Çfarë e shtyn varësinë tuaj?

Varësia nga pornografiaÇfarë e shtyn varësinë tuaj? Nëse doni të ndaloni përdorimin e pornografisë, por nuk mund të ndaleni, keni një varësi. Të gjitha varësitë përfshijnë ndryshime në sistemin e shpërblimit të trurit. Megjithëse shumica e artikujve tanë prekin shkencën e varësisë nga pornografia në internet, ky seksion bëhet më specifik.

A jemi brezi i parë që masturbohemi majtas? ”

Një brez i tërë është duke u bërë "ambi-joshës". Disa djem preferojnë të heqin dorë nga masturbimi sesa pornografia në Internet. Pse

Pse e gjej porno më shumë emocionuese se një partner?

Neuroscience zbulon se si pornografi në internet mund të ndikojë në seksin e vërtetë  

Artikulli ynë më i thelluar në lidhje me ndryshimin kryesor të trurit në lidhje me varësinë - sensibilizimi. Ky ndryshim është pas dëshirave, recidivave dhe mosfunksionimeve seksuale.

Përdoruesit e pornografisë përshkruajnë se çfarë është si të jetë i tëri

Në lidhje me pornografi, nuk është koha e kaluar për të parë ose çfarë po shikoni, që përcakton nëse truri juaj ka ndryshuar. Në vend të kësaj, shikoni për këto shenja.

Nëse lojërat në internet krijojnë varur, si mund të mos pornografi në Internet?

Dëshmia e proceseve të varësisë po shfaqet në trurin e lojtarëve të internetit të zjarrtë. Për më tepër, përdorimi i erotikës online ka potencial më të madh për t'u bërë i detyruar se lojrat në internet sipas hulumtuesve holandezë.

A është pornografia në internet që na bën më të lumtur?

Vështrim i thjeshtë që prek idetë kryesore. Nuk shkon në thellësi në asnjë koncept. Vend i mirë për të marrë këmbët tuaja të lagura, kështu që të flisni.

Artikull gjithëpërfshirës për receptorët e dopaminës dhe dopaminës. Shpjegon se si risi e pornografisë në internet mund të overstimulate brain. Pika kryesore është se përforcuesit natyrorë (ushqimi, pornografia, bixhozi) mund të imitojnë efektet e drogës, duke çuar në një reagim të pavlerë kënaqësie dhe një cikël dëshire.

Hulumtimi i ri zbulon një spirale të pakënaqësisë nga mbi-stimulimi

Një vazhdim i "Sjelljeve intoksikuese" (sipër). Më tej hulumton rolin e receptorëve të dopaminës dhe ndjeshmërinë e shpërblimit në varësi.

Nga Jove, kjo është circuitry shpërblim! "

Siç thotë titulli, ne mësojmë nga përdoruesit e pornografisë. Shpjegon se pornografia në Internet është një stimulues supranormal - një version ekstrem i një shpërblimi normal. Porno në internet është përtej çdo gjëje që paraardhësit tanë kanë hasur ndonjëherë.

Sot djemtë kanë akses në pornografi super-stimuluese që mund të çojnë në mosfunksionim ngrerë, ankthi social dhe probleme të tjera.

Edhe pse ky artikull ka këshilla për prindërit, është i destinuar për të gjithë. Ai përfshin shkencën themelore, përshkallëzimin e përdorimit dhe ndryshimet në shijet seksuale. Versioni i përmbledhur u shfaq në Projekti i Mirërave.