Universiteti i Cambridge: Skenat e trurit gjejnë prova në përputhje me varësinë

UPDATE: beenshtë botuar. Shiko - Universiteti i Cambridge: Skenat e trurit gjejnë varësinë e pornografisë.

Varësia nga pornografia çon në të njëjtin aktivitet të trurit si alkoolizmi apo abuzimi i drogës, tregon studimi

Shkencëtarët e Universitetit të Kembrixhit zbulojnë ndryshime në tru për përdoruesit e pornografisë detyruese të cilat nuk ndodhin tek ata që nuk kanë zakon të tillë

Njerëzit të cilët janë të varur nga pornografia tregojnë aktivitete të ngjashme të trurit tek alkoolistët ose droguesit, një studim ka zbuluar. Skanimet MRI të subjekteve testuese që pranuan në përdorim pornografik të pandërprerë treguan se qendrat e shpërblimit të trurit reaguan për të parë materiale eksplicite në të njëjtën mënyrë si mundësia e një alkoolisti për të parë një referim për pije.

Hulumtimi nga Universiteti i Kembrixhit vlerësoi aktivitetin e trurit të përdoruesve të pornografisë Addictive 19 kundër një grupi të kontrollit të njerëzve të cilët thanë se nuk ishin përdorues të pandreqshëm.

Shkencëtar kryesor Dr Valerie Voon, një këshilltar i nderit neuropsikiatrit, i tha Sunday Times: "Ne gjetëm një aktivitet më të madh në një zonë të trurit të quajtur striatum ventral, i cili është një qendër shpërblimi, e përfshirë në shpërblimin e përpunimit, motivimin dhe kënaqësinë.

"Kur një alkoolist sheh një ad për një pije, truri i tyre do të ndizet në një farë mënyre dhe ata do të stimulohen në një mënyrë të caktuar. Ne po shohim të njëjtin aktivitet në përdoruesit e pornografisë ".

Studimi ende duhet të publikohet, por do të shfaqet në një dokumentar Channel 4 të quajtur Porn on the Brain, i cili shfaqet në 10pm të hënën 30 Shtator. Ju mund të përpiqeni shikoni këtu - paralajmërohuni, përmban disa skena grafike]

Gjetjet, të cilat përputhen me raportet e fundit, por të pakonfirmuara në SH.B.A. se varësia nga pornografia nuk ndryshon nga varësia nga kimikatet ose substancat, do të shihet si një argument në favor të propozimeve të David Cameron për të kufizuar hyrjen në disa uebfaqe pornografike. .......

Shihni këto artikuj me gjatësi të plotë në dokumentarin e Kanalit 4 dhe studimin e Kembrixhit:


Komentari:

Ky studim vlerësoi reaktivitetin sugjerues ndaj pornografisë dhe i krahasoi rezultatet me një grup kontrolli. Ai zbuloi se "qendra e shpërblimit" e të varur nga pornografia ndriçohej siç do të ndodhte nëse të varurit nga droga po shikonin shenja droge. Çfarë e bën këtë një studim kaq të hartuar mirë?

  1. Kembrixh përdori një MRI (skanim i trurit) për të matur aktivitetin në kohë reale të "qendrës" së shpërblimit (nukleusit akumbens).
  2. Subjektet testuese 19 ishin të gjithë meshkujt heteroseksual të moshave 19-34 (homogjene në shkencë-flasin).
  3. Meshkujt 19 vetë-identifikuan si të varur pornografi dhe kishin vështirësi në kontrollimin e përdorimit të pornografisë.
  4. Studimi përdorte një grup kontrolli të meshkujve të krahasuar me 19 të moshave të ngjashme.
  5. Të dy "të varurit nga pornografia" dhe kontrollet u treguan të njëjtat stimuj "cue" (domethënë stimuj si vallëzimi provokues), jo pornografi fetare e individualizuar aktualisht.
  6. Në vlerësimin e "dëshirës seksuale" Voon zbuloi se të varurit nga pornografia nuk ishin të ndryshëm nga kontrollet.

Studimi i mësipërm kundërshton pretendimet e bëra kohët e fundit nga seksologu UCLA dhe i diplomuari i Institutit Kinsey Nicole Prause në të media me blitz në një studim i dizajnuar keq, i analizuar në mënyrë mashtruese (Korrik 2013). Unë po krahasoj këto dy studime në mënyrë që të nxjerr në pah faktin se këto nuk janë "studime konkurruese". Studimi i Kembrixhit është superior në dizajn, dhe i qëndrueshëm si në metodologji ashtu edhe në gjetje me dhjetëra studime mbi varësinë nga interneti dhe lojërat me video. Në të kundërt, studimi i Prause bën një kërkesë të pambështetur se varësia ndaj seksit (ose varësia ndaj pornografisë) është me të vërtetë vetëm "dëshirë e lartë seksuale".

Para se të krahasojmë dhe kontrastim studimet Prause dhe Kembrixh, Duhet të theksohet se studimi Prause ka gjetur një zgjim më të lartë (Leximet e EEG) kur subjektet shikonin imazhe erotike. Ja çfarë tronditëse: Prause e karakterizoi studimin e saj si nuk duke gjetur zgjimin e imazheve seksuale. nga kjo intervistë e Psikologjisë Sot:

Prause: "Arsyeja që këto zbulime paraqesin një sfidë është se tregon se truri i tyre nuk u përgjigjej imazheve si të varur nga droga e tyre e varësisë ”.

In kjo intervistë televizive:

Reporter: "Atyre iu treguan imazhe të ndryshme erotike dhe aktiviteti i tyre i trurit u monitorua."

Prause: “Nëse mendoni se problemet seksuale janë një varësi, ne do të kishim pritur të shihnim një përgjigje të shtuar, ndoshta, ndaj atyre imazheve seksuale. Nëse mendoni se është një problem i impulsivitetit, ne do të kishim pritur të shihnim përgjigje të zvogëluara ndaj atyre imazheve seksuale. Dhe fakti që nuk pamë asnjë nga ato marrëdhënie sugjeron se nuk ka mbështetje të madhe për të parë këto sjellje seksuale problematike si një varësi. "

Në të vërtetë, leximet e EEG (P300) ishin më i lartë për imazhe pornografike sesa për imazhet neutrale. Leximet më të larta të EEG për imazhet pornografike janë pikërisht ajo që pritet Ndonjë shikues, dhe sigurisht që do të pritej për dikë me një varësi - ashtu si leximet më të larta të EEG ndodhin kur të varurit nga droga shikojnë shenja të drogës (të tilla si një i varur nga çarja duke parë një foto të një tubi të çarë). Pretendimi se - “truri i tyre nuk iu përgjigj imazheve si variacione të tjera ndaj drogës së tyre të varësisë”- thjesht nuk është e vërtetë.

Duke komentuar nën intervistën e Psikologjisë Sot, profesor i psikologjisë John A. Johnson ka thënë:

Mendja ime ende shkel në pretendimet e Prause se truri i subjekteve të saj nuk u përgjigjej imazheve seksuale si truri i të varurve nga droga i përgjigjeshin drogës së tyre, duke qenë se ajo raporton lexime më të larta P300 për imazhet seksuale. Ashtu si të varurit që tregojnë thumba P300 kur paraqiten me ilaçin e tyre të zgjedhur. Si mund të nxjerrë një përfundim që është e kundërta e rezultateve aktuale? Unë mendoj se mund të bëhet për paramendimet e saj - atë që ajo priste të gjente.

Kjo është vetëm një shembull se si Ushtrimi nxori rezultatet e saj. Ju mund të lexoni analizën tonë të studimit të saj këtu: Asgjë nuk lidhet me asgjë në studimin e ri të porno në SPAN Lab (2013). Paragjykimi lë të kuptohet se studimi i saj do të përsëriste nga kolegët.

Prause: "Nëse studimi ynë përsëritet, këto zbulime do të përfaqësonin një sfidë të madhe për teoritë ekzistuese të varësisë nga seksi"."

Prause pretendon me guxim se gjetjet e saj në këtë studim të vetëm janë gjithçka që nevojitet për të zbrazur konceptin e varësisë nga seksi ose pornografia. Ne parashikojmë që Prause të vazhdojë të replikojë gjetjet e saj të dyshuara, por përsëritja e një studimi me të meta thjesht është e barabartë me studime më të gabuara, jo më shumë mbështetje për rezultatin e saj të dëshiruar.

Krahasimi i studimit Prause me studimin e Kembrixhit:

I vetmi pretendim i ligjshëm i Prause ishte se ajo gjeti nuk ka korrelacione në mes të pikëve të pyetësorit (kryesisht Shkalla e kompulsivitetit seksual) dhe leximet EEG (P300). Ne adresojmë pse nuk gjeti korrelacione këtu.

1) Studimi i Kembrixhit përdori skanimet e trurit (fMRI) për të vlerësuar veprimtarinë e qendrës së shpërblimit (striatum ventral), ku ndodh reaksioni cues në formën e spikes dopamine. Kjo procedurë është e vendosur mirë dhe është përdorur në dhjetra varësi të Internetit dhe studime të tjera të varësisë.

  • Në të kundërt, Prause mati EEG, të cilat vlerësojnë vetëm aktivitetin elektrik të korteksit cerebral, dhe janë të hapura për interpretime shumë të ndryshme. EEG-të tregojnë vetëm gjendje eksitimi, jo aktivizim të qendrës së shpërblimit. Me fjalë të tjera, leximet e larta të EEG (P300) mund të jenë "zgjim" për shkak të frikës ose neveritjes, jo nga eksitimi seksual.

2) Studimi i Kembrixhit përdorte një grup homogjen të subjekteve: meshkuj të rinj, heteroseksualë që vetë-identifikoheshin si të varur nga pornografi.

3) Studimi i Kembrixhit skanoi trurin e moshës dhe kontrollit seksual të shëndoshë, jo të varur.

  • Studimi Prause nuk kishte grup kontrolli. Deri më sot, Prause nuk ka asnjë ide se çfarë leximi normal të EEG do të kishte qenë për subjektet e saj, megjithatë ajo bëri pretendime të gjera në të gjithë shtypin se puna e saj zbulon konceptin e varësisë së seksit. E pabesueshme.