Studime që lidhin përdorimin e pornografisë ose varësinë nga pornografia / seksi me mosfunksionimet seksuale dhe kënaqësinë më të dobët seksuale dhe marrëdhëniet

kënaqësia Varësia nga Porno
Kontroll i realitetit rreth varësisë nga porno dhe kënaqësisë seksuale

Pavarësisht nga ajo që mund të lexoni disa llogari gazetareske, studime të shumta tregojnë një lidhje midis përdorimit pornografik probleme të performancës seksuale, marrëdhënie dhe pakënaqësi seksuale dhe aktivizim të reduktuar të trurit në stimuj seksualë. Kënaqësia seksuale është kaq e rëndësishme në jetën tonë.

Le të fillojmë me mosfunksionimet seksuale. Studimet që vlerësojnë seksualitetin e ri mashkull që nga viti 2010 raportojnë nivele historike të mosfunksionimeve seksuale. Ata raportojnë nivele befasuese të një fatkeqësie të re: epsh të ulët. Dokumentuar në këtë artikull dhe në këtë letër të rishikuar nga kolegët që përfshinin mjekët 7 US Navy - A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016)

Normat historike ED

Mosfunksionimi i ngrerë fillimisht u vlerësua në 1940 kur Raporti i Kinsey përfundoi se prevalenca e ED ishte më e vogël se 1% në meshkuj më të rinj se 30 vite, më pak se 3% në ato 30-45. Ndërsa studimet ED për të rinjtë janë relativisht të rrallë, kjo 2002 meta-analiza e studimeve të nivelit 6 me cilësi të lartë raportoi se 5 e 6 raportoi norma ED për meshkujt nën 40 prej përafërsisht 2%. 6th shifrat e studimit raportuan 7-9%. Sidoqoftë, pyetja e përdorur nuk mund të krahasohej me 5 studimet e tjera. Nuk e vlerësoi kronik mosfunksionim ngrerë. "A keni probleme në ruajtjen apo arritjen e një ngritjeje çdo kohë në vitin e fundit? ".

Në fund të 2006 falas, faqet pornografike të pornografisë u futën në internet dhe fituan një popullaritet të menjëhershëm. kjo ndryshuar natyrën e konsumit pornografi në mënyrë radikale. Për herë të parë në histori, shikuesit mund të përshkallëzohen me lehtësi gjatë një sesioni masturbimi pa ndonjë pritje.

Dhjetë studime që nga viti 2010

Dhjetë studime të publikuara që nga 2010 zbulojnë një rritje të jashtëzakonshme të mosfunksionimeve seksuale. Në 10 studime, shkalla e mosfunksionimit erektil për burrat nën 40 vjeç varion nga 14% në 37%. Mimet për epsh të ulët shkonin nga 16% në 37%. Përvec ardhjes së pornografisë streaming (2006) asnjë ndryshore që lidhet me ED rinore nuk ka ndryshuar në mënyrë të konsiderueshme në 10-20 vitet e fundit (shkallët e pirjes së duhanit janë ulur, përdorimi i drogës është i qëndrueshëm, normat e mbipeshes tek meshkujt 20-40 deri vetëm 4% që nga viti 1999 - shih këtë përmbledhje të literaturës). Hedhja e fundit e problemeve seksuale përkon me publikimin e studimeve të shumta. Këto studime lidhin përdorimin e pornos dhe "varësinë nga pornografia" me problemet seksuale dhe nxitjen më të ulët ndaj stimujve seksualë.

Më poshtë janë dy lista:
  1. Listoni një: Mbi 50 studime që lidhin përdorimin e pornografisë ose varësinë nga pornografia me problemet seksuale dhe ngjalljen më të ulët në përgjigje të stimujve seksualë ose seksit të partnerizuar. i parë 7 studime në listë demonstrojnë kauzë.
  2. Listoni dy: Mbi studimet 80 që lidhin përdorimin e pornografisë me marrëdhënie më të ulëta ose kënaqësi seksuale. Sa i njohim të gjithë studimet që përfshijnë meshkujt kanë raportuar më shumë përdorim pornografik lidhur me të varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie.

Lista # 1: Studimet që lidhin përdorimin e pornografisë ose varësinë nga pornografia në mosfunksionimet seksuale dhe zgjimin më të ulët

Përveç studimeve më poshtë, kjo faqe përmban artikuj dhe intervista që përfshijnë mbi 150 ekspertë (profesorë të urologjisë, urologë, psikiatër, psikologë, seksologë, MD) të cilët pranojnë dhe kanë trajtuar me sukses mosfunksionime seksuale të shkaktuara nga pornografia. Shfaqen studimet e para të 7 shkakut pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale:

1) A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016)

Një përmbledhje e gjerë e literaturës në lidhje me problemet seksuale të shkaktuara nga pornografia. Përfshirja e 7 mjekëve të marinës amerikane, përmbledhja ofron të dhënat e fundit që zbulojnë një rritje të jashtëzakonshme të problemeve seksuale rinore. Ai gjithashtu rishikon studimet neurologjike në lidhje me varësinë nga pornografia dhe kondicionimin seksual përmes pornos në internet. Mjekët japin 3 raporte klinike të burrave që zhvilluan mosfunksionime seksuale të shkaktuara nga pornografia. Dy nga tre burrat shëruan mosfunksionimet e tyre seksuale duke eleminuar përdorimin e pornos. Burri i tretë përjetoi pak përmirësim pasi nuk ishte në gjendje të abstenonte nga përdorimi i pornos.

fragment:

Faktorët tradicionalë që dikur shpjeguan vështirësitë seksuale të burrave duket të pamjaftueshme për të llogaritur rritjen e mprehtë të mosfunksionimit të ngrerë, ejakulimin e vonuar, uljen e kënaqësisë seksuale dhe zhdukjen e dëshirës seksuale gjatë seksit të partnerizuar tek meshkujt nën 40. Ky shqyrtim (1) i konsideron të dhënat nga fusha të shumëfishta, p.sh., klinike, biologjike (varësia / urologjia), psikologjike (kondicionimi seksual), sociologjik; dhe (2) paraqet një seri raportesh klinike, të gjitha me qëllim të propozimit të një drejtimi të mundshëm për hulumtimet e ardhshme të këtij fenomeni. Ndryshimet në sistemin motivues të trurit janë hulumtuar si një etiologji e mundshme që i nënshtrohet disfunksioneve seksuale të lidhura me pornografinë.

Ky shqyrtim gjithashtu shqyrton dëshminë se vetitë unike të pornografisë në internet (risi pa kufi, potencial për përshkallëzim të lehtë në materiale më ekstreme, format video etj.) Mund të jenë mjaft të forta për të kushtëzuar zgjimin seksual ndaj aspekteve të përdorimit të pornografisë në internet që nuk kalojnë lehtë në të vërtetë partnerët e jetës, të tilla që seks me partnerët e dëshiruar nuk mund të regjistrohen si pritjet e përmbushjes dhe uljet e zgjimit. Raportet klinike sugjerojnë se ndërprerja e përdorimit të pornografisë në Internet nganjëherë është e mjaftueshme për të ndryshuar efektet negative, duke nënvizuar nevojën për një hetim të gjerë duke përdorur metodologjitë që kanë subjektet të heqin variablën e përdorimit të pornografisë në Internet.

2) Zakonet e masturbimit dhe disfunksionet seksuale (2016)

Byshtë nga një psikiatër francez dhe president i kaluar president i Federata Evropiane e Seksologjisë. Ndërsa abstrakti zhvendoset prapa dhe prapa midis përdorimit të pornografisë në Internet dhe masturbimit, është e qartë se ai i referohet kryesisht porn induktuar mosfunksionime seksuale (mosfunksionim ngrerë dhe anorgazmia). Gazeta sillet rreth përvojës së tij klinike me 35 burra që zhvilluan mosfunksionim ngrerë dhe / ose anorgazmia, dhe qasjet e tij terapeutike për t'i ndihmuar ata. Autori shprehet se shumica e pacientëve të tij përdorën pornografi, me disa të varur nga pornografia. Abstrakti tregon për pornografinë në internet si shkaktarin kryesor të problemeve (mbani në mend se masturbimi nuk shkakton ED kronike, dhe nuk jepet kurrë si shkak i ED). 19 nga 35 burrat panë përmirësime të konsiderueshme në funksionimin seksual. Burrat e tjerë ose u larguan nga mjekimi ose ende po përpiqen të shërohen.

Pjesë:

Intro: I padëmshëm dhe madje i dobishëm në formën e tij të zakonshme të praktikuar gjerësisht, masturbation në formën e saj të tepruar dhe të shquar, përgjithësisht i lidhur sot me varësinë pornografike, shpesh anashkalohet në vlerësimin klinik të mosfunksionimit seksual që mund të nxisë.

Results: Rezultatet fillestare për këta pacientë, pas trajtimit për të "nxjerrë në pah" zakonet e tyre masturbuese dhe varësinë e tyre shpesh të lidhura me pornografinë, janë inkurajuese dhe premtuese. Një reduktim i simptomave u mor në 19 pacientë nga 35. Mosfunksionimet u regresuan dhe këta pacientë ishin në gjendje të gëzonin një aktivitet të kënaqshëm seksual.

Përfundim: Masturbimi i varur, shpesh i shoqëruar nga një varësi nga pornografia kibernetike, është parë të luajë një rol në etiologjinë e llojeve të caktuara të disfunksionit erektil ose anejakulimit koital. Është e rëndësishme që në mënyrë sistematike të identifikohen pranitë e këtyre zakoneve në vend që të kryejnë një diagnozë me anë të eliminimit, me qëllim që të përfshihen teknika të dekondizionimit që shkaktojnë abuzimin në menaxhimin e këtyre disfunksioneve.

3) Praktika masturbuese e pazakontë si një faktor etiologjik në diagnozën dhe trajtimin e mosfunksionimit seksual tek të rinjtë (2014)

Një nga studimet e rasteve të 4 në këtë letër raporton mbi një burrë me probleme seksuale të shkaktuara nga pornografia (libido e ulët, fetish, anorgasmia). Ndërhyrja seksuale bëri thirrje për një abdikim të javës 6 nga pornografia dhe masturbimi. Pas muajit 8 njeriu njoftoi rritjen e dëshirës seksuale, seksit të suksesshëm dhe orgazmës, dhe duke shijuar "praktika të mira seksuale. Ky është rishikimi i parë i rishikimit të një rikthimi nga disfunksionet seksuale të pornografisë. Fragmente nga gazeta:

“Kur u pyet për praktikat e masturbimit, ai raportoi se në të kaluarën ai kishte masturbuar me forcë dhe shpejt ndërsa shikonte pornografi që në adoleshencë. Pornografia fillimisht përbëhej kryesisht nga zoophilia dhe skllavëri, dominim, sadizëm dhe mazokizëm, por ai përfundimisht u mësua me këto materiale dhe kishte nevojë për më shumë skena pornografie hardcore, përfshirë seksin transgjinor, orgjitë dhe seksin e dhunshëm. Ai përdorte për të blerë filma të paligjshëm pornografikë mbi veprime të dhunshme seksuale dhe përdhunime dhe i vizualizonte ato skena në imagjinatën e tij për të funksionuar seksualisht me gratë. Ai gradualisht humbi dëshirën dhe aftësinë e tij për të fantazuar dhe uli frekuencën e tij të masturbimit. ”

Në lidhje me seancat javore me një terapist seksual, tpacientit i ishte udhëzuar të shmangte çdo ekspozim ndaj materialeve seksualisht eksplicite, duke përfshirë videot, gazetat, librat dhe pornografinë në internet.

Pas muajve 8, pacienti raportoi përjetuar orgazëm të suksesshëm dhe derdhje. Ai rifilloi marrëdhënien e tij me atë grua dhe gradualisht arritën të gëzonin praktika të mira seksuale.

4) Sa e vështirë është trajtimi i ejakulimit të vonuar brenda një modeli afatshkurtër psiko-seksual? Një krahasim i studimit të rasteve (2017)

Një raport mbi dy "raste të përbëra" që ilustrojnë shkaqet dhe trajtimet për derdhjen e vonuar (anorgasmia). "Pacienti B" përfaqësonte disa burra të rinj të trajtuar nga terapisti. Interesante, gazeta shprehet se "përdorimi i pornografisë së Pacientit B ishte përshkallëzuar në materiale më të forta", "siç ndodh shpesh". Gazeta thotë se derdhja e vonuar e lidhur me pornografinë nuk është e pazakontë dhe në rritje. Autori bën thirrje për më shumë hulumtime mbi efektet e funksionit seksual të pornografisë. Derdhja e vonuar e pacientit B u shërua pas 10 javësh pa pornografi. Pjesë:

Rastet janë lëndë të përbëra nga puna ime në kuadër të Shërbimit Kombëtar të Shëndetit në Spitalin Universitar Croydon, Londër. Me rastin e fundit (Pacient B), është e rëndësishme të theksohet se prezantimi pasqyron një numër të vogël meshkujsh të cilët janë referuar nga mjekët e tyre të përgjithshëm me një diagnozë të ngjashme. Pacienti B është një 19-vjeçar i cili paraqiti sepse nuk ishte në gjendje të lëshonte nëpërmjet depërtimit. Kur ishte 13, ai po hynte rregullisht në faqet e pornografisë, ose në kërkim të tij nëpërmjet internetit ose nëpërmjet lidhjeve që shokët e tij e dërguan. Ai filloi të masturbonte çdo natë duke kërkuar telefonin e tij për imazhin ... Nëse ai nuk masturbonte, ai nuk ishte në gjendje të flejë. Pornografia që ai po përdorte kishte përshkallëzuar, siç është shpesh rasti (shih Hudson-Allez, 2010), në material më të vështirë (asgjë e paligjshme) ...

shkallëzim

Pacienti B ishte ekspozuar ndaj imazheve seksuale nëpërmjet pornografisë nga mosha e 12 dhe pornografia që ai po përdorte kishte përshkallëzuar në skllavëri dhe dominim në moshën 15.

Ne u pajtuam se ai nuk do të përdorte më pornografinë për të masturbuar. Kjo do të thotë të linte telefonin e tij në një dhomë të ndryshme gjatë natës. Ne ramë dakord se ai do të masturbonte në një mënyrë tjetër ....

Pacienti B ishte në gjendje të arrijë orgazmën përmes depërtimit nga sesioni i pestë; seancat ofrohen dy javë në Spitalin Universitar Croydon, kështu që sesioni pesë barazohet me rreth 10 javë nga konsultimi. Ai ishte i lumtur dhe shumë i lehtësuar. Në një ndjekje tre-mujore me pacientin B, gjërat vazhdonin të ishin mirë.

Pacienti B nuk është një rast i izoluar brenda Shërbimit Kombëtar të Shëndetit (NHS) dhe në fakt të rinjtë në përgjithësi që hyjnë në terapinë psikosociale, pa partnerët e tyre, flasin në vetvete për nxitjen e ndryshimit.

Ky artikull mbështet kështu kërkimet e mëparshme që kanë lidhur stilin e masturbimit me mosfunksionimin seksual dhe pornografinë me stilin e masturbimit. Artikulli përfundon duke sugjeruar se sukseset e terapistëve psiko-seksualë në punën me DE rregjistrohen rrallë në literaturën akademike, e cila ka lejuar pikëpamjen e DE-së si një çrregullim i vështirë për t'u trajtuar mbeten kryesisht të pakundërshtuara. Artikulli kërkon kërkime në përdorimin e pornografisë dhe efektin e saj në masturbimin dhe desensitizimin gjenital.

5) Gjendja psikike e gjendjes psikike: Një studim i rastit (2014)

Detajet zbulojnë një rast të anejakulimit të shkaktuar nga pornografia. Përvoja e vetme seksuale e burrit para martesës ishte masturbimi i shpeshtë i pornografisë - ku ai ishte në gjendje të derdhte. Ai gjithashtu raportoi marrëdhëniet seksuale si më pak zgjuese sesa masturbimi për pornografi. Pjesa kryesore e informacionit është se "ri-trajnimi" dhe psikoterapia nuk arritën të shërojnë anejakulimin e tij. Kur ato ndërhyrje dështuan, terapistët sugjeruan një ndalim të plotë të masturbimit në pornografi. Përfundimisht ky ndalim rezultoi në marrëdhënie të suksesshme seksuale dhe derdhje me një partner për herë të parë në jetën e tij. Disa fragmente:

A është një mashkull i martuar 33-vjeçar me orientim heteroseksual, një profesionist nga një sfond urbanistik i mesëm socio-ekonomik. Ai nuk ka pasur kontakte seksuale paramartesore. Ai e shihte pornografinë dhe masturbonte shpesh. Njohuria e tij për seksin dhe seksualitetin ishte e përshtatshme. Pas martesës së tij, z. A e përshkroi epshin e tij si fillim normal, por më pas reduktoi të mesme nga vështirësitë e tij në ejakulative. Pavarësisht nga lëvizjet e goditjes për minutat 30-45, ai kurrë nuk kishte qenë në gjendje të nxjerrë ose të arrijë orgazmën gjatë seksit penetrues me gruan e tij.

Çfarë nuk funksionoi:

Medikamentet e zotit A u racionalizuan; clomipramine dhe bupropion u ndërprenë, dhe sertralina u mbajt në një dozë 150 mg në ditë. Sesionet e terapisë me çiftin u mbajtën javë për disa muaj të parë, pas së cilës ato u shpërndanë në dy javë dhe më vonë në muaj. Sugjerime të veçanta duke përfshirë përqendrimin në ndjesitë seksuale dhe duke u përqendruar në përvojën seksuale në vend të ejakulimit, u përdorën për të ndihmuar në zvogëlimin e ankthit të performancës dhe spektatorit. Meqenëse problemet vazhdonin përkundër këtyre ndërhyrjeve, u konsiderua terapia intensive e seksit.

Përfundimisht ata krijuan një ndalim të plotë për masturbim (që do të thotë se ai vazhdoi të masturbonte me pornografi gjatë ndërhyrjeve të mësipërme të dështuara):

U ndalua ndalimi i çfarëdo forme të aktivitetit seksual. Progresive ndjehen ushtrime të fokusit (fillimisht jo-gjenitale dhe më vonë gjenitale) u iniciuan. Z.A përshkroi një paaftësi për të provuar të njëjtën shkallë stimulimi gjatë seksit penetrues krahasuar me atë që ai përjetoi gjatë masturbimit. Pasi ndalimi i masturbimit u zbatua, ai njoftoi një dëshirë në rritje për aktivitetin seksual me partnerin e tij.

Pas një sasie të papërcaktuar kohore, ndalimi i masturbimit ndaj pornografisë çon në sukses:

Ndërkohë, z. A dhe gruaja e tij vendosën të shkonin përpara me Teknikat e Riprodhimit të Ndihmuar (ART) dhe iu nënshtruan dy cikleve të inseminimit intrauterin. Gjatë një seance praktike, z. A ejakuloi për herë të parë, pas së cilës ai ka qenë në gjendje të derdhë në mënyrë të kënaqshme gjatë shumicës së ndërveprimeve seksuale të çiftit.

6) Pornografia që shkakton mosfunksionim të ngrerë në mesin e të rinjve (2019)

Abstract:

Ky material shqyrton fenomenin e mosfunksionimi ngrerë i pornografisë (PIED), që do të thotë probleme potenciale seksuale tek meshkujt për shkak të konsumimit të pornografisë në Internet. Janë mbledhur të dhëna empirike nga burrat që vuajnë nga kjo gjendje. Është përdorur një kombinim i metodës historike të jetës (me intervista narrative cilësore asinkrile online) dhe ditarë personale në internet. Të dhënat janë analizuar duke përdorur analizën teorike interpretuese (sipas teorisë së medias së McLuhan), bazuar në induksionin analitik. Hetimi empirik tregon se ekziston një korrelacion midis konsumit të pornografisë dhe mosfunksionimit erektil që sugjeron shkaktimin.

Gjetjet bazohen në 11 intervista, së bashku me dy ditare video dhe tre ditarë teksti. Burrat janë midis moshës 16 dhe 52 vjeç; ata raportojnë se një prezantim i hershëm i pornografisë (zakonisht gjatë adoleshencës) pasohet nga konsumi i përditshëm derisa të arrihet një pikë ku përmbajtja ekstreme (përfshirë, për shembull, elemente të dhunës) është e nevojshme për të mbajtur zgjimin. Arrihet një fazë kritike kur zgjimi seksual është i lidhur ekskluzivisht me pornografi ekstreme dhe të shpejtë, duke bërë një marrëdhënie fizike të butë dhe jo interesante. Kjo rezulton në pamundësi për të mbajtur një ngritje me një partner të jetës reale, në të cilën pikë burrat fillojnë një proces "rimarr" duke hequr dorë nga pornografia. Kjo ka ndihmuar disa prej burrave të rimarrin aftësinë e tyre për të arritur dhe mbajtur një ngritje.

Hyrje në seksionin e rezultateve:

Duke përpunuar të dhënat, kam vërejtur modele të caktuara dhe tema të përsëritura, duke ndjekur një tregim kronologjik në të gjitha intervistat. Këto janë: Prezantimi. Njëra është prezantuar për herë të parë në pornografi, zakonisht para pubertetit. Ndërtimi i një zakoni. Njëri fillon të konsumojë pornografinë rregullisht. shkallëzim. Dikush kthehet në forma më "ekstreme" të pornografisë, me përmbajtje, për të arritur të njëjtat efekte të arritura më parë përmes formave më pak "ekstreme" të pornografisë. Realizimi. Njofton problemet e fuqisë seksuale që besohet të jenë shkaktuar nga përdorimi i pornografisë. Procesi i "rihapjes". Dikush mund të rregullojë përdorimin e pornografisë ose ta eleminojë atë plotësisht në mënyrë që të rifitojë fuqinë seksuale të dikujt. Të dhënat nga intervistat janë paraqitur bazuar në skicën e mësipërme.

7) Fshehur në turp: Përvojat e burrave Heteroseksualë të Përdorimit të Pornografisë Problematike të Vetë-Përceptuar (2019)

Intervistat e 15 përdoruesve meshkuj të pornografisë. Disa nga burrat raportuan varësi nga pornografia, përshkallëzim i përdorimit dhe probleme seksuale të shkaktuara nga pornografia. Pjesë të rëndësishme për mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia, duke përfshirë Michael - i cili përmirëson ndjeshëm funksionin e tij ngrerë gjatë takimeve seksuale duke kufizuar ashpër përdorimin e tij të pornografisë:

Disa burra flisnin për të kërkuar ndihmë profesionale për të adresuar përdorimin e tyre problematik të pornografisë. Përpjekje të tilla për të kërkuar ndihmë nuk ishin produktive për burrat, dhe nganjëherë edhe përkeqësuan ndjenjat e turpit. Michael, një student i universitetit që përdorte pornografinë kryesisht si një mekanizëm përballimi për stresin që lidhej me studimin, kishte probleme mosfunksionim ngrerë gjatë takimeve seksuale me gra dhe kërkuan ndihmë nga mjeku i tij i përgjithshëm i Praktikantit (GP):

Michael: Kur shkova te mjeku në 19 [. . .], ai përshkroi Viagra dhe tha [çështja ime] ishte vetëm ankthi i performancës. Ndonjëherë funksionoi, dhe ndonjëherë jo. Ishte kërkimi dhe leximi personal që më tregoi se çështja ishte pornografia [. . .] Nëse unë shkoj te mjeku si fëmijë i ri dhe ai më përshkruan pilulën blu, atëherë ndihem sikur askush nuk po flet me të vërtetë për të. Ai duhet të pyesë për përdorimin tim të pornografisë, jo duke më dhënë Viagra. (23, Lindja e Mesme, Student)

Hulumtim online

Si rezultat i përvojës së tij, Michael kurrë nuk u kthye në atë GP dhe filloi të bëjë hulumtimin e tij në internet. Ai përfundimisht gjeti një artikull ku diskutonte një burrë përafërsisht në moshën e tij, duke përshkruar një lloj të ngjashëm të mosfunksionimit seksual, gjë që bëri që ai ta konsideronte pornografinë si një kontribues të mundshëm. Pasi bëri një përpjekje të përbashkët për të ulur përdorimin e tij të pornografisë, çështjet e tij të mosfunksionimit ngrerë filluan të përmirësohen. Ai njoftoi se edhe pse frekuenca e tij e plotë e masturbimit nuk zvogëlohej, ai vetëm vëzhgoi pornografi për rreth gjysmën e këtyre rasteve. Duke përgjysmuar sasinë e herëve që ai ndërthuri masturbimin me pornografinë, Michael tha që ishte në gjendje të përmirësonte ndjeshëm funksionin e tij erektil gjatë takimeve seksuale me gratë.

Ulje e makinës seksuale

Phillip, si Michael, kërkoi ndihmë për një çështje tjetër seksuale që lidhej me përdorimin e tij të pornografisë. Në rastin e tij, problemi ishte një ngatërrim i dukshëm i seksit. Kur iu afrua mjekut të tij për çështjen e tij dhe lidhjet e tij me përdorimin e tij të pornografisë, GP raportohet se nuk kishte asgjë për të ofruar dhe në vend të kësaj iu referua një specialisti mashkull të pjellorisë:

Phillip: Unë shkova në një mjek dhe ai më dërgoi te një specialist, i cili nuk besoja se ishte veçanërisht i dobishëm. Ata me të vërtetë nuk më ofruan një zgjidhje dhe nuk po më merrnin seriozisht. Unë përfundova duke paguar atë për gjashtë javë të shtëna testosteroni, dhe ishte një 100 $ një e shtënë, dhe me të vërtetë nuk bëri asgjë. Kjo ishte mënyra e tyre për të trajtuar mosfunksionimin tim seksual. Unë thjesht nuk mendoj se dialogu apo situata ishte e përshtatshme. (29, Aziatik, Student)

Intervistuesi: [Për të sqaruar një pikë të mëparshme që përmendët, a është kjo përvoja] që ju pengoi të kërkoni ndihmë pas kësaj?

Phillip: Po.

Ofroi vetëm zgjidhje biomjekësore

Mjekët e përgjithshëm dhe specialistët e kërkuar nga pjesëmarrësit duket se ofrojnë vetëm zgjidhje biomjekësore, një qasje që është kritikuar brenda literaturës (Tiefer, 1996). Prandaj, shërbimi dhe trajtimi që këta burra ishin në gjendje të merrnin nga mjekët e tyre të përgjithshëm jo vetëm që u konsiderua joadekuate, por edhe i largoi ata nga marrja e mëtejshme e ndihmës profesionale. Edhe pse përgjigjet biomjekësore duket se janë përgjigjja më e popullarizuar për mjekët (Potts, Grace, Gavey, & Vares, 2004), nevojitet një qasje më holistike dhe me në qendër të klientit, pasi çështjet e theksuara nga burrat ka të ngjarë të jenë psikologjike dhe ndoshta të krijuara nga pornografia përdorim

Mosfunksionime seksuale

Së fundmi, burrat raportuan ndikimet që pornografia kishte pasur në funksionin e tyre seksual, diçka që vetëm kohët e fundit është ekzaminuar brenda literaturës. Për shembull, Parku dhe kolegët (2016) zbuloi që shikimi i pornografisë në internet mund të shoqërohet me mosfunksionim ngrerë, uljen e kënaqësisë seksuale dhe dëshirës seksuale të zvogëluar. Pjesëmarrësit në studimin tonë raportuan mosfunksionime të ngjashme seksuale, të cilat ata i atribuan përdorimit të pornografisë. Daniel reflektoi për marrëdhëniet e tij të së kaluarës në të cilat ai nuk ishte në gjendje të merrte dhe të mbante një ngritje. Ai e shoqëroi mosfunksionimin e ereksionit me trupat e të dashurave të tij, pa e krahasuar me atë që ishte tërhequr kur shikonte pornografi:

Daniel: Dy të dashurat e mia të mëparshme, unë ndalova t'i zbuloja ato duke u ngjallur në një mënyrë që nuk do të ndodhte me dikë që nuk po shikonte porno. Unë kisha parë kaq shumë trupa femra të zhveshur, saqë i dija gjërat e veçanta që më pëlqyen dhe ti vetëm fillon të formosh një ideal shumë të qartë për atë që dëshiron te një femër, dhe gratë e vërteta nuk janë të tilla. Dhe të dashurat e mia nuk kishin trupa të përsosur dhe unë mendoj se është mirë, por unë mendoj se kjo erdhi në rrugën e gjetjes së tyre duke u ngjallur. Dhe kjo shkaktoi probleme në marrëdhënie. Ka raste që nuk mund të performoja seksualisht sepse nuk isha zgjuar. (27, Pasifika, Student)

Studimet e mbetura janë renditur sipas datës së publikimit:

8) Mosfunksionimi seksual psikogjen mashkullor: roli i masturbimit (2003)

Studim relativisht i vjetër mbi burrat me të ashtuquajturat probleme 'psikogjene' seksuale (ED, DE, paaftësia për tu zgjuar nga partnerët e vërtetë). Ndërsa të dhënat janë edhe më të vjetra se 2003, intervistat zbuluan tolerancë dhe përshkallëzim në lidhje me përdorimin e "erotikës":

Vetë pjesëmarrësit kishin filluar të pyesin nëse mund të ketë një lidhje midis masturbimit dhe vështirësive që ata po përjetonin. Jpyes veten nëse mbështetja ndaj masturbimit dhe erotikës gjatë periudhës 2 vjeçare të beqarisë para fillimit të problemit të tij ka kontribuar në kauzën e saj:

J:. . . atë periudhë dy vjeçare isha duke masturbuar ndërsa nuk isha në një marrëdhënie të rregullt, umm dhe mbase kishte më shumë imazhe në televizion, kështu që nuk ishte se ju duhej të blini një revistë - ose - ishte thjesht më e disponueshme.

Fragmente të tjera:

Megjithëse frymëzimi mund të zhvillohej nga përvoja e tyre, shumica e pjesëmarrësve përdorën erotikë vizuale ose letrare për të përmirësuar fantazitë e tyre dhe për të rritur ngjalljen. Xhimi, i cili nuk është i mirë në vizualizimet mendore, shpjegon se si zgjimi i tij rritet nga erotika gjatë masturbimit:

J: Dua të them që shpesh ka raste kur Unë jam duke stimuluar veten time ka një lloj ndihme; shikimi i një programi televiziv, leximi i një reviste, diçka e tillë.

B: Ndonjëherë eksitimi i të qenurit me njerëzit e tjerë është i mjaftueshëm, por ndërsa vitet kalojnë, ju duhet një libër, ose shihni një film, ose keni një nga ato revista të ndyra, kështu që i mbyll sytë dhe fantazosh për këto gjëra.

Më shumë fragmente:

Efektiviteti i stimujve erotikë në krijimin e ngjalljes seksuale është vërejtur nga Gillan (1977). Përdorimi i erotikës nga këta pjesëmarrës ishte i kufizuar në masturbim në përgjithësi. Jim është në dijeni të një niveli të ngritur të ngjalljes gjatë masturbimit në krahasim me seksin me partnerin e tij.

Gjatë seksit me partnerin e tij, Jim nuk arrin të arrijë nivele të zgjimit erotik të mjaftueshëm për të shkaktuar orgazëm, gjatë masturbimit përdorimi i erotikës rrit ndjeshëm nivelet e zgjimit erotik dhe arrihet orgazma. Fantazia dhe erotika rritën zgjimin erotik dhe u përdorën lirshëm gjatë masturbimit por përdorimi i saj ishte i kufizuar gjatë seksit me një partner.

Gazeta vazhdon:

Shumë pjesëmarrës 'nuk mund ta imagjinonin' duke masturbuar pa përdorur fantazi ose erotikë, dhe shumë e njohën nevojën në mënyrë progresive për të zgjatur fantazitë (Slosarz, 1992) në një përpjekje për të ruajtur nivelet e zgjimit dhe për të parandaluar 'mërzitjen'. Jack përshkruan se si është bërë i dendur për fantazitë e tij:

J: Kohët e fundit në pesë, dhjetë vitet e fundit, unë, unë, Do të isha i shtyrë fort të stimulohem sa duhet nga ndonjë fantazi që mund ta krijoj vetë.

Bazuar në erotika, fantazitë e Jack janë stilizuar shumë; skenarë që përfshijnë gratë me një 'lloj trupi' specifik në forma të veçanta të stimulimit. Realiteti i situatës së Jack dhe partnerëve është shumë i ndryshëm, dhe nuk arrin të përputhet me idealin e tij të krijuar mbi bazën e perceptimit porno (Slosarz, 1992); partneri i vërtetë mund të mos jetë duke u ngjallur aq sa duhet.

Pali krahason shtrirjen progresive të fantazive të tij me nevojën e tij për erotikë gradualisht 'më të fortë' për të prodhuar të njëjtën përgjigje:

P: Ju mërziteni, është si ato filma blu; ju duhet të merrni sende më të forta dhe më të forta gjatë gjithë kohës, të brohorisni veten.

Duke ndryshuar përmbajtjen, fantazitë e Palit ruajnë ndikimin e tyre erotik; përkundër që masturbohet disa herë në ditë, ai shpjegon:

P: Ju nuk mund të vazhdoni të bëni të njëjtën gjë, ju mërziteni me një skenar dhe kështu ju duhet të (ndryshoni) - gjë për të cilën unë isha gjithmonë i mirë për shkakun. . . Kam jetuar gjithmonë në një tokë ëndrrash.

Nga pjesët përmbledhëse të punimit:

Kjo analizë kritike e përvojave të pjesëmarrësve si gjatë masturbimit ashtu edhe seksit partner ka demonstruar praninë e një përgjigjeje jofunksionale seksuale gjatë seksit me një partner, dhe një përgjigje funksionale seksuale gjatë masturbimit. Dy teori të ndërlidhura u shfaqën dhe përmblidhen këtu… Gjatë seksit partner, pjesëmarrësit jofunksionalë përqendrohen në njohje jo relevante; ndërhyrjet njohëse heq vëmendjen nga aftësia për t'u përqëndruar në sugjerime erotike. Ndërgjegjësimi i ndjeshmërisë dëmtohet dhe cikli i përgjigjes seksuale ndërpritet duke rezultuar në mosfunksionim seksual.

Në mungesë të seksit funksional të partnerit, këta pjesëmarrës janë bërë të varur nga masturbimi. Përgjigja seksuale është bërë e kushtëzuar; teoria e të mësuarit nuk parashtron kushte specifike, thjesht identifikon kushtet e përvetësimit të sjelljes. Ky studim ka nxjerrë në pah frekuencën dhe teknikën e masturbimit, si dhe aftësinë për t'u përqëndruar në njohjet përkatëse të detyrës (të mbështetur nga përdorimi i fantazisë dhe erotikës gjatë masturbimit), si faktorë të tillë të kushtëzuar.

Ky studim ka nxjerrë në pah rëndësinë e marrjes në pyetje të hollësishme në dy fusha kryesore; sjellja dhe njohjet. Së pari detaje mbi natyrën specifike të frekuencës masturbuese, teknikë dhe erotika dhe fantazia shoqëruese siguruan një kuptim se si përgjigja seksuale e individit është bërë e kushtëzuar nga një grup i ngushtë i stimujve; kushtëzimi i tillë duket se përkeqëson vështirësitë gjatë seksit me partnerin. Acknowshtë pranuar se si pjesë e formulimit të tyre, praktikuesit pyesin në mënyrë rutinore nëse një individ masturbohet: ky studim sugjeron që gjithashtu duke pyetur saktësisht se si është zhvilluar stili i idiosinkratit idiosinkratik i individit, ofron informacione përkatëse

9) Modeli i Kontrollit të Dyfishtë - Roli i Frenimit dhe Nxitjes Seksuale në Ngjalljen dhe Sjelljen Seksuale (2007)

Rizbuluar së fundmi dhe shumë bindës. Në një eksperiment duke përdorur video porno, 50% e të rinjve nuk mund të eksitohen ose të arrijnë ereksione me pornografi (mosha mesatare ishte 29). Studiuesit e tronditur zbuluan se mosfunksionimi i ngrerë i meshkujve ishte,

"lidhur me nivelet e larta të ekspozimit dhe përvojës me materiale eksplicite seksualisht."

Njerëzit që përjetonin mosfunksionim ngrerë kishin kaluar një kohë të konsiderueshme në bare dhe banjot ku pornografia ishte "i gjithëpranishëm, "Dhe"vazhdimisht duke luajtur". Studiuesit thanë:

“Bisedat me subjektet përforcuan idenë tonë se në disa prej tyre a ekspozimi i lartë ndaj erotikës duket se ka rezultuar në një reagim më të ulët ndaj erotikës "seksi vanilje" dhe një nevojë në rritje për risi dhe ndryshim, në disa raste e kombinuar me nevojën për lloje shumë specifike të stimujve në mënyrë që të zgjoheni".

10) Takimet klinike me pornografinë në internet (2008)

Letër gjithëpërfshirëse, me katër raste klinike, të shkruar nga një psikiatër i cili u bë i vetëdijshëm për efektet negative të pornografisë në internet kishte të bënte me disa nga pacientët e tij meshkuj. Pjesa më poshtë përshkruan një njeri 31 vjeçar, i cili u përshkallëzua në pornografi ekstreme dhe zhvilloi shijet seksuale të pornografisë dhe problemet seksuale. Ky është një nga letrat e para të shqyrtuara në mënyrë të pavarur për të përshkruar përdorimin pornografik që çon në tolerancë, eskalim dhe disfunksionim seksual:

Një mashkull 31-vjeçar në psikoterapi analitike për probleme ankthi të përziera raportoi se ai po përjetonte vështirësi duke u bërë seksualisht nga partneri i tij aktual. Pas shumë diskutimeve rreth gruas, lidhjes së tyre, konflikteve të mundshme latente ose përmbajtjes së shtypur emocionale (pa arritur në një shpjegim të kënaqshëm për ankesën e tij), ai dha hollësi se ai po mbështetej në një fantazi të veçantë për t'u zgjuar. Deri diku i hidhëruar, ai përshkroi një "skenë" të një orgjie që përfshinte disa burra dhe gra që kishte gjetur në një faqe të internetit të pornografisë që kishte kapur imagjinatën e tij dhe duke u bërë një nga të preferuarit e tij. Gjatë disa seancave, ai përpunoi përdorimin e pornografisë në Internet, një aktivitet në të cilin ai ishte angazhuar në mënyrë sporadike që nga mesi i 20s.

Duke u mbështetur në pornografi

Detaje të rëndësishme në lidhje me përdorimin e tij dhe efektet me kalimin e kohës përfshinin përshkrime të qarta të mbështetjes në rritje në shikimin dhe më pas duke kujtuar imazhe pornografike në mënyrë që të bëheshin seksualisht të ngjallur. Ai gjithashtu përshkroi zhvillimin e një "tolerance" ndaj efekteve arousuese të ndonjë materiali të veçantë pas një periudhe kohore, e cila u pasua nga një kërkim për material të ri me të cilin ai mund të arrinte nivelin e dëshiruar të zgjimit seksual.

Ndërsa shqyrtuam përdorimin e tij të pornografisë, u bë e qartë se problemet e zgjimit me partnerin e tij të tanishëm përputheshin me përdorimin e pornografisë, ndërsa "toleranca" e tij ndaj efekteve nxitëse të një materiali të caktuar ndodhi nëse ai ishte i përfshirë ose jo me një partner në atë kohë ose thjesht duke përdorur pornografi për masturbim. Ankthi i tij në lidhje me performancën seksuale kontribuoi në mbështetjen e tij në shikimin e pornografisë. Duke mos ditur se vetë përdorimi ishte bërë problematik, ai kishte interpretuar interesin e tij seksual në partner, duke nënkuptuar se ajo nuk ishte e drejtë për të dhe nuk kishte pasur marrëdhënie më të gjatë se dy muaj në më shumë se shtatë vjet, duke shkëmbyer një partner për një tjetër ashtu si ai mund të ndryshojë faqet e internetit.

shkallëzim

Ai gjithashtu vuri në dukje se tani ai mund të ngjallet nga materiali pornografik që ai dikur nuk kishte interes të përdorte. Për shembull, ai vuri në dukje se pesë vjet më parë ai kishte pak interes në shikimin e imazheve të marrëdhënieve anal, por tani gjeti materiale të tilla stimuluese. Në mënyrë të ngjashme, materiali që ai e përshkroi si "edgier", me të cilin ai donte të thoshte "pothuajse i dhunshëm ose shtrëngues", ishte diçka që tani nxiste një përgjigje seksuale prej tij, ndërkohë që një material i tillë nuk ishte aspak interesant dhe madje ishte i pavend. Me disa nga këto subjekte të reja, ai e gjeti veten të shqetësuar dhe të pakëndshme, madje edhe kur ai do të zgjohej.

11) Eksplorimi i Marrëdhënieve ndërmjet Ndërprerjes Erotike Gjatë Periudhës së Lazës dhe Përdorimit të Materialeve Seksualisht të Eksplicituara, Sjelljes Seksuale Online dhe Sëmundjeve Seksuale në të Rinj (2009)

Studimi shqyrtoi korrelacionet midis përdorimit aktual të pornografisë (material i qartë seksual - SEM) dhe mosfunksionimeve seksuale, dhe përdorimit të pornografisë gjatë "periudhës së latente" (moshat 6-12) dhe mosfunksionimeve seksuale. Mosha mesatare e pjesëmarrësve ishte 22. Ndërsa përdorimi aktual i pornografisë lidhej me mosfunksionimet seksuale, përdorimi i pornografisë gjatë latencës (moshat 6-12) kishte një korrelacion edhe më të fortë me mosfunksionimet seksuale. Disa fragmente:

Gjetjet sugjeruan atë çrregullimi erotik i vonesave me anë të materialit seksualisht eksplicit (SEM) dhe / ose abuzimi seksual i fëmijëve mund të shoqërohen me sjelljet seksuale në internet.

Për më tepër, rezultatet e demonstruar kjo ekspozim SEM i vonesës ishte një parashikues i rëndësishëm i disfunksioneve seksuale të rriturve.

Ne hypothesized se ekspozimi ndaj ekspozimit latent SEM do të parashikojnë përdorimin e rritur të SEM. Gjetjet e studimit mbështetën hipotezën tonë dhe treguan se ekspozimi i vonesës SEM ishte një parashikues statistikisht i rëndësishëm i përdorimit të SEM të rritur. Kjo sugjeroi që individët të cilët ishin të ekspozuar ndaj SEM gjatë latente, mund të vazhdojnë këtë sjellje në moshë madhore. Gjetjet e studimit gjithashtu treguan se latente Ekspozimi SEM ishte një parashikues i rëndësishëm i sjelljeve seksuale online të rritur.

12) Përdorimi i pornografisë në një mostër të rastësishme të çifteve heteroseksuale norvegjeze (2009)

Përdorimi i pornos ishte i lidhur me më shumë mosfunksionime seksuale në burrë dhe perceptim negativ të vetvetes tek femra. Iftet që nuk përdorën pornografi nuk patën keqfunksionime seksuale. Disa fragmente nga studimi:

Në çifte ku vetëm një partner përdorte pornografi, gjetëm më shumë probleme në lidhje me vetëperceptimin (meshkuj) dhe negativ (femëror).

Në ato çifte ku një partner ka përdorur pornografi ka pasur një klimë permisive erotike. Në të njëjtën kohë, këta çifte dukej se kishin më shumë disfunksione.

Çiftet që nuk përdorin pornografinë ... mund të konsiderohet më tradicionale në lidhje me teorinë e skenave seksuale. Në të njëjtën kohë, ata nuk dukeshin të kishin ndonjë disfunksion.

Çiftet të cilët të dy raportuan përdorimin e pornografisë grupuar në pozitën pozitive në funksionin '' Klimë erotike '' dhe disi në polin negativ në funksionin '' Dysfunctions ''.

13) Varësia e pornografisë pornografike: zërat e ankthit në një komunitet të vetë-ndihmës në internet (2009)

Ky studim raporton për një analizë narrative të dy mijë mesazheve të shkruara nga 302 anëtarë të një grupi italiane të vetë-ndihmës për të pavarur nga interneti (noallapornodipendenza). Ai ekzaminoi 400 mesazhe nga çdo vit (2003-2007). Ekstrakte të rëndësishme për mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga pornografia:

Për shumë prej tyre gjendja e tyre kujton një përshkallëzim të varur me nivele të reja të tolerancës. Shumë prej tyre në të vërtetë kërkojnë për imazhe gjithnjë e më të qarta, të çuditshme dhe të dhunshme, përfshirë bestialitetin….

Shumë anëtarë ankohen për mungesën e impotencës dhe mungesën e derdhjes, feeling në jetën e tyre të vërtetë si "një njeri i vdekur në këmbë”(“ Vivalavita ”# 5014). Shembulli i mëposhtëm konkretizon perceptimet e tyre (“sul” # 4411).

Shumë pjesëmarrës deklaruan se ata zakonisht kalojnë orë duke shikuar dhe mbledhur fotografi dhe filma që mbajnë penisin e tyre të ngritur në dorë, të paaftë për të derdhur, duke pritur për imazhin përfundimtar, ekstrem për të liruar tensionin. Për shumë ejakulimi përfundimtar i jep fund torturave të tyre (supplizio) (“incercadiliberta” # 5026)

Mungesa e interesit

Problemet në marrëdhëniet heteroseksuale janë më të shpeshta. Njerëzit ankohen se kanë probleme në ngritje, mungesë të marrëdhënieve seksuale me bashkëshortët, mungesë interesi në marrëdhënie seksuale, ndjenjë si një person që ka ngrënë ushqim të nxehtë dhe me erëza dhe si pasojë nuk mund të hani ushqim të zakonshëm. Në shumë raste, siç raportohet edhe nga bashkëshortët e vartësve në internet, ka shenja të çrregullimit të orgazmës mashkullore me paaftësinë për të nxjerrë në gji gjatë marrëdhënieve seksuale. Ky ndjenjë e desensitizimit në marrëdhëniet seksuale shprehet mirë në pasazhin vijues ("vivaleiene" #6019):

Javën e kaluar kisha një lidhje intime me të dashurën time; asgjë e keqe në të gjitha, pavarësisht nga fakti pas puthjes së parë nuk ndjeva ndonjë ndjesi. Nuk e mbaruam copulimin sepse nuk desha të bëja.

Shumë pjesëmarrës shprehën interesin e tyre të vërtetë për të "biseduar në linjë" ose "kontakt telematik" në vend të kontaktit fizik, dhe një prani të përhapur dhe të pakëndshme të flashbacks pornografike në mendjen e tyre, gjatë gjumit dhe gjatë marrëdhënieve seksuale.

Siç është theksuar, pohimi i një mosfunksionimi të vërtetë seksual është pasuar nga shumë dëshmi nga partnerët femra. Por edhe format e bashkëpunimit dhe kontaminimit shfaqen në këto rrëfime. Këtu janë disa nga komentet më goditëse të këtyre partnerëve femra

Shumica e mesazheve të dërguara në grupin e ndihmës italiane tregojnë praninë e patologjisë nga këta pjesëmarrës, sipas modelit të shpërndarjes (në jetën reale), modifikimit të humorit, tolerancës, simptomave të tërheqjes dhe konfliktit ndërpersonal, një model diagnostikues i zhvilluar nga Griffiths (2004).

14) Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (2013)

Ky studim i EEG u kërkua në media si prova kundër ekzistencës së pornografisë / varësisë së seksit. Jo ashtu. Steele et al. 2013 në të vërtetë i jep përkrahje ekzistencës së varësisë pornografike dhe përdorimit të pornografisë me dëshirën seksuale që rregullon poshtë. Si keshtu? Studimi raportoi për lexime më të larta të EEG (në lidhje me fotografitë neutrale) kur subjektet u ekspozuan shkurtimisht në fotografitë pornografike. Studimet vazhdimisht tregojnë se një P300 i ngritur ndodh kur personat e varur janë të ekspozuar ndaj cues (të tilla si imazhet) në lidhje me varësinë e tyre.

Në përputhje me sa Studimet e trurit të studimit të Cambridge University, ky studim EEG Edhe raportoi reaktivitet më të madh ndaj pornografisë që lidhen me dëshirën më të vogël për seksin e partnerizuar. Për ta vënë atë në një mënyrë tjetër - individët me aktivizim më të madh të trurit për pornografi do të preferonin masturbimin e pornografisë sesa të bëjnë seks me një person real. Shockingly, zëdhënësi i studimit Nicole Prause pohoi se përdoruesit porn vetëm kishin "epsh të lartë", por rezultatet e studimit thonë e kundërta e saktë (dëshira e subjekteve për seks të partnerizuar po binte në lidhje me përdorimin e tyre pornografik).

Së bashku këto dy Steele et al. gjetjet tregojnë aktivitet më të madh të trurit ndaj shenjave (imazhe pornografike), por më pak reagim ndaj shpërblimeve natyrore (seks me një person). Sensibilizimi dhe desensibilizimi i tij, të cilat janë shenjat dalluese të një varësie. Tetë dokumentet e shqyrtuara nga kolegët shpjegojnë të vërtetën:  Shiko edhe këtë kritikë të gjerë të YBOP.

15) Struktura e trurit dhe lidhja funksionale e lidhur me konsumimin e pornografisë: Brain on Porn (2014)

Një studim i Max Planck i cili gjeti 3 ndryshime domethënëse të trurit të lidhura me varësinë që lidhen me sasinë e pornos të konsumuar. Ajo gjithashtu zbuloi se më shumë pornografi konsumonte aktivitetin e qarkut më pak të shpërblimit në përgjigje të ekspozimit të shkurtër (.530 sekondë) ndaj pornos vanilje. Në një autor kryesor të artikullit për vitin 2014 Tha Simone Kühn:

"Supozojmë se subjektet me një konsum të lartë pornografi kanë nevojë për stimulim në rritje për të marrë të njëjtën sasi shpërblimi. Kjo mund të nënkuptojë që konsumimi i rregullt i pornografisë pak a shumë konsumon sistemin tuaj të shpërblimit. Kjo do të përshtatet në mënyrë të përkryer hipotezën se sistemet e tyre të shpërblimit kanë nevojë për stimulim në rritje".

Një përshkrim më teknik i këtij studimi nga një përmbledhje e literaturës nga Kuhn & Gallinat - Bazat Neurobiologjike të Hiperseksualitetit (2016).

“Sa më shumë orë që pjesëmarrësit raportuan të konsumonin pornografi, aq më e vogël ishte përgjigjja BOLD në putamen e majtë në përgjigje të imazheve seksuale. Për më tepër, ne zbuluam se më shumë orë të kaluara duke parë pornografi shoqëroheshin me vëllim më të vogël të lëndës gri në striatum, më saktësisht në kullën e djathtë që arrinte në putamenet e barkut. Ne spekulojmë se deficiti strukturor i vëllimit të trurit mund të pasqyrojë rezultatet e tolerancës pas desensitizimit të stimujve seksualë".

16) Korrelacione nervore të reagimit seksual të syve në individë me dhe pa sjellje seksuale të pandreqshme (2014)

Ky studim i FMR-së nga Universiteti i Kembrixhit zbuloi sensibilizimin te të varurit nga pornografia që pasqyronte sensibilizimin te të varurit nga droga. Ai gjithashtu zbuloi se të varurit nga pornografia përshtaten me modelin e pranuar të varësisë për të dëshiruar "atë" më shumë, por nuk simpati "atë" më shumë. Hulumtuesit gjithashtu raportuan se 60% e subjekteve (mosha mesatare: 25) kishte vështirësi në arritjen e ereksioneve / zgjimit me partnerë të vërtetë si rezultat i përdorimit të pornografisë, por mund të arrijë erections me pornografi. Nga studimi ("CSB" është sjellje seksuale e pandreqshme):

“Subjektet e CSB raportuan se si rezultat i përdorimit të tepruar të materialeve të qarta seksuale… .. [ata] përjetuan epsh të zvogëluar ose funksion të ngrerë posaçërisht në marrëdhëniet fizike me gratë (megjithëse jo në lidhje me materialin e qartë seksual) "

“Në krahasim me vullnetarët e shëndetshëm, subjektet e CSB kishin dëshirë më të madhe subjektive seksuale ose dëshironin të tregonin shenja të qarta dhe kishin rezultate më të pëlqyera ndaj shenjave erotike, duke demonstruar kështu një shkëputje midis dëshirës dhe pëlqimit. Subjektet CSB gjithashtu kishin dëmtime më të mëdha të zgjimit seksual dhe vështirësive ngrerë në marrëdhëniet intime, por jo me materiale seksualisht eksplicite duke theksuar se rezultatet e rritura të dëshirës ishin specifike për shenjat e qarta dhe jo dëshirën e rritur të përgjithësuar të seksit. "

17) Modulimi i Potencialeve të Vona të Pozitive nga Imazhet Seksuale në Përdoruesit e Problemeve dhe Kontrollet në kundërshtim me "Varësinë nga Porno" (2015)

Një studim i dytë EEG nga Ekipi i Nicole Prause. Ky studim krahasoi subjektet 2013 nga Steele et al., 2013 në një grup kontrolli aktual (megjithatë ai vuajti nga të metat e njëjta defekte të përmendura më lart). Rezultatet: Krahasuar me kontrollet "individët që përjetojnë probleme që rregullojnë shikimin e pornografisë së tyre" kishin përgjigje më të ulëta të trurit për ekspozimin e një sekonde në fotografitë e vaniljes porn. autori kryesor pretendon këto rezultate "zhduk pornografinë e pornografisë." Çfarë shkencëtar i ligjshëm do të pretendojnë se studimi i tyre i vetëm anormal ka debunkuar a fusha e studimit e themeluar mirë?

Në realitet, gjetjet e Prause et al. 2015 përputhet në mënyrë të përkryer me Kühn & Gallinat (2014), i cili zbuloi se përdorimi më i pornografisë lidhet me aktivizimin e trurit më pak në përgjigje të fotografive të pornografisë vanilje. Prause et al. gjetjet gjithashtu lidhen me të Banca et al. 2015. Për më tepër, një tjetër studim i EEG gjeti se përdorimi më i madh i pornografisë në gratë ka lidhje me më pak aktivizimin e trurit në pornografi. Leximet më të ulëta të EEG do të thotë se subjektet u kushtojnë më pak vëmendje fotografive. Thënë thjesht, përdoruesit e shpeshtë të pornografisë u desensibilizuan në imazhe statike të pornografisë vanilje. Ata ishin të mërzitur (të zakonshëm ose të desensibilizuar). Shih ky kritikë të gjerë të YBOP. Nëntë letra të rishikuara nga kolegët pajtohen se ky studim ka gjetur desensitizim / zakon në përdoruesit e shpeshtë të pornografisë (në përputhje me varësinë): Kritikat e rishikuara nga kolegët e Prause et al., 2015

18) Adoleshentët dhe pornografi: një epokë e re e seksualitetit (2015)

Ky studim italian analizoi efektet e pornos në internet në të moshuarit e shkollave të mesme, të bashkëautor nga profesori i urologjisë Carlo Foresta, president i Shoqërisë Italiane të Pathophysiology Riprodhuese. E gjetura më interesante është se 16% e atyre që konsumojnë pornografi më shumë se një herë në javë raportojnë dëshirë seksuale anormale të ulët krahasuar me 0% në jo-konsumatorë (dhe 6% për ata që konsumojnë më pak se një herë në javë). Nga studimi:

“21.9% e përcaktojnë atë si të zakonshme, 10% raporton se ajo zvogëlon interesin seksual ndaj partnerëve të mundshëm të jetës reale, dhe pjesa tjetër, 9.1% raportojnë një lloj varësie. Për më tepër, 19% e konsumatorëve të përgjithshëm të pornografisë raportojnë një përgjigje anormale seksuale, ndërsa përqindja u rrit në 25.1% në mesin e konsumatorëve të rregullt."

19) Karakteristikat e Pacientëve sipas Llojit të Kërkesës Hypereksualitare: Një Shqyrtim Kuadsor i 115 Rastet Mensale (2015)

Një studim mbi burrat (mosha mesatare 41.5) me çrregullime të hiperseksualitetit, të tilla si parafilitë, masturbimi kronik ose tradhti bashkëshortore. 27 nga burrat u klasifikuan si "masturbues shmangës", që do të thotë se ata masturboheshin (zakonisht me përdorim pornografi) një ose më shumë orë në ditë, ose më shumë se 7 orë në javë. 71% e meshkujve që masturbuan kronikisht tek pornografi raportuan për probleme të funksionimit seksual, me raportimin e 33% duke vonuar derdhjen (një pararendës i ED-së të shkaktuar nga pornografia).

Çfarë mosfunksionimi seksual kanë 38% të burrave të mbetur? Studimi nuk thotë, dhe autorët kanë injoruar kërkesat e përsëritura për detaje. Dy zgjedhje kryesore për mosfunksionimin seksual të meshkujve janë mosfunksionimi erektil dhe epshi i ulët. Duhet të theksohet se burrat nuk u pyetën për funksionimin e tyre erektil pa pornografi. Kjo, nëse të gjitha aktivitetet e tyre seksuale përfshinin masturbim në pornografi, dhe jo seks me një partner, ata kurrë nuk do të mund të kuptonin se kishin pornografi. (Për arsye të njohura vetëm për të, Prause citon këtë letër si debunking ekzistencën e disfunksioneve seksuale të shkaktuara nga pornografia.)

20) Jeta seksuale e meshkujve dhe ekspozimi i përsëritur ndaj pornografisë. Një çështje e re? (2015)

Pjesë:

Specialistët e shëndetit mendor duhet të marrin në konsideratë efektet e mundshme të konsumit pornografik mbi sjelljet seksuale të meshkujve, vështirësitë seksuale të meshkujve dhe qëndrimet e tjera që lidhen me seksualitetin. Në pornografinë afatgjatë duket se krijon disfunksione seksuale, veçanërisht pamundësia e individit për të arritur një orgazmë me partnerin e tij. Dikush që kalon pjesën më të madhe të jetës së tij seksuale masturbohet duke shikuar pornografinë, angazhon trurin e tij në rihapjen e grupeve natyrore seksuale (Doidge, 2007), kështu që së shpejti do të duhet stimulim vizual për të arritur një orgazmë.

Shumë simptoma të ndryshme të konsumimit pornografik, siç është nevoja për të përfshirë një partner në shikimin e pornografisë, vështirësia në arritjen e orgazmës, nevoja për imazhet pornografike në mënyrë që të derdhen të kthehet në probleme seksuale. Këto sjellje seksuale mund të vazhdojnë për muaj apo vite dhe mund të jenë mentalisht dhe trupërisht të lidhur me mosfunksionim ngrerë, edhe pse nuk është një mosfunksionim organik. Për shkak të kësaj konfuzioni, që gjeneron siklet, turp dhe mohim, shumë njerëz refuzojnë të takojnë një specialist

Pornografia ofron një alternativë shumë të thjeshtë për të fituar kënaqësi pa lënë mënjanë faktorë të tjerë që janë përfshirë në seksualitetin e njeriut përgjatë historisë së njerëzimit. Truri zhvillon një rrugë alternative për seksualitetin e cila përjashton "personin tjetër real" nga ekuacioni. Për më tepër, konsumi i pornografisë në një afat të gjatë i bën njerëzit më të prirur për vështirësitë në marrjen e një mbledhjeje në praninë e partnerëve të tyre.

21) Përdorimi i pornografisë dhe masturbimit mes meshkujve heteroseksualë të shoqëruar me dëshirën e zvogëluar seksuale: Sa Rolet e Masturbimit? (2015)

Mastrifikimi ndaj pornos lidhej me uljen e dëshirës seksuale dhe intimitetit të ulët të marrëdhënieve. Pjesë:

Në mesin e njerëzve që masturbuan shpesh, 70% përdorte pornografinë së paku një herë në javë. Një vlerësim multivariate tregoi se mërzitja seksuale, përdorimi i shpeshtë i pornografisë dhe intimiteti i ulët i marrëdhënieve kanë rritur ndjeshëm shanset e raportimit të masturbimit të shpeshtë midis burrave të shoqëruar me dëshirë seksuale të zvogëluar.

Në mesin e meshkujve [me dëshirë seksuale të zvogëluar] që përdorën pornografinë së paku një herë në javë [në 2011], 26.1% raportuan se nuk ishin në gjendje të kontrollonin përdorimin e tyre të pornografisë. Përveç kësaj, 26.7% e burrave raportuan se përdorimi i tyre i pornografisë ndikoi negativisht në marrëdhëniet e tyre me partnerin 21.1% pohoi se ishte përpjekur të ndalonte përdorimin e pornografisë.

22) Mosfunksionimi i ngrerë, mërzitja dhe hiperseksualiteti midis meshkujve të bashkuar nga dy vende evropiane (2015)

Sondazhi raportoi një lidhje të fortë midis mosfunksionimit ngrerë dhe masave të hiperseksualitetit. Studimi anashkaloi të dhënat e korrelacionit midis funksionimit të ereksionit dhe përdorimit të pornografisë, por vuri në dukje një lidhje të rëndësishme. Një fragment:

Ndër burrat kroatë dhe gjermanë, hiperseksualiteti ishte dukshëm i ndërlidhur me prirjen ndaj mërzisë seksuale dhe më shumë probleme me funksionin e ngrerë.

23) Një Vlerësim Online i Variablave të Tiparit të Personalitetit, Psikologjik dhe Seksualitetit të Lidhur me Raportin e Sjelljes Hiperseksuale (2015)

Sondazhi raportoi një temë të zakonshme të gjetur në disa studime të tjera të listuara këtu: Të varurit nga pornografia / seksi raportojnë arousabilty më të madhe (dëshirat që lidhen me varësinë e tyre) të kombinuara me funksionin më të dobët seksual (frika nga përvoja e mosfunksionimit ereksion).

Sjellja hiperseksuale ”paraqet një paaftësi të perceptuar për të kontrolluar sjelljen seksuale të dikujt. Për të hetuar sjelljen hiperseksuale, një kampion ndërkombëtar i 510 burrave dhe grave të identifikuara heteroseksuale, biseksuale dhe homoseksuale të vetë-identifikuar plotësuan një bateri anonim të vetë-raportimit të vetë-raportit në internet.

Kështu, të dhënat treguan se sjellja hiperseksuale është më e zakonshme për meshkujt dhe ata që raportojnë se janë më të rinj në moshë, më lehtë të ngacmuar seksualisht, më shumë frenohet seksualisht për shkak të kërcënimit të dështimit të performancës, më pak të frenuar seksualisht për shkak të kërcënimit të pasojave të performancës, dhe më impulsive, shqetësuese dhe depresive

24) Aktivitetet seksuale online: Një studim eksplorues i modeleve të përdorimit problematik dhe jo-problematik në një mostër të burrave (2016)

Ky studim belg nga një universitet kryesor kërkimor zbuloi se përdorimi problematik i pornografisë në internet ishte i lidhur me funksionin e ngrerë e ulur dhe kënaqësinë e përgjithshme seksuale. Megjithatë, përdoruesit problematikë të pornografisë përjetuan dëshira më të mëdha. Studimi duket se raporton përshkallëzimin, pasi 49% e burrave shikonin pornografi që “nuk ishte më parë interesante për ta apo se ato konsideroheshin të neveritshme." (Shiko Studimet raportimi i abuzimit / desensitizimit në pornografi dhe përshkallëzimi i përdorimit pornografik) Pjesë:

"Ky studim është i pari që heton drejtpërdrejt marrëdhëniet midis disfunksioneve seksuale dhe përfshirjes problematike në OSA. Rezultatet treguan se dëshira seksuale më e lartë, kënaqësia më e ulët seksuale e përgjithshme dhe funksioni më i ulët i ngrirjes ishin të lidhura me OSA-të problematike (aktivitetet seksuale në internet). këto rezultatet mund të lidhen me ato të studimeve të mëparshme që raportojnë një nivel të lartë të arousability në lidhje me simptomat e varësisë seksuale (Bancroft & Vukadinovic, 2004; Laier et al., 2013; Muise et al., 2013). ”

Duke pyetur përdoruesit e pornos për përshkallëzimin

Përveç kësaj, më në fund kemi një studim që u kërkon përdoruesve të pornografisë rreth përshkallëzimit të mundshëm të zhanreve pornografike të reja ose shqetësuese. Mendoni se çfarë ka gjetur?

"Dyzet e nëntë për qind përmendën të paktën ndonjëherë kërkimin për përmbajtje seksuale ose duke u përfshirë në OSA që nuk ishin më parë interesante për ta apo që ata konsideronin të neveritshme, dhe 61.7% raportuan se të paktën ndonjëherë OSA shoqëroheshin me turp ose ndjenja faji. "

Shënim - Kjo është studimi i parë për të hetuar drejtpërdrejt marrëdhëniet midis disfunksioneve seksuale dhe përdorimit pornografik problematik. Dy studime të tjera që pretendojnë se kanë hulumtuar korrelacionin midis përdorimit të pornografisë dhe funksionimit erektil i ngjeshur së bashku të dhënat nga studimet e mëparshme në një përpjekje të pasuksesshme për të dëmtuar ED-në e pornografisë. Të dy ishin kritikuar në literaturën e rishikuar në shqyrtim: letra # 1 nuk ishte një studim autentik, dhe ka qenë plotësisht të diskredituar; letër #2 në të vërtetë gjetën korrelacione që mbështesin mosfunksionimin seksual të shkaktuar nga pornografia. Për më tepër, dokumenti 2 ishte vetëm një "komunikim i shkurtër" që nuk ka raportuar të dhëna të rëndësishme të cilat autorët raportuan në një konferencë seksologjike.

25) Efektet e përdorimit të materialit seksual eksplicit në dinamikat e marrëdhënieve romantike (2016)

Ashtu si me shumë studime të tjera, përdoruesit e vetëm të pornografisë raportojnë marrëdhënie më të dobët dhe kënaqësi seksuale. Një fragment:

Më konkretisht, çifte, ku askush nuk përdorte, raportuan më shumë kënaqësi në lidhje me ato çifte që kishin përdorues individualë. Kjo është në përputhje me hulumtimet e mëparshme (; ), duke demonstruar që përdorimi i vetëm i SEM sjell pasoja negative.

Punësuar Shkalla e efektit të konsumimit të pornografisë (PCES), studimi gjeti se përdorimi më i lartë i pornografisë lidhej me funksionin seksual të varfër, me probleme seksuale dhe me një "jetë seksuale më të keqe". Një fragment që përshkruan korrelacionin midis PCES "Efektet negative" në pyetjet "Jeta e seksit" dhe frekuenca e përdorimit pornografik:

Nuk kishte dallime të konsiderueshme për PCES Dimensionin e Efektit Negativ në të gjithë frekuencën e përdorimit seksual eksplicit të materialit; megjithatë, tkëtu ishin dallime të konsiderueshme në subscale Sex Life, ku Përdoruesit e Lartë të Frekuencave të Pornerit raportuan më shumë efekte negative sesa përdoruesit e pornografisë me frekuencë të ulët.

26) Kushtëzimi i ndryshuar dhe lidhja nervore në subjektet me sjelljen e pështirë seksuale (2016)

"Sjelljet seksuale të detyrueshme" (CSB) do të thotë se burrat ishin të varur nga pornografia, sepse subjektet e CSB kishin mesatarisht gati 20 orë përdorim pornografik në javë. Kontrollet ishin mesatarisht 29 minuta në javë. Interesante, 3 nga 20 subjektet e CSB u përmendën intervistuesve se ata vuanin nga "çrregullimi i ereksionit orgazmik", ndërsa asnjë nga subjektet e kontrollit nuk raportoi probleme seksuale.

27) Rrugët shoqëruese ndërmjet konsumit të pornografisë dhe kënaqësisë seksuale të reduktuar (2017)

Ky studim gjendet në të dy listat. Ndërsa lidh përdorimin e pornos për të ulur kënaqësinë seksuale, gjithashtu raportoi që frekuenca e përdorimit të pornos lidhej me një preferencë (apo nevojë?) Që pornoja mbi njerëzit të arrinte ngjalljen seksuale. Një fragment:

Së fundi, kemi gjetur se frekuenca e konsumit të pornografisë ishte gjithashtu e lidhur drejtpërdrejt me një preferencë relative për eksitim seksual pornografik e jo partnere. Pjesëmarrësit në këtë studim kanë konsumuar kryesisht pornografinë për masturbim. Kështu, ky zbulim mund të jetë tregues i një efekti masturbues të kondicionimit (Cline, 1994, Malamuth, 1981, Wright, 2011). Më shpesh pornografia përdoret si mjet zgjimit për masturbim, aq më shumë një individ mund të kushtëzohet me pornografi në krahasim me burimet e tjera të zgjimit seksual.

28) "Unë mendoj se ka qenë një ndikim negativ në shumë mënyra, por në të njëjtën kohë nuk mund ta ndalem duke e përdorur atë": Përdorimi i pornografisë problematike të vetë-identifikuar në mesin e një mostre të të rinjve australianë (2017)

Sondazh në internet i australianëve, të moshës 15-29 vjeç. Ata që kishin parë ndonjëherë pornografi (n = 856) u pyetën në një pyetje të hapur: 'Si ka ndikuar pornografia në jetën tuaj?'.

Ndër pjesëmarrësit të cilët iu përgjigjën pyetjes së hapur (n = 718), përdorimi problematik u identifikua vetë nga të intervistuarit 88. Pjesëmarrësit meshkuj që raportuan përdorimin problematik të pornografisë theksuan efektet në tri fusha: në funksionet seksuale, zgjimin dhe marrëdhëniet. Përgjigjet përfshinin "Unë mendoj se ka qenë një ndikim negativ në shumë mënyra, por në të njëjtën kohë nuk mund ta ndaloj përdorimin" (Mashkull, I moshuar 18-19). Disa pjesëmarrës femra gjithashtu raportuan për përdorim problematik, ku shumë prej tyre raportuan ndjenja negative si faji dhe turpi, ndikimi në dëshirën seksuale dhe detyrimet që lidhen me përdorimin e tyre të pornografisë. Për shembull, si një pjesëmarrës femër sugjeroi; "Më bën të ndihem fajtor dhe po përpiqem ta ndaloj. Nuk më pëlqen mënyra se si ndihem se kam nevojë për atë që të shkoj vetë, nuk është e shëndetshme. "(Femër, Mosha 18-19)

29) Shkaqet organike dhe psikogenike të mosfunksionimit seksual tek të rinjtë (2017)

Një përmbledhje narrative, me një pjesë të quajtur “Roli i Pornografisë në Ejakulimin e Vonuar (DE)”. Një fragment nga kjo pjesë:

Roli i Pornografisë në DE

Gjatë dekadës së fundit, një rritje e madhe e mbizotërimit dhe aksesueshmërisë së pornografisë në internet ka siguruar shkaqe të rritura të DE të lidhura me teorinë e dytë dhe të tretë të Althof. Raportet nga viti 2008 të gjetura mesatarisht 14.4% e djemve ishin të ekspozuar në pornografi para moshës 13 vjeç dhe 5.2% e njerëzve shikonin pornografi të paktën çdo ditë. Një studim i vitit 2016 zbuloi se këto vlera ishin rritur në përkatësisht 48.7% dhe 13.2%. Një moshë e hershme e ekspozimit të parë pornografik kontribuon në DE përmes marrëdhënies së saj me pacientët që shfaqin CSB.

Voon et al. zbuluan se të rinjtë me CSB kishin parë materiale të qarta seksuale në moshë më të hershme sesa bashkëmoshatarët e tyre të shëndetshëm të kontrolluar nga mosha. Siç u përmend më parë, të rinjtë me CSB mund të bien viktimë e teorisë së tretë të Althof për DE dhe preferojnë të zgjedhin masturbimin mbi seksin e partnerizuar për shkak të mungesës së ngjalljes në marrëdhënie. Një numër i rritur i burrave që shikojnë çdo ditë materiale pornografike gjithashtu kontribuojnë në DE përmes teorisë së tretë të Althof.

Vagina e rreme

Në një studim të 487 studentëve të kolegjit meshkuj, Sun et al. gjetën shoqata midis përdorimit të pornografisë dhe një kënaqësie të vetë-raportuar të zvogëluar të sjelljeve intime seksuale me partnerë të jetës reale. Këta individë kanë një rrezik të ngritur për të zgjedhur preferencialisht masturbimin mbi takimet seksuale, siç tregohet në një raport rasti nga Park et al. Një mashkull i regjistruar 20-vjeçar u paraqit me vështirësi në arritjen e orgazmës me të fejuarin e tij për gjashtë muajt e mëparshëm. Një histori e detajuar seksuale zbuloi se pacienti mbështetej në pornografinë në internet dhe përdorimin e një lodre seksi të përshkruar si një "vaginë e rreme" për të masturbuar gjatë vendosjes. Me kalimin e kohës, ai kërkonte përmbajtje të një natyre gjithnjë e më grafike ose fetish në orgazmë. Ai pranoi se e gjeti të fejuarin e tij tërheqës por preferoi ndjenjën e lodrës së tij sepse e gjeti atë më stimuluese atë marrëdhënie të vërtetë.

Raporti i çështjes

Një rritje e aksesit të pornografisë në internet i vë burrat e rinj në rrezik të zhvillimit të DE përmes teorisë së dytë të Althof, siç tregohet në raportin e rastit vijues: Bronner et al. intervistoi një burrë të shëndetshëm 35-vjeçar duke u paraqitur me ankesa se nuk dëshironin të bënin marrëdhënie seksuale me të dashurën e tij pavarësisht se ishin tërhequr mendërisht dhe seksualisht prej saj. Një histori e detajuar seksuale zbuloi se ky skenar kishte ndodhur me 20 gratë e kaluara që ai u përpoq të datojë. Ai raportoi përdorim të gjerë të pornografisë që nga adoleshenca që fillimisht përbëhej nga zoofilia, skllavëria, sadizmi dhe masokizmi, por përfundimisht përparoi në seks transgjinor, orgji dhe seks të dhunshëm. Ai do të vizualizonte skenat pornografike në imagjinatën e tij për të funksionuar seksualisht me gratë, por që gradualisht ndaloi së punuari. Hendeku midis fantazive pornografike të pacientit dhe jetës reale u bë shumë i madh, duke shkaktuar një humbje dëshire.

Sipas Althof, kjo do të paraqitet si DE në disa pacientë. Kjo temë e përsëritur për të kërkuar përmbajtje pornografike të një natyre gjithnjë e më shumë grafike ose fetish ndaj orgazmës përcaktohet nga Park et al. si hyperactivity. Ndërsa njeriu sensibilizon ngjalljen e tij seksuale ndaj pornografisë, seksi në jetën reale nuk aktivizon më rrugët e duhura neurologjike për të ejakuluar (ose prodhuar ereksione të qëndrueshme në rastin e ED).

30) Pornografia gjithnjë e më e dëmshme për shëndetin dhe marrëdhëniet thotë studimi i Spitalit Universitar të Brno (2018)

Inshtë në Çekisht. Kjo faqe YBOP përmban një njoftim të shkurtër për shtyp në anglisht. Ai gjithashtu ka një përkthim të paqartë të Google të njoftimit për shtyp më të gjatë nga faqja e internetit e spitalit. Disa fragmente nga njoftimi për shtyp:

Përdorimi i shtuar dhe ekspozimi ndaj pornografisë po dëmtojnë gjithnjë e më shumë marrëdhëniet normale dhe madje edhe shëndetin e të rinjve, sipas një studimi të lëshuar të hënën nga Spitali Universitar i Brno-s.

Ai tha se shumë të rinj nuk ishin thjesht të përgatitur për marrëdhënie normale për shkak të miteve të krijuara nga pornografia që po vëzhgonin. Shumë njerëz të përfshirë në pornografi nuk mund të stimulohen fizikisht në një marrëdhënie, shtoi studimi. Trajtimi psikologjik dhe madje mjekësor u kërkua, tha raporti.

Në departamentin seksologjik të Spitalit të Fakultetit në Brno, ne gjithashtu shënojmë raste gjithnjë e më të shpeshta të të rinjve që nuk janë në gjendje të kenë një jetë seksuale normale si rezultat i pornografisë ose të krijojnë një marrëdhënie.

Ndikimi negativ

Fakti që pornografia nuk është thjesht një "diversifikim" i jetës seksuale, por shpesh ka një ndikim negativ në cilësinë e seksualitetit partner dëshmohet nga numri në rritje i pacientëve në Seksionin Seksual të Spitalit Universitar Brno të cilët, për shkak të monitorimit të tepërt të papërshtatshëm përmbajtja seksuale, po futen në probleme shëndetësore dhe marrëdhënie.

Në moshën e mesme, partnerët meshkuj po zëvendësojnë seksin e partnerit me pornografi (masturbimi është i disponueshëm në çdo kohë, më shpejt, pa investime psikologjike, fizike ose materiale). Në të njëjtën kohë, ndjeshmëria ndaj stimujve seksualë normal (real) të shoqëruar nga rreziku i mosfunksionimeve të lidhura me seksin të shoqëruara vetëm me një partner zvogëlohet ndjeshëm nga monitorimi i pornografisë. Ky është një rrezik i intimitetit dhe afërsisë në marrëdhënie, pra ndarja psikologjike e partnerëve, nevoja për masturbim në internet po rritet gradualisht - rreziku i varësisë rritet dhe, e fundit, por jo më pak e rëndësishmja, seksualiteti mund të ndryshojë në intensitetin e tij, por edhe në cilësinë e pornografisë normale nuk mjafton, dhe këta njerëz përdorin çoroditje (p.sh., sado-mazokiste ose zoofile).

Si rezultat, monitorimi i tepruar i pornografisë mund të rezultojë në varësi, e cila manifestohet nga mosfunksionimi seksual, çrregullimi i marrëdhënieve që çojnë në izolim social, përqendrimi i ndërprerë ose neglizhimi i përgjegjësive të punës, ku vetëm seksi luan një rol dominuese në jetë.

31) Dysfunksionet seksuale në epokën e internetit (2018)

Pjesë:

Dëshira e ulët seksuale, ulja e kënaqësisë në marrëdhëniet seksuale dhe mosfunksionimi erektil (ED) janë gjithnjë e më të zakonshme tek popullata e re. Në një studim italian nga 2013, deri në 25% të subjekteve që vuanin nga ED ishin nën moshën 40 vjeç, dhe në një studim të ngjashëm të botuar në vitin 2014, më shumë se gjysma e burrave kanadezë me përvojë seksuale midis moshës 16 dhe 21 vjeç vuanin nga disa lloj çrregullimi seksual. Në të njëjtën kohë, përhapja e stileve të jetesës jo të shëndetshme të shoqëruara me ED organike nuk ka ndryshuar ndjeshëm ose është ulur në dekadat e fundit, duke sugjeruar që ED psikogjenike është në rritje.

DSM-IV-TR përcakton disa sjellje me cilësi hedonike, të tilla si lojërat e fatit, blerjet, sjelljet seksuale, përdorimi i Internetit dhe përdorimi i lojërave video, si “çrregullime të kontrollit të impulsit që nuk klasifikohen diku tjetër” - edhe pse këto shpesh përshkruhen si varësi të sjelljes. Hetimet e fundit kanë sugjeruar rolin e varësisë së sjelljes në mosfunksionimet seksuale: ndryshimet në rrugët neurobiologjike të përfshira në përgjigjen seksuale mund të jenë pasojë e stimujve të përsëritur, mbinormalë me origjinë të ndryshme.

Faktorët e rrezikut

Në mesin e varësive të sjelljes, përdorimi problematik i internetit dhe konsumimi i pornografisë në internet shpesh citohen si faktorë të mundshëm të rrezikut për mosfunksionim seksual, shpesh pa kufizime të përcaktuara midis dy fenomeneve. Përdoruesit e internetit janë tërhequr nga pornografia në internet për shkak të anonimitetit, përballueshmërisë dhe qasjes së tyre, dhe në shumë raste përdorimi i tij mund të çojë përdoruesit përmes një varësie në cybersex: në këto raste, përdoruesit kanë më shumë gjasa të harrojnë rolin "evolucionar" më shumë eksitim në materialin e vetë-përzgjedhur seksualisht sesa në marrëdhënie.

Në literaturë, studiuesit janë të paqëndrueshëm në lidhje me funksionin pozitiv dhe negativ të pornografisë në internet. Nga pikëpamja negative, ajo përfaqëson shkaktarin kryesor të sjelljes masturbuese të pandreqshme, varësisë nga cybersex, madje edhe të mosfunksionimit të ngrerë.

32) Dallimet Gjinore në Marrëdhëniet e Funksionimit Seksual Me Lidhje seksuale të Implikueshme dhe Eksplicite dhe Dëshirimi i Seksit: Një Studim i Shembullit të Komunitetit (2018)

Shënim: Studimi nuk vlerësoi nivelet e përdorimit të pornografisë ose varësisë nga pornografia. Sidoqoftë, ajo raportoi që funksionimi më i mirë seksual kishte të bënte me reagimin më të ulët të shenjave ("Pëlqimi i nënkuptuar"):

Në pjesëmarrësit meshkuj, nivele më të larta të funksionimit seksual bashkë-ndodhën të ulët pëlqim i nënkuptuar i stimujve erotikë

Autorët hipotezuan se përdorimi i pornos mund të ketë luajtur një pjesë:

Lidhja fillestare kundërintuitive tek burrat midis pëlqimit të ulët të nënkuptuar të seksit dhe nivelit më të lartë të funksionimit seksual, i cili u gjet si në studimin aktual ashtu edhe në dy hetimet e mëparshme ST-IAT në mostrat klinike (van Lankveld, de Jong, et al., 2018; van Lankveld et al., 2015), provokon spekulime… .. Stimujt erotikë në ST-IAT përshkruanin aktorë anonimë të pornografisë. Një shpjegim i mundshëm mund të jetë që burrat me një histori të takimeve seksuale të pasuksesshme dhe zhgënjyese nuk e përjetojnë partnerin e tyre si një stimul seksual pozitiv edhe pse ata kanë një vlerësim të fortë pozitiv të stimujve seksualë në përgjithësi.

Mësimi seksual

Një shoqatë e fortë, pozitive e nënkuptuar me këtë lloj stimulesh te burrat me nivele më të ulëta të funksionimit seksual mund të jetë faza përfundimtare e një procesi mësimi (Georgiadis et al., 2012). Një fazë e tillë përfundimtare mund të rezultojë nga ekspozimi i shpeshtë ndaj pornografisë eksplicite dhe lidhja e këtyre stimujve me shpërblimet e marra nga orgazma përmes masturbimit, në krahasim me përvojat e palodhura seksuale me partnerët e tyre.

Nga ana tjetër, shoqatat e stimujve seksualë me valencë pozitive, siç është tek burrat me nivele të ulëta të funksionimit seksual, mund të paraqesin një dëshirë të fortë për ndërveprimet seksuale siç u shfaqën në fotografitë erotike. Mospërputhja midis kësaj dëshire dhe ndërveprimeve seksuale të tyre mund, në të vërtetë, të jetë një nga forcat lëvizëse të përvojave të tyre jofunksionale seksuale

33) A është përdorimi i pornografisë në lidhje me funksionin e ngrirjes? Rezultatet nga analizat e kryqëzimit kryq seksional dhe latent të rritjes "(2019)

Studiuesi që trishtoi njerëzimin me "varësia e pornografisë së perceptuar"Dhe pohoi atë disi"funksionon shumë ndryshe nga varësitë e tjera, "Tani e ka kthyer shkathtësinë e tij ndaj ED-së të pornografisë. Edhe pse kjo Studimi i Joshua Grubbs-it gjeti korrelacione midis varfër funksionimin seksual dhe të dy varësisë pornografike  përdorimi pornografik (duke përjashtuar meshkujt seksualisht joaktive dhe kështu shumë burra me ED), gazeta lexon sikur të ketë zbërthyer plotësisht ED-të e nxitura nga pornografia (PIED). Ky burrë njeriu nuk është befasi për ata që kanë ndjekur pretendimet e mëparshme të dyshimta të Dr. Grubbs në lidhje me "varësia e pornografisë së perceptuar"Fushatë. Shih këtë analizë të gjerë për faktet.

Zgjedhja e mostrës së duhur

Ndërsa letër Grubbs vazhdimisht minimizon korrelacionet midis përdorimit të pornografisë më të lartë dhe ereksioneve të dobëta, korrelacioneve ishin raportuar në të 3 grupet - veçanërisht për mostrën 3, e cila ishte mostra më e rëndësishme pasi ishte mostra më e madhe dhe mesatarisht nivele më të larta të përdorimit të pornografisë. Më e rëndësishmja, diapazoni i moshës së këtij kampioni ka më shumë të ngjarë të raportojë PIED. Nuk është për t'u habitur, shembulli 3 kishte korrelacionin më të fortë midis niveleve më të larta të përdorimit të pornografisë dhe funksionimit më të dobët të ereksionit (-0.37). Më poshtë janë grupet 3, me minutat mesatare të përditshme të shikimit të pornografisë dhe korrelacionet midis sasisë së përdorimit të funksionimit të ngrerë (një shenjë negative do të thotë ereksione të dobëta të lidhura me përdorimin më të madh të pornografisë):

  1. Shembulli 1 (burrat 147): mosha mesatare 19.8 - mesatarisht 22 minuta e pornografisë / ditës. (-0.18)
  2. Shembulli 2 (burrat 297): mosha mesatare 46.5 - Averaged 13 minuta e pornografisë / ditës. (-0.05)
  3. Shembulli 3 (burrat 433): mosha mesatare 33.5 - Averaged 45 minuta e pornografisë / ditës. (-0.37)

Rezultate mjaft të drejtpërdrejta: mostra që përdorte më shumë pornografi (# 3) kishte korrelacionin më të fortë midis përdorimit më të madh të pornos dhe ereksioneve më të varfra, ndërsa grupi që përdor më pak (# 2) kishte korrelacionin më të dobët midis përdorimit më të madh të pornos dhe ereksioneve më të varfra. Pse Grubbs nuk e theksoi këtë model në shkrimin e tij, në vend që të përdor manipulime statistikore në përpjekje për ta bërë atë të zhduket?

Për të përmbledhur:
  • Mostra #1: Mosha mesatare 19.8 - Vini re se përdoruesit e pornografisë 19-vjeçare rrallë raportojnë pornografinë kronike (sidomos kur përdorin vetëm minuta 22 në ditë). Pjesa më e madhe e tregime të rimëkëmbjes pornografike të shkaktuara nga pornografia YBOP ka mbledhur nga burra të moshës 20-40. Kjo zakonisht kërkon kohë për të zhvilluar PIED.
  • Shembulli # 2: Mosha mesatare 46.5 - Ata mesatarisht kishin vetëm minuta 13 në ditë! Me një devijim standard të viteve 15.3, disa pjesë të këtyre burrave ishin pesëdhjetë-diçka. Këta njerëz të moshuar nuk filluan të përdorin pornografi në internet gjatë adoleshencës (duke i bërë ata më pak të pambrojtur për të kushtëzuar zgjimin seksual të tyre vetëm për pornografinë në internet). Në të vërtetë, ashtu si Grubbs gjeti, shëndeti seksual i njerëzve pak më të moshuar ka qenë gjithmonë më i mirë dhe më elastik mbi të gjithë, sesa përdoruesit të cilët filluan të përdorin pornografinë digjitale gjatë adoleshencës (të tilla si ato me një moshë mesatare të 33 në mostrën 3).
  • Mostra #3: Mosha mesatare 33.5 - Siç është përmendur tashmë, shembulli 3 ishte mostra më e madhe dhe mesatarisht nivele më të larta të përdorimit të pornografisë. Më e rëndësishmja, kjo interval moshe ka më shumë të ngjarë të raportojë PIED. Nuk është për t'u habitur, shembulli 3 kishte korrelacionin më të fortë midis niveleve më të larta të përdorimit të pornografisë dhe funksionimit më të dobët të ereksionit (-0.37).
Varësia e pornos dhe funksionimi më i dobët i ereksionit

Grubbs gjithashtu korrespondonte rezultatet e varësisë pornografike me funksionimin e ngrerë. Rezultatet tregojnë se edhe në lëndët me funksionim relativisht të shëndetshëm të ngrerë, varësia nga pornografia ishte dukshëm e lidhur me varfër erections. Rezultatet ishin -0.20 në -0.33. Si më parë, korrelacioni më i fortë midis varësisë nga pornografia dhe ereksionit më të varfër (-0.33) ka ndodhur në mostrën më të madhe të Grubbs. Ky ishte mostra e një moshe mesatare që ka shumë të ngjarë të raportojë ED të shkaktuara nga porno: mostër 3, mosha mesatare: 33.5 (Subjektet 433).

Prisni një minutë që të pyesni, se si guxoj të them dukshëm lidhur? A nuk e studioni Grubbs me besim të deklarojë se marrëdhënia ishte vetëm "i vogël për të moderuar, "Do të thotë se nuk është punë e madhe? Ndërsa kemi hulumtuar kritikën, Përdorimi i përshkruesve të Grubbs varion shumë, në varësi të asaj që Grubbs studion ju lexoni. Nëse studimi i Grubbs ka të bëjë me përdorimin e pornografisë duke shkaktuar ED, atëherë numrat e mësipërm paraqesin një korrelacion të dobët, të hedhur mënjanë në shkrimin e tij të ngarkuar me spinë.

Megjithatë, nëse është studimi më i famshëm i Grubbs ("Shkelje si varësi: Religjioziteti dhe mosmiratimi moral si parashikues të varësisë së perceptuar ndaj pornografisë"), Ku ai shpalli që të qenit fetar ishte shkaku i vërtetë i" varësisë nga pornografia ", atëherë numrat të vogla se këto përbëjnë një "marrëdhënie të fortë". Në fakt, lidhja "e fuqishme" e Grubbs midis religjionit dhe "varësisë së pornografisë së perceptuar" ishte vetëm 0.30! Megjithatë ai e përdorte atë në mënyrë të guximshme për të futur në një model krejtësisht i ri dhe i dyshimtë i varësisë pornografike.

Paragjykim?

Në Dr Grubbs bizzaro-statistikat e botës, 0.37 nuk është i dallueshëm (korrelacioni midis përdorimit të pornografisë dhe funksionimit më të dobët të ereksionit), ndërsa 0.30 është i fuqishëm (korrelacion midis fetarisë dhe varësisë së perceptuar të pornografisë).

Tabelat, lidhjet dhe detajet e përmendura këtu gjenden në ky seksion i një analize më të gjatë YBOP. Jo e papritur nga Grubbs, i cili është aleat i ngushtë i Nicole Prause, dhe ishte një anëtar krenar prej saj tani i shuar, shkelje të markës tregtare, faqe interneti të industrisë pornografike "RealYBOP".

34) Sondazhi i Funksionit dhe Pornografisë Seksuale (2019)

Në këtë studim, studiuesit kërkuan një lidhje midis ED dhe indekseve të varësisë nga pornografia duke përdorur një pyetësor "mall". Ndërsa nuk u gjet asnjë lidhje e tillë, disa korrelacione të tjera interesante u shfaqën në rezultatet e tyre. Rezultati i pavlefshëm mund të jetë sepse përdoruesit nuk e vlerësojnë saktë shkallën e tyre të "dëshirës" derisa të përpiqen të lënë përdorimin. Pjesë:

Shkalla e mosfunksionimit erektil ishte më e ulët në ato meshkuj që preferonin seksin e partnerizuar pa pornografi (22.3%) dhe u rritën ndjeshëm kur pornografia u preferua mbi seksin e partnerizuar (78%).

... Pornografia dhe mosfunksionimi seksual janë të zakonshme tek të rinjtë.

… Ata [burra] që përdorën pothuajse çdo ditë ose më shumë, kishin nivele ED prej 44% (12 / 27) krahasuar me 22% (47 / 213) për ata përdorues më "casual" (≤5x / javë), duke arritur domethënie në analizën univariate (p= 0.017). Mund të jetë që vëllimi të luajë një rol në një farë mase.

Fiziologjia e PIED

Path Patofiziologjia e propozuar e PIED duket e besueshme dhe bazohet në një larmi pune studiuesish dhe jo në një koleksion të vogël studiuesish që mund të ndikohen nga një paragjykim etik. Gjithashtu mbështesin anën "shkakësore" të argumentit janë raportet e burrave që rifitojnë funksionin normal seksual pas ndërprerjes së përdorimit të tepruar të pornografisë.

… Vetëm studimet e mundshme do të jenë në gjendje të zgjidhin përfundimisht çështjen e shkakësisë ose shoqërimit, duke përfshirë studime ndërhyrëse që vlerësojnë suksesin e abstenimit në trajtimin e ED në përdoruesit e pornografisë së rëndë. Popullatat shtesë që kërkojnë një konsideratë të veçantë përfshijnë adoleshentët. Beenshtë ngritur shqetësimi se ekspozimi i hershëm ndaj materialit grafik seksual mund të ndikojë në zhvillimin normal. Shkalla e adoleshentëve që janë të ekspozuar ndaj pornografisë para moshës 13 vjeç është rritur tre herë gjatë dekadës së fundit, dhe tani qëndron rreth 50%.

Më shumë fragmente

Studimi i mësipërm u paraqit në takimin 2017 të Shoqatës Urologjike Amerikane. Disa fragmente nga ky artikull në lidhje me të - Studimi sheh lidhjen midis mosfunksionimit pornografik dhe seksual (2017): 

Të rinjtë që preferojnë pornografi në takimet seksuale të botës reale mund të gjejnë veten të kapur në një kurth, të paaftë për të kryer seksualisht me njerëzit e tjerë kur paraqitet mundësia, raporton një studim i ri. Burrat e varur nga pornoja kanë më shumë gjasa të vuajnë nga mosfunksionimi ngrerë dhe kanë më pak gjasa të jenë të kënaqur me marrëdhëniet seksuale, sipas gjetjeve të studimit të paraqitura të premten në takimin vjetor të Shoqatës Urologjike Amerikane, në Boston.

"Shkalla e shkaqeve organike të mosfunksionimit erektil në këtë grup moshe është jashtëzakonisht e ulët, kështu që rritja e mosfunksionimit erektil që kemi parë me kalimin e kohës për këtë grup duhet të shpjegohet, ”tha Christman. "Ne besojmë se përdorimi i pornografisë mund të jetë një pjesë e kësaj enigme".

35) Dështimi seksual në Atin e Ri: Çështjet e Intimitetit Seksual (2018)

Ky kapitull nga një tekst shkollor i ri me titull Sëmundjet psikiatrike paslindore të nënave adreson ndikimin e pornografisë në funksionin seksual të një babai të ri, duke cituar një letër të bashkëautorizuar nga nikoqiri i kësaj faqe në internet, "A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike. "Kjo faqja përmban pamje ekstra të fragmenteve përkatëse nga kapitulli.

36) Prevalenca, Modelet dhe Efektet e Vetë-Perceptuara të Konsumit të Pornografisë në Studentët e Universitetit Polak: Një Studim Ndërsektorial (2019)

Studim i madh (n = 6463) mbi studentët e kolegjit meshkuj dhe femra (mosha mesatare 22) raporton nivele relativisht të larta të varësisë nga pornografia (15%), përshkallëzim i përdorimit të pornografisë (tolerancë), simptoma tërheqjeje dhe probleme seksuale dhe marrëdhënie të lidhura me pornografinë. Ekstraktet përkatëse:

Efektet më të shpeshta të dëmshme të përdorimit të pornografisë përfshijnë: nevojën për stimulim më të gjatë (12.0%) dhe më shumë stimuj seksualë (17.6%) për të arritur orgazmën dhe një ulje në kënaqësinë seksuale (24.5%) ...

Studimi aktual gjithashtu sugjeron se ekspozimi i mëhershëm mund të shoqërohet me desensitizimin potencial ndaj stimujve seksualë siç tregohet nga nevoja për stimulim më të gjatë dhe më shumë stimuj seksualë të kërkuar për të arritur orgazmën kur konsumojnë materiale eksplicite dhe rënie të përgjithshme në kënaqësinë seksuale...

U raportuan ndryshime të ndryshme të modelit të përdorimit të pornografisë në rrjedhën e periudhës së ekspozimit: kalimi në një zhanër të ri të materialit eksplicit (46.0%), përdorimi i materialeve që nuk përputhen me orientimin seksual (60.9%) dhe duhet të përdorin më shumë material ekstrem (i dhunshëm) (32.0%) ...

37) Shëndeti seksual dhe riprodhues dhe të drejtat në Suedi 2017 (2019)

Një studim i vitit 2017 nga Autoriteti Shëndetësor Publik Suedez përmban një seksion ku diskutohen gjetjet e tyre mbi pornografinë. Me rëndësi këtu, përdorimi më i madh i pornografisë ishte i lidhur me shëndetin e varfër seksual dhe uljen e pakënaqësisë seksuale. Pjesë:

Dyzet e një përqind e meshkujve të moshës 16 në 29 janë përdorues të shpeshtë të pornografisë, dmth. Konsumojnë pornografi në baza ditore ose pothuajse në baza ditore. Përqindja korresponduese në mesin e grave është 3 për qind. Rezultatet tona tregojnë gjithashtu një lidhje mes konsumit të shpeshtë të pornografisë dhe shëndetit seksual të varfër, dhe një shoqatë me seksin transaksional, pritjet shumë të larta të performancës seksuale dhe pakënaqësinë me jetën seksuale të dikujt. Pothuajse gjysma e popullsisë thotë se konsumi i tyre i pornografisë nuk ndikon në jetën e tyre seksuale, ndërsa një e treta nuk e di nëse ndikon apo jo. Një përqindje e vogël e grave dhe burrave thonë se përdorimi i tyre i pornografisë ka një efekt negativ në jetën e tyre seksuale. Ishte më e zakonshme tek burrat me arsim të lartë përdorimi i rregullt i pornografisë në krahasim me burrat me arsim të ulët.

Ekziston nevoja për më shumë njohuri për lidhjen ndërmjet konsumit pornografik dhe shëndetit. Një pjesë e rëndësishme parandaluese është diskutimi i pasojave negative të pornografisë me djemtë dhe të rinjtë, dhe shkolla është një vend i natyrshëm për ta bërë këtë.

38) Pornografia në Internet: varësia apo mosfunksionimi seksual? (2019)

Lidhu me PDF të kapitullit në Hyrje në Mjekësinë Psikoseksuale (2019) - E bardhë, Catherine. "Pornografia në Internet: varësia ose mosfunksionimi seksual. Hyrje në Mjekësinë Psikoseksuale? " (2019)

39) Abstenimi apo pranimi? Një seri rastesh të përvojave të burrave me një ndërhyrje që adresojnë përdorimin e vetë-perceptimit të pornografisë problemore (2019)

Gazeta raporton për gjashtë raste të burrave me varësi nga pornografia ndërsa ata iu nënshtruan një programi ndërhyrje të bazuar në mendje (meditim, regjistrime ditore dhe kontrolle javore). Të 6 subjektet duket se kanë përfituar nga meditimi. Përkatësisht kësaj liste studimesh, 2 nga 6 raportuan ED të shkaktuara nga pornografia. Disa raportojnë përshkallëzimin e përdorimit (zakonit). Një përshkruan simptomat e tërheqjes. Pjesë nga rastet që raportojnë PIED:

Pedro (mosha 35):

Vetë Pedro u raportua si e virgjër. Ai foli për ndjenjat e turpit që përjetoi me përpjekjet e tij të së kaluarës për intimitet seksual me gratë. Takimi i tij më i fundit i mundshëm seksual përfundoi kur frika dhe ankthi i tij e penguan atë të merrte një mbledhje. Ai ia atribuoi mosfunksionimin e tij seksual përdorimit të pornografisë

Pedro raportoi një ulje të konsiderueshme të shikimit të pornografisë deri në fund të studimit dhe një përmirësim të përgjithshëm të humorit dhe simptomave të shëndetit mendor. Megjithë rritjen e dozës së njërit prej ilaçeve të tij kundër ankthit gjatë stresit për shkak të punës, ai tha se do të vazhdojë të meditojë për shkak të përfitimeve të vetë-raportuara të qetësisë, përqendrimit dhe relaksimit që përjetoi pas çdo seance.

Pablo (mosha 29):

Pablo mendonte se ai kishte pak ose aspak kontroll mbi përdorimin e tij të pornografisë. Ai kaloi disa orë çdo ditë duke u folur për pornografi, qoftë duke qenë aktivisht duke shikuar përmbajtje pornografike ose duke menduar të shikonte pornografinë në mundësinë tjetër të mundshme kur ishte i zënë me bërjen e diçkaje tjetër. Pablo shkoi te një mjek me shqetësime për mosfunksionimet seksuale që po përjetonte, dhe megjithëse ai zbuloi shqetësimet për përdorimin e pornografisë te mjeku i tij, Pablo në vend të kësaj iu referua një specialisti të pjellorisë mashkullore, ku iu dha të shtëna testosteroni. Pablo raportoi ndërhyrjen e testosteronit se nuk kishte asnjë përfitim ose dobia e tij për mosfunksionimin e tij seksual dhe përvoja negative e pengoi atë të kërkonte ndonjë ndihmë të mëtejshme në lidhje me përdorimin e tij pornografik. Intervista para-studimore ishte hera e parë që Pablo ishte në gjendje të bisedonte hapur me këdo në lidhje me përdorimin e tij pornografik ...

40) A mundet që koha e derdhjes të ndikohet nga pornografia? (2020)
Një studim i gjerë që raporton një lidhje të fortë midis përdorimit më të madh të pornos dhe "derdhjes së vonuar" (vështirësi në orgasmin me një partner). Ekstraktet dhe tabela nga studimi:
45) A lidhen problemet e funksionimit seksual me përdorimin e shpeshtë të pornografisë dhe / ose përdorimin e pornografisë problematike? Rezultatet nga një sondazh i madh i komunitetit duke përfshirë meshkuj dhe femra (2021)

Abstrakt tha se problemet e funksionimit seksual ishin pozitivisht në lidhje me përdorimin problematik të pornografisë (varësia nga pornografia), por negativisht në lidhje me frekuencën e përdorimit të pornografisë (shih më lart për kufizimet e vlerësimit të frekuencës vetëm në muajin e fundit). Sidoqoftë, korrelacionet themelore (të ndryshueshme) zbulojnë se të dy varësia nga pornografia dhe frekuenca e përdorimit të pornografisë ishin pozitivisht lidhur me "problemet më të dobëta të funksionimit seksual":

Studiuesit theksojnë se kjo është në kundërshtim me pikëpamjen e Landripet & Stulhofer, 2015. Studiuesit thonë se pornografia është një faktor në vështirësinë e orgazmës.

Mund të ketë qenë e parakohshme për të arritur në përfundimin se pornografia është e parëndësishme për zhvillimin e OD (Landripet & Stulhofer, 2015).

Megjithëse ka shumë faktorë që kontribuojnë në OD (IsHak et al., 2010; McCabe & Connaughton, 2014), rezultatet e tanishme sugjerojnë që porno- grafia (si përdorimi personal ashtu edhe përdorimi nën presion nga partnerët) është një faktor për të paktën disa persona Me

Pjesëmarrësit ia atribuan përdorimin e tepruar të pornografisë në internet me shumë ndikime negative në shëndetin e tyre mendor dhe fizik, si dhe në jetën e tyre personale, familjare dhe të punës. Për më tepër, jeta e tyre intime dhe seksuale u ndikua negativisht (p.sh. nga vështirësitë në ereksion, humbja e interesit për seksin partner, pamundësia për të ndarë intimitetin me partnerët e tyre të jetës).

53) Përdorimi i pornografisë kibernetike dhe shpërthimi i masturbimit. Konsiderata mbi 150 pacientë italianë që ankohen për mosfunksionim erektil dhe përpiqen ta zgjidhin atë

– Studimi mbi 150 burra italianë që ankoheshin për ED zbuloi se pothuajse të gjithë masturbojnë në pornografi. Fragmente nga studimi:

Ne synuam të verifikonim shkallën e masturbimit (Mst) në një grup prej 150 pacientësh italianë që ankohen për mosfunksionim erektil (ED)…

Rezultatet: Vetëm 5/150 pacientë nuk raportuan Mst ndërsa 27/145 pt (mosha 20-30 vjeç) e raportuan atë më shumë se 3 herë në javë; 44/145 (mosha 31-50 vjeç) 1-3 herë në javë dhe 27/145 (51-86 vjeç) 1-2 herë në javë. Pothuajse të gjithë pacientët përdorën WebPorn si një stimul për Mst. Një grup pacientësh mbi 50 vjeç thanë se ishin mjaft të kënaqur me rezultatet fizike të Mst edhe pse do të preferonin të bënin seks si pjesë e një marrëdhënieje në çift. konkluzione: Shpërthimi i Mst në këtë epokë të dominuar nga rrjeti mund të ndikojë në aktivitetin seksual të meshkujve dhe çifteve individuale.

Dëshira seksuale për të kryer marrëdhënie me “partnerin e tyre të qëndrueshëm” dukej mjaft e reduktuar tek pacientët që praktikonin Mst.

54) Ndikimi i pornografisë në zhvillimin psikoseksual të adoleshentëve (2023)

Punimi diskuton rreziqet unike që lidhen me pornografinë moderne dhe natyrën e ndikimit të saj në tru dhe seksualitet. Veçoritë e trurit të adoleshentëve, cenueshmëria e tij ndaj stimujve tepër të fortë, të cilët mund të formojnë lidhje të qëndrueshme nervore, mund të ndikojnë ndjeshëm në sjelljen seksuale të ardhshme të subjektit.

Përvoja e njohjes së hershme me pornografinë, e cila përftohet shumë kohë përpara se të fitoni përvojë seksuale me një partner të vërtetë, tenton të çojë në formimin e një preference për shikimin e pornografisë ndaj kontaktit të drejtpërdrejtë seksual me një person. Kjo mund të formojë stereotipe seksuale patologjike, të cilat nga ana tjetër mund të shkaktojnë disfunksione seksuale në të ardhmen.

Ka mungesë të studimeve mbi ndikimin e pornografisë në formimin e seksualitetit të fëmijëve, adoleshentëve dhe të rinjve, si dhe mungesë të studimeve të mjaftueshme klinike mbi ndikimin e shikimit të hershëm të kategorive ekstreme të pornografisë në formimin e stereotipeve seksuale. të shikuesit me pasoja përkatëse për jetën e tij seksuale.
55) Sqarimi dhe zgjerimi i të kuptuarit tonë të përdorimit problematik të pornografisë përmes përshkrimeve të përvojës së jetuar (2023)

Gjetjet tona hedhin dritë të re mbi dëmtime të ndryshme funksionale seksuale dhe jo-seksuale që lidhen me PPU [përdorimi problematik i pornografisë] që ende nuk janë shqyrtuar fuqishëm në literaturën ekzistuese.

Temat e zakonshme ishin "ulja e cilësisë së mëvonshme të intimitetit seksual me partnerët e vërtetë", "ulja e dëshirës seksuale kur nuk është në linjë", "ulja e funksionit seksual", "ulja e funksionimit të orgazmës dhe kënaqësia seksuale me partnerët e vërtetë".

56) Përdorimi i pornografisë mund të çonte në varësi dhe ishte i lidhur me nivelet e hormoneve riprodhuese dhe cilësinë e spermës: Një raport nga studimi MARHCS në Kinë
  • Përdorimi i hershëm, ekspozimi më i madh dhe më shumë masturbim ndaj pornografisë lidheshin me përqendrimin më të ulët të spermës dhe numrin total të spermës.
  • Rezultatet treguan se ekspozimi i hershëm dhe i shpeshtë i pornografisë mund të çojë në rezultate të pafavorshme riprodhuese mashkullore.
57) [Komentoni duke kritikuar studimin që nuk gjeti asnjë lidhje]
Komentoni mbi "Shqetësimet erektive të pjesëmarrësve në Reboot/NoFap të parashikuara nga ankthi dhe jo të ndërmjetësuara/moderuara nga shikimi i pornografisë"

Ky studim mund të kishte më shumë forcë nëse do të merrej parasysh natyra e përdorimit të pornografisë (problematike ose jo). Studimet kanë treguar se frekuenca e përdorimit të pornografisë nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me ED.1,2 Në studimin tonë të 2,067 të rinjve seksualisht aktivë, duke matur ankthin e performancës, presionin dhe përdorimin problematik të pornografisë, u pa një lidhje e qartë me ED situative me ED që varionte nga 12% në rezultatet më të ulëta të Testit të Varësisë nga Pornografia Kibernetike (CYPAT) deri në 49.6% për aq më të larta janë rezultatet CYPAT.

Një efekt shtesë domethënës i presionit të performancës dhe ankthit në incidencën e ED u pa pavarësisht nga rezultati CYPAT. Megjithatë, sa më i lartë të jetë rezultati CYPAT, aq më i lartë është incidenca e ED.

Studim mbi burrat italianë homoseksualë dhe biseksualë. Përdorimi i detyrueshëm i pornografisë ishte i lidhur ngushtë me kënaqësinë e marrëdhënieve më të dobëta, nivelet më të larta të depresionit dhe pakënaqësinë më të madhe të trupit.

Ne hipotetizuam se individët që raportojnë nivele më të larta të pakënaqësisë në marrëdhënie, imazh negativ të trupit dhe me përdorim më të lartë të pornografisë problematike të vetë-perceptuar do të paraqisnin gjithashtu nivele më të larta depresioni. Siç ishte parashikuar, kënaqësia e marrëdhënies ishte e lidhur anasjelltas me imazhin e trupit mashkullor, vetë-perceptimin e përdorimit të pornografisë problematike dhe depresionin. Ne gjithashtu hipotetizuam efektet direkte dhe indirekte të depresionit në përdorimin e pornografisë problematike të vetë-perceptuar, përmes ndryshores ndërmjetësuese të kënaqësisë së marrëdhënies. Siç ishte parashikuar, depresioni, përmes kënaqësisë në marrëdhënie, lidhej me vetë-perceptimin e përdorimit të pornografisë problematike.

TABELA 2 - “Për më tepër, Shkalla e Kënaqësisë së Marrëdhënies Gay dhe Lezbike (GLRSS; Sommantico et al., 2019) ishte shumë e konsiderueshme negativisht ndërlidhur me MBAS-R, BDI-II dhe CYPAT, me vlerat r që variojnë nga -58 në -,73 ”.