Kritikat e Studimeve të Diskutueshme dhe Çorientuese; Copëza Propaganda Debunking

kritik

Prezantimi

Kjo pjesë e faqes ofron kritika të studimeve dhe komenteve për të cilat YBOP dhe të tjerët kanë rezerva serioze. Në disa, metodologjia ngre shqetësime. Në të tjerët, përfundimet duken të mbështetura në mënyrë joadekuate. Dhe, në të tjerët, titulli ose terminologjia e përdorur është mashtruese duke pasur parasysh rezultatet aktuale të studimit. Disa keqinterpretojnë zbulimet reale. Të tjerët studime të marrjes së qershive dhe paraqesin keq studimet që ata citojnë. Klikimi mbi emrin e studimit ju çon drejtpërdrejt në një analizë të tij. Në analizë do të gjeni lidhje me punimin origjinal. Përveç kritikave të studimeve, pjesët e zgjedhura të propagandës zhbëhen. (Nëse jeni duke kërkuar studime në lidhje me vizitën e përdorimit të pornografisë këtë faqe.)

Në përgjigje të përhapjes së artikujve të njëanshëm në shtyp YBOP shkroi këtë: Si të njohin artikujt e paragjykuar: Ata citojnë Prause et al. 2015 (duke pretenduar në mënyrë të gabuar se debunkon varësinë e pornografisë), duke lënë mënjanë studimet neurologjike të 50 që mbështesin varësinë nga pornografia (prill, 2016). Për një debunking të pothuajse çdo pikë të folur dhe studimit të qershisë, shohim këtë kritikë të gjerë: Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar për shikimin e pornografisë? ", Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause (2018). Nëse doni një video të thjeshtë që adreson shumë nga mitet e propaganduara nga kërkuesit ose blogerët shih: (Video) MITET PORN - E VËRTETA NGA VARIKIMI DHE DYFUNACIONET Seksuale, nga Gabe Deem. Bisedat e mëposhtme (në vimeo) u prezantuan në konferencën 2018 NCOSE:

 1. "Njerëzit e njohin propagandën e pornografisë kur e shohin" nga Jacob Hess - Një pasqyrë e taktikave të përdorura nga "astroturfers" të cilët mohojnë efektet e mundshme negative të përdorimit pornografik.
 2. Gary Wilson - "Hulumtimi i pornografisë: Fakt apo fiction?"- Wilson ekspozon të vërtetën pas studimeve të 5 që citojnë propagandistët (të gjitha të listuara më poshtë) për të mbështetur pretendimet e tyre se varësia pornografike nuk ekziston ose se përdorimi i pornografisë është kryesisht i dobishëm.
Përditësimi (Prill, 2019)

Në një përpjekje për të heshtur kritikën e YBOP, një grusht autorësh formuan një grup për të vjedhur markën tregtare të YBOP. Shihni këtë faqe për detaje: Keqpërdorimi i markës tregtare me agresion të kryer nga Deniers nga varësia e pornografisë (www.realyourbrainonporn.com).

Nëse jeni duke kërkuar për një analizë të një studimi që nuk mund ta gjeni në këtë faqe "Kritikat e Studimeve të Diskutueshme dhe Çorientuese", kontrolloni këtë faqe: Porn Science Deniers Alliance (AKA: "RealYourBrainOnPorn.com" dhe "PornographyResearch.com"). Ai shqyrton "faqen e kërkimit" të shkelësve të markave tregtare, duke përfshirë dokumentet e saj të zgjedhura nga qershia (shumë nuk janë studime aktuale), paragjykimet, lëshimet e tepërta, paraqitja e gabuar e studimeve që rendit dhe mashtrimi i plotë.


Komentarë të botuar në Revistat Akademike

 1. Kritika e "Prause et al. (2015) falsifikimi i fundit i parashikimeve të varësisë" (2016), Nicole Prause, Vaughn R. Steele, Cameron Staley, Dean Sabatinelli, Greg Hajcake (Prause et al., 2016)
 2. Kritika e "Perandori nuk ka rroba: Një përmbledhje e modelit" Varësia ndaj pornografisë "(2014), David Ley, Nicole Prause & Peter Finn (Ley et al., 2014)
 3. Zhytja e dokumentit të "grupit" në kundërshtim me pornografinë dhe varësinë e seksit (nëntor, 2017)
 4. Analiza e "Të dhënave nuk e mbështesin seksin si të varur" (Prause et al., 2017)
 5. Kritika e Nicole Prause's "Porno është për Masturbim" (2019)

Joshua Grubbs CPUI-9 dhe të ashtuquajturat "Varësia e perceptuar e pornografisë"

 1. A është Joshua Grubbs duke tërhequr leshin mbi sytë tanë me kërkimin e tij të "varësisë së perceptuar të pornografisë"? (2016)
 2. Studimi i ri shkatërron "modelin e mospërputhjes morale të varësisë nga pornografia" (2020)
 3. Hulumtimet sugjerojnë se Grubbs, Perry, Will, Reid shqyrtimi është i pavlerë ("Problemet e pornografisë për shkak të mospërputhjes morale: një model integrues me një rishikim sistematik dhe meta-analizë") 2018. Kritikat zyrtare (nga studiuesit) për "Problemet e pornografisë për shkak të mospërputhjes morale: Një model integrues me një rishikim sistematik dhe meta-analizë" (2018):
 4. Studimi i ri e zhvlerëson Grubbs CPUI-9 si një instrument për të vlerësuar ose "varësinë e perceptuar të pornografisë" ose varësinë aktuale të pornografisë (2017)
 5. Njerëzit fetarë përdorin më pak porn dhe nuk kanë më shumë mundësi të besojnë se janë të varur (2017)
 6. Kritika e: "Mallrat e dëmtuara: Perceptimi i varësisë nga pornografia si ndërmjetës midis religjionit dhe marrëdhënies Anxiety surrounding Pornography Përdorimi" (Leonhardt, Willoughby, & Young-Petersen, 2017)
 7. Shkeljet si varshmëri: religjiozitet dhe mosmiratimi moral si parashikues të varësisë së perceptuar ndaj pornografisë (2015), Grubbs JB, Exline JJ, Parli KI, Hook JN, Carlisle RD.
 8. Varësia e perceptuar ndaj pornografisë në internet dhe shqetësimit psikologjik: ekzaminimi i marrëdhënieve njëkohësisht dhe me kalimin e kohës (2015). Grubbs JB, Stauner N, Exline JJ, Pargament KI, Lindberg MJ.
 9. A është Utah #1 në Përdorimin e Porno?

Dy shumë të publikuara Nicole Prause Studime EEG

1) Dëshira seksuale, jo hiperseksualiteti, është e lidhur me përgjigjet neurofiziologjike të shkaktuara nga imazhet seksuale (Steele et al., 2013).

Vaughn R. Steele, Cameron Staley, Timothy Fong, Nicole Prause

2) Modulimi i potencialeve të vonshme pozitive nga imazhet seksuale në përdoruesit e problemeve dhe kontrollet Jo në përputhje me "porno-varësinë" (Prause et al., 2015).

Prause, Nicole, Vaughn R. Steele, Cameron Staley, Dean Sabatinelli dhe Greg Hajcak.

Përdorimi i pornos dhe studimet e mosfunksionimit seksual

"Shqyrtimi i stimuleve seksuale të shoqëruara me reagime më të mëdha seksuale, mosfunksionimi i ngrerë" (Prause & Pfaus, 2015). Nicole Prause & Jim Pfaus:
  1. Kritika e rishikuar nga kolegët e Prause & Pfaus, 2015  - nga Richard A. Isenberg MD. 
  2. Asgjë nuk shtohet në një studim të dyshimtë: Subjektet e të Rinjve ED i lënë të pashpjegueshme - një kritikë e Prause & Pfaus, 2015 - nga Gabe Deem
  3. Rishikuar nga kolegët: A është shkaku i pornografisë në internet që shkakton funksione seksuale? Një përmbledhje me raportet klinike (2016)
  4. Studimi i ri mbi pornografinë dhe mosfunksionimin e ngrerë është një banane wax, nga PhD Linda Hatch (2015)
  5. Hulumtimi i ri mbi ED dhe orët e pornografisë përdorin pa kuptim, nga Stefanie Carnes PhD (2015)
Studime të tjera
 1. Kritika e "A është përdorimi i pornografisë lidhur me vështirësitë dhe disfunksionet seksuale mes meshkujve të rinj heteroseksualë?" (2015), Ivan Landripet, Aleksandar Štulhofer
 2. Funksioni Seksual në 16-në 21-vjeçarë në Britani (2016)
 3. Funksionimi i Përgjithshëm i Erectile në mesin e meshkujve të rinj, heteroseksualë që bëjnë dhe nuk raportojnë problemet e montimit të kondomit (CAEP) (2015)
 4. Cyberpornografia: përdorimi i kohës, varësia e perceptuar, funksionimi seksual dhe kënaqësia seksuale (2016), Sarah Blais-Lecours, Marie-Pier Vaillancourt-Morel, Stéphane Sabourin, Natacha Godbout
 5. Profilet e përdorimit të cyberpornografisë dhe mirëqenia seksuale në të rriturit (2017) Marie-Pier Vaillancourt-Morel, Sarah Blais-Lecours, Chloé Labadie, Sophie Bergeron, Stéphane Sabourin, Natacha Godbout
 6. Revista 2018 në procesin e modelit të kujdesit për vlerësimin e mosfunksionimit të ngrerë (2018), e paguar nga prodhuesi i Viagra (Pfizer)
 7. Përpjekjet e vazhdueshme të Prause për të shqyrtuar dokumentin e Shkencave të Sjelljes (Park et al., 2016) u tërhoq.
 8. Kritika e "A është përdorimi i pornografisë në lidhje me funksionin e ngrirjes? Rezultatet nga analizat e kryqëzimit të kryqëzimit dhe latentit të rritjes "(2019), nga Josh Grubbs
 9. Kritika e pretendimeve për "Përgjegjësinë seksuale dhe efektet e humorit negativ në ngjalljen seksuale te burrat hiperseksualë që bëjnë seks me burra" (2020)
 10. Kritika e "Varësisë nga pornografia: Një eksplorim i lidhjes midis përdorimit, varësisë së perceptuar, mosfunksionimit erektil, derdhjes së parakohshme (të hershme) dhe kënaqësisë seksuale tek meshkujt e moshës 18-44 vjeç (2021)

Studimet e Taylor Kohut

 1. Kritika e "Efektet e Perceptuara të Pornografisë në Marrëdhëniet Çift: Gjetjet fillestare të hulumtimit të hapur, pjesëmarrës të informuar, nga lart-lart" (2017), Taylor Kohut, William A. Fisher, Lorne Campbell.
 2. Kritika e dytë e "Efektet e perceptuara të pornografisë në marrëdhëniet në çift: Gjetjet fillestare të hulumtimit të hapur, pjesëmarrës të informuar, nga lart" (2), Taylor Kohut, William A. Fisher, Lorne Campbell: "Kërkim mashtrues mbi pornografinë në mediat e njohura".
 3. Kritika e "A është Pornografia vërtet për të bërë urrejtje ndaj grave? Përdoruesit e pornografisë kanë më shumë qëndrime gjinore në lidhje me gjininë sesa përdoruesit e mosdorëzuesve në një përfaqësues të modelit amerikan "(2016), Taylor Kohut, Jodie L. Baer, ​​Brendan Watts.
 4. Studimi i ri thotë se përdoruesit e pornografisë kanë 'qëndrime barazie' - kështu që çfarë? (2015) nga Jonah Mix.

Letrat akademike të ndryshme

 1. Efektet e Vetëvlerësuara të Konsumit të Pornografisë (2008), Hald GM, Malamuth NM (PCES)
 2. Asnjë dëshmi e disregulimit të emocioneve në "Hiperseksualët" që raportojnë emocionet e tyre në një film seksual (2013), Nicole Prause, Cameron Staley & Timothy W. Fong.
 3. A e sheh shpjegimin duke bërë? Vlerësimi i Shoqatës midis përdorimeve të materialeve eksplicite dhe seksualë në një mostër të madhe të adoleshentëve dhe të rinjve holandezë (2013), Gert Martin Hald, Lisette Kuyper, Philippe CG Adam, John BF de Wit.
 4. Prevalenca dhe karakteristikat e përdorimit të vibrator nga gratë në Shtetet e Bashkuara: rezultatet nga një studim përfaqësues në nivel kombëtar (2009), Herbenick D, Reece M, Sanders S, Dodge B, Ghassemi A, Fortenberry JD.
 5. Një profil i përdoruesve të pornografisë në Australi: Gjetjet nga studimi i dytë australian i shëndetit dhe marrëdhënieve (2016), Chris Rissel, Juliet Richters, Richard O. de Visser, Alan McKee, Anna Yeung & Theresa Caruana.
 6. A ekspozimi ndaj erotikës zvogëlon tërheqjen dhe dashurinë për partnerët romantikë në meshkuj? Replikimet e pavarura të studimit 1989 (2) Balzarini, RN, Dobson, K., Chin, K. dhe Campbell, L.
 7. Zgjimi seksual dhe mediat e ekspozuara seksualisht (SEM): krahasimi i modeleve të zgjimit seksual me SEM dhe vetëvlerësimet seksuale dhe kënaqësia në orientim gjinor dhe seksual (2017), Hald, Stulhofer, Lange.
 8. Kritika e Samuel Perry's "A është lidhja midis përdorimit të pornografisë dhe lumturisë relacionale vërtet më shumë rreth masturbimit? Rezultatet nga dy sondazhe kombëtare "(2019).
 9. Kritika e "Harder and Harder? A është Pornografia kryesore që bëhet gjithnjë e më e dhunshme dhe A Shikuesit e Preferojnë Përmbajtjen e Dhunshme? "(2018).
 10. 'Gazeta e Studimeve Pornike', Fiona Attwood dhe Clarissa Smith (2013).

PhD Paul Wright Thërret Taktikat e Studiuesve të Porno

 1. Mbikontrolli në Kërkimin e Pornografisë: Le të Shkojë, Le të Shkojë… (2021) nga Paul J. Wright
 2. Socializimi Pornografik si "Ekspozimi Selektiv": Le të Shkojë, Le të Shkojë II (2021) nga Paul J. Wright
 3. Artikulli i YBOP rreth dy letrave të Paul Wright drejtuar Arkivave të Sjelljes Seksuale:  Paul Wright PhD Thërret Taktikat Mashtruese të Studiuesve Pro-Porn (2021)

Vëni artikujt që lidhen me Dysfunksionet seksuale të shkaktuara nga pornografia

 1. Më shumë për pornografinë: ruaj burrërinë tënde - një përgjigje ndaj Marty Klein, nga Philip Zimbardo & Gary Wilson (Prill, 2016)
 2. Sexologët e mohojnë ED-në e pornografisë duke pretenduar se masturbimi është problemi (2016)
 3. Debunking Kris Taylor's "Pak të vërteta të vërteta në lidhje me pornografinë dhe mosfunksionimin e ngrerë" (2017)
 4. Debunking "A duhet të shqetësoheni për mosfunksionimin ngrerë të pornografisë?" - nga Claire Downs i Daily Dot. (2018)
 5. Debunking artikullin e "Shëndetit të meshkujve" nga Gavin Evans: "A mund të shikoni shumë pornografi që ju japin mosfunksionim të ngrerë?" (2018)
 6. Debunking Justin Lehmiller's "A është mosfunksionim ngrerë në të vërtetë në rritje në meshkujt e rinj" (2018)

Vëni artikujt që lidhen me shkallëzimin e përdorimit të pornografisë

 1. Rigjenerimi i Ogas dhe 'Gadgets' një mendim të ligë miliardesh '(2012) 
 2. 'Mendimet e një miliardë të ligë' është vetëm një pamje: Duhen studime gjatësore për të zbuluar shijen e pornografisë (2012)
 3. Studimet Gjeni Eskalimin (dhe Habituation) në Përdoruesit Porno.

Adresimi i pretendimeve rreth niveleve të dhunimit dhe agresionit seksual

 1. Debunking the realyourbrainonporn (scienceofarousal.com) "Seksioni i Shkelësit të Seksit": aktual gjendja e hulumtimit mbi përdorimin e pornografisë dhe agresionit seksual, shtrëngimit dhe dhunës
 2. Studime që lidhin përdorimin e pornografisë me ofendimin seksual, agresionin seksual dhe detyrimin seksual (adreson pretendimet rreth normave të përdhunimit dhe pornografisë)
 3. Shkalla e përdhunimit është në rritje, kështu që injoroni propagandën pro-pornografike (2018)

Debunking dy targeting Nicole Prause Op-ed Lufta drogë e re

 1. Të rinjtë: nxënësit e Utah-s kanë nevojë për seks të vërtetë dhe 'luftojnë drogën e re' (2016)
 2. Op-ed: Kush saktësisht shtrembërojnë shkencën mbi pornografinë? (2016)

Uncategorized Shtroj Artikuj

 1. Debunking "Pse jemi ende aq të shqetësuar për shikimin e pornografisë?", Nga Marty Klein, Taylor Kohut dhe Nicole Prause (2018)
 2. Çbllokimi i faqes hulumtuese "Shkenca e Ngjalljes dhe Marrëdhënieve" (AKA: "Real Truri juaj Në Porno", AKA scienceofarousal.com ")
 3. Korrigjimi i keqkuptimeve në lidhje me neurosciencën dhe sjelljet problematike seksuale (2017) nga Don Hilton, MD
 4. Propagandistët keqinterpretojnë letrat e shqyrtuara nga kolegët dhe tiparet e kërkimit ICD-11 për të ushqyer pretendimin e rremë se ICD-11 i OBSH-së "refuzoi varësinë e pornografisë dhe varësinë e seksit" (2018) "
 5. Zhytja e përgjigjes së David Ley ndaj Philip Zimbardos: "Ne duhet të mbështetemi në shkencën e mirë në debatin pornografik"(Mars, 2016)
 6. Përgjigja e YBOP ndaj "Besoni një shkencëtar: varësia e seksit është një mit"(Janar, 2016)
 7. Përgjigja e YBOP ndaj kërkesave në një koment të David Ley (Janar, 2016)
 8. David Ley sulmon Lëvizjen NoFap (Maj, 2015)
 9. Komentari mbi "Gjithçka që mendojmë ne e dimë për varësinë është e gabuar - me pak fjalë"(Johann Hari)
 10. Një përgjigje ndaj artikullit të Jarryd Bartle "Relax Folks! Pornografia nuk është fundi i civilizimit"(2017)
 11. Duke ekspozuar gënjeshtra në "Kur bëhet përdorimi i pornografisë problematik?"(2020)
 12. A është e rrezikshme ta quash varësinë nga porno? Video debunking Madita Oeming's "Pse duhet të ndalojmë ta quajmë varësi nga porno".
 13. Video: Mitet e Porno - E vërteta prapa varësisë dhe mosfunksionimet seksuale.