Brain juaj në Porn: Si Porn Internet ndikon në trurin (2015)

"Si ndikon porno në internet në tru" është një version i azhurnuar i vitit 2015 i serisë origjinale me 6 pjesë të YBOP.

Një përkthim polonisht i këtij prezantimi

Materialet mbështetëse për këtë prezantim

Gjendja aktuale e hulumtimit

 1. Porn / varësia e seksit? Kjo faqe liston 55 studime të bazuara në neurozë (MRI, fMRI, EEG, neuropsikiologjike, hormonale). Të gjitha ofrojnë mbështetje të fortë për modelin e varësisë pasi gjetjet e tyre pasqyrojnë gjetjet neurologjike të raportuara në studimet e varësisë nga substancat.
 2. Mendimet e ekspertëve të vërtetë mbi pornografinë / varësinë e seksit? Kjo listë përmban 30 rishikime dhe komentime të kohëve të fundit të bazuara në neuroshkencë nga disa neuroscientistë të lartë në botë. Të gjithë mbështesin modelin e varësisë.
 3. Shenjat e varësisë dhe përshkallëzimit të materialit më ekstrem? Gjatë studimeve të 55 që raportojnë gjetjet në përputhje me përshkallëzimin e përdorimit të pornografisë (tolerancës), zakonshmërisë ndaj pornografisë dhe madje edhe simptomave të tërheqjes (të gjitha shenjat dhe simptomat që lidhen me varësinë). Faqe shtesë me 12 studime që raportojnë simptoma të tërheqjes në përdoruesit e pornos.
 4. Një diagnozë zyrtare? Manuali mjekësor më i përdorur gjerësisht në botë, Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve (ICD-11), përmban një diagnozë të re i përshtatshëm për varësinë e pornografisë: "Çrregullimi Sjelljes Sjelljes Kompulsive".
 5. Duke debatuar për pikëpamjen e pambështetur që "dëshira e lartë seksuale" shpjegon pornografinë ose varësinë e seksit: Mbi 25 studime falsifikojnë pretendimin se të varurit nga seksi dhe pornografia “thjesht kanë dëshirë të lartë seksuale”
 6. Porno dhe probleme seksuale? Kjo listë përmban mbi studimet 40 që lidhin përdorimin e pornografisë / varësisë pornografike me problemet seksuale dhe nxitjen e ulët ndaj stimujve seksualë. demonstratat e para të 7 në listë tregojnë shkakut, pasi pjesëmarrësit eliminuan përdorimin e pornografisë dhe shëruan disfunksionet kronike seksuale.
 7. Efektet e pornografisë në marrëdhëniet? Mbi studimet e 80 e lidhin pornografinë me pak kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie. Sa i njohim të gjithë studimet që përfshijnë meshkujt kanë raportuar më shumë përdorim pornografik lidhur me të varfër kënaqësi seksuale ose marrëdhënie.
 8. Përdorimi i pornografisë që ndikon në shëndetin emocional dhe mendor? Mbi 85 studime lidhin përdorimin e pornografisë me shëndetin më të dobët mendor-emocional dhe rezultate më të dobëta njohëse.
 9. Përdorimi i pornografisë që ndikon në bindjet, qëndrimet dhe sjelljet? Kontrolloni studimet individuale - mbi studimet e 40 e lidhin pornografinë me "qëndrime jo-barazuese" ndaj grave dhe pikëpamjeve seksiste - ose përmbledhja nga kjo meta-analizë e vitit 2016 e 135 studimeve përkatëse: Media dhe Seksualizimi: Gjendja e Hulumtimit Empirik, 1995-2015. fragment:

Qëllimi i këtij rishikimi ishte sintetizimi i hetimeve empirike që testojnë efektet e seksualizimit të medias. Fokusi u fokusua në hulumtimin e botuar në revistat e rishikuara në gjuhë angleze ndërmjet 1995 dhe 2015. Një përmbledhje e publikimeve të 109 që përmbanin studime 135 u shqyrtuan. Gjetjet dhanë dëshmi të qëndrueshme që ekspozimi i laboratorit dhe ekspozimi i rregullt dhe i përditshëm në këtë përmbajtje lidhen drejtpërdrejt me një varg pasojash, duke përfshirë nivele më të larta të pakënaqësisë së trupit, vetë-objektivizim më të madh, mbështetje më të madhe të besimeve seksiste dhe besimeve seksuale kundërshtare dhe tolerancë më e madhe e dhunës seksuale ndaj grave. Për më tepër, ekspozimi eksperimental në këtë përmbajtje çon që gratë dhe burrat të kenë një pikëpamje të zvogëluar të kompetencës së grave, moralit dhe njerëzimit.

 1. Po në lidhje me agresionin seksual dhe përdorimin e pornografisë? Një tjetër meta-analiza: Një Meta-Analiza e Konsumit të Pornografisë dhe Akteve Aktuale të Agresionit Seksual në Studimet e Përgjithshme të Popullsisë (2015). fragment:

Analizat e 22 nga vendet e ndryshme të 7 janë analizuar. Konsumi u shoqërua me agresion seksual në Shtetet e Bashkuara dhe ndërkombëtarisht, në mesin e meshkujve dhe femrave, dhe në studimet kryq seksionale dhe gjatësore. Shoqatat ishin më të forta se agresioni seksual fizik, edhe pse të dyja ishin të rëndësishme. Modeli i përgjithshëm i rezultateve sugjeroi që përmbajtja e dhunshme mund të jetë një faktor përkeqësues.

"Por nuk e ka përdorur pornografinë përqindjen e përdhunimit të reduktuar?" Jo, normat e përdhunimit janë rritur në vitet e fundit: "Shkalla e përdhunimit është në rritje, kështu që injoroni propagandën pro-pornografike." Shiko kjo faqe për mbi 100 studime që lidhin përdorimin e pornografisë me agresionin seksual, detyrimin dhe dhunën, dhe një kritikë e gjerë e pohimit të përsëritur shpesh se një disponibilitet i rritur i pornos ka rezultuar në ulje të niveleve të përdhunimeve.

 1. Po në lidhje me përdorimin e pornografisë dhe adoleshentët? Shikoni këtë listë të mbi studimet adoleshente 270, ose këto rishikime të literaturës: shqyrtojë # 1, review2, shqyrtojë # 3, shqyrtojë # 4, shqyrtojë # 5, shqyrtojë # 6, shqyrtojë # 7, shqyrtojë # 8, shqyrtojë # 9, shqyrtojë # 10, shqyrtojë # 11, shqyrtojë # 12, shqyrtojë # 13, shqyrtojë # 14, shqyrtojë # 15, rishikimi # 16. Nga përfundimi i këtij shqyrtimi të 2012 të hulumtimit - Ndikimi i pornografisë në internet në adoleshentët: Një përmbledhje e hulumtimit:

Rritja e aksesit në internet nga adoleshentët ka krijuar mundësi të pashembullta për edukimin, mësimin dhe rritjen seksuale. Anasjelltas, rreziku i dëmit që është i dukshëm në literaturë ka bërë që studiuesit të hetojnë ekspozimin e adoleshentëve në pornografinë në internet në një përpjekje për të sqaruar këto marrëdhënie. Kolektivisht, këto studime sugjerojnë se të rinjtë që konsumojnë pornografi mund të zhvillojnë vlera dhe besime joreale seksuale. Midis gjetjeve, nivelet më të larta të qëndrimeve seksuale lejuese, preokupimi seksual dhe eksperimentimet e hershme seksuale kanë qenë të ndërlidhura me konsumimin më të shpeshtë të pornografisë. Sidoqoftë, gjetje të qëndrueshme kanë dalë që lidhin përdorimin adoleshent të pornografisë që përshkruan dhunën me shkallë të rritur të sjelljes seksualisht agresive.

Literatura tregon disa korrelacion midis përdorimit të adoleshentëve të pornografisë dhe vetë-konceptit. Vajzat raportojnë se ndihen fizikisht inferiorë ndaj grave që shohin në material pornografik, ndërsa djemtë kanë frikë se mund të mos jenë aq të virgjër ose të aftë të performojnë si burrat në këto media. Adoleshentët gjithashtu raportojnë se përdorimi i tyre i pornografisë u zvogëlua ndërsa rritet vetëbesimi i tyre dhe zhvillimi shoqëror. Për më tepër, studimi sugjeron që adoleshentët që përdorin pornografi, veçanërisht ato që gjenden në internet, kanë shkallë më të ulët të integrimit shoqëror, rritje të problemeve të sjelljes, nivele më të larta të sjelljes delikuente, incidencë më të lartë të simptomave depresive dhe ulje të lidhjes emocionale me kujdestarët.

 1. A nuk janë të gjitha studimet korrelative? Jo: Mbi 90 studime që demonstrojnë përdorimin e internetit dhe përdorimin e pornografisë duke shkaktuar rezultatet negative dhe simptomat, dhe ndryshimet e trurit.

Për një debunking të pothuajse çdo pikë naysayer folur dhe studim qershi-picked shihni këtë kritikë të gjerë: Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar për shikimin e pornografisë? ", Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause (2018). Si të njohësh artikujt e njëanshëm: Ata citojnë Prause et al., 2015 (duke pretenduar në mënyrë të gabuar se debunkon varësinë e pornografisë), duke lënë mënjanë studimet neurologjike të 50 që mbështesin varësinë e pornografisë.

Shiko Studime të diskutueshme dhe mashtruese për letra shumë të publikuara që nuk janë ato që pretendojnë të jenë.

Studime të përmendura ose të aluduara në prezantim

Efekti Coolidge, habituation dhe risi seksuale

Studimet e varësisë në internet: Faqet YBOP me koleksione studimesh

Ekspertët e varësisë mbi varësinë e sjelljes:

DSM është e vjetëruar, jo biologjikisht e bazuar

Koleksionet e studimeve mbështetëse: shkenca bazë, dopamine, varësia e sjelljes, efektet e përdorimit pornografik

Roli i Dopaminës në varësi, seks dhe sjellje

Varësia sjelljes

Porno lidhur

 

 

DeltaFosB: sensibilizimi, sjellja seksuale

DeltaFosB: studime të sensibilizimit dhe varësisë

Kondicionimi seksual

Dëshmia e ekspertëve për PIED: Shih -Porn-Induced ED në Media: Ekspertët Kryesisht

Shtroj artikujt (secila përmban citime të shumëfishta)

Artikuj DeltaFosB & sensibilizues

Dobësitë e trurit të adoleshentëve

Artikujt e desensitizimit

Pornografia në internet është e ndryshme