Ankthi rrit zgjimin seksual (1983)

Barlow, David H .; Sakheim, David K ​​.; Beck, J. Gayle

Gazeta e Psikologjisë Abnormale, Vol 92 (1), Shkurt 1983, 49-54. doi: 10.1037 / 0021-843X.92.1.49

Abstrakt

12 21-30 burra të moshuar të vjetër të cilët ishin trajnuar për të pritur goditjet elektrike të nivelit të tolerancës shikonin një film erotik nën kushtet e kompensimit 3. Në gjendjen 1, S-ja shikonte filmin erotik në lidhje me një dritë sinjalizuese që tregon kërcënimin e shokut. Një dritë 2nd tregoi kërcënim të shokut nëse Ss nuk arriti një ngritje të një madhësie të caktuar. Një dritë 3rd tregoi asnjë goditje. Të dy shqetësimet që shkaktojnë shqetësime ndaj kërcënimeve të shokëve, rritën përgjigjen e madhësisë penile mbi dhe mbi gjendjen e kërcënimit pa kërcënim. Për më tepër, kërcënimi i shokëve që variojnë nga madhësia e ereksionit prodhoi më shumë nxitje se sa kërcënimi jo-kontingjent.

(22 ref) (PsycINFO Database Record (c) 2012 APA, të gjitha të drejtat e rezervuara)