Studimet falsifikojnë pretendimin se të varurit nga seksi dhe pornografia "thjesht kanë dëshirë të lartë seksuale"

disprove.jpg

Kohët e fundit të varësisë nga porno shpesh pretendojnë se individët me varësi seksi ose varësi nga pornografia nuk kanë varësi, ata thjesht kanë dëshirë të lartë seksuale. David Ley (autor i Miti i varësisë së seksit), është një nga kritikët më të zëshëm të varësisë nga pornografia dhe shpesh pretendon se "dëshira e lartë seksuale" shpjegon varësinë nga pornografia. (Azhurnimi: David Ley tani po kompensohet nga gjigandi i industrisë porno xHamster për të promovuar faqet e internetit të tij dhe për të bindur përdoruesit që varësia nga pornografia dhe varësia seksuale janë mite)

Sfond

Disa vite më parë, David Ley dhe zëdhënësi i studimit Nicole Prause u bashkuan për të shkruar një Psikologji Sot blog post rreth Steele et al., 2013 quajtur "Brain juaj në Porno - Kjo nuk është Addictive". Postimi i blogut u shfaq për muajin 5 para Studimi EEG i Prause u botua zyrtarisht. Titulli i saj oh-aq-tërheqës është mashtrues pasi nuk ka asnjë lidhje me të Brain juaj në Porno ose neuroscience paraqitur atje. Në vend të kësaj, marsi i David Ley, Mars, postimi i blogut 2013 kufizohet në një studim të vetëm me të meta EEG - Steele et al., 2013.

Në kundërshtim me pretendimet e Ley dhe autori i studimit Nicole Prause, Steele et al., 2013 raportoi një reagim më të madh ndaj porno që lidhet me dëshirën më të vogël për seks me një partner (por jo dëshirën më të ulët për të masturbuar në pornografi). Për ta thënë ndryshe - individët me më shumë aktivizim të trurit dhe dëshirat për pornografi preferojnë të masturbojnë në pornografi sesa të bëjnë seks me një person real (Në këtë prezantim 2018 Gary Wilson ekspozon të vërtetën pas studimeve të dyshimta dhe mashtruese të 5, duke përfshirë dy studimet EEG të Nicole Prause (Steele et al., 2013 dhe Prause et al., 2015): Hulumtimi i pornografisë: Fakt apo fiction?)

Reaktivitet më i madh ndaj pornografisë së bashku me dëshirën më të ulët për seks me partnerët e vërtetë përputhet me Studimi i trurit i Universitetit 2014 Cambridge në pornografikë. Gjetjet aktuale të Steele et al., 2013 në asnjë mënyrë nuk përputhen me titujt e sajuar, intervistat e Prause ose pohimet e postimit të blogut të Ley. Tetë gazetat pasuese të rishikuara nga kolegët thonë se Steele et al. gjetjet në të vërtetë i japin mbështetje modelit të varësisë nga pornografia (në krahasim me hipotezën e "dëshirës së lartë seksuale"): Kritikat e rishikuara nga kolegët e Steele et al., 2013. Shiko edhe këtë kritikë të gjerë, e cila ekspozon pretendime të pambështetura të paraqitura në shtyp dhe të metat metodologjike të studimit.

Në 2015, Nicole Prause botoi një studim të dytë EEG (Prause et al., 2015), i cili ka gjetur pak reagim nervor (me ekspozim të shkurtër ndaj imazheve) për përdoruesit e shpeshtë të pornografisë kur krahasohen me kontrollet. Kjo është dëshmi e dëshirës seksuale të reduktuar anormalisht në përdoruesit pornografikë të pandreqshëm. Thënë thjesht, përdoruesit pornografike kronike u mërzitën nga imazhet statike të pornografisë ho-hum (gjetjet e saj paralele Kuhn & Gallinat., 2014). Këto gjetje janë në përputhje me tolerancën, një shenjë e varësisë.

Toleranca përkufizohet si reagim i zvogëluar i një personi ndaj një ilaçi ose stimuli që është rezultat i përdorimit të përsëritur. Nëntë letra të rishikuara nga bashkëmoshatarët pajtohen që ky studim në të vërtetë ka gjetur desensibilizim / habitatim në përdoruesit e shpeshtë të pornos (në përputhje me varësinë): 9 kritika të vlerësuara nga kolegët e Prause et al., 2015. Rezultatet e studimit të dytë të EEG nga Prause tregojnë më pak zgjim seksual – jo dëshirë më të lartë. Në fakt, Nicole Prause deklaroi në një postim në Quora (origjinali i fshirë në janar 2024) ajo nuk i atribuon më hipotezës "Libido e lartë si varësia ndaj seksit":

"Unë isha i pjesshëm ndaj shpjegimit të lartë të dëshirës seksuale, por ky studim i LPP që sapo botuam po më bind që të jem më i hapur ndaj detyrimit seksual."

Meqenëse Prause ka rënë shumë, ku është Ley dhe të tjerët vazhdojnë mbështetjen për pretendimin "varësia ndaj pornografisë / seksit = epsh i lartë"?

Ne sugjerojmë këtë video 12-minutëshe - "A është një makinë e lartë seksuale apo një varësisë pornografike?", Nga Noeja Kisha.

Më poshtë janë disa studime të kohëve të fundit që testuan dhe falsifikuan pretendimin për "epsh të lartë = varësi nga seksi / pornografia":

1) "A është dëshira e lartë seksuale një aspekt i hiperseksualitetit mashkullor? Rezultatet nga një studim në internet. ” (2015) - Studiuesit nuk gjetën praktikisht asnjë mbivendosje midis burrave me hiperseksualitet dhe burrave me “Dëshirë të Lartë Seksuale”. Fragment nga punimi:

“Gjetjet e studimit tregojnë për një fenomenologji të dallueshme të Dëshirës së Lartë Seksuale dhe Hiperseksualitetit tek meshkujt."

2) "Hiperseksualiteti dhe dëshira e lartë seksuale: Eksplorimi i strukturës së seksualitetit problematik ”(2015) - Studimi gjeti pak mbivendosje midis dëshirës së lartë seksuale dhe hiperseksualitetit. Fragment nga punimi:

"Studimi ynë mbështet veçorinë e hiperseksualitetit dhe dëshirën / aktivitetin e lartë seksual."

3) "Korrelacionet nervore të reaktivitetit seksual të shenjave në individë me dhe pa sjellje seksuale të detyrueshme ”(2014) - Një studim i Universitetit të Kembrixhit fMRI krahason të varurit nga pornografia me kontrollet e shëndetshme. Studimi zbuloi se të varurit nga pornografia kishin dëshirë më të ulët seksuale dhe vështirësi më të mëdha për të arritur ereksionin, megjithatë kishin reagim më të madh ndaj pornografisë (e ngjashme me Steele et al. lart). Fragmente nga gazeta:

“Në një version të përshtatur të Shkallës së Përvojave Seksuale të Arizonës [43], CSB Subjektet në krahasim me vullnetarët e shëndetshëm kishin shumë më tepër vështirësi me zgjimin seksual dhe përjetonin vështirësi më ngrerë në marrëdhëniet intime seksuale, por jo në material seksualisht eksplicit (Tabela S3 në Skedar S1). "

Subjektet CSB raportuan se si rezultat i përdorimit të tepruar të materialeve të qarta seksuale… .. epshi ose funksioni erektil i zvogëluar i përjetuar posaçërisht në marrëdhëniet fizike me gratë (megjithëse jo në lidhje me materialin e qartë seksual)…

4) "Karakteristikat e Pacientit sipas Llojit të Referencës së Hiperseksualitetit: Një Rishikim i Grafikut Sasior i 115 Rasteve Mashkullore Rradhazi" (2015) - Studim mbi njerëzit me çrregullime hiperseksualiteti. 27 u klasifikuan si "masturbatorë shmangës", që do të thotë se ata masturbojnë për pornografi një ose më shumë orë në ditë ose më shumë se 7 orë në javë. 71% e përdoruesve pornografikë të dhunshëm kanë raportuar probleme të funksionimit seksual, me raportimin e 33% të vonesës së derdhjes.

5) "Mosfunksionimi ngrerë, mërzia dhe hiperseksualiteti midis burrave të shoqëruar nga dy vende evropiane ”(2015) - Ky studim raportoi një korrelacion të fortë midis mosfunksionimit erektil dhe masave të hiperseksualitetit. Ekstrakt:

"Hiperseksualiteti ishte i lidhur ngushtë me prirjen ndaj mërzitjes seksuale dhe më shumë probleme me funksionin erektil".

6) "Adoleshentët dhe pornografi: një epokë e re e seksualitetit (2015)" - Ky studim italian analizoi efektet e pornografisë në internet në moshën e shkollës së mesme, bashkë-autor i profesorit të urologjisë Carlo Foresta, president i Shoqërisë Italiane të Pathophysiology Riprodhuese. E gjetura më interesante është se 16% e atyre që konsumojnë pornografi më shumë se një herë në javë raportojnë dëshirë seksuale anormale të ulët krahasuar me 0% në jo-konsumatorë (dhe 6% për ata që konsumojnë më pak se një herë në javë). Nga studimi:

“21.9% e përcaktojnë atë si të zakonshme, 10% raporton se ajo zvogëlon interesin seksual ndaj partnerëve të mundshëm të jetës reale, dhe pjesa tjetër, 9.1% raportojnë një lloj varësie. Përveç kësaj, 19% e konsumatorëve të përgjithshëm të pornografisë raportojnë një përgjigje anormale seksuale, ndërsa përqindja u rrit në 25.1% midis konsumatorëve të rregullt. ”

7) "Struktura e trurit dhe lidhja funksionale e shoqëruar me konsumin e pornografisë: truri në porno ”(2014) - Një studim i Max Planck, i cili zbuloi ndryshimet e rëndësishme të trurit të lidhur me varësinë nga 3 në lidhje me sasinë e pornografisë së konsumuar. Gjithashtu zbuloi se më shumë pornografi konsumonte aktivitetin e qarkut më pak shpërblim në përgjigje të ekspozimit të shkurtër (.530 dytë) në pornografi vanilje. Në një autore të shkrimit të artikullit 2014 Tha Simone Kühn:

"Supozojmë se subjektet me një konsum të lartë pornografi kanë nevojë për stimulim në rritje për të marrë të njëjtën sasi shpërblimi. Kjo mund të nënkuptojë që konsumimi i rregullt i pornografisë pak a shumë konsumon sistemin tuaj të shpërblimit. Kjo do të përshtatet në mënyrë të përkryer hipotezën se sistemet e tyre të shpërblimit kanë nevojë për stimulim në rritje".

Një përshkrim më teknik i këtij studimi nga një përmbledhje e literaturës nga Kuhn & Gallinat - Bazat Neurobiologjike të Hiperseksualitetit (2016).

“Sa më shumë orë që pjesëmarrësit raportuan të konsumonin pornografi, aq më e vogël ishte përgjigjja BOLD në putamen e majtë në përgjigje të imazheve seksuale. Për më tepër, ne zbuluam se më shumë orë të kaluara duke parë pornografi shoqëroheshin me vëllim më të vogël të lëndës gri në striatum, më saktësisht në kullën e djathtë që arrinte në putamenet e barkut. Ne spekulojmë se deficiti strukturor i vëllimit të trurit mund të pasqyrojë rezultatet e tolerancës pas desensitizimit të stimujve seksualë".

8) "Praktika e pazakontë masturbuese si një faktor etiologjik në diagnostikimin dhe trajtimin e mosfunksionimit seksual tek burrat e rinj ”(2014) - Një nga 4 studimet e rastit në këtë letër raporton për një burrë me probleme seksuale të nxitura nga pornografia (epsh i ulët, fetish, anorgasmi). Ndërhyrja seksuale bëri thirrje për një abstenim 6-javor nga pornografia dhe masturbimi. Pas 8 muajsh burri raportoi rritje të dëshirës seksuale, seks të suksesshëm dhe orgazëm dhe duke shijuar “praktika të mira seksuale”.

9) "Përdorimi i pornografisë: kush e përdor atë dhe si shoqërohet me rezultatet e çiftit ”(2012) - Ndërsa nuk ishte një studim mbi "hiperseksualët", ai raportoi se 1) përdorimi i pornografisë lidhej vazhdimisht me rezultate të ulëta të kënaqësisë seksuale, dhe 2) që nuk kishte dallime në dëshirën seksuale midis përdoruesve të pornografisë dhe jo-përdoruesve.

10) Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (2013) - Ky studim i EEG është shpalosur në media si prova kundër ekzistencës së pornografisë / varësisë së seksit. Jo ashtu. Steele et al. 2013 në të vërtetë i jep përkrahje ekzistencës së varësisë pornografike dhe përdorimit të pornografisë me dëshirën seksuale që rregullon poshtë. Si keshtu? Studimi raportoi për lexime më të larta të EEG (në lidhje me fotografitë neutrale) kur subjektet u ekspozuan shkurtimisht në fotografitë pornografike. Studimet vazhdimisht tregojnë se një P300 i ngritur ndodh kur personat e varur janë të ekspozuar ndaj cues (të tilla si imazhet) në lidhje me varësinë e tyre.

Në përputhje me sa Studimet e trurit të studimit të Cambridge University, ky studim EEG Edhe raportoi reaktivitet më të madh ndaj pornografisë që lidhen me dëshirën më të vogël për seksin e partnerizuar. Për ta vënë atë në një mënyrë tjetër - individët me aktivizim më të madh të trurit për pornografi do të preferonin masturbimin e pornografisë sesa të bëjnë seks me një person real. Shockingly, zëdhënësi i studimit Nicole Prause pohoi se përdoruesit porn vetëm kishin "epsh të lartë", por rezultatet e studimit thonë e kundërta e saktë (dëshira e subjekteve për seks të partnerizuar po binte në lidhje me përdorimin e tyre pornografik).

Së bashku këto dy Steele et al. gjetjet tregojnë aktivitet më të madh të trurit ndaj shenjave (imazhe pornografike), por akoma më pak reagim ndaj shpërblimeve natyrore (seks me një person). Sensibilizimi dhe desensibilizimi i tij, të cilat janë shenjat dalluese të një varësie. 8 punime të vlerësuara nga kolegët shpjegojnë të vërtetën: Kritikat e rishikuara nga kolegët e Steele et al., 2013. Shiko edhe këtë kritikë të gjerë të YBOP.

11) Modulimi i Potencialeve të Vona të Pozitive nga Imazhet Seksuale në Përdoruesit e Problemeve dhe Kontrollet në kundërshtim me "Varësinë nga Porno" (2015) - Një studim i dytë EEG nga Ekipi i Nicole Prause. Ky studim krahasoi subjektet 2013 nga Steele et al., 2013 në një grup kontrolli aktual (megjithatë ai vuajti nga të metat e njëjta defekte të përmendura më lart). Rezultatet: Krahasuar me kontrollet "individët që përjetojnë probleme që rregullojnë shikimin e tyre të pornografisë" kishin përgjigje më të ulëta të trurit ndaj ekspozimit të një sekondë të fotografive të pornografisë vanilje. autori kryesor pretendon këto rezultate "zhduk pornografinë e pornografisë." Çfarë shkencëtar i ligjshëm do të pretendojnë se studimi i tyre i vetëm anormal ka debunkuar a fusha e studimit e themeluar mirë?

Në realitet, gjetjet e Prause et al. 2015 përputhet në mënyrë të përkryer me Kühn & Gallinat (2014), i cili zbuloi se përdorimi më i pornografisë lidhet me aktivizimin e trurit më pak në përgjigje të fotografive të pornografisë vanilje. Prause et al. gjetjet gjithashtu lidhen me të Banca et al. 2015 që është #13 në këtë listë. Për më tepër, një tjetër studim i EEG zbuloi se përdorimi më i madh i pornografisë tek gratë lidhej me më pak aktivizim të trurit në pornografi. Leximet më të ulëta të EEG do të thotë se subjektet u kushtojnë më pak vëmendje fotografive. Thënë thjesht, përdoruesit e shpeshtë të pornografisë u desensibilizuan në imazhe statike të pornografisë vanilje. Ata ishin të mërzitur (të zakonshëm ose të desensibilizuar). Shikoje kete kritikë të gjerë të YBOP. Dokumentat e shqyrtuara nga 9 janë të një mendimi se ky studim ka gjetur desensitizim / përdorim në përdoruesit e shpeshtë të pornografisë (në përputhje me varësinë): Kritikat e rishikuara nga kolegët e Prause et al., 2015

12) Përdorimi i pornografisë në një mostër të rastësishme të çifteve heteroseksuale norvegjeze (2009) - Përdorimi i pornografisë ishte i ndërlidhur me më shumë disfunksione seksuale në njeri dhe perceptim negativ negativ në femër. Çiftet që nuk përdorin pornografi nuk kishin disfunksione seksuale. Disa fragmente nga studimi:

Në çifte ku vetëm një partner përdorte pornografi, gjetëm më shumë probleme në lidhje me vetëperceptimin (meshkuj) dhe negativ (femëror).

Çiftet që nuk përdorin pornografinë ... mund të konsiderohet më tradicionale në lidhje me teorinë e skenave seksuale. Në të njëjtën kohë, ata nuk dukeshin të kishin ndonjë disfunksion.

13) Përdorimi i pornografisë dhe masturbimit mes meshkujve heteroseksualë të shoqëruar me dëshirën e zvogëluar seksuale: Sa Rolet e Masturbimit? (2015) - Masturbimi ndaj pornografisë lidhej me dëshirën seksuale të zvogëluar dhe intimitetin e ulët të marrëdhënieve. Pjesë:

«Midis burrave që masturboheshin shpesh, 70% përdorën pornografi të paktën një herë në javë. Një vlerësim shumëvariantesh tregoi se mërzia seksuale, përdorimi i shpeshtë i pornografisë dhe intimiteti i ulët në marrëdhënie rritën ndjeshëm shanset e raportimit të masturbimit të shpeshtë midis burrave të shoqëruar me dëshirë të zvogëluar seksuale. "

“Midis burrave [me dëshirë të zvogëluar seksuale] që përdorën pornografi të paktën një herë në javë [në 2011], 26.1% raportuan se nuk ishin në gjendje të kontrollonin përdorimin e tyre të pornografisë. Përveç kësaj, 26.7% e burrave raportuan se përdorimi i tyre i pornografisë ndikoi negativisht në marrëdhëniet e tyre me partnerin 21.1% pohoi se ishte përpjekur të ndalonte përdorimin e pornografisë".

14) Jeta seksuale e meshkujve dhe ekspozimi i përsëritur ndaj pornografisë. Një çështje e re? (2015) - Pjesë:

Specialistët e shëndetit mendor duhet të marrin në konsideratë efektet e mundshme të konsumit pornografik mbi sjelljet seksuale të meshkujve, vështirësitë seksuale të meshkujve dhe qëndrimet e tjera që lidhen me seksualitetin. Në pornografinë afatgjatë duket se krijon disfunksione seksuale, veçanërisht pamundësia e individit për të arritur një orgazmë me partnerin e tij. Dikush që kalon pjesën më të madhe të jetës së tij seksuale masturbohet duke shikuar pornografinë, angazhon trurin e tij në rikrijimin e përcakton natyral seksual në mënyrë që së shpejti të ketë nevojë për stimulim vizual për të arritur një orgazmë.

Shumë simptoma të ndryshme të konsumimit pornografik, siç është nevoja për të përfshirë një partner në shikimin e pornografisë, vështirësia në arritjen e orgazmës, nevoja për imazhet pornografike në mënyrë që të derdhen të kthehet në probleme seksuale. Këto sjellje seksuale mund të vazhdojnë për muaj apo vite dhe mund të jenë mentalisht dhe trupërisht të lidhur me mosfunksionim ngrerë, edhe pse nuk është një mosfunksionim organik. Për shkak të kësaj konfuzioni, që gjeneron siklet, turp dhe mohim, shumë njerëz refuzojnë të takojnë një specialist

Pornografia ofron një alternativë shumë të thjeshtë për të fituar kënaqësi pa lënë mënjanë faktorë të tjerë që janë përfshirë në seksualitetin e njeriut përgjatë historisë së njerëzimit. Truri zhvillon një rrugë alternative për seksualitetin e cila përjashton "personin tjetër real" nga ekuacioni. Për më tepër, konsumi i pornografisë në një afat të gjatë i bën njerëzit më të prirur për vështirësitë në marrjen e një mbledhjeje në praninë e partnerëve të tyre.

15) Kuptimi i mekanizmave të personalitetit dhe sjelljes Përcaktimi i hiperseksualitetit tek meshkujt që kanë seks me meshkujt (2016)

Për më tepër, nuk kemi gjetur asnjë lidhje midis shkallës së Kontrollit CSBI dhe BIS-BAS. Kjo do të tregonte se mungesa e kontrollit të sjelljes seksuale lidhet me ngacmimin seksual specifik dhe mekanizmat frenues dhe jo me aktivizimin më të përgjithshëm të sjelljes dhe mekanizmat frenues. Kjo duket të mbështesë konceptimin e hiperseksualitetit si një mosfunksionim i seksualitetit siç propozohet nga Kafka. Më tej, nuk duket se hiperseksualiteti është një manifestim i lëvizjes së lartë seksuale, por se ajo përfshin ngacmim të lartë dhe një mungesë kontrolli frenues, të paktën në lidhje me frenimin për shkak të rezultateve të pritshme negative.

16) Hiperseksual, seksualisht të pandreqshëm, ose thjesht shumë seksualisht aktiv? Hetimi i tre grupeve të veçanta të meshkujve homoseksualë dhe biseksualë dhe profileve të tyre të rrezikut seksual të lidhur me HIV (2016) - Nëse dëshira e lartë seksuale dhe varësia nga seksi do të ishin të njëjta, do të kishte vetëm një grup individësh për popullsi. Ky studim, si ato më sipër, raportoi disa nën-grupe të dallueshme, megjithatë të gjitha grupet raportuan nivele të ngjashme të aktivitetit seksual.

Hulumtimet në zhvillim mbështesin nocionin se kompulsiviteti seksual (SC) dhe çrregullimi hiperseksual (HD) midis meshkujve homoseksualë dhe biseksualë (GBM) mund të konceptohen duke përfshirë tre grupe -As SC as HD; Vetëm SCdhe Të dy SC dhe HD- që të kapin nivele të ndryshme të ashpërsisë në të gjithë kontinuitetin SC / HD.

Pothuajse gjysma (48.9%) e këtij kampioni shumë seksualisht aktiv u klasifikua si As SC as HD, 30% si SC Vetëm, dhe 21.1% si Të dy SC dhe HD. Ndërsa nuk gjetëm dallime të rëndësishme midis tre grupeve në numrin e raportuar të partnerëve meshkuj, akteve të seksit anal, apo akteve të seksit anal

17) Efektet e përdorimit të materialit seksual eksplicit në dinamikat e marrëdhënieve romantike (2016) - Si me shumë studime të tjera, përdoruesit e pornografisë së vetme tregojnë marrëdhënie më të varfëra dhe kënaqësi seksuale. Punësuar Shkalla e efektit të konsumimit të pornografisë (PCES), studimi gjeti se përdorimi më i lartë i pornografisë lidhej me funksionin seksual të varfër, me probleme seksuale dhe me një "jetë seksuale më të keqe". Një fragment që përshkruan korrelacionin midis PCES "Efektet negative" në pyetjet "Jeta e seksit" dhe frekuenca e përdorimit pornografik:

Nuk kishte dallime të konsiderueshme për PCES Dimensionin e Efektit Negativ në të gjithë frekuencën e përdorimit seksual eksplicit të materialit; megjithatë, tkëtu ishin dallime të konsiderueshme në subscale Sex Life, ku Përdoruesit e Lartë të Frekuencave të Pornerit raportuan më shumë efekte negative sesa përdoruesit e pornografisë me frekuencë të ulët.

18) Zakonet e masturbimit dhe disfunksionet seksuale (2016) - Byshtë nga një psikiatër francez i cili është presidenti aktual i Federata Evropiane e Seksologjisë. Ndërsa abstrakti zhvendoset prapa dhe prapa midis përdorimit të pornografisë në Internet dhe masturbimit, është e qartë se ai i referohet kryesisht porn induktuar disfunksionet seksuale (mosfunksionim erektil dhe anorgasmia). Gazeta rrotullohet rreth përvojës së tij klinike me burrat 35 të cilët kanë zhvilluar mosfunksionim ngrerë dhe / ose anorgasmia dhe qasjet e tij terapeutike për t'i ndihmuar ata. Autori thekson se shumica e pacientëve të tij përdorin pornografinë, me disa që janë të varur nga pornografia. Pikat abstrakte të pornografisë në internet si shkaku kryesor i problemeve (mbani në mend se masturbimi nuk shkakton ED kronik dhe nuk është dhënë kurrë si shkak i ED). Pjesë:

Intro: I padëmshëm dhe madje i dobishëm në formën e tij të zakonshme të praktikuar gjerësisht, masturbation në formën e saj të tepruar dhe të para-eminent, i lidhur sot me varësinë pornografike, shpesh anashkalohet në vlerësimin klinik të mosfunksionimit seksual që mund të nxisë.

Results: Rezultatet fillestare për këta pacientë, pas trajtimit për të "nxjerrë në pah" zakonet e tyre masturbuese dhe varësinë e tyre shpesh të lidhura me pornografinë, janë inkurajuese dhe premtuese. Një reduktim i simptomave u mor në 19 pacientë nga 35. Mosfunksionimet u regresuan dhe këta pacientë ishin në gjendje të gëzonin një aktivitet të kënaqshëm seksual.

Përfundim: Masturbimi i varur, shpesh i shoqëruar nga një varësi nga pornografia kibernetike, është parë të luajë një rol në etiologjinë e llojeve të caktuara të disfunksionit erektil ose anejakulimit koital. Është e rëndësishme që në mënyrë sistematike të identifikohen pranitë e këtyre zakoneve në vend që të kryejnë një diagnozë me anë të eliminimit, me qëllim që të përfshihen teknika të dekondizionimit që shkaktojnë abuzimin në menaxhimin e këtyre disfunksioneve.

19) Modeli i Kontrollit të Dyfishtë - Roli i Frenimit dhe Nxitjes Seksuale në Ngjalljen dhe Sjelljen Seksuale (2007) - Sapo rizbuluar dhe shumë bindës. Në një eksperiment që përdor pornografi video, 50% e të rinjve nuk mund të ngjallet ose të arrijë erections me pornografi (mosha mesatare ishte 29). Studiuesit e tronditur zbuluan se mosfunksionimi i ngrerë i meshkujve ishte,

"lidhur me nivelet e larta të ekspozimit dhe përvojës me materiale eksplicite seksualisht."

Njerëzit që përjetonin mosfunksionim ngrerë kishin kaluar një kohë të konsiderueshme në bare dhe banjot ku pornografia ishte "i gjithëpranishëm, "Dhe"vazhdimisht duke luajtur". Studiuesit thanë:

“Bisedat me subjektet përforcuan idenë tonë se në disa prej tyre a ekspozimi i lartë ndaj erotikës duket se ka rezultuar në një reagim më të ulët ndaj erotikës "seksi vanilje" dhe një nevojë në rritje për risi dhe ndryshim, në disa raste e kombinuar me nevojën për lloje shumë specifike të stimujve në mënyrë që të zgjoheni".

20) Aktivitetet seksuale online: Një studim eksplorues i modeleve të përdorimit problematik dhe jo-problematik në një mostër të burrave (2016) - Ky studim belg nga një universitet udhëheqës hulumtues zbuloi përdorimin problematik të pornografisë në internet me funksionin e reduktuar të ngrirës dhe redukton kënaqësinë e përgjithshme seksuale. Megjithatë, përdoruesit problematik të pornografisë pësuan dëshira më të mëdha. Studimi duket se raporton eskalimin, pasi 49% e burrave shikonte pornografinë se "nuk ishte më parë interesante për ta apo se ato konsideroheshin të neveritshme." (Shiko Studimet raportimi i abuzimit / desensitizimit në pornografi dhe përshkallëzimi i përdorimit pornografik) Pjesë:

"Ky studim është i pari që heton drejtpërdrejt marrëdhëniet midis disfunksioneve seksuale dhe përfshirjes problematike në OSA. Rezultatet treguan se dëshira seksuale më e lartë, kënaqësia më e ulët seksuale e përgjithshme dhe funksioni më i ulët i ngrirjes ishin të lidhura me OSA-të problematike (aktivitetet seksuale në internet). këto rezultatet mund të lidhen me ato të studimeve të mëparshme që raportojnë një nivel të lartë të arousability në lidhje me simptomat e varësisë seksuale (Bancroft & Vukadinovic, 2004; Laier et al., 2013; Muise et al., 2013). ”

Përveç kësaj, më në fund kemi një studim që u kërkon përdoruesve të pornografisë rreth përshkallëzimit të mundshëm të zhanreve pornografike të reja ose shqetësuese. Mendoni se çfarë ka gjetur?

"Dyzet e nëntë për qind përmendën të paktën ndonjëherë kërkimin për përmbajtje seksuale ose duke u përfshirë në OSA që nuk ishin më parë interesante për ta apo që ata konsideronin të neveritshme, dhe 61.7% raportuan se të paktën ndonjëherë OSA shoqëroheshin me turp ose ndjenja faji. "

Shënim - Kjo është studimi i parë për të hetuar drejtpërdrejt marrëdhëniet midis disfunksioneve seksuale dhe përdorimit pornografik problematik. Dy studime të tjera që pretendojnë se kanë hulumtuar korrelacionin midis përdorimit të pornografisë dhe funksionimit erektil i ngjeshur së bashku të dhënat nga studimet e mëparshme në një përpjekje të pasuksesshme për të dëmtuar ED-në e pornografisë. Të dy u kritikuan në literaturën e rishikuar në mënyrë të pavarur: letra 1 nuk ishte një studim autentik, dhe ka qenë plotësisht të diskredituar; letër 2 në të vërtetë gjetën korrelacione që mbështesin ED të shkaktuar nga pornografia. Për më tepër, dokumenti 2 ishte vetëm një "komunikim i shkurtër" që nuk ka raportuar të dhëna të rëndësishme.

21) Kushtëzimi i ndryshuar dhe lidhja nervore në subjektet me sjelljen e pështirë seksuale (2016) - "Sjellje seksuale të detyrueshme" (CSB) do të thotë se burrat ishin të varur nga pornografia, sepse subjektet e CSB mesatarisht kishin gati 20 orë përdorim pornografik në javë. Kontrollet mesatarisht 29 minuta në javë. Interesante, 3 nga 20 subjektet e CSB u përmendën intervistuesve se ata vuanin nga "çrregullimi i ereksionit orgazmik", ndërsa asnjë nga subjektet e kontrollit nuk raportoi probleme seksuale.

22) Studimi sheh lidhjen midis pornografisë dhe mosfunksionimit seksual (2017) - Gjetjet e një studimi të ardhshëm të paraqitur në takimin vjetor të Shoqatës Amerikane Urologjike. Disa fragmente:

Të rinjtë që preferojnë pornografi në takimet seksuale të botës reale mund të gjejnë veten të kapur në një kurth, të paaftë për të kryer seksualisht me njerëzit e tjerë kur paraqitet mundësia, raporton një studim i ri. Burrat e varur nga pornoja kanë më shumë gjasa të vuajnë nga mosfunksionimi ngrerë dhe kanë më pak gjasa të jenë të kënaqur me marrëdhëniet seksuale, sipas gjetjeve të studimit të paraqitura të premten në takimin vjetor të Shoqatës Urologjike Amerikane, në Boston.

23) "Unë mendoj se ka qenë një ndikim negativ në shumë mënyra, por në të njëjtën kohë nuk mund ta ndalem duke e përdorur atë": Përdorimi i pornografisë problematike të vetë-identifikuar në mesin e një mostre të të rinjve australianë (2017) - Sondazh online i australianëve, të moshës 15-29 vjeç. Ata që kishin parë ndonjëherë pornografi (n = 856) u pyetën në një pyetje të hapur: 'Si ka ndikuar pornografia në jetën tuaj?'.

Ndër pjesëmarrësit të cilët iu përgjigjën pyetjes së hapur (n = 718), përdorimi problematik u identifikua vetë nga të intervistuarit 88. Pjesëmarrësit meshkuj që raportuan përdorimin problematik të pornografisë theksuan efektet në tri fusha: në funksionet seksuale, zgjimin dhe marrëdhëniet. Përgjigjet përfshinin "Unë mendoj se ka qenë një ndikim negativ në shumë mënyra, por në të njëjtën kohë nuk mund ta ndaloj përdorimin" (Mashkull, I moshuar 18-19).

24) Eksplorimi i Marrëdhënieve ndërmjet Ndërprerjes Erotike Gjatë Periudhës së Lazës dhe Përdorimit të Materialeve Seksualisht të Eksplicituara, Sjelljes Seksuale Online dhe Sëmundjeve Seksuale në të Rinj (2009) - Studimi ka ekzaminuar korrelacionet midis përdorimit aktual të pornografisë (seksualisht eksplicite materiale - SEM) dhe disfunksioneve seksuale dhe përdorimit të pornografisë gjatë periudhës së latentit (moshës 6-12) dhe disfunksioneve seksuale. Mosha mesatare e pjesëmarrësve ishte 22. Ndërsa përdorimi aktual i pornografisë lidhej me disfunksionet seksuale, përdorimi i pornografisë gjatë latente (moshat 6-12) kishte një korrelacion edhe më të fortë me disfunksionet seksuale. Disa fragmente:

Gjetjet sugjeruan atë çrregullimi erotik i vonesave me anë të materialit seksualisht eksplicit (SEM) dhe / ose abuzimi seksual i fëmijëve mund të shoqërohen me sjelljet seksuale në internet.

Për më tepër, rezultatet e demonstruar kjo ekspozim SEM i vonesës ishte një parashikues i rëndësishëm i disfunksioneve seksuale të rriturve.

Ne hypothesized se ekspozimi ndaj ekspozimit latent SEM do të parashikojnë përdorimin e rritur të SEM. Gjetjet e studimit mbështetën hipotezën tonë dhe treguan se ekspozimi i vonesës SEM ishte një parashikues statistikisht i rëndësishëm i përdorimit të SEM të rritur. Kjo sugjeroi që individët të cilët ishin të ekspozuar ndaj SEM gjatë latente, mund të vazhdojnë këtë sjellje në moshë madhore. Gjetjet e studimit gjithashtu treguan se latente Ekspozimi SEM ishte një parashikues i rëndësishëm i sjelljeve seksuale online të rritur.

25) Takimet klinike me pornografinë në internet (2008) - Letër gjithëpërfshirëse, me katër raste klinike, të shkruar nga një psikiatër i cili u bë i vetëdijshëm për efektet negative të pornografisë në internet kishte të bënte me disa nga pacientët e tij meshkuj. Pjesa më poshtë përshkruan një njeri 31 vjeçar, i cili u përshkallëzua në pornografi ekstreme dhe zhvilloi shijet seksuale të pornografisë dhe problemet seksuale. Ky është një nga letrat e para të shqyrtuara nga kolegët për të përshkruar përdorimin e pornografisë që çon në tolerancë, eskalim dhe disfunksionim seksual.

Një mashkull 31-vjeçar në psikoterapi analitike për probleme ankthi të përziera raportoi se ai po përjetonte vështirësi duke u bërë seksualisht nga partneri i tij aktual. Pas shumë diskutimeve rreth gruas, lidhjes së tyre, konflikteve të mundshme latente ose përmbajtjes së shtypur emocionale (pa arritur në një shpjegim të kënaqshëm për ankesën e tij), ai dha hollësi se ai po mbështetej në një fantazi të veçantë për t'u zgjuar. Deri diku i hidhëruar, ai përshkroi një "skenë" të një orgjie që përfshinte disa burra dhe gra që kishte gjetur në një faqe të internetit të pornografisë që kishte kapur imagjinatën e tij dhe duke u bërë një nga të preferuarit e tij. Gjatë disa seancave, ai përpunoi përdorimin e pornografisë në Internet, një aktivitet në të cilin ai ishte angazhuar në mënyrë sporadike që nga mesi i 20s.

Detaje të rëndësishme në lidhje me përdorimin e tij dhe efektet me kalimin e kohës përfshinin përshkrime të qarta të mbështetjes në rritje në shikimin dhe më pas duke kujtuar imazhe pornografike në mënyrë që të bëheshin seksualisht të ngjallur. Ai gjithashtu përshkroi zhvillimin e një "tolerance" ndaj efekteve arousuese të ndonjë materiali të veçantë pas një periudhe kohore, e cila u pasua nga një kërkim për material të ri me të cilin ai mund të arrinte nivelin e dëshiruar të zgjimit seksual.

Ndërsa shqyrtuam përdorimin e tij të pornografisë, u bë e qartë se problemet e zgjimit me partnerin e tij të tanishëm përputheshin me përdorimin e pornografisë, ndërsa "toleranca" e tij ndaj efekteve nxitëse të një materiali të caktuar ndodhi nëse ai ishte i përfshirë ose jo me një partner në atë kohë ose thjesht duke përdorur pornografi për masturbim. Ankthi i tij në lidhje me performancën seksuale kontribuoi në mbështetjen e tij në shikimin e pornografisë. Duke mos ditur se vetë përdorimi ishte bërë problematik, ai kishte interpretuar interesin e tij seksual në partner, duke nënkuptuar se ajo nuk ishte e drejtë për të dhe nuk kishte pasur marrëdhënie më të gjatë se dy muaj në më shumë se shtatë vjet, duke shkëmbyer një partner për një tjetër ashtu si ai mund të ndryshojë faqet e internetit.

Ai gjithashtu vuri në dukje se tani ai mund të ngjallet nga materiali pornografik që ai dikur nuk kishte interes të përdorte. Për shembull, ai vuri në dukje se pesë vjet më parë ai kishte pak interes në shikimin e imazheve të marrëdhënieve anal, por tani gjeti materiale të tilla stimuluese. Në mënyrë të ngjashme, materiali që ai e përshkroi si "edgier", me të cilin ai donte të thoshte "pothuajse i dhunshëm ose shtrëngues", ishte diçka që tani nxiste një përgjigje seksuale prej tij, ndërkohë që një material i tillë nuk ishte aspak interesant dhe madje ishte i pavend. Me disa nga këto subjekte të reja, ai e gjeti veten të shqetësuar dhe të pakëndshme, madje edhe kur ai do të zgjohej.

26) Shqyrtimi i profileve të motivimit seksual dhe korelateve të tyre duke përdorur analizën latente të profilit (2019) - Shkrimi i ky studim 2019 lë shumë për të dëshiruar. Kjo tha që kjo shifër # 4 nga gazeta e plotë zbulon shumë: përdorimi problematik i pornografisë lidhet fuqimisht me rezultate më të dobëta në (1) pasion seksual harmonik (HSP); (2) pasion i ngulët seksual (OSP); (3) kënaqësia seksuale (SEXSAT); (4) kënaqësia nga jeta (LIFESAT). Ta themi thjesht, përdorimi problematik i pornografisë ishte i lidhur me rezultate shumë më të ulëta në pasionin seksual (dëshira seksuale), kënaqësinë seksuale dhe kënaqësinë nga jeta (grupi në të djathtë). Në krahasim, grupi që shënoi më së shumti në të gjitha këto masa kishte përdorimin më pak problematik të pornografisë (grupi majtas).

27) Kontributi i dëshirës dhe motiveve seksuale në përdorimin e detyrueshëm të cybersex (2019) - Varësia nga Cybersex kishte shumë pak lidhje me dëshirën seksuale. Duket si varësi, jo epsh i lartë. Pjesë:

Përveç dallimeve të tilla gjinore, rezultatet tona sugjerojnë që dëshira seksuale luan vetëm një rol të vogël (tek burrat), apo edhe asnjë rol (në gratë) në përdorimin e detyrueshëm në internet. Për më tepër, nën-shkalla e përmirësimit të CMQ nuk duket se kontribuon në rezultatin CIUS. Kjo sugjeron që varësia në internet nuk drejtohet nga seksi ose vetëm në një masë të vogël te burrat. Tgjetja e tij është në përputhje me studimet e tjera që tregojnë se pëlqejnë video të qarta seksuale (Voon et al., 2014) dhe aktivitetet seksuale (p.sh., numri i kontakteve seksuale, kënaqësia me kontakte seksuale dhe përdorimi i kiberksit interaktiv) nuk shoqërohet me kibergjel të detyruar (Laier et al., 2014; Laier, Pekal, & Markë, 2015).

Siç sugjerohet në studime të tjera mbi sjelljet e varësisë, dimensioni "pëlqim" (shtytja hedonike) duket se luan një rol më të vogël sesa dimensionet "dëshirojnë" (spikatjen e nxitjes) dhe "të mësuarit" (shoqatat dhe njohjet parashikuese, p.sh., të mësuarit rreth emocioneve negative lehtësim kur përdorni cybersex; Berridge, Robinson, & Aldridge, 2009; Robinson & Berridge, 2008).

Në pamje të parë, roli i vogël i dëshirës seksuale dhe motiveve të forcimit në cybersex detyrues duket kundërintuitiv. Duket se natyra seksuale e kënaqësisë nuk është një lëvizje kryesore e sjelljes. Ky vëzhgim mund të shpjegohet me faktin se CIUS nuk është një masë e aktivitetit seksual ose e përdorimit në internet, por një vlerësim i përdorimit të detyrueshëm në internet. Gjetjet janë në përputhje me procesin që lidhet me mirëmbajtjen e sjelljeve Addictive. Beenshtë postuluar që varësitë mbahen nga një zhvendosje nga kënaqësia (dmth. Kërkimi i shpërblimeve të drejtpërdrejta seksuale) në kompensim (dmth. Kërkimi i arratisjes nga gjendjet negative; Young & Brand, 2017).

28) Tre Diagnoza për Hiperseksualitetin Problematik; Cilat kritere parashikojnë sjelljen që kërkon kërkimin e ndihmës? (2020) - Nga përfundimi:

Megjithë kufizimet e përmendura, ne mendojmë se ky hulumtim kontribuon në fushën e kërkimit PH dhe në eksplorimin e perspektivave të reja mbi sjelljen hiperseksuale (problematike) në shoqëri. Ne theksojmë se hulumtimi ynë tregoi se "Tërheqja" dhe "Humbja e kënaqësisë", si pjesë e faktorit "Efektet Negativ", mund të jenë tregues të rëndësishëm të PH (hiperseksualiteti problematik). Ne anen tjeter, "Frekuenca e orgazmës", si pjesë e faktorit "Dëshira Seksuale" (për gratë) ose si kovariate (për burrat), nuk tregoi fuqi diskriminuese për të dalluar PH nga kushtet e tjera. Këto rezultate sugjerojnë që për përvojën e problemeve me hiperseksualitetin, vëmendja duhet të përqendrohet më shumë te "Tërheqja", "Humbja e kënaqësisë" dhe "Efektet e tjera negative" të hiperseksualitetit, dhe jo aq shumë në frekuencën seksuale ose "shtysën e tepruar seksuale" [60] sepse janë kryesisht "Efektet Negativë" që shoqërohen me përjetimin e hiperseksualitetit si problematik.

29) Tre Diagnoza për Hiperseksualitetin Problematik; Cilat kritere parashikojnë sjelljen që kërkon kërkimin e ndihmës? (2020) -

Sidoqoftë, në kampionin aktual, ata pjesëmarrës me frekuencë më të lartë të orgazmës ishin më pak të rrezikuar të përjetonin probleme me hiperseksualitetin, nga i cili paraprakisht konkludojmë se një ndërprerje midis frekuencës seksuale problematike dhe joproblematike [,] nuk mund të vërtetohet. Po kështu, "Toleranca" (duke dashur seks gjithnjë e më shumë) nuk mund të përdoret për të vlerësuar PH; si pjesë e Faktori "Dëshira Seksuale", është parashikues negativisht i PH. Ky hulumtim tregon se është së pari dhe më kryesorja faktori "Efektet Negativ" që tregon nëse hiperseksualiteti përjetohet si problematik. Dëshira e rritur seksuale dhe frekuenca më e lartë seksuale nuk janë tregues i mirë i PH në një mostër të njerëzve në dyshim për nivelin e tyre të PH.

Me pak fjalë, provat po grumbullohen se pornografia në internet shkatërron dëshirën normale seksuale, duke i lënë përdoruesit më pak të përgjegjshëm ndaj kënaqësisë. Ata mund të dëshirojnë pornografi, por kjo ka më shumë të ngjarë të dëshmojë për një ndryshim të trurit në lidhje me varësinë, i njohur si "sensibilizimi”(Hiper-reaktiviteti ndaj shenjave që lidhen me varësinë). Dëshirat padyshim që nuk mund të supozohet se janë dëshmi e epshit më të madh.

2 mendime për “Studimet falsifikojnë pretendimin se të varurit nga seksi dhe pornografia "thjesht kanë dëshirë të lartë seksuale""

Komentet janë të mbyllura.