Bazat e rindezjes: Filloni këtu

Rindërtimi i bazave: filloni këtu

Bazat e rindërtimit janë frymëzuar nga arritës të shkëlqyeshëm.

"Dobësia jonë më e madhe qëndron në heqjen dorë. Mënyra më e sigurt për të pasur sukses është gjithmonë të provosh vetëm një herë tjetër".

- Thomas A. Edison

rebooting

Qëllimi i rindezjes është të zbuloni se si jeni pa pornografi në jetën tuaj. YourBrainOnPorn.com nuk ka një "program të rimëkëmbjes së pornografisë". Nëse jeni duke kërkuar për një sërë rregullash nuk do t'i gjeni - përveç: "Jo artificial stimulimi seksual gjatë rindezjes suaj.”Me artificial nënkuptojmë piksele, audio dhe letërsi. Nuk lejohen zëvendësues të pornografisë, të tilla si: fotografi në internet në Facebook ose në faqet e takimeve, lundrim me Craigslist, reklama për mbathje, video në YouTube, "letërsi erotike", etj. Nëse nuk është jeta reale, thjesht thoni "jo".

YBOP thjesht kalon sugjerime nga burrat që janë rikuperuar nga varësia nga pornografia në internet, ED e shkaktuar nga pornografia dhe efektet e tjera negative të përdorimit të pornografisë. Zgjidhni dhe zgjidhni atë që ju përshtatet. Ju lutem mos u kapni pas, "A po e bëj këtë siç duhet?" Jeni ju që vendosni për gjatësinë dhe parametrat e rindezjes tuaj, në varësi të qëllimeve dhe situatës aktuale. une sugjeroj ky grup i videos nga djemtë që kanë qenë atje, të cilat përfshijnë:

Nëse jeni duke rindërtuar sepse dyshoni për mosfunksionim ngrerë të pornografisë, ju lutemi shihni Seksioni i Porno & ED, duke filluar me Filloni këtu: Dështimi seksual i shkaktuar nga pornografia. Shikoni këtë video - “A shkaktoi porno mosfunksionimin tim erektil? BAKENI TESTIN! ” (nga Gabe Deem)

Lidhje të rëndësishme:

Varësia nga Porno dhe Kushtëzimi Seksual

“Amazingshtë mahnitëse çfarë mëson duke bërë këtë. Unë mendoj se tani e kuptoj plotësisht thënien që "njohuria është fuqi". Sapo të dini se si funksionon diçka dhe si ju ndikon, është shumë më e lehtë të grumbulloni vullnetin për të bërë një ndryshim nëse dëshironi. »- Përdoruesi i pornografisë që po rikuperohet

Njerëzit mbërrijnë këtu me shumë simptoma të ndryshme, të cilat nuk janë gjithmonë i sigurt janë për shkak të përdorimit të tyre të rëndë të pornografisë. Konfuzioni është i kuptueshëm sepse simptomat duken kaq të ndryshme. (Shih gjithashtu Cilat janë simptomat e përdorimit të tepruar pornografik?) Për shembull,

Ndryshimi i kimisë së trurit

Importantshtë e rëndësishme të kuptohet se varësitë ose kondicionimit seksual ndryshojnë strukturën dhe kiminë e kompleksit të trurit shpërblim. Qarku i shpërblimit është shtëpia e qendrave të lashta evolucionare, përgjegjëse për të ndikuar ose kontrolluar të gjitha funksionet trupore, perceptimet, gjendjet shpirtërore, emocionet, shtytjet, nxitjet, të mësuarit, kujtesën dhe natyrisht - epshin dhe ereksionin. Sistemi juaj nervor autonom dhe shumica e hormoneve kryesore kontrollohen përmes strukturave të qarkut të shpërblimit dhe kimikateve. Për më tepër, pothuajse të gjitha çrregullimet emocionale dhe mendore lindin nga çekuilibri në të njëjtat struktura dhe rrugë nervore. Nuk është çudi që kaq shumë simptoma të ndryshme mund të lindin nga një qark shpërblimi i ndryshuar nga varësia nga pornografia ose kushtëzimi seksual. Megjithëse ndryshime shumë komplekse në strukturën dhe funksionimin e trurit ndodhin në të gjitha varësitë, katër kategoritë e mëposhtme përfshijnë shumë nga ndryshimet kryesore:

 1. Një përgjigje e pavlerë e kënaqësisë (desensitization e rrjetit tuaj të shpërblimit)
 2. Formimi i rrugëve të varësisë të sensibilizuar (sensibilizimi - e cila është edhe pas kondicionimit seksual)
 3. Ndalimi i kontrollit ekzekutiv dhe marrjes së vendimeve (hypofrontality)
 4. Sistemi i stresit jofunksional - e cila manifestohet si dëshirë e vogël që shkakton stres, sepse neurokimikatet e stresit aktivizojnë rrugët e varësisë të ndjeshme të fuqishme.

Le të zbërthejmë një mit të zakonshëm: As kushtet e nxitura nga pornografia, as përfitimet e raportuara nga rebooters, nuk kanë asnjë lidhje me nivelet e testosteronit në gjak. (Çdo lidhje mes orgazmës, abstinencës dhe nivelit të testosteronit?).

rebooting

Nëse ndryshimet e trurit të lidhura me varësinë ose kondicionimi seksual janë në themel të simptomave tuaja, mund të jeni në gjendje ta ndryshoni procesin duke i dhënë trurit tuaj një kohë të mirë të merituar nga mbivlerësimi. rebooting është termi ynë për t'u shëruar nga varësia pornografike dhe simptomat e lidhura, përfshirë disfunksionet seksuale. Ne e quajmë atë 'rebooting' kështu që ju mund të parashikoni rikthimin e trurit tuaj në cilësimet e tij origjinale të fabrikës. Natyrisht, nuk mund të ktheheni në kohë në një pikë të rivendosur, ose të fshini të gjitha të dhënat siç do të bënit kur pastronit hard diskun e një kompjuteri. Sidoqoftë, ju mund shërojnë shumë nga ndryshimet e trurit që çojnë në varësinë tuaj nga pornografia. (Shiko: A varësisë pornografike shkaktojnë dëme të pakthyeshme në tru?)

Veryshtë shumë konfuze në fillim sepse procesi është jolinear dhe secili tru rikuperohet ndryshe. Disa njerëz kanë dëshira të përhershme dhe periudha flatline. Disa kanë dëshirat e tyre më të këqija në dy javët e para. Të tjerët kanë mjaft të rënda simptoma të tërheqjes. Disa ndihen mirë për një kohë të shkurtër dhe më pas kalojnë në një periudhë më sfiduese. Dhe disa ndjehen tmerrësisht të shqetësuar. Disa ndihen * më pak të shqetësuar në përgjithësi, por gjithashtu kanë libido të plogësht për javë të tëra. Të tjerët nuk e zbulojnë se libidoja e tyre ishte rikuperuar derisa të takoheshin me një partner të vërtetë pas disa muajsh. Jini të vetëdijshëm për simptomat psikologjike që nuk arrijnë të përmirësohen me kalimin e kohës. Possibleshtë e mundur që përdorimi i rëndë i pornografisë errësoi një gjendje para-ekzistuese si depresioni, ankthi ose OCD.

Jepini trurit tuaj pushim

Mënyra më e shpejtë për të rifilluar është që t'i japë trurit tuaj një pushim artificial pornografi seksuale, fantazi pornografike, shfletimi i aplikacioneve për takim ose Craigslist, dhe erotika. Për disa një kohë e përkohshme nga masturbimi dhe orgazma është gjithashtu e dobishme. Shumë djem eliminojnë ose zvogëlojnë në mënyrë drastike orgazmat gjatë periudhës së tyre të rindezjes (burrat me probleme të performancës seksuale priren ta bëjnë këtë). Nga ana tjetër, kontakti sensual me një person të vërtetë mund të jetë i dobishëm, për sa kohë që nuk fantazoni për pornografinë. Në fakt, disa djem angazhohen marrëdhënie të butë, në të cilën ata shmangin afrimin në buzë ose orgazmën. Kjo anash Ndjekësi.

"Për të Masturbuar, ose Jo për të Masturbuar, Kjo është Pyetja"

Nëse përdorimi i pornografisë është shkaku i simptomave tuaja, ju mund të pyesni pse shumica e njerëzve përkohësisht eliminoni masturbimin dhe orgazmën gjatë periudhës së rindezjes. Përgjigja e shkurtër është - "Kështu e kanë bërë shumica e djemve". Ka një histori të vendosur të abstinencës seksuale të përkohshme nga burrat me probleme seksuale të nxitura nga pornografia dhe ata në shërim nga varësia e seksit. Disa sugjerojnë 90 ditë, shih - Asnjë seks për 90 ditë ?? - The Fast Sex, Pjesa 1, nga Terry Crews. Dhe shumë rebooters pretendojnë se një interval i përkohshëm ndihmon në rivendosjen e modelit të tyre të zgjimit seksual. Siç u tha, YBOP ka vetëm dy "rregulla" për një reboot:

 1. Ndaloni përdorimin e stimujve artificialë seksualë, dhe
 2. Bëni atë që punon për ju.

Nëse mendoni se mund të jetë e dobishme për ju që të eliminoni përkohësisht ose zvogëloni në mënyrë drastike masturbimin / orgazmin gjatë një rihapje, ju lutemi edukoni veten së pari me këto temat në nëse duhet të masturboj apo jo, dhe pro dhe kundër të masturbimit, Një qasje / plan i balancuar, dhe kjo thread nga një nofapper i cili mendon se asnjë masturbim nuk është shumë kufizues. Krahasoni ato përvoja me këtë fije të vazhdueshme, Metoda "Pa zgjim".

Zgjedhjet e Masturbimit

Mendime për zvogëlimin ose eliminimin e përkohshëm të masturbimit gjatë një reboot:

 • Nëse ju keni pornografi-nxitur ED, truri juaj po thotë: "Unë nuk mund ta bëj këtë më". Kuptoni që dëshira juaj për të masturbuar nuk është libido e vërtetë - ju mund të jeni të varur nga pornografia, ose zgjimi juaj seksual është tani kushtëzuar me gjithçka që lidhet me përdorimin tuaj të pornografisë. Nëse ju duhet pornografi për të masturbuar, ose keni një penis pjesërisht të ngritur kur e bëni, ju nuk jeni me brirë ose nuk keni nevojë për "lëshim". Ju po kërkoni një rregullim dhe lehtësim nga shqetësimi juaj: një lartësi e përkohshme.
 • La shumicë e burrave që u rikuperuan nga ED i shkaktuar nga pornografia zgjodhën të zvogëlojnë masturbimin dhe orgazmën - të paktën për një kohë. Sidoqoftë, periudhat e gjata të abstinencës mund të mos japin rezultate më të mira. Burrat me PIED të rëndë shpesh kanë nevojë të rimendojnë eksitimin e tyre seksual ndaj partnerëve të vërtetë.
 • Masturbimi dhe përdorimi i pornografisë lidhen fort së bashku. Ashtu si qeni i Pavlov që pështyti kur dëgjoi zilen, ju mund të shihni se filloni të bini për pornografi kur masturboni. Koha është e nevojshme për të dobësuar lidhjet nervore që ndërthuren duke u dobësuar dhe shikuar. Nga ana tjetër, përfundimisht të mësuarit për të masturbuar pa pornografi ose fantazi të lidhura me pornografinë mund të ribërojë zgjimin tuaj larg pornografisë.
 • Rimëkëmbja mund të jetë fillimisht më e lehtë pa masturbim / orgazmë. Hiqni masturbim / orgazmë nga ekuacioni përkohësisht dhe shumë djem me ED-të të pornografisë zakonisht përjetojnë një rënie të mprehtë në dëshirën seksuale, ne e quajmë planin. (Shiko: “NDIHM! Unë lë pornografinë, por fuqia, madhësia e organeve gjenitale dhe libidoja ime po zvogëlohen ”)
Shmangia e aktivizimit të dëshirave
 • Masturbimi dhe orgazma mund të riaktivizojnë dëshirat për të përdorur pornografi. Ajo ka qenë e habitshme për të dëshmuar se shumica e njerëzve kanë një kohë më të lehtë duke eliminuar masturbim se ata bëjnë pornografi. Për shumicën e djemve me pornografinë, masturbimi nuk është thjesht interesant pa pornografi dhe ata janë të habitur të zbulojnë se dëshirat pornografike, jo epshin e tyre, po nxisnin kërkimin e tyre të vazhdueshëm për lehtësim.
 • Ata me çrregullim obsesiv kompulsiv ose tendencat e OCD që abstenojnë nga masturbimi mund të përjetojnë simptoma të rritura. Edhe abstinenca e përkohshme nuk mund të jetë për ju.
Gjërat për të menduar
 • Pika kyçe: Informacioni ynë vjen nga ata që kanë postuar llogari rebooting. Nuk mund të jetë shumë djem që lehtësisht shërohen ndërsa vazhdojnë të orgazmës rregullisht.
 • Çështja kryesore 2: Më e gjatë nuk është domosdoshmërisht më e mirë, kur është fjala për mospërfillje të plotë nga ejakulimi. Duhet të jeni fleksibël dhe të monitoroni efektet e orgazmës ndërsa përparoni në rihapjen tuaj.
 • caveat: Disa njerëz me pornografi kanë shkaktuar ED përfundimisht duhet në orgazmë në mënyrë që të kërcejnë-fillojnë trurin e tyre pas një reboot ose zgjeruar Flatline.
 • Masturbimi nuk është rikthim. Zbatimi i fjalës 'rikthim' në shpërblimet natyrore është i komplikuar, në rastin më të mirë. Nëse vendosni të përdorni fjalën rikthim, zbatojeni atë vetëm në zëvendësuesit e pornografisë dhe pornografisë.

YBOP NUK është një uebfaqe kundër-masturbimit

Duhet ta bërtas këtë, sepse e kam lexuar këtë marrëzi në shumë forume, ku debatet mbi pornografinë në internet degradojnë në debate për masturbim. Emri i kësaj faqe është "Your Brain On Pornografi.”Konfuzioni ndodh sepse:

1) Ky brez e sheh masturbimin dhe përdorimin e pornografisë si sinonimdhe

2) Burrat që shërohen nga ED thonë se ata shërojnë më lehtë nga Edhe eliminimin e përkohshëm të masturbimit / orgazmës. përkohësisht eliminimi i masturbimit, ose zvogëlimi i frekuencës tuaj, ka të bëjë me rikuperimin nga një varësi dhe ED-të e shkaktuara nga pornografia - asgjë tjetër.

Ne nuk e mbrojmë abstinencën si një mënyrë jetese të përhershme

Edhe pse nuk ka asgjë të keqe me masturbimin, kjo nuk mund të jetë zgjidhja e përgjithshme shëndetësore mbrojtur nga mediat. As nuk është masturbim i krahasueshëm me marrëdhëniet seksuale, pasi jo të gjitha seksi janë krijuar të barabartë (Shih: Përfitimet relative të shëndetit të aktiviteteve të ndryshme seksuale. Gazeta e Mjekësisë Seksuale, 2010) Përveç kësaj, derdhje shkakton ndryshime të shumta të trurit. Ndërsa kjo nuk është për tu shqetësuar, mekanizmat normal të ngopjes seksuale kronike përmes pornografisë në internet mund të shkaktojnë ndryshime të mëtejshme të padëshiruara. Siç është për shumicën e gjërave në jetë, moderimi mund të jetë çelësi i masturbimit. Si një mënjanë, masturbimi nuk ndodh në disa fise vendase: Zakonet Masturbimesh WEIRD.

"Po nëse nuk mund të lë masturbim," ose "kam një të dashur / grua / partnere?"

Relaksohuni dhe përqendrohuni në heqjen dorë nga pornografia. Gjëja e fundit që dëshironi të bëni është të bëheni kaq "anal" sa të mos përpiqeni kurrë të hiqni dorë nga pornografia. Shikoni këtë fije në Reboot orgazmë: një qasje e re, dhe kjo fije në një kult që po zhvillohet rreth masturbimit duke qenë i sëmurë. Largimi nga të dy fijet është që djemtë të lënë përpjekjen sepse ata mendojnë se mashtrojnë veten se rindezja është e gjitha ose asnjë: "Nëse masturbohesh, ke dështuar". Kjo është marrëzi e plotë. Ja përvoja e një djali:

“Nëse jeni duke luftuar, do të përpiqesha të heqja vetëm pornografinë së pari. E kisha shumë të vështirë të bëja si nofap ashtu edhe pornografi në fillim, por më pas provova vetëm pornografinë vetëm. Zbulova se dëshira ime për të masturbuar ngadalë u zvogëlua në një sasi më të shëndetshme dhe se nuk ndieja asnjë arsye për të parë përmbajtje pornografike. Nëse mund t’i bësh të dyja, vazhdo. Por nëse vazhdoni të dështoni pas disa ditësh, unë do ta rekomandoja këtë. Më bëri mrekulli. ”

Nëse doni të aplikoni të menduarit bardh e zi, bëjeni këtë për përdorimin tuaj të pornografisë, por jo me masturbim ose seks

Problemi është pornografia e sotme në internet. Përdorimi i porno është ajo që ndryshoi trurin tuaj dhe shkaktoi mosfunksionimin tuaj seksual ose ED. Nëse lënia e pornografisë është gjithçka që mund të trajtoni, atëherë thjesht ndaloni përdorimin e pornografisë dhe vlerësoni rezultatet. Siç u tha, stimulimi seksual me një partner mund të jetë një gjë e mirë, edhe pse orgazma mund shkakton dëshirat, dhe mund të ngadalësojë shërimin e ED. Në të vërtetë, mashtrimi me partnerin tuaj është i shkëlqyeshëm, ashtu siç ju lidh me marrëveshjen reale. Disa njerëz sugjerojnë marrëdhënie të butë pa ejakulim, ndërsa të tjerët përzierje në derdhje. Nëse keni ED dhe vendosni të orgazmoni rregullisht, mos e krahasoni veten me rebootimin e llogarive ku djemtë abstenuan nga orgazma. Nëse jeni duke u përpjekur të ristartoni dhe keni një partner, shihni FAQ-et e mëposhtëm:

Sa kohë duhet të ristartoni?

Shumë faqe në internet që lidhen me YBOP thonë se ne sugjerojmë 60 ditë, ose 90 ditë, ose 8 javë, etj. Ne nuk kemi një program ose një sasi të caktuar ditësh, pasi koha varet plotësisht nga ashpërsia e gjendjes tuaj, si truri juaj përgjigjet, dhe qëllimet tuaja. Korniza kohore e gjetur në rebooting llogaritë janë në të gjithë vendin, sepse trurin janë të ndryshëm, dhe disa burra kanë pornografi ED ose DE. Burrat që rifillojnë ED-në e induktuar nga pornografia përdorin shëndetin e tyre ngrerë si një barometër (shih: Sa kohë do të duhet të shërohet nga mosfunksionimi seksual i shkaktuar nga pornografia? ).

Djemtë pa ED duhet të përdorin standarde të tjera (shih: Si mund ta di kur jam kthyer në normalitet?). Nuk është e pazakontë që burrat e rinj të përjetojnë përmirësime shumë kohë pas përfundimit të fazës së tyre të rindezjes.

Mësoni për veten tuaj

Mendoni për një reboot si të zbuloni se çfarë jeni dhe çfarë kishte të bënte me pornografi - qoftë ED, ankth shoqëror, seks i egër, ADHD, depresion, etj. Pasi të keni kuptuar qartë se si jeni prekur nga pornografia në internet, mundeni drejtoj anijen tuaj. Unë mendoj se çdo djalë që ndërmerr këtë udhëtim duhet të lexojë këtë postim nga krijuesi i YourBrainRebalanced.com: Mrekullitë e Top 3 FATAL Rebooters Make

Dhe nëse ka një gjë që unë do të doja ta ndaja me ju të gjithë është kjo: Afrohuni kësaj gjëje jo me mendimin e "arritjes së x numrit të ditëve", por me mendësinë e vendosjes së distancës midis vetes dhe pornografisë, në mënyrë që të jetë diçka që me të vërtetë ndihet sikur është në dritaren tuaj të shikimit të pasmë.

99% është një kurvë. 100% është një fllad. - YouTube

Jini të vetëdijshëm se disa burra të rinj me ED të shkaktuar nga pornografia marrin më shumë kohë për të ristartuar sesa djemtë e moshuar që nuk filluan herët në pornografinë në Internet. Sidoqoftë, të njëjtit burra të rinj përfundimisht mund të duhet të fillojnë fillimin e dëshirës seksuale nëse ristartimi i tyre po merr shumë kohë. Shiko - Filloi në pornografinë në internet dhe reboot ime (Dysfunksionimi ngrerë) po merr shumë kohë

Çfarë lejohet gjatë një reboot?

Kjo është ndoshta pyetja numër një që na bëhet, përveç "Sa kohë do të duhet që ED-ja ime të rregullohet"? Përsëri, ne nuk kemi asnjë program, vetëm depërtim nga burrat që janë shëruar. Nëse qëllimi juaj i vetëm është të hiqni dorë nga pornografia, atëherë ndalimi i pornografisë mund të jetë i mjaftueshëm. Thënë kjo, shumë burra eliminojnë të gjitha stimujt seksualë artificialë dhe eleminojnë përkohësisht masturbimin / orgazmën (nëse keni një partner shihni lidhjet e mësipërme). Disa duhet eliminuar fantazinë seksuale po ashtu - të paktën për një kohë. Shikoje kete video - Rindizja: Çfarë llogaritet si rikthim? - nga Nisha Church.

shërim

Importantshtë e rëndësishme të kuptohet se rimëkëmbja nuk ka të bëjë me pornografinë në vetvete. Bëhet fjalë për ndryshimin e ndryshimeve të trurit në lidhje me varësinë (të cilat ndodhin në një spektër) dhe kondicionimit seksual (përmes sensibilizimit). Substancat e varësisë si kokaina ose nikotina vazhdimisht do të rrisin sistemin dopmaine të shpërblimit. Për varësi nga sjellja siç janë pornografia në internet dhe bixhozi, qendra juaj e shpërblimit (nukleusit akumbens) mund të mos ketë një përgjigje të qëndrueshme të dopaminës. Për shembull, pornografia lezbike që nxiti dopaminën tuaj muajin e kaluar mund të mos ju bëjë më një bujë sot. Tani ju duhet pornografi transeksuale. Sado e çuditshme të duket kjo, për pjesën primitive të trurit tuaj nuk ka diçka të tillë si (një përkufizim i) pornografisë. E gjitha vjen deri te fakti nëse jeni duke riaktivizuar rrugët e ndjeshmërisë së varësisë dhe nëse jeni duke stimuluar tej mase sistemin e dopaminës tashmë të desensibilizuar të trurit tuaj.

Pyetjet në lidhje me atë që është "aprovuar", ose çfarë është një "rikthim", ose nëse X, Y ose Z, do të ngadalësojë rindezjen e dikujt nuk mund të përgjigjen. Një pyetje më e mirë është: "Çfarë lloji i trajnimit të trurit çon në ndryshime të varësisë në trurin tim, dhe a po e përsëris atë?" Problemi juaj themelor është se jeni i lidhur me stimuj seksualë artificialë dhe keni nevojë të bëni një ndryshim nëse doni të ktheheni në përgjegjësinë tuaj normale seksuale. Shiko Por atëherë dhe tani: Mirë se vini në Brain Training për të kuptuar këtë koncept.

Një listë e shkurtër e asaj që ndihmon për të shmangur përfshin

Shihni gjithashtu këtë FAQ - Cilat stimuj duhet të shmangin gjatë rindezjes time - A u riktheva përsëri?

 1. Porno: të gjitha llojet. Nëse duhet të pyesni, atëherë përgjigjja është, 'veprim i keq'. Nëse nuk është një lidhje personale me një person real, mos e përdorni (dhe kjo përfshin kontaktet e kamerës).
 2. Shmangni sjelljet që imitojnë juaj varësia nga pornografia. Që zakonisht do të thotë sjellje që zëvendësojnë sintetike dhe dy-dimensionale për marrëveshjen e vërtetë.
 3. Eliminimi i mjeteve artificiale ose sintetike nuk përfshihen në "cam to cam" ose dhoma chat.
 4. Surfing në Facebook, aplikacione takimesh, YouTube, Craig's List ose faqe të ngjashme për fotografi dhe stimuj seksualë është si një kalim alkoolik në birrë lite.
 5. Fantazimi për pornografinë është pothuajse i njëjtë me shikimin e saj, pasi po riaktivizoni përgjigjen e kushtëzuar Pavloviane të trurit tuaj.
 6. "Po në lidhje me fantazimin për gratë e vërteta?" Shihni këtë FAQ për një diskutim të plotë: Po në lidhje me fantasizing gjatë një reboot?
 7. Leximi i historive “erotike” llogaritet si fantazi pornografike.
dopamine

Tani për tani disa lexues mund të mendojnë: "A duhet të shmang të gjitha aktivitetet që prodhojnë dopaminë?" Sigurisht që jo! Krejt e kundërta. Ju dëshironi të zëvendësoni varësinë tuaj me sa më shumë argëtim të jetë e mundur, veçanërisht ushtrime, shoqërime, meditime, madje prekëse dhe zbutëse. Disa çifte përdorin marrëdhënie të ngadalta dhe të buta dhe shmangin orgazmën (shih: Një mënyrë tjetër për të bërë dashuri). Hulumtimet tregojnë se këto aktivitete në të vërtetë ndihmojnë në rregullimin e niveleve të dopaminës dhe gjendjes shpirtërore. Kjo është ndryshe nga lojërat me video intensive, TV, ushqime të pasakta etj.

Disa njerëz mendojnë se zëvendësimi i pornografisë në internet me orët e lojrave video ose surfing pamend mund të ketë ngadalësuar procesin e tyre të rebooting. Kush e di? Sigurisht, unëvarësia e internetit ekziston. Dallimi zbret në efekte subtilly të ndryshme neurochemical që përfshijnë aktivizimin e circuitry shpërblim nëpërmjet oxytocin dhe opioids. Kur jeni në dyshim, drejtohuni për llojet e aktiviteteve që truri juaj ka evoluar për të ndjekur, dhe të cilat paraardhësit tuaj angazhohen rregullisht.

Ajo që është "e lejuar" dhe e inkurajuar është kontakti me një partner të jetës reale

Në fakt, duke u kthyer në marrëveshjen e vërtetë mund të jetë një hap i nevojshëm për disa djem, si kondicionimit seksual, jo varësia, është sfida kryesore. Puthja, prekja, budallallëku janë të gjitha “të lejuara”. Për disa djem, edhe marrëdhëniet me orgazmën janë të dobishme (shënim - disa burra, veçanërisht ata me ED të shkaktuar nga pornografia punësojnë marrëdhënie të butë pa orgazëm për të filluar). Ereksionet janë të mëdha, por nuk duhet të detyrohen me stimulim të fuqishëm ose me fantashkim, pasi qëllimi është të rishikohen skenarët seksual të jetës reale.

Shpesh lind një pyetje që lidhet me të: "Nëse shumë dopaminë e ka shkaktuar problemin, a nuk do të aktivizojnë aktivitetet e prodhimit të dopaminës qarkun tim të shpërblimit?”Kjo pyetje është shumë e thjeshtë. Varësia është shumë më tepër sesa sinjalizimi i ulët i dopaminës dhe problemet seksuale të nxitura nga pornografia mund të ndodhin pa një varësi të plotë të pornografisë. Kondicionimi seksual ose sensibilizimi, duket se luan një rol më të madh për disfunksionet seksuale të pornografisë në të rinjtë.

Rastësisht, djemtë janë rikuperuar nga ED të shkaktuara nga pornografia ndërsa kanë marrë ilaçe me recetë të tilla si ilaqet kundër depresionit, ilaçet ADD dhe medikamentet kundër ankthit. Disa janë rikuperuar duke përdorur rregullisht tenxhere ose alkool, megjithëse duket se raportojnë më shumë relapsa.

Procesi i rindezjes

Padyshim, ky proces është shumë i vështirë në fillim. Truri juaj ende po kërkon të mbështetet në "rregullimin" intensiv artificial të neurokimikateve që lidhen me përdorimin e rëndë të pornografisë. Ajo ka forcuar lidhjet neuronale që lidhin shqetësimin tuaj me lehtësimin afatshkurtër të pornografisë në internet. Dhe me ndonjë sugjerim tjetër që shoqërohet me pornografi, të tilla si të qenit vetëm në shtëpi, duke parë një imazh seksi, ankth, zgjim e kështu me radhë. Mënyra e vetme për të dobësuar këtë lidhje nënndërgjegjeshëm është të ndaloni përdorimin (përforcimin) e asaj rruge të trurit, dhe kërkoni mjekimin tuaj humor tjetërkund. Gradualisht, lidhjet neuronale me pornografinë dhe fantazinë e pornografisë dobësohen. Ne e quajmë këtë "pa deshire & rewiring, "Dhe ju do të gjeni se shumë prej mjetet këtu mund të ndihmojë me këtë. Një djalë e përshkroi procesin në këtë mënyrë:

“Kur largon një burim kënaqësie nga truri, është si të heqësh këmbën e një tavoline. E gjithë gjëja bëhet e vështirë dhe e paqëndrueshme. Truri me të vërtetë ka dy mundësi: njëra, të të bëjë të lëndohesh si dreq në çdo mënyrë që mund të mendosh për të 'inkurajuar' të të vendosësh përsëri këmbën e tryezës, ose dy, të pranosh që këmba e tryezës është zhdukur me të vërtetë dhe se si të ri-bilancit pa të. Sigurisht, së pari provon Opsionin Një. Pastaj, pas një kohe, fillon të fillojë të punojë në Opsionin Dy, të gjitha ndërkohë që ende shtyn Opsionin Një në ndërkohë. Përfundimisht, duket sikur truri ri-ekuilibron, heq dorë nga Opsioni Një, dhe plotësisht ka sukses në Opsionin Dy ”.

Kthehu në normale

Rinisja jo vetëm që ndalon aktivizimin e rrugës së vjetër, por gjithashtu ndihmon kthejeni trurin tuaj në ndjeshmëri normale. Mos harroni: trurin e mposhtur janë të dëshpëruar për stimulim. Kjo është arsyeja pse vullneti juaj i lirë qëndron në rivendosjen e ndjeshmërisë normale të trurit. Tha një tjetër djalë:

Diçka që unë mendoj se ndihmon: caktoni një kohë për të rindezur dhe qëndroni në të. Ju mbase do të ndiheni të dëshpëruar, të shqetësuar, të bezdisur, të irrituar, të filloni të dyshoni nëse "funksionon", etj. It'sshtë normale. Brainshtë truri juaj që dëshiron të ushqehet. Pranoni që do të ndiheni keq dhe vazhdoni. Thjesht vazhdoni t’i thoni vetes: “Unë do ta bëj këtë për këtë kohë dhe në fund do ta shoh, të paktën do të jem i sigurt nëse kjo funksionon apo jo. Nëse dua të tërhiqem përsëri pas kësaj, 3 muaj nga jeta ime nuk do të më vrasin ”. Merrni një ditë në një kohë dhe bëni gjëra të tjera. Shikoni cilat janë periudhat më të këqija kur është më e vështirë të rezistosh dhe të bësh diçka për të tani, planifiko përpara.

Dhënie pas

Ju jeni një i varur, kështu që nuk vlen vetëm për fuqinë e vullnetit, duhet të siguroheni që keni mjedisin e duhur për ta bërë këtë. Dhe ju keni fuqinë ta bëni këtë nëse vërtet e dëshironi, nëse për asgjë tjetër, të paktën për të dashurën tuaj. Pas rreth 2 muajsh bëhet vërtet më e lehtë, dhe pas 3, nxitjet nuk janë gjë tjetër veçse mendime që shfaqen herë pas here, të cilat lehtë mund t’i bllokoni. Më shumë si zakone që keni thyer dhe të cilat do të marrin më shumë kohë për tu harruar, por nuk kërkojnë më në vetvete. Nuk ka më nevojë, dëshirë, më nuk duhet të B THNI KT. Për mua ishte kështu.

Ju mund të ndjeni ndryshime të mëdha edhe pas vetëm disa javësh, por mos i lini të ju mashtrojnë. Ju jeni të varur. Kështu që nuk mund të merrni një pije më shumë, do të doni të bini shumë. Ju e dini që kjo është e vërtetë pasi e keni jetuar vetë. Besoji procesit për një kohë dhe do të jesh shumë i lumtur për të.

Hapi i parë

Eshtë e panevojshme të thuhet, rindezja është vetëm një hap i parë kritik, jo një kurë e përhershme. Truri i njeriut është i prekshëm, dhe disa më shumë se të tjerët. Nëse jeni këtu, ka shumë të ngjarë që truri juaj të jetë gjithmonë disi i prekshëm ndaj stimulim supernormal, të tilla si pornografia e sotme në internet. Shumë nga çdo stimul intensiv mund të çojë në një spirale në rënie. Për më tepër, truri juaj tani ka një rrugë të fortë pornografike, e cila do të jetë gjithmonë e lehtë për t'u riaktivizuar. Rinisja nuk garanton se mund të përdorni në mënyrë të sigurt pornografinë në internet në të ardhmen. Për më tepër, seksi është, ndoshta, shtytja më themelore e njeriut. Kështu që truri juaj evoluoi për të kërcyer dhe për të lidhur tinguj seksualë në mënyra që nuk i bënte, të themi, lojërat ose drogat. Kjo është një arsye tjetër pse përdorimi i pornografisë në të ardhmen është problematik.

Përgatituni:

M’u deshën 1 përpjekje për të arritur në 1 muaj (aty ku jam tani). Së pari i lexova / pashë materialet këtu me zell. Tjetra, kam kaluar rreth 2 javë duke mbledhur njohuri, duke sqaruar motivet e mia (neveri dhe shpresë), duke planifikuar se si do të drejtoja rindezjen. Unë gjithashtu aplikoj përvojën time nga pirja e duhanit, ku një 'gabim' zakonisht garanton një rikthim të plotë. Pyes veten nëse shumë djem pengohen në YBOP dhe largohen nga PMO të nesërmen me pak përgatitje, por një plan për të qenë i ashpër, dhe më pas rikthim dhe nuk i shohin rezultatet që duan.

Pasi të keni rindezur, masturbim pa pornografi fantazi, bazuar në partnerë të vërtetë potencialë dhe skenarë realë, është më pak problematike (dhe gjithnjë e më e kënaqshme). Nëse frekuenca fillon të përshkallëzohet dhe vëreni shenjat e desensitizimit, gjithmonë mund të ristartoni përsëri. Seksi me një partner ofron edhe më shumë kënaqësi qetësuese.

Rimëkëmbja është jo-lineare (përsërit këtë disa herë)

"Ju duhet të keni qëllime të distancave të gjata për të mos u irrituar nga dështimet në distancë të shkurtër." - Charles C. Noble

Kur të filloni rindezjen ju mundeni ndjehen të kalbur… Për javë të tëra. Dëshirat dhe ankthi për të gjitha llojet e gjërave mund të jenë tuajat intensive, ose në mënyrë paradoksale libidoja mund të "rrafshojë" për një kohë, dhe mund të kalojnë disa muaj para se të kthehet prapa. "Testimi" me pornografi për t'u siguruar që jeni akoma funksional tentoni të rrisni kohën e nevojshme për të rindezur. Kështu që ju duhet të guxoni Boshllëkun e të mos diturit si jeni - ose të rrezikoni të ngadalësoni përparimin tuaj. Rebooting Bazat P * O * R * N çelësat e veshur nga tastiera për shkak të varësisë pornografikeKjo tha, njerëzit zakonisht fillojnë të përjetojnë ditë të mira, gjithashtu, pas disa javësh - veçanërisht nëse përdorin mjete të tjera për të prodhuar ndjenja të mira në mënyra të reja.

Por progresi nuk është linear, dhe ditët e mira mund të pasohen nga ditë të mjerueshme. Ditët e mjerueshme gjithashtu mund t'i paraprijnë ditëve të shkëlqyera. Almostshtë pothuajse sikur ka një lavjerrës thellë në tru, i cili stimulim i shpeshtë dhe intensiv ka ankoruar në një ekstrem. Kur ndërpritni përdorimin e pornografisë në internet, lavjerrësi lëkundet para dhe prapa para se të vendoset në mes. Procesi është shqetësues sepse luhatjet neurokimike ndikojnë në gjendjen shpirtërore dhe perceptimin tuaj të jetës suaj. Ato gjithashtu ndikojnë në optimizmin tuaj, aftësinë tuaj për t'u shoqëruar me të tjerët dhe madje, ndoshta, edhe në reagimin tuaj seksual.

Jini të durueshëm dhe situata do të stabilizohet

“Disa ngjarje të trazuara ndodhën në familjen time kur isha në shkollë të lartë, e cila ishte në të njëjtën kohë kur zbulova për herë të parë një revistë pornografike. Unë mendoj se diçka u këput. Thjesht ndalova së provuari dhe ndalova së kujdesuri. Dhe fillova të lejoja impulset e mia seksuale të më sabotonin plotësisht për 20 vitet e ardhshme. Tani për tani, unë ndjehem sikur po e rikthehem atë vetveten e vjetër të lartë. Ndihem sikur po marr vendin ku u ndala dhe më në fund duke u bërë ai që do të bëhesha po të mos e kisha humbur rrugën time: një zotëri i disiplinuar, i mirë, inteligjent, i respektuar, punëtor, i fortë, i kujdesshëm. "

Së fundi, përpiquni të mos merrni shumë të ngurtë në lidhje me këtë proces shërimi. Bëni moton tuaj "Këmbëngulja jo përsosmëria." Jini të butë me veten tuaj. Rinisja është një gjë qesharake. Njerëzit që e bëjnë atë më qetësisht mbajnë një sens humori, pranojnë njerëzimin e tyre dhe e duan seksin. Ata respektojnë seksualitetin e tyre dhe gradualisht futen në një zakon të ri. Ata nuk bëjnë gërvishtje vetë, ose nuk e kërcënojnë veten e tyre me dënim. Seksi është një shtysë shumë themelore. Bestshtë më mirë të lehtësoni rrugën tuaj përmes kësaj ndërrimi, të falni veten nëse rrëshqasni, provoni përsëri, etj.

Linja e poshtëme: Rindërtimi kërkon një angazhim të madh dhe shumë guxim. A është për ju? Lexoni tregimet e atyre që kanë përdorur këtë metodë: Rikthimi i llogarive.


Së fundi, një post nga reddit / nofap, nga saxoman1

Për ata që mendojnë se nofap nuk po i ndihmon ata dhe ndjehen sikur heqin dorë.

Ju e keni bërë këtë për vite me rradhë.

Jo, jo nofap, ZKM. Ju keni qenë PMO'ing për vite me rradhë. Ulur para një kompjuteri për (shumë) orë në të njëjtën kohë. Mbajtja e trurit tuaj të larë në supë me dopaminë, deltafos-B dhe kimikate të tjera për periudha artificiale të gjata kohore. Si

 1. Duke parë imazhe të qarta të njerëzve që kanë (kryesisht) seksin e panatyrshëm.
 2. Duke e mbajtur veten në buzë të orgazmës (bordurë) për orë dhe orë (për të ruajtur "lartën").
 3. Dhe duke përdorur një dorë "kapje vdekjeje" në organet gjenitale sepse keni humbur ndjesinë normale.

Për shumë prej jush, kur gjërat normale nuk e bënin më, ju u përshkallëzuat në forma gjithnjë e më ekstreme të pornografisë. Ose keni përdorur gjithnjë e më shumë pornografi. Duke kërkuar për atë video / fotografi të përsosur. Ndërkohë, truri juaj primitiv vazhdon t'ju tregojë se keni goditur çmimin e parë evolucionar. Megjithatë gjithçka që bëni është të fekondoni ekranin tuaj.

Shumë nga ju e bënë këtë në vitet tuaja formuese (preteen dhe adoleshencë) kur truri ynë është më i lakueshëm. Edhe nëse nuk është kështu, vitet e ZKM-së kanë rindërtuar trurin tuaj. Ju keni krijuar ruta të thella nervore të lidhura për ZKM-në, tani jeni të varur.

E gjithë kjo ka vazhduar vjet.

Pika ime është kjo:

Nëse e keni bërë këtë (ose diçka të tillë) për vite me radhë, si mund të prisni që vetëm 3 ditë - 50 ditë (dritarja e zakonshme e rikthimit) e abstenimit të ju shërojë?

Megjithatë ju po i thoni vetes, pas disa javësh, se “Kjo nuk po funksionon. Ende kam ndjeshmëri PIED, ED, ose aspak. Unë jam i lajthitur dhe ende nuk kam asnjë të dashur / të dashur, etj. ”

Me falni Disa javë mund të duken shumë si tani, por krahasojeni atë me kohën që keni kryer PMO. A nuk ju duket qesharake kur e shikoni në këtë mënyrë? Ju po i jepni sistemit tuaj një pushim nga ajo banjë neurokimike në mënyrë që të mund të "rivendoset" ose "reboot".

Pra, marr fund! Ju duhet kohë për të shëruar (një kohë e mirë). Qëllimi i këtij postimi është t'i vërë gjërat në perspektivë. Disa njerëz shërohen më shpejt se të tjerët. Ne jemi GJITHA të ndryshëm, prandaj mos e kaloni kohën tuaj duke krahasuar veten me fapstronautët / femratronautët e tjerë!

Pra, sa herë që ndiheni të zhgënjyer / të prekshëm, afirmoni vetëm temën e këtij postimi:

“Unë kam qenë duke bërë PMO për VITE, kështu që nuk pres që një _________ [[shëno njësinë e kohës] të abstenimit të më shërojë trurin. Une do te vazhdoj. DUA të duroj! ”

Fat i mirë për të gjithë vëllezërit dhe motrat e mia në krahë atje!