjërate nga profesori i urologjisë Carlo Foresta (2014)
 45. Artikull në lidhje me një "studim": Forumet e mosfunksionimit të ngrerë ofrojnë një zbulim të parëndësishëm në mënyrën se si miliona njerëz përballen me gjendjen. HuffPost (2015)

Efektet e pornografisë në marrëdhëniet? Mbi studimet e 80 e lidhin pornografinë me pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Sa i njohim të gjithë studimet që përfshijnë meshkujt kanë raportuar më shumë përdorim pornografik lidhur me të varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie.

LISTA DY: artikuj, transmetime, shfaqje në radio dhe podcast që përfshijnë ekspertë seksualë që konfirmojnë ekzistencën e mosfunksionimeve seksuale të shkaktuara nga pornografia.

Meqenëse YBOP erdhi në internet në 2011 mbi ekspertët seksuale të 150 (profesorët e urologjisë, urologët, psikiatërët, psikologët, seksologët, MD) të cilët pranojnë dhe trajtojnë problemet seksuale të shkaktuara nga pornografia kanë botuar artikuj ose janë shfaqur në radio dhe TV. Shënim: Urologët kanë paraqitur dy herë dëshmi të disfunksioneve seksuale të shkaktuara nga pornografia në konferencat vjetore të Shoqatës Urologjike Amerikane.

 1. Videoja e një ligjërate: Porn-induced ED (pjesë 1-4) paraqitur në Konferencën e Shoqatës Urologjike Amerikane, Maj 6-10, 2016. Urologist Tarek Pacha.
 2. Gjetjet e reja: Studimi sheh lidhjen midis pornografisë dhe mosfunksionimit seksual (2017) - Të dhënat nga një studim i ardhshëm, prezantuar në Konferencën e Shoqatës Amerikane Urologjike 2017.
Në rend kronologjik:
 1. Shumë porn internet mund të shkaktojnë impotencë, profesor i urologjisë Carlo Foresta (2011)
 2. Të rinjtë turq diskutojnë ED-të e shkaktuar nga pornografia (2011)
 3. Pjekur shumë? nga Robert Taibbi, LCSW (2012)
 4. A Porn kontribuon në ED? nga Tyger Latham, Psy.D. në Çështjet e Terapisë (2012)
 5. Urologu Lim Huat Chye: Pornografia mund të shkaktojë mosfunksionim ngrerë për burrat e rinj (2012)
 6. Drejtori i Qendrës Shëndetësore të Kolegjit Middlebury, Dr. Mark Peluso, sheh rritje në ED: fajëson pornografinë (2012)
 7. Mosfunksionimi seksual: Çmimi i shkallëzuar i abuzimit të pornografisë (2012)
 8. "Të varur nga Viagra: Ata duhet të jenë në numrin më virile, por një numër në rritje i të rinjve nuk mund të përballojnë pa këto pilula blu" (2012)
 9. Korrupsioni i hardcore i hard disku i njeriut (2012)
 10. Dr. Oz Show adreson Porn-induced ED (2013)
 11. Mosfunksionimi i ngrerë rritet tek të rinjtë, terapisti seksual Brandy Engler, PhD (2013)
 12. Internet Porn dhe mosfunksionim ngrerë, nga Urologist James Elist, FACS, FICS (2013)
 13. Si pornografi po shkatërron jetën moderne të seksit: Shkrimtari feminist Naomi Wolf ka një shpjegim shqetësues përse britanikët kanë më pak seks (2013)
 14. Pornografia dhe mosfunksionimi ngrerë, nga Lawrence A. Smiley MD (2013)
 15. Urologu Andrew Kramer diskuton ED - duke përfshirë pornografinë e induktuar ED (2013)
 16. A është Porno Shkatërrimi i Jetës së Seksit? Nga Robert Weiss LCSW, CSAT-S (2013)
 17. Shumë Pornografi në Internet: Efekti SADD, nga Ph.D. Ian Kerner. (2013)
 18. Zgjidhjet për mosfunksionim ngrerë të pornografisë, nga Sudeepta Varma, MD, Psikiatria (2013)
 19. Dr. Rosalyn Dischiavo në pornografinë e induktuar ED (2013)
 20. A më sillte pornografi përgjithmonë? Salon.com (2013)
 21. Radio Show: Psikiatri i ri diskuton ED-në e tij të shkaktuar nga pornografia (2013)
 22. Chris Kraft, Ph.D. - Johns Hopkins seksolog diskuton disfunksionet seksuale të pornografisë (2013)
 23. Pse një terapist i seksit shqetësohet për adoleshentët Duke parë pornografinë e internetit, nga Dr. Aline Zoldbrod (2013)
 24. A është "Normal" shikimi i pornografisë që ndikon në burrërinë tuaj? nga seksolog Maryline Décarie, MA (2013)
 25. 'Porno' i bën njerëzit të pashpresë në shtrat: Dr Deepak Jumani, Sexologist Dhananjay Gambhire (2013)
 26. Keni nevojë për dietë pornografike për tre deri në pesë muaj për të marrë një mbledhje përsëri, Alexandra Katehakis MFT, CSAT-S (2013)
 27. Vetëm nuk mund të merrni atë: ZDoggMD.com (2013)
 28. Time-out shëron njeriun nga varësia ndaj pornografisë në internet & ED: Video e CBS, Dr. Elaine Brady (2013)
 29. Shtatë Sharp me Caroline Cranshaw - Dëmi i shkaktuar nga varësia e pornografisë në internet (2013)
 30. Realiteti nuk është mjaft emocionues (suedez), psikiatri Goran Sedvallson. urologist Stefan Arver, psikoterapist Inger Björklund (2013)
 31. Pse pornografia dhe masturbimi mund të jenë shumë të mira, Dr. Elizabeth Waterman (2013)
 32. Dan Savage përgjigjet në pyetjen rreth ED-së të shkaktuar nga pornografia (12-2013)
 33. Irish Times: "Unë nuk mund të stimulohen nëse nuk shikoj pornografinë me të dashurën time" (2016)
 34. Problemet e krijimit nga shumë pornografi - Suedishtja (2013)
 35. Internet porn shkatërrojnë lidhjet bashkëshortore në Indi (Porn-induced ED), Dr Narayana Reddy (2013)
 36. Pornografia ishte e vetmja që nxori Donald: Suedisht (2013)
 37. Burrat që shikojnë shumë pornografi nuk mund ta marrin atë, paralajmëron terapisti seksual i Manchesterit (2014)
 38. Çfarë shkakton mosfunksionim ngrerë ?, Dr. Lohit K, MD (2014)
 39. A ka shkatërruar porniet Seksi ynë jeton përgjithmonë? Doza e përditshme. (2014)
 40. Vuajtjet nga ED? Kjo arsye mund t'ju habisë, nga Michael S Kaplan, MD (2014)
 41. A është varësia pornografike në rritje në Bangalore? (2014)
 42. Shqyrtimi YBOP i "The New Naked" nga urolog Harry Fisch, MD (2014)
 43. Pas dokumentarit: Dezinfektimi ngrerë nga pornografia, Global News Canada (2014)
 44. 'Generation X-Rated' (Porn-Induced ED) - Urolog Abraham Morgentaler (2014)
 45. Mosfunksionimi ngrerë i pornografisë në të rinjtë e shëndoshë, MD Andrew Doan, PhD (2014)
 46. Efektet katastrofike të varësisë pornografike adoleshente. Wrishi Raphael, MD (2014)
 47. Pornoja që shkakton mosfunksionim ngrerë në meshkujt e rinj, nga Global News Canada (2014)
 48. BLOG LIVE: Mosfunksionim ngrerë nga pornografia. Dr. Abraham Morgentaler, Gabe Deem (2014)
 49. Shikimi i pornografisë mund të shkaktojë mosfunksionim seksual të meshkujve. Urologët David B. Samadi & Muhammed Mirza (2014)
 50. Shikimi i pornografisë në internet mund të shkatërrojë jetën tuaj seksuale, thotë mjeku. Harry Fisch, MD (2014)
 51. Videos Online Shkaktimi i problemeve të ngrirjes IRL? nga Andrew Smiler PhD (2014)
 52. A masturboni shumë? Urolog Tobias Köhler, terapist Dan Drake (2014)
 53. Si Online Stimulimi Seksual mund të çojë në mosrealizimin seksual të jetës reale, nga Jed Diamond PhD (2014)
 54. Shumë shumë pornografi që kontribuon në ED: Urolog Fawad Zafar (2014)
 55. A është Dashuri E Çrregullt e Pornikut Fakt apo Fiksion? nga Kurt Smith, LMFT, LPCC, AFC (2015)
 56. Kur pornografia bëhet problem (Times irlandez). Terapeutët e seksit Trish Murphy, Teresa Bergin, Tony Duffy (2015)
 57. Pornoja e pornojeve, zhurma e pornografisë dhe mosfunksionimi i ngrerë Nga Billi Caine, B.Sc Psych, RN (2015)
 58. Pornografia në internet dhe masturbimi detyrues shkaktojnë impotencë tek të rinjtë, Emilio Loiacono MD (2015)
 59. Këshilltarët luftojnë 'murtajën e pornografisë', psikologët Seema Hingorrany & Yolande Pereira, pediatër, Samir Dalwai (2015)
 60. Tinder dhe Agimi i "Apokalipsi Dating", Vanity Fair (2015)
 61. TEDX flet për ED të shkaktuar nga pornografia dhe rikuperon seksualitetin e dikujt: "Si të Bëhesh një Zot i Seksit" nga Gregor Schmidinger (2015)
 62. Të shqyer në pornografi: Një vështrim i varësisë dhe pornografisë. Dr. Charlotte Loppie, Profesore në Universitetin e Victoria-s në Shkollën e Shëndetit Publik (2016)
 63. Infermierja kërkon që banorët të flasin për mosfunksionim ngrerë. Lesley Mills, një infermiere konsulente në mosfunksionim seksual (2016)
 64. Si pornografi në internet po krijon një brez burimësh të dëshpëruar për seksin e vërtetë të jetës. Dr Andrew Smiler, Dr Angela Gregory (2016)
 65. BBC: Qasja e lehtë në pornografinë online është 'e dëmshme' për shëndetin e njerëzve, thotë terapisti i NHS. Terapisti psiko-seksual Angela Gregory (2016)
 66. Çfarë duhet të bëni kur jeni duke takuar një djalë me probleme nën rripin. Seksologu Emily Morse, Ph.D. (2016)
 67. Viagra pa recetë ka depërtuar në dhomat e gjumit të djemve të rinj të sotëm. Profesori i urologjisë David B. Samadi & Muhammed Mirza, themelues i MD i ErectileDoctor.com (2016)
 68. Pasojat shkatërruese të pornografisë. Dr. Ursula Ofman (2016)
 69. "Varësia nga pornografia mund të shkatërrojë jetën tuaj seksuale dhe këtu është arsyeja pse". Specialist i funksionit seksual Anand Patel MD, terapisti i seksit Janet Eccles, neuroscientist Dr Nicola Ray (2016)
 70. Podcast: Mosfunksionimi ngrerë i shkaktuar nga porno (PIED). Nga urologu i njohur botëror Dudley Danoff & Dr. Diana Wiley (2016)
 71. Arsyeja REALE të rinjtë vuajnë nga mosfunksionim ngrerë, nga Anand Patel, MD (2016)
 72. Kthehu andej! Pse pornografia mund të dëmtojë jetën tuaj seksuale. Nga profesori i urologjisë Dr. David Samadi (2016)
 73. Urologjia Times pyet: "Çfarë po nxisin burrat e rinj të kërkojnë trajtim për ED?" Jason Hedges, MD, PhD (2016)
 74. Pse meshkujt po largojnë pornografinë në Internet (porno-induktuar ED), Andrew Doan, MD, PhD (2016)
 75. Si përhapja e pornografisë po shkatërron jetën e njerëzve të dashurisë. Nga Angela Gregory Udhëheqës për terapinë psikoseksuale, Klinika e Chandos, Nottingham U. Sekretarja Shoqëria Britanike e Mjekësisë Seksuale (2016)
 76. Shumë raste që lidhen me mosfunksionim ngrerë lidhen me varësinë dhe përdorimin pornografik. Zoe Hargreaves, terapist psiko-seksual i NHS (2016)
 77. Ndikimi i fshehtë i pornografisë në internet. nga Rose Laing MD (2016)
 78. Shërimi i jetës seksuale nga mosfunksionimi ngrerë, Dalal Akoury MD (2016)
 79. Shumë pornografi mund të çojë në ED, paralajmëroi burrat malajzianë. Andrologisti klinik Dr Mohd Ismail Mohd Tambi (2016)
 80. Bardh e zi i filmave blu: Si varësia pornografike dëmton marrëdhëniet. nga Sandip Deshpande, MD (2016)
 81. Drejtorët e shkollave private marrin një mësim në pornografi. Edukator seksual Liz Walker (2016)
 82. Gjashtë shenja se partneri juaj ka një varësi nga pornografia dhe çfarë mund të bëni. nga Diana Baldwin LCSW (2016)
 83. A është mirë për ne porni apo keq për ne? nga Philip Zimbardo PhD. (2016)
 84. Si Porn po Rrëmben Jetët Seksuale të Të Rinjve tanë. nga Dr. Barbara Winter (2016)
 85. Një shfaqje e re televizive tronditëse shfaqi mbrëmë dhe i sheh të rinjtë të inkurajohen të shfaqin problemet dhe problemet e tyre seksuale. Dr. Vena Ramphal (2016)
 86. Si të Zgjidhni Çështjet e Përbashkëta Seksuale, sepse ata mund të jenë mendorë, fizikë, ose të dyja. Eyal Matsliah autor i "Orgasm Unleashed" (2016)
 87. Terapistët e Afrikës së Jugut dhe edukatorët e seksit thonë se intervenimet janë të nevojshme për të ndaluar të rinjtë e sotëm që pësojnë pasoja të rënda shëndetësore më vonë në jetë për shkak të varësisë pornografike (2016)
 88. Varësia e cybersexit: Një studim i rastit. Dorothy Hayden, LCSW (2016)
 89. Si Pear Wrecks Relationships, Barbara Winter, Ph.D. (2016)
 90. Pornoja mund të ndihmojë një marrëdhënie, por vazhdo me kujdes. Amanda Pasciucco LMFT, CST; Wendy Haggerty LMFT, CST (2016)
 91. Si Porn Interneti është duke bërë burra të rinj të pafuqishëm. Terapisti i seksit dhe bashkëpunëtor i Impotencës Australi, Alinda Small (2016)
 92. Video - A mund të krijojë pornografi mosfunksionim ngrerë dhe impotencë? nga Paul Kattupalli MD (2016)
 93. Video - Themeluesi i Guyology Melisa Holmes flet për mënyrën se si djemtë zhvillojnë mosfunksionim ngrerë të pornografisë me shumë që kanë nevojë për Viagra (2017)
 94. Video: Eksperti i hormoneve Dr. Kathryn Retzler diskuton mosfunksionim ngrerë të pornografisë (2017)
 95. Video: Dezinfeksioni ngrerë nga Brad Porti, LCSW, CSAT (2017)
 96. Fëmijët irlandezë të rinj deri në shtatë janë duke u ekspozuar ndaj pornografisë. Dr Fergal Rooney (2017)
 97. Konsumi i tepërt i pornografisë mund të shkaktojë mosfunksionim të ngrerë - Miti apo e vërteta? nga Takeesha Roland-Jenkins, MS (2017)
 98. Ja se si pornografi po prek marrëdhëniet irlandeze. Terapistja e seksit Teresa Bergin (2017)
 99. A po shkatërron teknologjia trurin tonë? (Shfaqje Komedi Qendrore). Alexandra Katehakis, MFT, CSAT-S, CST-S (2017)
 100. Si të edukojmë të rinjtë tanë në lidhje me varësinë nga pornografia dhe rreziqet. Terapistët psikoseksualë Nuala Deering & Dr. June Clyne (2017)
 101. Konsumi i tepërt i pornografisë mund të shkaktojë mosfunksionim të ngrerë - Miti apo e vërteta? nga Takeesha Roland-Jenkins, MS (2017)
 102. 'Porno është një krizë e shëndetit publik': ekspertët kërkojnë hetim qeveritar për efektet shëndetësore të pornografisë. Terapeutja e seksit Mary Hodson (2017)
 103. Çdo gjë që duhet të dini rreth mosfunksionimit ngrerë nga pornografia. Dr Ralph Esposito; Elsa Orlandini Psy.D. (2017)
 104. Mos lejoni që mosfunksionimi erektil të të zbresë. Psikoterapistja Nuala Deering (2017)
 105. Si të shikosh pornografinë mund të shkaktojë mosfunksionim të ngrerë. Dr Lubda Nadvi (2017)
 106. Kjo është se si terapistët trajtojnë burrat e rinj me "mosfunksionim ngrerë nga pornografia". Terapisti i seksit Alinda I vogël, seksologu klinik Tanja Koens, psikoterapist Dan Auerbach (2017)
 107. Biseda TEDx "Seksi, Porno dhe Burrëria" (Profesor Warren Binford, 2017)
 108. Porno Online: Varësia më e shpejtë në rritje në seksionin amerikan të varësisë, Chris Simon (2017)
 109. A mund të shikojnë shumë pornografi të prekë jetën tuaj seksuale? Jenner Peshkop, LMFT; Psikoterapisti Shirani M. Pathak (2017)
 110. Të rinjtë raportojnë probleme 'të vazhdueshme dhe shqetësuese' me jetën seksuale: studim (2017)
 111. 'Vala baticore' e varësisë pornografike si ekspertë paralajmërojnë veprime të nevojshme për të shpëtuar 'brezin e humbur' të ardhshëm. Terapist psiko-seksual Pauline Brown (2017)
 112. Të rinjtë që shohin më shumë pornografi që përjetojnë mosfunksionim ngrerë, thotë studimi (Terapisti i seksit Dr. Morgan Francis 2017)
 113. Çfarë mund të bëni për të parandaluar mosfunksionimin e ngrerë. Profesor i Urologjisë Aaron Spitz. (2017)
 114. Pilulat e mosfunksionimit të ngrerë tani janë droga kryesore e partisë për millennials britanik. Psikoterapisti seksual Raymond Francis, (2017)
 115. Nëse ke probleme duke "ngritur", ti je larg nga vetja dhe mjaft ndihma është atje. Dr Joseph Alukal (2018)
 116. Ministria e Shëndetësisë kërkon më shumë hulumtime në ndikimin e pornografisë. Terapisti i seksit Jo Robertson (2018)
 117. Ne duhet të marrim në pronësi atë që pornografi i bën fëmijëve të NZ. Dr Mark Thorpe (2018)
 118. Çështjet e performancës në dhomë gjumi nuk janë vetëm problemi i një njeriu të moshuar. Terapisti i seksit Aoife Drury (2018)
 119. Porno është një 'kastër mesatare e popullsisë mashkullore' - Evgeny Kulgavchuk, një seksolog, psikiatër dhe terapist rus (2018)
 120. Mosfunksionimi i ngrerë: Si kontribuojnë pornografia, biçikleta me biçikletë, alkooli dhe shëndeti i sëmurë, si dhe gjashtë mënyra për të ruajtur performancën maksimale. Profesori i Urologjisë Amin Herati (2018)
 121. Shkenca e vështirë: si ta bëni më të fortë mbledhjen tuaj. Nga Nick Knight, MD (2018)
 122. 9 Mënyrat për të trajtuar mosfunksionim ngrerë që nuk janë Viagra. Dr. Morgentaler, Profesor klinik i Urologjisë në Harvard (2018)
 123. Pesë kushte të padëmshme jetese që ndikojnë në Libido. nga Zvi Zuckerman MD, CST (2018)
 124. Pornofunia e shkaktuar nga ngërçi - Gjithçka që duhet të dish. Nga Daniel Sher, PhD (2018)
 125. A jam një Addict Porno? nga Dr Sue (2018)
 126. A varet pornografia shkakton mosfunksionim seksual të mashkullit? nga Dr. Robert Weiss (2019)
 127. Katër gjëra të habitshme që mund të shkaktojnë probleme në dhomën e gjumit, nga Dr. RY Langham (2019)
 128. Jetët seksuale sekrete të gjeneralit Z: histeria për 'mungesën e seksit' e tyre nuk shtohet. Dr Matthew Berry. (2019)
 129. "I lidhur me Porno?" Dr. Nazanin Moali dhe terapisti Wendy Maltz (2019)
 130. Gjithnjë e më shumë të rinj po përjetojnë vështirësi ngrerë. Seksologu Emily Power Smith, (2019)
 131. Ora e Gruas së BBC diskuton efektet e pornografisë në shikuesit femra, me Neelam Tailor dhe terapisten psikoseksuale Angela Gregory (2019)
 132. Sesioni juaj i Porno mund të jetë një varësi dhe ky psikolog shpjegon se si ta rregullojmë atë. Luke Vu, PhD (2019)
 133. Pornografia në internet: Njerëzit e rinj të lënduar narkotike me anë të mosfunksionimit erektil. Urolog Paul Church, Maureen Newberg LCSW (2019)
 134. Si ndjehet të jesh një terapist seksual. Seksoterapisti Peter Saddington (2019)
 135. A mund të shikojë pornografi të shkaktojë impotencë? Dr. David Greenfield, (2019)
 136. A shkakton porno mosfunksionim ngrerë? Nga Alvaro Ocampo MD (2019)
 137. Ulja e nivelit të funksionimit të ngrerë. Shëndeti i burrave. Nick Knight, MD, PhD. (2019)
 138. Burrat e divorcuar kanë më shumë të ngjarë të kenë mosfunksionim ngrerë, sepse ata kanë pasur jetë seksuale 'të pakënaqshme' ose janë bërë 'shumë të mësuar me pornografinë', thotë psikologu. Psikologu Felix Economyakis (2019)
 139. Kolegji pret seminarin mbi seksin, varësinë nga pornografia. Profesor i psikologjisë Marie Damgaard, (2019)
 140. Shikimi i Pornografisë e Rewans trurin në një shtet më të ri. nga Rachel Anne Barr, studente e doktoraturës, neuroshkencë, Université Laval (2019)
 141. Mosfunksionim ngrerë i shkaktuar nga porno. Clare Faulkner, terapist psikoseksual (2019)
 142. AX dhe 'Edukimi Seks' Ejani së bashku të Ndihmojmë Gjeneralët Z Z të gjejnë Besimin e tyre. Jessie Cheung, MD (2020)
 143. Pse Pornografia është kaq Addictive fuqishëm, nga Thomas G. Kimball, PhD, LMFT (2020)
 144. Mosfunksionimi ngrerë është në rritje, dhe ekspertët besojnë se pornoja mund të fajësohej. Dr. Aysha Butt, Dr Earim Chaudry (2020)
 145. Varësia nga pornografia shihet si një nga shkaqet kryesore të mosfunksionimit erektil tek të rriturit e rinj. Psikoterapistja Alaokika Bharwani; psikiatër dhe seksolog Pavan Sonar (2020)
 146. Themimi i lejimit të pornografisë i mësojë fëmijët për seksin. Psikologu klinik Robyn Salisbury (2020)
 147. Mosfunksionimi erektil është në rritje. Takoni burrat që mund të marrin përsëri mojon tuaj. Psikoterapistja Sarah Calvert (2021)
 148. Shikuar shumë pornografi goditi performancën seksuale. Psikologu Arti Anand, Psikiatër Konsulent Sanjay Kumavat, Seksolog & Psikiatër Ashish Kumar Mittal (2021)
 149. Si Porno Shkatërroi Seksin, nga profesori i psikologjisë Sam Vaknin
 150. Pyesni një Terapist Seksi: A është pornografia e keqe për ju? Terapistja seksuale Laura Miano
 151. Marrëdhënia Rehab: Frustrimi i gruas për "varësinë" e vlerësuar me X (2021)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~

Një mendim për "Ekspertët që njohin mosfunksionimet seksuale të nxitura nga pornografia - së bashku me studimet përkatëse"

Komentet janë të mbyllura.