Shumica e adoleshentëve mendojnë se pornografia e internetit është e dëmshme, rezultatet e sondazhit (2014)

Burimi: Artikulli final nga IPPR.

Komente - artikuj dhe një video lajmesh rreth një sondazhi në Mbretërinë e Bashkuar që kërkon 18-vjeçarë rreth pornografisë.


Sondazhi i tërë - të dhëna të papërpunuara. Raporti i plotë do të dalë në gusht 27. Këtu është një mostër:


Telegrafi -  Timeshtë koha që ne kemi filluar të flasim me fëmijët tanë për seks, dhe kjo do të thotë pornografi (Martin Daubney)

Ruajtësi, të martën 19 gusht 2014

18-vjeçarët thonë se është shumë e lehtë për të gjetur imazhe eksplicite nga aksidenti, dhe shumica e vajzave thonë se i shtyn ata të veprojnë në një mënyrë të caktuar

Dy të tretat e të anketuarve thanë se do të ishte më e lehtë rritja nëse pornografia do të ishte më pak e arritshme.

internet pornografi është duke pasur një ndikim të dëmshëm të rinjpikëpamjet rreth seksit dhe u bën presion vajzave që të shikojnë dhe veprojnë në një mënyrë të caktuar, sipas një sondazhi të 500 adoleshentëve britanikë.

Tetë nga 10 18-vjeçarë të anketuar nga IPKT-ja, mendonin se ishte shumë e lehtë të shihte aksidentalisht imazhe të qarta, ndërsa surfohej në internet, ndërsa 72% tha se pornografia çoi në pikëpamje joreale rreth seksit.

Në zbulimet që do të shtojnë shqetësimet mbi ndarjen e fotografive të qarta, 46% e 18-vjeçarëve të anketuar thanë se dërgimi i fotografive dhe videove seksuale ose lakuriq ishte "pjesë e jetës së përditshme për adoleshentët në ditët e sotme".

"Këto të dhëna të reja të sondazheve tregojnë se imazhet pornografike janë të përhapura në jetën e adoleshentëve dhe se gratë e reja në veçanti janë shumë të vetëdijshme se sa të dëmshme mund të jenë", tha Dalia Ben-Galim, drejtor i asociuar i IPPR.

Pothuajse tetë në 10 gra të reja thanë se pornografia kishte çuar në presion mbi vajzat për të parë dhe për të vepruar në një mënyrë të caktuar, ndërsa 66% thanë "do të ishte më e lehtë të rritesh nëse pornografia do të ishte më pak e lehtë për t'u përdorur për të rinjtë".

Shumica e të rinjve dhe grave në anketën Opinium thanë se shikimi i pornografisë ishte bërë tipik kur ata ishin të moshës nga 13 në 14, megjithëse 10% e të anketuarve thanë se ishte e zakonshme tek fëmijët e vegjël si 11.

Kur u pyetën për edukimin seksual, 61% tha se të rriturit ishin jashtë kontaktit me marrëdhëniet e të rinjve dhe 56% tha se të rriturit e kanë të vështirë të kuptojnë ose të ndihmojnë me çështjet online.

Ruth Sutherland, shefi ekzekutiv i bamirësisë Relate, tha se sondazhi theksoi një nevojë për ndryshim në mënyrën se si shkollat ​​mësojnë edukimin seksual. "Shkathtësitë e marrëdhënieve që ne ndërtojmë si të rinj janë thelbësore për mënyrën se si ne formojmë marrëdhëniet tona çift, familjare, shoqërore dhe profesionale më vonë në jetë," tha Sutherland. "Por mënyra se si ato marrëdhënie të hershme janë kryer ka ndryshuar pa masë në 10 vitet e fundit, duke lënë një hendek midis kësaj gjenerate dhe atyre të mëparshme."


20 gusht 2014 Nga Mirror.co.uk

Shumica e të moshuarve të 18 janë të shqetësuar për pornografinë në internet, duke thënë se është "presion" dhe "jorealist".

Pothuajse gjysma e adoleshentëve të Britanisë thonë se është normale të dërgosh ose të dërgosh fotografi seksuale ose të zhveshura, ka gjetur një sondazh.

Sondazhi tronditës gjithashtu tregon se rritja e pornografisë në internet po vë presione të dëmshme mbi të rinjtë e vendit, veçanërisht vajzat adoleshente.

Ai gjeti se shumica e të moshuarve të 18 janë të shqetësuar për pornografinë në internet, duke thënë se është "presion" dhe "jorealist".

Tetë nga dhjetë vetë besojnë se është shumë e lehtë për të rinjtë që të shohin aksidentalisht pornografinë në internet, studimi i Opinium për shfaqjet e institutit të IPPR.

Më shumë se shtatë nga dhjetë adoleshentë thonë se kanë shikuar imazhe me renditje X në linjë, me shumë njerëz duke thënë se u bë e zakonshme kur ata ishin 13-15 vjeç, ndërsa pothuajse gjysma (46%) thonë " dërgimi i fotove ose videove seksuale ose të zhveshur është pjesë e jetës së përditshme për adoleshentët në ditët e sotme. "

Shtatë prej dhjetë (72%) vjeçare 18 thonë se "pornografia çon në qëndrime joreale ndaj seksit" dhe se "pornografia mund të ketë një ndikim të dëmshëm në pikëpamjet e të rinjve për seksin ose marrëdhëniet" (70%).

Ata gjithashtu shprehin frikë për ndikimin në jetën e tyre, me dy të tretat (66%) duke thënë "njerëzit janë shumë të rastësishëm për seksin dhe marrëdhëniet".

Sondazhi gjithashtu tregoi një ndryshim të madh në qëndrimet midis të rinjve dhe të rinjve.

Pothuajse tetë nga dhjetë vajzat adoleshente (77%) thonë "pornografia ka çuar në presion mbi vajzat apo gratë e reja që të duken në një mënyrë të caktuar." Dhe 75% thonë "pornografia ka çuar në presion mbi vajzat dhe gratë e reja për të vepruar në një mënyrë të caktuar . "

Por djemtë adoleshentë kishin një qëndrim shumë të ndryshëm ndaj pornografisë në internet, me 45% duke pretenduar se "pornografia ndihmon të rinjtë të mësojnë për seksin", krahasuar me 29% të grave të reja.

Dhe vetëm 21% e të rinjve mendojnë se "pornografia çon në qëndrime joreale ndaj seksit", krahasuar me 40% të vajzave adoleshente.

Vetëm 18% e djemve adoleshentë besojnë se "pornografia inkurajon shoqërinë për të parë gratë si objekte seksuale".

Sondazhi tregon gjithashtu se shumica dërrmuese (86%) e adoleshentëve të sotëm duan më shumë arsim seksual dhe mësime të marrëdhënieve në shkollë.

Dalia Ben-Galim, Drejtoreshë e Bashkëpunimit të IPPR, tha: "Këto të dhëna të reja të anketimit tregojnë se imazhet pornografike janë të përhapura në jetën e adoleshentëve dhe se gratë e reja në veçanti janë të ndërgjegjshëm se sa e dëmshme mund të jenë.

"Ajo paraqet një tablo shqetësuese për mënyrën se si pornografia në internet po formon qëndrimet dhe sjelljen e të rinjve.

"Është gjithashtu e qartë se të rinjtë besojnë se edukimi seksual që ata aktualisht marrin në shkollë nuk ka mbajtur ritmin me realitetet e jetesës së tyre të medias digjitale dhe sociale.

"Të rinjtë duan që edukimi seksual të përfshijë marrëdhënie, të mësuara nga ekspertët, mundësisht që vizitojnë shkollën në vend që të diskutojnë këto çështje me mësuesit e tyre ose me prindërit e tyre".

Ruth Sutherland, Drejtor Ekzekutiv në Relate, tha: "Aftësitë e marrëdhënieve që ne ndërtojmë si të rinj janë vendimtare për mënyrën se si ne formojmë marrëdhëniet tona të çiftit, familjes, shoqërore dhe profesionale më vonë në jetë.

"Por mënyra se si zhvillohen këto marrëdhënie të hershme ka ndryshuar pa masë në dhjetë vitet e fundit, duke lënë gjurmë midis këtij brezi dhe atyre të mëparshëm - siç është ilustruar në sondazhin e sotëm me 61% të të rinjve

njerëzit duke thënë se të rriturit janë jashtë kontaktit me marrëdhëniet e të rinjve dhe miqësitë, dhe 56% duke thënë se të rriturit e kanë të vështirë të kuptojnë ose të ndihmojnë me çështjet online.

"Kjo është arsyeja pse cilësia e lartë, marrëdhëniet e qëndrueshme dhe edukata seksuale në shkolla është aq e rëndësishme. Ne duhet të marrim ekspertët e duhur që u ndihmojnë të rinjve për të kuptuar se cilat janë blloqet ndërtuese të nevojshme për marrëdhënie të forta dhe për të siguruar që ato që po mësohen janë të zbatueshme në moshën digjitale.

"Nevoja për besim, komunikim dhe ndershmëri nuk ka ndryshuar, por është e domosdoshme që marrëdhëniet dhe edukimi seksual të jenë të përshtatura për mënyrën se si të rinjtë jetojnë tani".