Dita 574 – Gjithçka që duhet është një vendim

YBOP

Pesë vjet më parë, më 24 prill 2018, vendosa të lë pornografinë përgjithmonë. E mbaj mend ende gjallë atë mëngjes. Sapo kisha kaluar një ose dy orë duke masturbuar ndërsa përpiqesha të gjeja foton "perfekte". Më pas, mbaj mend që shikoja ekranin duke urryer veten që humba kaq shumë kohë duke mos bërë absolutisht asgjë me vlerë. Për çfarëdo arsye në atë mëngjes, diçka brenda meje thjesht klikoi dhe thashë mjaft nga ky mut! Ishte koha të merrja përgjegjësinë për jetën time dhe të largohesha një herë e përgjithmonë.

E kisha lexuar YBOP më parë, ndoshta dhjetë vjet më parë pas takimit tim të parë seksual që shkoi keq, megjithatë, qëndrova me të mjaftueshëm për të funksionalizuar përsëri karin tim dhe për të "marrë" një të dashur. Kështu, nuk e bëra për veten time ose për të gjitha arsyet e duhura. Natyrisht, nuk ka asgjë të keqe ta bësh këtë për të marrë një vajzë ose për të rregulluar marrëdhënien me gruan tënde, apo edhe thjesht për të rregulluar karin tënd. Megjithatë, sa për mua, ndryshimi i vërtetë ndodhi vetëm kur më në fund vendosa ta bëja vetëm për veten time dhe asgjë tjetër. Çdo gjë tjetër është vetëm qershia mbi tortë!

Vendimi


Nuk ka qenë një seri e përsosur siç e dini të gjithë, por unë ju them se njeriu që jam bërë dhe qëllimet që kam arritur që nga ajo ditë janë të vështira për t'u kuptuar në krahasim me atë që isha vetëm pesë vjet më parë.

Për të gjithë ne këtu, ka padyshim një moment BQP dhe AQP (para se të lija pornografinë dhe pasi të lija pornografinë), dhe ajo ditë për mua ishte me siguri. Nuk kishte rrufe që zbriste nga mali, as shenja që jehonin nga lart. Jo, kishte vetëm një ndjenjë vendosmërie të qëndrueshme që mund t'i lë pas vetes një herë e përgjithmonë këtë marrëzi. Mbaj mend atë mëngjes, as edhe një orë "të pastër", duke ecur drejt punës sime me krenari në hapat e mi, sepse më në fund kisha vendosur të largohesha.

Keni vendosur të lini pornografinë sot? Sepse gjithçka që duhet është një vendim. Sigurisht, mund të keni disa gunga përgjatë rrugës, por vendimi fillestar është gjithçka që duhet për ta çuar jetën tuaj në një drejtim krejtësisht tjetër.

F–k pornografi!

Nga: Blondie

Burimet: i parë, i dytë