Edukimi i terapistit tuaj

terapist

Marrja e ndihmës për çështje që lidhen me përdorimin e tepruar të pornografisë është një ide e mirë. Sidoqoftë, shumë terapistë nuk kanë asnjë konceptim se sa e varur është pornografia e sotme hiperstimuluese në Internet. Shumë u trajnuan kur janë statik, softcore Pleiboj ishte pornografi, dhe para shkencës së fundit të trurit që po ndihmon për të shpjeguar paralele te ngushta midis substancave dhe sjelljeve jashtëzakonisht stimuluese - që të dyja mund të prodhojnë varësi. Disa trajnime të këshilltarëve sugjerojnë përdorimin e pornografisë si një mjet terapeutik!

Tha një anëtar i faqes:

Kur vizitova një terapist, unë i dërgova asaj lidhje me disa fije dhe faqe në internet në lidhje me pornografinë, kështu që ajo mund të kuptonte se nuk ishte vetëm në mendjen time, por një problem shumë real. Ajo ishte mahnitur me numrin e djemve që po kalonin këtë. Shumë terapistë kanë bërë punën e tyre për vite me rradhë dhe i mbështesin këshillat e tyre në trajnimin / përvojën e historive të suksesit para një kohe kur transmetimi i pornografisë ishte lehtësisht i disponueshëm. Në fakt, terapistët 'e vjetër skool' shpesh parashkruajnë pornografi në vend që të rekomandojnë abstinencën. Unë e gjeta veten duke mësuar terapisten time më shumë sesa ajo po më mësonte mua ... dhe ajo është ajo që paguhet. Beliefshtë besimi i lypësve!

Akoma, ajo ishte një zonjë e këndshme, kështu që unë nuk e shqetësoja shumë. Plus, pornografia në internet është një fenomen relativisht i ri. Personalisht unë do të sugjeroja që ju ende të shihni një, ata mund të veprojnë si një këshilltar i mirë jo-gjykues.

Unë rekomandoj që të edukoni terapistin tuaj para një vizite. Ndërsa jeni klient, terapisti nuk duhet ta injorojë kërkesën tuaj. Ai ose ajo mund të jenë më të gatshëm ta marrin seriozisht çështjen kur është e qartë që keni hulumtuar dhe lidhur me këto çështje. Unë mendoj se lidhjet që i dërgova asaj vërtet ndihmuan. Ishte tronditja se sa të mërzitur ishin shumë nga djemtë e rinj që 'e morën' atë me të vërtetë.

Sipas mendimit tim, transmetimi i çështjes me terapistin përmes postës elektronike paraprakisht duhet të ndihmojë gjithashtu për të fshirë çdo hezitim fillestar / drojë rreth diskutimit të varësisë porno dhe simptomave të lidhura.

Martesa dhe terapistët e familjes

A Sondazhi 2008 e martesave dhe terapistëve familjarë zbuluan se ata nuk janë trajnuar për t'u marrë me varësinë e pornografisë.

Shumica e të anketuarve raportuan se kurset e tyre të kërkuara të kolegjit nuk ishin të dobishme në përgatitjen e tyre për të diagnostikuar dhe trajtuar problemet e lidhura me cybersex.

Saktësisht. Në vend të kësaj, atyre u është mësuar se pornografia është e padëmshme. Një këshillë e tillë është e mirë për trurin që tashmë nuk është jashtë ekuilibrit për shkak të tepërt. Nëse nuk do të kishte diçka të tillë si pornografia në internet, shumica e djemve nuk do të krijonin kurrë varësi nga masturbimi. Kjo do të thotë se këshilla "bëj si të duash kur ke një dëshirë" do të ishte e arsyeshme.

Sjellja kompulsive seksuale

Sidoqoftë, nëse terapisti juaj është tipik, edukimi i tyre i varësisë është prapa kohës. Ai / ajo nuk ka mësuar kurrë që pornografia në internet ka fuqinë të mbivlerësojë orekset tuaja natyrore dhe të krijojë varësi. Ata ende mund të mendojnë se varësitë mund të ndodhin vetëm me substanca dhe se masturbimi nuk mund të bëhet kurrë një varësi "nëse dikush nuk ka turp fetar". Më tej, ata mund të mos jenë të vetëdijshëm për diagnozën e ardhshme për "sjellje seksuale të sëmurë”Në ICD-11 të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

Dikur supozohej se seksi dhe ushqimi nuk mund të shkaktonin varësi. Ne e menduam këtë sepse mekanizmat e ngopjes natyrore të trurit do të rregullonin konsumin e tyre. Kjo është, supozohej se njerëzit do të ndaleshin kur të kishin "mjaft". Megjithatë, nuk është rasti me pornografinë e sotme superstimuluese të Internetit - ose ushqimin e padobishëm. Tashmë 30 +% e amerikanëve janë obezë (të varur nga ushqimi). E njëjta gjë po ndodh në shumë videogamerë të sotëm të super stimuluar. Shkalla e varësisë nga lojrat në Hungari dhe Kinë midis adoleshentëve është përkatësisht 18% dhe 14%.

Hulumtimet e fundit

Kështu që shanset janë që terapisti juaj të kujtojë se çfarë thanë librat e tij shkollorë. Ose ai po kalon përvojën e tij si jo-varës. Ai ose ajo po imagjinon se rreziku më i madh me të cilin përballeni është shtypja seksuale. Nuk eshte. Addshtë varësia: ndryshimet e ndershme ndaj Zotit në trurin tuaj që mund të ndryshojnë reagimin e kënaqësisë së trurit tuaj dhe kontrollin ekzekutiv.

Hulumtimet e fundit e kanë bërë këtë të dukshme. Në fakt, në 2011 Shoqëria Amerikane e Mjekësisë të Varësisë (Mjekët 3000) nxori një deklaratë publike duke shpjeguar këtë dhe duke deklaruar në mënyrë specifike se seksi mund të jetë një varësi. Në 2018, manuali diagnostik mjekësor më i përdorur në botë, Klasifikimi Ndërkombëtar i Sëmundjeve (ICD-11), krijoi një diagnozë të re i përshtatshëm për varësinë e pornografisë: "Çrregullimi i Sjelljes Seksuale Kompulsive".

Shkencë e varësisë

Sidoqoftë, nëse terapisti juaj nuk është trajnuar posaçërisht në shkencën e trurit mbi varësinë, duhet të jeni gati të gjeni atë që është. Ja përvoja e një djali:

Unë shkova te një terapiste e cila pretendoi se ajo ishte një ekspert në varësinë nga interneti. Kështu që unë i tregova asaj për problemin tim dhe ajo mbajti këtë fjalim se si është normale dhe që ne të gjithë jemi qenie seksuale. Ajo vazhdoi të flasë rreth asaj se si janë vlerat konservatore që po më bëjnë të ndjehem i turpshëm kur shikoj pornografi dhe u përpoq të më bindte që nuk kam një varësi. Më e keqja nga të gjitha ajo foli poshtë meje sikur isha një 12-vjeçare! Unë i thashë asaj që problemi im ishte se kalova shumë kohë në pornografi, dhe e dini se çfarë tha ajo? Ajo më tha të përdor një timer vezësh dhe ta vendosi për një orë! Unë kurrë nuk e pashë atë pas kësaj.

Ju gjithashtu mund të duhet të edukoni mjekun tuaj:

Kur erdha te mjeku im në fillim në lidhje me ED time të pashpjegueshme, ankthin ekstrem seksual dhe mungesën e plotë të libidos, ai së pari urdhëroi një test testosteroni. Kur kjo u kthye normal, ai më vuri ilaçe kundër ankthit. "E gjitha është në kokën tuaj, thjesht duhet t'i kujtoni vetes këtë dhe kjo duhet të ndihmojë." Ndërsa në fakt më ishte gjithçka në kokë, dhe pilulat NUK më ndihmuan pak, ajo kurrë nuk e mori rrënjën e çështjes. Për muaj me radhë vazhdoi me ED të vazhdueshme dhe përpjekje të dështuara seksi, dhe që të gjitha u shtuan në një strukturë mendore shumë më të keqe.

Gjithsesi, NoFap ka ndihmuar deri më tani, dhe nga historitë e suksesit që kam lexuar (dhe vëllimi i madh i tyre), unë jam optimist se do të vazhdojë të përmirësohet dhe në fakt do ta rregulloj këtë. Kështu që, kur isha dje për një fizik, i dhashë mjekut tim një lidhje me Biseda TEDx dhe bisedoi me të pak rreth konceptit. Ai dukej shumë i interesuar, dhe mendoj se në të vërtetë do t’i japë një orë. Shpresojmë se nëse e bën këtë, ai mund të tregojë një tip tjetër që lufton në drejtimin e duhur.


 Prezantime me video:

Jepni terapistit tuaj këto lista studimesh mbi përdoruesit e pornografisë:

Porno dhe probleme seksuale
Grupet specifike të përdoruesve

Porno në internet është unik dhe mund të shkaktojë varësi

Konceptet thelbësore se si pornoja në internet është unike dhe si përdorimi mund të shkaktojë varësi shpjegohet këtu. Unë sugjeroj t’i lexoni këto në sekuencë:

Lidh me çdo gjë në një vend

Lidhje me ekspertë në këtë fushë

Organizatat dhe "sjelljet seksuale të detyrueshme"

Ju lutemi na kontaktoni me sugjerime të tjera. Ata nuk duhet të jenë nga kjo faqe.