Problemet seksuale

Mosfunksionim i ngrerë i shkaktuar nga pornografia

Dëshmitë janë në rritje se pornoja e sotme mund të dëmtojë performancën seksuale. Kjo vlen për mosfunksionim ngrerë (ED), derdhje të vonuar (DE), derdhje të parakohshme (PE), epsh të ulët dhe anorgazminë. vizitë Dysfunctions Seksuale Porno-Induced për materiale që lidhen me përdorimin e pornos dhe problemet seksuale. Për të filluar shërimin tuaj nga mosfunksionimi ngrerë në lidhje me pornografinë, lexoni këtë artikull hyrës - Porn-Induced ED (Laraman).

Shfletoni mijëra vetë-raporte të shërimit për të mësuar se çfarë kanë ata që e kanë shëruar nga disfunksionet seksuale të shkaktuara nga pornografia kanë përjetuar: Rindezja e Llogarive Page 1Rindezja e Llogarive Page 2 Rivendos faqen e Llogarive 3. Përveç kësaj, tetë faqet në vijim përmbajnë tregime më të shkurtra që përshkruajnë shërim nga disfunksionet seksuale të shkaktuara nga pornografia: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

Lexoni një përmbledhje të hulumtimeve përkatëse në Hulumtimet konfirmojnë rritje të theksuar të disfunksioneve seksuale rinore, si dhe 150 artikuj dhe intervista me lajme që përfshijnë ekspertë dhe terapistë që paralajmërojnë efektet e pornos në performancën seksuale në Ekspertët që njohin dhe trajtojnë mosfunksionimet seksuale të shkaktuara nga porno.

Fatkeqësisht, injorimi i disfunksioneve seksuale të pornografisë është ende i zakonshëm. Shiko Çfarë Ekspertësh tregojnë të sëmurët PIED (e mira dhe e keqja).

hulumtim

Po në lidhje me studimet? Kjo listë përmban mbi studimet e 50 që lidhin përdorimin e pornografisë / varësisë pornografike me problemet seksuale dhe nxitjen më të ulët ndaj stimujve seksualë. demonstratat e para të 7 në listë tregojnë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale.

Mbi studimet e 80 e lidhin pornografinë me pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Studimet që përfshijnë meshkujt kanë raportuar më shumë përdorim pornografik të lidhur me varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie. Me sa dimë kjo vlen për të gjithë 80 studime. Ndërsa disa studime lidhnin përdorimin më të madh të pornografisë tek femrat për kënaqësi më të mirë (ose neutrale) seksuale, shumica nuk e kanë (shih këtë listë - Studimet e pornografisë që përfshijnë subjektet femra: Efekte negative mbi zgjimin, kënaqësinë seksuale dhe marrëdhëniet).

Kritikët vokalë të varësisë pornografike pretendojnë gabimisht se "dëshira seksuale e lartë" shpjegon largimin e pornografisë. Ne realitet, mbi 25 studime falsifikojnë pretendimin se të varurit nga seksi dhe pornografia "thjesht kanë dëshirë të lartë seksuale".