Filloni këtu: Dështimi seksual i shkaktuar nga pornografia

laraman

YBOP sugjeron që ju të shihni një profesionist mjekësor kompetent për të përjashtuar çështjet psikologjike, mangësitë ushqimore, pabarazitë hormonale ose shkaqet organike.

 1. Dysfunksioni ngrerë i shkaktuar nga pornografia (2014), nga YBOP
 2. Nëse nuk e keni bërë tashmë, shikoni këtë video nga Gabe Deem: Bazat e rindezjes
 3. Video - Bazat thelbësore të Rimëkëmbjes PIED nga Kisha e Noes
 4. Shikoni këtë blog video minutë të 13: Porn-Induced ED Reboot Këshilla Vlog: Gabe Deem (Muaj 9 për të bërë seks, muaj 15 për të marrë një mbledhje nga vetja ime e vetme)
 5. Një video 3 minutëshe - “A shkaktoi porno mosfunksionimin tim erektil? BAKENI TESTIN! ” (nga Gabe Deem).
 6. Ju gjithashtu duhet të lexoni Rikthimi i bazave.
 7. Shumë ekspertë e njohin këtë dukuri relativisht të fundit. Shiko - Ekspertët të cilët i njohin disfunksionet seksuale të pornografisë, përfshirë PIED e cila përmban studime, artikuj, postime në blog dhe intervista në radio dhe TV.
 8. Vlerësim i kolegëve të literaturës - A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016)

ARTIKULLI KRYESOR

A jeni një përdorues pornografi që po zhvillon mosfunksionim ngrerë? Mund të ketë një lidhje mes të dyve. Kur filluam së pari të fillonim njerëzit kronikë që u shëronin nga mosfunksionimi ngrerë i pornografisë, ne dëshmuam dy modele kryesore të shërimit:

 1. Disa njerëz kthehen mbrapa në një kohë relativisht të shkurtër: rreth 2-3 javë. Ndoshta ED e tyre është për shkak të kushteve të lehta seksuale të shoqëruara me rritje të zakonshme në pornografi online. Ndoshta nivele të larta të masturbimit (të nxitur nga pornografia) luajtën një rol.
 2. Shumica dërrmuese e djemve që hasëm, kishin nevojë vetëm për muajin 2-3 plotësisht shërohen.

Rreth vitit 2011 - 2012 gjërat filluan të ndryshojnë. Kjo është kur burrat në të njëzetat e tyre, të cilët u rritën duke përdorur pornografi në internet, raportuan se u duheshin disa muaj për t'u rikuperuar plotësisht. Disa kishin nevojë deri në një vit për të rifituar funksionimin normal të ereksionit. Disa kanë nevojë edhe më shumë.

Ne dyshuam se ardhjen e vendeve të tubave pornografikë në fund të 2006, mund të ketë qenë ndërrimi i lojës. Duke u përputhur me atë që të rinjtë raportonin në forume, studime që vlerësojnë seksualitetin e ri mashkullor që nga 2010 kanë raportuar nivelet historike të mosfunksionimit erektil, dhe shkallët e habitshme të një kamzhiku të ri: epsh e ulët.

Tërheqje

Shumica “gjatë-rebooters”Përjetojnë një sërë simptomash të tërheqjes, duke përfshirë rrafshin e dreaded. Ka të ngjarë që burrat në këtë grup të kenë përjetuar ndryshimeve të lidhura me varësinëzvogëlojnë stimulimin e qendrave të ereksionit të trurit. Pa asnjë dyshim, kondicionimit seksual është mekanizmi i dytë përgjegjës për PIED, veçanërisht mes djemve të rinj cili filloi herët në pornografinë në internet.

Shumë njerëz nuk mund ta besojnë këtë Internet pornografi ka shkaktuar ED- derisa të ndalojnë së përdoruri atë dhe të shërohen plotësisht. Në vend të kësaj, burrat kanë tendencë të supozojnë që ED e tyre me një partner seksual është shkaktuar nga ankthi, testosteroni i ulët, fakti që personi nuk është "lloji" i tyre, ose faktorë të stilit të jetesës si pirja e duhanit ose dieta e dobët. Nëse jeni nën 40 vjeç, dhe jo në ilaçe specifike, dhe nuk keni një gjendje të rëndë mjekësore ose psikologjike, ED-ja juaj e kopjimit pothuajse me siguri lind nga ankthi i performancës ose pornografia në Internet - ose një kombinim i të dyve.

Shënim: Ne përdorim termin mosfunksionimi seksual i shkaktuar nga pornografia sepse problemet e performancës në lidhje me pornografinë përfshijnë shumë më tepër sesa thjesht ED (shih listën më poshtë). Megjithatë, mosfunksionim ngrerë të pornografisë ka dalë si termi më i zakonshëm me PIED si akronim i favorizuar.


Pyesin nëse juaj problemi është i lidhur me pornografinë?

Anëtar i forumit: Si janë njerëzit kaq të pavetëdijshëm për PIED? Ka reklama për pilula boner në të gjitha faqet e çdo uebfaqeje pornografike. Kompania e pornografisë fiton në çdo klikim që ju bëni gjatë rrugës për të thyer karin tuaj (dhe ata E DI se ju po thyeni karin tuaj, pra të gjitha reklamat e pilulave boner kudo) dhe pastaj ata përfitojnë edhe nga klikimet e pilulave tuaja boner. Rathershtë më shumë si Philip Morris, ndërsa përfiton nga porositë e tua të cigareve në internet, duke pasur reklama për medikamente të sëmundjes kronike obstruktive të mushkërive dhe transplantime të mushkërive në të njëjtat faqe që po ju shesin cigare, dhe më pas duke përfituar përsëri nga klikimet që bëni në emër të mushkëritë tuaja të shkatërruara.

Test i thjeshtë

Pika e parë e këshillës është për të shih një mjek të mirë për të përjashtuar ndonjë anomali mjekësore. Nëse e keni bërë këtë, provoni këtë test të thjeshtë. Kjo do të ndihmojë për të dalluar mes pornografi-nxitur ED dhe ED-i i nxitur nga ankthi i performancës (diagnoza më e zakonshme):

 1. Me një rast masturboni me pornografinë tuaj të preferuar (ose thjesht mos harroni se çfarë ishte si).
 2. Në një tjetër masturbohem pa fantazi pornografike / pornografike. Provoni të masturboni vetëm në ndjesi (pa fantazi), me të njëjtën shpejtësi dhe presion që do të përjetonit gjatë marrëdhënies.

Krahasoni një dhe dy: cilësinë e mbledhjes suaj, kohën që duhej të nxirrte (nëse mundeni). Një njeri i shëndetshëm i ri nuk duhet të ketë vështirësi në arritjen e një ereksioni të plotë dhe të masturbojë me orgazmën pa pornografi ose fantazi pornografike.

 • Nëse keni një ngritje të fortë në #1, por mosfunksionim ngrerë në #2, atëherë ka të ngjarë që të keni pornografinë ED.
 • Nëse #2 është i fortë dhe i fortë, por keni vështirësi me një partner të vërtetë, atëherë ka mundësi që ju keni ED
 • Dhe nëse keni probleme gjatë të dyjave 1 & 2, mund të keni një ED të rëndë të shkaktuar nga pornografia, ose një problem organik. Kur jeni në dyshim, shihni një mjek të mirë.
Farë mund të ju tregojë testi

Testi i mësipërm është i dobishëm për të dalluar ED-në e pornografisë nga ankthi i performancës: Ju nuk mund të keni ankth me dorën tuaj. Sidoqoftë, nuk mund të bëjë gjithmonë dallimin midis ED organike (hormonale, strukturore) dhe asaj të rëndë të shkaktuar nga pornografia - pasi shumë burra me ED të shkaktuar nga pornografia nuk mund të mbajnë ereksionin edhe me pornografi. Ky test nuk mund të vlerësojë nëse ED tuaj lind nga çështje të rënda psikologjike të tilla si depresioni klinik. As testi i mësipërm nuk ka për qëllim të vlerësojë nëse ju keni marrë veten nga pornografia-induktuar ED apo jo. (Shiko Si mund ta di kur jam kthyer në normalitet?).

Simptoma të tjera mund të shoqërohen me ndryshimet e trurit të shkaktuara nga pornografia:

 • Vështirësi në mbajtjen e një erezioni kur vendosni mbi një prezervativ
 • Vështirësi në arritjen e orgazmës me një partner (vonuar vonesën)
 • përjetuar eksitim më të madh seksual duke përdorur pornografi sesa me një partner
 • Rritja e ndjeshmërisë së penisit
 • Ejaculating kur ju jeni vetëm pjesërisht i ngritur, ose duke u plotësisht i ngritur vetëm si ju kulmin
 • Duhet të fantasize për të mbajtur mbledhje ose interes në partnerin seksual
 • Zhanret më të hershme të pornografisë nuk janë më "emocionuese"
 • Zbritja e zgjimit seksual me një partner (a) seksual
 • Humbja e ereksionit gjatë përpjekjes për depërtim
 • Nuk mund të mbahet ereksioni ose të nxirret me seks oral

Përdorimi i pornografisë në internet mund të shkaktojë ED kronike; "Masturbim i tepruar" ose "rraskapitje seksuale" nuk e bëjnë.

Pornografi në Internet (ose më mirë, risi e saj konstante) është shkaku i kronik pornografi-nxitur ED. Ejaculation e tepruar dhe "Rraskapitje seksuale" nuk jane. Urologët pajtohen se masturbimi nuk mund të shkaktojë kronik ED te të rinjtë e shëndetshëm, përveç nëse dikush përdor një "kapje vdekjeje" serioze ose teknikat traumatike të masturbimit.

Një mit tjetër është se masturbimi ose orgazma zbraz testosteronin duke çuar në atë që shumë e quajnë "lodhje seksuale". Të gjitha provat sugjerojnë që ED e shkaktuar nga pornografia nuk ka asnjë lidhje me nivelet e ulëta të testosteronit në gjak. (Shiko: Çdo lidhje midis orgazmës, masturbimit dhe nivelit të testosteronit?) Disa uebfaqe deklarojnë se "mbi-masturbimi" çon në rraskapitje seksuale dhe trillojnë fiziologji të ngatërruar për të bindur lexuesin. Unë adresoj këto pretendime në A nuk është ED im i shkaktuar nga 'lodhja seksuale?'

Nga ana tjetër, është e mundur që masturbimi dhe orgazma mund të luajnë një indirekt roli në ED të shkaktuar nga pornografia. Derdhja e shpeshtë te kafshët çon në disa ndryshime të trurit që pengojnë dopaminën, dhe kështu epshin, për disa ditë. Në rrethana normale, ngopja seksuale (e përcaktuar ndryshe për secilën specie) çon tek meshkujt që marrin një kohë jashtë veprimtarisë seksuale. Përdoruesit e pornografisë të ngopur seksualisht mund të tejkalojnë këto mekanizma frenues duke përshkallëzuar në zhanre të reja të pornografisë, ose duke kaluar më shumë kohë duke parë. Përdorimi i pornografisë për të shtyrë sinjalet e kaluara "Unë kam mbaruar" mund të çojë në desensitization, ose përfundimisht akumulimin e DeltaFosB, dhe ndryshimet epigjenike që rezultojnë. Pa joshjen e pornografisë në Internet, sa djem do t'i jepnin vetëm një pushim? Për më shumë shih: A shkakton një derdhje e shpeshtë?

Pse tani?

Si funksionon ndryshe është pornografia në internet e sotme nga pornografia e së kaluarës? Ne e dimë për një djalë të shëndetshëm që rrallë masturboi, por zhvilloi ED duke shikuar pornografinë në internet: orari i tij ishte të shihte pornografi çdo ditë, por të masturbonte vetëm një herë në dhjetë ditë. Të tjerë kanë zhvilluar ED nga bordi në pornografi çdo ditë, por vetëm ejaculating çdo disa muaj.

Pornografia në internet, me ose pa stimulim penile, mban dopamine të rritet. Përdorimi i vazhdueshëm i pornografisë, jo masturbimi, është ajo që shkakton tolerancës dhe eskalimit për zhanre më stimuluese. Porno është ajo që ju lejon të mbizotëron mekanizmat tuaj natyral të ngopjes seksuale dhe vazhdon të masturbojë ose të buzë.

Një djalë që e krahason veten me shokun e tij:

Shoku im masturbon si 10-15 herë në ditë. As duke e ekzagjeruar. Ai seriozisht ka një varësi, por ai mendon se është normale. Ai gjithashtu nuk ka qasje në internet, kështu që kurrë kurrë nuk arrin të shikojë pornografi. Dhe ai kurrë nuk e ka pasur problem ta mbajë atë në shtrat. Nga ana tjetër, nuk e mbaj mend herën e fundit kur kam masturbuar pa shikuar pornografi. Por unë mund të masturbohem vetëm 4-5 herë në javë mesatarisht. Dhe unë kam çështje të jashtëzakonshme duke qëndruar vështirë. Në fillim mendova se ishin nerva, por pasi u ambientova më shumë me seksin, në fakt e gjeta seksin të lodhshëm dhe të mërzitshëm. Në qoftë se vajza nuk po më thellonte dhe po më thoshte ta mbyste, unë në të vërtetë nuk gjej që seksi të jetë kaq mirë. Jam shumë e desensibilizuar ndaj anatomisë femërore.

rikthim

Duke folur në mënyrë rigoroze, ju nuk duhet të shikoni pornografi për të zhvilluar ED:

E di me mua, mendoj se jam mësuar aq shumë të hipnotizohem nga vajzat në internet dhe të bëj masturbim, saqë vajzat e vërteta me të cilat duhej të bashkëveproja në shtrat thjesht më hodhën jashtë dhe nuk mund të performoja. Unë madje nuk jam duke folur për pornografi, unë nuk e përdor pornografinë, por ende shikoj fotografi të veshura të grave në internet. Si shumë njerëz të tjerë këtu, edhe unë kam rikthyer shumë herë. Unë personalisht mendoj se nuk duhet të jetë gjithçka ose asgjë, jo 'pak këtu dhe atje'. Ju mund të mos riktheheni nëse filloni të shikoni përsëri vajza në internet, por jam i sigurt që ngadalëson rindezjen tuaj. Mendova të njëjtën gjë, që nëse do të shikoja vetëm pak nga një herë, ajo do të më rregullonte kumulativisht, nuk e bëri.

Në vitet e fundit 20, unë masturbova mesatarisht më shumë se një herë në ditë. Unë kurrë nuk kam qenë në pornografi. Dhe megjithatë, unë përjetoj të gjitha simptomat që bëni ju.

Problemi në mendjen tuaj

Problemi nuk është në penisin tuaj, kështu që Viagra nuk do të ndalojë përkeqësimin edhe nëse mund ta maskojë përkohësisht problemin. Zgjidhja për PIED është të ristartoni trurin tuaj. Për shpjegimin e një psikiatri se çfarë po ndodh, ja një fragment nga Truri që ndryshon vetveten nga psikiatri Norman Doidge.

Gjatë mesit dhe fundit të viteve 1990, kur Interneti po rritej me shpejtësi dhe pornografia po shpërthente në të, unë trajtova ose vlerësova një numër burrash që të gjithë kishin në thelb të njëjtën histori. … Ata raportuan vështirësi në rritje për tu ndezur nga partnerët e tyre aktualë seksualë, bashkëshortët ose të dashurat, megjithëse i konsideronin ende tërheqës objektivisht. Kur pyeta nëse ky fenomen kishte ndonjë lidhje me shikimin e pornografisë, ata u përgjigjën se fillimisht i ndihmoi ata të entuziazoheshin më shumë gjatë seksit, por me kalimin e kohës pati efektin e kundërt. Tani, në vend që të përdorin shqisat e tyre për të shijuar të qenit në shtrat, në të tashmen, me partnerët e tyre, dashuria gjithnjë e më shumë u kërkonte atyre që të fantazonin se ishin pjesë e një skenari pornografik.

Problemi i grave

Kohët e fundit kemi parë më shumë femra që përshkruajnë problemet seksuale të pornografisë:

Porni që shkakton ED në Burrat / Shkaktimi i humbjes së seksit në gratë

Unë jam femër dhe kam përdorur për të parë pornografinë gjatë gjithë kohës. Kryesisht sepse i dashuri im nuk mund të kthehej pa shikuar pornografinë e parë. Kështu që ai më vuri të shikoj me të. Për një kohë të gjatë unë nuk mund të kthehem pa shikuar pornografinë e parë dhe pastaj të bëhem seks ose masturbim. Pas një kohe unë nuk mund të marrë të ndezur në të gjitha pa pornografi dhe unë mund të merrni një orgazmë vetëm kur kam masturbuar, por jo nga seksi. Unë kam biseduar me miqtë femra dhe disa prej tyre nuk mund të orgazmë nga seksi, por ata mund të kur ata shikojnë pornografi. Pra, kjo nuk prek vetëm djemtë që ndikojnë edhe gratë.


Çfarë po ndodh në tru për të shkaktuar ED kronike të nxitur nga pornografia?

Nëse preferoni një video, shikoni paraqitjen e YBOP PIED nga këtu deri në shenjën 41:00. Tre mekanizma mund të përfshihen në zhvillimin e PIED (Për shumë më tepër shih këtë letër të vlerësuar nga kolegët që përfshijnë 7 mjekë të Marinës Amerikane - A është Pornografia e Internetit Shkaktimi i Sëmundjeve Seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike, 2016)

 1. Kondicionuar template tuaj arousal seksual për çdo gjë lidhur me përdorimin tuaj pornografi. Kjo është shkaku kryesor i disfunksioneve seksuale të shkaktuara nga pornografia.
 2. Rregullimi i sinjalizimit të dopaminës dhe opioidit në sistemin e shpërblimit (shtegu mesolimbik i dopaminës)
 3. Ndryshimet e rajoneve të hipotalamusit që kontrollojnë ereksionet (p.sh. zona mediale preoptike, bërthamë paraventrikulare)

1) Kushtëzimi seksual.

Përdorimi kronik i pornografisë mund të kushtëzojë zgjimin e dikujt për gjithçka që lidhet me përdorimin e tij të pornografisë, të tilla si: të qenit në pozicionin e një soditës; kërkimi dhe kërkimi i vazhdueshëm; duke dashur një paradë të pafund të romanit "partnerë seksualë"; klikimi nga video në video për të ruajtur zgjimin seksual; ose lista e pafund e fetish të shkaktuara nga pornografia raportuesit e përdoruesve. Kondicionimi seksual i shkaktuar nga pornografia gjithashtu mund të shfaqet si përshkallëzim në zhanre që nuk përputhen shijet tuaja origjinale seksuale.

Me pornografinë në internet mund të kontrolloni zgjimin tuaj seksual me një klik të miut ose një shpullë të gishtit. Sidoqoftë, kjo nuk përputhet me takimet reale seksuale. Mospërputhja midis masturbimit ndaj pornografisë në internet dhe seksit të vërtetë luan një rol të madh në PIED. Seksi i vërtetë është prekja, prekja, nuhatja, lidhja dhe bashkëveprimi me një person, të gjitha pa pozicionin e soditës. Porno në internet është vojarizëm 2-D, duke klikuar një mi, duke kërkuar, skeda të shumta, ndërsa bashkëvepron vetëm me dorën tuaj. Për të përdorur një analogji sportive, për cilën ngjarje ka stërvitur truri juaj? Vitet e përdorimit të pornografisë në internet mund të krijojnë një mospërputhje midis asaj që truri juaj pret dhe asaj që në të vërtetë hasni gjatë seksit të vërtetë. Kur pritjet nuk përmbushen, dopamina bie, dhe ereksionet gjithashtu.

Sensibilizimi

Si kondicionimi seksual dhe varësia ndani i njëjtë ndryshimi kryesor i trurit, që ndodh në i njëjtë strukturë, e cila është iniciuar nga i njëjtë sinjal biologjik. Ndryshimi i trurit quhet 'sensibilizimi'(por varësia e plotë në zhvillim përfshin ndryshime shtesë të trurit gjithashtu). Ndjeshmëria ndodh kur truri bashkon pamjet, tingujt, aromat, ndjesitë, emocionet dhe kujtimet që lidhen me një shpërblim të madh, të tilla si masturbimi në pornografi - krijimi i rrugëve nervore që mund të shpërthejnë qendrën tonë të shpërblimit në të ardhmen. Kur aktivizohet nga sugjerime ose shkaktarë, kjo rrugë krijon dëshira të fuqishme, të vështira për t'u injoruar. Artikulli ynë më i plotë që përshkruan këtë - Pse e gjej porno më shumë emocionuese se një partner? (Studimet që raportojnë sensibilizimin në përdoruesit pornografikë: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21.)

Truri i adoleshencës

Një punë kryesore e trurit të adoleshentëve është të mësojë gjithçka rreth seksit: të rigjenerohet në mjedisin seksual. Nëse ky mjedis seksual kryesisht masturbon për pornografi në internet, atëherë kjo është ajo që truri pret të përjetojë gjatë takimeve seksuale. Lidhja e përgjigjes seksuale të dikujt me pornografinë në internet para lidhjes me partnerët e vërtetë (duke filluar herët me pornografi) është një faktor kryesor në reboots të gjatë për djemtë e rinj. Ka të ngjarë që kjo prirje fatkeqe është rezultati i natyrshëm i trurin shumë adoleshent të lakueshëm duke u përplasur me shpejtësi të lartë (p.sh., hiperstimuluese) të pornografisë. Hulumtimet e fundit, duke zbuluar se si shkencëtarët mund ta kushtëzojnë seksualitetin e gjitarëve dhe dobësia e veçantë e trurit adoleshent, mbështet këtë hipotezë.

2) Desensitization circuitry shpërblim

Ndërsa kushtëzimi seksual është ndryshimi kryesor i trurit përgjegjës për ED të shkaktuara nga pornografia, ai vetëm nuk mund të përbëjë të gjitha simptomat që përjetojnë burrat. Dy nga simptomat më të zakonshme, por të vështira për tu shpjeguar, janë humbja e drurit në mëngjes (ereksionet e natës) dhe linja e frikshme. Mungesa e ereksioneve të natës zakonisht ndodh para se të braktisni pornografinë. Shtë e rëndësishme të theksohet se urologët shpesh përdorin mungesën e ereksioneve të natës për të dalluar ED psikologjike nga ED organike (p.sh. enët e gjakut ose problemet nervore).

Possibleshtë e mundur që disa burra me ED të shkaktuara nga pornografia, të shoqëruar nga asnjë dru në mëngjes, janë diagnostikuar gabimisht se kanë ED organik. Në të kundërt, ndodh rreshti i përkohshëm pas duke eliminuar përdorimin e pornografisë. Zakonisht manifestohen si organe gjenitale të pajetë, pa libido dhe humbje të tërheqjes ndaj njerëzve të vërtetë. Të dy simptomat tregojnë ndryshime në strukturat më të thella të trurit të përfshira drejtpërdrejt në zgjim dhe erezione. Hulumtimet tregojnë se erections kërkojnë dopamine adekuate në qark shpërblimi qendrat seksuale mashkullore të trurit.

dopamine

Edhe dëshira seksuale, edhe ereksioni ushqehen nga dopamina që del nga qarku i shpërblimit të trurit. Për të prodhuar një ereksion, qelizat nervore që prodhojnë dopaminë në qarqet e shpërblimit aktivizojnë qendrat seksuale (epsh) të hipotalamusit, të cilat nga ana tjetër aktivizojnë qendrat e ereksionit në palcën kurrizore, të cilat dërgojnë impulse nervore në organet gjenitale. Me desensibilizimin shpërblim bëhet edhe një tjetër lidhje e dobët në zinxhirin e ngritjes.

Me desensitizim, dopamina dhe opioidet bien, ashtu si edhe receptorët e caktuar dopamin dhe receptorët opioid. Kjo e lë individin më pak të ndjeshme ndaj kënaqësisë, dhe "të uritur" për aktivitete / substanca të rritjes së dopaminës të të gjitha llojeve. Desensibilizimi shpesh shfaqet si nevojë për stimulim më të madh dhe më të madh për të arritur të njëjtën gumëzhimë ('tolerancë'). Disa përdorues të pornografisë kalojnë më shumë kohë në internet, duke zgjatur seanca përmes bordurave, duke parë kur nuk masturbojnë ose duke kërkuar për videon perfekte me të cilën përfundojnë. Desensibilizimi mund të marrë gjithashtu formën e përshkallëzimit në zhanre të reja, nganjëherë më të vështira dhe të çuditshme, apo edhe shqetësuese.

Mos harroni: tronditja, befasia ose ankthi mund të rrisin dopaminën. Desensibilizimi mund të ndodhë pa praninë e një varësie të plotë - kjo Studimi i Max Planck raportuar desensitization edhe në përdoruesit e moderuar pornografi. Shënim: tani ka mbi studimet e 50 që raportojnë gjetjet në përputhje me përshkallëzimin e përdorimit të pornografisë (tolerancës), zakonshmërisë ndaj pornografisë dhe madje edhe simptomave të tërheqjes (studime neurologjike për përdoruesit pornografikë që raportojnë rezultatet e desensitizimit të vazhdueshëm: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.).

3) Ndryshimi i qendrat seksuale hypothalamus

Ndryshimet neuroplazike në qendrat seksuale hipotalamike nuk duket se ndodhin me varësi të tjera. Humbja e ereksioneve të natës (druri i mëngjesit) sugjeron që qendrat e ereksionit hipotalamik mund të ndryshohen në PIED të rëndë, ose libido kronike të ulët.

Edhe pse të gjitha shpërblimet ndërthuren në qarqet e mbivendosjes, çdo shpërblim natyror (ushqimi, uji, dashuria dhe gjinia) ka mikro-qarqet e veta të devotshme. Me ED-in e pornografisë, dyshoj se qendrat seksuale mashkullore (hypothalamus) dhe qarqet limbike të përkushtuara ndaj seksualitetit. Ereksionet kërkojnë dopamine adekuate qark shpërblimi la qendrat seksuale mashkullore. Mund të jetë se vitet e overstimulation poshtë-rregulluar dopamine sinjalizuar dhe rewire qarqeve seksuale të lindura? Porn-induced ED në të rinj të shëndetshëm të rinj, e cila merr muaj për të ndryshuar, sugjeron se kjo ka të ngjarë.

Mbështetja e mëtejshme për "hipotezën e hipotalamusit" mund të ekstrapolohet nga a Studimi i 2012 fMRI mbi burrat "ED psikogjenike". Ata me psikogenik kishin atrofi të qendrës së shpërblimit (nucleus accumbens) dhe qendrave seksuale mashkullore brenda hypothalamus.


Çfarë bëjnë ata që shpresojnë me sukses?

Gjithmonë mbani në mend se në lidhje me ED-i shkaktuar nga pornografia është në një spektër. Ju duhet të gjykoni se çfarë është e përshtatshme për ju bazuar në historikun tuaj, simptomat dhe situatën aktuale. Jini fleksibël në qasjen tuaj. Dy sugjerimet kryesore

1) Zhdukni zëvendësimet e pornos, pornografisë dhe kujtoni porno që keni parë

Ose për ta vënë atë në një mënyrë tjetër, eliminimin e të gjitha artificial stimulimi seksual.

Me artificial dua të them piksele, audio dhe letërsi. Nuk lejohen zëvendësues të pornografisë, të tilla si: fotografi në internet në Facebook ose në faqet e takimeve, lundrim me Craigslist, reklama për mbathje, video në YouTube, "letërsi erotike", etj. Nëse nuk është jeta reale, thjesht thoni "jo" Nuk është aq shumë përmbajtje sesa nëse jeni duke imituar sjelljet që lidhën trurin tuaj për të pasur nevojë për stimulim të ri dhe artificial. Shiko - Cilat stimuj duhet të shmangin gjatë reboot tim? 

2) Rivendosni zgjimin tuaj seksual te njerëzit e vërtetë

Ndërsa kjo i ndihmon të gjithë të rikuperohen, mund të jetë një komponent kyç për burrat e rinj me pak ose aspak përvojë seksuale. Kjo nuk do të thotë që duhet të keni marrëdhënie seksuale për të "rilidhur". Në fakt, njohja ngadalë e dikujt është ndoshta rruga më e mirë. Përqafimi, zbutja, shoqërimi, çfarëdo që mund të bëni për të lidhur zgjimin seksual dhe dashurinë me një person të vërtetë, mund të jetë thelbësore për shërimin tuaj. Tha një djalosh i ri i cili u gjet nga PIED:

Rewiring është po aq e rëndësishme sa duke shmangur pornografinë. Ndërsa duket se një kohë e caktuar larg nga orgazma është e nevojshme, ky numër nuk është aq i madh sa shumica e njerëzve mendojnë se është.

gabimet e zakonshme

E shihni, një gabim i zakonshëm është që njerëzit përpiqen dhe trajtojnë reboot sikur të jenë dy pjesë të ndara: reboot, THEN rewire. Nuk eshte. Mund të filloni të rigjeneroni sa herë që dëshironi. Sa më shumë rimodelim të bëni, aq më shpejt do të shëroheni nga ED. Disa djem kanë përdorur me sukses fantazimin e seksit si një formë e rigjenerimit. Një djalë madje bëri sikur jastëku i tij ishte e dashura e tij. Shihni sa vijon:

Seksi mund të jetë i dobishëm, edhe pse mund të shkaktojë orgazmë dëshirat. Disa njerëz sugjerojnë marrëdhënie të butë pa ejakulim, ndërsa të tjerët përzihen me derdhje. Nëse keni ED dhe vendosni rregullisht për orgazmë, mos e krahasoni veten me rebooting llogaritë ku djemtë abstenuan nga orgazma. Nëse jeni duke u përpjekur të ristartoni dhe keni marrëdhënie seksuale me një partner, shihni FAQ-et e mëposhtëm:

"Për të Masturbuar, ose Jo për të Masturbuar, Kjo është Pyetja"

Përgjigje e shkurtër - duhet ta kuptoni vetë këtë. Logjika tregon se ju duhet të eliminoni vetëm pornografinë për të rimarrë shëndetin erektil. Thënë kjo, shumë prej burrave që janë rikuperuar nga ED i shkaktuar nga pornografia - dhe postuar llogaritë rebooting - përkohësisht masturbimi i eliminuar dhe frekuenca drastike e reduktuar e orgazmave (madje edhe me një partner).

Ekziston gjithashtu një histori e vendosur e abstinencës së përkohshme seksuale nga burrat me varësi nga pornografia dhe ata në shërim nga varësia e seksit. Disa sugjerojnë 90 ditë, shih - Asnjë seks për 90 ditë ?? - The Fast Sex, Pjesa 1, nga Terry Crews. Dhe shumë rebooters pohojnë se një kohë e përkohshme e përkohshme ndihmon në rivendosjen e modelit të tyre seksual të zgjimit seksual.

Possibleshtë e mundur që burrat që vazhdojnë të rregullisht masturbohet dhe orgazmës gjatë shërimit të tyre bëhen të frustruar në mungesën e përparimit dhe të heqin dorë. Ndoshta ejakulimi nxit dëshirat dërgimin e tyre përsëri në binges pornografi. Meqë kemi shumë pak të dhëna për ata që vazhdojnë Shkalla e mëparshme e derdhjes, ne mund të raportojmë vetëm historitë e suksesit që kemi.

 • Pika kyçe 1: Informacioni ynë vjen nga ata që kanë postuar llogari rebooting. Nuk mund të jetë shumë djem që lehtësisht shërohen ndërsa vazhdojnë të orgazmës rregullisht
 • Çështja kryesore 2: Më e gjatë nuk është domosdoshmërisht më e mirë, kur është fjala për mospërfillje të plotë nga ejakulimi. Ju duhet të jeni fleksibël. Monitoroni efektet e orgazmës ndërsa përparoni në rindërtimin tuaj.
 • Pika kyçe 3: Disa njerëz me pornografi kanë shkaktuar ED përfundimisht duhet në orgazmë në mënyrë që të kërcejnë-fillojnë trurin e tyre pas një reboot ose zgjeruar Flatline.
Shtigje të ndryshme të rindezjes

Realiteti është se disa burra vazhdojnë të masturbojnë ose të kenë orgazma me një partnere dhe të bëjnë përparim të denjë. Çfarë i bën këta njerëz të ndryshëm? Pothuajse të gjithë filluan vonë në pornografinë në Internet dhe kishin një dietë të qëndrueshme seksi ose masturbimi për fantazi për vite me radhë para pornografisë në Internet. Për shembull:

Jam martuar, si ti. Kam hequr dorë nga P dhe M… por jo nga O me gruan time të bukur. Bëmë seks të rregullt gjatë gjithë rindezjes sime. Unë ende shërova mirë. Unë nuk vuaj më nga ED ose PE, dhe jeta ime seksuale është duke u përmirësuar gjatë gjithë kohës.

Unë kurrë nuk do të thoja se mënyra ime është e vetmja mënyrë. Unë thjesht e di se ka punuar për mua. Dhe unë gjithashtu mendoj se mund të isha shëruar më shpejt nëse do të abstenoja nga O me gruan time për një kohë while megjithëse nuk do të jem kurrë i sigurt. Në mendjen time, ishte një shkëmbim që isha i gatshëm të bëja. Dhe funksionoi mirë.

Shërimi

Një tjetër mënyrë për të parë pornografinë e induktuar ED: Ndonjëherë shërimi përfshin më shumë se vetëm heqjen e shkakut origjinal të problemit. Nëse thyeni këmbën në tre vende, duhet më shumë për të shëruar, sesa thjesht të shmangni aksidentet e mëtejshme. Ju duhet të hedhni, të ndaloni dhe të mos e vendosni stresin në atë këmbë derisa kocka të jetë e fortë. Kontakti seksual është i madh, por ejakulimi mund të ngadalësojë progresin tuaj, veçanërisht në fillim.

Kthehu tek analogjia: kur këmba fillon të ndjehet më mirë, nuk e provoni duke luajtur futboll. Me fjalë të tjera, duke pasur disa orgazma radhazi, pas muajve të rindezjes, mund të vendosë përsëri. Lehtësia në derdhje. Edhe pse mund të funksiononi mirë, shumica e djemve raportojnë përparim të vazhdueshëm pas kthimit të ereksionit.

YBOP NUK është një uebfaqe kundër-masturbimit

Duhet ta bërtas këtë, sepse e kam lexuar këtë marrëzi në shumë forume, ku diskutimet mbi pornografinë në Internet duke shkaktuar ED shpejt kalojnë në debate pro / kundër masturbimit. Emri i faqes është “Your Brain On Pornografi."Konfuzioni ndodh sepse: 1) ky brez e sheh përdorimin e masturbimit dhe pornografisë si sinonim, 2) burrat që shërohen më mirë nga ED e bëjnë këtë duke Edhe duke eleminuar masturbimin / orgazmën (përkohësisht). Realshtë vërtet e thjeshtë: pak burra shërojnë ED të shkaktuar nga pornografia ndërsa vazhdojnë me një orar të rregullt të masturbimit. Ne nuk e mbrojmë abstinencën si një mënyrë jetese të përhershme. Shënim: Ata me çrregullim obsesiv kompulsiv ose tendencat e OCD që abstenojnë nga masturbimi mund të përjetojnë simptoma të rritura. Edhe abstinenca e përkohshme nuk mund të jetë për ju.

Gjëja e fundit që doni të bëni është të bëheni kaq "anal" sa të mos përpiqeni kurrë të hiqni dorë nga pornografia. Shikoni këtë fije në Orgazma Reboot, dhe kjo fije në një kult që po zhvillohet rreth masturbimit duke qenë i sëmurë. Largimi nga të dy fijet është që djemtë e lënë punën duke u përpjekur sepse besojnë se rivendosja është e gjitha ose aspak. Kjo është absurditet i plotë. Nëse bie përsëri në përdorim pornografik, ju nuk keni humbur të gjitha fitimet tuaja. Thjesht filloni procesin përsëri.

Shënim shtesë

Ndonëse rebooting dhe rewiring trurin tuaj duket të jenë çelësat, ajo gjithashtu mund të jetë e dobishme për të mbani gjakun dhe oksid nitrik që rrjedh në penis. Ja çfarë sugjeroi urologu i këtij burri:

Partshtë pjesë e të njëjtit protokoll që ata u japin pacientëve që kanë bërë një protektomi. Kjo gjithashtu mund të arrihet me përdorimin e një pajisjeje ngritjeje vakumi dhe ndoshta përmes kegels dhe kegels reverse gjithashtu. Nuk e di se sa e rëndësishme është kjo për dikë me PIED vs formave vaskulare të ED, por është ajo që rekomandoi mjeku im dhe duket se po ndihmon. Marrja e tyre në një dozë të ulët gjatë një periudhe kohore gjithashtu ndihmon në krijimin e një niveli bazë të oksidit të azotit për të ndihmuar në ngritjen e ereksioneve më të forta, por kjo gjithashtu mund të arrihet përmes dietës dhe ushtrimeve që unë rekomandoj fuqimisht. [SHENIM: Efektet afatgjata të të qenit i varur nga mjekimet ED nuk mund të përcaktohen akoma.)

Bottom line:
 1. Eliminoni të gjitha artificial stimuj seksualë: pornografi, chat dhoma, tregime erotike, surfing për fotografitë, etj.
 2. Kontakti me një partner mund të jetë thelbësor. Nuk ka pse të jetë marrëdhënie seksuale, por nuk ka asgjë të keqe në këtë.
 3. orgasms mund ngadalëson procesin në fillim, por kjo varet nga variablat e shumëfishtë.
 4. Ka një pikë në procesin ku ju duhet të regjistroheni për partnerë të vërtetë ose të konsideroni masturbim.
 5. Më shumë nuk është domosdoshmërisht më e mirë kur bëhet fjalë për mospërdorimin e plotë nga ejakulimi. Duhet të jeni fleksibël dhe të monitoroni efektet e orgazmës ndërsa përparoni në rihapjen tuaj.

Procesi

Kthimi në shëndetin e plotë të ngrerë mund të zgjasë 2 - 6 muaj ose më shumë, prandaj kini durim. Për më shumë, shih Sa kohë do të duhet të shërohet nga mosfunksionimi seksual i shkaktuar nga pornografia? Jini të vetëdijshëm se burrat raportojnë përmirësim të vazhdueshëm shumë kohë pas rihapjes së tyre fillestare. Që nga 2010 është shfaqur një model shqetësues: Të rinjtë që kanë përdorur pornografinë në internet që nga fillimi i masturbimit kërkojnë një periudhë më të gjatë shërimi. Shikoni lidhjet e mëposhtme:

Me fjalë të tjera, burrat e moshuar që kaluan vite duke kulmuar para se të dilnin në internet pornografi në internet shërohen më shpejt. Burrat e moshuar përdorën imagjinatën e tyre për t'u transmetuar vajzave të vërteta. Në të kundërt, djemtë e rinj kanë kaluar vite me tela në ekranet e kompjuterave dhe çfarëdo. Kur bëhet fjalë për ED të shkaktuara nga pornografia, pritja dhe pritja mund të mos jetë e mjaftueshme. Siç u përmend më sipër, djemtë e rinj mund të kenë nevojë të rimarrin qarqet e tyre seksuale tek njerëzit dhe njerëzit e gjakut. Kjo FAQ ka shumë sugjerime për ata që ristartohen duke marrë një kohë të gjatë - Filloi në pornografinë në internet dhe reboot ime (Dysfunksionimi ngrerë) po merr shumë kohë.

Libido duke u zhdukur

Disa njerëz që kanë përjetuar një rënie në reagimin e tyre seksual (pa e kuptuar shkakun e saj të vërtetë) kanë frikë se mos shmangia e masturbimit dhe pornografisë do të bëjnë zhdukjen e epshit të tyre krejtësisht. ajo mund zhduken në fillim. Procesi i kthimit në forcë të plotë ngrerë shpesh përfshin një rënie para se të bëhet më mirë. Shiko HELP! I lë porn, por fuqia ime, madhësia gjenitale, dhe / ose epshi po zvogëlohen (Flat-Line)

Sidoqoftë, ndërsa truri i tyre kthehet në ekuilibër, njerëzit priren të bëhen më shumë të ndjeshme dhe seksualisht të përgjegjshme, jo më pak. Njerëzit gjithashtu vëren se gjërat e vogla i kthejnë ato, të tilla si një buzëqeshje e thjeshtë nga një grua e vërtetë. Postime më të vjetra në blog që adresojnë këtë fenomen:

Ajo që kuptohet është konfuze është se djemtë mund të marrin një kruarje për të masturbuar ndërsa ata janë duke përjetuar probleme ngrerë. Dëshira për të tundur është e ngjashme me dëshirën për të ngrënë ushqim junk kur jeni i trashë. Mund të jetë përgjigje ndaj varësisë ndaj 1) sinjalizimit të zvogëluar të dopaminës që ju lë të pakënaqur, plus 2) rrugëve të ndjeshmërisë së varësisë duke bombarduar qarkun e shpërblimit me mesazhe "bëje atë". Në një djalë me ED të shkaktuar nga pornografia, kjo gumëzhimë e qarkut tuaj të shpërblimit nuk është epsh i vërtetë; është një dëshirë e shkaktuar nga sugjerimet, e ngjashme me ilaçet. Për vite, thjesht e kanë injoruar epshin e tyre të vërtetë (kur sinjalizoi, "Mjaft!"). Dëshira për të përdorur ishte një nxitje e shkaktuar nga sugjerimet që ringjallnin rrugët e sensibilizuara të pornografisë.

Zbuloni epshin e vërtetë

Është një person i dhjamosur i cili mbaroi një vakt të madh 2 orë më parë me të vërtetë të uritur? Por ata ende kanë vend për ëmbëlsirë. A do të hante një person i rëndë mbipeshë sa kalorive të shumta nëse do të kishte vetëm një dietë të grumbulluar nga gjahtari për lojëra të egra, arra dhe manaferra të rastit? Natyrisht jo. Kur përdoruesit pornografikë heqin superstimul (pornografinë në internet) dhe kalojnë nëpër një reboot të plotë, ata përfundimisht zbulojnë epshin e tyre të vërtetë,

Për llogari të dorës së parë të rimëkëmbjes mosfunksionim ngrerë shikoni Lidhje këtu. Shiko Rikthimi i llogarive për shumë histori më të gjata shërimi. “përfitimet”Dokumenti PDF përmban shumë mini-vetë-raportime dhe ne e azhurnojmë atë në mënyrë periodike. Këtu keni një bisedë të shpejtë nga një djalë që u shërua me një djalë tjetër i cili, 15 ditë pasi ishte shëruar, nuk kishte "absolutisht asnjë shtytje seksuale ose ereksion":

Kjo eshte normale. Rri aty. Ju me siguri po merrni ereksione natën (dhe ereksione në mëngjes) që thjesht nuk i kuptoni. Nëse zgjoheni nga një alarm, provoni të zgjoheni natyrshëm. Kjo do të sigurojë që të zgjoheni menjëherë pas ciklit REM dhe do të keni akoma drurin tuaj të natës. Kjo mund të rikthejë besimin te penisi juaj. Gjëja më e mirë që mund të bësh megjithatë është t'i japësh kohë. Trupi juaj është jashtëzakonisht i adaptueshëm dhe do të rivendosë ekuilibrin përfundimisht.


Çfarë është normale?

Mosfunksionimi erektil i lidhur me porno, impotenca e koordinimit (mund të ngrihet me pornografinë e sotme, por jo me partnerin) dhe derdhja e vonuar po bëhen gjithnjë e më të zakonshme, ndoshta për shkak të stimulimit ekstrem të trurit e natyrshme në pornografinë në Internet. (Shiko: Ai nuk është vetëm se në çdokënd.) Megjithatë këto kushte sigurisht nuk janë "normale" tek burrat e rinj.

Këtu janë shenja se ju po ktheheni në normale. Tha një djalë,

Unë mendoj se një shenjë që pajisjet tuaja do të fillojnë të funksionojnë siç duhet, është kur shihni imazhe seksuale ose imazhe gjysmë-seksuale të njerëzve në TV dhe ndieni ndjesi shpimi gjilpërash në trurin tuaj, kjo është një shenjë që ju po filloni të ri-sensibilizoni veten në normalitet .

Ju lutemi vini re: Njerëzit këtu shpesh rimëkëmbin shëndetin e tyre ngrerë dhe mund të kenë marrëdhënie seksuale të shëndetshme me një partner. Megjithatë, shërimi nuk do të thotë që ju do të jeni në gjendje të ktheheni në përdorimin e pornografisë pa desensitizimin e trurit tuaj përsëri. Si një anëtar i forumit tha:

Historia ime filloi me ED të lidhura me pornografinë: duke shkuar butë brenda një gruaje ose pas ndryshimit të pozicioneve. Sapo godita 3-4 javë, ereksionet e mia të mëngjesit dhe të rastit u bënë shumë të vështira dhe të shpeshta. Mendova se duhet të "provoja" veten time për t'u siguruar që gjithçka po funksionon. Më besoni kur them: “Nuk ka nevojë të provosh; vërtet po funksionon ”. Testova veten dhe përfundova duke përsëritur. Së pari ishte MO, pastaj PMO… pastaj cikli vicioz filloi nga e para.


Gjithashtu me interes të mundshëm:

Përgjigje ndaj atyre që dyshojnë në ekzistencën e PIED
Studime që lidhin përdorimin e pornografisë / pornografisë me problemet seksuale dhe zgjimin më të ulët
A është Masturbimi Shkaku i PIED? Jo!

A pak doktoratura pro-porn tërhoqi një pikë biseduese të habitshme për të kundërshtuar realitetin që përdorimi i pornos mund të çojë në probleme seksuale. Pa asnjë mbështetje, ata pretendojnë se masturbimi i rregullt shkakton ED kronike tek burra të rinj të shëndetshëm. YBOP shkroi një artikull për të kundërshtuar këtë: Sexologët e mohojnë Porn-induced ED duke pretenduar Masturbim është problemi (2016)