Mjetet për ndryshim: Rimëkëmbja nga porno varësia

për ndryshim ”Sekreti i ndryshimit është që të përqendroheni gjithë energjinë tuaj, jo në luftën kundër të vjetërve, por në ndërtimin e të riut. "- Sokrati

Për shumë, lënia pas e një varësie të pornografisë përfshin ndryshimin e disa aspekteve të jetës së tyre. Fuqia e vullnetit dhe "goditja e bardhë" rrallë janë të mjaftueshme për t'u rikuperuar nga kjo varësi. Ndërsa nuk kemi një "program rikuperimi" në YBOP, mjetet për ndryshim në këtë seksion përmbajnë sugjerime dhe mjete të përdorura nga ata që u ristartuan me sukses. Një koleksion i postimeve më të mira për "këshillat e rindezjes" gjenden këtu - Rindizni Këshillat & Vëzhgimet

Lidhjet në pjesën e poshtme të faqes përmbajnë shumë nënlidhje. Gjithashtu shih tab mbështetje për faqet dhe terapistët që kanë programe shërimi. dhe:

1) Fitoni një kuptim të qartë se si pornografia ka ndikuar në trurin tuaj dhe pse duhet të riloni trurin tuaj dhe të ktheni qarkun e shpërblimit në ndjeshmërinë normale.

Me një kuptim të qartë se si u bë i varur, çfarë ndodhi në trurin tuaj dhe se si shëron shërimi, ju jeni më të përgatitur për të drejtuar kursin tuaj drejt rimëkëmbjes.

 2) Kuptojnë rebooting dhe atë që përfshin.

Hurry

 • Mjetet për ndryshim fillojnë me Reçizo bazat artikull. Mënyra më e mirë për të kuptuar rebooting është leximi i tregimeve të të tjerëve që janë shëruar nga varësia nga pornografia dhe ED-i i pornografisë. Do të gjeni shumë rebooting llogaritë këtu, duke përfshirë shumicën e tregimeve ED
 • Burimet tona më të mira për atë që duhet të bëjmë dhe jo të bëjmë: Rindizni Këshillat & Vëzhgimet përmban kremën e posteve të këshillave të kulturave nga ata që kanë qenë atje dhe janë shëruar me sukses.
 • rebooting është termi ynë për të marrë një kohë pushimi për t'u rikuperuar nga varësia ndaj pornografisë dhe simptomat e lidhura, duke përfshirë mosfunksionimin erektil dhe fetish seksuale të shkaktuara nga pornografia. Nëse jeni i varur nga pornografia, truri juaj ka pësuar të njëjtat ndryshime themelore fiziologjike dhe strukturore që ndajnë të gjitha varësitë e drogës dhe sjelljes: desensifikimi, sensibilizimi, hypofrontality, sistemi i ndryshuar i stresit.  Varësia nga pornografia mund të ndikojë në qendrat dhe qarqet seksuale të lindura të trurit, siç dëshmohet nga ED-i i shkaktuar nga pornografia, DE, humbja e dëshirës seksuale dhe Flatline gjatë tërheqjes.
Pusho trurin
 • Mënyra më e shpejtë për të rindezur është t'i jepni trurit tuaj një pushim nga stimulimi artificial seksual - pornografia, fantazia e pornografisë dhe masturbimi. Disa djem eliminojnë ose zvogëlojnë në mënyrë drastike orgazmat gjatë periudhës së tyre të rindezjes. Nuk ka rregulla të forta pasi të gjithë janë në një situatë të ndryshme. Nga ana tjetër, kontakti sensual me një person të vërtetë mund të jetë i dobishëm, për sa kohë që nuk fantazoni për pornografinë.
 • Me trurin tuaj në ekuilibër do ta keni shumë më të lehtë të shmangni joshjen e zakoneve dhe substancave që ndryshojnë mendjen. Ju lutemi vini re se për ata me ED të shkaktuar nga pornografia, pornografia në internet është varësia shkaku e ED, nuk masturbim ose orgazëm. Sidoqoftë, eleminimi i përkohshëm i masturbimit dhe orgazmës mund të jetë mënyra për të shkuar pasi fillon një tërheqje, heqjen e telit nga pornografia, zvogëlon dëshirat dhe më e rëndësishmja - punon.
 • Rebooting duket të përfshijë ndryshimin e dy ndryshimeve relativisht të ndryshme të trurit: desensitization kondicionimit seksual (Ndjeshmeri). Ndërsa rifilloni trurin tuaj do të kthehet në ndjeshmërinë e mëparshme që ju lejon të ndihem zgjimit dhe kënaqësisë më normalisht.
 • Varësia çon në forcimin e sensibilizuar "Shkoni për të" rrugët nervore dhe dobësimi i racionalit "Le të mendojmë për këtë" rrugët nervore. Ka një tërheqje lufte midis rrugëve të dëshirave (sensibilizimi) dhe kontrollin tuaj ekzekutiv, i cili banon në korteksin tuaj ballor. Rrugët e dobëta të korteksit ballor (hypofrontality) humbni tërheqjen e luftës nga dëshirat, duke rezultuar në pamundësinë tuaj për të kontrolluar përdorimin. Duhet kohë që truri juaj të kthehet në normalitet. Shikoni - Bashkimi dhe Rivendosja.

3) Konvertimi i kompjuterit tuaj në një aleat

A mendoni se është një ide e mirë për një alkoolist që shërohet të kalojë kohën e tij / saj të lirë duke qëndruar në bare? Meqenëse po rrini në Net, mund të dëshironi të punësoni më shumë sesa vullnet të plotë. Mund të jetë më e lehtë të rindizni nëse bllokoni pornografinë nga kompjuteri juaj (ose të paktën imazhet) për një kohë. Kur pornografia është e disponueshme me një klikim, prania e saj e afërt mund të prodhojë një konflikt të brendshëm intensiv dhe stresi e bën rikthimin më të mundshëm.

4) Zëvendësoni përdorimin e pornografisë me aktivitete të dobishme për shpërblim.

mbështetja ndihmon rimëkëmbjen e varësisë pornografikeNdërsa zgjidhni mjetet për ndryshim me të cilin ndiheni të tërhequr për të punuar, mbani në mend se njerëzit janë primatë fisnorë, të lidhur në çift. Truri ynë nuk evoluoi për të rregulluar gjendjen shpirtërore shumë mirë kur nuk po ndërveprojmë me të tjerët. Kjo është, është normale të ndiheni të shqetësuar kur jeni të izoluar. Unë sugjeroj të lexoni këtë postim nga nikoqiri i YourBrainRebalanced.com - Mendimet e mia në rindezjen.

Fatkeqësisht, përdoruesit e rëndë të pornografisë shpesh e shohin se nuk e bëjnë ndihem si shoqërimi. Ata madje mund të kenë zhvilluar ankth të fortë në vetë mendimin e shoqërimit. Sidoqoftë, sa më shpejt që të munden, ata përfitojnë nga gjetja e mënyrave për t'u lidhur me të tjerët edhe nëse duhet të shtyjnë veten. Nëse jeni i ndrojtur, kushtojini vëmendje shtesë këshillave nën Mjetet për t'u lidhur me të tjerët. Pasi jashtë pornografisë, truri i tyre së shpejti zbulon disa nga shpërblimet kryesore natyrore që ata evoluan për të lulëzuar: qetësues, shoqërim i besueshëm dhe kontakt i rregullt, i dashur. Lexoni komentet e përdoruesve në lidhje me përmirësimet sociale.

Dopaminë e shëndetshme

Kur hiqni një burim të dopaminës (pornografi) është shumë e rëndësishme ta zëvendësoni atë me burime të tjera të shëndetshme të dopaminës. Ndërsa konsideroni se cilat mjete shtesë për të provuar ndryshimin, mbani në mend se përdorimi i rëndë i pornografisë është në të vërtetë një zëvendësues sintetik për aktivitetet që natyrisht ndihmojnë në mbajtjen e trurit tuaj në ekuilibër. Nuk është për t'u habitur, mjetet më të zakonshme për ndryshimin e përdorur përfshijnë ushtrime, kohë në natyrë, aktivitete krijuese, meditim, dietë të shëndetshme dhe shoqërim. Disa nga këto aktivitete natyrisht të dobishme mund t’i bëni vetë, ndërsa të tjerët kërkojnë ndërveprim njerëzor. Prandaj, Mjetet për ndryshim ndahen në dy grupe.

Tha një djalë:

“Kam vërejtur kur dua të ndaloj një zakon, është marrëzisht e vështirë, por kuptova që të zhvendosësh një zakon me një tjetër është shumë më e lehtë. Gjeni rrënjën e problemit dhe zhvendosni një zakon me një tjetër plotësisht për të plotësuar nevojën themelore të rrënjës. "Unë nuk dua diçka" kundrejt "Unë dua diçka", çfarë semantike delikate! Sidoqoftë, sa e thellë dhe e rëndësishme është! "

5) Këshillim

Shërimi i varësisë nga porno është e mundur

Përveç rihapjes, nganjëherë njerëzit kanë nevojë për ndihmë profesionale për të punuar me modele të vecanta kokëfortë. Gënjeshtra, turpi, pikëllimi, braktisja ose depresioni i vazhdueshëm mund të sinjalizojë se këshillimi do të ishte i dobishëm. Nëse kërkoni ndihmë nga një terapist, mund të dëshironi edukimin e tij / saj të parë në lidhje me disa nga simptomat e përdoruesve të pornografisë janë duke raportuar.

6) Faqet e internetit dhe forume të tjera

Nën mbështetje butonin do të gjeni shumë uebfaqe të tjera, forume dhe grupe mbështetëse. Një grup mbështetës është një mënyrë e shkëlqyeshme për të krijuar miqësi të ngushtë dhe të sinqertë.

Shërimi i përdoruesve përfiton jashtëzakonisht shumë nga blogimi i rregullt, shkëmbimi i këshillave dhe mbështetja me të tjerët. Shumë nga vendet kanë forume, takime dhe programe shërimi. Disa nga forumet më aktive përfshijnë:

6) Pyetjet e bëra më shpesh

 • Vizioni i Seksioni FAQ përgjigjet shumica e pyetjeve që lindin natyrshëm dhe përmban këshilla dhe sugjerime.
 • Cek Rindizni Këshillat & Vëzhgimet për faqet e këshillave, këshillave dhe motivimit nga ata që kanë qenë atje.
 • Këtu keni një video të shkëlqyeshme nga autori Noah Church, i cili drejton www.addicttointernetporn.com.

"Në rregull, por ku ta filloj?"

Hapat 13 për Rimëkëmbjen e Varësisë nga Pornoja

Këtu janë mjetet për ndryshimin e këshillave nga anëtarët e forumit:

 • Shfletoni artikujt e duhur në YourBrainOnPorn
 • Fshij stash
 • Shkatërroni të gjitha pornografitë fizike (DVD, revista)
 • Instaloni një bllokues të pornografisë në internet dhe vendoseni në cilësimet më të rrepta. Vendosni një fjalëkalim që nuk e keni memorizuar. Shkruajeni dhe vendoseni në një vend të vështirë për tu marrë.
 • Mundohuni të kufizoni kohën e kompjuterit dhe nëse përjetoni një shkas ose një dëshirë serioze, atëherë mbyllni kompjuterin tuaj. Pastaj bëni një aktivitet të paracaktuar që tani do të jeni aktiviteti juaj "shko-në" zëvendësimin e pornografisë. Zgjidhni diçka pozitive dhe të shëndetshme: shah, stërvitje, hani një sallatë, studioni një gjuhë etj.
 • Ndaloni të masturboni për aq kohë sa ju mund të qëndroni në këmbë.
 • Nëse duhet të masturboheni, atëherë bëjeni atë pa porno.
 • Vazhdoni të përditësoni ditarin tuaj me përvojat tuaja.
 • Nëse e përdorni përsëri pornografinë, mos u dorëzoni.
 • Bëni gjithçka që duhet për të qëndruar larg pornografisë dhe hiqni masturbimin për aq kohë sa të jetë e mundur.
 • Rezistojini dëshirës për të "provuar" veten me pornografi. Kjo mund t'ju kthejë menjëherë në të.
 • MOS!!! Dëgjoni trurin tuaj! Nëse do të rindizni, atëherë bëjeni dhe injoroni të gjitha racionalizimet.
 • Pas dy muajsh apo më shumë, ju mund të mendoni gjithçka që dëshironi për aq sa "A funksionon vërtet?" ose "A duhet të vazhdoj?"
Këshilla përfundimtare për ribotimin

Tha një djalë i ri tre javë në reboot e tij:

Është e çuditshme! Nuk e imagjinoja kurrë që ndalimi i kësaj varësie do të hapte kaq shumë dyer të tjera dhe do të më ndihmonte në aspekte të tjera të jetës. Gjithmonë kam parashikuar se do të ishte vetëm jeta ime seksuale ajo që do të shihte ndryshime pozitive.

Pas kësaj përvoje, unë do të ndjek qasjen e kujdesshme të kopshtarit ndaj qarkut tim të shpërblimit. Ka qenë shumë tërheqëse për të thënë të paktën. Ndihet sikur ndryshimet në aspektet e tjera të jetës sime po ndodhin para se të ndodhin ndryshime të dukshme të epshit - pothuajse sikur truri im po ndërton perceptime dhe ndjesi të reja në mënyrë që kur të kthehet libidoja ime të kthehet me një zhurmë.