A jeni i lidhur me pornografi? Pyet ASAM (2011)

Shoqëria Amerikane e Mjekësisë të Varësisë Logo

Përdoruesit e pornografisë përshkruajnë se çfarë është si të jetë i tëri

Muajin e kaluar, mjekët 3000 të Shoqërisë Amerikane për Mjekësinë e Varësisë lëshuan një deklaratë publike duke sjellë përkufizimi i varësisë në përputhje me dekadat e hulumtimit të varësisë. “[Varësia] ka të bëjë me trurin. Bëhet fjalë për neurologjinë themelore, jo për veprimet e jashtme ”, shpjegon ASAM Dr Michael Miller.

Përkufizimi i ASAM kap elementet kryesore të varësisë të përshkruara nga kreu i NIDA Nora Volkow, MD dhe ekipi i saj në rishikim Varësia: Ndjeshmëria e zvogëluar e shpërblimit dhe ndjeshmëria e rritur e pritjes komplotojnë për të mbingarkuar qarkun e kontrollit të trurit Sjelljet e varësisë janë pasojë e ndryshimeve të matshme të trurit-dhe shërim kërkon përmbysur këto ndryshime. ndryshime treguese qendra rreth qarkut të shpërblimit të trurit: një reagim i pavlerë i kënaqësisë, ndjeshmëri ekstreme ndaj cuesve të lidhura me varësinë dhe rënien e funksionit frontal-korteks.

ASAM gjithashtu pohon se sjelljet seksuale mund të jenë problematike:

Ne të gjithë kemi rrjetin e shpërblimit të trurit që e bën ushqimin dhe seksin të dobishme. Në fakt, ky është një mekanizëm i mbijetesës. Në një tru të shëndetshëm, këto shpërblime kanë mekanizma reagimi për ngopje ose 'mjaft'. Në dikë me varësi, qarku bëhet jofunksional, kështu që mesazhi për individin bëhet 'më shumë', gjë që çon në ndjekjen patologjike të shpërblimeve dhe / ose lehtësimit nëpërmjet përdorimit të substancave dhe sjelljeve.

Nëse shikoni pornografi, a jeni një droguar apo thjesht një përdorues?

Kjo pyetje ishte një budallallëk për shumicën e përdoruesve pornografikë. Para përdorimit të internetit, përdorimi i pornografisë (nëse ka) kishte një lidhje me epshin autentik. Kur dikush kishte pasur mjaft, revista u kthye nën dyshek. Pornografia në Internet, megjithatë, ka fuqinë për të mbizotërojnë mekanizmat natyralë të ngopjes në shumë trurin. Kjo rrit rrezikun e ndryshimeve të trurit që lidhen me varësinë që ASAM adreson.

Në lidhje me pornografinë, është jo koha e kaluar shikuar ose Çfarë ju po shikoni që përcakton nëse truri juaj ka ndryshuar. Në vend të kësaj, shikoni për këto shenja: Dopamine grushta mbajtjen e droguar pornografi

 • Pamundësia për të abstenuar;
 • Kontroll i dëmtuar impulsiv;
 • dëshirat;
 • Kuptimi i zvogëluar i problemeve të dikujt; dhe
 • Përgjigjet problematike emocionale. (Lista e hollësishme ASAM)

Kurioz se si mund të shfaqen këto simptoma treguese te përdoruesit e sotëm të pornografisë? Ne kemi tërhequr pyetjet e mëposhtme nga raportet aktuale të vetë-identifikuar të varur nga pornografia. Shumë përdorues nuk e bëjnë lidhjen midis simptomave të tyre dhe përdorimit të tyre të pornografisë derisa të abstenojnë nga pornografia për javë të tëra, por këto pyetje, dhe vërejtjet poshtë tyre, mund t'ju ndihmojnë të përcaktoni nëse duhet të kërkoni ndihmë për të ndryshuar ndryshimet e padëshiruara dhe për të rivendosur trurin tuaj për të ekuilibruar.

 • Keni u përpoqën të ndalonin duke përdorur pornografi dhe dështuar? A e vëreni simptoma të tërheqjes?
 • A keni dëshirë intensive kur nuk keni qasje në pornografi për disa ditë?
 • Kur e përdorni sërish vini re se përshkallëzimi i shpejtë në material më ekstrem?
 • A keni vërejtur ndryshime në shijet tuaja seksuale?
  • A keni hulumtuar lloje të reja të pornografisë në mënyrë që të arrini nivelet e mëparshme të eksitimit?
  • A po shihni gjëra që nuk ju kthyen kurrë?
  • A po përdorni pornografi që nuk përputhet me orientimin tuaj seksual?
 • A po shihni pornografinë gjëja më emocionuese në jetën tuaj? A duket jeta ndryshe?
 • A ndiheni të pafuqishëm për të ndaluar veten nga përdorimi i pornografisë nëse shihni ose përjetoni diçka që shoqëroheni me përdorimin e pornografisë, si:
  • duke qenë vetëm në shtëpi,
  • duke parë një shfaqje televizive me fetishin tuaj të preferuar të lëkundur ose të portretizuar,
  • duke parë lajme për një yll të preferuar pornografik?
 • A shihni bashkëshortët e mundshëm ndryshe - më shumë si pjesë të trupit sesa tek njerëzit?
 • Që nga përdorimi i pornografisë në internet, a ndiheni më të lidhur me gjuhë, të pasigurt, të çuditshëm apo të shqetësuar rreth njerëzve të tjerë, veçanërisht bashkëshortëve të mundshëm?
 • A është më e vështirë të lidhet me të tjerët? A ndihesh i vetmuar? A jeni më të shqetësuar për atë që mendojnë të tjerët për ju?
 • A keni (ose ata që kujdesen për ju) ju vënë re:
  • shtyj më shumë se para se të përdorësh, ke motivim më të ulët (nuk të intereson), lodhje kronike, mjegull në tru, apo vështirësi në përqendrim ose kujtim të gjërave?
  • janë bërë më të shqetësuar, të shqetësuar, impulsiv, të stresuar, nervoz, të pakënaqur, pesimist, emocionalisht i mpirë ose i depresuar?
  • janë bërë më sekrete, ose izolojnë më shumë?
 • A keni vërejtur rënie në funksionin tuaj seksual gjatë seksit: derdhje më e shpejtë (PE), paaftësi për të ruajtur një ngritje pa vetë-stimulim, pornografi apo fantazi pornografike (edhe nëse mund të merrni rok të vështirë në pornografi), ejakulim të vonuar (ose pamundësi për të orgazmës), orgazmë më pak të kënaqshme, kanë nevojë për ndezjen gjatë seksit për t'u ngjallur, jo nga partneri tërheqës, pa dëshirën për seks?
 • A keni vërejtur rënie të funksionit tuaj seksual gjatë masturbimit: të paaftë për të masturbuar pa fantazi pornografike ose pornografike, nevojë për masturbim më të fuqishëm ("kapje vdekjeje", goditje më të shpejta), ereksione më të dobëta (ose që veniten me shpejtësi), kulminacion me një gjysmë-ngritje, urinim më i shpeshtë?
 • Që prej përdorimit të pornografisë në Internet, a ndiheni sikur keni humbur “mojo”, apo tërheqjen tuaj seksuale? A dyshoni në atraktivitetin tuaj apo ndiheni më të shqetësuar për dimensionet / pamjen e organeve tuaja gjenitale?
 • A ndjen zërin tuaj më nervoz, të cekët, të ngushtë apo të pa matur? Frymë e ulët?
 • A keni masturbuar deri në pikën e abrasioneve apo dëmtimeve të tjera fizike?
 • Mund të bini në gjumë pa përdorur pornografi? A keni më shumë vështirësi të flini mirë gjatë natës?
 • Kur jeni nën stres përdoreni më shumë pornografi?
 • A keni flashbacks intrusive porn?
 • A po rrezikon punën, arsimin ose marrëdhënien tuaj për të parë pornografi, ose duke shpenzuar shumë para për të?
 • A keni humbur një marrëdhënie apo punë, ose keni rënë nga shkolla për shkak të përdorimit tuaj të pornografisë (apo simptomave që lidhen me të)?
 • Pas kulmimit, vëreni ndryshime më intensive të humorit (nervozizëm, depresion, ankth)?

Këta përdorues kanë vërejtur simptoma që mund të tregojnë ndryshimet e trurit:

Reflektim në syze dielli të shikuesit pornografikJuan: Unë jam 23. Familja ime më tha në raste të shumta unë isha një guaskë e vetvetes në krahasim me kur isha 18 (në një mënyrë të dashur). Miqtë e mi nuk ishin aq të drejtpërdrejtë me mua, por ishte e qartë. Nuk isha afër të njëjtit person. Në vetëm disa vjet përdorimi të rëndë të pornografisë, unë zhvillova ankth shoqëror dobësues, depresion, mungesë makine, lodhje fizike, lodhje mendore, nuk mund të mbaj një punë, madje as nuk mund të ecja nëpër sallat e universitetit pa u ndjerë i frikësuar nga vdekja e njerëz, ndjeheshin të mërzitur rreth femrave nga të reja tek të vjetrat etj.

Greg: Çdo rikthim i pornografisë transeksuale ishte i fundit. (Jam drejt.) Pse ishte papritmas kaq material joshës ky material, në një periudhë kaq të shkurtër kohore? Unë isha duke masturbuar ndaj materialit që më ka neveritur më parë, dhe akoma do të më neveriste pasi të kisha orgazëm.

ryan: Unë kam frikë të binging nëse unë përdorin pornografi. Unë e di nga përvoja ime e kohëve të fundit se nëse masturboj duke shikuar pornografi, e bëj vazhdimisht për ditë të tëra.

Davy: Unë nuk kisha koncept që po vuaja nga tërheqja pornografike. Unë thjesht kisha hequr dorë nga pornografia, siç ishte zakonja ime kur takova një vajzë të re. Me sa duket, unë kurrë nuk kishte arritur kurrë këtë nivel të varësisë. 90% e këtyre simptomave ishin gjërat që unë kurrë nuk kam përjetuar në jetën time. Të gjithë ata ose janë zbutur, ose janë përmirësuar ndjeshëm, nga kjo pikë (13 ditë nuk ka pornografi / masturbim / orgazmë).

 • Ankthi, ngushtësi në gjoks, sulme paniku, shkalla e lartë e zemrës dhe presioni i gjakut
 • Ndjenjat e dënimit të pashmangshëm. Depresioni në pikën e mendimeve vetëvrasëse
 • Simptoma të lodhjes kronike
 • Paaftësia për të kënaqur çdo gjë: hahet, lexoni, shikoni një film, luani muzikë ose krijoni vepra arti (unë jam muzikant dhe artist).
 • Gëzim i çuditshëm i dhimbjeve fizike
 • Pagjumësi e rëndë: gjithsej rreth orëve 18 të gjumit përgjatë tre javëve
 • Rritja e thirrjes për të masturbuar - deri në 10 herë në ditë
 • Lodhja seksuale, humbja e dëshirës seksuale, humbja e interesit në jetë, dhimbja e testisit dhe i puplave, por ende një nxitje e fortë për të masturbuar (shifra që njëri jashtë)
 • ADD
 • Fjalim jokoherent
 • Problemet e tretjes
 • Dhimbje koke

Adrian: Unë kurrë nuk e dinte me të vërtetë se sa keq kisha varur derisa u përpoqa të lë. Unë e kuptoj se mund të ngjallem vetëm me pornografi.

Tyrone: Jam ndjerë kaq e mpirë emocionalisht për vite me radhë sa ndjehem vërtet sikur e kam humbur atë që jam. Nuk e di se çfarë ndiej për gjërat. Asgjë nuk më bën të lumtur / trishtuar.

Ben: Nuk kisha ide se isha i varur, gjë që është qesharake duke marrë parasysh se do të kaloja orë në ditë para kompjuterit duke parë video gjithnjë e më të reja. Nëse interneti im po funksiononte ngadalë dhe nuk mund ta shikoja, do të tërhiqesha dhe do të përshtatesha. Nuk mund të bëja asgjë tjetër përveçse të prisja derisa videoja të fillonte përsëri.

Tim: Për rreth një muaj pasi hoqa dorë nga pornografia, unë me të vërtetë nuk mund të bëhesha aq e vështirë sa të masturbohesha, dhe kur e "detyrova" atë orgazmat e mia ishin goxha të pakënaqshme.

Do të: Shkoj gjithë natën derisa të rraskapitem, dhe pastaj shkoj edhe ca. Ndihem kaq e lodhur të nesërmen është e pabesueshme. Ndjehem i sëmurë fizikisht me dhimbje trupi, dhimbje fyti, sy të skuqur, etj. Isshtë shumë e vështirë të përqendrohesh në punë. Unë ngul sytë në ekranin e kompjuterit dhe harroj atë që po bëj. Ankthi social është i lartë pas një rikthimi. Nuk dua të jem pranë askujt dhe të irritohem shumë lehtë. Trupi im është jashtëzakonisht i rraskapitur pas një qejfi, por është e vështirë të biesh në gjumë, sepse mendja ime është e lodhur nga ankthi. Likeshtë sikur unë jam vetëm gjysma atje, vetëm një predhë e njeriut që mund të jem. Zëri im është më i lartë, dhe tingëllon disi i dobët. Nuk më pëlqen as të shikoj në pasqyrë. Herën e kaluar, ishin disa vajza të interesuara të shoqëroheshin me mua, por unë u stresova tmerrësisht kur mendova të rri me ta. Unë kam libido zero pas maratonës time të masturbimit dhe nuk kam dëshirë të jem pranë grave të vërteta. E tëra që ndiej është ankthi.

Kyle: Unë thjesht u ndjeva i ndarë nga të gjithë, dhe si rezultat do të pija tepruar me shpresën që të dukesha më i sigurt ... Nuk punova LOL. Gjë është, unë kam qenë shumë i sigurt dhe popullor. Unë madje pashë një këshilltar për ED tim, mungesë besimi dhe ankthi shoqëror, etj, por kurrë nuk u pyeta për përdorimin e pornografisë.

Andrew: Për një kohë të paktën, gjithmonë kthehesha te gjërat "e zbutura" në mënyrë që të zbrisja. Duket se diçka e pahijshme kishte të bëja me diçka që po shikoja vetëm nga një kuriozitet i sëmurë me qafe gome, dhe një aksident makine. Por pastaj një ditë, unë në fakt fillova të masturbohem për këto lloj video. Kjo ishte kur e dija se kisha kaluar kufirin. Unë isha duke shkuar në diçka që unë gjeta repellant, jo seksualisht zgjuar në kuptimin konvencional. Unë lehtë mund të eksitohem dhe të orgazmoj përmes masturbimit, por jo kur bëj seks me gruan time. Kur keni vështirësi të eksitoheni ose ejakuloni me partnerë të vërtetë, e dini që keni një varësi. Kur e gjeni veten duke i kërkuar bashkëshortit tuaj të vendosë një ngjalë të gjallë në p - ndërsa ju e dëshironi - dhe ajo thotë "Jo", dhe ju thoni, "Do ta bënit nëse do të më donit mua. Kjo është fantazia ime ”. Kështu e dini se jeni të varur.

Trurin janë plastikë. Kjo është ajo që i bën ata të prekshëm nga varësia, por është gjithashtu ajo që e bën të mundur shërimin. Nëse doni të bëni një ndryshim, merrni mbështetje. Ndryshimi është plotësisht i mundur. Shihni shtesë vetë-raportet e simptomave, shkallëzim tërheqje ankth. Gjithashtu shih vetë-raportet e efekte kthyese vetë pas ndaljes.

Shihni gjithashtu - Ju thjesht mund të jeni një i varur nga PMO nëse.


REJAT:

 1. Porn / varësia e seksit? Kjo faqe liston 45 studime të bazuara në neurozë (MRI, fMRI, EEG, neuropsikologjike, hormonale). Ata ofrojnë mbështetje të fuqishme për modelin e varësisë, pasi gjetjet e tyre pasqyrojnë gjetjet neurologjike të raportuara në studimet e varësisë në substancë.
 2. Mendimet e ekspertëve të vërtetë mbi pornografinë / varësinë e seksit? Kjo listë përmban 25 rishikime dhe komente të kohëve të fundit të literaturës nga disa neuroscientistë të lartë në botë. Të gjithë mbështesin modelin e varësisë.
 3. Shenjat e varësisë dhe përshkallëzimit të materialit më ekstrem? Gjatë studimeve të 45 që raportojnë gjetjet në përputhje me përshkallëzimin e përdorimit të pornografisë (tolerancës), zakonshmërisë ndaj pornografisë dhe madje edhe simptomave të tërheqjes (të gjitha shenjat dhe simptomat që lidhen me varësinë).
 4. Një diagnozë zyrtare? Manuali mjekësor më i përdorur gjerësisht në botë, Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve (ICD-11), përmban një diagnozë të re i përshtatshëm për varësinë e pornografisë: "Çrregullimi i Sjelljes Seksuale Kompulsive