Debati për pornografi

Në thelb, të gjithë artikujt e YBOP mund të klasifikohen si debate për ekzistencën e varësisë nga pornografia në internet dhe problemet e shkaktuara nga pornografia. Sidoqoftë, artikujt e mëposhtëm u shkruan si përgjigje ndaj postimeve të blogut të Psikologjisë Sot, studime të dyshimta ose si azhurnime mbi përparimet përkatëse në mjekësinë e varësisë.

Shih gjithashtu - Studime të diskutueshme dhe mashtruese

Dr Don Hilton debaton për provat
 • A ka prova që mbështesin ekzistencën e varësisë pornografike? - Një diskutim i “Varësia e pornografisë - një stimul supranormal i konsideruar në kontekstin e neuroplasticitetit"Nga Donald L Hilton, MD, në Neuroshkencë & Psikologji Socioefektive.
 • Varësia nga porno nuk është varësi nga seksi - dhe pse ka rëndësiVarësia e seksit kërkon njerëz të vërtetë; varësia e pornografisë kërkon një ekran. Ndërsa varësia pornografike mbetet e fshehur nën ombrellën e varësisë seksuale, përdoruesit që zhvillojnë simptoma janë në një pozitë të pasigurtë. Ata duhet të kuptojnë gjërat për vete.
 • Porn dhe DSM-5: A është politika seksuale në lojë? - Kujdes të vlerësosh pornografinë në internet / varësinë nga kiberneza? DSM-5 duhet të zhvendosë gjithçka që lidhet me varësitë në Internet (lojrat, seksi kibernetik, mediat sociale dhe pornografia) te 'Përdorimi i Substancave dhe Çrregullimet e Varësisë' dhe ta vendosë atë nën juridiksionin e specialistëve të varësisë që kuptojnë se varësia në Internet është një kusht - produkti i ndryshimet plastike të trurit, dhe përgjithësisht të kthyeshme.
 • Pagat e politikës së varësisë seksuale - A na la politika e varësisë të bllokuar në një pjerrësi të rrëshqitshme? Në 1992, një luftë politike u zhvillua në fushën e mjekësisë, e cila ka dekurajuar kuptimin më të thellë të seksualitetit njerëzor. Sipas MD David E. Smith, kryetar i Shoqatës Amerikane të Mjekësisë së Varësisë (ASAM), mjekët shmangën njohjen e varësisë së seksit si një patologji në mënyrë që të adresohet një rrezik më i menjëhershëm.
 • Eksperimenti tjetër i pornografisë - Studimet e pornografisë në internet mbështeten në prova anekdotale dhe nuk kanë grupe kontrolli. Çfarë mund të na tregojnë grupet e kontrollit joformal të ish-përdoruesve të pornografisë?
Debat për politikë dhe pornografi
 • Politikë, pornografi dhe varësia Neuroscience  - Kurioz për pornografinë në internet? Pyesni një specialist të varësisë. Të gjitha varësitë e internetit kanë fuqinë për të ndryshuar trurin, me pasoja negative për fëmijët dhe të rriturit
 • Përjashtimi i pornografisë në internet nuk sjell asnjë kuptim biologjik - Si anoreksia seksuale ashtu edhe varësia nga seksi mund të ekzistojnë. Ky artikull është një përgjigje ndaj një prej sulmeve të shumta të David Ley ndaj nesh dhe shkencës së varësisë nga pornografia në internet.
 • Studimi i pornografisë: A e sheh të shpjegosh të bësh apo jo? - Porno ndryshon sjelljen seksuale; ashtu bëj edhe gjëra të tjera.A po i shtyn pornografia e sotme disa përdorues të rinj drejt sjelljeve më të rrezikshme ndërsa të tjerët janë mbyllur për shkak të simptomave të përdorimit të tyre të rëndë të pornografisë?
 • Fundi i debatit të pornografisë? - Mjetet për të matur efektet e pornografisë në tru janë këtu. Çfarë saktësisht do të kërkonin studiuesit e trurit në trurin e përdoruesve të pornografisë? Pse nuk është bërë tashmë ky studim? Dhe pse rëndësi kanë etiketat diagnostike?
Dështimi i DSM ishte një pengesë për debatin
 • DSM-5 Përpjekjet për të Zhduk Varshërinë Porno Nën Rug - Koha për të njohur lidhjen mes shkencës së seksit dhe trurit Nëse DSM nuk rishikon, nëse bie në përdorim të detyrueshëm të pornografisë, gjendja jote "nuk ekziston" dhe do të trajtohesh, nëse ka të bëjë me të gjitha këto, për simptomat e pakëndshme të varësisë (të tilla si ankthi, ED, depresioni, problemet e përqendrimit) të patologjisë tuaj aktuale.
 • Mësoni Porno Në Shkolla? - Përgatitni studentët të merren me pornografi; mësojini ata për trurin e tyre. Ata që heqin dorë nga pornografia po fillojnë të formësojnë kulturën tonë. Ashtu si ushtarët që kthehen nga përpara, ato ofrojnë disa nga më të ndryshmet dhe më të njohurit në realitetet e jetës me, dhe pa, pornografi me shpejtësi të lartë.
 • Drumroll: Një gazetë akademike për fansat e pornografisë - Academia përgatitet të 'theksojë pozitivin' në revistën e re pornografike. Nëse ka pasur ndonjëherë një fenomen njerëzor që ka nevojë për hetim serioz objektiv, përdorimi i pornografisë në internet është me siguri ai. Sidoqoftë, bordit të "Porn Studies Journal" duket se i mungon shkëputja dhe ekspertiza e nevojshme për të përmbushur këtë rol kritik.
Porno dhe kulturë debatuar
Gazetat e SPAN Lab ushqejnë debatin
Prof Zimbardo hyn në debat