Ishte Luani frikacak vetëm masturbohet me porno shumë? (2010)

YBOP Komente: Ky është një nga postimet tona të para që përshkruan një nga përfitimet e papritura të raportuara nga ish-përdoruesit e pornografisë. Ne nuk po themi që pornografia në Internet është shkaku kryesor i ankthit shoqëror te burrat e rinj. Askush nuk e di se sa përqind e atyre me çrregullime të ankthit social (SAD) kanë përdorimin e pornografisë si një faktor kontribues, sepse nuk ekzistojnë studime. Porno në internet me shpejtësi të lartë është një fenomen i ri; nuk janë të mundshme grupe kontrolli; dhe asnjë studim nuk ka bërë pyetjet e duhura. Kjo tha, përdoruesit e rëndë të pornografisë vazhdojnë të raportojnë rritjen e besimit dhe faljen e ankthit shoqëror duke ndryshuar një variabël - përdorimin e pornografisë në internet. Artikulli ynë më i fundit mbi këtë temë (me shumë më shumë shkencë): Porno, Masturbim dhe Mojo: Një Perspektiva e Neurosciences

Gjithashtu shih A është pornografi më keq ankthin / besimin tim shoqëror? - e cila përmban shumë histori të ankthit shoqëror që përmirësohen pasi individët prenë pornografinë.

Në minutën e tij 5 TED Talk, "Rënia e djemve"psikologu i famshëm Phillip Zimbardo vuri në dukje se "varësia nga zgjimi" (pornografi, lojëra video) është një faktor kryesor në ankthin shoqëror.

Që nga 2019 mbi 75 studime lidhin përdorimin e pornografisë me shëndetin më të dobët mendor-emocional dhe rezultate më të dobëta njohëse. Për më tepër, neuroscientistët e varësisë e kanë treguar vazhdimisht këtë Varësia e internetit prodhon probleme të qëndrueshme dhe probleme të përqendrimit në disa përdorues.


Tkëtu mund të jetë një korrelacion midis përdorimit të pornografisë dhe ankthit social

Varësia nga porno mund të çojë në izolim dhe ankth shoqërorA ka dikush që e lexon këtë, vuri re një korrelacion midis heqjes së pornografisë dhe ankthit social të reduktuar?

Për shkak të një koincidenca e motorit të kërkimit, Unë kam qenë duke dëgjuar agonitë dhe ekstazat e shërimit të varur nga pornografia për disa vjet. Përsëri, shfaqet një model i zakonshëm. Ndërsa përdoruesit arrijnë të abstenojnë nga pornografia dhe të heqin dorë nga masturbimi (zakonisht përkohësisht), dëshira e tyre për t'u lidhur me të tjerët rritet. Po kështu besimi i tyre, aftësia e tyre për të parë të tjerët në sy, sensi i tyre i humorit. Dhe kështu bën perceptimi i tyre për "burrërinë" e tyre, përqendrimi, optimizmi, gjykimi, tërheqja e tyre për shokët e mundshëm, etj.

Edhe ata që vuanin më parë nga ankthi i rëndë shoqëror më shpesh guxojnë për të eksploruar rrugë të reja për kontakte shoqërore: buzëqeshje dhe shaka me kolegët e punës, takime në internet, grupe meditimi, pika nate, etj. Në disa raste duhen muaj, por shpesh ndërrimi është aq i shpejtë sa i kap ata në befasi. (Nuk po them se ankthi shoqëror është Vetëm për shkak të përdorimit të pornografisë, ose që ekstroversioni është një shenjë e mungesës së saj. Unë thjesht po mendoj nëse, për disa, menaxhimi më i kujdesshëm i dëshirës seksuale mund të jetë çuditërisht i dobishëm.)

Disorderrregullim i lidhjes

In Varësia si çrregullim i bashkëngjitjes, Philip J. Flores thotë se dikush nuk mund të bashkojë një marrëdhënie normale, apo edhe terapeutike, ndërsa është i lidhur me një varësi. Me të njëjtën shenjë, mbështetja më e mirë për të shmangur rikthimin janë marrëdhëniet e qëndrueshme me të tjerët - dhe aftësia për t'i formuar ato sipas dëshirës.

Pse një i varur nga pornografia mund të jetë i detyruar të trajtojë detyrimin e tij për të krijuar, ose rivendosur, marrëdhënie reale? Psikiatri Norman Doidge sugjeron që stimujt intensivë (dopaminë e lartë) e rrëmbyesve pornografikë të sotëm dhe rigjenerojnë "pasuri të patundshme të trurit" që përndryshe do t'i kushtoheshin për t'i bërë lidhjet shoqërore të dobishme. (Truri që ndryshon vetveten, fq. 109) Njerëzit faktikë bëhen më pak të dobishëm; njerëzit e rremë bëhen shumë më tërheqës. Në këtë rast, madhësia bën çështje, domethënë, sasia e trurit që ndriçon. Pushimi i sjelljes së sëmurë e liron trurin për të rivendosur prioritetet e tij normale.

Është interesante që njerëzit, zakonet e të cilëve shkaktojnë një tej-stimulim të vazhdueshëm të rrjetit të shpërblimit me përdoruesit e lartë të drogës dopamine, shpesh ndihen të shqetësuar ose të depresuar gjatë gjithë kohës. Kjo është kryesisht për shkak të dopamine anormale të ulët (ose ndjeshmërisë së ulët ndaj dopaminës për shkak të rënies së receptorëve të D2) midis niveleve të larta. Rats që kanë pirë në sheqer tregojnë shenja të ankthit dhe ndryshimeve të trurit (ul dopamin). Dhe minj të ekspozuar ndaj dopaminit të zgjatur të rritur, u sollën më vonë ata ishin në depresion në përgjigje të stresit. Kur dikush është në ankth ose në depresion, shoqërimi mund të ndihet shumë si një përpjekje.

Disa studime tregojnë se ankthi social shoqërohet me dopamine e ulet or ul ndjeshmërinë. Gjithashtu shihni këtë studim lidhur me lidhjen midis paqëndrueshmëria dopamine dhe ankthi social.

A çon masturbimi i tepruar ndaj pornografisë në Internet duke sjellë ankth shoqëror në disa individë?

Dopamine rritet gjatë zgjimit seksual dhe bie pas kulm. Bëni disa njerëz të masturbojnë kaq shpesh që rrjetat e tyre të shpërblimit nuk janë në gjendje kthehen në homeostazë mes orgazmave? A vuajnë nga dopaminë kronike e ulët (ose përgjigje e ulët ndaj dopaminës) - duke e bërë më të mundshëm ankthin shoqëror? Importantshtë e rëndësishme të kuptohet se frekuencat e masturbimit në shoqërinë moderne perëndimore mund të kenë pak ngjashmëri me paraardhësit tanë të mbledhjes së gjuetarëve (shih Zakonet Masturbimesh WEIRD).

Nëse jo masturbim, atëherë përdorimi i rëndë i pornografisë me siguri mund të çojë në një rënie në receptorët e dopaminës dhe dopaminës në disa trurin. Të gjitha varësitë, duke përfshirë varësinë e sjelljes si kumar patologjik Lojrave në Internet, shkaktojnë një rënie të matshme në sinjalizimin e dopaminës. Nëse keni një varësi porno, ju keni atë që ne e quajmë një përgjigje kënaqësie ose desensitizim të kënaqur. Kjo do të thotë që keni sinjalizim të ulët të dopaminës. (Shiko: Por atëherë dhe tani: Mirë se vini në Brain Training Sëmundjet intoksikuese: 300 Vaginas = Një shumë dopamine për të kuptuar mekanizmat.)

desensitization

Mendoni për këtë: Studimet tregojnë se si sjellja dhe varësia e substancës shkaktojnë një rënie në receptorët dopamine (D2), e cila është një aspekt i rëndësishëm i desensitizimit.

Pyetja e parë: Cili është një ndryshim kryesor biologjik midis primatëve dominantë dhe të nënshtruar? Përgjigje: Primatët dominantë kanë nivele më të larta të receptorëve dopamine D2. Ata nuk kanë lindur me nivele më të larta të receptorëve D2 - përkundrazi, "duke u bërë" dominues shkaktoi rritjen e receptorëve D2.

Pyetja e dytë: A mundet përfitimet (besimi, shoqëria, motivimi, më pak ankthi) që burrat ndiejnë kur shërohen nga varësia ndaj pornografisë të lidhen me një rritje të receptorëve D2 të një dopamine? (Sigurisht që është jo nivelet e testosteronit të gjakut.)

Pa dyshim, disa përdorues mund të kenë receptorë kronikisht të ulët të dopaminës ose dopaminës, por kaq shumë përdorues vërejnë përmirësime në pikëpamje kur ndërpresin pornografinë / masturbimin, saqë nuk mund të përjashtojmë mundësinë që vetë zakoni të depresionojë më tej nivelet e dopaminës.

Sapo truri të bëhet më pak i ndjeshëm ndaj dopaminës, ai “bëhet më pak i ndjeshëm ndaj përforcuesve natyralë” siç është “kënaqësia për të parë një mik, shikimi i një filmi, ose kurioziteti që nxit eksplorimin.”—Nora Volkow, Drejtore e Institutit Kombëtar të Abuzimit me Drogën

Hardcore, ndonjëherë pornografi në Internet është fuqishëm bindëse- për të njëjtën arsye si krisur dhe donuts Krispy Kreme. Këto stimuj nuk janë asgjë si truri i paraardhësve tanë për të përballuar ndërsa njerëzit evoluan. Megjithatë, sistemi primitiv limbik i gabon ata për gjëra kaq "të vlefshme" saqë na nxit të kërkojmë gjithnjë e më shumë prej tyre - edhe kur ato shkaktojnë akullnajave dhe simptomave të tërheqjes.

Sa është shumë?

Ashtu si me drogën dhe alkoolin, "shumë" është e ndryshme për të gjithë. Sidoqoftë, për disa, cenueshmëria e qarkut të shpërblimit të trurit në kombinim me pornografinë në internet do të thotë që ndjekja e stimulimit seksual është bërë i pandreqshëm ndjekja e stimulimit seksual. Ky është një problem, sepse detyrimet, mos harroni, merrni në rrugën e formimit të marrëdhënieve të dobishme. Shkurtimisht, mund të jetë se zakonet e balancuara të masturbimit janë më të rëndësishme për shëndetin tonë psikologjik sesa që njihen përgjithësisht.

Clearlyshtë e qartë se ka shumë për të mësuar. Tani për tani, unë do t'i lejoj përdoruesit që rikuperohen të flasin vetë.

Ndalimi i varësisë së pornografisë mund të përmirësojë aftësinë për t'u shoqëruarUnë gjithmonë do të pranoja vetëm që isha nën mesataren shoqërore. Madje nuk ishte as një problem më, por rezulton se, pas dy javësh pa orgazmë, zëri im është bërë më i madh dhe më i pasur, unë kam qeshur dhe kam thyer shaka pothuajse pa ndërprerje, dhe biseda me njerëzit ka qenë e rrjedhshme dhe e lehtë. Tani, unë jam një muhabet. Somethingshtë diçka për tu mësuar.

Një burrë tjetër:

Unë jam 25 vjeç dhe kam përdorur pornografi për 14 vjet. Kishte një periudhë prej 2 vitesh megjithëse nuk mund ta shikoja sepse isha në një strukturë qeveritare ku u ndaluan faqet pornografike. Gjatë atyre viteve unë isha në kulmin e krijimtarisë sime: duke shkruar poezi, këngë dhe histori. Unë gjithashtu fola me të gjithë, duke mos u larguar nga një shpirt. Kur u ktheva në shtëpi u ktheva ta kaloj ditën duke parë lakuriqësinë e internetit. Dy vjet më vonë, unë jam bërë një introvert, duke u veçuar larg, dhe jam i turpshëm dhe i dëshpëruar shumicën e kohës. Gjë që është krejt e kundërta e asaj se si isha larg tij. Vazhdimisht i them vetes se do të "heq nga ajo", por kur do të jetë kjo? Nuk dua të kaloj një dekadë tjetër në këtë mënyrë.

Një burrë tjetër u përgjigj:

Terapisti im u betua se kisha nevojë për medikamente dy vjet më parë. Në vend të kësaj, u nisa të kuptoj se çfarë po ndodhte nën depresion. Kur ndalova përdorimin e pornografisë, fillimisht u ndjeva më keq. Por tani po ndihem më mirë sesa kam në 7 vjet. Nuk ka asnjë arsye që depresioni të jetë kaq i përhapur në shoqërinë tonë, përveç zakoneve të caktuara të jetesës. Ne jemi krejtësisht të aftë të kuptojmë se cilat janë këto gjëra dhe të lehtësojmë depresionin tonë. It'sshtë çështje e zgjidhjes së zakoneve tona për të gjetur atë që na shkakton dhimbjen, dhe qëndrimi plotësisht i sinqertë me veten tonë.

Një veteran i gjashtë-mujor:

Njerëzit më pyesin se çfarë kam ndryshuar sepse jam shumë më larg. Unë kurrë, kurrë nuk kam qenë më e sigurt ose e motivuar për afrimin dhe angazhimin e grave aktuale. (Dhe unë në fakt po bëj seks të vërtetë tani!) Ankthi i rëndë i performancës që pata gjatë seksit, ndërsa konsumoja pornografi dhe rrahja, është zhdukur. [Lexo më shumë përvoja të burrave.]

Sistemet tona nervore janë qarqe të hapura për të jetuar në bashkësi me të tjerët. Në fakt, është biologjikisht e pamundur për shumicën prej nesh të rregullojmë emocionet tona vetë për çdo gjatësi të kohës.

Introvertët, dhe ata që nuk krijuan lidhje të shëndetshme si foshnje, mund të jenë veçanërisht në rrezik për ankth shoqëror për shkak të përdorimit të shpeshtë të pornografisë. Izolimi i lejon ata të kontrollojnë ekspozimin ndaj ndërveprimeve të vështira dhe të pakënaqshme. Arritja e arratisjes së përdorimit të pornografisë (ose stimujve të tjerë) atëherë mund të bëhet një zëvendësim i vetë-njohjes së fituar shoqërisht dhe rregullimit emocional. Siç tha një burrë për ankthin shoqëror:

Izolimi social dhe pornografia përforcojnë njëra-tjetrën. Kjo do të thotë, të jesh i izoluar çon në kërkimin e arratisjes dhe kënaqësinë nga vetvetja. Kjo mund të nënkuptojë varësi nga pornografia, e cila ul vetëvlerësimin dhe vetëbesimin, gjë që e bën një më të shqetësuar nga shoqëria… etj.

Kultivimi i lidhjeve shoqërore

Ideali perëndimor i individualizmit dhe vetëbesimit inkurajon përpjekjen për t'u bërë vetë-mjaftueshëm në vend të kultivimit të përfitimeve të lidhjeve më të ngushta shoqërore. Siç tregon Flores, nevoja jonë normale emocionale për t'u pasqyruar nga të tjerët është quajtur gabimisht varësia dhe nevoja. Në të vërtetë, kjo është ajo që truri ynë është projektuar për të.

varësia nga pornografia mund të bëjë izolimin social më keqSi primat fisnorë, të lidhura në çifte, trurin tonë kemi nevojë për kontakt të ngushtë për shëndet të mirë gjatë gjithë jetës sonë. Përdorimi i shpeshtë i pornos mund të zëvendësojë këtë nevojë themelore njerëzore me dëshirë të përshkallëzuar dhe orgazëm. Porno nuk i jep shëndetin e marrëdhënies së dashur. Kur pornografia / masturbimi bëhet i detyrueshëm, mund të ketë tendencë për të mbajtur marrëdhënie të shëndetshme në të ardhmen pafundësisht. Kjo mund të jetë për shkak se modifikon trurin, fiziologjinë e tij dhe sinjalet që zbardh. Për shumë njerëz, këto ndryshime mund të shfaqen si një ankth shoqëror shoqëror.

Lajmi i mirë është se shumë e kanë më të lehtë dhe më të këndshme të lidhen me të tjerët kur abstenojnë nga pornografia dhe heqin dorë nga masturbimi. Do të isha shumë i interesuar të dëgjoja nga të sëmurët nga ankthi social (ose terapistët e tyre) të cilët eksperimentojnë me heqjen dorë nga pornografia.


Studime mbi mbivendosjen midis seksit dhe drogës në tru

Rritje e provave shkencore të një cikli të vazhdueshëm pas orgazmës (studime)

41 mendime për “Ishte Luani frikacak vetëm masturbohet me porno shumë? (2010)"

 1. Komenti i postuar nën këtë artikull në "Psikologjia Sot"

  Masturbimi vodhi tre vjet të jetës sime

  Pasi lexova disa nga komentet e kaluara, u ndjeva i prirur të postoj. Shumë burra duket se kanë një reagim të fortë ndaj çdokujt që sugjeron që masturbimi mund të jetë një zakon i sëmurë dhe do ta etiketojë dikë si një katolik i vendosur (gjë që unë e pashë qesharake pasi nuk ka asgjë në këtë artikull për të dhënë atë përshtypje).

  Kam filluar të masturbohem rreth moshës 11 vjeç, aktualisht jam 19 vjeç. Megjithëse nuk mbaj mend se sa shpesh isha duke masturbuar nga mosha 11 deri më tani, do të më duhet të mendoj se kam filluar të masturbohem me një normë më të qëndrueshme kur u bëra 16 vjeç. Prej atëherë ishin vitet më të këqija të jetës sime.

  Nuk jam i sigurt se cili erdhi i pari, masturbimi apo ankthi social dhe depresioni. Më lejoni të vërej se unë isha gjithmonë një fëmijë shumë në ikje para klasës së 11-të, gjithmonë një nga fëmijët më të njohur në klasë, por gjatë klasës së 11-të kam zhvilluar ankth të rëndë shoqëror. Kam shmangur gjithçka dhe të gjithë. Unë nuk kisha asnjë arsye për të vepruar në këtë mënyrë dhe madje edhe pasi mbarova shkollën e mesme unë përsëri ndjeva të njëjtën mënyrë. Pak e dija se "qetësuesi natyral i stresit" tek i cili isha mbështetur për kaq shumë kohë ishte fajtori.

  Mendova se duhet të ketë diçka që nuk shkon fizikisht me mua, sepse sigurisht që ndihej ashtu. Isha i lodhur gjatë gjithë ditës, gjithmonë i hidhëruar dhe i frikësuar të isha shoqëror me askënd. Këtë vit që kaloi ishte bërë aq keq saqë unë as që doja të shkoja në ndonjë mbledhje familjare dhe gjithashtu nuk mund të bëja veten të shkoja në diplomimin e kolegjit të motrës sime. Thjesht zgjohesha, shkoja në kompjuter dhe ndjehesha si personi më patetik në Tokë, çdo ditë. Unë isha duke masturbuar një herë në ditë mesatarisht, dhe nganjëherë edhe më shumë në varësi të asaj se sa keq ndihesha për veten time. Më duhet të vë në dukje se unë jam ateist, dhe kurrë nuk kam ndjerë turp për shikimin e materialit pornografik dhe masturbimin, nuk kam absolutisht asgjë kundër tij.

  Pasi e kuptova që kisha goditur fundin, unë shqyrtova atë që po bëja që mund të më bënte të ndihesha e tillë dhe kisha një epifani. Nuk po bëja asgjë, por duke ngrënë ushqim, duke shkuar në kompjuter dhe duke bërë masturbim. Pra, ndoshta ishte një nga ato gjëra të drejtë? Epo ishte sinqerisht aq e thjeshtë sa kaq. Pasi arrita në përfundimin se masturbimi mund të ishte problemi, bëra një kërkim dhe gjeta këtë artikull. Ishte pak a shumë fjalë për fjalë e situatës sime dhe rreth një javë e gjysmë pasi abstenova nga masturbimi, unë tashmë fillova të shoh disa ndryshime të mëdha!

  Në vend që të ndjehem sikur jam në një mjegull të vazhdueshme, tani ndihem i pastër me mendje, më shoqëror, i sigurt, i lumtur, i qetë dhe çuditërisht më burrëror. Jam pozitiv që ky artikull do të ndihmojë të tjerët ashtu si unë, prandaj mos u shtyni nga disa nga komentet injorante të postuara këtu. Nga leximi i disa prej komenteve tuaja dhe këtij postimi në blog mund të them se ju jeni një person i fortë dhe qëllimet tuaja janë të ndihmoni njerëzit. Unë me të vërtetë ju falënderoj, sepse jam i sigurt se kjo është pikërisht ajo që po më mbante larg për të jetuar jetën time.

 2. pasi ka kaq shumë
  meqenëse ka kaq shumë njerëz që kanë një problem të tillë pa e kuptuar, si veproni me këta njerëz pasi të keni kapërcyer varësinë?
  a i injoroni ato dhe gjetni miq më të mirë? i ndihmoni ata të kuptojnë problemin e tyre?
  Unë mendoj se ajo që po përpiqem të them është për çdo person të rikuperuar nga varësia ndaj pornografisë, ka ndoshta 100 ose 1000 njerëz që lidhen me varësinë. kur i sëmuri bëhet normë, çfarë bëni?

  1. Pyetje të mëdhaPa dyshim, përdorimi i pornografisë është bërë normë mes meshkujve të rinj. Brezin tuaj (supozoj që jeni të afërm të rinj) do të duhet ta kuptoj këtë bast. Nuk kam përgjigje. Unë shpresoj se ata që shërohen nga pornografia mund t'i ndriçojnë të tjerët.

   Miqtë dhe pornografia ishte objekt i një diskutimi të fundit forumi ynë i ribashkimit - https://web.archive.org/web/20210120005321/http://www.reuniting.info/node/7142

   Shpresojmë që disa shkencëtarë të guximshëm të hulumtojnë efektet e pornografisë në trurin e përdoruesve. Siç është tani, "ekspertët" po na sigurojnë që përdorimi i pornografisë nuk ka efekte negative, ose se është në të vërtetë i dobishëm. Memeja e zakonshme është se asnjë sasi pornografie, ose masturbimi, nuk është e pazakontë ose e dëmshme.

 3. komenti i postuar nën këtë artikull në "Psikologjia Sot"

  Kam testuar këtë dhe konfirmoj. Unë jam një djalë i bukur, por unë jam picky për vajzat me mendje të madhe, të themi të vërtetë picky dhe në vend që të angazhohen në një lidhje me vajzat cute, por jo aq me mendje unë isha në vend të shikuar pornografi për disa vitet e fundit me një nighters atje dhe atje. Unë kam qenë gjithnjë popullor, por jo aq i qetë dhe i largët shoqërisht jashtë rrethit tim të miqve. Megjithëse me siguri e ndryshoi karakterin tim, pas 2 muajsh të abstinencës unë mund të them tani se masturbimi është fajtori i këtij shqetësimi.

  Por kjo është sigurisht e gjitha logjike për masturbimin është akti i heqjes së forcës suaj të jetës pa qëllim, pa dashuri duke e humbur atë dhe duke u dobësuar. Këto orgasmat e thjeshta janë të dëmshme në vend që të lejoni që trupi juaj të transformojë këtë energji siç mundet natyrshëm.

  Pra, pas muajve 2 kreativiteti im, fokusi, forca, vullneti, humor, karizmi dhe fitimi i muskujve janë të shkëlqyera. Vajzat janë tërhequr aq për mua është qesharake dhe e mrekullueshme; ju duhet ta keni parë partinë që kam pasur natën e kaluar lol. Kam vënë re edhe se si masturbimi nxit egoizmin, kur abstenon nga ajo që dëshiron të kënaqësh një vajzë, dëshiron të jesh romantik nuk ka të bëjë me shkarkimin e armës tënde dhe ky ndjenjë e bujarisë shtrihet thellë në personalitetin tuaj.

  Pra, vëllezër, e njihni atë që duhet të bëni për të jetuar potencialin tuaj të plotë.

 4. Masturbim
  Më kujtohet se fillova të shikoj fotot erotike në moshën e 8-it deri në kohën kur isha 10 unë isha masturbohem çdo ditë duke shtypur penisin tim në shtrat derisa unë ejaculated. Prindërit e mi nuk kishin CineMax kështu që kur pornografia e butë bërthamore do të vinte, kanali u fashit. Mbaj mend masturbimin me tingujt e seksit pothuajse çdo natë. Unë nuk isha një fëmijë popullor në shkollë dhe notat e mia ishin të tmerrshme, gjithçka që mendoja për tërë ditën ishte masturbim. Unë kam qenë gjithmonë në gjendje të fsheh shumë mirë emocionet e mia të vërteta, vetëm t'i varros thellë brenda dhe unë mund të bëhem dikush që më pëlqen. Unë kisha për të mësuar dhe përshtatur kështu që unë mund të bëj seks me gratë e vërteta. Ishte e lehtë për mua që të marrja gra, gjithmonë veprova sikur isha e ftohtë, mendoj se u pëlqente aftësitë e mia të bilardos, apo mënyrën sesi flisja me ta. Do dilja ne takime, por nuk i mendoja keto vajza si shoqe shpirti, nuk kisha asnje emocion, gjithcka qe bera ishte sikur u pelqeja atyre qe t'i merrja ne shtrat pastaj do ta prisja ngadale. me ta dhe kaloni në tjetrën. Porn dhe masturbim ishin gjithmonë atje, pa marrë parasysh se sa seksi po bëja unë gjithmonë masturbohem Kam shikuar gjithmonë pornografi. Unë e nevojshme atë, ajo ishte si fryma e jetës për mua. Ashtu siç e thashë më parë, më duhej të evoluohesha për të marrë gra të vërteta, ata mendonin se isha një djalë normal, personi më cool që ata takoheshin ndonjëherë. Thellë poshtë brenda unë isha duke u dëmtuar Unë isha një top emocional i mooch, unë kam qenë në depresion, dhe të gjitha unë të kërkuar për të bërë ishte jack off, dukej sikur ishte e vetmja gjë që më bëri të lumtur. Masturbimi u bë një cikël i pafund. Do të zgjohesha në mëngjes dhe do të masturboja, do të bëhesha dush dhe do të masturboja, do të bëja larje dhe do të fshij testitë e mia, do të shkoj në punë, nganjëherë do të gjeja një vend të fshehur në punë dhe do të masturboja, do të kthehesha në shtëpi, do të hidhja në kompjuter , shikoj pornografi dhe masturboj fuqishëm, dua të dua, të dal për një natë, të gjej një bashkëshort, të bëj seks, të shkoj në shtëpi dhe të masturboj për vajzën me të cilën kam pasur marrëdhënie seksuale, pasi u mërzita me imazhet e asaj që bëra unë do të të kthehet në kompjuter dhe të masturboj. Ky cikël vazhdoi shumë vite. Për njerëzit rreth meje unë isha një ROCK STAR Mund të merrja çdo vajzë që dëshiroja, kam jetuar jetën në buzë, unë kam qenë gjithçka që ata dëshironin të bëheshin. Kam jetuar jetën në buzë sepse isha duke u dëmtuar, isha një shitës droge, e kam dashur nxitimin, isha i lidhur me dopamine. Më në fund u martova dhe u vendosën poshtë një ditë, por kishte një problem! Nuk mund të jetoja më jetën e një ylli shkëmbi, nuk e kisha më atë nxitim, kjo ishte e vetmja gjë që më mbante nivelet e dopaminës ndërsa nuk isha duke masturbuar. Doja të vdes, unë fajësova gruan time për gjithçka që shkoi keq, unë e izolova veten kështu që unë mund të masturboj, pata në Tranny pornografi dhe u ndjeva e neveritur me veten time, madje i thashë gruas time të përdorte një rrip për mua. Isha aq depresion dhe ajo ishte shumë. ajo mori për të parë mua për të cilët unë me të vërtetë ishte, prapa cool, i ëmbël, djalë që po largohet ka jetuar një përbindësh, dhe ajo mori për të parë prapa skenave. Unë e dua shumë gruan time, nëse jo nuk do të isha martuar me të për ndonjë arsye nuk kishte të bënte vetëm me seksin me të. Varësia ime nga pornografia vrau çfarëdo dashurie që kisha, unë nuk e ndihmova atë nëpër shtëpi, nuk do ta ndihmoja me fëmijët, nuk do të bëja asgjë, gjithçka që do të bëja është të ulem pas kompjuterit dhe të shoh fshehurazi pornografi. Nëse gruaja nuk më dha mallin që unë do të pissed dhe mallkuar e saj, unë do të bëjë atë të ndjehen si ajo nuk ishte mut, ishte e tmerrshme, dhe unë do të flas atë për të dehur kështu që unë mund të marrë atë nga ajo, ndërsa ajo fjetur Ankthi që kam shkaktuar e bëri atë të mos jetë në gjendje të fle kështu që ajo u kthye në pilula gjumi që ishte e përsosur për mua shkak që do të thoshte se mund ta merrja nga ajo sa herë që doja, në çfarëdo vrulli që doja. Pasi kam bërë me të unë u kthye në iPOD time dhe masturbated për shumë orë në porn hardcore. Gruaja ime tha se po largohej kohët e fundit, ajo tha që unë i shkaktoj aq shumë dhimbje dhe e dëmtova aq shumë sa që ajo nuk e di nëse mund të rregullohet ndonjëherë, e bëra të ndihej e pavlefshme, nuk e pashë si një qenie njerëzore më shumë, ajo ishte vetëm atje në mënyrë që unë të mund të derdh dhe nuk duhet të masturbohem. Ne do të bënim seks dhe unë do të humbja mbledhjen time dhe kjo me të vërtetë e shqetësoi atë dhe e bëri atë të ndjehet sikur muret e saj ishin të humbura. Unë i premtova asaj se do të ndryshoja, i premtova se do të ishte ndryshe, i premtova se nuk do të shikoja pornografi (KJO THESHT THE Gjëja kryesore për të cilën ankohet) kështu që mendova se do t'ia tregoja këtë vetëm për ta bërë të lumtur. Unë në të vërtetë u përpoq për të ndaluar shikuar pornografi një natë dhe kjo ishte e keqe ajo ishte me të vërtetë e keqe !! Duart e mia filluan të dridhen, balli im filloi të bëhej djersë, dhe përfundimisht shkova në konvulsione, dhe pastaj fillova të qaj. Më në fund e kuptova se pornografia dhe masturbimi kishin formuar tërë jetën time, e dija se për hir të fëmijëve të mi dhe bashkëshortes sime duhej të ndalem. E gjithë jeta ime adoleshente dhe e rritur madje nuk ndihet më reale. Gjithmonë kam ndjerë sikur ka më shumë për jetën, gjithmonë kam ndjerë sikur mungon diçka. Unë madje u futa në YouTube duke kërkuar alienë, komplote qeveritare dhe njerëz që jetonin në Hënë, isha aq i sigurt se diçka po mungonte. E vetmja gjë që po mungon është të bëj doping, nuk e dija që kisha një varësi kështu që nuk e bëra Nuk e di që pjesa e enigmës që mungonte ishte ilaçet e lëshuara pasi unë masturbohesha dhe shikoja pornografi, pornografia tranny gjithmonë më largonte më së shumti. Kuptova se unë jam i sëmurë, e kuptova se unë kam lënduar kaq shumë njerëz në jetën time. Unë kam fshirë të gjithë pornografinë nga hard drive time dhe kam premtuar të mos masturboj më.

  1. Duket sikur
   Instinktet e gruas suaj ishin të mira… në lidhje me pornografinë. Ndoshta * ishte * një arsye kryesore që varësia juaj u përshkallëzua. E dini çfarë tjetër? Vë bast se edhe ajo kishte të drejtë për ty. Vë bast që ti * je * ai djalë i mrekullueshëm… pas varësisë. Rikuperimi do të jetë gjëja më e vështirë që keni bërë ndonjëherë, por gjithashtu mund të jetë një nga gjërat më përmbushëse. Merrni të gjithë mbështetjen që mundeni. E kontrolluat faqen e mbështetjes? Të gjitha të mirat.
   *perqafim i madh*

 5. Nga një faqe tjetër.
  Nga kjo fije: http://www.thestudentroom.co.uk/showthread.php?t=1860581


  Shikoni këtë faqe interneti: http://yourbrainonporn.com/

  Ka shumë djem të tjerë që kanë kuptuar efektet dëmtuese të pornografisë dhe po e presin atë, ose nuk e shikojnë më. Sigurisht, shumë pak prej tyre do të jenë këtu pasi ky forum është plot me adoleshentë me brirë - sigurisht kur isha në atë moshë nuk do ta kisha vlerësuar kurrë këndvështrimin tim aktual!

  Unë kam qenë duke goditur majmunin për më shumë se një dekadë (kur mësova për faqet pornografike të youtube-it që isha në qiellin e derrit!), Por kuptova efektet dëmtuese të pornografisë dhe masturbimit në produktivitetin dhe vlerësimin tim të vajzave të vërteta. Abstenimi më ka bërë të ndihem më e gjallë - unë jam shumë më e shoqërueshme, bëj më shumë dhe kam rritur besimin dhe vetëvlerësimin tim. Djemtë më të suksesshëm që njoh nuk kanë shikuar pornografi për vite me radhë - megjithëse është e vështirë të thuhet nëse kjo është një shkak ose efekt i tyre që notojnë në poon. Ndoshta të dyja.

 6. Ne këtu komentojmë si ky djalë gjatë gjithë kohës:

  Kur isha në lartësitë e këtij varësia, gjithmonë do të preferoja të qëndroja vetëm në shtëpi dhe do të merrja shumë bindje të brendshme për të dalë jashtë derës për t'u shoqëruar me miqtë apo familjen. Sapo të shkoj atje, gjithmonë isha duke u përpjekur të kthehesha në shtëpi sa më shpejt të jetë e mundur.

  Por tani gjej se perspektiva e veprimtarive sociale duket e bukur dhe e vlefshme. Unë do të thoja se të jesh me njerëz të tjerë është një, nëse jo, mënyrat më të mira për ta mposhtur këtë varësi. Ju mbush me këtë ndjenjë të përmbushjes dhe lumturisë që vetëm e bën pornografinë dhe masturbimin të duket si një humbje e vogël budalla e kohës.

  Kjo nuk do të thotë që ankthi i thellë shoqëror do të zhduket me magji, por për shumë njerëz varësia në vetvete po krijonte një dëshirë të panatyrshme për të izoluar.

 7. Një fije nga Reddit.com NoFap
  Ditë 22, një përfitim i papritur.

  Unë kam përfitimet që ne nuk presim të përjetojmë. Energjia ime, motivimi dhe besimi janë tashmë më të larta se ato që kanë qenë në vite.

  Tani për shkelësin: për 2 apo ca vitet e fundit unë kam krijuar një belbëzim të vogël. Nuk është asgjë e tmerrshme por akoma e mjaftueshme për të më shqetësuar. Bëhet zhgënjyese kur flas me dikë dhe fjalët thjesht nuk do të dalin siç duhet, siç mund ta imagjinoni.

  Unë nuk kam belbëzuar për një javë tani. Nuk është vetëm pak më mirë, por është zhdukur. Ndihem i sigurt kur flas tani. Duket pak, por për mua kjo është e madhe. Ndjehem i ekstazuar.

  Vazhdoni të gjithë, ne jemi të gjithë në këtë së bashku. Nuk e mbaj mend herën e fundit që kam bërë një ndryshim që më ka ndikuar kaq shumë.

  Redakto: Kjo është e mrekullueshme. Duket sikur shumë prej nesh kanë të njëjtën përvojë, mbase jemi në diçka këtu. Faleminderit për informacionin dhe azhurnimet!

 8. Nga reddit - NoFap

  Dje ishte Dita 100 Dhe nuk mund ta shpjegoj sa mirë u ndjeva.

  NoFap ka ndryshuar jetën time dhe unë nuk pranoj të rikthehem për t'iu shmangur pornografisë apo për të kapërcyer në përgjithësi, unë jam i frikësuar për të prekur vullnetin tim në një mënyrë faptacular. Kohët e fundit kam filluar një dietë Ketogenic, dhe në Ditën 100 miku im më pyeti për të gjetur atë një përrua të mirë të P90X. Ne ramë dakord që ta bëjmë këtë çdo ditë së bashku dhe t'i tregojmë njëri-tjetrit përparimin tonë. Unë me të vërtetë dua të marr ato abs duke shkuar kështu kur të humbasë të gjithë këtë peshë ata do të jenë atje. Porn Addiction pothuajse e shkatërroi jetën time, aq i lumtur që kuptova për këtë. Kam humbur ankthin social që shkaktoi. Kjo ishte çështja ime më e madhe. Unë gjithashtu kisha ED, kurrë nuk kam vërejtur, sepse isha i privuar nga shoqëria, derisa disa javë në NoFap kam marrë dru në mëngjes. Kjo ishte një lloj qafe mendjeje. Më goditi mua si një tullë që unë isha si mut i shenjtë! Kur ishte hera e fundit që e kisha këtë? Ndihem sikur më në fund kam kontroll mbi jetën time. Edhe pse nuk jam duke marrë shumë vajza dhe të gjitha këto, unë e di që jam në rrugën time për të marrë gjithçka që unë dëshiroj. Para se të filloj ta bëj këtë, vetëm duhet të rregulloj disa gjëra, peshë dhe të marrësh formë. Kur të bëhet kjo, unë po dal nga forca; asnjë vajzë nuk do të jetë gati 😉

 9. Nga yourbrainrebalanced.com

  LINK - Luani frikacak që gjeti guximin e tij (115 Days)

  Përshëndetje djema për ta mbajtur këtë të hapur dhe të shkurtër, unë fillova të shikoj pornografi në klasën e 4-të (dunno sa vjeç isha atëherë) dhe u tërhoqa nga getco. Përdorimi i porno u përkeqësua gjithnjë e më keq gjatë gjithë jetës sime dhe do të binte keq dhe pastaj do të pyesja veten pse nuk mund të bëja një shoqe apo pse isha kaq e ndrojtur ose pse mendoja se bota ishte kundër meje dhe pse askush nuk më pëlqente mua.

  Unë e kam konsideruar seriozisht vetëvrasjen gjatë gjithë jetës sime për shkak të këtyre çështjeve, por unë isha në gjendje ta përballoja atë derisa gjeta faqen e YBOP pasi kërkova disa gjëra për të qenë homoseksual (e dija që nuk isha por HOCD i mallkuar) dhe problemet e ereksionit (në raste të shumta) me vajza që çuan përpara HOCD). Unë arrita në përfundimin se ishte pornografi dhe isha në një mision të ri për të hequr qafe pornografinë.

  115 ditë më vonë, unë më në fund jam çliruar nga zinxhirët e pornografisë edhe pse nuk do të gënjej, të mendosh për të kërkuar pornografi është një problem i vazhdueshëm, por unë thjesht e di se nëse nuk do të jem në gjendje të bëj seks me tim e dashura e bukur te nesermen

  Brenda hapësirës së ditëve 115 unë kam:

  • Gjetur një punë në shesh patinazhi lokal Ice
  • Kam një të dashur të bukur që është poshtë dhe ishte shumë e kuptueshme për procesin që shkova
  • Gjetur më shumë kuptim në jetë

  Për të gjithë ata që ende luftojnë, rrinë me të. Koha shërojnë këtë plagë dhe kurrë nuk shpërthejnë kurrë. Jeta është një sfidë dhe si njeri, misioni juaj është që ta bëni atë bushtër.

 10. Fom Reddit: Një njeri tjetër nga kur fillova këtë eksperiment.
  LIDHJA - Unë jam një njeri ndryshe nga sa fillova këtë eksperiment.

  Dikush nga nofap më së pari sugjeroi që të shikoja të kufizoja përdorimin tim të pornografisë dhe në fillim, e qesha atë. Pastaj pasi pashë pornon tuaj dhe pata lexuar më shumë histori nofap, vendosa t'i jepte një të shtënë. Më është dashur jo më pak se një javë për të kuptuar me të vërtetë se kisha një problem me pornografinë. Ishte një koncept që ishte ndoshta në pjesën e pasme të mendjes time para, por unë në të vërtetë nuk e trajtova ndryshe. Çdokush shikoi, apo jo?

  Do të prisja derisa të më vendosnin, por kjo është vetëm një pjesë e enigmës këtu. Gjatë muajve të fundit unë kam qenë më e motivuar se kurrë për të marrë disa dhe për të qenë me gratë. Unë jam më i vetëdijshëm për 'pamjen'. Nëse ende nuk e keni kuptuar atë zhvendosje delikate të lëvizjes së syve, është mjaft intensive dhe pak nervoze (megjithatë në një mënyrë të mirë). Jam plotësisht i vetëdijshëm se nuk di ende si ta trajtoj vëmendjen.

  Unë u bashkova me OKcupid rreth një javë më parë dhe ndërsa kam disa dyshime personale, niveli im i përgjigjes ka qenë mjaft i mirë. Unë u afrova të marr një takim, por ajo më doli përpara. Tashmë po dërgoj një grua të re, më të bukur. Çfarë është e çuditshme dhe nuk mendoja se kjo do të ndodhte, unë jam pranë vetes me të gjitha opsionet atje. Nuk kam pse të jem shoqja e përsosur për të marrë një vajzë. Thjesht duhet të bëj një përpjekje.

  Unë gjithashtu duhet të deklaroj se më parë kisha çrregullim të ankthit social. Në thelb e bëri fjalimin torturues. Kam kaluar shumë terapi dhe jam kthyer te medikamentet pasi kam qëndruar larg tyre për një kohë të konsiderueshme. Megjithatë, unë kurrë nuk jam ndjerë aq e motivuar që të dua të jem me një grua dhe këtë ia atribuoj kryesisht të qenit pa pornografi. E di që kam ardhje të shkurtër, por gjithashtu kam shumë për të ofruar.

 11. Nga reddit - NoFap
  A ju jep NoFap superfuqi? A është çdo përfitim i mundshëm që njerëzit raportojnë vetëm një efekt placebo? Mendimi im…

  Përshëndetje djema dhe gals!

  Unë thjesht do të doja të tregoja mendimin tim mbi këtë temë në të hapur. Mund të duket si një shaka, por në të vërtetë nuk është kështu. Vetëm se kohët e fundit kemi një mbipopullim masiv të postimeve në të cilat njerëzit po pyesin pse nuk marrin superfuqi "si fapstronautët e tjerë" pas XX ditësh të NoFap dhe duke pyetur nëse është e gjitha një efekt placebo.

  Së pari, do të doja të flisja pak pse NoFap u bë kaq e zakonshme. Gjëja është, që disa vjet më parë (rreth 2008/2009), njerëzit filluan të dilnin në internet që ishin çmendur se kishin mosfunksionim erektil, por në të njëjtën kohë ata mund të merrnin një mbledhje solide në shkallë të ndryshme të pornografisë ekstreme me ndihma e një shtrëngimi të mirë vdekjeje të vjetër. Gjëja e çuditshme ishte, që në disa raste, mijëra njerëz iu përgjigjën këtyre postimeve në forum, duke thënë se ata kishin të njëjtat simptoma të sakta.

  Tani, duke marrë parasysh këto simptoma, njerëzit menduan se ata e kishin dashuruar veten me gra të vërteta duke u përshkallëzuar në zhanret më ekstreme të pornografisë dhe duke masturbuar në mënyrë që asnjë vaginë e grave të mos përputhej me stimulimin. Ata shpresuan / supozuan se nëse ata do të ndalojnë së shikuari pornografi dhe masturbohen për një kohë të konsiderueshme, ky desentizim mund të kthehet.

  Këta njerëz, të cilët atëherë nuk kishin YBOP, NoFap dhe dhjetëra forume të tjera mbi këtë temë menduan se ishin vetëm. Të vetmit fanatikë të çuditshëm në planet që nuk mund ta bëjnë atë për një femër të vërtetë, por gjen një zhanër të neveritshëm të pornografisë. Shumë prej tyre ishin të virgjëra. Disa prej tyre po dështonin për vite me radhë me gra të vërteta që ua prishën besimin. Ata kuptuan se kurrë nuk do të ishin në gjendje të kishin një marrëdhënie normale përmbushëse me një grua dhe duke marrë parasysh se janë fanatikë të natyrës, ata u shkëputën nga shoqëria dhe u bënë vetmitare. Reallyshtë vërtet interesante për mua, sa shumë të varur nga PMO punojnë nga shtëpia dhe janë specialistë kompjuteri… Ndonjëherë pyes veten se çfarë ishte e para - pula apo veza (varësia nga pornografia ose izolimi nga shoqëria)?

  Gjithsesi, asnjë gjë PMO ndihmoi në kthimin e ED të shkaktuar nga pornografia e këtyre djemve, dhe përveç libidos normale, ata kanë filluar të raportojnë edhe ndryshime të tjera pozitive. -Depresioni dhe ankthi shoqëror po zhduken, rritet besimi, ndjenja e përmbushjes dhe të qenit në krye të botës

  Unë jam një nga ata djem. Unë kam pasur disa dështime me gratë, duke filluar në mes të pubertetit. Kjo është bërë gjëja e vetme më shkatërruese për psikikën time. Në këtë botë moderne, ku vështirë se ka një reklamë, një film, një shfaqje televizive, ose një bisedë pa sugjerime seksuale ... - Më kujtohej vazhdimisht çudia ime. Sa herë që shihja një skenë seksuale në film, mendoja me vete “Uau, sa e lehtë është për atë djalë, a duhet të jetë kështu? Unë kurrë nuk mund të ngrihem kaq lehtë, madje edhe me një grua kaq të bukur ". Kur pashë një foto të një gruaje të bukur të zhveshur në mes të një reviste të rastësishme, mendova me vete “Njerëzit e shohin këtë kaq të nxehtë, por unë nuk mund të eksitohem nëse një grua e bukur nuk bën disa gjëra ekstreme në një film pornografik. Duhet të jem kaq i çuditshëm ”. Në mënyrë të ngjashme me shakatë ose bisedat normale të përditshme seksuale me miq ose të huaj.

  Çështja është se unë u kujtova vazhdimisht se unë jam një dështim si njeri në një nivel shumë themelor, dhe unë dukej se isha i vetmi.

  Një vit para se të filloja NoFap, unë madje kam shkuar për të parë psikiatër dhe psikologë të cilët më diagnostikuan me çrregullime të rënda ankthi shoqëror dhe depresion dhe donin të më vendosnin ilaqet kundër depresionit për të cilat nuk pranova kurrë.

  Kur përmes YBOP (e cila është pikërisht ajo që Gary Wilson zbuloi nga ata djem në forume të ndryshme), zbulova se problemi kryesor i jetës sime që ishte në mendjen time 24/7 mund të përmbyset, shkëmbi më i rëndë u ngrit nga zemra ime . Kur shkova në serinë time të parë NoFap (cca 80 ditë) unë kam filluar të vërej super fuqi të ngjashme siç raportohen ndër të tjera. A është vërtet kaq e çuditshme? Gjëja kryesore që shkatërronte besimin tim dhe më bënte të ndihesha vetëm në planetin prej 7 miliardë, po kthehej mbrapsht dhe doli të ishte shumë e zakonshme.

  Sot, në ditën time të 109-të të NoFap, ndihem i lumtur, i sigurt, shoqëror, i zgjuar, i aftë të përballoj çdo sfidë, etj, etj,

  TL; DR - Vija e fundit është, nuk jam aspak i befasuar nga ndryshimet që raportojnë njerëzit. ED e rëndë e nxitur nga pornografia mund të jetë një gjë shkatërruese për psikikën në botën moderne. Unë gjithashtu nuk jam i befasuar që të tjerët, jeta e të cilëve nuk u shënua aq shumë nga PMO dhe / ose abstenojnë nga PMO vetëm si një sfidë, nuk i shohin këto përfitime. Ju duhet të kuptoni se çfarë lloj demografie raportoi ato rezultate në radhë të parë. Sigurisht, disa mund të përjetojnë efekte të ngjashme si një efekt placebo, por në një rast si imi, ju nuk mund ta quani heqjen e efektit të efektit placebo - është thjesht shërimi.


   Nga e njëjta fije

  Jam plotësisht dakord me ju. Shoh postime nga njerëz që për mua tingëllojnë sikur nuk ishin të varur ose përballeshin me probleme të ashpra si ED dhe depresioni që sugjerojnë që Nofap është i gjithë placebo. Ata ndoshta nuk ishin të varur nga pornografia e gjymtuar për të filluar! Si dikush që kishte depresion të rëndë dhe ED të keq, unë mund të them me vendosmëri se kjo ka qenë një përvojë krejtësisht ndryshuese e jetës, dhe jam vetëm në ditën 21. Ndihem si unë e vërteta për herë të parë në 2 vjet, është mrekulli . Gjithashtu, mendoj se më në fund po shoh fidaneve të gjelbërta që ED po bëhet më mirë - kishin ca dru të lehtë në mëngjes dhe për sa i përket gjithçkaje tjetër, humorit dhe besimit, ato janë lart lart!


  Nga e njëjta fije

  Tha mire. Jam i sigurt që nuk është rastësi që unë jam specialist i softuerit dhe punoj shumë nga shtëpia.

  Thjesht dua të shtoj që NoFap bën mrekulli edhe nëse nuk keni probleme me ereksionin. Kam vuajtur nga një desensitim i lehtë, por jo shumë (ndoshta sepse shijet e mia në pornografi ishin shumë vanilje).

  Korrelacioni me ankthin shoqëror është i pamohueshëm (megjithëse pornografia nuk është i vetmi fajtor, natyrisht).

  Përdorimi i pornografisë është i dëmshëm. Dëshiroj që më shumë njerëz të ishin të vetëdijshëm për këtë.


  Nga e njëjta fije

  Unë vuaja nga ankthi (jo social) dhe u largova nga PMO e shërova plotësisht - tani kjo nuk ishte placebo pasi nuk kisha ide që do të ndodhte dhe kisha zero pritje për atë që mund të ndodhte dhe nuk kisha lexuar asgjë në YBOP.

  Fillova NoFap pa e ditur se çfarë ishte NoFap apo çfarë do të ndodhte.

  Por nëse dikush tjetër ka ankth dhe nuk është shkaktuar nga PMO, NoFap mund të mos i ndihmojë aspak, kjo do të ndodhë sepse ankthi lidhet me shumë lloje të ndryshme të çrregullimeve

 12. Dita 80 + dhe duke vërejtur disa ndryshime të mahnitshme neurologjike

  Dita 80 + dhe duke vërejtur disa ndryshime të mahnitshme neurologjike

  Doja të ndaja përvojat e mia në ditët e fundit, sepse për mua personalisht nuk ka qenë asgjë mahnitëse. Për të filluar, unë kam pasur një ankth masiv shoqëror që kur më kujtohet. Unë gjithmonë e luftova atë, por unë isha gjithmonë duke e falsifikuar.

  Ajo që po vë re tani është një ndryshim masiv në aftësinë time për të bashkëvepruar me njerëzit. Më së shumti vërehet kontakti me sy ... Do ta lexoja në mendjen tuaj, por i ngjan natës dhe ditës. Duke filluar disa ditë më parë, unë sapo fillova të krijoj kontakt me sy me pothuajse të gjithë dhe u ndjeva e natyrshme. Doja, në vend të asaj që kam bërë gjithë jetën time të rritur, e cila ose e detyrova atë, ose ta filloja dhe të shikoja larg duke supozuar se po bëja diçka të turpshme ose të gabuar. Tani papritmas thjesht nuk jap asnjë mut.

  Nuk është e përsosur megjithëse, unë ende mund të ndiej që blloqet në kokën time goditen pas një sekonde apo më shumë, por më shpesh sesa jo thjesht them natyrshëm "jo nuk do të ndalem" dhe vazhdoj deri në përfundimin e saj natyror. Kjo është me djem dhe vajza thjesht ndërveprim normal njerëzor

  Përtej kësaj kur po ngisja biçikletën time dje, po kaloja njerëz dhe po përshëndesja. Ende nuk mund të buzëqesha natyrshëm / lehtë, por ndihem sikur gati e doja. Po buzëqesha me gjëra për të cilat nuk kam qenë në gjendje të buzëqeshja përgjithmonë, si një djalë që luante me qenin e tij, ose një bebe pak e lumtur në karrocën e saj. Ishte thjesht një ndjenjë e… gati euforie.

  Dhe përtej kësaj unë po shikoja vajzat që kalonin pranë meje pa frikë ... duke kontaktuar syrin dhe duke e mbajtur atë pothuajse aq sa duhet. Edhe flirtuar me një vajzë në arkë dhe e mori atë për të më dhënë një buzëqeshje të interesuar.

  Nuk ka asgjë të vogël për të qeshur.

  Unë dua të them që akoma nuk jam atje… Kam dru në mëngjes çdo dy apo ca ditë (akoma një përmirësim i madh) dhe nuk është aq i mirë sa mbaj mend, por kjo thjesht do të thotë që më duhet më shumë kohë.

  Pra, për të gjithë të tjerët që dyshojnë në vetvete ... rimbushja nuk është lineare, mund të ndodhë në faza, mund të zgjasë më shumë se 90 ditë, nuk mund ta thuash. Por e vërteta e saj unë i inkurajoj të gjithë të qëndrojnë me të.

  Gjithashtu nëse dikush tjetër ka ndryshime të ngjashme drastike për të cilat dëshirojnë të flasin, ju lutemi përgjigjeni. Do të doja t'i dëgjoja për të parë se sa më tej do të shkojë kjo.

  Idealisht, edhe pse ndoshta do të jem gjithmonë introvert, mund ta shoh veten tani duke qenë më komode në një grup të madh. E vetmja gjë që ende duhet të kuptoj se si të rregulloj është paaftësia ime për të dalë me biseda të vogla just Unë thjesht nuk mendoj për atë lloj gjëje

 13. 60 ditë dhe tashmë ndihem si një person i ri

  Unë jam 26 dhe kam qenë i varur nga PMO që nga mosha e 14. Fillova me pornografinë "normale", por më në fund u desensitizova dhe u përshkallëzova në zhanre dhe fetish të turpshme.

  Për vite kam pyetur veten pse unë isha aq i shqetësuar dhe i vështirë për njerëzit. Pse nuk kam pasur kurrë një të dashur? Njerëz të tjerë dukej se lidheshin natyrshëm dhe kishin dashuri për njëri-tjetrin, por gjithnjë ndihesha sikur duhej ta rrokullisja, sikur të mos isha njerëzore. Kam munguar edhe motivimi. Isha i kënaqur duke humbur orë pa tel në shfletim në internet, ndërsa shumë nga shokët e mi lëvizën përpara me jetën e tyre. Nuk ishte deri kur erdha në videon e "Eksperimentit të Madh Pornoje" që e kuptova për herë të parë PMO ishte shkaku i çështjeve të mia. Që kur fillova të isha shumë e re, nuk e dija se çfarë ndjehej "normale". Mendova se kishte diçka të gabuar me mua në krahasim me njerëzit e tjerë. Porno ishte një prizë për dëshirat e mia të turpshme.

  Gjithsesi, ditët e 60 dhe unë tashmë ndjehem si një person i ri. Unë kam përjetuar kaq shumë përfitime që nuk mund as t'i radhisja të gjitha këtu. Por më poshtë është një pasqyrë e asaj që kam përjetuar deri tani:

  Javë 3-4:

  • Më shumë besim dhe stabilitet emocional. Një ndjenjë e re e virtyti.
  • Më pak dëshirë për të humbur kohën e tepërt duke shfletuar internetin dhe duke luajtur video lojëra
  • Tërheqje më e fortë dhe më e shëndetshme për gratë (jo vetëm duke kërkuar pjesë të trupit)
  • Zë më i fortë dhe më i pasur. U bë më artikuluar.
  • Vështirësi më pak shoqërore. Më shumë dëshirë të jesh rreth njerëzve.
  • Mjegullës dukej sikur ngrinte jetën time. Jeta e përditshme filloi të dukej më interesante.

  Java 5:

  • Filloi Flatline. Asnjë makinë seksuale, apo tërheqje seksuale ndaj grave. Kjo më ndihmoi të shmangem PMO. Besimi rënë përkohësisht, por u kthye pas disa ditësh. Përfitimet e mëparshme qëndruan.

  Java 6:

  • Dëshirë më e fortë për të ushtruar. Më mirë në gjendje të mbajë një rutinë ushtrimi. Të ndihesh më e fortë dhe të vërehet një qëndrueshmëri më e madhe.
  • Më pak tërheqje dhe varësi ndaj ushqimit junk me sheqer.
  • Më shumë energji në përgjithësi për jetën e përditshme. Dëshirë më e fortë për të bërë më shumë kohë të lirë dhe për të kaluar kohën jashtë.

  Java 7:

  • Rritje të madhe në motivim. Zvogëlimi i detyrave të përditshme shumë më pak. Të bëhet më i zoti dhe i organizuar.
  • Mendja ndihet më e mprehtë dhe më e qartë. Më mirë në gjendje të qëndrojë e përqendruar në detyrat.

  Java 8 (e pranishme):

  Unë jam ende në linjë, por të gjitha përfitimet e tjera vazhdojnë të jenë të forta. Unë ende kam lows emocionale të rastit, por ata janë më pak të shpeshta dhe të shkojnë më shpejt, veçanërisht në qoftë se unë ushtrojnë. Unë me të vërtetë pres që epshi im të kthehet aty ku ishte rreth javës 3-4. Shpresojmë se do të ndodhë në javën ose dy javët e ardhshme.

  Unë mund të them lehtë se fillimi i këtij udhëtimi nuk ka qenë një nga vendimet më të rëndësishme që kam bërë në jetën time. Nëse situata juaj e tanishme ngjan me jetën time para-nofap, unë ju inkurajoj që të lini pornografinë dhe faping. Është e vështirë në fillim, por kjo do ta bëjë jetën tuaj shumë më të mirë.

  Strategjia ime kryesore për të arritur deri tani ka qenë që të shmang situatat kur unë normalisht do të më tundoheshin - siç është kur unë jam vetëm në kompjuterin tim. Kam vënë re gjithashtu se aktivitete të tjera, të tilla si luajnë lojëra të caktuara video dhe duke ngrënë ushqime me sheqer të sheqerit, duket se e stimulojnë trurin tim në mënyra të ngjashme me pornografinë dhe rrisin dëshirën time për të. Shmangia e tyre ka ndihmuar në zvogëlimin e tundimit.

  Mbajtja e kësaj do të vazhdojë të jetë sfiduese. Por unë vazhdoj të kujtoj veten se asgjë nuk krahasohet me këtë jetë të re pa PMO. Asnjë porn unë kurrë nuk dukej si ka qenë aq i kënaqshëm sa të vërtetë ndjenjë gjallë. Ja për një tjetër 60 ditë!

  LIDHJE - Dita 60: Përvojat e mia deri më tani - Ia vlen plotësisht!

 14. Herën e parë e kam pyetur vajzën për gjashtë vjet dhe jam aq krenar

  Vetëm u mohova sot. Herën e parë e kam pyetur vajzën për gjashtë vjet dhe jam aq krenar

  Vajza e pyetur është se ajo dëshiron të shohë kalorës të errët në punë. Thashë pasivisht nëse doni të shihni filmin unë mund t'ju nxis. Herën tjetër do të jem më e drejtpërdrejtë kur të kërkoj një vajzë jashtë. Nuk u tremba aspak kur e pyeta jashtë ose u trazova ose u vura në siklet kur ajo nuk u përgjigj dhe tha mirë. Nuk ishte aq e madhe një marrëveshje, dhe e kuptova që të gjithë jemi njerëz që njerëzit e tjerë po takohen dhe unë nuk dukem si ndonjë humbës i dëshpëruar nëse pyes dikë. Ajo nuk dukej e shqetësuar, por më e lajkatuar se gjithçka. Tani mund ta mbyll librin tim mbi të dhe t'i them tjetrit, duke mos menduar të gjitha po. 15 ditë Më në fund jam e interesuar për gra të vërteta dhe dua të bashkohem me botën e takimeve për herë të parë si një burrë 20 vjeç.

 15. Fillova këtë udhëtim 3 javë më parë

  Check in 3 javë i dashurisë së vërtetë

  Këtë udhëtim e fillova 3 javë më parë. Një burrë që goditi fundin në mënyrën time dhe kishte mjaft faj, turp dhe vetëvlerësim të ulët. Zakoni im ishte më shumë një ritual. Shpesh do të fillonte me mua të ndjehesha i trishtuar ose i zemëruar për veten time. I mërzitur nuk fola me të, i zemëruar e lashë atë mundësi të rrëshqasë. Zakonisht ndjenja se veprimet e mia mund të kishin qenë të ndryshme. Presioni do të ndërtohej dhe ndërtohej. Përfundimisht do të shkelja çarje të mjaftueshme në akullin e hollë mbi të cilin po qëndroja, dhe do të bija në humnerë.

  Këtë herë unë zgjodha për të notuar përsëri në sipërfaqe dhe për të marrë një jetski jeton.

  Përfitimet kanë qenë të jashtëzakonshme:

  • Vajzat që vërejnë më kontrollojnë shumë. Likeshtë sikur ata pothuajse e ndiejnë testosteronin e ndërtuar, besimin që lëshon, djalin më të lumtur.
  • mendja ime është shumë më e qetë, kam vërejtur se negativiteti u qetësua. Unë thjesht ndihem në paqe. Ashtu si disa thonë "mos dhënë një qij", një pikë e madhe kontrolli. Kjo ju lejon të përpunoni mendimet tuaja qartë, duke biseduar me një vajzë sot dhe ishte pothuajse si në lëvizje të ngadaltë.
  • Personaliteti im i vërtetë po ndriçon përmes zakonisht të çuditshëm, të turpshëm dhe nervoz. Ofertuesit e mi po vijnë në mënyrë të përkryer, e duan domethënien.
  • Rritja e forcës në palestër, rritet në 20lb në të gjitha ushtrimet.
  • Ngjyra: dje e pashë diellin të shkëlqejë shkurtimisht në një ditë të zymtë. Ndriçoi gjithçka kaq bukur. E bukur duke vënë në dukje detajet e çdo gjëje të vogël.

  duke ndjekur dy vajza për momentin dhe unë do t'ju njoftoj ku shkon.

  Vazhdoni luftën!

 16. Dallimet e Fapping Vs. Nuk ka eksperienca të Fapping

  Dallimet e Fapping Vs. Nuk ka eksperienca të Fapping

  Unë kam bërë pjesën time të drejtë të resets, dhe duan të ndajnë përvojat e mia. Kjo mund të mos jetë e aplikueshme për të gjithë, por unë kuptoj se unë gjithashtu mund të dokumentoj përfitimet pozitive të NoFap (edhe si një kujtesë për veten time).

  Ndërsa Fapping

  mëngjes: Nëse hapa një ditë ose natë më parë, është shumë më e vështirë të zgjohem. Mendja është e çmendur. Mundohem të fle pak më shumë. Ndonjëherë edhe bie në mëngjes, gjë që rezulton në ngritjen e minutës së fundit dhe duhet të nxitoj, duke rezultuar në vonesë në punë, duke rezultuar në egërsim. etj. Unë kaloj vaktin më të rëndësishëm të ditës.

  Biseda dhe bashkëveprimi me njerëzit: Shmangni kontaktin me sy, duke u folur (me damn ju mjegull truri), duke dashur t'i mbyllni bisedat shpejt, kurrë mos filloni bisedën

  Puna jashtë: Unë zakonisht bëj 3 grupe me nga 10 për çfarëdo që po punoj, por e shoh veten duke u lodhur zakonisht rreth 8 ose 9 nëse lodhem shumë.

  Jete sociale: Kam gjetur veten duke dashur të qëndroj. Në rast se dal jashtë, kam gjetur se më pëlqen të mbaj për vete dhe të mos ndërveprojnë me të tjerët jashtë grupit tim. Pres që njerëzit të vijnë tek unë (kjo nuk ndodh kurrë).

  përpikëri në orar: Nuk jam i sigurt nëse ka lidhje, por diçka që kam vënë re. Në ditët e mia unë jam gjithmonë vonë nëse po takoj me miqtë.

  NoFap

  mëngjes: Zgjohuni natyrisht, duke u ndier i rifreskuar. Unë në fakt kam kohë për të bërë veten mëngjes! Kam lexuar gazetën dhe e kam marrë të relaksuar, mënyra që duhet të jetë mëngjesi. Unë nuk kam pse të nxitoj për të punuar, dhe në përgjithësi jam i relaksuar dhe me një humor më të mirë për pjesën tjetër të ditës. Qesharake sesi një veprim i vogël mund të bëjë ose prishë ditët tuaja.

  Biseda dhe bashkëveprimi me njerëzit: Unë filloj bisedën! Nuk e shmang kontaktin me sy ndërsa ec në korridor. Shikoj gra të vdekura në sy dhe buzëqesh; ata zakonisht buzëqeshin! Kush e dinte?!

  Puna jashtë: Ndihem sikur thjesht kam më shumë energji, kjo mund të jetë placebo. Më pëlqen të mendoj se trupi im nuk duhet të punojë më shumë për të rimbushur burimet dhe ADN-në nga rënia. Unë i përfundoj setet e mia plotësisht dhe ndihem e fortë.

  Jete sociale: E di që Reddit e urren këtë, por unë kam qenë duke adoptuar një mënyrë jetese më 'YOLO'. Unë do t'i drejtoj miqtë e mi në daljen jashtë dhe nuk do të kem asnjë frikë dhe turp në bisedat me vajzat. Jam i sigurt, sepse E DI që kam vetëkontroll dhe kam zbutur bishën që më mundon për një dekadë. Shkurtër me histori të gjatë (dhe YMMV !!) Kam një takim për një çift me një vajzë vërtet të lezetshme. Unë mendoj se e gjithë kjo gjë e nofap-it po krijon trurin tim në të vërtetë duke pranuar se koha ime po zvogëlohet para se të arrij në moshën e martesës. PMO me sa duket e mashtroi tërë atë gjë, në një mënyrë të keqe.

  përpikëri në orar: Përsëri, një fenomen tjetër i çuditshëm që vura re që duket se nuk është diskutuar. Unë jam gjithmonë herët dhe në kohë për gjëra.

  Unë shpresoj se disa prej jush kanë përjetuar të paktën këto ndryshime dhe se unë nuk jam i vetmi. Unë të lë të gjithëve me këtë kuotë, "Asgjë nuk e zvogëlon [kërkimin për të kapur] më shpejt se veprimi." Shkoni atje dhe ndjekni NoFap lartë. Unë e di që jam, sepse thjesht e dua ndjenjën e qartësisë.

 17. Nga reddit - NoFap

  Gjithashtu duhet të përmend, gjatë 20 ditëve të No fap pashë ndryshime drastike. Ankthi im shoqëror pothuajse nuk pranoi dhe ishte e lehtë për mua të flisja me vajza. No Fap është padyshim mënyra për të shkuar. Unë e kam njohur atë para se të zbuloja No Fap dhe ky komunitet e ka konfirmuar atë. Pra, le ta bëjmë këtë. LINK

 18. Kjo është më e mira që kam ndjerë ndonjëherë në jetën time.

  LINK - Unë jam 25 dhe kam qenë një përdorues i moderuar i PMO për 10 vjet tani. Unë kam qenë nofap për rreth 11 ditë. Unë nuk jam e virgjër, por nuk kam ndonjë rreth 3 vjet, ka shumë të ngjarë për shkak të PMO. Efektet e nofap janë reale, dhe kushdo që e kalon atë si efekt placebo është në mohim.

  Gjatë gjithë jetës sime të rritur jam ndjerë inferior ndaj kolegëve të mi. Një pjesë e saj për shkak të humbjes së kontaktit me miqtë e mi nga shkolla e mesme dhe braktisjes së kolegjit për të filluar punën. Unë u futa në një botë ku shumica dërrmuese e bashkëpunëtorëve të mi ishin 5 vjet më të vjetër dhe unë konsiderohesha të isha ky fëmijë i dobët. Unë isha i respektuar në punën time, pasi performoja shumë mirë. Por nuk mund të shkoja në shumicën e takimeve sepse isha i mitur, kështu që hyra në këtë proces mendimi toksik, duke menduar se ishin mbi mua.

  Duke mos pasur miq të vërtetë dhe këtë ndjenjë se asnjë vajzë nuk do të interesohej për këtë fëmijë të dobët, unë e pashë PMO si një arratisje. Do ta shikoja kohën time të vetme dhe do ta dëshiroja shumë. Unë do të shmangja bisedat me vajzat sepse "nuk më duheshin ato", pata ikjen time. Kjo vazhdoi për vite me radhë, edhe pasi bëra 21 vjeç.

  Unë do të shkoja në klube menjëherë të filloja të ndjehesha e papërshtatshme dhe të numëroja kohën deri sa të kisha "kohën time të vetme". Absolutelyshtë absolutisht patetike.

  Gjatë vitit e gjysmë të fundit fillova të punoja, vendosa 30 bs dhe puçrrat më janë pastruar. Unë u duka më e mira që kam bërë ndonjëherë, megjithatë besimi nuk më ndoqi kurrë. Derisa nuk gjeta asnjë fap. Për 7 ditët e fundit jam ndjerë e mahnitshme.

  Bisedat me njerëzit në përgjithësi kanë qenë një punë e përditshme për mua, unë do të kaloja nëpër mocione, vetëm duke pritur që të dilja përpara se ata të zbulonin se çfarë humbës jam. Tani po i inicioj, i drejtoj dhe më në fund i shijoj. Gratë në përgjithësi më kanë vërejtur dhe flirtojnë hapur me mua si kurrë më parë. Edhe pse jam ende disi i ndrojtur kur lindin këto situata, unë jam duke u bërë gjithnjë e më i qetë me çdo takim.

  Ndihem sikur kam jetuar nën një shkëmb, dhe me kalimin e çdo dite pa ndonjë hap të shpejtë, bëhem pak më i fortë, duke e ngritur atë shkëmb pak më lart. Sa më lart ta ngre, aq më shumë lumturi vjen dhe aq më shumë errësirë ​​del nga vrima në të cilën unë kam gërmuar. Shkëmbi po më pëshpërit “Vetëm fap, vetëm një herë, do të ndihet mirë. Ju mund të veproni sikur të mos ketë ndodhur kurrë. Këtë mund ta provoni përsëri më vonë ”.

  Shkëmbi e di në momentin që unë hap, do të humbas të gjithë forcën e fituar, do të kthehem në ditën 1. Do të dal nga kjo vrimë. Dhe unë do ta hedh atë shkëmb në harresë të ndyrë. Ja tek dita 11.

 19. Dude, nofap ka reduktuar fuqishëm ADD tim.

  Djalosh, nofap më ka zvogëluar fuqimisht ADD. Unë kurrë nuk kam qenë i mjekuar për të për ndonjë gjatësi të kohës, përveç vetë mjekimit lol. Gjithashtu më ka ndihmuar të merrem me ankthin e moderuar shoqëror dhe jam ndjerë përgjithësisht më e lumtur dhe më e ekuilibruar. Dhe meqenëse mosfalja është pak a shumë ndryshimi i vetëm në stilin e jetës që është bërë në 6+ muajt e kaluar (me të vërtetë nuk fillova të stërvitesh ose të haje më mirë, etj.) Unë mund t'i atribuoj ndryshimet kryesisht në nofap.

  http://www.reddit.com/r/NoFap/comments/x8njl/nofap_and_adhd/

 20. Unë jam duke shkuar për të treguar historinë time. Shpresoj se ju motivon të gjithëve

  Unë jam duke shkuar për të treguar historinë time. Shpresoj se ju motivon të gjithëve

  Ashtu si shumë prej jush, unë kam qenë i tmerrshëm me gratë kështu që unë herker jashtë për të lehtësuar dhimbjen time. Gabim i madh.

  Kur isha më i ri (17-18) isha mirë me vajzat. vajza të bukura flirtuan me mua, dhe unë flirtova përsëri. gjërat ishin mirë, unë u kënaqa me këtë. Unë pashë pornografi dhe u hov si çdo 18 vjeçar, kështu që kjo tërheqje rrallë kthehej në ndonjë kontakt fizik. Thjesht nuk e tërhoqa këmbëzën sepse ishte nervozuese dhe nuk më duhej, sepse kisha pornografi. Kjo më grisi përbrenda sepse doja të pushtoja gratë siç bënë miqtë e mi. Seksi ishte një lojë dhe unë doja të luaja, por kurrë nuk munda. Lojërat nuk janë argëtuese kur nuk fiton.

  kalojnë nja dy vjet, dhe unë marr vendin tim. Unë jam introvert, kështu që do të tërhiqesha vetëm dhe do të tymosje tenxhere dhe do të masturbohem çdo ditë. Unë do të shikoja pornografi për argëtim, thjesht për ta bërë atë. Thjesht për t'u çlodhur. Së shpejti, vajzat e bukura nuk po më flirtonin më. Unë akoma isha i mërzitur që nuk mund të bëja çanta me gra, por ndihesha e pafuqishme për të kontrolluar spiralin. Unë masturbohem për të kompensuar atë që dëshiroja vërtet, NDIKIMIN, mirënjohjen. Më duhej një vajzë për të thënë "ti je mjaft e mirë për mua, unë të miratoj ty" e dinte ata nuk donin të bënin seks me mua, me penisin tim të butë dhe derdhjen e menjëhershme. kështu që u hodha jashtë

  përpara / R / NoFap , duke shkuar në shtrat me një vajzë ishte një fucking hedhur deri. Ishte e frikshme, dhe kjo më bëri nervoze, sepse unë u thye. çdo ditë të ndyrë

  Nëse do të kisha një vajzë, do të duhej t'i bëja vetes pyetje budallaqe si "o mut, bëra hov sot? a do të dështoj seksualisht sepse u hodha poshtë 2 orë më parë? " Tani, jo vetëm që nuk do të fitoja ndeshjen, por edhe jo DUA për të fituar ndeshjen. kjo ishte një siklet i ndyrë.

  pastaj gjeta / R / NoFap. Kam ndaluar të shikoj pornografinë, dhe tani ndihem si një BOSS me motër.

  Tani që kam ndalur, ndiqja gratë dhe seksin FUN. Unë jam i bindur se nëse shkoj në shtrat me një vajzë, unë do të marr një shpërthim ndezur dhe unë do të dështoj frenat e saj jashtë. loja është e këndshme për të luajtur, sepse dua të fitoj dhe mund të fitoj. vajzat më miratojnë. ata duan që unë të jem një njeri, jo një djalosh i vetmuar që luan me karin e tij të vetëm. Së fundi kam aftësinë fizike për të vepruar si njeriu që dua që gratë të më shohin si. JU MUND TË BËHEN

  TL; DR NDALONI T OFF JERKOJN K OSE VAZHDONI TIV JETONI JETEN TUAJ seksuale, SSHT U N U VDEKJE TUAJ. ESHTE E GJITHA DERI JU

 21. Duke u kthyer në një Alphamale

  Duke u kthyer në një Alphamale

  Këtu është historia ime: Unë kam qenë shumë gjëra gjatë gjithë jetës sime, por një Mashkull Alpha nuk ka qenë kurrë një prej tyre. Unë jam 6'3, sportist i zi, i pistës, njoh 3 instrumente, shumë i mallkuar, dhe jam inteligjent. Shumica e djemve mendojnë se unë do të jem në gjendje t'i tërheq zogjtë lehtë. Por fapping ishte duke e mbajtur mua prapa. Në vend që të dilja dhe të takoja zogj, isha në shtëpi duke fantazuar për ato zogj. Unë isha dembel dhe një përtac

  Por të gjitha këto ndryshojnë. Një ditë, pas një dite të gjatë të luajtur video games, mendoja për veten time, unë kam kaq shumë gjëra të panevojshme në jetën time që nuk kanë vlerë për mua. Kështu që unë bëra një listë të të gjitha gjërave që unë desha të heqin dorë. -përcaktimi i video-lojrave -junk food -television

  Djali, jeta ime u kthye. Kam filluar të marr seriozisht stërvitjen time dhe kam fituar më shumë forcë në këto dy javë sesa që kam në muaj, ndërsa njëkohësisht e pres dhjamin. Gjithmonë kam urrejtur libra, por tani kam dëshirë për ta dhe më pëlqen më shumë sesa videogames dhe TV (diçka që kurrë nuk do të kisha menduar të thosha).

  Tani kur është fjala për zogjtë, unë jam bërë djali që unë përdorem për të idolizuar. Ata djem që mund të ecin deri në një grua dhe të marrin numrin e saj. Ndërsa trupi im u bë më i mirë, ashtu bëri edhe besimin tim. Kam filluar të rruaj shpesh, dhe të sigurohesh që dukem mirë para se të shkoj kudo. Me këtë, gratë u tërhoqën për mua.

  Mentaliteti im "Unë nuk e jap një qij" më bën të shoh çdo situatë si një fitore / fitore. Tani shkoj te gratë e rastësishme dhe flas me to për disa minuta, diçka që nuk kam pasur kurrë topa për ta bërë. Shumë thonë tani e projektoj këtë aurë që pavarësisht nga situata, unë jam në kontroll. Tani më në fund po filloj ta shoh këtë. Nëse e doni edhe këtë. Një gjë që bëj është çdo herë që të shikoj në pasqyrë. Flisni me veten tuaj. (Thuaji vetes një bishë seksi dhe gratë të duan. Dhe kur ta bësh këtë, shiko veten drejtpërdrejt në sytë e tu.)

  Unë kam qenë gjithmonë djali që ndjek miqtë e mi. Unë isha djali që tha, "Nuk më intereson shumë se çfarë bëjmë, unë jam i ftohtë me asgjë". Jo më. Tani, njerëzit më kërkojnë përgjigje.

  Në përgjithësi, unë falënderoj NoFap që më dha inkurajim për të disiplinuar veten dhe për të fituar vetëkontroll mbi veten time. Sepse sapo të mund të kontrolloni veten, mund të kontrolloni mjedisin tuaj. Kjo është ajo që ka të bëjë me të qenit një mashkull alfa. Duke qenë djali në kontroll. Duke qenë djali që nuk mund të lirohet. Të jesh tip që merr vendime. Duke qenë djali tek i cili njerëzit drejtohen për përgjigje. Të jesh udhëheqës, jo ndjekës. Dhe e fundit, por tani më së paku, ne të gjithë jemi krijesa seksuale, Pra, bëhu djali që i tërheq gratë! PA RND MSI SI GJENDJE!

  TL; DR jo vetëm të heqësh dorë nga përplasja, merr kontrollin e gjithë jetës tënde, bëhu njeriu që ke dashur gjithmonë. Riprogramoni mendjen, jetën dhe trupin tuaj për tu bërë kush të doni.

 22. Një anëtar i forumit
  dha këtë raport:

  Unë jam 21 vjeç dhe ndihem sikur kam shumë gjëra për të kompensuar të gjitha këto vitet e fundit, kryesisht joproduktive. Ajo që unë jam më e lumtur për [pas 3 javë pa PMO] është se mendja ime është në të vërtetë po aq e mprehtë sa kurrë, dhe ndihem aq i mprehtë dhe kurioz si bëra kur isha në shkollë fillore, ditët e pafajshme.

  Plus, ndihem shumë alfa, siç kanë thënë shumë djem të tjerë. Amazingshtë e mahnitshme për mua, sepse kam pasur shumë miq që i njoh prej vitesh dhe shumica e tyre kanë qenë dominuese ndaj meje. Tani duke u kthyer në shtëpi për pushimet verore, unë jam ribashkuar me disa nga këta njerëz me veten time të re më të sigurt. Ndihem sikur në ditën e parë në takimin me shumë prej tyre, ata thjesht më hodhën teste mut këtu e atje, dhe unë thjesht u rrokullisa mbi ta me lehtësi, dhe tani mund të them se ata më trajtojnë me shumë më shumë respekt, dhe ata janë mjaft i befasuar Ata papritmas po më kërkojnë këshilla për problemet e tyre, papritmas ndjehem si babai i tyre ... Gjithsej 180 ndryshime, seriozisht.

  Të thuash që bëhem pa shtyllë kurrizore nëse kënaqem me PMO është seriozisht një nënvlerësim. Unë thjesht bëhem një justifikim patetik për një qenie njerëzore. Shumë emocional, pa besim, pa qartësi, nuk mund të mendoj drejt. Dhe seriozisht kam kaluar VITE duke jetuar kështu. Tani jam e kontrolluar, e qëndrueshme, e përqendruar, shumë e sigurt dhe kam një mendje shumë të mprehtë. Dhe kjo është vetëm 22 ditë. Ndoshta deri në 60 ditë rrit krahët?

  Kur e kurseni energjinë tuaj, ju merrni atë dëshirë të pamposhtur ku ajo që do të kishte qenë muret e mëdha në të kaluarën tuaj do të bëheshin gardhe të vogla në gjunjë që sapo duhet të kalosh.

 23. Shkuarja përmes Blu-ray

  Duke kaluar nëpër rreshtin Blu-ray të Best Buy me kushëririn tim, ne pamë Band of Brothers në raft dhe morëm një diskutim të vogël për të. Epo, nga asnjë vend ku na afrohet kjo vajzë e lezetshme, duke thënë se nuk mund të mos dëgjonte bisedën tonë dhe përmendi sa e mrekullueshme mendoi se ishte shfaqja.

  Kjo Krejtësisht më befasoi. Para nofap, kjo situatë nuk do të kishte ndodhur kurrë. Këtë ia atribuoj rreptësisht nofap dhe ndërsa nuk mendoj se kam fituar ndonjë "superfuqi", besoj se abstinimi im nga goditja ka rritur aftësitë e mia shoqërore. Nuk e di çfarë është, por e dua. Lidhje me fije

 24. Më herët sonte kisha mbaruar

  Më herët sonte isha në apartamentin e një shoku. Jam atje me shokët e dhomës dhe disa njerëz që nuk i njoh, por të paktën jam njohur me shumicën e njerëzve atje në një farë niveli, kështu që ndihem mjaft mirë. Gjithsesi, unë jam duke qëndruar në një rreth me ndoshta 6 persona të tjerë, të gjithë të njohur, dhe ne thjesht po përplasemi dhe diskutojmë tema të rastit. Ndërsa kjo po ndodh, unë kthehem t'i them lamtumirë dikujt ndërsa ata largohen dhe kjo vajzë e zezë vjen tek unë dhe shkon "Më fal, si quhesh?" Unë i thashë asaj, dhe pastaj ajo prezantoi veten dhe disa nga miqtë e saj. Gjëja tjetër që ajo tha më largoi plotësisht nga mbrojtja: “Unë thjesht dua të them se ju keni lëkurën më të bukur! Faqet tuaja thjesht kanë këtë shkëlqim natyror rozë ”.

  Do të thosha se u befasova, por kjo do të ishte një nënvlerësim. Si dikush që ka vuajtur nga vetëbesimi i ulët dhe ankthi i butë shoqëror, ky kompliment ishte një nga rritjet më të mëdha të besimit në tërë jetën time.

  Asnjëherë nuk më kanë bërë komplimente për lëkurën time. Nuk ka asgjë spektakolare në të - në fakt, unë kam lëkurë relativisht të thatë. Asnjëherë më parë nuk jam afruar në atë mënyrë. Ajo që ndodhi sonte fjalë për fjalë nuk ka asnjë përparësi në jetën time. E vetmja gjë që unë mund t'ia atribuoj këtë është nofap.

  Nofap ka qenë seriozisht një nga gjërat më të mira që kam bërë ndonjëherë për veten time. Ndihem më e shëndetshme se kurrë. Kam nevojë për më pak gjumë, dhe gjumi që bëj është më i thellë dhe më i kënaqshëm. Dreamsndrrat e mia janë më intensive. Oreksi im është më i madh, por unë dëshiroj ushqime më të shëndetshme. Zëri im ndihet më i fuqishëm. Toni i muskujve është më i mirë, edhe pse ngrihem rrallë. Flokët e mi të rrallë të fytyrës po vijnë gjithnjë e më të errët. Unë nuk ndihem më i kontrolluar nga gjendja shpirtërore, por përkundrazi ndiej nevojën për të rregulluar në mënyrë aktive gjendjen time mendore dhe emocionet. Më e rëndësishmja, besimi im është (tani) në nivelin më të lartë të të gjitha kohërave.

  Lidhje me fije

 25. nga një fije ankthi social në ndalje nga pornografia

  Sfiduar kaluar, 60 ditë pa pornografi, dhe fapping, çfarë kam marrë? Asgjë me të vërtetë vetëm:

  1. Marrëdhënia e parë e shëndoshë ra në dashuri
  2. Bllokuar besimin
  3. Ndjenja e përgjithshme energjike
  4. Mbrapsht në rrugën e jetës, e di atë që dua dhe çfarë do të bëj

  Nuk ia vlen, thjesht një humbje kohe, lini djema, duke u dashuruar me pornografi ndërsa humbni çdo mundësi që ofron jeta është mënyrë më e kënaqshme - por unë nuk do të kthehem në pornografi, të paktën tani për tani

  LINK TO THREAD

 26. Më në fund më bëri të ditur dje! Po nese? Dhe një histori e las
  LIDHJE P TOR POSHT - Më në fund më bëri të ditur dje! Po nese? Dhe një histori të natës së kaluar

  Mos e vini re distinktivin tim, unë rrallë vizitoj r / NoFap pasi që në fakt e gjeta atë të ishte një shkas për mua. Sapo pata një varg 18 ditësh, më e gjata ime deri më tani. Nëse jeni të interesuar të dini historinë time, mund të lexoni hyrjen time mbi këtu kështu që unë nuk do të mërzitem me detaje. Unë isha duke lexuar aftësi sociale / sociale për të parë se çfarë mund të bëj për të përmirësuar miqësitë, pasi nuk kam askënd që me të vërtetë mund ta quaj një "mik i mirë" ose ndoshta mënyra për të njohur njerëz të rinj. Takova një artikull dhe njeriu i vogël brenda kokës sime pasi u pengua për kaq gjatë në errësirë ​​më në fund e gjeti atë ndërprerës të dritës.


  Po sikur të vrapoje në Boston Commons dhe të shihje një vajzë të bukur të ulur pranë një peme? Po sikur të donit të thonit hi, por keni pasur flutura? Po sikur t'i fitosh ato flutura dhe të ecësh drejt saj? Çka nëse komentoni librin që ajo po lexon, dhe ajo buzëqeshi dhe mbylli flokët e saj prapa veshit të saj? Po sikur ta zgjate dorën dhe të thoshte "Unë jam _______, nga rruga". Çka nëse ajo përgjigjet me emrin e saj dhe ju ftoi të uleni?

  Po sikur ta kuptosh, ajo është një studiues anglez, i cili më mirë do të studionte në park sesa në bibliotekë? Po sikur ta ngacmosh për të studiuar në një të shtune të bukur? Po sikur ajo të qeshë dhe të ngacmonte për këpucët e këmbëve të tua? Po sikur t'i tregonit se mund të shkosh vërtet për një filxhan të freskët të kafesë? Po sikur ta kërkoni atë të bashkohet me ju? Po sikur të thoshte po?

  Çka nëse urdhëron një pije dhe ecën me dorën tënde butësisht në kurrizin e saj në një tavolinë të hapur? Po sikur të kishte një ndjenjë të madhe të humorit dhe të njëjtin shije në filma? Po sikur të fillonit të ndihesh plotësisht rehat rreth njëri-tjetrit? Po sikur t'i tregonit për një dyqan akullorësh të ri që po vdisni për të provuar? Po sikur ta shihje atë të ngacmonte dhe ta pyeste për të ardhur gjatë natës tjetër? Çka nëse ajo pranon dhe ju kërkuat për numrin e saj?

  Çka nëse takuat dhe kishin një kohë të pabesueshme së bashku? Po sikur të shkonit për puthje në mes skajeve të akullores së vaniljes? Po në qoftë se ky ishte fillimi i diçkaje të madhe? Po sikur ajo të ishte vajza për të cilën prisni?

  Tani çka nëse nuk do të kishit shkuar kurrë në vendin e saj? Asnjë prej tyre nuk do të kishte ndodhur.

  E gjitha fillon me "Përshëndetje". Mos lejoni që mundësitë e vogla të kalojnë ose gjithmonë do të pyesni ...

  Po nese? burimi: Big Çfarë Nëse?

  Ok pra si lidhet kjo me r / NoFap? Ishte të hënën që kisha këtë dëshirë masive për të qenë vetëm jashtë. Dal në lokal, duke kërcyer, duke bërë asgjë dhe mezi prisja që kjo fundjavë të shfaqej. Me hapjen e mbrëmjes sime të premten do të konsistonte në shikimin e TV, goditjen, lojërat video, goditjen, hapjen, lojërat video. Tani, në vend që të dëshiroj dëshira për të goditur, kam dëshirë të bëj diçka tjetër. Unë kurrë nuk kam qenë tip i barit (ndoshta për shkak të fap !?), kam marrë klasa vallëzimi gjatë 6 muajve të fundit, kështu që e dua atë pjesë të daljes jashtë. Thjesht nuk më pëlqen të jem kaq i mbushur me muzikë të zhurmshme. Sidoqoftë, vendosa të shikoj këtë bar / sallë pritjeje me mendimin e "Po nese?"

  Tani nuk kam qenë kurrë në këtë vend më parë dhe kam menduar se do të ishte lokali i zakonshëm me TV, muzikë dhe lojëra tepër të larta. JO! Ishte vendosur poshtë këtij restoranti të pasur, kështu që unë shkoj poshtë kësaj shkalle të errët. Në të vërtetë ishte errësirë, kishte vetëm një qiri në fund të shkallëve dhe një derë të mbyllur të zezë. “Mirë WTF? Duhej të ishte hapur në orën 6:XNUMX? ” Unë drejtohem përsëri në lokalin e restorantit, me një çift të moshuarish të ftohtë dhe tenderin e lokalit. Unë e pyes atë kur hapet në katin e poshtëm dhe ai thotë se është e lehtë, të duhet fjalëkalimi për t'u futur. "Prisni, çfarë? Kemi një nga ata në këtë qytet? A e dini kalimin? ” Në tinguj djalosh në fund të lokalit, "midis çarçafëve". Faleminderit tmerrshme! Kështu që unë zbres përsëri dhe trokas në derë. Tenderi e çan derën pak dhe unë ia jap lejen. “Mirësevini burrë! Uluni kudo që dëshironi. ”

  Unë hyj brenda dhe është kjo institucion super i ftohtë, i pasura me kohë më të vjetër duke luajtur muzikë dhe njerëz që bisedojnë. Kështu që unë shkoj në bar dhe para se ta bëj atje një vajzë në një grup me miqtë e saj (asgjë e veçantë në departamentin e pamjes) e ulur në kolltukët pranë lokalit pyet çfarë po pi. "Ndoshta vetëm Vodka 7" i thashë mjaftueshëm me zë të lartë që Robbie (Tender) të më dëgjonte. Unë vazhdoj bisedën e vogël me ta dhe lart vjen pija ime. Unë marr një vend pranë grupit të vajzave dhe prezantohem. Ata janë së bashku për një nga "partitë beqare" të vajzave. Vjen biseda dhe gjëra të vogla, por ata ishin një lloj i një grupi të mërzitshëm dhe unë e kam përfunduar pijen time. Gjatë kësaj kohe janë shfaqur disa më shumë njerëz dhe dy vajza tërheqëse në një shtrat tjetër. Vura re një që largohej nga vështrimi im dhe u kthye te shoqja e saj dhe shoqja e saj, duke më kontrolluar, duke dhënë një lëvizje të vogël të marrëveshjes dhe përsëri përsëri në bisedën e tyre. "A ka ndodhur vërtet?" Mendova me vete, mirë "Po nese!?”Po?

  Çohem, porosis një pije tjetër në lokal dhe shkoj drejt dy vajzave. Vendos pijen time në tryezë dhe prezantohem, kam një vend pranë atij që u largua dhe fillova të bëja një bisedë të pabesueshme me ta. Nuk do të kisha bërë kurrë në një milion vjet, veçanërisht nëse do të isha ende duke bërë atë që po bëj tani. Isha duke kërkuar një grua tërheqëse ndërsa flisnim për Comic Con (njëra prej tyre shkon çdo vit), Game of Thrones, Total Recall, REDDIT !, meme të shumta dhe çdo gjë tjetër që mund të mendoni. Unë përfundoj duke kaluar pjesën tjetër të natës duke biseduar me ta, gjë që thithi sepse ishte një çift tjetër të gjithë të veshur si vitet 1930 me të cilët doja të flisja. Po, më thithi që po flisja me dy vajza të mrekullueshme gjithë natën. WTF! A është vërtet kaq e lehtë? Po nese!? eshte?


  TL: DR Unë do të vazhdoj udhëtimin tim për të arritur ato 90 ditë të NoFap por tani do të shkoj në botë me Po nese? mentaliteti Kështu që shumë herë ne mendojmë, "Po sikur ajo të më refuzojë?" "Po sikur të më gjykojnë dhe të më urrejnë?" "Po sikur ta bëj budalla veten?". Po mirë, "Po sikur të jetë ajo ajo?" "Po sikur të jesh personi më interesant që kanë takuar ndonjëherë?" "Po sikur të jesh jeta e partisë?". Më lejoni t'ju tregoj nga përvoja e netëve të fundit, rreziku për të bërë një budalla në vetvete ose për t'u refuzuar nga një i huaj krejtësisht i rastësishëm, të cilin nuk do të duhet ta shihni më kurrë, është plotësisht i papërfillshëm për shpërblimet e mundshme.

 27. Cila është prova juaj më imponuese për nofap?
  Cila është prova juaj më imponuese për nofap?

  Për mua është përmirësimi i jashtëzakonshëm i ankthit tim shoqëror. Unë jam një inxhinier softuer, në kokën time shumë. Dikur isha shumë ekstroverte kur isha shumë e re, por me kalimin e viteve e gjithë kjo kohë para kompjuterëve dhe përfundimisht duke siguruar jetesën prej saj ndryshoi me të vërtetë kjo. Ka ardhur deri në pikën që unë kisha frikë t'i thosha ndonjë gjë dikujt përreth meje, isha i shqetësuar se si do të përfundonte çdo shkëmbim i vogël, sikur të bëja diçka vërtet të rëndësishme çdo herë. Kur kaloja pranë njerëzve shpesh ndihesha i vogël dhe, në një mënyrë të papërcaktueshme, më i vogël. Kjo pavarësisht nga fakti që unë jam një djalë goxha i madh nga muskulatura, kam punuar dhe ngritur rregullisht pesha për më shumë se një dekadë.

  Ndonjëherë kjo do të më bënte padrejtësisht agresive, më shpesh thjesht do të tërhiqesha pasi ndjehesha ashtu dhe isha e mjerueshme. Gjithmonë do të ndihesha sikur jam shoqërisht i padëshirueshëm, megjithëse kam mësuar nga përvoja të ndryshme të së kaluarës që shpesh isha unë që njerëzit ishin të bindur se nuk interesohesha për to.

  Do të gënjeja po të thosha se gjërat kanë qenë krejtësisht e kundërta e asaj kohët e fundit, por ato janë shumë më të mira në një numër mënyrash kryesore. Dikur mendoja se duhej të bëja diçka që nuk e bëra ose nuk mund ta bëja. Tani ekziston kjo energji tek unë… nëse jam vetëm, ose përkthehet në dëshirën për të bërë diçka argëtuese ose produktive, ose thjesht një eksitim të përgjithshëm të irrituar.

  Kur jam pranë njerëzve, më duket sikur u afrohet atyre, më bën të dëshiroj t'i shikoj ose të flas me ta edhe nëse nuk duket se do të ishin veçanërisht të ndërsjellë. Fillova të kuptoj se sa nga këto përvoja të shumta të vogla të këqija që kam pasur me të huaj të rastësishëm janë thjesht njerëz që reagojnë ndaj një situate në të njëjtën mënyrë që unë do të doja.

  Kur shkoja të ulesha diku si një kafene, do të ndihesha nervoze kur njerëzit më shikonin ndërsa hyja, sikur po më gjykonin. Tani thjesht shoh që ata janë kureshtarë, ose po ndihen të pasigurt, ose nëse duken se janë gjykues, duket se po kompensojnë diçka.

  Këto janë të gjitha gjërat për të cilat kam dyshuar gjithmonë në një mori mënyrash të vogla, por është si e vendosi UG Krishnamurti një herë, unë kam parë vetëm sheqerin dhe tani po e provoj. E gjithë gjëja ndjehet sikur më ka hapur sytë.

 28. duke shikuar përsëri në ankthin social

  duke shikuar përsëri në ankthin social 

  Udhëtimi im në ditën e 50-të ka qenë goxha aq i mirë për mua sa shumë nga postimet që kam lexuar këtu tregojnë se ka qenë për të tjerët, dhe kam lexuar shumë postime këtu gjatë atyre 50 ditëve! Fillova nofap pasi pashë videon TEDx. Kam kaluar ditë të shkëlqyera (madje edhe javë) ku ndihesha sikur mund të pushtoja të gjithë botën, kam pasur një javë ku ndihesha e sheshtë dhe e zbrazët, kam pasur një javë të një pritje të shqetësuar që nuk ishte është veçanërisht e bukur. Në tërësi megjithëse ka qenë mahnitshëm pozitiv në të gjitha aspektet e jetës sime si në punë, në studime dhe në ndërveprimet personale.

  Një gjë është, megjithatë, që të gjitha ndryshimet e mira ndodhin kaq gradualisht (pas nxitimit të ndryshimeve në javën e parë ose dy) sa është e vështirë të shoh se unë jam akoma në ndryshim të vazhdueshëm. Por sot kisha një kujtim që më bëri të vetëdijshëm se sa i madh është ndryshimi.

  Duke lexuar një postim tjetër, papritmas kujtova se disa fundjavë e detyroja veten të largohesha nga shtëpia vetëm në mënyrë që të isha diku me njerëzit, edhe pse nuk do të kisha nevojë të flisja me ta më shumë sesa të blija diçka në një dyqan ose të ulesha pranë njerëzve në një bibliotekë. Këtë e kam parë gjithmonë si një arritje të madhe për shkak të nivelit të frikës që duhet të luftoja. Unë pothuajse e di se nga vjen frika, por nuk ndihem i gatshëm ta ndaj atë akoma, përveç që nga shumë kohë më parë dhe a është vërtet e dobishme të provosh dhe të kuptosh gjithçka në jetë, nuk është më mirë që ndonjëherë të lëshosh vetëm të lëvizësh përpara nëse mundeni?

  Duke parë tani, nuk mund të besoj se sa i ndarë nga shoqëria isha bërë, sa ankth shoqëror kontrollonte dhe përcaktonte plotësisht se kush isha. Edhe pse ende nuk dal shumë gjatë fundjavave, niveli ekstrem i ankthit shoqëror është zhdukur plotësisht (megjithëse të shkruash për të tani po sjell ndjenjën përsëri çuditërisht).

  Për mua ankthi social është kryesisht i pranishëm në situata të pa strukturuara ose të paorganizuara. Unë nuk kam asnjë problem në punë ose në një situatë të klubit për shembull, kur kam diçka për të bërë derisa jam duke bashkëvepruar, por më çliro nga ky kontekst dhe unë jam pelte, por kjo po ndryshon tani, ngadalë,

  Dresdin

  Same këtu. Saktësisht e njëjta gjë këtu.

  Kam parë që ankthi shoqëror zhdukej pothuajse plotësisht. Fortesa e fundit është ajo mbledhje shoqërore krejtësisht e pastrukturuar. Sapo ta kalojmë këtë, do të jemi të gjithë mirë.

  zxczxc1

  Unë pothuajse e di se nga vjen frika, por nuk ndihem i gatshëm ta ndaj atë akoma, përveç që është nga shumë kohë më parë

  Edhe unë kam disa kthime kthyese në lidhje me rrënjët e ankthit tim dhe gjithçka po bashkohet së bashku si pjesë të enigmës tani ... Qij kam / kam pasur shumë mut në jetën time

  Aieaieouille

  Kjo është shumë mirë! Dhe kisha vërejtur të njëjtën gjë. Gjithashtu më pëlqen ajo që thua për situatat e pastrukturuara, kjo është plotësisht unë

  Unë mendoj se asnjë fap nuk më ndihmon shumë me SA, ankthi im po zvogëlohet në disa situata edhe nëse nuk është ende perfekt.

  Për shembull, kjo javë ishte e vështirë dhe po përballem me lodhje dhe një ankth të çuditshëm. Sigurisht që lidhet me rrafshinë. Por edhe në këtë moment të vështirë, unë mund të shoh përparimin e madh që kam bërë.

  Natën e djeshme isha në një klub dhe normalisht nuk jam aq i ftohtë në këtë situatë. Plus, simptomat e rrafshëta ishin këtu dhe u ndjeva pak javë. Por edhe me këtë gjendje shpirtërore, nuk isha i shqetësuar kur isha këtu dhe ishte pak a shumë një festë e këndshme.

  Pra, mendimi im është për njerëzit që përballen me SA, nëse shihni ndonjë kulm ankthi gjatë PMO. Mos ki frikë, mendoj se është normale dhe nuk duhet të fsheh progresin që është bërë në disa fusha të tjera të jetës tënde!

  ps: sry për anglishten time

  Wallace44

  NoFap më ka hequr të gjithë depresionin / ankthin social, do të ngarkoj shumë shpejt një rishikim video 6 muajsh.

   somaamos

  Unë jam gjithashtu në fazën ku mund të dal dhe të bëj gjëra pa e futur veten në telashe (sulm paniku), ndihem mirë kur kaloj njerëzit (duke i parë shkurtimisht në sy), jam akoma pak nervoz për të folur - Do të më pëlqente të isha në gjendje të them "hej si je" apo edhe thjesht të buzëqesh.

  ankthi po fsheh të gjithë potencialin e mahnitshëm që keni, luftoni si një SOB që nuk vdes!

 29. NoFap i sjell të gjitha vajzat në oborr!

  NoFap i sjell të gjitha vajzat në oborr!

  Aw po! Unë kurrë nuk kam qenë e pakëndshme përreth grave, por kurrë nuk kam qenë kaq e sigurt!

  Isha në një vend dhe po punoja tryezën e tregtisë për muzikantët, kur një vajzë u ngjit në lokalin që ndodhej pranë meje. Ajo ishte me të vërtetë e lezetshme, prandaj e shikova dhe më kapi shikimin. Zakonisht, këtu unë shkoj pak i trembur dhe shikoj larg ... në vend që ta shikoja drejt në sy dhe buzëqesha dhe ajo buzëqeshi. Shkurtër, kam numrin e një vajze pa lëvizur më shumë se 3 metra në asnjë drejtim.

  Kam lexuar në lidhje me disa nga ju djemtë duke thënë se jeni më të sigurt dhe se gratë ju gjejnë më tërheqëse pasi kanë filluar nofap ... për të qenë i sinqertë, mendova se ishte total BS! Më vjen keq që kam dyshuar ndonjëherë në ty, nofap duhet të jetë një nga vendimet e mia më të mira!

 30. rritjen e energjisë dhe vetëbesimin

  Thënë thjesht, një "shkëputje e tolerancës" nga pornografia, e shoqëruar me abstenim ose masturbim të përmbajtur mund të ndihmojë trurin tuaj të rivendosë pritjet për kënaqësi seksuale dhe marrëdhënie, si dhe rritjen e besimit, energjisë dhe performancës seksuale.

  Unë personalisht jam një "i diplomuar" i metodës, pasi kam bërë me sukses një periudhë 56-ditore duke abstenuar plotësisht nga pornografia dhe masturbimi vitin e kaluar. Qëllimi im fillestar ishte 60 ditë, por unë përfundova "duke u thyer" në ditën e 56 duke bërë seks me një grua të bukur që tani është një mikja ime e shkëlqyer. Para kësaj, unë nuk kisha bërë seks për gati dy vjet, dhe masturbohesha për të "ndyrë / ekstreme" pornografi shumë herë në ditë. Unë aktualisht nuk jam në një lidhje, por nevojat e mia seksuale janë duke u përmbushur.

  Më e rëndësishmja për mua ishte rritja e energjisë dhe vetëbesimi që u ngrit si rezultat. Unë shkova nga një punë me kohë minimale me pagesë në një pozitë me kohë të plotë që në të vërtetë i vë kredencialet dhe njohuritë e mia për të punuar. Kjo kërkonte një hap të madh në çdo aspekt të jetës sime (motivimi, karakteri, respektimi vetjak, folja publike etj.) Dhe besoj plotësisht se udhëtimi im pa pornografi më ndihmoi të ndërtoj besimin që kisha nevojë për sukses. Në fund të fundit, në qoftë se ju mund ta bëni trupin tuaj dhe mendjen e përkulur ndaj vullnetit tuaj, ka shumë pak që nuk mund të arrini.

  LIDHJE P TOR POSHT - https://web.archive.org/web/20160311040833/http://boards.420chan.org/qq/res/349130.php

 31. Dola vetëm për herë të parë EVER.

  Dola vetëm për herë të parë EVER. 

  Unë kam humbur kontakt me të gjithë miqtë e mi nga shkolla e mesme. kështu që fundjavat e mia për vitet e kaluara të 6 kanë qenë të hahet darkë me nënën dhe motrën, duke shikuar disa lojë të basketbollit ndoshta dhe disa video-lojra / poker dhe zakonisht do të bëja porosinë.

  Kjo është hera ime e parë që nuk bëj PMO në jetën time dhe fundjava ime e parë pa PMO. lessshtë e panevojshme të them… Në të kaluarën nëse do të mendoja ndonjëherë të dilja vetëm në një lokal ose një klub, do të qesha me veten time dhe do të isha si "lol asnjë mënyrë e ndyrë shumë e vështirë, e sëmurë duket si një humbës pa miq".

  Këtë herë kisha të njëjtin mendim, por në vend të kësaj thashë F ** K IT dhe dilja gjithsesi. Unë kuptova ... Unë nuk kam asgjë për të bërë, nuk do të shkoj shpejt, kështu që unë gjithashtu mund të bëj diçka produktive me jetën time ... Kështu që unë dola jashtë, hëngra darkë në një lokal vetëm, pastaj bar kërceu dhe piva disa pije. Kam biseduar me vajza të rastësishme të nxehta duke u kërkuar atyre udhëzime dhe mut (obv mund të interesohej më pak për udhëzimet që thjesht doja të flisja me to).

  Asnjëherë nuk e ngriti guximin për të kërkuar një vajzë, por unë flisja mjaft. Diçka që unë kurrë nuk kam bërë në të kaluarën. Edhe provova disa linja që pashë në një video për shembull: a keni një emër për vaginën tuaj, çfarë do të bënit nëse një djalë që i pëlqente të kishte një penis të vogël? Unë gjithashtu u thashë një çifti vajzash striaght lart se unë kam qenë jashtë vetëm dhe i thashë më mirë se sa të jerking në shtëpi të drejtë? Ndoshta jo gjërat më të mira për të folur, por unë thjesht nuk kam dhënë një F ** K.

  Unë isha një njeri i ri sonte. krenar per veten. Unë patjetër që do ta bëj këtë më shpesh në vend që të godas. Shpresojmë që të fitoj besim të mjaftueshëm për të kërkuar disa vajza. Vazhdova ta gjeja veten duke mbaruar gjëra për të folur, por kjo është një histori për një tjetër kohë mendoj. Gjithsesi kjo është e gjitha.

  Më vonë ai ka postuar:

  Do të kthehem përsëri sonte. Premtoj se do të veproj normalisht këtë herë. më uro fat!

 32. Lidhja midis ankthit shoqëror dhe ndarjes

  LIDHJA ME POSHT - Lidhja midis ankthit shoqëror dhe goditjes 

  Mora vendimin për t'i dhënë fund varësisë sime nga PMO për një numër arsyesh, por shërimi i ankthit tim shoqëror nuk ishte një prej tyre. Të them të drejtën, unë as nuk e dija se kishte një lidhje midis fapping dhe ankthit tim shoqëror. Unë thjesht e konsideroja veten një person introvert dhe isha mirë me këtë. Sidoqoftë që përgjojnë në këtë bord, vura re shumë postime në lidhje me rritjen e besimit që nofappers morën pas disa ditësh abstenim.

  Këtë fundjavë shkova në dëborë. Ndërsa isha në tramvajin ajror, vura re një vajzë të bukur. Ndërsa bëra dëborë në pjerrësi, e pashë atë të ndalonte dhe unë thjesht ndalova pranë saj dhe i thashë Hi! Pyeti emrin e saj dhe zhvilloi një bisedë të bukur 5 minutëshe. Unë kurrë, kurrë, kurrë nuk kam bërë diçka të tillë më parë. Biseda me një vajzë të rastit ka qenë e pamundur për mua deri më tani. Gjëja qesharake ishte se nuk ndihesha aspak e shqetësuar, biseda madje kishte disa momente të heshtura dhe nuk ndieja dëshirën për të dalë me diçka të zgjuar për të thënë. Nuk ndieja asnjë presion, asnjë ngathtësi. Ende nuk mund ta besoj atë që sapo ndodhi. Me të vërtetë u ndjeva si një superfuqi. Një superfuqi kaq e mrekullueshme për të pasur, tani kam frikë se mund ta humbas atë

  Ju lutem më siguroni se për sa kohë që nuk bie në varësinë time nga PMO, unë e mbaj këtë superfuqi.

  GUY 2)

  Një gjë që unë e di me siguri, është se sa herë që shkoj për PMO 2 dhe 3 ditë pasi ta bëj atë thjesht nuk mund të flas me askënd. Nuk e di se çfarë lumturon, është si një mallkim. Gjithmonë ndjehem kaq i shqetësuar dhe i vështirë, nuk them asgjë interesante, unë veproj si mut në të vërtetë. Kështu siç mund ta shihni në rastin tim ankthi është shumë i lidhur me PMO, edhe ankthi social! Por po, me kohën dhe abstenimi, shoqërizimi tenton të mbajë vetëm përmirësimin. Vazhdoni me atë motivacion !!! Ju jeni duke bërë mirë. Lufto fort shoku im.

  GUY 3)

  Mendova se nivelet e besimit tim në rritje ishin një rastësi derisa lexova postimin tuaj, por duket se edhe njerëzit e tjerë po e përjetojnë atë. Awshtë e tmerrshme! Dhe pas vetëm 2/3 ditësh!

  GUY 4)

  Djalosh mbaje në të dhe mos u prish .. sa herë që ndiej nevojën që vij këtu dhe ri-siguroj veten se nuk jam i vetmi. është e vështirë t'i përmbahesh asaj pasi që të gjithë jemi mësuar me PMO për vite me rradhë .. dëshiron vërtet të rikthehesh në të njëjtën pozitë ku ishe? PMO ul testosteronin tuaj, gjë që ju ndihmoi në atë bisedë, nëse qëndroni të fortë edhe për 2 ditë (gjithsej 7 ditë) nivelet e testosteronit do të rriten si të çmendura dhe kjo do ta rrisë atë "superfuqi" në një nivel krejt të ri ..

  GUY 5)

  Pak më shumë se 2 javë, nuk mund të them se kam vërejtur një ndryshim të madh në ankthin shoqëror, edhe pse kur fillova për herë të parë; pas disa ditësh unë isha padyshim më bisedues me njerëzit, duket se u ktheva më parë tani, por siç kam dëgjuar ka shumë ngritje dhe ngritje të këtij procesi, unë shpresoj që pas një kohe do të Kthehu!

  GUY 6)

  Po, në të vërtetë bëhet më mirë. Shumë më mirë. Ndihem sikur të kisha "ankth normal" që besoj se shumica prej jush po e përshkruan këtu, jo atë që kam (lexo shumë më keq), do të krisja ndonjë vajzë tani. Por meqenëse nuk kam ankthin normal, duhet të lehtësohem të jem përsëri normal. Shpresojmë që pas disa muajsh të mund të raportoj të njëjtën gjë që bëtë tani.

  GUY 7)

  Kur isha në shkollë të mesme, isha President i shumë organizatave, një udhëheqës, më pëlqente të isha në rolin e menaxherit, etj ... por pas shumë vitesh hutimi shumë i mirë në kolegj, u bëra shumë i shqetësuar nga shoqëria, introvert dhe depresion. Tani unë jam 23 vjeç, e papunë, nuk kam të dashur, thith.

  Unë mund të marr këshillën tuaj dhe të ndaloj përfshirjen e PMO-së ... shpresoj se mund ta kthej besimin tim!

  GUY 8)

  Unë jam si në ditën e 60 diçka dhe unë jam duke ndier i artë. Kam qenë duke folur me pula, dhe thjesht ppl në përgjithësi pa ndonjë presion, dhe vetëm duke qenë argëtues dhe duke thyer shaka. Mos e merrni jetën shumë serioze - është vetëm një udhëtim. (udhëtimi më i mirë ndyrë i të gjitha kohërave!)

 33. Në cilën pikë keni parë ndryshime në sjelljen tuaj shoqërore?
  A mundet që ndonjë introverti të hedhë dritë mbi përfitimet nga NoFap? Në cilën pikë keni parë ndryshime në sjelljen tuaj shoqërore?

  djalë 1)

  Epo, unë konsideroj që asnjë hap nuk çon në aktivitete të tjera që (të paktën në rastin tim) përfshijnë më shumë "të qenit në të tashmen", duke bashkëvepruar me botën e jashtme DHE në fund të fundit të ndjeheni të detyruar të merrni përgjegjësinë në mjedisin tuaj. Brezat e mi më të gjatë kanë qenë 28 dhe 29 ditë respektivisht që kur fillova shtatorin e kaluar, zakonisht bëja PMO ose MO çdo 7-10 ditë, dhe në këtë rast do të dilja me pornografi. (Gjithmonë çon në rikthim herët a vonë). Pra, disa fakte të sjelljes shoqërore në rastin tim:

  - Ecja ime është më e shpejtë dhe më e sigurt, ndjenja e nervozizmit në vende publike zvogëlohet ose nuk ekziston.

  -Ndjej më pranë si me burrat ashtu edhe me gratë. Ndërveprimi i lehtë shoqëror me shokët e klasës nuk më bën më nervoz: tani, gjërat që unë i konsideroja të pamundura para nofap janë ato që më bëjnë të nervozohem, p.sh. të flasësh me një student të huaj shumë të nxehtë në unin tim, ndihem pak i hidhur në fillim , por gjithçka është e qetë dhe e lehtë më pas. Kështu që unë i kam "azhurnuar" aftësitë e mia sociale.

  -Ndërveprimi me miqtë është më i plotë: tani, nuk ndihem më barrë: a i dini ato kohëra kur jeni me një humor shumë të mirë dhe gjithçka rrjedh, kur jeni në gjendje të jetoni ditën / natën / çfarëdo plotesia e saj? Krijimi i argëtimit për ju dhe njerëzit që janë me ju nga askund? Nofap e bën këtë më të lehtë… prisni, madje e kam konsideruar që kjo mund të jetë gjëja normale dhe e natyrshme.

  -Për sa u përket grave: Unë i kam vërejtur ato më shumë dhe duket se më tërheqin. Flirtimi është shumë më i shëndetshëm tani, si më shumë të dhëna fizike dhe më pak për mua që them gjëra të çuditshme në mënyrë që të tërheq vëmendjen e tyre. Biseda me ta është më e lehtë, më autentike dhe mjaft e dobishme.

  • Gëzojnë kompaninë e familjes sime shumë më tepër: Duke vlerësuar përpjekjet e tyre. Complimenting tyre. Duke thënë faleminderit shumë më shumë. Në tryezën e ngrënies, Duke biseduar me vëllain tim për shumë gjëra, ndërsa prindërit tanë gëzojnë zgjuarsinë tonë.

  -Asertiviteti dhe marrja e detyrës: Ndihem më shumë si një burrë, shoqërisht. Unë kujdesem për gjërat dhe kujdesem më shumë për njerëzit. Unë ngre dorën, bëj pyetje, rregulloj gjëra, qortoj njerëzit nëse duhet. Unë jap udhëzime, i ngushëlloj të tjerët, sigurohem që të gjithë të jenë të qetë. Unë jam më e ashpër dhe më e ngrohtë, njerëzit e vërejnë atë dhe unë e dua atë.

  Këto mund të përshkruhen si përfitimet e mia të pikut: ki parasysh se gjithçka ka nuancat e veta. Disa ditë janë mbresëlënëse, të tjerat jo aq shumë. Ka tundim dhe ditë të vështira gjithashtu. Nëse jeni si unë, ju do të filloni të rrafshoni me fytyrë rreth ditës 10 dhe do të ndiheni të ri dhe me shumë energji në ditën 20-22.

  Tani, unë e di që ju po filloni serinë tuaj aktuale dhe se ndoshta jeni të ri ose relativisht i ri pa asnjë fap, apo jo? Ju po tregtoni pornografinë tuaj të dashur, zakonin tuaj të masturbimit për këtë gjë të re dhe dëshironi të keni përfitimet tuaja tani, (kënaqësi e menjëhershme) dhe doni të dëgjoni për to. Viousshtë e qartë, prandaj pyetni. Dhe ju thoni se jeni tunduar të shkoni për 2 javë dhe "të shihni se çfarë do të ndodhë".

  Unë do të të them se ndodh: Unë kam qenë atje ku je, si 6 muaj më parë. Unë shkova nga skeptik në besimtar-wannabe, në përvojën e përfitimeve për veten time. Pastaj besova plotësisht, dhe u relaksova dhe u riktheva disa herë. Në ditët e sotme, jo vetëm që shoh lehtësi për të bërë nofap, por jam gjithashtu i bindur se është një e vërtetë universale që masturbimi dhe sidomos PMO çojnë vetëm në gjëra të tmerrshme, në të qenit një njeri më i vogël. Distinktivi im thotë 17 ditë dhe në dy muaj e gjysmë do të shihni 100, këtë, e di.

  Ajo që unë jam duke u përpjekur të ju them është: Unë dyshoj se ju nuk jeni ende shumë i bindur për këtë gjë nofap. Ju do të luftoni me nxitjet, dhe ndoshta do të riktheheni shumë herë. Por gjëja e rëndësishme është që ju jeni në të, që ju keni ndjerë mjaft kurioz për të provoni. Ju lutemi dëgjoni këshillën time: Ushqeheni duke menduar nofap: do të bëhet më pak luftë dhe më shumë një E VURTET që nuk do ta lini pas. Kushtojini vëmendje asaj që do t'ju tregojë trupi dhe mendja juaj. Meditoni për këtë, ajo do të vijë automatikisht tek ju. Ndjehuni krenar dhe shijoni udhëtimin. Udhëtimi juaj ka filluar!

  djalë 2)

  Kështu fillova t'i përgjigjesha kësaj dhe u kthye në një raport të gjatë:

  http://www.reddit.com/r/NoFap/comments/16n8i9/31_day_report/

  djalë 3)

  Fillova të shoh ndryshime të mëdha në rreth 5 ditë

  djalë 4)

  Unë shkova nga 1-2 herë në ditë në nofap dhe në 2 javë dhe ndjeva ndryshime masive të besimit në situatat shoqërore. Unë kalova nga e paafta për të mbajtur një bisedë në punën si udhëzues. Kjo ishte shpërthimi i vetëm i madh që pata, pas kësaj kanë qenë ndryshime graduale që nuk mendoj se lidhen domosdoshmërisht me nofap.

  Edit: Duhet të shtoj se shumica e njerëzve që unë drejtoja ishin njerëz të rinj tërheqës rreth moshës time. Ishte një hap i madh për mua.

   

 34. Unë tani mund të flas me vajzat me lehtësi

  Një vit 17 në ditën e tij 17th të NoFap 

  by throwaway277985

  Së pari duhet të them faleminderit për shokët e mi të fapstronautëve! Unë nuk mund ta kisha bërë këtë larg pa ty dhe këtë awesome sub-reddit. Unë do të filloj duke thënë wow kam qenë i humbur. Fillova të masturboj kur isha 13 vjeç dhe nuk u ktheva kurrë. Unë do të thoja që kam kapur të paktën një herë në ditë gjatë viteve të kaluara 4. Ajo më ka plaçkitur të ndiej dashurinë, durimin, lumturinë dhe një varr të tërë emocionesh.

  Vetëm pas pak më shumë se dy javësh NoFap kam pirë kafe me vajzën time të ëndrrave dy herë dhe kam në plan të rri me të më shumë. Mund të mos duket si një punë e madhe, por për një puthje më pak të virgjër që përdori fapin për lirimin seksual, kjo do të thotë shumë. Tani mund të flas me vajza me lehtësi dhe jam e fiksuar pas femrave në përgjithësi. E tëra që dua të bëj është të jem rreth vajzave dhe kjo është e re për mua dhe do të duhet të mësoj se si të rregullohem.

  Më në fund ka kuptim se si funksionon e gjithë çështja e marrëdhënies duke qenë se unë kurrë nuk kam pasur dëshirë të kem një SO. Kam humbur 31 kile (Rezolucioni i viteve të reja) dhe i kam pastruar aknet. Tani vishem për të bërë përshtypje dhe kam dy herë më shumë vetëbesim. Ajo që po përpiqem të them është se ia vlen !!! NoFap më ka dhënë një arsye për të jetuar dhe unë jam vetëm në ditën time të 17-të. Përsëri, faleminderit të gjithëve dhe Zoti e bekoftë.

  TL; DR: Në dy javë NoFap ka ndryshuar jetën time dhe më dha qëllimin.

 35. Njerëzit po e vlerësojnë jetën më shumë pas abstenimit nga pornografia

  https://web.archive.org/web/20130423034234/http://www.builttoachieve.com/giving-up-porn-to-heal-your-social-anxiety-and-depression/

  Njerëzit po e vlerësojnë jetën më shumë pasi abstenojnë nga pornografia. Ata po flirtojnë me të dashurat e mundshme, janë të motivuar për të arritur gjëra në jetë, depresioni i tyre është shëruar dhe ankthi i tyre social është pothuajse inekzistent. Puna është që shumica e njerëzve pretendojnë se ky është një efekt placebo. Kështu që vendosa ta provoja vetë. Isha aq në depresion sa nuk mund të përkeqësohej, mendova.

  Provat e para as nuk mund t'i kaloja ditët e kaluara. Pastaj provo, e bëra 3 javë pa pornografi dhe masturbim. Dhe përfitimet janë SHUM të vërteta. Javën e parë nuk vura re asgjë, ndoshta pak më shumë energji. Javën e dytë u ndjeva edhe më keq, kjo quhet faza e vijës së sheshtë. Javën e tretë vura re disa ndryshime. Po flisja me njerëz pa mundim dhe më dukej sikur një re e zezë më linte nga truri. Ndihesha vërtet e freskët dhe kisha shumë më shumë motivim për të arritur gjëra. Po e vrisja në palestër, vajzat po më jepnin pamje. Mjaft qesharake, muzika tingëllonte edhe dhjetë herë më mirë! Ankthi social që kisha ishte zhdukur 90%!

  Pas këtij zot si periudha, unë përfundimisht dha përsëri dhe efektet anësore u kthyen. Kjo dëshmon se kjo nuk është një efekt placebo.

  Ajo ka punuar për mua dhe për qindra mijëra njerëz të tjerë.

  98shtë 100% e sigurt që ky është problemi juaj nëse ishit vërtet shoqëror më parë. Pra, pse të mos e provoni? Do të jetë sfida më e vështirë me të cilën ndoshta jeni përballur në jetën tuaj, por përfitimet i tejkalojnë përpjekjet XNUMX herë. Ka punuar për mua dhe qindra mijëra njerëz të tjerë. Edhe nëse nuk ishit vërtet shoqëror para se të fillonit të përdorni pornografi në Internet, do të vini re një rritje të thirrjeve për t'u shoqëruar.

 36. Dëshmi se Nofap bie ankthin tuaj shoqëror.
  Dëshmi se Nofap bie ankthin tuaj shoqëror.

  by Philosophadam

  Sot, doli të jetë një ditë e mrekullueshme. Unë do të ulesha gjithë ditën, por në vend të kësaj, vendosa të shkoja për një shëtitje në pyll. Ndërsa po kthehesha afër fushës së bejsbollit gjeorgjian, pashë këta njerëz që luanin bejsboll. Ndërsa kaloja, një nga djemtë më pyeti nëse doja të luaja. Unë i moshuari gjatë kohës së hapjes do të kishte qenë shumë letargjik dhe i shqetësuar nga shoqëria për ta pranuar. Por NoFap i ri me të dy kishte energji dhe besim, kështu që thashë "po!" Ne përfunduam duke luajtur bejsboll dhe futboll. Pastaj ndamë disa birra dhe qeshëm shumë. Çfarë bande të mrekullueshme djemsh janë këta njerëz, zotërinj të vërtetë. Faleminderit atyre dhe NoFap-it që më frymëzuan për tu degëzuar dhe takuar njerëz të rinj dhe për të më çliruar nga ankthi shoqëror.

   

 37. Ankthi social është një çështje e vërtetë.

  Ankthi social është një çështje e vërtetë. Mund të jetë e dobishme për ata me të që të hulumtojnë mënyra në të cilat mund ta zvogëloni, ose madje ta heqni atë. Rebooting patjetër ndihmoi në nivelet e ankthit tim dhe madje vetëm duke e detyruar veten të flisja me të huajt (meshkuj apo femra) ishte një nxitje e madhe për besimin tim. Kuptova që njerëzit ishin të interesuar të dëgjonin atë që kisha për të thënë.

  Importantshtë e rëndësishme të bëni edhe hapa të vegjël nëse është e nevojshme.

  http://www.yourbrainrebalanced.com/index.php?topic=10775.0

Komentet janë të mbyllura.