Sëmundjet intoksikuese: 300 Vaginas = Një shumë e dopamines (2010)

A ka marrë industria e pornografisë?

Updates:

Artikull

Pothuajse çdo muaj, studimi i ri konfirmon se varësia ndaj ushqimit mund të shkaktojë ndryshime në tru që imitojnë ato që gjenden në varësinë nga droga. Ushqimi dhe seksi njihen si "përforcues natyralë". Kjo është, ato nuk janë droga, por truri ynë ndriçon për ta, kështu që ne kërkojmë më shumë pa u menduar.

Akoma, koncepti se "ushqimi mund të shkaktojë mbipesha sepse është si një ilaç" është hutues. Mbi të gjitha, paraardhësit tanë tifozë hanin shumë, dhe dukshëm ishin entuziastë për seksin. Megjithatë, lidhja e rrezikshme nuk dukej se ishte shumë e rrezikshme. Jo e tyre truri ndizet për ushqim dhe seks? Po sigurisht. Dallimi është se ata nuk ishin të rrethuar nga superstimuluese, versionet sintetike të ushqimit dhe seksit. Ne jemi, dhe kjo është një rrezik relativisht i kohëve të fundit.

Mendoni për këtë. Sa nga paraardhësit tuaj kishin qasje të lehtë në munchies shijshme që ishin të gatshëm për të ngrënë, në dispozicion të lirë në shumëllojshmëri të pafund, dhe me kujdes laced me yndyrë, sheqer dhe kripë për t'i mbajtur ata të vijnë për më shumë? Sa kishte kompjutera në të cilët mund të klikonin në një rrymë të pandërprerë të videove erotike hiper-stimuluese, duke shfaqur shokë të vërtetë, novelë, duke u rrahur me dëshirën (e perceptuar nga një pjesë primitive e trurit si mundësi gjenetike). bollëku i videos ndonjëherë kinkier?

Pornografia? Shtë një rrugë e re sinaptike. Ju zgjoheni në mëngjes, hapni një faqe të tablove dhe kjo çon në kutinë e pamjeve të Pandorës. Ka të ngjarë që ka pasur ditë kur pashë 300 vagina para se të ngrihesha nga shtrati.—John Mayer, muzikant

Stimulimi ekstrem i joshjeve të sotme mund të rrëmbejë trurin tonë. Nuk ka asnjë mënyrë që John Mayer do ta shikonte këtë i njëjtë vagina 300 herë para se të rritet nëse, të themi, ai kishte vetëm një revistë pornografike, apo edhe një grua. Risia e vazhdueshme-plus-erotika është riveting. Truri i tij liron më shumë dopamine me çdo imazh të ri, madje edhe kur i mbyll receptorët e qelizave nervore kryesore (për ta përzënë atë të ulet). Ai është mashtruar në vlerësimin e panoramës së tij të pidhit edhe mbi stimujt 3-D.

PLAYBOY: Ju preferoni të hidhni një ish të dashurën sesa të takoni dikë të ri? Majer: Po… Pornografia në internet ka ndryshuar absolutisht pritjet e brezit tim. Si mund të sintetizonit vazhdimisht një orgazëm bazuar në dhjetëra të shtëna? Ju po kërkoni një… nga 100 që betoheni se do të jetë ai për të cilin do të përfundoni dhe ende nuk e përfundoni. Njëzet sekonda më parë keni menduar se ajo foto është gjëja më e nxehtë që keni parë ndonjëherë, por e hidhni prapa dhe vazhdoni gjuetinë tuaj dhe vazhdoni ta bëni veten vonë për punë. Si nuk ndikon kjo në psikologjinë e të pasurit marrëdhënie me dikë? Duhet të.

Kjo është se si ushqimi dhe gjinia, të cilat gjatë gjithë evolucionit kanë në përgjithësi kontribuar në mirëqenien tonë dhe çoi natyrshëm në ndjenja të ngrohta të ngopjes, duke u shndërruar në superstimuj të ngjashëm me ilaçet dhe varësi që nuk ndodhin. Kur zhytemi, ne biem për joshje që nuk janë veçanërisht të vlefshme dhe ndonjëherë të rrezikshme. Jo vetëm që mund të na vjedhin vëmendjen lidhjet qetësuese me njerëzit e vërtetë (dhe ushqim ushqimor), ata mund të vërtetë na lidh.

Kush rrezikon nga varësia nga përforcuesit natyralë?

Shumica e hulumtimeve të varësisë përqendrohen në abuzimin e substancave, jo varësinë ndaj përforcuesve natyrorë. Ajo zbulon se vetëm një pakicë prej nesh (“risi që kërkojnë"Dhe"impulsives") Janë gjenetikisht të ndjeshëm ndaj abuzimit të substancave, për shkak të receptorëve të ulët të dopaminës në rajone të ndryshme të qarkut të shpërblimit të trurit. (Dopamina është neurokimike "Gotta get it!", Dhe rrjetin e shpërblimit është rruga e trurit që nxit të gjitha orekset dhe motivimin.)

Pra, a jemi ne të tjerët të sigurt nga varësia? Kur bëhet fjalë për abuzimin e substancave, ndoshta po. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për qasje të pakufizuar në përforcues natyrorë superstimulues, përgjigjja mund të jetë jo, megjithëse sigurisht jo të gjithë fiksohen. Arsyeja që versionet hiper-stimuluese të ushqimit dhe seksit mund të na lidhin - edhe nëse nuk jemi ndryshe të ndjeshëm ndaj varësisë - është se qarku ynë i shpërblimit evoluar për të na përzënë drejt ushqimit dhe seksit, jo droga.

Merrni ushqim. Nëse hidhni mbi ushqimet hiper-stimuluese (për shembull, sheqer i koncentruar dhe sheqer i rafinuar) mund të shkaktojë ndryshime që i ngjajnë ndryshimeve të trurit të shikuara në abuzuesit e substancave. Kjo ndodh edhe në minjtë, dhe jo vetëm në pakicën impulsive që kërkon risi. Pothuajse te gjithe kafshëve të cilave u ofrohej hyrje e pakufizuar në të mirat si proshutë, suxhuk, tortë qumështi, tortë paund, Ding Dongs dhe ngrica nuk mund të ndalonin binging dhe u bënë mbipeshe.

Pothuajse menjëherë, receptorët e dopaminës ranë në trurin e tyre, të cilat i detyronin minjtë të qanin dhe siguroheshin që më vonë do të përjetonin më pak stimulim nga ushqimi normal. Ndryshime të tjera, të tilla si a përgjigje e numbed kënaqësi, u përkeqësua me kalimin e kohës. Dy javë pasi shkencëtarët i kthyen ata në kafshët e miut, truri i minjve ende nuk ishte rikuperuar. Në fakt, kur u përballën me një dietë të zakonshme, ata vendosën të vuanin nga uria për një kohë sesa ta hanin atë. (Studimi i plotë)

Ka kuptim që gjitarët të kenë një mekanizëm të brendshëm që mundet mbizotërojnë ndjenjat e ngopjes. Ata duhet ta "marrin atë ndërsa marrja është e mirë": ruajtjen e kalorive kur pjekja është e pjekur, gorging para letargji, gëlltitje një vrasje para se të shfaqet konkurrenca, dhe kështu me radhë.

"Nuk gjendet në natyrë"

Fenomeni i tepërt nga mbipesha, megjithatë, nuk shfaqet nëse gjitarët, përfshirë njerëzit, nuk kalojnë në dieta që nuk ekzistojnë në natyrë: niseshte të pakufizuara dhe sheqerna.

Megjithëse mbipesha është rritur në mesin e të gjithë amerikanëve në dekadat e fundit, ajo është ngritur në qiell në rezervimet indiane që nga vitet 1960. Dieta e mallrave [niseshte] dhe ushqimi i shpejtë është e kundërta e asaj që indianët hëngrën deri në gjeneratat e fundit: seemed [Në të kundërt,] ushqim me proteina të larta dhe yndyrë të ngopur [bizon, dre, antilopë, dre, me disa manaferra, arra dhe rrënjë] për t’i shërbyer mirë fisit.

Amerikanët vendas nuk janë të vetmit që fryhen, megjithatë. Gati dy të tretat e shumicës Perëndimorët janë mbipeshë, dhe 30 + përqind e amerikanëve të trashë. Kjo është veçanërisht e thënë sepse, ndryshe nga minjtë, kujdesemi për linjat tona të gjera, të cilat i mbajnë disa prej nesh në kontroll edhe përballë tundimit të ashpër.

Rajonet e trurit që ndryshojnë në përgjigje të ushqimit superstimulues gjithashtu rregullojnë oreksin seksual. Pra, a janë superstimulët seksualë të sotëm, si ushqimi i sotëm junk, duke shkaktuar ndryshime të ngjashme me ilaçet në qarkun e shpërblimit të trurit? Ata sigurisht që përbëjnë një dietë seksuale që nuk gjendet në natyrë.

Update: pasi ky artikull ishte shkruar, Brain Scan Studimet mbi Përdoruesit Porno, kanë gjetur prova të desensibilizimit, përshkallëzimeve të përdorimit dhe më pak zgjimit të stimujve normalë seksualë, së bashku me sensibilizimin dhe ndryshimet në korteksin frontal. Siç kemi shpjeguar, simptomat për të cilat ankohen përdoruesit e pornografisë së rëndë mund të shpjegohen me të njëjtat ndryshime të trurit të vëzhguara në minjtë me qasje të pakufizuar në super-mirësitë. (Rastësisht, minjtë dhe njerëzit janë të afërm të largët dhe ndajnë të njëjtët mekanizma primitivë të trurit për oreks dhe varësi.)

Ashtu si rats tallen me ushqim emocionues, përdoruesit e pornografisë shpesh tallen me pornografi. Shumë përdorues raportojnë se nuk janë në gjendje të ndalojnë ose kontrollojnë shikimin e tyre, jo ndryshe Thith derr gini, i cili "e mori atë ndërsa marrja ishte e mirë" kur hyri në një kafaz plot me femra.

Përdoruesit gjithashtu shpesh vërejnë ndjeshmërinë e numbed ndaj kënaqësisë (ndoshta nga receptorët më të ulët të dopaminës), e cila shfaqet si libido qiellore, që është, një nevojë për stimulim më të shpeshtë (më shumë dopamine) për të vetë-medikuar shqetësim apo ankth. Shpesh ato kërkojnë materiale më ekstreme për të arritur kulm, zhvillohen mosfunksionim ngrerë, ose zbuloni se seksi me një partner të gatshëm nuk i kënaq ata (duke u kthyer në përdorim shtesë, ose ndoshta ekskluziv) të pornografisë.

Përdoruesit e rëndë nganjëherë gjithashtu raportojnë sjellje të ngulitura, depresioni, stresi i rëndë në mendimin e shoqërimit dhe problemet e përqendrimit. Dhe përdoruesit të cilët përpiqen të ndalojnë shikimin e raportit pornografik simptoma të vazhdueshme të tërheqjes, të tilla si lëkundja, pagjumësia, lëkundjet e humorit, ndarja e kokës, ankthi, depresioni, letargjia, të menduarit mjegullt, dhimbjet në stomak, ëndrrat shqetësuese, simptomat e gripit dhe një dëshirë e fortë për të mbytur dikë. Këto simptoma sugjerojnë që trurin e tyre me të vërtetë po luftojnë me ndryshimet e trurit e zakonshme për varësinë. Vendet e rikuperimit të pornografisë po shfaqen në të gjithë Uebin.

Këtu është pika kryesore: Shumica e njerëzve nuk abuzojnë me substancat sepse nuk i kanë provuar, nuk bëjnë shumë bujë ose i shohin efektet neveritëse. Por kush nuk i pëlqen ëmbëlsirat apo zgjimin seksual? Dhe kujt nuk i pëlqen një pamje veçanërisht joshëse ose hiper-zgjuese - veçanërisht nëse reagimi i kënaqësisë së trurit të tij është i mpirë nga stimulimi i tepërt? Truri ynë është më i prekshëm sesa besojmë aktualisht.

Kur na nxit një stimul që rrezikohet për tu rrëshqitur?

Rrezhti lurks kur diçka:

  • regjistrohet si një version veçanërisht "i vlefshëm" i një gjëje që paraardhësit tanë (dhe ne) evoluan për ta gjetur të papërmbajtshëm,
  • është në dispozicion në mënyrë të përshtatshme në furnizimin e pafund (nuk gjendet në natyrë),
  • vjen në shumë varietete (risi), dhe
  • ne qajmë pa e kuptuar se po shkakton ndryshime të trurit.

Siç e kemi parë, ushqimi junk i përshtatet këtij modeli. Po kështu porn pa pagesë në internet. Megjithatë pornografia paraqet rreziqe unike. Ushqimi përcakton kufijtë e konsumit: kapaciteti i stomakut dhe neveri natyrale që nis kur nuk mund të përballemi me një pickim të diçkaje. Por ka jo kufijtë fizikë të konsumit të pornografisë në internet, përveç nevojës për pushime gjumi dhe banjo. Dikush mund t'i "afrohet" pornografisë për orë të tëra pa kulmuar dhe pa ngopje ose neveri duke goditur… orë stimulim neurokimik supranormal të mekanizmave të oreksit të trurit. Çdo klikim në një video të re "shkel pritjet tona”Me diçka të re dhe emocionuese, duke lëshuar gjithnjë e më shumë dopaminë në tru.

Zgjimi intensiv prodhon një zhurmë më emocionuese të neurokimikateve sesa qumështorja - një që është për këtë arsye më forcues. Kjo është, truri në mënyrë më të plotë bashkon të gjitha shenjat e lidhura, duke e bërë përsëritjen e përvojës në të ardhmen më automatike. Për më tepër, përdorimi i rëndë i pornografisë ndonjëherë dekurajon përdoruesin ndjekja e ndërveprimit miqësor me të tjerët, gjë që do të ndihmonte në rregullimin e trurit natyrshëm. Gjithashtu mungojnë faktorët që dikur mbronin paraardhësit tanë nga stimulimi i tepërt. Nuk ka shokë xhelozë, pleq të mençur ose tabu shoqërore dhe shpesh nuk ka partnerë seksualë me idetë e tyre. Përdorimi i porno duket pa rrezik sepse është privat dhe virtual.

Mjerisht, jo vetëm që shumica prej nesh nuk është në dijeni se të mirat e sotme hiper-stimuluese seksuale mund të vënë trurin tonë në rrezik për ndryshimet që lidhen me varësinë, por ne jemi gjithashtu kundër një meme të fuqishëm në kulturën e sotme. Ai proklamon që, "Çdo lloj sjelljeje që nxit orgazmën është natyrshëm aq e shëndetshme sa duhet të mohojmë me forcë provat në rritje të rreziqeve të natyrshme në qasjen e pakufizuar në superstimujt e sotëm seksual".

A është ky mendim i shëndoshë? Nëse truri ynë ka evoluar për të na drejtuar drejt ushqimit dhe seksit, a nuk duhet të jemi pak më të kujdesshëm për të përmbytur veten me versione hiper-stimuluese të tyre? Tashmë, “rreth 17% e individëve që shikojnë pornografi në Internet plotësojnë kriteret për detyrim seksual. Kjo përkthehet për shumë njerëz, duke pasur parasysh që rreth 12% e të gjithë trafikut në Internet është pornografi dhe gati 90% e popullatës së re mashkullore (rreth 30% e popullatës së re femërore) shikojnë pornografi, "thotë Profesor Stiven C. Hayes.

Truri i adoleshentit takohet me internetin me shpejtësi të lartë (2013) (prezantim gjysmë orësh mbi kondicionimin seksual dhe trurin adoleshent)


Komentet relevante nga forumet

Pritini pornografinë, por tani kërkoni vazhdimisht fotot OKcupid dhe Facebook

Allshtë e gjitha SFW, por e kuptoj që po veproj sipas të njëjtave modele. Do të kem 30 skeda të hapura për profilet e OKcupid. Sidoqoftë, as nuk jam eksituar, as po e ledhatoj. Unë thjesht jam i varur nga risia, ndjekja. Kjo është më e vështirë nga sa mendoja.


http://www.reddit.com/r/NoFap/comments/12fteg/pornography_and_libido/

Unë sinqerisht nuk bëj aq shumë dhe mund të shkoj disa javë pa e menduar vërtet. Unë nuk jam i vështirë me gratë, ose kam probleme me ankthin, por gjëja që më goditi me të vërtetë ishte efekti i mundshëm në epshin tim dhe rrezikun e ED. Unë jam padyshim i desensibilizuar në "pornografi" ... deri në atë pikë sa kam probleme në përcaktimin e tij. çfarë është pornografia? Unë e di videon e saj, por a numërohen ende figurat? asnjë trup nuk ka kapur për fotot që nga 1993. I lëviz nëpër nudes, artistike ose ndryshe, në reddit dhe tumblr si shumë e-mail.

kështu që unë mendoj pyetja ime është a desensitization thjeshtë në sytë e akteve / akteve të seksit vrasin epshin tuaj? ose duke përdorur ato gjëra në baza ditore si një mjet për të plotësuar kërkesat tuaja ju bën të humbni interesin për gjënë e vërtetë? sido që të jetë unë e kuptova se do të merrja një e shtënë në një muaj pa fap dhe do të shoh se si shkon ..


Pse varësia nga pornografia në internet është më e keqe se varësia nga droga ose alkooli - yourbrainrebalanced.com

Kjo çështje është bërë më parë në seancat dëgjimore të senatit dhe forumet e krishtera dhe zakonisht bëhet poo si shumë alarmante. Argumenti kryesor që kam dëgjuar përse pornografia në internet është më e keqe se droga dhe alkooli është se ndryshe nga substancat që mund të pastrohen nga trupi juaj, imazhet pornografike kurrë nuk largohen nga mendja juaj. Sidoqoftë, unë besoj se pornografia në internet është më e keqe për arsye më të mira sesa "ju jep kujtime të këqija". Kështu që pa zhurmë të mëtejshme këtu janë arsyet e mia pse unë mendoj se pornografia në internet është më e keqe se droga ose alkooli.

1. ANONIMITETI TOTAL. Kur një i varur nga droga goditet me një dëshirë të pandalshme ka disa gjëra që ai duhet të bëjë për të marrë rregullimin e tij që i varuri nga pornografia në internet nuk ka pse të bëjë. Narkomani duhet të largohet nga vendbanimi i tij dhe të blejë drogën ose alkoolin nga një shitës. Kjo do të thotë që për të marrë rregullimin e tij dikush duhet ta shohë atë duke kërkuar atë në publik.
Ekziston një rrezik i ekspozimit publik që personi i varur nga alkooli dhe droga përballet me atë që nuk ka të varur nga pornografia në internet. Vini re se thashë i varur nga pornografia në internet. Porno në VHS ose DVD ose në revista nuk është e njëjtë me pornografinë e sotme, sepse ju ende duhej të dilni në publik dhe ta blini atë. Kur i varuri është gati të heq zakonin e tij, marshimi i turpshëm drejt tregtarit, rreziku i ekspozimit në publik bëhet një mbrojtje. Edhe blerja e pornografisë me një kartë krediti ka një rrezik të ekspozimit në publik që pornografia e sotme në internet thjesht nuk e ka.

2. PARA. Duke folur për blerjen, zakoni juaj është po aq i keq sa të ardhurat tuaja janë të mira kur bëhet fjalë për drogë ose alkool. Në raste ekstreme, narkomanët kanë qenë të njohur për të shitur familjet e tyre në skllavëri vetëm për të marrë atë goditjen tjetër. Por pornografia në internet është 100% falas. Sigurisht që ka disa faqe me pagesë atje, por me të gjitha faqet e tubave dhe përrenjtë, vetëm një idiot do të paguante para për të parë pornografi këto ditë. Disa prej nesh mund të ndiejnë se kanë më shumë vetë-kontroll mbi zakonet tona sesa një i varur nga droga, sepse nuk kryejmë krime për të zgjidhur problemet tona. Por, imagjinoni nëse qeveria do ta bënte pornografinë të paligjshme dhe të hiqte të gjitha pornografitë nga interneti. Sa prej nesh do të shisnin mobilje për nënat tona për të parë vetëm një skenë më shumë kur të dëshironte ajo dëshirë që nuk mund të thuash jo?

3. AKSES. Jo vetëm që i varuri nga droga ose alkoolisti duhet të ketë një ballafaqim ballë për ballë për të marrë rregullimin e tyre, ai gjithashtu ka një numër të kufizuar të furnitorëve. Ai është gjithmonë një goditje e policisë, ose prishje e kamionëve të shpërndarjes larg nga ngjitësi, ose pirjes së xhinit të vaskës. Megjithatë, i varuri nga pornografia në internet ka një furnizim të pakufizuar të ilaçit të tij të zgjedhur për shkak të natyrës së kudogjendur të vetë internetit. Porno në internet nuk shitet kurrë, kurrë nuk ka nevojë për një letërnjoftim (të kontrollosh po ose jo nëse je mbi 18 vjeç është një shaka), dhe kurrë nuk duhet të dilni nga shtëpia për ta marrë atë. Ndryshe nga i varuri nga metoda, shitësi i drogës në internet i varur nga pornografia jeton në shtëpinë e tij dhe ka një furnizim të pakufizuar dhe falas të drogës së tij, oh dhe ai është i padukshëm. Dhe ju pyesni veten pse vazhdoni të përsërisni.

4. PA Erë. Ndërsa erë e keqe e organeve gjenitale të palara mund të përshkojë dhomën e një të varuri në pornografi në internet që erë e keqe nuk është gjithmonë një tregues i përdorimit të pornografisë. Alkoolistët, përdoruesit e caktuar të drogës, madje edhe substancat që pinë duhan cigare japin një erë të veçantë që është e pamohueshme nga produkti i tyre. Që do të thotë se për të marrë goditjen e tyre pa e vërejtur askush ata ose e kanë bërë atë me të varur nga të tjerët si ata ose ngjiten nën një urë apo diçka tjetër. Të varurit nga pornografia në internet mund të abuzojnë me drogën e tyre në komoditetin e shtëpive të tyre pa u shqetësuar nëse u tregon atyre me erë. Ju mund të ndiheni sikur keni kaluar probleme të mëdha për të fshehur përdorimin tuaj të pornografisë.
Por, ndryshimi është se kur të keni mbaruar nuk keni pse të hapni një nenexhik, të spërkatni aromatizuesin e ajrit ose të lani erën e keqe të pornografisë nga rrobat tuaja. Nuk ka aromë që përdor përdorimi i pornografisë në internet që i lejon njerëzit të dinë pa asnjë hije dyshimi se ju ra nga kamioni përsëri. Sa prej nesh kanë udhëtuar me biçikletë përmes pornografisë në internet në smartphone, ndërsa gratë ose të dashurat tona qëndrojnë pranë nesh në shtrat, të pavëmendshme për atë që po bënim. Ky është një luks i varur nga droga dhe alkooli nuk do të ketë kurrë.

5. JO gjurmime FIZIOLOGJIKE. Tani e di që disa prej jush që vuajnë nga ED të shkaktuara nga pornografia mund të bërtasin "me kokën e tij! ”Në këtë pikë, por më dëgjoni. Ndryshe nga ilaçet dhe alkooli, pornografia nuk mund të gjendet në gjak ose urinë. Ndërsa abuzuesi i drogës dhe alkoolit ka frikë të humbasë punën ose makinën e tij për shkak të zakonit të tij, përdoruesi i pornografisë në internet, nëse nuk është kapur në të vërtetë duke e parë atë gjatë orëve të punës, kurrë nuk ka pse të shqetësohet për këtë. Ngasja e gabuar mund të shkaktohet nga ndonjë numër arsyesh.
Shoferi mund të jetë i lodhur, ose grusht duke luftuar pasagjerin e tij, ose duke u përpjekur të dërgojë mesazhe me tekst ndërsa ngas makinën. Por, kur policia e tërheq, provojeni dhe shihni se ai ka një BAC mbi kufirin ligjor që ndalet. Ju mund të vuani nga ED të shkaktuara nga pornografia, por më tregoni se çfarë testi mund të kryejë mjeku juaj ku ai do të kthehet dhe të thotë "mirë bir duket se ke pornografi në trupin tënd". Absolutisht asnjë. Imagjinoni si do të ishte jeta juaj nëse pornografia mund të gjurmohet në urinën tuaj ose në frymëmarrjen tuaj.

6. PA SHKURTIM. Jo të gjithë abuzuesit e drogës dhe alkoolit duken si abuzues të drogës dhe alkoolit. Por nëse një 26 vjeçar i dobësuar me dhëmbë të humbur dhe sy të zhytur do t'ju thoshte se ishte një i varur nga metoda, shanset janë që nuk do të habiteni. Përdorimi i gjatë i drogave dhe alkoolit dihet duke ndryshuar mënyrën se si duket përdoruesi i tij. Sa mbretëresha të maturës që kanë goditur rrëshqitjet keni parë që ju tronditën me sa të tmerrshme dukeshin krahasuar me mënyrën se si dukeshin dikur. Tani mendoni se sa përdorues të pornografisë në internet kanë të njëjtën histori. A mund të zgjedhësh edhe një përdorues të pornografisë në internet në një turmë? Duke pasur pamjen tuaj të bukur të vjedhur nga ju është një tjetër mbrojtje që përdoruesi i drogës ka për ta ndihmuar atë të heqë zakonin e tij që përdoruesi i pornografisë në internet nuk e bën.

7. Frika nga vdekja me anë të konsumit. Ndryshe nga i varuri nga droga ose alkooli, ju mund të bini në pornografi në internet për zemrën tuaj dhe kurrë nuk duhet të shqetësoheni për vdekjen nga mbidozimi. Unë dua të them që një person që pi shumë ujë do të vdesë më shpejt sesa një i varur nga pornografia gjatë gjithë ditës. Frika nga vdekja është një motivues i shkëlqyeshëm për të hequr zakonin që përdoruesi i drogës dhe alkoolit ka që përdoruesi i pornografisë nuk do ta ketë kurrë. Sigurisht që disa kanë kryer vetëvrasje ose disa kanë vdekur në përplasje makine nga shikimi i pornografisë ndërsa vozisin, por ato janë shkaqe më indirekte të vdekjes. Askush nuk do të thotë kurrë “hej a ke këtu për Johnny? Ai vdiq nga shikimi i shumë vajzave të mëdha me gji në kompjuterin e tij. Turp".

8. Askush nuk e di lartë. Është thënë se nxitimi i dopamës që merrni nga pornografia në internet është e krahasueshme me përdorimin e metodës ose kokainës. Por meta ose koksiku i varur ka një periudhë kohore kur ai është dukshëm i buzzed nga përdorimi i drogës së tij. Kjo do të thotë që përdoruesi i pornografisë në internet mund të marrë pothuajse ose aq të lartë, dhe ende të ngasë një pirun, të mësojë një klasë, ose të ketë një bisedë normale pa shikime të çuditshme. Sigurisht që mund të merrni në depresion ose në humor, por ato mund t'i atribuohen çdo numri të gjërave. Njeriu i dehur kurrë nuk mund të pretendojë se dehja e tij është për shkak të mosfetjes së mjaftueshme të gjumit, ose për shkak se ai kishte diçka të trishtuar.

Kështu që kam gjithçka. Cili është përfundimi i gjithë kësaj? Ndaloni së qeni kaq i ashpër me veten tuaj. Ju keni të bëni me një varësi që nuk ka ndonjë nga masat mbrojtëse për t'ju ndaluar të dilni jashtë detit siç bëjnë droga ose alkooli. Ndërsa mund të merrni inkurajim nga një ish-i varur në drogë se si të mposhtni varësinë, mbani në mend se po merreni më shumë sesa duhej. Si të varur nga pornografia në internet, ne duhet t'i zbatojmë këto masa mbrojtëse natyrore në mënyrë artificiale. Dhe edhe atëherë nuk është e njëjta gjë. Vazhdoni të luftoni, vazhdoni të përpiqeni dhe ndaloni së menduari aq pak për veten tuaj.


Citim nga John Mayer që më bëri të kuptoj pse nuk kam marrëdhënie të shëndetshme. "... nga 100 ju betoheni se do të jeni ai që do të përfundoni, dhe ju ende nuk e përfundoni." (Citim i plotë brenda)

Kur e lexova këtë, mendova ... O zot, kjo është pikërisht ajo që bëj, dhe kjo ndoshta shpjegon pse truri im është kaq i ngrirë sa nuk mund të gjej ose mbaj marrëdhënie të shëndetshme. Unë mendoj se lokali im është vendosur në mënyrë joreale të lartë, sepse jam mësuar të shoh mijëra gra të zhveshura (dhe zakonisht shumë tërheqëse) çdo javë! Si mund të gjeja një grua REALE me rroba që mund të konkurronte (në fushën e kimisë së trurit) me varësinë time ndaj pornografisë ?!

GUY 2)

Ky është një citim i shkëlqyeshëm nga Mayer. Unë patjetër që mund të lidhen me atë. Aryshtë e frikshme sa shpejt mërziteni me vajzën më të nxehtë që mund të gjeni në Internet, vetëm për të provuar dhe për të gjetur një edhe më të nxehtë. Unë ndoshta kam humbur javë ose muaj të jetës sime duke kërkuar vajzën tjetër të nxehtë për të përfunduar. Unë kam qenë vonë për punë, kam qenë vonë për takime, kam qenë vonë duke mbledhur njerëz kur ata kishin besim tek unë… thjesht sepse doja të shihja edhe disa vajza të tjera të nxehta.

GUY 3)

Shumë e vërtetë. Rightshtë çuditërisht e frikshme se si do të vendosja të shkoja shpejt dhe papritmas një ose dy orë kanë kaluar dhe unë jam akoma ulur aty duke klikuar si një i çmendur.

GUY 4)

Faleminderit për kuotën. Nesër do të jetë një javë për mua dhe ndihem shumë më mirë.

GUY 5)

Unë mund të flas vetëm për veten time, por vetëm me 18 ditë në këtë sfidë unë mund të deklaroj për një fakt që PMO mund dhe do të shkatërrojë marrëdhëniet nëse e lëshoni. Unë jam me fat që kam një grua të tillë tepër sexy dhe madje edhe pas më shumë se dhjetë vjet martese dhe dy fëmijëve ajo ka mbajtur të njëjtin trup sexy, personalitet, mendje të mprehta dhe frymën e gjallë që unë u dashurova më shumë se një dekadë më parë.

Por abuzimi MY i ZKM filloi të më bënte ME problem! Unë jam bërë jashtë formës, i ngathët, i çuditshëm dhe sinqerisht më i kënaqur me thjeshtësinë e kohës private me ZKM-në sesa duke vënë në përpjekje dhe vëmendjen që ajo dhe familja ime e meritojnë me të drejtë.

Për fat të mirë, unë gjeta burimin e problemit TIM para se t'i ishte shkaktuar shumë dëm marrëdhënies TONA dhe tani kam filluar të bëj rregullimet e duhura për të. Për shembull, kjo fundjavë do të kalohet minus fëmijët vetëm ne dy në një udhëtim të shkurtër jashtë qytetit në një B&B romantike që gjeta.

TL; DR; Unë kam filluar marrjen e përgjegjësisë për mall MY dhe jam me zell duke punuar shumë për të rregulluar atë!

GUY 6)

Më përshkruat vetëm mua, vëlla. Kjo është një lloj gjëje për të cilën askush nuk ka nevojë të dëgjojë: burra të vërtetë marrin përgjegjësinë për pjesën e tyre në problemet e tyre dhe janë të mjaftueshëm për të bërë diçka për të. Post awesome.


Rensibilizimi i qarkut të shpërblimit nuk është i nevojshëm seksual (nuk është mirë për të tjerët përveç ED / seksit të vërtetë / fesë)

(my english! = native)

Unë thjesht doja ta postoja këtë përvojë. Unë kam qenë nofap për rreth 1/3 të vitit (me jo aq shumë relapsa dhe nëse, atëherë në përgjithësi për stimuj të butë). Pastaj e gjeta nofap disa ditë më parë nga ted (x).

Doja të shtoja në debat vëzhgimin tim: Kam vërejtur që qarku i shpërblimit (RC) gjithashtu është i desensibilizuar nga fap. Për zgjimin seksual është e qartë, stimuj më të thellë = më pak ndjeshmëri. Por, vetëm masturbimi (nëse PMO, atëherë amplifikohet) (nëse shumë shpesh atëherë amplifikohet) imho mund të modifikojë disi qarkun e shpërblimit. Si ndoshta desensibilizimi. Shembull nga jeta reale: gjëra të zakonshme si dëgjimi i muzikës në piano, ngrënia e pjeshkave ose pirja e çajit jeshil - i kam dashur gjithmonë. Por vura re, se gjatë muajve të fundit ajo disi mori më intensive.

Sot morëm pjeshkë nga kopshti ynë dhe ngrënia e tyre ishte 'si-orgazma' (padyshim jo aq e fortë) por më e gjatë dhe sigurisht që ishte veprim jo vetëm i pëlqyeshëm, por duke dhënë diçka që bën orgazma. Ose heshtja gjatë mbrëmjes vonë - unë gjithmonë i vlerësoja ato gjëra, por tani po e ndiej veten shumë mirë gjatë tyre.

TL; DR Imho kjo është arsye tjetër përveç takimit grua / ED / fe për nofap që me të vërtetë paguan off.